Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Συγχαρητήρια επιστολή του Γιώργου Καρασμάνη στον νεαρό μαθητή Μάριο Χατζηδήμου



Με θερμή επιστολή στον μαθητή Μάριο Χατζηδήμου, ο Γιώργος Καρασμάνης τον συνεχάρη προσωπικά για την μεγάλη επιτυχία του να αναδειχθεί πρώτος νικητής σε παγκόσμιο διαγωνισμό εκθέσεων, ανάμεσα σε ένα εκατομμύριο συμμετεχόντων!
Ο βουλευτής με την επιστολή του, τονίζει στον νεαρό μαθητή ότι με την επιτυχία του, όχι μόνον μας γέμισε περηφάνια όλους, στα Γιαννιτσά και σ΄ ολόκληρο το Νομό αλλά, ταυτόχρονα, έστειλε ένα βαρυσήμαντο μήνυμα: Ότι οι Έλληνες, όταν βάζουμε στόχους, δεν τους παρατάμε όσες αντιξοότητες κι΄αν συναντήσουμε, βγαίνοντας πάντα νικητές.  


Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής...

Ερώτηση ΚΚΕ στην βουλή για την καθυστέρηση διανομής δελτίων για τα μαθητικά εισιτήρια



            Η σχολική χρονιά έχει ξεκινήσει και όμως οι μαθητές δεν έχουν πάρει ακόμη το δελτίο μαθητικού εισιτηρίου για τις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ). Πέρσι έφτασε άνοιξη για να δοθεί το δελτίο, με δυσμενείς επιπτώσεις στον ήδη επιβαρυμένο οικογε-νειακό προϋπολογισμό μετά και την καρατόμηση μισθών και συντάξεων.
       Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μαθητές των νυχτερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, που μέσα σε συνθήκες όξυνσης της ανεργίας, απολύσεων, μείωσης του εισοδήματός τους, καλούνται να πληρώνουν και τις μετακινήσεις τους.
      Ο ΟΑΣΑ επιρρίπτει, όπως συνήθως, τις ευθύνες για τη μη υπογραφή σύμβασης στο υπουρ-γείο Παιδείας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, τι ενέργειες θα κάνει άμεσα, ώστε να :..

20 Οκτωβρίου, Διεθνής Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας



Η Διεθνής Ημέρα Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1961, στις 20 Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (IFATCA), για να κάνει γνωστό στο ευρύ κοινό τον σημαντικό ρόλο του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας στην αεροπορική αλυσίδα. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο επάγγελμα, που αναδείχθηκε μέσα από την τεχνολογική έκρηξη του 20ου αιώνα.
Στις 20 Οκτωβρίου 1961 ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

20 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης



Η Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης εορτάζεται στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις».
Η Εβδομάδας Δράσης για τα Οστά και τις Αρθρώσεις ξεκινά στις 12 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας, συνεχίζεται με την Παγκόσμια Ημέρα Σπονδυλικής Στήλης στις 16 Οκτωβρίου, με την Παγκόσμια Ημέρα Τραύματος στις 17 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 Οκτωβρίου με την Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης.
Στατιστικά Στοιχεία:..

Σαν Σήμερα, 20 Οκτωβρίου


Γεγονότα
1740: Η Μαρία Θηρεσία ανεβαίνει στο θρόνο της Αυστρίας.
1839: Ο Θεόφιλος Καΐρης, ο οποίος κατηγορείται για θεοσεβισμό (απορρίπτει την τριαδολογία και τη χριστολογία και επιμένει στην ηθικοποίηση του ατόμου για την πρόοδο τη κοινωνίας), καταθέτει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου των Μητροπολιτών της Ελλάδος.
1900: Η Μ. Βρετανία και η Γερμανία συνάπτουν συμμαχία, που αποβλέπει στη διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας της Κίνας, καθώς και στη διατήρηση των λιμανιών της χώρας στο διεθνές εμπόριο...

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο Δήμος Πέλλας θυμάται και τιμά τους Ήρωες του 1912



«η ιστορία είναι θεματοφύλακας μεγάλων πράξεων, μάρτυρας του παρελθόντος, παράδειγμα και δάσκαλος για το παρόν και μεγάλος σύμβουλος για το μέλλον»


Με τον τίτλο «Μνήμες» ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗΚΕΠΑΠ διοργανώνουν εκδήλωση-αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μάχη των Γιαννιτσών τιμώντας τους απογόνους των πεσόντων αξιωματικών σε μια διακριτική τελετή το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 στις 7.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο...

Την Κυριακή 21/10 οι Διασυλλογικοί Αγώνες κωπηλασίας «Μακεδονομάχος καπ. Γκόνος Γιώτας 2012» στον Λουδία



Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τους Διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας «Μακεδονομάχος καπ. Γκόνος Γιώτας 2012». που συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Δήμο Πέλλας.

Συμμετέχουν 12 Ναυτικοί Όμιλοι από την Βόρειο Έλλαδα με 200 και πλέον μικρούς και μεγάλους ηλικιακά κωπηλάτες και κωπηλάτριες στο μοναδικό Άθλημα που μας χαρίζει Ολυμπιακές, Παγκόσμιες, Πανευρωπαικές και Βαλκανικές Διακρίσεις και επιτυχίες τα τελευταία 20 χρόνια

A. Καραογλανίδης: «Μέχρι την Τετάρτη θα είμαστε τακτοποιημένοι»



Η ΕΕΑ ανακάλεσε το πιστοποιητικό συμμετοχής της Αναγέννησης Γιαννιτσών στο πρωτάθλημα της Football League, ωστόσο δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της ομάδας, Απόστολος Καραογλανίδης.

«Είναι ένα θέμα με την ΑΜΚ, ωστόσο θα τακτοποιηθεί μέχρι την Τετάρτη», τόνισε σχετικά ο «ισχυρός άνδρας» της ομάδας.

Επιπλέον, ο κ. Καραογλανίδης έκανε έκκληση στην Πολιτεία επιτέλους να βοηθήσει στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι σύλλογοι της κατηγορίας.

Αναλυτικά, όσα είπε στους 94,6 και την εκπομπή «Βάσει σχεδίου»:..

Σε περιπέτειες η Αναγέννηση Γιαννιτσών. Ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής της



Με βαριά "καμπάνα" κινδυνεύει η Αναγέννηση Γιαννιτσών από την οποία ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα για παράβαση του νόμου που αφορά το δημόσιο συμφέρον.

Αναλυτικά οι αποφάση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού: "H Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), κατά τη χθεσινή συνεδρίασή της, έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:..

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Γιαννιτσά & Σκύδρα (εικόνες)



Με αγωνιστικές συγκεντρώσεις σε Γιαννιτσά & Σκύδρα συμμετείχε το ΠΑΜΕ της Πέλλας στην Απεργία της 18ης Οκτώβρη. Έδωσε το ζωντανό αγωνιστικό τόνο αντίδρασης των λαϊκών στρωμάτων του Νομού στα νέα βάρβαρα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ ενάντια σε εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, συνταξιούχους, νεολαία.

      Στη Σκύδρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας ( ΤΑΞΙ ). Με την ολοκλήρωσή της η συγκέντρωση μετατράπηκε αγωνιστική πορεία στους δρόμους της πόλης με συνθήματα ενάντια στις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων & των δανειακών συμβάσεων, όπως : ...

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φ.Ε. Προσχολικής στην Φλώρινα 19-21 Οκτωβρίου



Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,
η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας,
7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φ.Ε. Προσχολικής
ο Δήμος Φλώρινας και το ΚΠΕ Μελίτης
διοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο –
Οι Φυσικές Επιστήμες στο Νηπιαγωγείο με θέμα:
«Υπερβαίνοντας τα όρια της τυπικής και μη εκπαίδευσης
στις Φυσικές Επιστήμες και το Περιβάλλον»...

Γνωριμία μαθητών στην Πέλλα με την αρχαία κεραμική τέχνη (εικόνες)



Η πανελλαδική δράση της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Περιβάλλον και Πολιτισμός» για το 2012 έχει ως θέμα τη φωτιά και τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας, Λαμπερές ιστορίες φωτιάς». Σε αυτό το πλαίσιο  η ΙΖ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής της ΔΗΚΕΠΑ του Δήμου Πέλλας, το τμήμα κεραμικής του Συλλόγου Απελλής και τον κεραμίστα Γ. Σταγγίδη υλοποίησε στις  11 και 12 Οκτωβρίου στον αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Πέλλας ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα γνωριμίας με την κεραμική τέχνη της αρχαίας Ελλάδας για 220 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Πέλλας...

Κείμενο Δημοσίων και Ιδιωτικών Συλλόγων Έδεσσας προς πολίτες



Εργαζόμενε, συνταξιούχε, άνεργε, νέα & νέε
Είμαστε όλοι μάρτυρες της μεγαλύτερης επίθεσης των πολιτών της χώρας μας από την κυβέρνηση που περνά το ένα πακέτο αντικοινωνικών μέτρων μετά το άλλο, καθ’ υπόδειξη των εκπροσώπων του κεφαλαίου που «λαδώνουν» με τη ρευστότητα που διαθέτουν την κρατική μηχανή. Καθημερινά βιώνεις ένα καθεστώς Τρομοκρατίας....

Γιατί η πολιτική λιτότητας της Γερμανίας οδηγεί σε ύφεση και αντίθετα αποτελέσματα



Γιατί η Γερμανία είναι υποστηρικτής μίας πολιτικής υπέρμετρης λιτότητας που οδηγεί στον φαύλο κύκλο της ύφεσης και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα;

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Ελλάδα, μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους. Απογοήτευση κυριαρχεί μεταξύ κυβερνητικών στελεχών μετά την αποχώρηση της καθώς είχαν δημιουργηθεί προσδοκίες για μια ξεκάθαρη πολιτική στήριξη υπέρ της Ελλάδας που δεν υπήρξε ποτέ. “Έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Η πορεία είναι δύσκολη, όμως...

Σαν Σήμερα, 19 Οκτωβρίου



Γεγονότα
1813: Ο Μέγας Ναπολέων ηττάται από τις δυνάμεις του Έκτου Συνασπισμού (Πρωσία, Ρωσία, Μ. Βρετανίας, Αυστρίας, Σουηδία και Γερμανικά Κράτη) στη Μάχη της Λειψίας, την αποκληθείσα και Μάχη των Εθνών.
1814: Ο Φραντς Σούμπερτ γράφει το τραγούδι «Gretchen am Spinnrade».
1845: Η όπερα του Ρίχαρντ Βάγκνερ «Τανχόιζερ» κάνει πρεμιέρα στη Δρέσδη...

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Γ.Καρασμάνης: «Μέσα στον Οκτώβρη να επανενταχθεί η παράκαμψη Γιαννιτσά -Χαλκηδόνα»



Στη Βουλή έφτασε το τεράστιο για το Νομό μας ζήτημα του Οδικού Αξονα Χαλκηδόνα – Γιαννιτσά – Έδεσσα και της υφαρπαγής από το Νομό μας των 120 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του.
Το θέμα αν και δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη, τέθηκε από τον Γιώργο Καρασμάνη στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο βουλευτής, για ακόμη μια φορά, κατήγγειλε τις σκανδαλώδεις προεκλογικές μεθοδεύσεις για ένα έργο που σύμφωνα με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου αλλά και τους προηγούμενους κρατικούς Περιφερειάρχες με όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους, ήταν ώριμο προς δημοπράτηση...

Ανακοίνωση του Π.Α.ΜΕ. “Καμία Υποταγή-Ψηλά το Κεφάλι”!




Τις γνωστές τραμπούκικες ενέργειες κατά των μεταναστών αρχίζει να επεκτείνει η Χρυσή Αυγή απέναντι σε εργαζόμενους και μαθητές όταν αυτοί συζητάνε για το μέλλον τους, τις συλλογικές διεργασίες και για τον αγώνα.
      Στις 17/10/12, μία μέρα πριν την πανελλαδική -πανεργατική απεργία, όταν εργαζόμενοι μοίραζαν φυλλάδια του ΠΑΜΕ στο εσπερινό ΕΠΑΛ Γιαννιτσών γνωστός Χρυσαυγίτης απαίτησε προκλητικά από τους νεολαίους συναγωνιστές να βγουν έξω από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, να μη μοιράσουν τις προκηρύξεις στους μαθητές, που σημειωτέον είναι όλοι εργαζόμενοι, γιατί «αλλιώς αυτός θα επιβάλλει το νόμο»...

Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος για το 2012



Σας ενημερώνουμε ότι, όπως κάθε χρονιά, έτσι και εφέτος θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο μας ο Πανελλήνιος Αντικαρκινικός Έρανος.

Ο έρανος θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου 2012, ημέρα Τετάρτη .
Ο έρανος θα διενεργηθεί με κουπόνια.

Για τον σκοπό αυτό θα συγκροτηθούν ερανικές επιτροπές με συμμετοχή εκπαιδευτικών-μαθητών της Β΄βάθμιας και εκπαιδευτικών της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Νοσοκόμων...

«ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2012» στις 25 & 26 Οκτωβρίου στο Δαμιανό Γιαννιτσών


Γ’ Αντάμωμα Λυκείων Ελληνίδων στα Γιαννιτσά


Αναγέννηση Επανομής: Χωρίς Ογκουνσότο, Τέλλο με Γιαννιτσά



Προβλήματα απουσιών πονοκεφαλιάζουν τον Σπύρο Μπαξεβάνο, καθώς ενόψει του αγώνα με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, οι Ογκουνσότο και Τέλλος έχουν τεθεί νοκ άουτ.
Ο Νιγηριανός φορ επέστρεψε στη δράση για ένα 20λεπτο ως αλλαγή στη Δράμα, όμως στάθηκε και πάλι άτυχος, αφού έπαθε τράβηγμα στο δικέφαλο, στο... άλλο πόδι! Το ιατρικό επιτελείο συνέστησε στον Ογκουνσότο ξεκούραση για δέκα μέρες, και δεν είναι σίγουρο πως προλάβει την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Βόλου την επόμενη αγωνιστική. Όσο για τον Τέλλο, ο έμπειρος στόπερ υπέστη θλάση στον δικέφαλο και θα λείψει για περίπου 20-25 μέρες...

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο - Ακαδημία των Πολιτών Έδεσσας



Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο - Ακαδημία των Πολιτών Έδεσσας λόγω της μεγάλης ζήτησης.

Η Ακαδημία των Πολιτών(αστική μη κερδοσκοπική εταιρία-ISO 90001) μετά την επιτυχημένη διοργάνωση Ανοιχτών Λαϊκών Πανεπιστημίων σε Μυτιλήνη, Τρίκαλα, Βόλο και 30 άλλες πόλεις της Ελλάδας, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Έδεσσας...

Nίκη του ΓΑΣ Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών επί της Νέας Σάντας Κιλκίς



Μια εύκολη και άνετη νίκη πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 14/10/2012, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου», το παιδικό τμήμα Basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών, με αντίπαλό της την ομάδα της Νέας Σάντας Κιλκίς.

Το σκορ του αγώνα 94-38 δείχνει ότι το παιχνίδι ήταν από το πρώτο δεκάλεπτο στα χέρια των παικτών του «Μέγα», οι οποίοι το κράτησαν αυξάνοντας την διαφορά σταδιακά μέχρι το τέλος.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής των γηπεδούχων Κώστας Χατζηαντωνίου τόνισε :...

Σαν Σήμερα, 18 Οκτωβρίου



Γιορτάζουν: Λουκάς, Λουκία.

Γεγονότα
1081: Οι Νορμανδοί υπό τον Ροβέρτο Γυισκάρδο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Αλέξιο Κομνηνό και Γεώργιο Παλαιολόγο στη Μάχη του Δυρραχίου και βάζουν πόδι στον ελλαδικό χώρο.
1776: Θαμώνας ενός μπαρ της Νέας Υόρκης παραγγέλνει το πρώτο «κοκτέιλ» («ουρά του κόκορα»), που είναι διακοσμημένο με ουρά πτηνού...

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Το γράμμα του Ρότζερ Φέντερερ στον 14χρονο Μάριο από τα Γιαννιτσά



Με ένα γράμμα από τον αγαπημένο του αθλητή Ρότζερ Φέντερερ και το πρώτο βραβείο του 41ου διαγωνισμού επιστολικών εκθέσεων της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης, στις βαλίτσες του, επέστρεψε από το Κατάρ ο 14χρονος μαθητής από τα Γιαννιτσά Μάριος Χατζηδήμος
ο οποίος ταξίδεψε πριν από λίγες ημέρες στην αραβική χώρα προκειμένου να βραβευτεί. Ο μαθητής της Γ' Γυμνασίου κατάφερε, με μία έκθεση -γράμμα προς τον Ελβετό τενίστα, να ξεχωρίσει ανάμεσα σε περίπου ένα εκατομμύριο νέους από 55 χώρες...

Γ.Καρασμάνης: Άμεση στελέχωση των Λουτρών Πόζαρ με ιατρικό προσωπικό



Το υπόμνημα του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης προς τον Υπουργό Υγείας, από τον οποίο ζητά την άμεση στελέχωση των λουτροπόλεων και ειδικότερα των Λουτρών Πόζαρ, με κατάλληλο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό, προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο έκτακτο περιστατικό δεδομένου ότι οι περισσότεροι των λουομένων βρίσκονται σε ηλικία ευαίσθητη και χρειάζονται ιδιαίτερη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Με διακρίσεις και πρωτιές στο τουρνουά 3Χ3 που διοργάνωσε ο δήμος Πέλλας



Στο τουρνουά 3Χ3 που διοργάνωσε με επιτυχία ο δήμος Πέλλας, το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, συμμετείχαν δυναμικά και διακρίθηκαν κατακτώντας την πρώτη θέση σε όποια κατηγορία και αν αγωνίστηκαν, αθλητές της Giannitsa Basketball Academy (GBA) του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών.
Οι  αθλητές της Ακαδημίας ανταποκρίθηκαν με χαρά στο κάλεσμα του δήμου και της ΕΚΑΣΚΕΜ για το άθλημα που τόσο αγαπάνε και συμμετείχαν στο τουρνουά γεμίζοντας το περασμένο Σαββατοκύριακο τον πεζόδρομο των Γιαννιτσών...

Αλλαγή ώρας της τελετής του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερώνυμου



Σας ενημερώνουμε ότι η τελετή ανακήρυξης του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Πέλλας, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στις 13.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας.
Κατά τα λοιπά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια Γιαννιτσών παραμένει ως έχει.