Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

6ος Ημιμαραθώνιος Βεγορίτιδας στην Άρνισσα Πέλλας



Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας σε συνεργασία με Συλλόγους και φορείς της περιοχής Βεγορίτιδας υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 6ο Ημιμαραθώνιο λίμνης Βεγορίτιδας την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην Άρνισσα Πέλλας.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει Ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21 χιλ/τρων, αγώνα δρόμου 5 χλ/τρων & 1000 μέτρων για παιδιά.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 3ήμερες εκδηλώσεις.

Η ιστορία του Καρναβαλιού της Μελίκης Ημαθίας στην εκπομπή της PELLA TV



Την Κυριακή 6-3-2016 και ώρα 15.05΄ έκτακτα, και τις καθιερωμένες μέρες σε επανάληψη (Τετάρτη 9-3-2016 και ώρα 15.00'  και την Πέμπτη 10-3-2015 ώρα 22.00'), θα μεταδοθεί η εκπομπή "ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" στον τηλεοπτικό σταθμό "ΠΕΛΛΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ", στην οποία καλεσμένοι είναι ο γνωστός σ' όλους λαογράφος, δημοσιογράφος, συγγραφέας και τηλεοπτικός-ραδιοφωνικός παραγωγός εκπομπών λαογραφικού πολιτισμού (Ο τόπος και το τραγούδι του, Λαϊκός Χειμώνας, κ.α.)  Γιώργης Μελίκης, 

Μήνυμα Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών για την ημέρα της Γυναίκας



Σε λίγες μέρες, στις 8 του Μάρτη, θα τιμήσουμε την παγκόσμια ημέρα Γυναίκας: οι γυναίκες δεν γιορτάζουν, αγωνίζονται
Το Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών χαιρετίζει θερμά και αγωνιστικά όλες τις γυναίκες εργαζόμενες που μοχθούν καθημερινά μέσα σε δύσκολες συνθήκες να τα βγάλουν πέρα συνεχίζοντας 159χρονια μετά από την εξέγερση των εργατριών στη Νέα Υόρκη που ζητούσαν ανθρώπινη ζωή, δουλειά, ισοτιμία και δικαιώματα

ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΑΟΚ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ Σάββατο 5/3 στις 20:30 στο ΔΑΚ Έδεσσας



Τον ΑΟΚ Αιγινιακό υποδέχεται ο ΓΑΣ Έδεσσας, το Σάββατο 5/3/2016 και ώρα 20:30 στο ΔΑΚ της πόλης μας.
Είναι η 9η αγωνιστική του 2ου γύρου του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ και ο ΓΑΣ Έδεσσας (7ος στη βαθμολογία με 7 νίκες – 11 ήττες), θα διεκδικήσει την νίκη απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, που βρίσκεται στην 2η θέση της βαθμολογίας με 34 βαθμούς και ρεκόρ 16 νίκες – 2 ήττες.

Νέο μουσικό CD με τον Παρακλητικό Κανόνα εις τον Όσιο Παΐσιο



Η ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών κυκλοφόρησε νέο μουσικό CD με τον Παρακλητικό Κανόνα εις τον Όσιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ψάλλει χορός φιλοαγιορειτών με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη Τιμόθεο Diwema. Ο Παρακλητικός Κανών είναι ποίημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 5/3



Γενικά
Το τετράγωνο του Ερμή με τον Άρη μπορεί να σε κάνει πιο ανυπόμονο/η και πιο βιαστικό/η, κάτι που ενδεχομένως να έχει τόσο θετικές, όσο και αρνητικές συνέπειες. Μπορείς όμως να περιορίσεις τις δεύτερες αν ασχοληθείς με κάτι που ήδη γνωρίζεις κι αν δεν προβείς σε επιφανειακές κρίσεις. Παράλληλα, ο ενεργός Κρόνος ενδέχεται να δημιουργήσει εμπόδια ή καθυστερήσεις στις επαφές και τις επικοινωνίες σου.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 5 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Αμφίπολη: Ο Μέγας Αλέξανδρος απεικονίζεται σε ανάγλυφο στον τύμβο Καστά (ΦΩΤΟ)



