Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Συνήθειες που σε γερνούν χωρίς να το ξέρεις

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ο τρόπος που κοιμάστε το βράδυ ή κοινωνική σας ζωή μπορεί να σας γερνάει;

Κι όμως σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν 5 «κακές» συνήθειες οι οποίες ευθύνονται για την εμφάνιση ρυτίδων και πρόωρης γήρανσης...

Τα μοβ χείλη του καλοκαιριού

Κάποιες φορές, το μοβ χρώμα μας μπερδεύει και δεν ξέρουμε αν είναι μπορντό ή φούξια. Ανάλογα όμως με την απόχρωση που θα επιλέξετε, το μοβ περιέχει ροζ ή πιο σκούρο μπορντό μέσα του.

Επεξεργαστές δεδομένων τα μυρμήγκια

Τελικά η ισχύς βρίσκεται εν τη ενώσει και αυτό το αποδεικνύουν καλύτερα από κάθε άλλον τα μυρμήγκια.

Οπως ανακάλυψε νέα μελέτη, τα φιλόπονα έντομα δεν βγαίνουν νικητές στον αγώνα της επιβίωσης μόνο χάρη στην προσήλωση στο έργο τους, όπως διδάσκει ο μύθος του Αισώπου.

Υβριδικό αυτοκίνητο- αεροπλάνο

Τα οράματα της επιστημονικής φαντασίας των προηγούμενων δεκαετιών για τον «κόσμο του 2000» περιελάμβαναν πολύ συχνά και ιπτάμενα αυτοκίνητα, ωστόσο, όπως είναι εύκολο να διαπιστώσει κανείς, η πρόβλεψη αυτή προς το παρόν φαίνεται να έχει πέσει στο κενό.

Ξεκουράστε τα μάτια σας

Έπειτα από ένα οκτάωρο στη δουλειά, μπροστά στον υπολογιστή, τα μάτια σας πιθανόν να έχουν κουραστεί και η όρασή σας να έχει θολώσει. Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε τις παρενέργειες της… υπερωρίας;

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ στο Μεξικό




Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοιχτά της ακτής του Μεξικού στον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως ανακοίνωσε το Γεωφυσικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ USGS.

Το επίκεντρο του σεισμού αυτού, ο οποίος σημειώθηκε στις 14:53 ώρα Ελλάδος, εντοπίστηκε σε απόσταση 303 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης του Πουέρτο Βαγιάρτα και σε απόσταση 877 χιλιομέτρων από την Πόλη του Μεξικού, διευκρίνισε το USGS.

Τουρκία: Δακρυγόνα στην πλατεία Ταξίμ - Δεν "υπάκουσαν" τον Ερντογάν οι διαδηλωτές

Μπορεί ο Ερντογάν να απείλησε θεούς και "δαίμονες" για να μην γίνει διαδήλωση στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για την επέτειο από την εξέγερση του Γκεζί, αλλά οι διαδηλωτές δεν τον "υπάκουσαν". Χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

Από τη μια οι αστυνομικοί και από την άλλη οι διαδηλωτές. Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την "εξέγερση του Γκεζί" όταν στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης "γεννήθηκε" το κύμα οργής και αμφισβήτησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ενάρετοι πολίτες σε ένα παράνομο κράτος



Του Παναγιώτη Νανούδη     

    Η κυβερνητική συμμαχία καθημερινά χάνει την αξιοπιστία της και απ’ ότι φαίνεται και την νομιμότητα της. Μετά τις αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών, τις μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, ήρθε η ώρα να ακούσουμε και την επιστροφή συντάξεων από έντιμους και πρώην εργαζόμενους πολίτες. Ενώ με νόμο της περασμένης χρονιάς είχαν το δικαίωμα συνταξιοδότησης, φέτος ξαφνικά τους το ακυρώνουν και τους ζητούν πίσω όλες τις αποδοχές.

