Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

13 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας



H Παγκόσμια Ημέρα Ξενώνων και Παρηγορητικής Φροντίδας διοργανώνεται κάθε χρόνο το δεύτερο Σάββατο του Οκτωβρίου από την Παγκόσμια Συμμαχία για την Παρηγορητική Φροντίδα (WPCA), ένα διεθνές δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν όσοι εμπλέκονται με τους ξενώνες (άσυλα ανιάτων) και τα νοσηλευτικά ιδρύματα, που παρέχουν παρηγορητική φροντίδα ή εν γένει με την παρηγορητική φροντίδα.
Το σύνθημα του φετινού εορτασμού (2012) είναι «Ζωντανοί ως το τέλος: Παρηγορητική Φροντίδα για έναν κόσμο που γερνά»...

Τραγωδία με θύμα ένα 10χρονο



Μια απίστευτη τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το πρωί στο ρέμα της Χελιδονούς στη Νέα Κηφισιά. Το νήμα της ζωής κόπηκε νωρίς για ένα δεκάχρονο αγόρι όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η μητέρα του συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με σχολικό λεωφορείο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά η μητέρα του μικρού μαθητή, ενώ άλλα τρία παιδιά καθώς και η συνοδός του σχολικού λεωφορείου υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η οδηγός του Ι.Χ., που πήγαινε το παιδί της στο σχολείο...

Γ.Καρασμάνης "Φως στο τούνελ, αλλά να το δουν πρώτα οι πιο ευαίσθητες ομάδες των συμπατριωτών μας"



Την κατεπείγουσα ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο κλίμα εμπιστοσύνης στην αγορά, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ανακάμψει, με τον ¨επαναπατρισμό¨ των δισεκατομμυρίων ευρώ που είτε φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό, είτε ¨καταχωνιάστηκαν¨ σε στρώματα και μπαούλα, καθώς επίσης να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για παραγωγικές τάξεις που τα επώδυνα μέτρα περικοπών τις οδηγούν όχι πλέον στα όρια της φτώχειας αλλά κάτω και από τα όρια της πείνας - όπως πχ οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες - υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης  με την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων στη Βουλή, επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2013...

13 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών



Η Διεθνής Ημέρα Μείωσης των Φυσικών Καταστροφών καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989 και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 13 Οκτωβρίου, με το σκεπτικό ότι ο άνθρωπος είναι αδύνατον να κυριαρχήσει στις δυνάμεις της φύσης, είναι όμως δυνατόν να μειώσει τις καταστροφικές τους συνέπειες.
Οι φτωχές και αναπτυσσόμενες χώρες υφίστανται τις μεγαλύτερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και δυσβάστακτες ζημιές, εξαιτίας της έλλειψης υποδομών, αλλά και τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πλημμύρες, τσουνάμι, κατολισθήσεις και ξηρασία).

Μία... φήμη απειλεί 1.500 επιχειρήσεις με «λουκέτο»



Σάλος έχει προκληθεί σε επαγγελματίες αλλά και καταναλωτές από την πληροφορία για εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης μεταξύ πετρελαίου και υγραερίου κίνησης.
Ωστόσο, η δημοσίευση των πιθανών τιμών διάθεσης του υγραερίου κίνησης κυριολεκτικά «πάγωσε» τις τοποθετήσεις συστημάτων, με αποτέλεσμα περίπου 1.500 καταστήματα που απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού και οι μεν υπάλληλοι να οδεύουν προς την ανεργία, ενώ οι ιδιοκτήτες των συνεργείων σε λουκέτο με μαθηματική ακρίβεια.
172 Ι.Χ. την ημέρα...

Δύο στάσεις ζητάμε εν έτη 2012!!!



Από φίλο αναγνώστη λάβαμε το παρακάτω κείμενο.



Φαίνεται ότι πέρα από λεφτά, δεν υπάρχει ούτε φιλότιμο, ούτε σεβασμός, ούτε μεράκι και όρεξη, για να κάνουμε τον τόπο μας λιγάκι πιο όμορφο και ανθρώπινο. Ο λόγος για την στάση του ΚΤΕΛ δίπλα στην εκκλησία της Σκύδρας που εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες επιβάτες . Όπως βλέπετε στην φωτογραφία ηλικιωμένοι άνθρωποι αναγκάζονται να κάθονται στο πεζοδρόμιο (!)  και κάτω από τον ήλιο ή την βροχή, αφού δεν υπάρχει καμία κατασκευή. 