Του Γιώργου Ροδάκογλου 

Την αποτύπωση της χρήσης του χώρου στον τύμβο Καστά δίνουν οι ανάγλυφες παραστάσεις της ζωφόρου από το βάθρο του λέοντα. Μια μακεδονική εικονογραφία δείχνει στρατιώτες εν ώρα μάχης αλλά και το πρόσωπο που ηγείται.
Η ζωφόρος του λέοντα όχι μόνο χρονολογεί ολόκληρο το ταφικό συγκρότημα, αλλά συνδέει τη λειτουργικότητα του υπάρχοντος μνημείου με ένα σύνολο και άλλων πολύ σημαντικών πραγμάτων μέσα στον περιχαρακωμένο χώρο.

Ο Γιώργος Γελαράκης Κυκλοφορεί το Νέο του Album



O Γιώργος Γελαράκης μετά από απουσία 2,5 χρόνων, κυκλοφορεί νέο album με τίτλο "Η πόλη μια άδεια αγκαλιά" από την MLK ! 
Δέκα καινούρια τραγούδια που προσπαθούν να παρατηρήσουν και να περιγράψουν όλα τα συναισθήματα που μπορεί να νοιώσει κάποιος σε μια μεγαλούπολη στην εποχή μας. Ο τραγουδοποιός θα βαδίσει για πρώτη φορά σε μουσικά μονοπάτια με swing, ska, reggae, country κ.ά στοιχεία, ενώ αυτή τη φορά συμμετέχουν και δημιουργοί που παρουσιάζουν για πρώτη φορά συνθέσεις τους στη δισκογραφία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Εδέσσης & Αλμωπίας για την ημέρα της γυναίκας



Πριν ενάμιση αιώνα, στις 8 Μαρτίου του 1857, εργάτριες της υφαντουργίας στη Νέα Υόρκη διεκδίκησαν πρώτες, ίσα δικαιώματα και αμοιβές στην εργασία.
Σήμερα, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, τα ίδια αιτήματα παραμένουν επίκαιρα. Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους. Με απολύσεις, με ανασφάλιστη εργασία, με την εφαρμογή των πιο ελαστικών και παράνομων μορφών απασχόλησης,

Εσπερινά Κηρύγματα σε Γιαννιτσά και Έδεσσα την Κυριακή 6 Μαρτίου



Ο Σεβασμιώτατος στο Εσπερινό Κήρυγμα των Γιαννιτσών

Την Κυριακή της Απόκρεω, 6 Μαρτίου 2016, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. ΙΩΗΛ με θέμα: «ΕΝΑ ΨΥΧΟΦΘΟΡΟ ΠΑΘΟΣ»

Συμμετοχή Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία για το ασφαλιστικό



Οι  Συνδικαλιστικοί φορείς της πόλης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/3/ 2016, ώρα 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών αποφασίσαμε  ομοφώνα  να συνεχίσουμε ενωμένοι, με οργανωμένο τρόπο τον αγώνα μας για την απόσυρση του ηθικά μη βιώσιμου και απαράδεκτου ασφαλιστικού νομοσχεδίου και την συμμετοχή μας  στην 48ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία όταν και αν η κυβέρνηση προχωρήσει στην κατάθεση του επίμαχου νομοσχεδίου στη βουλή  καλώντας  τους πολίτες της Πέλλας σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Το Σάββατο ο “Barman” υποδέχεται την δικιά μας Μελίνα Ασλανίδου



«Barman» Το κοκτέιλ της ζωής σου.

Το Σάββατο 5 Μαρτίου, στις 00:45, ο «Barman» υποδέχεται τη Μελίνα Ασλανίδου. Σε μια απενοχοποιημένη συζήτηση, η δημοφιλής ερμηνεύτρια μιλά στον Αλέξη Γεωργούλη για την αφοσίωσή της στο τραγούδι και για την αγάπη της στις παραδόσεις και ειδικότερα στις ποντιακές της ρίζες.