Έχω ένα μυστικό: Το κόλπo για να μαλακώσουν τα ρούχα στo πλυντήριo


 Δοκιμάστε το, πραγματικά θα εκπλαγείτε, θα αφήσει στα ρούχα μια μαλακή αίσθηση. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση, ειδικά για την ξήρανση των ενδυμάτων...Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να
φτιάξετε μια μπάλα από αλουμινόχαρτο, και να την τοποθετήσετε στο πλυντήριο σας σε βρεγμένα ρούχα!
Πλεονεκτήματα:

Επιστημονική τεκμηρίωση: Τα αρώματα κάνουν όντως μια γυναίκα να φαίνεται πιο ελκυστική

Νέα Υόρκη
Ένα ωραίο άρωμα μπορεί να κάνει μια γυναίκα να φαίνεται πραγματικά πιο ελκυστική στα μάτια των άλλων, υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στο επιστημονικό έντυπο PLoS One.

Οι 21 νέοι ευρωβουλευτές




Περίπου μία εβδομάδα μετά τις ευρωεκλογές ξεκαθάρισε η εικόνα σε όλα τα κόμματα για τους 21 ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπούν για τα επόμενα 5 χρόνια τη χώρα μας στο Στρασβούργο. «Μάχη» μέχρι την τελευταία στιγμή έγινε σε ΝΔ και ΔΗΜΑΡ για την πρωτιά καθώς από τα τελευταία εκλογικά τμήματα που ενσωματώθηκαν ήταν εκείνα της Θεσσαλονίκης που είναι ιδιαίτερη πατρίδα της Ευ. Καϊλή και της Μ. Σπυράκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπηθεί από 6 ευρωβουλευτές, η ΝΔ από 5, από την Χρυσή Αυγή θα

Σουδανή γέννησε αλυσοδεμένη επειδή ασπάστηκε τον χριστιανισμό

Χαρτούμ, Σουδάν
Αλυσοδεμένη γέννησε η 27χρονη Σουδανή που έχει καταδικαστεί σε θάνατο επειδή αποστάτησε στον χριστιανισμό, κατήγγειλε ο σύζυγός της.

Κύμα διαμαρτυρίας υψώνεται για την θανατική καταδίκη, με τον σύζυγό της να ζητά να ανατραπεί η ποινή και βρετανούς βουλευτές να καλούν τον ΟΗΕ να αναλάβει δράση για αυτή την «πράξη βαρβαρότητας», όπως την χαρακτήρισαν.

Ισλαμιστές οργανώνουν τελετή για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Περίπου 100 χιλιάδες κόσμου περιμένει η οργάνωση «Σύνδεσμος Νεολαίας Ανατολής» στην τελετή που διοργανώνει στις 4 αύριο το πρωί μπροστά από την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα γίνει το πρωινό ναμάζι (προσευχή). Κι αυτό στο πλαίσιο της εκστρατείας του Συνδέσμου για να επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τζαμί.

Μειώνονται οι φόροι στα ΙΧ - Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης



Η μείωση της φορολογίας των ΙΧ και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι δύο από τις μεγάλες αλλαγές που σύντομα θα προωθήσει η κυβέρνηση. Το ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης μιλώντας σε ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε πως προέχει η ολοκλήρωση των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων, η άρση των αδικιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, η υιοθέτηση φορολογικών ελαφρύνσεων οι οποίες θα συνοδεύονται από την επίτευξη

Aστυνομικοί "μπουμπούκια".Συνελήφθησαν γιατί συμμετείχαν σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών.



Πολυμελές κύκλωμα, που διακινούσε παράνομους μετανάστες από τη Γεωργία στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξάρθρωσαν οι αρχές, προχωρώντας στη σύλληψη
22 ατόμων, μεταξύ των οποίων είναι και τέσσερις αστυνομικοί, που υπηρετούν στον Έβρο.
Πρόκειται για τρεις αρχιφύλακες και έναν υπαρχιφύλακα, οι οποίοι επέτρεπαν έναντι αμοιβής που κυμαινόταν από 100 έως 500 ευρώ το άτομο, την είσοδο των αλλοδαπών στη χώρα,

Μνήμη Αλώσεως ή Άλωση της Μνήμης

Με τον ιδανικότερο τρόπο η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» έκλεισε  μια επιτυχημένη  και δημιουργική χρονιά την Τετάρτη 28-5-2014 με την τελευταία εκδήλωσή της.  Συγκεκριμένα  η  16η εκδήλωση της 18ης περιόδου 2013-14  και μάλιστα την επέτειο της αποφράδας, για τον πολύπαθο λαό μας,   της ημέρας της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης γοήτευσε το ακροατήριο και ανέσυρε στον νου ένδοξες και ηρωικές εποχές.

Η Ραχήλ Μακρή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Με απόφαση του προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνου Καμμένου ορίζονται στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου μέχρι του τέλους των εργασιών της παρούσας Ολομέλειας, οι βουλευτές Ραχήλ Μακρή και Μαρίνα Χρυσοβελώνη (αναπληρωτής γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας), οι οποίες θα είναι και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής.

Με φυσικό αέριο θα κινούνται όλα τα οχήματα: Θεσμοθετείται η δυνατότητα μετατροπής τους



Η δυνατότητα μετατροπής κυκλοφορούντων αυτοκινήτων προκειμένου να λειτουργούν και με φυσικό αέριο θεσμοθετείται με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών Μιχ. Παπαδόπουλου.
Μέχρι σήμερα, η δυνατότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με φυσικό αέριο επιτρεπόταν μόνο για τα αυτοκίνητα που εκ κατασκευής έφεραν τέτοιο σύστημα καύσης και κίνησης. Η τοποθέτηση συσκευών φυσικού αερίου θα γίνεται από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εξουσιοδοτημένους τεχνίτες αερίων, ο δε έλεγχος των εξαρτημάτων τοποθέτησης από τα

Σήμερα το απόγευμα η 6η Γενική Συνέλευση του ΕΣΜΥΕ στην Αριδαία

Σας προσκαλούμε στην 6η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΕΣΜΥΕ που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31.05.2014 και ώρα 19.00 μ.μ. στο κέντρο «Δασάκι» στην Αριδαία Πέλλας. Η συνέλευση είναι ανοικτή για τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν

Για το ΔΣ του ΕΣΜΥΕ
Γιάννης Σηφάκης, πρόεδρος
Μελίτα Χισκάκη, ταμίας

Πώς να συμπληρώσετε τη φορολογική σας δήλωση -Ο οδηγός από τον γ.γ. Εσόδων



Εγκύκλιο- οδηγό εξέδωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης με σκοπό να βοηθήσει τους φορολογούμενος -πολλοί από αυτούς έχουν πελαγώσει- για τη συμπλήρωση και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Σε τρεις δόσεις ο φόρος εισοδήματος
Στη εγκύκλιο διευκρινίζεται μεταξύ άλλων ότι ο φόρος εισοδήματος θα καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής υποβολής, όταν

Την Τετάρτη 4/6 τα εγκαίνια της Έκθεσης των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Την Τετάρτη 4 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθούν από τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόριο Στάμκο και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κα Ηλιάνα Λαγομάτη, τα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης των έργων των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων.
Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι την Τετάρτη 11 Ιουνίου, από τις 7.00 το απόγευμα μέχρι στις 10.00 το βράδυ.

Παράταση για το Ε9



Την έμμεση παράταση του χρόνου υποβολής των δηλώσεων Ε9 ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομιών αναφερόμενο σε λόγους που σχετίζονται με την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ για πρώτη φορά.Οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων έτους 2014, οι οποίες θα υποβληθούν μέχρι την έκδοση των εκκαθαριστικών- δηλώσεων του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων στα μέσα Ιουνίου, δεν θα επιβαρύνονται με πρόστιμα, με βάση νομοθετική ρύθμιση που θα προωθηθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 31/5

Επιτυχία είναι να σου αρέσει ο εαυτός σου, να σου αρέσει αυτό που κάνεις και να αρέσει πως το κάνεις.

Σαν σήμερα, Σαββάτο 31 Μαΐου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1678: Αρχίζουν στο Κόβεντρι της Αγγλίας οι εορτασμοί σε ανάμνηση της πορείας της θρυλικής Λαίδης Γκοντάιβα. Σύμφωνα με την παράδοση, η Λαίδη Γκοντάιβα ίππευσε γυμνή στους δρόμους του Κόβεντρι τον 11ο αιώνα, προκειμένου να πείσει τον σύζυγό της Λόρδο Λίοφρικ να καταργήσει τη δυσβάσταχτη φορολογία που είχε επιβάλλει στους υπηκόους του...

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Επανακαταμέτρηση ζήτησε ο Παπανικολάου.Ένταση στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών.



Από σήμερα το πρωί στο Πρωτοδικείο Γιαννιτσών ξεκίνησε  επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων για το Δήμο Πέλλας.Μετά από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο ηττημένος των δημοτικών εκλογών και επικεφαλής του συνδυασμού «Δημοτική Ενότητα» κ.Νίλος Παπανικολάου ,οι υπάλληλοι παρουσία εκπροσώπων των συνδυασμών ,άνοιξαν τους σάκους με το εκλογικό υλικό και ξεκίνησαν το επίπονο έργο της επανακαταμέτρησης.Στόχος της απεγνωσμένης κίνησης Παπανικολάου είναι να βρεθούν εν δυνάμει άκυρα ψηφοδέλτια  που

Ράγισε το γυάλινο δάπεδο ουρανοξύστη στο Σικάγο!

Μια απίστευτη εμπειρία έζησαν τέσσερις τουρίστες από την Καλιφόρνια, όταν επισκέφθηκαν τον ουρανοξύστη Willis Tower στο Σικάγο, που έχει ύψος 412 μέτρα και προσφέρει μια μοναδική θέα της πόλης. Το γυάλινο πάτωμα του ουρανοξύστη ράγισε και οι επισκέπτες κατατρόμαξαν...

Προγράμματα “voucher” για άνεργα μέλη τρίτεκνων οικογενειών

Ο Σύλλογος ενημερώνει τα άνεργα μέλη του και τα τέκνα αυτών για:Τα προγράμματα επιχορήγησης ωφελουμένων με Επιταγές Εισόδου στην αγορά εργασίας.
Μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ στην προσπάθεια μείωσης της ανεργίας, σε τακτικά χρονικά διαστήματα προκηρύσσονται προγράμματα με την επωνυμία  ΄΄voucher΄΄ τα οποία προσφέρουν επιδοτούμενη θεωρητική κατάρτιση των ανέργων αλλά και την πρακτική τους άσκηση. Στο πλαίσιο της δράσης υλοποιεί μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων που περιλαμβάνει:

Σε διαδικασία εκλογών ο ΓΑΣ Έδεσσας 2011

Προς εκλογές «βαδίζει» ο ΓΑΣ Έδεσσας. Ήδη έχουν γίνει δύο συναντήσεις του Δ.Σ. με ανθρώπους που ενδιαφέρονται να μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου. Αναμένεται μια τρίτη συνάντηση που θα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις όλων αυτών που επιθυμούν να προσφέρουν στον σύλλογο.
Η διαδικασία των εκλογών επιλέχτηκε καθώς ο σύλλογος «μεγαλώνει» και οι ανάγκες στήριξης του πολλαπλασιάζονται.

400 προσλήψεις στην Εθνική Τράπεζα.



Διαγωνισμό πρόσληψης τουλάχιστον νέων 200 πτυχιούχων προγραμματίζει η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ενώ στο τέλος Μαΐου θα ανακοινώσει την έναρξη της διαδικασίας επιλογής επιπλέον 200 υποτρόφων του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, οι οποίοι θα εργαστούν για δύο χρόνια στην τράπεζα, υπό το καθεστώς πρακτικής άσκησης.
Ηδη διοικητικά στελέχη της ΕΤΕ ήρθαν σε επαφή με την ηγεσία του ΑΣΕΠ, ζητώντας τη

Σχέδιο λύσης για 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων

Ανοίγει ο δρόμος προκειμένου πάνω από 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα -που έχουν χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα- να αποκτήσουν την απόλυτη κυριότητα του κτίσματος που τους αναλογεί.

Γιατρός - μαϊμού επί 13 χρόνια διευθυντής του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου

Η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν - Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας... Γιατρός, χωρίς πτυχίο, διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής για 13 ολόκληρα χρόνια!

Γιατί δεν φεύγει το λίπος από την κοιλιά;

Το λίπος στην κοιλιά, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ δύσκολο να φύγει. Γι' αυτό και παραθέτουν τις αιτίες που ενώ προσπαθείτε, δεν καταφέρνετε να απαλλαγείτε από αυτό.

1. Γερνάτε
Όσο μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει. Και έτσι, άνδρες και γυναίκες βιώνουν μια μείωση του μεταβολικού ρυθμού και του συνόλου των θερμίδων που το σώμα χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά.

Χρήστος Πασσαλής: «Τιμή και ευθύνη η εμπιστοσύνη των πολιτών»

«Το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Μαΐου αποδεικνύει ότι οι πολίτες επιβραβεύουν την προσπάθεια και τη σκληρή δουλειά.
Η πρόταση του συνδυασμού «ΠΕΛΛΑ 2020» και του Δημάρχου Γρηγόρη Στάμκου κέρδισε την εμπιστοσύνη των δημοτών.
Μοναδικό μας μέλημα, από εδώ και πέρα, είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε όλοι μαζί για έναν Δήμο αποτελεσματικό, σύγχρονο και αξιοκρατικό.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για οικοτροφείο στην Ινδία

Ο ιδιοκτήτης και η διευθύντρια ενός οικοτροφείου στη δυτική Ινδία συνελήφθησαν αφού πέντε ανήλικοι αποκάλυψαν ότι υπέστησαν βιασμό, καθώς και ότι υποχρεώνονταν να παρακολουθούν πορνογραφικές ταινίες και να αναπαριστούν μεταξύ τους τις σκηνές, ανακοίνωσαν η αστυνομία και εργαζόμενοι σε φιλανθρωπική οργάνωση.

Το γρήγορο αδυνάτισμα βλάπτει το σώμα

Η απώλεια πολλών κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα όχι μόνο δεν μειώνει αρκετά το σωματικό λίπος, αλλά αυξάνει την αναλογία του στο σώμα, αναφέρουν επιστήμονες από την Ολλανδία.

Σε μελέτη που πραγματοποίησαν επιβεβαίωσαν αυτό που χρόνια τώρα λένε οι ειδικοί:

6.000 ανήλικα ελληνόπουλα βγήκαν για δουλειά

Στα αθώα θύματα της ελληνικής κρίσης έστρεψε χθες την προσοχή της η εφημερίδα «New Europe» (των Βρυξελλών), με άρθρο στον ιστότοπό της που ήταν αφιερωμένο στα 686 ελληνόπουλα (!) που βρίσκονται αντιμέτωπα με την απειλή της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Βάσει των πρόσφατων στοιχείων της Εθνικής Επιτροπής της UNICEF, οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Ελλάδα έχουν επιδεινωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ενώ 2.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει την πρόσβαση στην ασφάλιση και την πρόνοια, και το 28% του εργατικού δυναμικού της χώρας βιώνει τον εφιάλτη της ανεργίας.

"Φτιάχνω εργοστάσιο στην Ελλάδα - Δεν θα υπάρχει μισθός κάτω των 1500 ευρώ! " ( Σπεύσατε ! )

Φτιάχνω εργοστάσιο στην Ελλάδα - Δεν θα υπάρχει μισθός κάτω των 1500 ευρώ! Τι λέει η κόρη του πολυεκατομμυριούχου αυτοδημιούργητου, Κέλλυ Βλαχάκη για να τιμήσει τη μνήμη του πατέρα της. 

«Θέλω να εκπληρώσω το όραμα του πατέρα μου και να δημιουργήσω στην Ελλάδα εργοστάσιο παραγωγής των προϊόντων μας... 

Βότανα για την αϋπνία

Της Αντωνίας Τσιλιμιγκάκη

Ο εκνευρισμός, η ένταση της ημέρας, το άγχος, η δυσπεψία ή έλλειψη θρεπτικών ουσιών είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που μας κάνουν να χάσουμε τον ύπνο μας. Υπάρχουν ορισμένα μέτρα που μπορείτε να πάρετε, για να κοιμάστε καλά τη νύχτα: πρώτον να μην τρώτε ποτέ ένα πλούσιο γεύμα πρίν πέσετε στο κρεβάτι και δεύτερον να αποφεύγετε να πίνετε αργά το βράδυ ποτά που περιέχουν καφείνη, όπως τσάι, καφέ ή ζεστή σοκολάτα.

 Ωστόσο, η φύση μας προσφέρει λύσεις μέσα από τα βότανα τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να έχουμε ένα φυσικό και μη εθιστικό φάρμακο το οποίο θα μας βοηθήσει να κοιμηθούμε καλύτερα.

Έγραψα χάλια χθες στην έκθεση

Πέτρος Κατσάκος

Ευτυχώς που δεν είμαι μαθητής της τρίτης λυκείου να γράφω Πανελλήνιες. Κομμένος από χέρι θα ήμουν χτες στην έκθεση με το θράσος αυτών που μιλούν για ανθρωπισμό στη χώρα της ανθρωπιστικής κρίσης. Δέκα σελίδες θα έγραφα για τον ανθρωπισμό του Άδωνι και του Στουρνάρα και άλλες τόσες για τον ανθρωπισμό του Μητσοτάκη, του Δένδια, του Βρούτση, του Βαρβιτσιώτη, του Βορίδη και του Πλεύρη.

Βραδιά διασκέδασης του Ομίλου Γιαννιτσών "Η Πέλλα"

Ο Εκπολιστικός Όμιλος Γιαννιτσών ¨Η Πέλλα¨ σας προσκαλεί την Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 και ώρα 20:30 στο κέντρο Λόφος (Φιλίππειο), για μια βραδιά διασκέδασης που σηματοδοτεί την λήξη της φετινής χρονιάς.

Άλλη μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφα χορεύοντας όλα τα μέλη και φίλοι του ομίλου μας.

Μαζί μας θα έχουμε την καταξιωμένη ορχήστρα του Παύλου Ματρακούλια καθώς επίσης τους Δημήτρη Ζιμπίδη στο αρμόνιο, Δημήτρη Τζανέτη κιθάρα, Στέλιος Καβάζης κρουστά και την Άννα Κανσίζογλου τραγούδι.

Το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας - Όλα τα ονόματα



Ανακοινώθηκαν και επίσημα από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης οι σταυροδοσίες των παρατάξεων στις εκλογές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Δείτε αναλυτικά τους νέους 71 περιφερειακούς συμβούλους *
"Αλληλεγγύη" - 43 σύμβουλοι
Εκτός από τους 43 στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας και οι 7 υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες : Βούλα Πατουλίδου (Θεσσαλονίκη), Κώστας Καλαϊτζίδης (Ημαθία), Περικλής Κολότσιος (Κιλκίς), Θόδωρος Θεοδωρίδης (Πέλλα),

Την Κυριακή 1/6 ο αγώνας μπαράζ ανόδου για Γαλατάδες και Αρναία

Ο Ποδοσφερικός αγώνας,Ολυμπιακού Γαλατάδων– Απόλλων Αρναίας για τα μπαράζ ανόδου στην Γ Εθνική, θα διεξαχθεί την Κυριακή 1-6-2014 στο Δημοτικό Στάδιο Γαλατάδων και ώρα 17.00. Παρακαλούνται όλοι οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να βοηθήσουν την εκπρόσωπο του Νομού Πέλλας σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλέτες του ΙΚΑ



Τη δυνατότητα να επανενταχθούν στο καθεστώς προσωρινού διακανονισμού, που ίσχυε πριν από τη ρύθμιση της «νέας αρχής» των 38 μηνιαίων δόσεων ή της πάγιας ρύθμισης των 12 μηνιαίων δόσεων( 2013), και να αποφύγουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δίνει στους εργοδότες οφειλέτες το ΙΚΑ με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του διοικητή του Ιδρύματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Το ΔΣ Συλλόγου Γονέων Τριών Τέκνων για τα εκλεγμένα μέλη της στις τελευταίες εκλογές

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου
Συγχαίρει,

 τους τρίτεκνους υποψηφίους όλων των πολιτικών παρατάξεων που εκλέχθηκαν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές καθώς και στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο.
Τους ευχόμασθε να έχουν δύναμη, σύνεση και συνεχή σκέψη ότι εκλέχθηκαν για το ΚΟΙΝΟΝ ΚΑΛΟ. Έχουν πρόσθετη υποχρέωση να αγωνισθούν μέσα από  τις νέες θέσεις και ΄΄μετερίζια΄΄ για τον δίκαιο αγώνα μας: Την αντιμετώπιση του Σοβαρότατου Δημογραφικού Προβλήματος που ταλανίζει την Ελλάδα με δυσμενέστατες συνέπειες που τις βιώνουμε καθημερινά.

«Τσουνάμι» οι οφειλές στην εφορία -Αγγίζουν τα 66 δισ. ευρώ!!!



Τρομακτικός είναι ο όγκος παλιών και νέων οφειλών από υποχρεώσεις προς την εφορία, καθώς με τη συμπλήρωση του πρώτου τετραμήνου αγγίζουν τα 66 δισ ευρώ. Με δεδομένο, δε, ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει ο κύκλος των φετινών υποχρεώσεων από το φόρο εισοδήματος και από το νέο φόρο ακινήτων- που θα πρέπει να πληρώνεται κάθε μήνα αντί ανά δίμηνο- στο υπουργείο Οικονομικών έχει σημάνει συναγερμός εν όψει του νέου κύματος οφειλών. Με αυτό, άλλωστε, το σκεπτικό το οικονομικό επιτελείο προτίθεται να επαναδιαπραγματευθεί με

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/5

Αυτό που πέτυχα με την φιλοσοφία είναι να κάνω με την θέλησή μου αυτά που οι άλλοι τα κάνουν επειδή φοβούνται τους νόμους.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 30 Μαΐου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1917: Ο Αλέξανδρος Α' ανεβαίνει στο θρόνο του Βασιλείου της Ελλάδος, μετά την παραίτηση του πατέρα του Κωνσταντίνου.
1941: Δύο 19χρονοι φοιτητές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, με μία παράτολμη ενέργειά τους, κατεβάζουν από την Ακρόπολη τη γερμανική σημαία και αναρτούν την ελληνική.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Γαλλία: Μεγάλες διαδηλώσεις εναντίον της ακροδεξιάς

Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές γαλλικές πόλεις κατά της ακροδεξιάς, φωνάζοντας συνθήματα όπως "Γαλλία, ξύπνα", "Όχι στο Μέτωπο του Μίσους" και "Κίνδυνος, το FN προ των πυλών", μετά την ιστορική νίκη που πέτυχε στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής το ξενοφοβικό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν.

Στη μεγαλύτερη διαδήλωση, αυτή του Παρισιού (4.200 συμμετέχοντες κατά την αστυνομία, 8.000 κατά τους οργανωτές) μετείχαν κυρίως μαθητές και φοιτητές που φώναζαν τα "παραδοσιακά" συνθήματα εναντίον της άκρας δεξιάς:

Επικίνδυνες ανθελληνικές δηλώσεις…




   Του Παναγιώτη Νανούδη

Φαίνεται πως οι κακοί πολιτικοί χειρισμοί και η αδιαφορία των εκάστοτε κυβερνήσεων σε μείζον εθνικά θέματα οδήγησαν σήμερα στο να διαβάζουμε απογοητευτικά και κυρίως ανθελληνικά δημοσιεύματα.
           
     Σε τελευταίες του δηλώσεις μέλος της προεδρίας του Ουράνιου Τόξου σλαβικής καταγωγής Γιώργος Παπαδάκης δήλωσε σε δημοσίευμα των Σκοπίων ότι «Το τουρκικό και σλαβικό κόμμα στην Ελλάδα κέρδισαν από κοινού περισσότερες από 50.000 ψήφους, και αυτό αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για το ελληνικό κράτος και για τις ίδιες τις μειονότητες».

Πρόσβαση στο σύστημα υγείας των ανασφάλιστων από τον επόμενο μήνα


Από τον επόμενο μήνα θα ισχύσει η απόφαση που εξασφαλίζει την πρόσβαση στο σύστημα υγείας όλων των ανασφάλιστων, ενώ η σχετική ΚΥΑ θα υπογραφεί από τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας το αργότερο έως αύριο.
Σύμφωνα με τον υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη, βασική αρχή της απόφασης για τους ανασφάλιστους είναι ότι δεν προβλέπει εισοδηματικά κριτήρια.
«Ανασφάλιστος ο οποίος σήμερα έχει πρόσβαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ήδη από το νόμο του περασμένου Μαρτίου, και εφόσον παίρνει παραπεμπτικό από γιατρό της πρωτοβάθμιας ότι χρήζει άμεσης νοσηλείας, θα μπορεί να προσέρχεται στο δημόσιο νοσοκομείο με το παραπεμπτικό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.