Στην άλλη φωτογραφία φαίνονται τα σκουπίδια που γέμισε ο τόπος (κυρίως από τα μικρούς μαθητές που περιμένουν το λεωφορείο) αφού...

Στο παρά πέντε η τροπολογία στη Βουλή για το πετρέλαιο. Στον «αέρα» η διάθεση.



Τρεις μόλις ημέρες πριν την έναρξη διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης.

Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης διαμορφώνεται στο εξής στα 330 € ανά χιλιόλιτρο και στα δύο είδη πετρελαίων. Συνεπώς από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου το πετρέλαιο θέρμανσης θα πωλείται από 1,35 έως 1,40 € το λίτρο, ενώ το ντίζελ κίνησης θα πωλείται ακριβότερα από 1,41 έως 1,48 € το λίτρο λόγω του ότι έχει διαφορετική επεξεργασία.

Αυτό που ωστόσο προβληματίζει τόσο το οικονομικό επιτελείο...

Σαν Σήμερα, 13 Οκτωβρίου




Γεγονότα
1923: Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας κηρύσσει την Άγκυρα πρωτεύουσα της χώρας, αντί της Κωνσταντινούπολης.
1995: Το Νόμπελ Ειρήνης απονέμεται στον 87χρονο πολωνικής καταγωγής φυσικό Τζόζεφ Ρότμπλατ και στο αντιπυρηνικό κίνημα «Πούγκουος», το οποίο ίδρυσε με άλλους δέκα επιστήμονες το 1957, μετά τη δημοσίευση, το 1955, του μανιφέστου των Αϊνστάιν και Ράσελ, με το οποίο καλούσαν τον επιστημονικό κόσμο να αγωνιστεί κατά του πυρηνικού ολέθρου...

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Περισσότεροι από 10.000 οι «ακατάλληλοι» δημόσιοι υπάλληλοι



Απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα ζήτησε η Τρόικα από την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιμένοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει πως είναι αποφασισμένη να σπάσει αυγά.

Έναντι των απολύσεων που ζητούσαν μέχρι πρότινος οι δανειστές, ο Αντώνης Μανιτάκης ξεδίπλωσε κατά τη διαπραγμάτευση το σχέδιο διαθεσιμότητας με την επισήμανση ότι είναι αδύνατον να υπολογίσει εκ των προτέρων τον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα οδηγηθούν με αυτό τον τρόπο στην έξοδο...

Ανοιχτή επιστολή Συλλόγων προς του Βουλευτές Πέλλας


 Για ακόμα μία φορά καλείστε να ψηφίσετε ένα σκληρό και άδικο πακέτο μέτρων, ενάντια στα μισθολογικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, που θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ελληνικής Κοινωνίας.
 Παραδίδετε τα κλειδιά της χώρας, την τύχη όλων των εργαζομένων, το μέλλον των παιδιών μας, σε ένα απρόσωπο και μη εκλεγμένο διευθυντικό κέντρο...

Ο Γιώργος Καρασμάνης στο Μαξίμου για το κέντρο νεοσυλλέκτων Γιαννιτσών



Με εντολή Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ο Γιώργος Καρασμάνης συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Οκτωβρίου με το Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Κώστα Μπούρα, με αποκλειστικό αντικείμενο το θέμα του Κέντρου Νεοσυλλέκτων Γιαννιτσών.
Ο κύριος Μπούρας άκουσε με πολλή προσοχή τα επιχειρήματα  του Γιώργου Καρασμάνη και συμφώνησε με το Βουλευτή ότι συνηγορούν απόλυτα με τη διατήρηση του συγκεκριμένου Κέντρου Νεοσυλλέκτων...

Ερώτηση του ΚΚΕ για διακρίσεις και αυθαιρεσίες σχετικά με χορήγηση εφάπαξ σε συνταξιούχους δημοσίου και ένστολων



Οι κυβερνήσεις, τα δύο τελευταία χρόνια, αξιοποιώντας την οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, όπως αυτή εκδηλώνεται σήμερα στη χώρα μας, για την οποία ουδεμία ευθύνη έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, προέβησαν σε δραστικές περικοπές του εφάπαξ των ένστολων και όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων. Έτσι χιλιάδες συνταξιούχοι, ενώ θάπρεπε να πάρουν αμέσως μόλις συνταξιοδοτηθούν ολόκληρο το εφάπαξ, όχι μόνο δεν το λαμβάνουν αλλά εξαναγκάζονται σε αναμονή 3 και 4 χρόνων χωρίς να τους αποδίδονται οι νόμιμοι τόκοι. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά...

12 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας



Η 12η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας» το 1996, από τη Διεθνή Ένωση Ρευματολογίας και Αρθρίτιδας.
Αρθρίτιδα είναι η φλεγμονή των αρθρώσεων που εκδηλώνεται με πόνο, δυσκαμψία, οίδημα, ερυθρότητα, καθώς και περιορισμό της κινητικότητας σε μια ή περισσότερες αρθρώσεις».
Στατιστικά Στοιχεία:
  • 103.000.000 άτομα στην Ευρώπη υποφέρουν από αρθρίτιδα και άλλες ρευματικές νόσους...

12 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Αυγού



Η Παγκόσμια Ημέρα Αυγού γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Παρασκευή του Οκτωβρίου από τη Διεθνή Επιτροπή Ωοπαραγωγών, με σκοπό να μας υπενθυμίσει την υψηλή διατροφική αξία του αυγού (λίγες σχετικά θερμίδες, υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, ευρεία γκάμα βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων).
Στη χώρα μας, η κατανάλωση αυγών ανέρχεται σε 130 τεμάχια ανά άτομο το χρόνο, όταν προ τριακονταετίας στην Ήπειρο και την Κρήτη ξεπερνούσε τα 400. Ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι 280-300.
Μία από τις αιτίες για τη χαμηλή κατανάλωση αυγού είναι και η χοληστεροφοβία...

Σαν Σήμερα, 12 Οκτωβρίου




Γεγονότα
539 π.Χ: Ο βασιλιάς της Περσίας Κύρος ο Μέγας καταλαμβάνει τη Βαβυλώνα και απελευθερώνει τους Εβραίους, που βρίσκονταν στην πόλη για 70 χρόνια εξόριστοι από την Ιουδαία.

1810: Διοργανώνεται η πρώτη Οκτόμπερφεστ για να εορταστούν οι γάμοι του πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας με την πριγκίπισσα Τερέζα της Σαξονίας. Αργότερα, η γιορτή θα γίνει θεσμός, ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο...

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Καρασμάνης: Απάντηση του Υπ. Προστασίας του Πολίτη στο υπόμνημα διαμαρτυρίας των ένστολων



Υπόμνημα διαμαρτυρίας  των Πανελλήνιων Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας της χώρας κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μεταφέροντάς του την έντονη αντίδραση του συνόλου του ένστολου προσωπικού για τη συρρίκνωση που έχει υποστεί το εισόδημά του, εξαιτίας των συνεχών περικοπών στις αποδοχές του από το 2009 μέχρι σήμερα.
Όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα, η μεγάλη πλειοψηφία των ένστολων έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική θέση...

KIWI FESTIVAL ΡΙΖΑΡΙΟΥ 2012



Για 5η συνεχή χρονιά, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Ριζαρίου, σας προσκαλεί στην εκδήλωση "Kiwi Festival" με θέμα το ακτινίδιο, που διοργανώνεται το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 18:00΄ στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ριζαρίου.
Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή για όλους ενώ θα υπάρχουν εκθέσεις προϊόντων με βάση το ακτινίδιο , διάφορα εκθεσιακά περίπτερα από επιχειρήσεις της περιοχής και πλούσια τοπικά εδέσματα. Παράλληλα στην εκδήλωση θα λάβει μέρος το παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας...

Συμμετοχή του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Ανδρίτσου στην εκδήλωση για Μουσειακή Εκπαίδευση



Ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ανδρίτσος συμμετείχε στην εναρκτήρια ενημερωτική εκδήλωση του ευρωπαϊκού προγράμματος REGIO  με θέμα «Μουσειακή Εκπαίδευση για εφήβους», που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ΠΕ Πέλλας την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου, το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου.

