Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Κτηνωδία στα Γιαννιτσά!

Σε ένα αποκρουστικό θέαμα ήρθαν οι κάτοικοι γειτονιάς των Γιαννιτσών κοντά στο Μαυσωλείο του Γαζή Εβρένος, όταν λίγες ημέρες πριν κάποιος αφιλόξενος κάτοικος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το μικρό σκυλάκι.

Χώρισαν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού



«Αφού προσπαθήσαμε και οι δύο για αρκετό καιρό να σώσουμε τον γάμο μας, καταλήξαμε στην απόφαση να χωρίσουμε και να διατηρήσουμε ανέπαφα όλα τα αποθέματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης», αναφέρουν σε μια λιτή ανακοίνωση που ανήρτησαν στην ιστοσελίδα koolnews.«Μετά από πολύ πόνο, αλλά κι αμηχανία, εξαιτίας του δημοσίου χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε πια ζευγάρι», αναφέρουν ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού ανακοινώνοντας τον χωρισμό τους.

Έρευνα: Πόση ώρα από τη ζωή μας περνάμε κάνοντας σεξ;

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσες ώρες από τη ζωή μας περνάμε κάνοντας σεξ;  Βρετανοί ερευνητές φαίνεται να είχαν αυτή την απορία και την έλυσαν κάνοντας μια μελέτη που στηρίχθηκε σε δείγμα 1.800 ανθρώπων.

Βρετανία: Κρεβάτι πουλήθηκε ως έργο τέχνης για 3,2 εκατ. ευρώ

Θα πληρώνατε πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ για να αγοράσετε ένα ακατάστατο κρεβάτι, που παραμένει έτσι επί 16 ολόκληρα χρόνια ; Πάντως κάποιος άγνωστος το έκανε.

Huffington Post: 13 λόγοι που οι Κυκλάδες είναι ο επί γης παράδεισος

Ενα διθυραμβικό άρθρο για τη Μήλο, τη Νάξο και τα άλλα υπέροχα νησιά των Κυκλάδων.

Ενα άρθρο που θα έπρεπε να κάνει κάθε Ελληνα περήφανο είναι αυτό που φιλοξενεί στις σελίδες της η διάσημη ηλεκτρονική ιστοσελίδα Huffington Post, στο οποίο παρομοιάζει τις Κυκλάδες με τον παράδεισο. Για την ακρίβεια η ιστοσελίδα αναφέρεται στους 13 λόγους που κάνουν την ελληνική συστάδα νησιών, την επί γης Εδέμ...

Κάλεσμα Ιμάμηδων σε Βρετανούς μουσουλμάνους

Περισσότεροι από εκατό σουνίτες και σιίτες ιμάμηδες της Βρετανίας έκαναν έκκληση σήμερα στα μέλη της μουσουλμανικής κοινότητας της χώρας να μην ακολουθήσουν το παράδειγμα των περίπου 450 Βρετανών μουσουλμάνων που έχουν πάει να πολεμήσουν στη Συρία και το Ιράκ.

Μάθε τι δεν πρέπει να καθαρίσεις με ξύδι

Το ξύδι θεωρείται δυνατό καθαριστικό μέσα στο σπίτι. Λόγω του ότι είναι, όμως, όξινο δεν είναι ιδανικό για να χρησιμοποιείται παντού. Δες που δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις..

ΦΟΒΕΡΟ! Εξοντώστε τα ενοχλητικά κουνούπια με φυσικό τρόπο και πάμφθηνα!!!

Προσέξατε ότι τα κουνούπια έχουν ήδη εμφανιστεί;
Να μια παγίδα που θα μας βοηθήσει ώστε να μη γίνουμε δωρητές αίματος για αυτά!

Θα χρειαστούμε:

Δείτε ποιο είναι το επιδόρπιο που καθαρίζει τις αρτηρίες!

Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για τους απαγορευμένους γλυκούς πειρασμούς! Μπορείτε να απολαύσετε ένα γλυκό επιδόρπιο και μάλιστα να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά του συστατικά.

Πιλοτική μελέτη από το Πανεπιστήμιο Σαπιέντσα της Ρώμης έδειξε ότι τα άτομα που πάσχουν από περιφερική αρτηριοπάθεια (PAD) παρουσιάζουν σημαντική βελτίωση στην κινητικότητα χάρη στο συγκεκριμένο γλυκό. Ο λόγος για τη...