Κορασίδες: Νίκη και πρωτιά στον όμιλό του για τον Πανεδεσσαϊκό



Με νίκη ολοκλήρωση την πρώτη φάση του πρωταθλήματος κορασίδων ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ επικρατώντας πολύ εύκολα εκτός έδρας των Ικάρων Γιαννιτσών.
Ο αγώνας δεν επιδέχεται ιδιαίτερης κριτικής με την φιλοξενούμενη ομάδα να παρουσιάζεται συγκεντρωμένη σε άμυνα και επίθεση και να καθαρίζει την υπόθεση  νίκη από το πρώτο ημίχρονο. 
Στα θετικά του αγώνα η συμμετοχή αθλητριών από τα μικρότερα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για το πάθος και την ανταγωνιστικότητα τους.

Εκδήλωση στην Έδεσσα με θέμα ΄΄Τα κόλλυβα: προετοιμασία-παρασκευή-στολισμός/Οι κεκοιμημένοι΄΄



Τη Δευτέρα, 7 Μαρτίου, στις 18:00,
στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Έδεσσας,
θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση με θέμα:
΄΄Τα κόλλυβα: προετοιμασία-παρασκευή-στολισμός/Οι κεκοιμημένοι΄΄.
Την παρουσίαση θα κάνει η κ. Κοτζάμπαση Μαρία, Εκπαιδευτικός

Την ήττα γνώρισαν οι γυναίκες του Πανεδεσσαϊκού από την Βέροια με 43-51



Την εντός έδρας ήττα γνώρισε ο νεανικός ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ την περασμένη Κυριακή στο ΔΑΚ Έδεσσας , από τον αξιόμαχο ΑΟΚ Βέροιας με 43 -51 για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Γυναικών. .

Η άμυνα ζώνης για σαράντα αγωνιστικά λεπτά της φιλοξενούμενης  ομάδας αποτέλεσε και την αχίλλειος πτέρνα για τον ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟ που δεν μπόρεσε να βρει επιθετικά ρυθμό καθώς τα πολλά περιφερειακά σουτ δεν είχαν ευτυχή κατάληξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας (Γιαννιτσών) για το προσφυγικό και την δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Δήμο Πέλλας

Με αφορμή τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στο προσφυγικό ζήτημα καθώς και την επικείμενη δημιουργία κέντρου υποδοχής και μετεγκατάστασης προσφύγων στο Δήμο Πέλλας, εκφράζουμε ως Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας (Γιαννιτσών) την αμέριστη αλληλεγγύη μας απέναντι στους πρόσφυγες, καθώς και την ειλικρινή και αδιάλειπτη επιθυμία συνεργασίας μας με φορείς, συλλογικότητες, και μεμονωμένα άτομα με σκοπό τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών διαβίωσης τους, για όσο καιρό χρειαστεί να φιλοξενηθούν στο Δήμο μας.

«Βέτο» Κυριάκου στον Τσίπρα για ενδεχόμενο «βέτο» στην ΕΕ



Δεν συζητά τέτοια πρόταση για το Μεταναστευτικό ή ως συμψηφισμό με την αξιολόγηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης - Προειδοποίησε τους κυβερνώντες «να μην παίζουν στα ζάρια την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία, για να παραστήσουν πάλι τους σκληρούς διαπραγματευτές»
Διπλή αυστηρή προειδοποίηση απευθύνει ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην επιχειρήσει, αφενός, την άσκοπη υποβολή «βέτο» στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Μεταναστευτικό και, αφετέρου, τον συμψηφισμό του κορυφαίου αυτού ζητήματος με την αξιολόγηση του οικονομικού προγράμματος.

Επιστολή Καρασμάνη σε Καμμένο για την πρόθεση εγκατάστασης προσφύγων στα Άθυρα



Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Καρασμάνη λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:



"Την ορθότητα της απόφασης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να εγκαταλείψει τον σχεδιασμό εγκατάστασης προσφύγων στο στρατόπεδο Γιαννιτσών – όπως ο ίδιος ο Βουλευτής του είχε ζητήσει και με Ερώτησή του στη Βουλή και στην προ εβδομάδος συνάντησή τους - υπογραμμίζει ο Γιώργος Καρασμάνης με επιστολή του προς τον Πάνο Καμμένο. Του επισημαίνει ωστόσο, ότι θα πρέπει να αποσύρει και την  απόφασή του για τη δημιουργία προσφυγικών εγκαταστάσεων στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθύρων, διότι και εκεί οι χώροι είναι παντελώς ακατάλληλοι να φιλοξενήσουν ανθρώπινες υπάρξεις.