Σε δήλωσή του ο κ. Ανδρίτσος αναφέρει:

Έκκληση Π.Α.ΜΕ. στους ΟΤΑ: «Κανένας δήμος να μην δώσει στοιχεία για αριθμό παιδιών μεταναστών»



      Κανένας Δήμος και καμία υπηρεσία του, να μην δώσουν στοιχεία στο Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου το τελευταίο να απαντήσει σε ερώτηση Βουλευτή της  φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, για τον αριθμό των παιδιών των μεταναστών, που πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Κανένας εργαζόμενος να μην συνδράμει στις προσπάθειες αυτού του εγκληματικού μορφώ-ματος να φέρει σε αντιπαράθεση τους ίδιους τους γονείς των παιδιών που προσπαθούν - είτε Έλληνες, είτε μετανάστες - να επιβιώσουν...

11 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Κοριτσιού



Οι διακρίσεις και η βία κατά των κοριτσιών σε διάφορα μέρη του κόσμου ώθησαν τον ΟΗΕ να ανακηρύξει την 11η Οκτωβρίου ως Διεθνή Ημέρα Κοριτσιού (International Day of Girl Child). Καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στις 19 Δεκεμβρίου 2011 και γιορτάζεται για πρώτη φορά το 2012.
Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Κοριτσιού είναι επικεντρωμένη στις προσπάθειες για τον τερματισμό των γάμων σε παιδική ηλικία, μια θεμελιώδης παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που επηρεάζει όλες τις πτυχές της ζωής ενός κοριτσιού...

11 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)



Η Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης) γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Πέμπτη κάθε Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Επιτροπής για την Πρόληψη της Τύφλωσης, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.
Στόχος των δύο οργανώσεων, να στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πρόβλημα της τύφλωσης και τις επιπτώσεις του στον πάσχοντα και το περιβάλλον του. Οι δύο οργανώσεις «τρέχουν» το φιλόδοξο πρόγραμμα «2020: Δικαίωμα στην Όραση», με σκοπό τον δραστικό περιορισμό των τυφλών ως το 2020.

Στατιστικά Στοιχεία:...

Σαν Σήμερα, 11 Οκτωβρίου

Γεγονότα
787: Η 7η Οικουμενική Σύνοδος στη Νίκαια καταδικάζει τους εικονομάχους και τους εικονολάτρες, διατυπώνοντας το δόγμα ότι η λατρεία ανήκει μόνο στον Θεό και στις εικόνες προσφέρεται απλή τιμητική προσκύνηση.

1822: Κοινή επιχείρηση αλγερινών πειρατών και τουρκικών στρατευμάτων στη Μύκονο. Οι γενναίοι Μυκονιάτες, με επικεφαλής τη Μαντώ Μαυρογένους, αποκρούουν την επίθεση και τους ρίχνουν στη θάλασσα.
1944: Οι υποχωρούντες Γερμανοί βομβαρδίζουν και καταστρέφουν το λιμάνι του Πειραιά...

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Επίτιμος δημότης Έδεσσας και Πέλλας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος!



Με αφορμή  τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, οι δήμοι Έδεσσας και Πέλλας θα διοργανώνουν εκδηλώσεις και θα ανακηρύξουν επίτιμο δημότη Έδεσσας και Πέλλας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στις 18 και 20 Οκτωβρίου.

Πρώτος σταθμός του Αρχιεπισκόπου θα είναι η Έδεσσα. Στις 18 Οκτωβρίου μετά την δοξολογία και την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο της πόλης η ανακήρυξη του Ιερώνυμου ως επίτιμου δημότη...

Σύλληψη επιχειρηματία από την Σκύδρα για χρέη στο δημόσιο



Στην σύλληψη ενός 51χρονου επιχειρηματία από την Σκύδρα για χρέη προς το δημόσιο ύψους 2.946.950 ευρώ προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Πέλλας.

Πιο συγκεκριμένα οι κατηγορίες που βαραίνουν τον 51χρονο αφορούν στις διατάξεις του Ν.188/90 όπως ισχύει πλέον μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το δημόσιο».

See-through μπλούζες: Η νέα τάση του Χόλιγουντ (;)





Σε μόδα τείνει να εξελιχθεί η νέα επιδημία που έπεσε τον τελευταίο καιρό στο Χόλιγουντ και δεν είναι άλλη από τα see-through μπλουζάκια χωρίς- φυσικά- εσώρουχο από μέσα. Η συγκεκριμένη τάση ήρθε να αντικαταστήσει τη μέχρι τώρα συνήθεια πολλών σταρ να εμφανίζονται με κοντά φορέματα χωρίς να φοράνε εσώρουχο από μέσα. Οι πρώτες φυσικά διδάξασες δεν ήταν άλλες από τις κυρίες Paris Hilton και Britney Spears, οι οποίες ακολουθούν και τη νέα μόδα πιστά. Βέβαια οι σταρ πάντοτε είχαν μια τάση να μας δείχνουν τι φοράνε μέσα από τα ρούχα τους αλλά τώρα μάλλον το παράκαναν.  Δείτε φωτο.....

Λαβράκι έβγαλε η απογραφή των συντάξεων.



Περισσότεροι από 90.000 δικαιούχοι κύριων και επικουρικών συντάξεων, δεν προσήλθαν για να απογραφούν έως τις 5 Οκτωβρίου, οπότε έληξε και η τελευταία παράταση που είχε δοθεί από τη διοίκηση του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Πρόκειται για δικαιούχους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ) και των ενταγμένων στο ΙΚΑ Ταμείων, Ασφάλισης Προσωπικού ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) και Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής και Λαϊκής Τράπεζας και άλλων Τραπεζών, (ΤΑΠΙΛΤ).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΙΚΑ, από τις 1/7/2012 έως τις 05/10/2012 απογράφηκαν μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ και μέσω των υποκαταστημάτων

Bloomberg: Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μαγαλύτερη παραγωγός χρυσού στην Ευρώπη



Στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη μπορεί και να μετατραπεί η Ελλάδα, αφού όπως επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg, έχει τη δυνατότητα ως το 2016, να παράγει 425.000 ουγγιές χρυσού, αξίας 757 εκατ. δολαρίων. Στο ίδιο άρθρο, βέβαια, καταγράφονται και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξή του.Το Bloomberg αρχικά αναφέρεται στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουν όσες εταιρίες επιχειρούν να εισέλθουν στον κλάδο της εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα . Οπως τονίζεται, η χορήγηση αδειών εξόρυξης

«Παντέχνου πυρός σέλας - Λαμπερές ιστορίες φωτιάς»



Στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Περιβάλλον και Πολιτισμός», η οποία για το 2012 έχει ως θέμα τη φωτιά και τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας, Λαμπερές ιστορίες φωτιάς», η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας, το τμήμα κεραμικής του Συλλόγου Απελλής και τον κεραμίστα Γιάννη Σταγγίδη προγραμματίζει στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας τη διενέργεια ενός εκπαιδευτικού προγράμματος γνωριμίας με την κεραμική τέχνη της αρχαίας Ελλάδας. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων έχει ως εξής:..

"Παίζω μπάσκετ" στον πεζόδρομο Γιαννιτσών στις 13 & 14 Οκτωβρίου


10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής



Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Θανατικής Ποινής αποτελεί μία πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Συνασπισμού για την Κατάργηση της Θανατικής Ποινής, που συνενώνει 38 μη κυβερνητικές οργανώσεις του κόσμου, ανάμεσά τους και τη Διεθνή Αμνηστία. Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.
Στατιστικά Στοιχεία:
  • 88 χώρες του κόσμου έχουν καταργήσει την θανατική ποινή, 11 μερικώς, 24 στην πράξη, ενώ σε 75 διατηρείται....

10 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας



Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα. Την πρωτοβουλία πήραν από κοινού το 1994 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.
Οι ειδικοί κάνουν λόγο για μία παγκόσμια «επιδημία» ψυχικών διαταραχών, επικαλούμενοι τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αριθμός των πασχόντων από κατάθλιψη, ξεπερνά παγκοσμίως τα 154 εκατομμύρια, ενώ ως το 2020 θα είναι...

Σαν Σήμερα, 10 Οκτωβρίου




Γεγονότα
680: Η Μάχη της Καρμπάλα: 30.000 στρατιώτες του χαλίφη Γιαζίντ περικυκλώνουν τον σιίτη ιμάμη Χουσαίν Μπιν Αλί, τον οποίο υπερασπίζονται 72 φίλοι και τα δύο παιδιά του. Ο ιμάμης αποκεφαλίζεται με διαταγή του χαλίφη, ο οποίος δεν του συγχωρεί τη γοητεία που ασκεί στα πλήθη. Η μουσουλμανική αίρεση των σιιτών γιορτάζει κάθε χρόνο την Ασουράχ, τιμώντας τον αδικοσκοτωμένο ιμάμη της, ενώ η Καρμπάλα, που βρίσκεται στο Ιράκ, είναι ιερή πόλη για τους σιίτες....

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Τελευταία Εβδομάδα Εγγραφών για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Έδεσσας



Η Ακαδημία των Πολιτών.(αστική μη κερδοσκοπική εταιρία-ISO 90001) μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων σε Μυτιλήνη, Τρίκαλα, Βόλο και 30 άλλες πόλεις της Ελλάδας, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Έδεσσας την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012.
Τα μαθήματα θα έχουν τη μορφή τρίωρων εβδομαδιαίων διαλέξεων και θα πραγματοποιούνται στον πολυχώρο «Καταρράκτες» στο πάρκο Καταρρακτών , κάθε Τετάρτη και ώρες 18.00- 21.00...

Ενημερωτική εκδήλωση για την ορθολογική χρήση των φυτοφαρμάκων από τον Δήμο Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας  και η ΕΑΣ Γιαννιτσών με τη συνεργασία της εταιρίας Syngenta Hellas AEBE, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση αγροτικού ενδιαφέροντος με θέμα:
«Προτάσεις για την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών  προϊόντων»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Πέλλας στα Γιαννιτσά (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου- ισόγειο)
Τα θέματα που θα παρουσιαστούν είναι:..

Άνετη νίκη του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Κρύας Βρύσης



Άνετη νίκη, πέτυχαν οι μικροί παίκτες της ομάδας Μπάσκετ  (τμήμα παίδων) του ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, επί της συνώνυμης ομάδας της Κρύας Βρύσης, αν και το πρώτο δεκάλεπτο έδειχνε πως το παιχνίδι θα ήταν δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Οι φιλοξενούμενοι προέβαλλαν αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά στη συνέχεια η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν ολοκληρωτική σε άμυνα και επίθεση.
Οι παίκτες της ομάδας των Γιαννιτσών έδειξαν αγωνιστική διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, στον οποίο...

Καλλωπισμός (Βαφή) Κεντρικού Πάρκου Κρύας Βρύσης



Η ομάδα δράσης του Συλλόγου Ανάπολις, καλεί τα μέλη και τους φίλους την Τετάρτη 10-10-2012 και ώρα 16:00μμ ,για να συμμετάσχουν με την πολύτιμη βοήθειά τους στην βαφή του κεντρικού πάρκου Κρύας Βρύσης. Παράλληλα θα γίνει και ο καθαρισμός των κομμένων   κλαδιών του πάρκου επί της Μ. Αλεξάνδρου 67. Η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.
Ομάδα Πρωτοβουλίας Ανάπολις.

Eπανέκαμψε η κ.Ρουσοπούλου στην ομάδα Στάμκου.



«Πανδαμάτωρ χρόνος» έλεγαν οι αρχαίοι και αναμφίβολα είχαν απόλυτο δίκιο.Ετσι στην περίπτωση της Αντιδημάρχου Πέλλας κ.Κατερίνας Ρουσοπούλου,φαίνεται πως χρειάστηκαν να περάσουν 18 μήνες για να βρεθεί και πάλι στις τάξεις του συνδιασμού της ,καθώς η οργή του Δημάρχου κ.Στάμκου για τις συμπεριφορές της συνεργάτιδας μάλλον έχει καταλαγιάσει.Αν και οι «κακές γλώσσες» άλλα λένε.Όπως για παράδειγμα αυτό που μας επισήμανε γνώστης των εσωτερικών ισορροπιών στο δημοτικό μέγαρο Γιαννιτσών, οπου χαρακτηριστικά αναφέρει πως « ο θεός συγχωρεί , ο Στάμκος όχι».Κι αυτό γιατί μάλλον η

Οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" για την επίσκεψη Μέρκελ.



Ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρήστος Ζώης, σχολιάζει τις δηλώσεις Merkel - Σαμαρά.«Από τις δηλώσεις της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά το μόνο απτό και καθαρό συμπέρασμα που αξίζει να κρατήσει κανείς είναι ότι η μεν κ. Μέρκελ απλώς ευχήθηκε παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ παραπέμποντας με πείσμα στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει και είναι επώδυνο και υφεσιακό, ο δε κ. Σαμαράς αιφνιδιασμένος από την σχετική ερώτηση προτίμησε να την προσπεράσει και να αναφερθεί στην ύφεση και στην ανεργία.»