Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 9/2 σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθούν Εσπερινά Κηρύγματα

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης με ομιλητή τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (δρ.Θ.), Υπεύθυνο Τύπου της Ι. Μητροπόλεως, και θέμα: «Περί γάμου και εγκρατείας».

Ο μηχανισμός των μεταστάσεων του καρκίνου. Mεταστάσεις ανάλογα με την θέση του όγκου



του Κωνσταντίνου Λούβρου, M.D., medlabnews.gr

Η μετάσταση αρχίζει όταν κύτταρα από τον αρχικό όγκο φτάσουν μέσω του αίματος ή του λεμφικού συστήματος στα οστά, όπου αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται.

Οι μεταστάσεις πραγματοποιούνται με δύο τρόπους: τα καρκινικά κύτταρα αποσπώνται από τους συμπαγείς όγκους είτε διώχνοντας μακριά τα διπλανά τους κύτταρα είτε δημιουργώντας «διαδρόμους» μέσα από τους οποίους μεταφέρονται από το ένα σημείο του οργανισμού στο άλλο.

Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας στο ΚΑΠΗ Έδεσσας



Την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου το πρωί πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής & Αλληλεγγύης με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), μέτρηση οστικής πυκνότητας στο χώρο του ΚΑΠΗ όπου συμμετείχαν 60 μέλη του. Τη μέτρηση συντόνισαν ο γιατρός και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης κ. Κώστας Λαμπρόπουλος,

Ετήσιος χορός και Κοπή Βασιλόπιτας συμμετεχόντων στις δράσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών



Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, στις 13:30, στο κέντρο "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος χορός και η κοπή Βασιλόπιτας των συμμετεχόντων στις δράσεις της ενορίας Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Τιμή πρόσκλησης:  13 €

Κρατήσεις - πληροφορίες:
στη Γραμματεία του Πνευματικού κέντρου της ενορίας
και στο τηλ. 23820 22819

Ομιλία Λάκη Βασιλειάδη για τα υδατοδρόμια, ίδρυση και λειτουργία στη λίμνη Βεγορίτιδα



Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης σε ομιλία του στη Βουλή στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδάτινων επιφανειών, ρυθμίσεις μεταφορών και άλλες διατάξεις» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην περίπτωση ίδρυσης και λειτουργίας υδατοδρομίου στη Λίμνη Βεγορίτιδα.
Οπτικοακουστικό υλικό της ομιλίας είναι διαθέσιμο στο σύνδεσμο https://youtu.be/1bZB6Xz-XFQ
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Γ. Καρασμάνης στη βουλή για τα υδατοδρόμια, τον οδικό άξονα Χαλκιδώνα-Έδεσσα, τα διπλώματα οδήγησης και τις οδικές μεταφορές



Δείτε το video και διαβάστε τα πρακτικά από την ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στην Ολομέλεια της Βουλής

για τα υδατοδρόμια, τον οδικό άξονα Χαλκηδόνας – Έδεσσας, τα διπλώματα οδήγησης, τις οδικές εμπορευματικές και επιβατικές μεταφορές (φορτηγά δημοσίας χρήσης, λεωφορεία, …). Και για το όργιο παρανομιών σε βάρος των αγροτών, των ελληνικών φορτηγών δημοσίας χρήσης και των Δημοσίων Εσόδων από τους κερδοσκόπους και τα ξένα φορτηγά τρίτων χωρών:
«…Κύριε Πρόεδρε, ευχαριστώ. Δεν θα ανέβω στο Βήμα, θα μιλήσω από το έδρανό μου, διότι δεν θα εξαντλήσω τον χρόνο.

Πανήγυρις και προσκύνησις Ι. Λείψανου του Οσίου Γεώργιου του Ομολογητού στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (Τελώνου και Φαρισαίου) εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη) πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 8/2
17.00 Πανηγυρικός Εσπερινός

Κορωνοϊός: Και επίσημα αρνητικό το ύποπτο κρούσμα στον Ευαγγελισμό



Και επισήμως αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα για το ύποπτο κρούσμα για κορωνοϊό που εμφανίστηκε στον Ευαγγελισμό το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τα αποτελέσματα του Παστέρ ήταν αρνητικά για τον νεαρό άνδρα ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως στο νοσοκομείο και παραπονέθηκε για βήχα. Αν και τα πρώτα συμπτώματα δεν έδειχναν σχέση με τον νέο ιό, οι ιατροί θορυβήθηκαν όταν το άνδρας του είπε ότι έφθασε από την Κίνα πριν από λίγες ημέρες.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 8/2


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Οι Αμπελουργοί Οινολόγοι του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο Κτήμα Γεροβασιλείου


Το πρώτο Τμήμα Αμπελουργίας-Οινολογίας του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ μπαίνει στο τελικό στάδιο σπουδών και ήδη έχει γνωρίσει από κοντά μερικά από τα πιο αξιόλογα Κτήματα και τους Οινοπαραγωγούς της χώρας.
Αυτή την φορά ήταν η σειρά για το υπέροχο Κτήμα Γεροβασιλείου και τα 710 στρέμματα στην Επανομή της Θεσσαλονίκης

Το Σάββατο 8:30μμ η αναμέτρηση του Ίκαρου Γιαννιτσών με την ΚΟΥΠΑ Κιλκίς


Πίνακας με βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και σε ποιες τροφές τα βρίσκουμε


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Για τη διατήρηση ενός υγιούς οργανισμού, ο άνθρωπος θα πρέπει να καλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες του σε θρεπτικά συστατικά. 

