Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Θανατηφόρος και πιο επιθετικός στους καπνιστές ο καρκίνος του προστάτη


Οι άνδρες καπνιστές με καρκίνο του προστάτη είναι πιθανότερο να εμφανίσουν υποτροπή των όγκων, μετάστασή τους σε άλλα σημεία του σώματος και πρόωρο θάνατο, σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη.Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Σαρόκχ Σαριάτ του Τμήματος Ουρολογίας του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό ογκολογίας "JAMA Oncology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, αξιολόγησαν στοιχεία

Πανελλαδικές 2018: Αυτές είναι οι αυξομειώσεις των φετινών βάσεων


Περισσότερες προσφερόμενες θέσεις, που μεταφράζονται σε ευκολότερη πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και εκτόξευση των βάσεων στις Παιδαγωγικές Σχολές συνθέτουν το τοπίο των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που ξεκίνησαν την Παρασκευή. 
Η αναμενόμενη καθοδική πορεία των βάσεων αφορά περισσότερο στα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς ο ανταγωνισμός για μια θέση εκεί δεν θα είναι πολύ μεγάλος. Οπως κάθε χρόνο, τον τόνο δίνουν οι δημοφιλείς σχολές, όπως οι Ιατρικές, οι Νομικές, τα τμήματα του Πολυτεχνείου και της

Συγκινεί ο πατέρας της 22χρονης αγνοούμενης από τη Θεσσαλονίκη


«Πάρε με ένα τηλέφωνο. Πες μου έστω ότι είμαι καλά ρε Μπαμπά» είναι μερικά από τα λόγια που μοιράστηκε με ανάρτησή του στο facebook ο πατέρας της 22χρονης Παρασκευής, που αγνοείται από την περασμένη Τετάρτη.
Μάλιστα, για την εξαφάνιση της έχει ενεργοποιηθεί ειδοποίηση από τη γραμμή ΖΩΗΣ Silver Alert.
Εάν γνωρίζετε κάτι επικοινωνήστε με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική

Ρεσιτάλ Ακορντεόν του Αναστασίου Μαχαιρίδη την Δευτέρα 11/6




Η Αυστρία κλείνει τζαμιά και απελαύνει ιμάμηδες του Ερντογάν


Η Αυστρία πρόκειται να απελάσει 40 ιμάμηδες και να κλείσει 7 τζαμιά, όπως ανακοίνωσε ο συντηρητικός Καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.
O Κουρτς τόνισε ότι αυτή η απόφαση που αφορά τους χρηματοδοτούμενους από το εξωτερικό ιμάμηδες, έρχεται μετά από ενδελεχή έρευνα σε σχέση με κάποια τζαμιά της Αυστρίας που χρηματοδοτεί η Τουρκία.
Στα εν λόγω τζαμιά, φαινόντουσαν παιδιά να παριστάνουν τους νεκρούς και να κάνουν

Μήνυμα δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου για τις πανελλήνιες εξετάσεις



Εύχομαι σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που ξεκινήσατε σήμερα τον αγώνα των πανελληνίων εξετάσεων να έχετε δύναμη, νηφάλια σκέψη και αυτοπεποίθηση για να καταφέρετε να εκπληρώσετε  με επιτυχία την προσπάθειά σας.

Πώς η κυβέρνηση έκανε γαργάρα τη "μακεδονική" γλώσσα και ταυτότητα.


Σημείο προς σημείο και λέξη προς λέξη αποδομεί η ΝΔ τους ισχυρισμούς του Νίκου Κοτζιά ότι στις περιβόητες Διασκέψεις του ΟΗΕ, που διεξάγονται ανά πενταετία, η Ελλάδα έχει δήθεν αναγνωρίσει τη «μακεδονική γλώσσα» από το 1977.
Γαλάζια στελέχη αναφέρουν ότι η Ν.Δ. όχι μόνον δεν συναίνεσε ποτέ στον ισχυρισμό της ΠΓΔΜ ότι η γλώσσα της είναι τάχα η «μακεδονική», αλλά στις συγκεκριμένες Διασκέψεις του ΟΗΕ είχε αντιδράσει δύο φορές επί κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, το 2007 και

Γιάννης Σηφάκης : Μέχρι τέλος Ιουνίου η πληρωμή της επισιτιστικής για τα ροδάκινα στην ΟΠ Φλαμουριάς



Η πληρωμή του φακέλου έχει εγκριθεί, απομένει ο έλεγχος και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες
Υπενθυμίζουμε ότι η έγκριση της πληρωμής της επισιτιστικής έγινε, όπως ανακοινώθηκε από τον Γιάννη Σηφάκη, την Τρίτη 08/05/18 σε σύσκεψη στον ΟΠΕΚΕΠΕ παρόντων του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, του Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Θανάση Καπρέλη,

Σε Γιαννιτσά και Έδεσσα σήμερα ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.


Έντονη κινητικότητα επικρατεί στη ΝΔ γύρω από την υπόθεση του ονοματολογικού των Σκοπίων.
Μετά τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις της Β. Ελλάδας και όχι μόνο, η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να κρατήσει ψηλά στην ατζέντα της επικαιρότητας το θέμα, σε μια προσπάθεια να πλήξει περαιτέρω την εικόνα της κυβέρνησης, μετά και τις δηλώσεις Κοτζιά

Τέλος τα παλιά ρολόγια της ΔΕΗ -Ερχονται οι νέοι μετρητές ρεύματος


Σε αλλαγές προχωράει η ΔΕΗ, καθώς μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται οι αποφάσεις για την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων μετρητών κατανάλωσης ρεύματος.Οι έξυπνοι μετρητές, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα παλιά ρολόγια, θα παρέχουν, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα τηλεμέτρησης της κατανάλωσης ρεύματος, καθώς και διακοπής

Ήταν που θα σκιζαν τα Μνημόνια...Ενέχυρο στους δανειστές κρατική περιουσία 25 δισ!


«Το μεγαλύτερο κόλπο που θα παίξει η κυβέρνηση, είναι να πείσει τον κόσμο ότι …Μνημόνιο δεν υπάρχει» έλεγε τον Μάιο του 2014 ο νυν υπουργός Οικονομικών κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2015-2019 που είχε καταθέσει η τότε κυβέρνηση. 
Το νέο Μεσοπρόθεσμο που φέρνει ο ίδιος όμως μειώνει συντάξεις και αφορολόγητο, με στόχο πρωτογενή πλεονάσματα 42 δισ. ευρώ ως το 2022. Ξεπερνά έτσι κατά πολύ τον στόχο για συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για μια πενταετία τα οποία, όπως τότε έλεγε ο ίδιος στην Βουλή,

Ψηφίζουν προαπαιτούμενα-φωτιά.Τι αλλάζει σε μισθούς, συντάξεις και φορολογία


Κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το οποίο ολοκληρώνονται τα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης και τελευταίας αξιολόγησης του προγράμματος, το οποίο  θα πρέπει να έχει ψηφιστεί την Πέμπτη 14 Ιουνίου, εν όψει της επιδίωξης της κυβέρνησης για μια συνολική συμφωνία στη σύνοδο του Eurogroup της 21ης Ιουνίου.Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πληθώρα διατάξεων που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν, όπως έχει

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/6



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 9 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Το ΚΔΑΠ Κρ. Βρύσης συμμετέχει στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Του κάμπου τα καμώματα»



Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ των φορέων του Δήμου Πέλλας και των δομών εκπαίδευσης και πολιτισμού, το ΚΔΑΠ Κρύας Βρύσης της ΔΗΚΕΠΑΠ, θα συμμετάσχει για 5η συνεχή χρονιά στο 3/ημερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Του κάμπου τα καμώματα» που διοργανώνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης, από την Παρασκευή 8 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018.

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων (World Brain Tumor Day)



του Κωνσταντίνου Λούβρου

Η 8η Ιουνίου κάθε χρόνο είναι αφιερωμένη στους πάσχοντες από εγκεφαλικούς όγκους και τις οικογένειές τους....
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Εγκεφαλικών Όγκων (World Brain Tumor Day) ξεκίνησε το 2000 με πρωτοβουλία της γερμανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Deutsche Hirntumorhilfe e.V» («Γερμανική Ένωση Εγκεφαλικών Όγκων»).

Αλλεργία. Ποιος ο μηχανισμός δράσης; Τι είναι και πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν οι αλλεργίες; Υπάρχει τρόπος πρόληψης;




του Ξενοφώντα Τσούκαλη

Τις τελευταίες δεκαετίες καταγράφεται παγκόσμια ραγδαία αύξηση των αλλεργικών αντιδράσεων, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η ποιότητα ζωής αρκετών ανθρώπων και σε ακραίες καταστάσεις να κινδυνεύει ακόμα και η ίδια η ζωή τους. Υπολογίζεται δε ότι το 25-30% του πληθυσμού παγκόσμια υποφέρει από αλλεργίες.

Δημοτικό Σχολείο Καρυώτισσας και Μελισσίου ενάντια στο bulling



Μια μέρα που πρωταγωνιστής ήταν το ευ αγωνίζεσθαι ,Τρίτη 5 Ιουνίου, για το δημοτικό σχολείο Καρυώτισσας , το   δημοτικό σχολείο Μελισσίου μας επισκέφθηκε και έλαβε χώρα στην αυλή του σχολείου μια εκδήλωση για το bulling και τη φιλία …. Τα δύο σχολεία παίξανε, αγωνίστηκαν, χόρεψαν και όλοι, μαθητές και δάσκαλοι το ευχαριστήθηκαν . Στο τέλος δόθηκαν και διπλώματα φιλίας στους μικρούς μαθητές των δυο σχολείων.

1ο Γυμνάσιο Γιαννισών: Βάζουμε ΤΕΡΜΑ στη ……..βία!!!!!!!!



Την Τετάρτη 30 Μάιου πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας δράση αφιερωμένη:
στο «ευ αγωνίζεσθαι» - fair play.
Η δράση περιλάμβανε παρουσίαση οπτοκοακουστικού υλικού σχετικό με το θέμα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις αξίες του ευ αγωνίζεσθαι όπως στην τίμια συμπεριφορά στον αθλητισμό, στον σεβασμό και την αποδοχή του αντιπάλου και του συμπαίκτη στον αγωνιστικό χώρο, στον σεβασμό στους κανονισμούς , στους διαιτητές και κριτές.

Η επέλαση των ΣΥΡΙΖΟφρουρών


Υποτίθεται ότι ένα από τα προαπαιτούμενα που είχαν θέσει οι θεσμοί στην ελληνική κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης ήταν η αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης και η τοποθέτηση στα υπουργεία γενικών γραμματέων τετραετούς θητείας με βάση τα προσόντα και την κομματική τους ταυτότητα.

O Γ.Σηφάκης με τον υπεύθυνο έργων της Αντιπεριφέρειας Πέτρο Ζέρζη στην γέφυρα του Μελισσίου



Απόλυτα αναγκαία η διαπλάτυνση της γέφυρας και ο καλός φωτισμός της για λόγους ασφάλειας
Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή που ανταποκρίθηκε στην έκκληση του προέδρου του Μελισσίου που χρόνια παλεύει για αυτό το έργο.
Ο Γιάννης Σηφάκης ανέπτυξε τους λόγους που το έργο αυτό είναι πολύ σημαντικό όχι μόνο για το Τοπικό διαμέρισμα Μελισσίου αλλά για όλους που κινούνται στην παλιά Εθνική οδό που διέρχεται  από τα χωριά στην διαδρομή από τα Γιαννιτσά προς την Σκύδρα και εξακολουθεί ,

Χοντρό "δούλεμα" με τη μείωση του χρέους.


Χωρίς θετικό αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του Washington Group που πραγματοποιήθηκε xθες το πρωί στο Παρίσι, με επίκεντρο το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, επιβεβαιώνονται τα μηνύματα που έρχονταν ως αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με τα οποία η γερμανική πλευρά εμφανίζεται ανυποχώρητη από τις θέσεις της για περιορισμένες παρεμβάσεις στο ελληνικό χρέος.
Αυτό φάνηκε και από τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας όπου ο πρόεδρος του Eurogroup κ.

Συγκρότηση σε σώμα για την Δημ. Τ.Ο ΝΔ Πέλλας


Μετά τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Μαΐου 2018 η νέα Δημοτική Τοπική Οργάνωση ΝΔ συγκροτήθηκε σε σώμα που έχει ως εξής:

Πρόεδρος:   Αμιτζόγλου Λύσανδρος
Αντιπρόεδρος Α΄:   Κεμεντζετζίδης Κυριάκος
Αντιπρόεδρος Β΄:   Αξιωτίδης Θεόδωρος
Γραμματέας:   Ξηρού Μαρία
Ταμίας:   Κουρτελής Θωμάς

NASA: Βρήκαμε ίχνη ζωής στον Αρη


Την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του Αρη ανακοίνωσε η NASA και πλέον έρχεται πιο κοντά στην πιθανότητα να ανακαλύψει ζωή στον πλανήτη.Αδιάσειστα στοιχεία επιβεβαιώνουν για πρώτη φορά πέραν πάσης αμφιβολίας την παρουσία οργανικών ουσιών στο έδαφος του Αρη, έφερε στο φως το αμερικανικό ρόβερ Curiosity. Εκτός από την οργανική ύλη, επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι όχι μόνο μια βασική οργανική χημική ένωση, το μεθάνιο, υπάρχει στην αρειανή ατμόσφαιρα, πιθανότατα προερχόμενο από κάποια άγνωστη

ΕΝΦΙΑ με καπέλο από 59% έως 112%! Αυξήσεις-φωτιά στις λαϊκές περιοχές


Με δύο «κόλπα», το ένα εκ των οποίων είναι και παράνομο, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εισπράξει φέτος από εκατομμύρια φορολογούμενους ποσά ΕΝΦΙΑ σημαντικά αυξημένα σε σύγκριση με αυτά που θα έπρεπε να χρεώσει στην πραγματικότητα.
Ο κύριος ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να πληρώσουν φέτος πάρα πολλοί φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα είναι χρεωμένος με «καπέλο» έως και 112,64% εξαιτίας

Έφαγαν«πόρτα» σκοπιανοί δημοσιογράφοι στην Πέλλα! Τι τους απαγόρευσε η ΕΛΑΣ


Σε Σκοπιανούς δημοσιογράφους απαγόρευσε η αστυνομία να καλύψουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πέλλα.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που βρίσκονταν στο σημείο απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους του Free Europe Radio, μέσου ενημέρωσης με κεντρικά γραφεία στην Πράγα και τα Σκόπια, να καλύψουν την κεντρική συγκέντρωση.
Οι δημοσιογράφοι όταν έδειξαν τα διαβατήριά τους στον αστυνομικό που έκανε τον έλεγχο αρκετά μέτρα μακριά από την κεντρική πλατεία της Πέλλας τους απαγορεύτηκε η είσοδος

Το απόλυτο "ξεζούμισμα".727 εκατ. πληρώσαμε περισσότερους φόρους φέτος


Σε επιπλέον φόρους 727 εκατ. ευρώ που πλήρωσαν οι φορολογούμενοι κατά το α΄ετράμηνο του 2018, αποδίδεται το αυξημένο πρωτογενές πλεόνασμα του Κρατικού Προϋπολογισμού.
Επιχειρώντας μια βαθύτερη ανάλυση στα στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή εκτιμά πως το Πρωτογενές πλεόνασμα Γενικής Κυβέρνησης κατά το τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου του 2018 εμφανίζεται βελτιωμένο κατά 711 εκατ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο τετράμηνο του

Βόμβα: Η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για τους πρόσφυγες


Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε πως η Τουρκία διακόπτει τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών.Η διακοπή της συμφωνίας γίνεται σε αντίποινα για τους «8» Τούρκους αξιωματικούς, όπως αναφέρει η Χουριέτ.Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους, μετά από ερώτηση για το θέμα των "οκτώ", ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η κυβέρνηση στην Ελλάδα θέλει πραγματικά να λύσει αυτό το θέμα. Αλλά, την ίδια στιγμή, διαπιστώνουμε ότι η

Οι δικαιούχοι του προγράμματος επιδότησης διακοπών του ΟΑΕΔ


Τις 250.000 αναμένεται να ξεπεράσει μέχρι τις 17 Ιουνίου ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα επιδότησης διακοπών του ΟΑΕΔ, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρης Μπουγιακλής.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 8/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Κάτι νέο γεννιέται ποδοσφαιρικά στην πόλη των Γιαννιτσών

Του Γιώργου Χατζηχρήστου

Ποδοσφαιρικά τα Γιαννιτσά μας έχουν χαρίσει ωραίες στιγμές στο παρελθόν με νίκες, ανόδους, τίτλους, με παιδιά της Πόλης να αγωνίζονται με επιτυχία σε επαγγελματικές κατηγορίες όπως οι Πασαλής, Τσιμπίνης, Παναγιωτίδης, Γυριχίδης και παλιότερα Βένος, Τσαλκιτζής, Μαντζουκης, Γιαβάσης, κ.α. ενώ και τώρα σε προσωπικό επίπεδο χαιρόμαστε με τις επιτυχίες παιδιών των ακαδημιών της Πόλης όπως ο Πέλκας, ο Δημητρίου κ.α. που μας κάνουν περήφανους.

Σοκ για τους ιδιοκτήτες ΙΧ: Αυξάνονται τέλη κυκλοφορίας και τιμές αυτοκινήτων


Σοκ αναμένεται να υποστούν εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων από την 1η Σεπτεμβρίου που τίθεται σε ισχύ ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου που ονομάζεται WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure) και θα αυξήσει τα δεδομένα σχεδόν σε όλα τα αυτοκίνητα και κατ” επέκταση το κόστος κτήσης αλλά και χρήσης.
Ειδικότερα η φορολογία για την απόκτηση καινούριων ή εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Ο Μπαμπινιώτης γκρεμίζει τα ψέμματα Κοτζιά.Ουδέποτε αναγνωρίστηκε "Μακεδονική" γλώσσα.


Διαψεύδει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο γνωστός γλωσσολόγος, πρώην πρύτανης και πρώην υπουργός, Γιώργος Μπαμπινιώτης, αναφορικά με όσα έχουν ειπωθεί σχετικά με την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» σε συνέδριο το 1977, και αναφέρεται στα όσα έγιναν σ΄ εκείνη τη συνάντηση στην Αθήνα.
Σημειώνει- μεταξύ άλλων- ότι είναι  άλλο πράγμα η αναγνώριση μιας γλώσσας με ξένο

Σοκ.Συνταξιούχος δικηγόρος κακοποιούσε σεξουαλικά τα εγγόνια του.


Σοκ στην τοπική κοινωνία της Λαμίας έχει προκαλέσει η είδηση σύλληψης ενός συνταξιούχου δικηγόρου ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε τα εγγόνια του. 
Ο παππούς φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά τα δυο εγγόνια του, ένα κοριτσάκι 7 ετών και ένα αγοράκι 9 ετών. Οι δάσκαλοι κατάλαβαν και ενημέρωσαν την αστυνομία. 
Το δράμα των δυο μικρών παιδιών αποκαλύφθηκε όταν το 7χρονο κοριτσάκι παραπονέθηκε στη δασκάλα του ότι πονάει. Έτσι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να μπει τέλος στον

Παρακάμπτουν τον ΑΣΕΠ για να διορίσουν "δικά τους παιδιά"


Σε παρωδία έχει εξελιχθεί η διαδικασία επιλογής γραμματέων υπουργείων. Yπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και μήνες επιδιώκουν με φωτογραφικό τρόπο να διορίσουν τα δικά τους παιδιά ως γραμματείς και της επόμενης κυβέρνησης ζήτησαν και πήραν παρανόμως από το ΑΣΕΠ τους φακέλους των συνυποψηφίων τους.Αυτό κατήγγειλε ο τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, παρουσιάζοντας τις αποδείξεις που έχει στα χέρια της η Νέα Δημοκρατία για την παρανομία.

Γ. Καρασμάνης : Ο χρόνος τελειώνει για τα σχέδια βόσκησης. Το ΥΑΑ&Τ περί άλλων τυρβάζει


Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

           «Δυόμιση ολόκληρα χρόνια μετά την ψήφιση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του περιβόητου νόμου 4315/2015 για τις βοσκήσιμες γαίες και την έκδοση των προσωρινών και οριστικών διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης και ο νόμος εξακολουθεί να παραμένει στα χαρτιά με κίνδυνο απώλειας τεράστιων κοινοτικών κονδυλίων την περίοδο 2021-2027 για τους Έλληνες κτηνοτρόφους και την αγροτική μας οικονομία.

Ξεπούλησε ο Τσίπρας.Ανακοινώνεται το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»


Σήμερα ή αύριο κληρώνει, καθώς όπως όλα δείχνουν ότι ο Ζόραν Ζάεφ ή θα ανάψει το πράσινο φως, που θεωρείται και το πιθανότερο, ή θα βάλει ταφόπλακα στην συμφωνία. Πρώτα θα επικοινωνήσει με τον Μάθιου Νίμιτς και έπειτα με τον Έλληνα πρωθυπουργό. Σε περίπτωση που συμφωνήσει το όνομα θα είναι «Republika Severna Makedonija», δηλαδή Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, με erga omnes, αλλά και τη δυνατότητα μιας μεταβατικής περιόδου δύο ετών, προκειμένου να πραγματοποιήσει τις αλλαγές στο Σύνταγμά της ΠΓΔΜ, να αλλάξει το

Οι φωτιές στους φόρους που ανάβουν οι νέες αντικειμενικές αξίες


Προ των πυλών βρίσκονται πλέον οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων σε όλη τη χώρα. Η υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί την ερχόμενη Πέμπτη, 14 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία  θα ψηφίζεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης του τρίτου Μνημονίου και θα ξεκινά στη Ρωσία το Μουντιάλ.

Χιλιάδες κόσμου στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία σε Πέλλα και Έδεσσα.ΦΩΤΟ


Την αντίθεσή τους στην παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων διατράνωσαν χθες χιλιάδες άνθρωποι σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στην πλατεία της Πέλλας.
Στην γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου –η οποία επελέγη για αυτόν ακριβώς το λόγο ως μέρος διεξαγωγής του κεντρικού εκ των συνολικά 24 συλλαλητηρίων που διοργανώθηκαν xθες σε όλη

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 7/6




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Χαλαζόπτωση στο Δήμο Έδεσσας



Τις πληγείσες από τη σφοδρή χαλαζόπτωση περιοχές του Δήμου Έδεσσας επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Σαμλίδης συνοδευόμενοι από κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Βεροίας με επικεφαλής την προϊσταμένη κα Μαρία Παππά και από τους Προέδρους και κατοίκους των περιοχών και διαπίστωσαν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Ευχαριστήριο 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης




Αξιότιμε, κ. Διευθυντά,
Αισθανόμενοι ότι έχουμε δίπλα μας ανθρώπους   που μπορούν και αφουγκράζονται τα προβλήματα της κοινωνίας, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, τόσο ο Διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης όσο και ο σύλλογος των διδασκόντων, σας εκφράζουν από βάθους καρδιάς τις θερμότερες των ευχαριστιών τους.

Το facebook «μοίρασε» στοιχεία από εκατομμύρια χρήστες!


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις που αφορούν το facebook και το σκάνδαλο με τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης!
Νέα έρευνα των «New York Times» έφερε χθες στο φως νέα συνταρακτικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το facebook την τελευταία δεκαετία σύναψε συμφωνίες με περισσότερες από 60 εταιρίες που κατασκευάζουν τηλέφωνα και άλλες συσκευές επικοινωνίας, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα πρόσβασης σε τεράστιο όγκο δεδομένων των

Αντιμετώπιση δηλητηρίασης από ουσίες, φάρμακα, εντομοκτόνα, είδη καθαρισμού, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα





του Κωνσταντίνου Λούβρου

Δηλητήριο είναι κάθε ουσία που μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό με οποιοδήποτε τρόπο και σε τέτοια ποσότητα ώστε να προκαλέσει βλάβη της υγείας ή και θάνατο.

Δηλητηριάσεις μπορεί να συμβούν κατά λάθος (συχνά στα παιδιά) ή σκόπιμα (απόπειρα αυτοκτονίας ή σπάνια για εγκληματικούς σκοπούς). Οι ουσίες πού μπορούν να προκαλέσουν δηλητηρίαση είναι πολλές, όπως φάρμακα, γεωργικά φάρμακα, εντομοκτόνα, είδη καθαρισμού, ναφθαλίνη, μονοξείδιο του άνθρακα και πολλά άλλα.

Σημαντική διάκριση για τον Ανδρέα Κουρτίδη από τα Γιαννιτσά στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Τζούντο



Ακόμα μία σημαντική διάκριση σημειώθηκε από τον αθλητή του τζούντο Ανδρέα Κουρτίδη από τα Γιαννιτσά.
Πιο συγκεκριμένα ο 17χρονος αθλητής συμμετείχε στο βαλκανικό πρωτάθλημα τζούντο που διεξήχθη στο Bihac της Βοσνίας στις  2 και 3 Ιουνίου 2018. Ο αθλητής από τα Γιαννιτσά αγωνίστηκε στην κατηγορία των εφήβων και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.