Αυτός είναι ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου

Σοκαρισμένοι ήταν οι δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο, όταν κατά τη διάρκεια της περιπολίας που έκαναν αντίκρισαν ένα κροκόδειλο να περιφέρεται και στη συνέχεια να βουτά στα νερά της λίμνης του Φράγματος των Ποταμών!

Παραλίγο διπλή τραγωδία με οικογένεια τουριστών στην Κρήτη

Στο πένθος βυθίστηκε μια οικογένεια τουριστών από το Βέλγιο που ήρθε στη χώρα μας για να ζήσει το ελληνικό καλοκαίρι, αλλά οι διακοπές τους στην Κρήτη μετατράπηκαν στον απόλυτο εφιάλτη. 

Στον κόσμο της Σοφίας Βούλτεψη

Του Σταμάτη Ζαχαρού

Υπάρχουν δύο τρόποι για να αυτοκτονήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά. Ο πρώτος είναι προφανής. Να παραδώσει απευθείας τα κλειδιά στον Αλέξη Τσίπρα. Ο δεύτερος είναι να κάνει Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τη Σοφία Βούλτεψη. Αυτόν τον τρόπο ήδη τον βιώνει και τα αποτελέσματα είναι σουρεαλιστικά.

Έντονες γάμπες: 3 έξυπνα στιλιστικά tips



Δεν χρειάζεται να αποκλείσεις τα αγαπημένα σου κομμάτια από τη γκαρνταρόμπα σου επειδή απλά… δεν σου αρέσουν οι γάμπες σου! Όλες οι γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, σωματότυπου, στυλ, μπορούν να ακολουθήσουν τις τελευταίες τάσεις της μόδας επιλέγοντας τα κομμάτια που ταιριάζουν στο χαρακτήρα και το λουκ τους. Αν λοιπόν οι γάμπες δεν είναι το ατού σου, καμουφλάρισέ τες με έξυπνα στυλιστικά τρικ:

Οι ντομάτες πρέπει να μένουν εκτός ψυγείου

Οποιοσδήποτε «παλιός» μανάβης θα σας πει ότι είναι καλύτερα να μη βάλετε τις ντομάτες που αγοράσατε στο ψυγείο γιατί θα γίνουν άνοστες.

Η παραδοσιακή συμβουλή επιβεβαιώνεται τελικά και από τα επιστημονικά ευρήματα.

5 tips για να ιδρώνεις λιγότερο αυτό το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι θερμοκρασίες πιάνουν κόκκινο με αποτέλεσμα να αυξάνεται και ο ιδρώτας.

Υπάρχουν μυστικά τιπς για να ιδρώνουμε λιγότερο; Κι όμως μερικές μικρές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις την εφίδρωση και την κακοσμία που σε ταλαιπωρούν κάθε καλοκαίρι…

Το στρες είναι μεταδοτικό

Tο στρες είναι μεταδοτικό και μπορούμε εύκολα να το «κολλήσουμε» ακόμα και από ξένους, αναφέρει ομάδα ψυχολόγων από το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Λούις (SLU), στο Μισούρι.

Αν νιώσεις αυτούς τους πόνους, στον γιατρό γρήγορα!



Ο πόνος είναι ο Νο1 λόγος για τον οποίο επισκεπτόμαστε τον γιατρό.
Μάλιστα, πάνω από το 50% των διακομιδών στα νοσοκομεία και το 30% των επισκέψεων σε ιατρεία αφορούν πόνο σε κάποιο σημείο του σώματος.Δείτε ποιοι είναι οι λόγοι, σύμφωνα με ειδικούς στην καρδιολογία, την εσωτερική παθολογία, τη γηριατρική και την ψυχιατρική, για τους οποίους θα πρέπει αμέσως να ζητήσετε τη βοήθεια γιατρού.
Δυνατός πονοκέφαλος...

Μιχάλης Ιγνατίου: Γιατί η κυβέρνηση δεν τόλμησε να παρουσιάσει και τα οικόπεδα με πετρέλαια στο Αιγαίο



Ο έγκριτος δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου κάνει μια σημαντική αποκάλυψη: ότι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφωνούν για την ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο. Γι'αυτό δεν τόλμησαν, λόγω της Τουρκίας, να παρουσιάσουν τα πετρέλαια του Αιγαίου, γράφει στο Εθνος.
Γράφει ο Μιχάλης Ιγνατίου:
Την περασμένη Τρίτη, η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή

Πάνω από 70.000 αιτήσεις στη Google για το «δικαίωμα στη λήθη»



Για λογοκρισία του Τύπου κατηγορούν ορισμένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία της Ευρώπης, την απομάκρυνση των αποτελεσμάτων αναζήτησης από την Google, καθώς ορισμένα από τα άρθρα τους έχουν «εξαφανιστεί». Ο αμερικανικός κολοσσός του Διαδικτύου δήλωσε την Πέμπτη πως λαμβάνει περίπου 1.000 αιτήσεις καθημερινά για απομάκρυνση προσωπικών δεδομένων.Η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει λάβει πάνω από 70.000 αιτήσεις απομάκρυνσης μέχρι το τέλος Ιουνίου. Κάθε αίτηση κατά μέσο όρο επιδιώκει

Γιατροί, δικηγόροι, τραγουδιστές, αγρότες στις λίστες της φοροδιαφυγής



Το όργιο της φοροδιαφυγής συνεχίζεται, όπως αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ σε ολόκληρη τη χώρα. Ιατροί, δικηγόροι, τραγουδιστές, τεχνικές εταιρείες, αγρότες, ακόμη και το Λιμενικό Ταμείο συνεχίζουν να βρίσκουν διάφορους τρόπους για να αποφεύγουν τη φορολόγησή τους όπως αυτή προβλέπεται από τους νόμους.
Μάλιστα, στο «παιχνίδι» της φοροδιαφυγής εμφανίζεται και «χαμηλοσυνταξιούχος», στον οποίο καταλογίστηκε φοροδιαφυγή 23,4 εκατ. ευρώ, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες,

Φωτόπουλος: Να σκίσουμε τα φύλλα πορείας

«Μετά από 29 χρόνια δουλειάς παίρνω 1.400 ευρώ» είπε ο πρώην Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha και κάλεσε τους εργαζομένους στη ΔΕΗ να σκίσουν τα φύλλα πορείας αν φθάσουν στα χέρια τους.

Αστυνομικός της ΔΙ.ΑΣ. όρμησε στους διαρρήκτες αν και ήταν εκτός υπηρεσίας



Το ότι είχε ρεπό από την υπηρεσία του, δεν εμπόδισε έναν αστυνομικό της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να επέμβει αστραπιαία και να ακινητοποιήσει έναν από τους δυο διαρρήκτες που είχαν «χτυπήσει» τρία σπίτια μέσα σε 48 ώρες στο Βόλο, βάζοντας τέλος στη δράση τους.Ο ευσυνείδητος αστυνομικός ,αντιλήφθηκε τους δράστες τη στιγμή που προσπαθούσαν να εισβάλουν στο διαμέρισμα μιας 32χρονης γυναίκας σπάζοντας τον «αφαλό» της κλειδαριάς. Αμέσως όρμησε εναντίον τους και κατάφερε να συλλάβει τον ένα και να τον παραδώσει

Αποφασίζουν οι φαρμακοποιοί


Συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προκειμένου να αποφασίσει τρόπους αντίδρασης μετά τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας για μειώσεις του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Ακόμη κι αν έχουν βαθμούς κάτω του 10 θα προάγονται οι μαθητές Λυκείου



Έγγραφο απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στα σχολεία όλης της χώρας με το οποίο κάνει γνωστό ότι θα προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή σχετικά με τον τρόπο προαγωγής των μαθητών του Γενικού Λυκείου, η οποία και θα έχει αναδρομική ισχύ αφού θα περιλαμβάνει και τους μαθητές που έχουν επιδόσεις κάτω από τη βάση του 10.
Στην επανέκδοση των αποτελεσμάτων των μαθητών της Α' Λυκείου, με βάση τη νέα ρύθμιση, που ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, προχωρούν τα λύκεια

Η κυβέρνηση επιστρατεύει του εργαζόμενους στη ΔΕΗ

H Κυβερνητική Εκπρόσωπος κ. Σοφία Βούλτεψη δήλωσε με αφορμή τη συνέχιση των κινητοποιήσεων από τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ότι «η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους». Σε εξέλιξη η έκδοση των φύλλων πορείας.

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε 20χρονο για τη δολοφονία της νεαρής αεροσυνοδού



Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης νεαρός άνδρας που κατηγορείτο ότι δολοφόνησε πέρσι τον Αύγουστο την αεροσυνοδό σύντροφό και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα της σε ρυάκι, κοντά στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της εξόδου προς τους Ευζώνους.Το δικαστήριο ομοφώνως έκρινε ένοχο τον 21 ετών κατηγορούμενο για την πράξη της δολοφονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του επέβαλε την βαρύτερη προβλεπόμενη ποινή για το συγκεκριμένο αδίκημα, απορρίπτοντας προηγουμένως -πάλι ομόφωνα- το αίτημά του για χορήγηση

Ακόμη 165 εκατ. € για το κοινωνικό μέρισμα



Επιπλέον 165 εκατ. ευρώ θα δοθούν την επόμενη εβδομάδα σε 250.000 νοικοκυριά ως «κοινωνικό μέρισμα» από το πρωτογενές πλεόνασμα. Αποτέλεσμα είναι από την έναρξη υποβολής των αιτήσεων (17 Απριλίου) έως και την καταληκτική ημερομηνία (30 Ιουνίου), να έχουν εγκριθεί 576.000 αιτήσεις ενώ, μετά και την επικείμενη καταβολή, θα έχουν διανεμηθεί συνολικά 375 εκατ. ευρώ. Το κονδύλι των 165 εκατ. ευρώ διανέμεται με βάση την τροποποίηση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, σύμφωνα με την οποία, διευρύνθηκε το βασικό όριο εισοδήματος από 6.000 ευρώ σε 7.050 ευρώ, προσαυξανόμενο

Στις 15 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις



Λίγο πριν από τις διακοπές τους οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν -σε καλύτερη τιμή- όλα όσα τους λείπουν και θα ήθελαν να βάλουν στις βαλίτσες τους.
Κι αυτό γιατί από την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου ξεκινούν και επίσημα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ ήδη αρκετά καταστήματα έχουν καταφύγει στη μέθοδο των ολιγοήμερων

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 5/7



Κριός
Είστε έτοιμοι να μιλήσετε για αυτά που θέλετε, καθώς αναγνωρίζεται πως οι στόχοι σας ίσως να μην είναι ίδιοι με των υπολοίπων. Νιώθετε πως έχετε αδικηθεί, αλλά όπως και να έχει, είναι καλύτερο να δηλώσετε τις προσωπικές σας επιθυμίες. Αν και το ζωδιο του κριου συνήθως έχει να κάνει με την προσωπική αποφασιστικότητα, η σημερινη σεληνη στο ζωδιο του ζυγου θα σας ζητήσει να σκεφτείτε τις ανάγκες των άλλων. Να θυμάστε όμως πως έχετε περισσότερο χρόνο από όσο νομίζετε. Στο τέλος η υπομονή σας θα ανταμειφθεί αν στηρίξετε τους

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Το σύνδρομο της Ελληνικής οικογενειακής πολυκατοικίας


Του Δρ.Γρηγόρη Βασιλειάδη-Ψυχολόγος & Ψυχοθεραπευτής
 
Ποιά απειλή κρύβει η φράση « είμαστε μια πολύ δεμένη οικογένεια…»;

Εννοώντας έχουμε μια «πολύ καλή» οικογένεια. Η υπενθύμιση: «Είμαστε πολύ δεμένη οικογένεια» κρύβει την διευκρίνιση-απειλή:

Τα 6 κορυφαία ψέμματα που λένε οι άντρες



Τα κατά συνθήκην ψεύδη για τα περισσότερα αρσενικά, δεν είναι κάτι αναγκαστικά κακό. Είναι η εύκολη λύση, σε μικρά ατοπήματα, λανθάνουσες σκέψεις, εφηβικές ανοησίες. Τα ψέματα είναι για το άλλο φύλο, ο πιο εύκολος τρόπος για να γλιτώσει από τις γκρίνιες και τα παράπονα που, σημειωτέον, οι άνδρες ονομάζουν υστερίες.
Ψέμα Νο1
Σιχαίνομαι τα ψέματα και σου υπόσχομαι ότι θα σου λέω πάντα την αλήθεια.
Αυτό είναι το πιο κορυφαίο Πρωταπριλιάτικο ψέμα. Είναι πολύ πιθανό ότι ο σύντροφός σου

Και κιμάς από αλεσμένα έντομα για τη σίτισή μας



ΣΙΔΝΕΪ. Το επισιτιστικό πρόβλημα που απειλεί τον πλανήτη προκάλεσε τη γέννηση μίας νέας γενιάς... κτηνοτρόφων, που παρόμοιους δεν είχε δει κανείς ποτέ έως σήμερα. Ηδη στη Νότια Αφρική έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες για την κατασκευή της μεγαλύτερης μονάδας αναπαραγωγής και κατεργασίας... μύγας. Η ευρωπαϊκή εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την ευφυή ιδέα κατάφερε να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κεφάλαια και έτσι η χρήση εντόμων για τον εμπλουτισμό των ζωοτροφών έπαψε να είναι μία ακαδημαϊκή θεωρία και

Καρασμάνης:Ενισχύσεις 16,9 εκατ. ευρώ σε 12.852 νέους αγρότες



Τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για  την ταχεία ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά :

Νέος προπονητής στην Αναγέννηση Γιαννιτσών ο Βασίλης Ασλανίδης



Ανακοινώθηκε από την διοίκηση του Κώστα Σαββουλίδη, το όνομα του νέου τεχνικού της ιστορικής Αναγέννησης Γιαννιτσών. Αυτός θα είναι ο Βασίλης Ασλανίδης, με μεγάλη παρουσία στο παρελθόν στην ομάδα,  αφού διατέλεσε παίκτης και προπονητής της στο παρελθόν.Ο Βασίλης Ασλανίδης που κατάγεται από τα Γιαννιτσά, πέρα από την Αναγέννηση Γιαννιτσών έχει δουλέψει και στον Εδεσσαϊκό, Απόλλων Κρύας Βρύσης, Αετός Σκύδρας και μεικτή Πέλλας .

Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε; Ιδού πώς θα γίνετε πρωινοί τύποι με 10 απλά βήματα



Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήμασταν όλοι πρωινοί τύποι, θα ξυπνήσαμε με ηρεμία, ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την ημέρα. Αλλά αυτός δεν είναι ένας τέλειος κόσμος, και πολλοί από εμάς δυσκολεύονται πολύ να λειτουργήσουν πριν πιουν καφέ. Ωστόσο με 10 απλά βήματα μπορούμε να κάνουμε τα πρωινά μας πιο εύκολα.
1. Κοιμηθείτε περισσότερο
Μπορεί να είναι το πιο συνηθισμένο και ενοχλητικό πράγμα που ακούμε από τους γύρω μας

Πώς το βάρος προκαλεί ροχαλητό



Το ροχαλητό αποτελεί ένα σύμπτωμα που μπορεί να οφείλεται σε πολλά πράγματα. Κακή ανατομία διαφράγματος στη μύτη, αναπνευστικά προβλήματα και πολλά άλλα αποτελούν συνήθεις αιτίες.
Αν όμως δούμε στατιστικά τα πράγματα, θα παρατηρήσουμε μια μικρή λεπτομέρεια: Οι περισσότεροι από αυτούς που ροχαλίζουν είναι άνδρες και ως επί το πλείστον με παραπάνω κιλά, κυρίως στην κοιλιά. Το φαινόμενο αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι…

Δικαιώματα και υποχρεώσεις κατά τη διαμονή σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια



Για τα δικαιώματά τους κατά τη διαμονή τους σε ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια ενημερώνει τους εκδρομείς του καλοκαιριού η ΕΚΠΟΙΖΩ. 
 Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΚΠΟΙΖΩ, σε περίπτωση που έχετε κλείσει δωμάτιο σε ξενοδοχείο πρέπει να γνωρίζετε ότι:
  • Οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα και πρέπει να αναγράφονται σε κάθε δωμάτιο.
  • Θα πρέπει να τηρούνται όλες οι διαφημιζόμενες παροχές, όπως και να προσφέρεται ό,τι

«Λάχανα και Χάχανα The musical» Στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών Τρίτη 8 Ιουλίου



 Πρόκειται για μία μοναδική παράσταση, για πρώτη φορά στα Γιαννιτσά,  που θα δοθεί την Τρίτη 8 Ιουλίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Θέατρο, σε σκηνοθεσία και χορογραφίες της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Κείμενο - μουσική, Τάσος Ιωαννίδης.
Τραγούδια έξυπνα, αστεία και γλυκά, που πέρα από την εκπαιδευτική τους χρησιμότητα είναι και πολύ διασκεδαστικά, αποτέλεσαν το έναυσμα και τη βάση για την παράσταση «Λάχανα και Χάχανα The Musical».

Τι σημαίνει η πώληση της μικρής ΔΕΗ: Πόσο και ποιοι θα την πάρουν



Σειρά τροπολογιών στο νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης. Οι τροπολογίες βασίζονται στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ και έχουν τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού.
Πόσο θα πωληθεί η μικρή ΔΕΗ -1,5 δισ.
Μεταξύ άλλων, στις τροπολογίες διευκρινίζεται ότι οι επενδυτικές προτάσεις πρέπει να είναι πάνω από τη λογιστική αξία της εταιρείας, οι εργαζόμενοι προστατεύονται από απόλυση για

VIDEO-σοκ με τον Σαμαρά να καταγγέλει την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ!!!

Είναι αλήθεια .Δεν είναι μοντάζ.Είναι από τη σειρά ΖΑΠΠΕΙΟ 1,2,3 όταν ο Πρωθυπουργός έκανε εξαγγελίες για όλα..Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.

Ποιες παροχές περίθαλψης δικαιούνται οι ανασφάλιστοι οφειλέτες του ΟΑΕΕ



Τις παροχές περίθαλψης που παρέχονται σε ανασφάλιστους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, στο πλαίσιο της πρόσφατης νομοθετικής πρωτοβουλίας για την κάλυψη από πλευράς παροχών περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, ανακοίνωσε η διοίκηση του Οργανισμού.
 Σύμφωνα με τον ΟΑΕΕ, παροχές ασθένειας σε είδος, δηλαδή φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δικαιούνται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 ασφαλισμένοι του Οργανισμού, και τα προστατευόμενα μέλη τους, εφόσον διέκοψαν την επαγγελματική τους

Αυτοδιάλυση επικουρικού ταμείου για πρώτη φορά



Στη διάλυση και τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του επικουρικού ταμείου ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ προχωρούν οι σύλλογοι των εργαζομένων που το είχαν συστήσει το 1977 και σήμερα καταβάλλει επικουρικές συντάξεις σε περίπου 6.500 συνταξιούχους τραπεζικούς.
 Το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ καλύπτει στο κομμάτι της επικούρησης συνταξιούχους που προέρχονται κυρίως από την πρώην Ιονική Τράπεζα, η οποία έχει απορροφηθεί από την Alpha Bank. Από τα περίπου 10.000 μέλη του Ταμείου, οι 6.500 είναι συνταξιούχοι, όπως αναφέρει στο «Εθνος» ο

Αποκαλύψεις που προκαλούν: Συνταξιούχοι ιατροί χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία



Σε κανονικές χειρουργικές επεμβάσεις επ' αμοιβή προχωρούν ιατροί που έχουν συνταξιοδοτηθεί, κάνοντας χρήση τα χειρουργεία των Δημόσιων Νοσοκομείων κατά τις απογευματινές ώρες, συνήθως.
Σε πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, αναδεικνύεται το Νοσοκομείο «Λαϊκό», καθώς σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», η διοίκηση της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) έχει δεχθεί πάμπολλες καταγγελίες. Όλες αφορούν γιατρό ο οποίος παρότι έχει βγει στη σύνταξη συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του

Ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας κοντά στους αγρότες του Νομού.



Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας αποτελούμενη από τον Γιάννη Σηφάκη, συντονιστή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πέλλας, τον Βασίλη Δημητριάδη, υποψήφιο Δήμαρχο Έδεσσας, τους Νίκο Τζήκα και Σάββα Λαμπρίδη υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, Πέτρο Γάγκλιο, συντονιστή Ο.Μ. Έδεσσας, Χρήστο Γιόσμη και Δημήτρη Τσεβδόμη επισκέφτηκε τους πληγέντες κερασοπαραγωγούς στην Κερασιά, ενημερώθηκε για το πολύ μεγάλο πρόβλημα τόσο όσο την φετινή παραγωγή όσο και τις πολύ μεγάλες ζημιές στο φυτικό κεφάλαιο που θα

Η Μελίνα Ασλανίδου δεν ξεχνά το σχολείο της στην Παραλίμνη.



Η δημοφιλής τραγουδίστρια και συμπατριώτισσά μας φαίνεται πως δεν ξεχνά τον τόπο της.Έτσι προχώρησε σε μια συμβολική κίνηση ανταποκρινόμενη στο αίτημα των παιδιών του σχολείου στην Παραλίμνη,το χωριό που έκανε τα πρώτα της βήματα και μεγάλωσε πριν ανοίξει τα φτερά της και αγκαλιάσει όλη την Ελλάδα.Ο Διευθυντής και τα παιδιά του σχολείου την ευχαριστούν μέσα από μια επιστολή που μας έστειλαν…

Στην «τσιμπίδα» τα εισοδήματα από ενοίκια



Χιλιάδες φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του 2013 απέκτησαν πολύ χαμηλά εισοδήματα προερχόμενα από ενοίκια και δεν είχαν εισοδήματα από άλλες πηγές, ακόμη και άνεργοι, καλούνται φέτος να καταβάλουν δυσανάλογα υψηλούς φόρους.
Αιτία για την επιβολή των νέων αυτών εξωφρενικών φορολογικών επιβαρύνσεων είναι η εφαρμογή των νέων επαχθών φορολογικών ρυθμίσεων του ν. 4110/2013 με τις οποίες καταργήθηκαν όλα τα αφορολόγητα 10%-33% στα εισοδήματα από ακίνητα.

Από «κόσκινο» οι συμβασιούχοι που μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο



Από τις πιο πρόσφατες χρονικά περιπτώσεις μονιμοποιήσεων θα αρχίσει η καταγραφή των στοιχείων για τον επανέλεγχο νομιμότητας της μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή ορισμένου έργου, σε αορίστου χρόνου.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα καλούνται να υποβάλουν στις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού του Φορέα, στον οποίο

Η πρώτη των πρώτων στις πανελλαδικές : Δάφνη Αναγνωστοπούλου, η μαθήτρια που πέτυχε σχεδόν το απόλυτο άριστα 20



Εχοντας συγκεντρώσει 19.856 μόρια, της λείπουν δηλαδή μόλις 144 μόρια για το απόλυτο άριστα, η Δάφνη Αναγνωστοπούλου, μαθήτρια της Ιονίου σχολής στη Φιλοθέη, φαίνεται ότι είναι η πρώτη των πρώτων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων.
Διαβάζοντας με συνέπεια, η Δάφνη Αναγνωστοπούλου κατάφερε να πετύχει το στόχο της και τώρα ετοιμάζεται για το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Επενδύσεις 900 εκατ. ευρώ δημιουργούν 550 θέσεις εργασίας στη Β. Ελλάδα



Εγκρίθηκαν 126 επενδυτικά σχέδια, που κατατέθηκαν προς ένταξη στον Α΄κύκλο 2014 του αναπτυξιακού νόμου στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.Το «πράσινο φως» για την ένταξη 126 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 913,469 εκατ.ευρώ στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011, άναψε η διεύθυνση Οικονομικής και Τουριστικής Ανάπτυξης (ΔΟΤΑ) του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνολική ενίσχυση των εγκεκριμένων

Η κρατική διαφθορά είναι πάντα εδώ



Η κρατική διαφθορά συνεχίζει ανέγγιχτη το έργο της όποια μέτρα και αν λαμβάνονται τα τελευταία χρόνια για την πάταξή της. Ανώνυμοι προστάτες απατεώνων και κλεφτών φροντίζουν για την ατιμωρησία τους.
Την ετήσια έκθεση για τη διαφθορά για το 2013 έδωσε στη δημοσιότητα χθες, Τετάρτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. Από τις πολλές διαπιστώσεις του κ. Ρακιντζή παρουσιάζουμε μόνο δύο χαρακτηριστικές των υπολοίπων.
Μετά από έρευνα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης το 2008 είχε εκδοθεί