Ετήσιος χορός των Ανατολικοθρακιωτών Ν.Πέλλας




Νέο ρεκόρ προσφύγων και κατάληψη στην Ειδομένη - Αμείωτες οι ροές προς Πειραιά



Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει πλέον ο αριθμός των προσφύγων στον καταυλισμό της Ειδομένης αλλά και στα σημεία φιλοξενίας στον Πειραιά, το Ελληνικό και ανά την επικράτεια, καθώς ο καλός καιρός «ευνοεί» τις ροές από την Τουρκία, ενώ εικόνες ντροπής συνεχίζουν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο.

Πεντακόσιοι πρόσφυγες πέρασαν το τελευταίο 24ωρο από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ενώ η ροή συνεχίζεται αυτήν την ώρα τα σύνορα είναι και πάλι κλειστά.

Ήττα του ΓΑΣ Έδεσσας στην Κατερίνη με 87-77



Ήττα για τον ΓΑΣ Έδεσσας στην Κατερίνη από τον Βατανιακό με 87-77. Ήταν ένα καλό παιχνίδι με τις επιθέσεις των δύο ομάδων να έχουν τον πρώτο λόγο. Ο ΓΑΣ παρατάχτηκε με πολλές απουσίες καθώς για διάφορους λόγου απουσίασαν οι Δημητρόπουλος, Τότλης, Τσολάκης και Υφαντίδης.

ΔΝΤ: Επιμένει για βαριά μέτρα, αλλά βλέπει πρόοδο και επιστροφή κουαρτέτου



Το ΔΝΤ επιμένει στην εκτίμηση ότι χρειάζονται πρόσθετα μέτρα της τάξεως του 4% με 5% του ΑΕΠ, προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό έως το 2018, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου Τζέρι Ράις. «Δεν είμαστε σκληροί είμαστε ρεαλιστές» σημείωσε, στέλνοντας σαφές μήνυμα σε ΕΕ και Αθήνα και αποδεικνύοντας ότι οι διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης παραμένουν ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 7Mαρτίου 2016 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:  
1)Χορήγηση άδειας μουσικών οργάνων καταστήματος  Gergina Grigorova.

Αποκαλυπτικός διάλογος Σόιμπλε – Τσίπρα πριν γίνει πρωθυπουργός – Πώς τον... γείωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ



Στο διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν ακόμα γίνει πρωθυπουργός, αναφέρθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του London School of Economics.
Όπως τόνισε, όταν ο νυν Έλληνας πρωθυπουργός τον συνάντησε στο Βερολίνο όταν δεν είχε αναλάβει ακόμη την εξουσία και του είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά χωρίς να εφαρμόσει το μνημόνιο, τότε ο κ. Σόιμπλε είχε απαντήσει ότι «αυτό είναι απολύτως αδύνατο. Δεν θα συμβεί. Πίστεψέ με».

Πρόσκληση εκδήλωσης αλληλεγγύης στους πρόσφυγες



Σας καλούμε στην εκδήλωση-συζήτηση,
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 6-3-2016, ώρα 11 π.μ.,
στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, με θέμα:
        «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα - Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες».
                   Ομιλητές:     1) Γιώργος Τσιάκαλος,
Ομ.  καθηγητής Παιδαγωγικής Σχολής Α.Π.Θ.,
                         2) Θανάσης Ν. Παπαθανασίου,
Δρ. Θεολογίας, Διευθυντής του περιοδικού «Σύναξη».

Τι θα ζητήσει η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής



Οι προτάσεις με τις οποίες η ελληνική κυβέρνηση θα προσέλθει στη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ - Τουρκίας την προσεχή Δευτέρα συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Αλέξη Τσίπρα με θέμα το προσφυγικό. 
Υπήρξε μάλιστα ενημέρωση από τους υπουργούς, οι αρμοδιότητες των οποίων εμπίπτουν στη διαχείριση του προσφυγικού.

4η Ομιλία στην Αριδαία με θέμα: «Εμείς οι έφηβοι, εσείς οι γονείς και το σεξ»



Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 - 20:00 στο Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Εμείς οι έφηβοι, εσείς οι γονείς και το σεξ» με εισηγήτρια την Κατερίνα Τσουγένη, Τ.Ε / MSc, Επισκέπτρια Υγείας, Γ.Ν Πέλλας Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού.

ΣΕΒ: Η ανεργία στην Ελλάδα ξεπερνά των ΗΠΑ το 1929



Η ανεργία στην Ελλάδα διαμορφώνεται σήμερα σε επίπεδα υψηλότερα απ' ό,τι στην Αμερική την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, που ξεκίνησε με το Χρηματιστηριακό Κραχ του 1929, σύμφωνα με τα στοιχεία που επισημαίνει ο ΣΕΒ στο εβδομαδιαίο δελτίο οικονομικών εξελίξεων.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 4/3



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Σελήνη στον Αιγόκερω τονίζει τις φιλοδοξίες σου κι είναι πιθανό να «υπερβάλλεις εαυτόν», ώστε να γίνουν όλα με τον καλύτερο τρόπο. Ωστόσο θα πρέπει να είσαι σωστά προετοιμασμένος/η για να αντικρούσεις την αντίθετη άποψη ενός ισχυρού προσώπου. Παράλληλα, η Αφροδίτη στον Υδροχόο προάγει την κοινωνικότητά σου και σε καλεί να δικτυωθείς με πρόσωπα που μπορούν να σε βοηθήσουν ποικιλοτρόπως.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Τσικνοπέμπτη στην Ελλάδα



Εορταστική διάθεση με μουσικές, μασκαράδες, χαρτοπόλεμο και την τσίκνα από το ψήσιμο του κρέατος να διαχέεται παντού, επιτάσσει η σημερινή μέρα. Σε όλη την Ελλάδα, οι δήμοι διοργανώνουν διάφορες εκδηλώσεις με επίκεντρο το ψητό κρέας και τις λαϊκές παραδόσεις.

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) γνωστή σε όλους ως Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη σηματοδοτεί την έναρξη των Αποκριών αφού από την επομένη μέρα ξεκινάει -σύμφωνα με τη χριστιανική παράδοση- μία μακρά περίοδος νηστείας μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.

Τι έγραψαν οι New York Times για τα Γιαννιτσά



Αναφορά στα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στα Γιαννιτσά έκαναν οι NewYork Times σε άρθρο τους με τίτλο «Διαμαρτυρία μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων» :

“Δύο πρώην στρατιωτικές μονάδες, η μία από αυτές είχε χαρακτηριστεί ως μελλοντικό προσφυγικό χώρος συγκέντρωσης από την τοπική αντιπολήτευση, έχουν υποστεί επίθεση από εμπρηστές στη Βόρεια Ελλάδα.

Επέστρεψαν στη Γη μετά από... 340 ημέρες στο διάστημα!



Τρεις αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΔΔΣ), ανάμεσά τους ο Αμερικανός Σκοτ Κέλι και ο Ρώσος Μιχαήλ Κορνιένκο που έμειναν σχεδόν ένα χρόνο σε τροχιά ώστε να κάνουν πειράματα ενόψει των μελλοντικών ταξιδιών για τον Άρη, επέστρεψαν σήμερα με επιτυχία στη Γη.
Γύρω στις 06.30' ώρα Ελλάδας, όπως ήταν προγραμματισμένο, το διαστημόπλοιο Σογιούζ που μετέφερε τον Ρώσο Σεργκέι Βολκόφ, τον συμπατριώτη του Μιχαήλ Κορνιένκο και τον Αμερικανό Σκοτ Κέλι --οι δύο τελευταίοι πέρασαν 340 ημέρες στον ΔΔΣ για να

Καμμένος: 24.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα -Δεν απειλούν κανέναν, θέλουν να φύγουν



Τη ρητή διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να δείχνουν το ανθρωπιστικό πρόσωπό τους προς τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τη Θάσο.
Ο κ. Καμμένος τόνισε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκονται 24.000 πρόσφυγες, οι οποίοι δεν απειλούν κανέναν και δεν θέλουν να μείνουν στη χώρα.

Οι 10+1 προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για το αγροτικό.



Ύστερα από δέσμευση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, σε πρόσφατη συνάντησή τους, δόθηκαν χθες στους εκπροσώπους των αγροτών οι προτάσεις του Κόμματος για τα αγροτικά ζητήματα.
Τις προτάσεις ανέπτυξαν - και παρέδωσαν εγγράφως - στην αντιπροσωπεία των αγροτών ο αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος

Τα Σκόπια απειλούν και με πόλεμο



Ξεπερνούν τα όρια οι προκλήσεις των Σκοπιανών και των νέων «συμμάχων» τους (με πρώτη την Αυστρία) για το Προσφυγικό. Η ηγεσία της ΠΓΔΜ προκειμένου να εκμεταλλευτεί την κρίση απειλεί ακόμα και με πόλεμο (!) την Ελλάδα στέλνοντας το μήνυμα στην Ευρώπη ότι, αν δεν περάσουν οι απαιτήσεις της (σε όλα τα επίπεδα ακόμα και ως προς το όνομα), θα βάλει μπουρλότο στα Βαλκάνια!
Χθες στη δεύτερη συνάντηση που είχαν οι αρχηγοί της αστυνομίας τεσσάρων χωρών των

Επιβαρύνσεις σοκ για όλα τα εισοδήματα.



Αντιμέτωποι με νέο κύμα φοροεπιδρομής θα βρεθούν όσοι εμφανίζουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ στη φορολογική τους δήλωση, βάσει των σχεδίων επί... χάρτου τα οποία επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο, προκειμένου να βγουν τα νούμερα και να καλυφθούν οι τρύπες στα δημοσιονομικά. Η φοροεπιβάρυνση θα αυξηθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες για όσους εντάσσονται στην κλίμακα από 30.001 έως 65.000 ευρώ

Αποκριάτικος χορός Μορφωτικού Συλλόγου Άρνισσας



Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέων Άρνισσας σας προσκαλεί στον ετήσιο αποκριάτικο χορό του που θα γίνει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στις 9 το βράδυ, στο Κέντρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» στην Άρνισσα.
Ένα αποκριάτικο γλέντι με πολύ χορό και διασκέδαση με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΡΑΚΙ»
Η τιμή  πρόσκλησης είναι 13 ευρώ

Έτοιμη για παραχωρήσεις η Γερμανία, λόγω προσφυγικού



Η Γερμανία εμφανίζεται έτοιμη να δείξει ευελιξία σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελλάδας, αναφέρει το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg, το οποίο σημειώνει ότι η γερμανίδα καγκελάριος προσπαθεί να βοηθήσει τη χώρα στην αντιμετώπιση του τεράστιου προσφυγικού προβλήματος.
Συγκεκριμένα η Γερμανία προτίθεται να δείξει μεγαλύτερη ευελιξία στο ασφαλιστικό, που παραμένει σημείο τριβής μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, αναφέρει το πρακτορείο,

Παράταση αποχής δικηγόρων έως 16 Μαρτίου



Παρατείνεται η αποχή των δικηγόρων έως και την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, με απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Τα μέλη της Ολομέλειας ενημερώθηκαν από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλ. Ζιμπίδη για τα συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης που συντάχθηκε με πρωτοβουλία του δικηγορικού σώματος για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού κλάδου των Νομικών.
Ο πρόεδρος της Ολομέλειας Β. Αλεξανδρής, αναφερόμενος στα βασικά συμπεράσματα της αναλογιστικής μελέτης και συγκρίνοντάς τα με το ασφαλιστικό προσχέδιο της κυβέρνησης, τόνισε:

Επίσημο: Ματαιώνεται το εφετινό Κύπελλο Ελλάδας



Τη διακοπή της διεξαγωγής του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Διαβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε μία μέρα μετά τα όσα συνέβησαν στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.
Επίθεση στον διαιτητή του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, Ανδρέα Παππά, στην ΚΕΔ, στην ΕΠΟ και στους παράγοντες των ομάδων εξαπέλυσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Στον επίλογό του ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής καθιστά σαφές ότι δεν θα διστάσει να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες για όσους "δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη όσα με συνέπεια και μεθοδικότητα πράττει".

Ο Μουζάλας."Θα μας μείνουν οι πρόσφυγες.Ούτε σε 3 χρόνια η λύση του προσφυγικού"



Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο προσφυγικό, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προχώρησε σε μία παραδοχή-σοκ, τονίζοντας: "Το σύνορο στην Ειδομένη θα πρέπει να το θεωρούμε κλειστό. Δεν έχουμε λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο και προετοιμαζόμαστε για τις συνέπειες αυτής της πράξης".
Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της έκτακτης συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, επισήμανε ότι, παρά τις εκκλήσεις και τις πιέσεις που έχουν

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 3/3



Γενικά
Το εξάγωνο της Αφροδίτης με τον Ουρανό σε ωθεί να ξεχωρίσεις, υιοθετώντας καινοφανείς ή πρωτοποριακές πρακτικές, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει μια αμηχανία στο περιβάλλον ή τους οικείους σου. Από την άλλη πλευρά όμως θα σου δοθεί η δυνατότητα να προσεγγίσεις άτομα που διακρίνονται από το ανοικτό τους πνεύμα, δημιουργώντας νέες, όσο και γόνιμες φιλίες που μπορεί να αντέξουν στον χρόνο.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 3 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Βόμβες Ιβάν Σαββίδη: Η ομάδα δεν θα κατέβει στον επαναληπτικό



Ιβάν ο... ποταμός! Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ζήτησε επανάληψη του αγώνα με ξένο διαιτητή, έστειλε... χαιρετίσματα στον Μαρινάκη, κάλεσε τον Γκιρτζίκη να παραιτηθεί, τόνισε πως η ομάδα του δεν θα «κατέβει» στην ρεβάνς με τον Ολυμπιακό κι ανέφερε ότι ο νέος προέδρος της ΕΠΟ θα είναι από την Θεσσαλονίκη! 

ΤΕΛΟΣ,τα σκυλιά στο μπαλκόνι και με νόμο.Δείτε τα νέα πρόστιμα



Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων…
Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.
Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

Ο διαιτητής τίναξε το ντέρμπι στον αέρα



Ποδοσφαιρική Ελλάς το μεγαλείο σου... Ο επεισοδιακός ημιτελικός Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό στην Τούμπα επρόκειτο να ολοκληρωθεί, καθώς αποφασίστηκε να παιχτούν τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ωστόσο έπεσαν εκ νέου φωτοβολίδες στην επιστροφή του Ανδρέα Παππά στον αγωνιστικό χώρο κι έτσι, πριν την επανέναρξη, αποφασίστηκε νέα διακοπή.
 

ΙΤΑΛΙΑ - Κόλαση στην Autostrada A14. Συμμετοχή ελληνικού φορτηγού. Σοβαρά τραυματίας ο οδηγός



ΦΑΝΟ ΙΤΑΛΙΑ - Δύο σοβαρά τροχαία ατυχήματα μετέτρεψαν σε κόλαση την Autostrada A14. To πρώτο καταγράφηκε χθες το πρωί στις 7.30 με κατεύθυνση Νότια κοντά στο casello di Marotta, στο οποίο ενεπλάκησαν δύο οχήματα, μία σκούπα και ένα άλλο όχημα. Στο σημείο έσπευσαν δύο ελικόπτερα για την μεταφορά των τραυματιών στο νοσοκομείο της Ανκόνα. Στο δεύτερο ατύχημα ενεπλάκησαν τρεις νταλίκες, ένα μικρότερο φορτηγό και ένα Passat με γερμανικές πινακίδες.

Ξεφάντωσαν τα μέλη της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών



Ένα όμορφο και μελωδικό βραδινό  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της  καλής μουσικής στη ετήσια μουσικοχορευτική εκδήλωση που οργάνωσε  η  Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής των Γιαννιτσών.
   Την περασμένη  Κυριακή το κέντρο "LOFOS" του "Φιλίππειου" πλημμύρισε από γλυκές και μελωδικές φωνές, όμορφα τραγούδια και πολύ χορό, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους φίλους της, όσο και στους  χορωδούς,  να διασκεδάσουν και να γευτούν  πεντανόστιμα εδέσματα.