  • Τα θρεπτικά συστατικά είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής και την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού. 

Κοπή πίτας από τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιαννιτσών


Σε γνωστό εστιατόριο στην πόλη των  Γιαννιτσών παραβρέθηκαν τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Γιαννιτσών  για την καθιερωμένη κοπή πίτας.

Σε πολύ καλό κλίμα τα μέλη του συμβουλίου υποσχέθηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για το καλό του τόπου τους, πέρα από πολιτικές παρατάξεις και ανούσιες διχαστικές αντιπαραθέσεις. Τα προβλήματα είναι κοινά και ζητούν αξιόπιστες λύσεις. 

Πλούσιο σε «παιχνίδια» το Σαββατοκύριακο για τα αγωνιστικά τμήματα και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών


Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο  πλούσιο σε αγωνιστικές δράσεις περιμένει τα αγωνιστικά τμήματα αλλά και τα τμήματα υποδομών του «Μ. Αλεξάνδρου-Ξέξασπρο» Γιαννιτσών που συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον τις αθλητικές τους δραστηριότητες.

Η εκδήλωση της ομάδας επιστημόνων Κολινδρού για την ψυχική αυθεντικότητα παιδιών και εφήβων στην PELLA TV


Το Σάββατο 8-2-2020 και ώρα 15.05' και σε επανάληψη την Δευτέρα 10-2-2020 και ώρα  19.00', θα προβληθεί από την Pella tv η εκδήλωση  της Ομάδας Επιστημόνων Κολινδρού  που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στον Κολινδρό Πιερίας και θέμα είχε την «Ψυχική ανθεκτικότητα στα παιδιά και τους εφήβους».

Συντάξεις : Πότε πιστώνονται τα χρήματα

Στις 25 Φεβρουαρίου ξεκινά η καταβολή των συντάξεων στους συνταξιούχους, με τη διαδικασία να αναμένεται να ολοκληρωθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου.Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμών:
  • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 25 Φεβρουαρίου.

Εποχική γρίπη: Στους 38 οι νεκροί – 17 νέοι θάνατοι την περασμένη εβδομάδα

Η εποχική γρίπη έχει μπει σε περίοδο έξαρσης όπως αναφέρει και στο εβδομαδιαίο δελτίο του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Συνολικά, έχουν καταγραφεί 38 θάνατοι, ενώ μόνο την τελευταία εβδομάδα οι νεκροί από τη γρίπη με επικρατέστερο το στέλεχος Η1Ν1, έφτασαν τους 17.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τετραήμερη προσύνησις Ι.Λειψάνου του Αγ. Περθενίου στα Γιαννιτσά


Το σεπτό λείψανο του αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου και προστάτου των καρκινοπαθών θα τεθεί σε προσκύνηση στον ιερό ναό Αγίας Παρασκευής Γιαννιτσών από την Πέμπτη 6/2 μέχρι και την Κυριακή 9/2.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Παραδοσιακό γλέντι από τον Σύλλογο Ασβεσταριωτών "Γκόνος Γιώτας"


Κορωνοϊός: Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον φονικό ιό.

Κλινικές πληροφορίες για την επιδημία του νέου κορωνοϊού (nCoV-2019), που ξεκίνησε τον προηγούμενο μήνα από την πόλη Ουχάν της Κίνας και βρίσκεται σε εξέλιξη, έδωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, καθηγητής Αθανάσιος Δημόπουλος.
Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 29.000 κρούσματα, που σε ποσοστό 99% έχουν καταγραφεί στην Κίνα. Μεμονωμένα κρούσματα έχουν διαπιστωθεί και σε ακόμη 26 χώρες, ιδιαίτερα σε γειτονικές της Κίνας περιοχές λόγω του αυξημένου όγκου ταξιδιωτών.
Σημειώνει ότι «καθώς όμως, η επιδημία εξαπλώνεται, η εντατική επιστημονική έρευνα έχει αναδείξει

Μείωση δημοτικών τελών από το δήμο Πέλλας σε τρίτεκνους, άπορους και οικογενειών με άτομα αναπηρίας


Σας ενημερώνουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή η με αριθμό 65/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας που αφορά στη μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 50% στους κάτοικους του Δήμου Πέλλας που ανήκουν σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες:

Φορολογικές δηλώσεις : Ποια σημεία του Ε1 θα είναι προσυμπληρωμένα

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις φορολογικές δηλώσεις αναφορικά με τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2019.Όσοι φορολογούμενοι δεν υποβάλουν τη δήλωσή τους στην ώρα τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμων από 100 έως 500 ευρώ.Εν τω μεταξύ αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν φέτος στις φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να αποφευχθούν λάθη αλλά και να γίνει πιο εύκολη η διαδικασία υποβολής φορολογικής δήλωσης και επιστροφής φόρου.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 7/2




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας