Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Χωρίς Βαρουφάκη θα συνεχιστεί το Eurogroup-Απερρίφθη το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του προγράμματος



Μετά από περίπου δύο ώρες η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε και ενώ όλα έδειχναν ότι θα ξεκινούσε άμεσα η συνέντευξη Τύπου τα σχέδια άλλαξαν.

Το Eurogroup θα συνεχιστεί σε λίγη ώρα χωρίς όμως τον Γιάνη Βαρουφάκη. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι έχει απορριφθεί το αίτημα της Ελλάδας για παράταση του προγράμματος. Οι υπουργοί οικονομικών αναμένεται να συζητήσουν πλεόν ποιο είναι το PLAN B.

Δημοψήφισμα λοιπόν. Μας ρωτάτε, απαντάμε, αγαπητή κυβέρνηση!



Της  Στιντσούδη Ιωάννα

Δημοψήφισμα λοιπόν… Μια δημοκρατική πράξη που έπρεπε να λάβει σάρκα και οστά πέντε χρόνια νωρίτερα. Προτού με το «έτσι θέλω» μας τοποθετήσουν στον μονόδρομο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τότε που άλλος έβαλε το χέρι στη φωτιά και άλλα χέρια άρχισαν να καίγονται.

Δήλωση Γιάννη Σηφάκη για τις πολιτικές εξελίξεις



"Κάναμε μια σκληρή διαπραγμάτευση με σθένος, ιστορική ευθύνη, νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα αλλά βρεθήκαμε μπροστά σε έναν ωμό εκβιασμό στον οποίον απαντάμε με δημοκρατία.
Στις πιεστικές αγορές που ζητούν υποταγή απαντάμε με την λαϊκή βούληση
Στον νεοφιλελευθερισμό με κοινωνική δικαιοσύνη.

Καραμανλής: Άφρονες επιλογές που εξωθούν την χώρα σε περιπέτειες



Δημόσια παρέμβαση ευθέως επικριτική για την επιλογή της κυβέρνησης περί δημοψηφίσματος πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, σημειώνοντας ότι τα «πιο ζωτικά συμφέροντα του έθνους, επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης.
«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού.

Εικόνες από το «Χοροαθλόραμα 2015» στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



Την Κυριακή 21 Ιουνίου το στούντιο γυμναστικής «Βαρσαμάς» και ο ΑΠΣΓ Αθλοκίνηση πραγματοποίησαν στο ανοιχτό θέατρο Γιαννιτσών την εκδήλωση «Χοροαθλόραμα 2015». Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση. (οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες από το my-studio.gr)


Ευχαριστήριο ΚΔΑΠ-μΕΑ Πέλλας «Η Ανατολή»



Ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας «Η Ανατολή», εκφράζει δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες του

στο Δημοτικό Σχολείο και το Διθέσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου Ηρακλείου Κρήτης

Αναρτήθηκε στο site της Βουλής το ερώτημα του δημοψηφίσματος



Το ερώτημα για το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όπως προκύπτει από τη χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, όπου σήμερα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία για τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Όπως αναφέρεται:

Πανήγυρις των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Την Τετάρτη 1 Ιουλίου, μνήμη των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, πανηγυρίζει ο Ιερός Καθεδρικός Ναός Αγίας Σκέπης και Αγίων Αναργύρων Εδέσσης.

Με την ευκαιρία της εορτής θα πραγματοποιηθεί υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού, του εν Δράμα (Καρσλίδη), ενώ τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κίτρους κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και Ελασσώνος κ. ΧΑΡΙΤΩΝ.

Πώς έφτασε στο δημοψήφισμα ο Αλέξης Τσίπρας



Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αποφάσισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι είναι απάντηση στο τελεσίγραφο των δανειστών με ερώτημα την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των Θεσμών.
Το χαρτί του δημοψηφίσματος άρχισε να συζητείτα την περασμένη Τετάρτη μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τους Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ.

Απολαυστική η Μουσική Βραδιά Σκύδρας



Σ΄ένα υπαίθριο μουσικοθεατρικό σκηνικό μεταμορφώθηκε, το βραδάκι της Δευτέρας 22/6/2015, η πλατεία Σαφράμπολης Σκύδρας, προκειμένου να φιλοξενήσει την καλλιτεχνική εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής.
Επρόκειτο για ένα μουσικό οδοιπορικό που οργάνωσε ο Δήμος Σκύδρας, μέσω του Ενιαίου Φορέα Αλληλεγγύης Κοινωνικής Προστασίας &Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) που υπάγεται στο Δήμο.

Η απόλυτη θεωρία συνωμοσίας: Η «προσπάθεια» ανατροπής Καραμανλή, οι υποκλοπές και το σχέδιο για επιστροφή στη δραχμή από το 2012



Με ένα πόρισμα βόμβα με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις πρακτόρων και έγγραφα από το Wilileaks, ο ανακριτής Φούκας έκλεισε την έρευνα και την πολυετή ανάκριση για τις υποκλοπές σε βάρος της χώρας μας, αλλά και το σχέδιο ΠΥΘΙΑ, που αφορούσε σε προπαρασκευαστικές πράξεις έσχατης προδοσίας επι κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή( σ.σ γνωστό και ως σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή).
Μετά από ανάκριση 3 και πλέον ετών, ο ανακριτής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι δύο

Ο «Πρότυπος Οίκος… Αντοχής» του Χάρη Ρώμα στα Γιαννιτσά



Ανοιχτό Θέατρο Τετάρτη 1 Ιουλίου, ώρα: 9.30 μ.μ.

Πρόκειται για την ξεκαρδιστική κωμωδία ηθών του Χάρη Ρώμα που παίχτηκε με επιτυχία όλη τη χειμερινή σεζόν σε θέατρο της Αθήνας και θα χαρίσει αυτό το καλοκαίρι άφθονο γέλιο και στην περιφέρεια. Στα Γιαννιτσά η παράσταση θα φιλοξενηθεί από τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την ερχόμενη Τετάρτη 1 Ιουλίου, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, στις 9.30 το βράδυ.

«Ναι» στη συμφωνία από το ΚΙΔΗΣΟ του Γ.Παπανδρέου



Υπέρ του "ΝΑΙ" σε συμφωνία στο δημοψήφισμα τάσσεται το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με ανακοίνωσή του τα ξημερώματα. Κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα πως "το δημοψήφισμα που εισηγείται, μετά από πέντε μήνες παλινωδίας, είναι επιλογή μετάθεσης της ολοκληρωτικής αποτυχίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί στον Ελληνικό λαό", και αυτό δεν έχει, όπως αναφέρει, καμία σχέση με το δημοψήφισμα που είχε εισηγηθεί το 2011 ο κ. Παπανδρέου.

Πρόγραμμα πολιστικών εκδηλώσεων Καλοκαίρι 2015 στο Δήμο Πέλλας




«Τρίπλα» από Μέρκελ και Βρυξέλλες: Σχεδιάζουν να αποσύρουν την πρόταση



Την αντεπίθεσή τους στην κίνηση Τσίπρα και της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει δημοψήφισμα με ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην πρόταση των δανειστών, ετοιμάζουν Μέρκελ, Λαγκάρντ και η ηγεσία της Κομισιόν.Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχεδιάζουν να αποσύρουν την πρότασή τους προς την Αθήνα, ώστε να μην υπάρχει αντικείμενο για το εξαγγελθέν δημοψήφισμα, με προφανή στόχο να τεθεί ως ερώτημα το «ναι» ή «όχι» στο ευρώ.

Συνέχεια επιτυχιών για την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών - Ο.Μ.Γ. το Σαββατοκύριακο 20-21 Ιουνίου 2015



Το απόγευμα του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2015 πραγματοποιήθηκε ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου ΄΄Το πέρασμα του Αποστόλου Παύλου΄΄ 10χλμ. στην Πιερία, με τη συμμετοχή 300 δρομέων από 14 πόλεις της Ελλάδας. Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών παραβρέθηκε με τη συμμετοχή 11 δρομέων της και κατέλαβε την τρίτη θέση στις γυναίκες με την Γρηγοριάδου Μακρίνα.

Πώς βλέπουν τα διεθνή ΜΜΕ το δημοψήφισμα



Αρνητικά για την εξέλιξη της αναγγελίας δημοψηφίσματος από τον Έλληνα πρωθυπουργό Α. Τσίπρα το βράδυ της Παρασκευής εκφράστηκαν αρκετά διεθνή μέσα ενημέρωσης, την οποία θεωρούν σε μεγάλο βαθμό «καταστροφή». Στην πλειοψηφία τους, οι δημοσιογράφοι του εξωτερικού υποδέχτηκαν την απόφαση του πρωθυπουργού με τη βεβαιότητα ότι το ερώτημα του δημοψηφισμάτος θα διατυπώνεται με την επιλογή «ναι ή όχι στο ευρώ».
Τα μεγάλα διεθνή δίκτυα μετέδωσαν άμεσα με έκτακτα δελτία την είδηση, ενώ

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για το δημοψήφισμα



Το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος που αναφέρεται στην προκήρυξη δημοψηφίσματος ορίζει ότι «O Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του υπουργικού Συμβουλίου.
Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα

Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.Ναι ή Όχι στη ταπεινωτική συμφωνία.



Δημοψήφισμα για την Κυριακή 5 Ιουλίου ανακοίνωσε ο Πρωθυπουγός Αλέξης Τσίπρας.
Αναλυτικά, το διάγγελμα του  Α. Τσίπρα έχει ως εξής:
«Ελληνίδες Έλληνες,
Εδώ και 6 μήνες η ελληνική κυβέρνηση δίνει μια μάχη μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής ασφυξίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δική σας εντολή, της 25ης Γενάρη.
Την εντολή διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας για να τερματιστεί η λιτότητα και να

Τι λένε τα άστρα για Σήμερα Σαββάτο 27/6



Οι άνθρωποι είναι περισσότερο αυτό που κρύβουν παρά αυτό που δείχνουν.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 27 Ιουνίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου υπέρ ή κατά της πρότασης των Θεσμών



Τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή 5 Ιουλίου, με ερώτημα την αποδοχή ή απόρριψη της πρότασης των Θεσμών, ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι θα συγκληθεί εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να λάβει τις σχετικές αποφάσεις, ενώ ο πρωθυπουργός θα στείλει στις Βρυξέλλες επιστολή με την οποία θα ζητά ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ώστε ο λαός «να αποφασίσει ο λαός χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς».

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κρητικός βουλευτής δίνει το μισό βουλευτικό μισθό επειδή δεν έχουν τηρηθεί οι προεκλογικές υποσχέσεις



Είναι ένας σχετικά νεοεισερχόμενος στη Βουλή βουλευτής, αφού κατάφερε με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του να λάβει το βουλευτικό αξίωμα το 2014, με το κόμμα των ΑΝΕΛ.
Ο Κώστας Δαμαβολίτης, βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕΛ, αποφάσισε να δίνει την μισή βουλευτική του αποζημίωση σε διαφορετικές κάθε μήνα κοινωνικές δομές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην λειτουργία τους λόγω υποχρηματοδότησης.

Αναζητείται σπίτι: Η πιο απίστευτη αγγελία... της ιστορίας!



Οι αγγελίες σχετικά με ζώα, σκυλάκια ή γατούλες, που αναζητούν σπίτι είναι κάτι, το οποίο όλοι συναντάμε παντού. Μια τέτοια αγγελία φαίνεται εκ πρώτης όψεως πως είναι αυτή που δημοσιεύτηκε στην Craiglist (ιστοσελίδα με αγγελίες όλων των ειδών), καθώς έχει τη φωτογραφία ενός χαριτωμένου σκύλου beagle και τίτλο τύπου «Αναζητείται σπίτι». Προσοχή, δεν είναι αυτό που νομίζετε...
Στο κείμενο που συνοδεύει την αγγελία, ο ιδιοκτήτης του σκύλου γράφει: «Στη φίλη μου

"Λιώνω" στο γυμναστήριο αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα;Τι λάθος κάνω;



Ωρες στο γυμναστήριο, ιδρώτας και κόπος, αλλά αποτέλεσμα μηδέν. Τουλάχιστον, όχι το επιθυμητό. Είναι κάτι που συχνά εκνευρίζει τις γυναίκες.Ισως όλη η κούραση να είναι μάταιη, καθώς μπορεί να γυμνάζονται, αλλά το κάνουν με λάθος τρόπο. Αυτό τονίζει ο Ριτς Στούρλα.Ενας από τους «γκουρού» της γυμναστικής, ανέλυσε στην Daily Mail αυτά τις λάθος μεθόδους που ακολουθούν οι γυναίκες, με συνέπεια όχι μόνο να μην βλέπουν αποτέλεσμα, αλλά και να κάνουν ουσιαστικά κακό στον εαυτό

Παιδεραστής ζητά να ξαναδιδάξει θρησκευτικά στα σχολεία



Αποτροπιασμό προκαλεί το αίτημα του 48χρονου παιδεραστή και πρώην υποδιευθυντή Δημοτικού Σχολείου της Κεντρικής Μακεδονίας που σήμερα είναι τρόφιμος των Φυλακών Τριπόλεως.Συγκεκριμένα ζητά από τα δικαστήρια να επιστρέψει στο σχολείο για να συνεχίσει να παραδίδει το μάθημα των Θρησκευτικών, όπως έκανε προτού τον συλλάβουν, το διάστημα δηλαδή που ασελγούσε σε ανήλικα παιδιά.Ο 48χρονος χρησιμοποιούσε το Facebook για να βρίσκει ανήλικα παιδιά και να τα χρησιμοποιεί για χυδαίους σκοπούς, ενώ

Παράταση στη ρύθμιση των 100 δόσεων έως τις 15 Ιουλίου



Παράταση δύο εβδομάδων έδωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη στη προθεσμία υπαγωγής στη ρύθμιση για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών έως και σε 100 δόσεις.

Με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» η κ. Βαλαβάνη επέκτεινε έως τις 15 Ιουλίου 2015 τη δυνατότητα υπαγωγής στην ευνοϊκή ρύθμιση.

«Άξιος !» αναφώνησαν οι πιστοί πολλές φορές (βίντεο)



Του Γιώργου Νικολαΐδη (gnborn2shoot)
Και ήταν κάτι που έβγαινε πραγματικά από τις ψυχές τους. Όλων αυτών  των ανθρώπων  που ήρθαν στην πρώτη λειτουργία του νέου Μητροπολίτου Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς  Σεβασμιωτάτου κ.κ. Ιουστίνου στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στην Νέα Μηχανιώνα.
«Είμαστε όλοι εδώ σήμερα, για να σας ευχηθούμε το «ως ευ παρέστητε» από την ψυχή μας», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο Δήμαρχος του Δ. Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης προς τον νέο Ποιμενάρχη.

Αλλαγές στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων



Τις αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο το οποίο θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα παρουσιάσουν τη Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και ο αν. υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος.
Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το νέο σύστημα εισάγει 9 καινοτομίες στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών οι οποίες είναι: