Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Διακοπή ρεύματος στη Νέα Ζωή Σκύδρας, την Κυριακή 21/2/16.



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας της Νέας Ζωής Σκύδρας ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, από τις 07:30΄έως τις 15:00’,προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Πέλλα: Συνελήφθη 30χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης



Συνελήφθη, προχθές (18-02-2016) το απόγευμα στην Έδεσσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση πολυετούς κάθειρξης.
Πρόκειται για απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης,

Ομιλία στην Έδεσσα με θέμα «Η Ιερά ψαλμωδία στην λατρεία της Εκκλησίας μας»



Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 18:00, στο Πνευματικό Κέντρο του Iερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον κ. Ιωαννίδη Δημήτριο, ιεροψάλτη, με θέμα:

«Η Ιερά ψαλμωδία στην λατρεία της Εκκλησίας μας».

Βουλγαρία: Ζητεί την παρέμβαση ΕΕ για άνοιγμα συνόρων με την Ελλάδα



Την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάνοιξη των μεθοριακών σταθμών στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, που κρατούν κλειστούς έχοντας τοποθετήσει τρακτέρ στις διαβάσεις Έλληνες αγρότες, ζητάει με ψήφισμά του το Κοινοβούλιο της Βουλγαρίας.

Στο ψήφισμα η Εθνοσυνέλευση της Βουλγαρίας δηλώνει ότι «δεν αποδέχεται τον αποκλεισμό των συνοριακών διαβάσεων της Βουλγαρίας από πλευράς Ελλάδας», ενώ καλεί «τις ελληνικές αρχές να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την αποκατάσταση της τάξης και τη διασφάλιση της ελεύθερης κυκλοφορίας μέσω των συνόρων».

Αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς



Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ολοκλήρωσε το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης. Του επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι. Οι καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα

Ελεύθερος, αν και με αυστηρούς περιοριστικούς όρους, είναι ο Γιώργος Ρουπακιάς, ο κατ' ομολογίαν δολοφόνος του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα, καθώς ολοκληρώθηκε το διάστημα της ανώτερης προσωρινής κράτησής του.

Στα 7,5 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκε το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών το 2015



Στα 7,5 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκε το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το 2015, σχεδόν ισοσκελίστηκε, έναντι ελλείμματος 3,76 δισ. ευρώ το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην κάθετη πτώση της αξίας των εισαγωγών, λόγω capital controls, στη βελτίωση του ισοζυγίου καυσίμων λόγω της μείωσης των τιμών πετρελαίου στη διεθνή αγορά, αλλά και στην αύξηση των τουριστικών εισπράξεων.

Σύσκεψη Μπλόκου Γυψοχωρίου - Τριφυλλίου στο Παλαίφυτο



Πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 18 Φλεβάρη Σύσκεψη για ενημέρωση των αγροτών της περιοχής, που ανταποκρίθηκαν με μαζική προσέλευση σ’αυτή, για τις εξελίξεις και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας σε πανελλαδικό συντονισμό στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαίφυτου.
Πριν ακόμα ξεκινήσουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις, είχαν εκφραστεί και εκδηλωθεί οι «δύο γραμμές» που υπάρχουν και δρουν επί χρόνια στο αγροτικό κίνημα.

Τι έκτακτη εισφορά θα πληρώσει κάποιος ανάλογα με το εισόδημα



Μπορεί η κυβέρνηση να μην επιβεβαίωνε ως τώρα τις πληροφορίες για την πρότασή της για τη νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, όμως πηγές των θεσμών ανέφεραν πως παρέλαβαν ήδη το σχέδιο που τους κατέθεσε για το αφορολόγητο με αποδείξεις, ενώ συζητούν και το σχέδιο για την έκτακτη εισφορά​.

​Για τις αποδείξεις, ​το σχέδιο που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό αποδείξεων ​μέσω καρτών ​που θα ξεκινούν από 15% και θα φθάνουν έως 40% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.​

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας.



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 κι ώρα 13:30΄, μετά από πρόσκληση της
Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση πρακτικών πρόχειρου διαγωνισμού «Προμήθεια σκυροδέματος και λοιπόν υλικών».

Απεργία διαρκείας Νέα παράταση αποχής των δικηγόρων έως 29 Φεβρουαρίου



Αποφασίστηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Δικαιοσύνης την ερχόμενη Πέμπτη στις 11 το πρωί

Για ακόμη μια φορά παρατάθηκε για μια εβδομάδα η πανελλαδική απόχη των δικηγόρων, δηλαδή μέχρι και την μεθεπόμενη Δευτέρα,  29 Φεβρουαρίου 2016, ενώ την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016, στις 11 π.μ., ο δικηγορικός κόσμος θα πραγματοποιήσει αποκλεισμό και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δικηγόρος κατέθεσε μήνυση για τα αγροτικά μπλόκα



Μηνυτήρια αναφορά για τα αγροτικά μπλόκα κατέθεσε δικηγόρος στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ζητεί να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων και επικεφαλής των αγροτικών μπλόκων για παρακώλυση συγκοινωνιών.

Μουσικό χορευτικό βραδινό στα Γιαννιτσά



Σας προσκαλούμε την Κυριακή 28 Φεβροουαρίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ., στο τουριστικό περίπτερο «Φιλίππειο-Λόφος», για ν’ απολαύσουμε παρέα ένα ευχάριστο απογευματινό, με μεζέδες και ποτό με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Τη Δευτέρα στις 12:00 το ραντεβού Τσίπρα με τους αγρότες



Για τη Δευτέρα στις 12 το μεσημέρι ορίστηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των αγροτών στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου.
Όπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας: «για εμάς ο δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 20/2



Γενικά
Η είσοδος του Ήλιου στους Ιχθύες σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου διερεύνησης όσων δεν φαίνονται με μια πρώτη ματιά αλλά και προετοιμασίας, τόσο σε φυσικό όσο και σε ψυχικό επίπεδο, ώστε να είσαι πανέτοιμος/η για να ανταποκριθείς στις προκλήσεις που έρχονται. Κι επειδή πάντα ισχύει το «νους υγιής εν σώματι υγιεί», φρόντισε να μην αφήσεις... παραπονεμένο ούτε το σώμα σου, ούτε το πνεύμα σου.

Σαν Σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Παντελίδης, τα τροχαία και οι πικρές αλήθειες



Ένα τροχαίο δυστύχημα σε μια κεντρική λεωφόρο της Αθήνας. Πασίγνωστος, νεότατος τραγουδιστής, ο οποίος είναι και ο οδηγός, χάνει τη ζωή του. Οι δύο κοπέλες που ήταν μαζί του, χαροπαλεύουν. Η Ελλάδα, συγκλονίζεται. Αλλά γιατί;

Προφανώς, επειδή πρόκειται για ένα πολύ αγαπητό πρόσωπο, για ένα νέο παιδί, για έναν αδικοχαμένο άνθρωπο. Αλλά, με το συμπάθειο, όλο αυτό που συμβαίνει, είναι υποκριτικό.

Αγρυπνίες στην Έδεσσα



Την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου από 9.00 μ.μ. έως 12.15 π.μ. θα τελεσθεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Αγρυπνία προς τιμήν του αγίου Ιερομάρτυρος Πολυκάρπου.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου στις 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης η καθιερωμένη μηνιαία Αγρυπνία.

Εύκολη επικράτηση για τα κορίτσια του Πανεδεσσαϊκού επί του Φ.Ο. Αριδαίες



Μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ δεν συνάντησε καμία αντίσταση και έφτασε το 5χ5 με χαρακτηριστική άνεση.
Το παιχνίδι δεν χρίζει ιδιαίτερης κριτικής καθώς η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων ήταν αρκετά μεγάλη γεγονός που οδήγησε στην συμμετοχή κοριτσιών από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου, τα οποία προσπάθησαν να δείξουν το καλύτερό τους εαυτό και να απολαύσουν τη παρουσία τους σ ένα ακόμα παιχνίδι πρωταθλήματος.

ΠΑΜΕ: Να αποσυρθεί η απαράδεκτη τροπολογία κατάργησης των τμημάτων ένταξης



Απόλυτα συνεπής ο υπουργός στο κυβερνητικό του πρόγραμμα για "μη διαχωρισμό των γενικών και των ειδικών σχολείων" αλλά και τη δήλωση "τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν σε ξεχωριστά από τα άλλα παιδιά σχολεία που καταλήγουν συχνά να είναι γκέτο" ξεκίνησε το ξήλωμα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, αρχής γενομένης από τα Τμήματα Ενταξης.

Επίτιμος δημότης Έδεσσας ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος



Επίτιμος δημότης της Έδεσσας ανακηρύχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Έδεσσας κατά την οποία, μετά τις καθιερωμένες προσφωνήσεις, ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Δημήτριος Γιάννου επέδωσε στον τιμώμενο ιεράρχη τον πάπυρο με την απόφαση της ανακήρυξης από το Δημοτικό Συμβούλιο και αντηλλάγησαν αναμνηστικά.

Εσπερινά Κηρύγματα σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων:

1. Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:
«Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΙΩΝΑΣ».

Η Πανελλήνια Συντονιστική Μπλόκων για τα δημοσιεύματα για «νέες» προτάσεις της κυβέρνησης



Το τελευταίο διάστημα βλέπουν το φως της δημοσιότητας διάφορα "σενάρια" σύμφωνα με τα οποία:
1. Η μεταβατικότητα της πλήρους εφαρμογής του νέου ασφαλιστικού (20% για την κύρια σύνταξη), αντί να γίνει το 2019, θα ολοκληρωθεί το 2020, ενώ παραμένει η ίδια μεταβατικότητα ως προς το χρόνο, για την επιβολή του 7,45% εισφορά για την Υγεία.

Γενική Συνέλευση Συλλόγου Στραντζαλιωτών Ν.Πέλλας «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»




Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση της MRB



Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει το 23,2% της πρόθεσης ψήφου ενώ η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,9%. Με 6,6%, τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το ΚΚΕ ενώ ακολουθεί με 6,5% η Χρυσή Αυγή.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν 3%, η Ένωση Κεντρώων 4,1%, το Ποτάμι 2,6% και η Λαϊκή Ενότητα 2,4%.

Ξεκινά άμεσα η ανάπλαση του Πλατανότοπου στα Γιαννιτσά



Υπεγράφη την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου μεταξύ του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και του εκπροσώπου της κοινοπραξίας «Ιωάννης Ανδρονικίδης & ΣΙΑ Ο.Ε. - Βήτος Αντώνιος», εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ανάπλαση Πλατανότοπου με παρεμβάσεις ήπιας μορφής».
Το έργο χρηματοδοτείται με 200.000,00€ από το πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση  2012-2015» του Πράσινου Ταμείου και  με 79.000,00€  από ΣΑΤΑ και αναμένεται να ολοκληρωθεί  σε διάστημα εννέα (9) μηνών από την υπογραφή της παρούσας σύμβασης. 

Τσίπρας στη Σύνοδο: Η πολιτική ενότητα στην ΕΕ δεν συνάδει με μονομερείς ενέργειες



Την αντίφαση μεταξύ του δόγματος για όλο και μεγαλύτερη πολιτική ενότητα στην ΕΕ και τις μονομερείς ενέργειες ορισμένων χωρών στο θέμα του προσφυγικού υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση για το Brexit στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την «βαθύτατη και σοβαρότατη αντίθεση» μεταξύ του «ever closer Europe» στο βόρειο άκρο της Ευρώπης και των «μονομερών ενεργειών» που δημιουργούν πλήγματα στο άλλο άκρο της.

Η Δημοτική Χορωδία Γιαννιτσών θα συμμετάσχει στο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου



Ένα όμορφο και μελωδικό απόγευμα  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις της  καλής μουσικής στο ετήσιο απογευματινό που οργάνωσε  η Δημοτική Χορωδία των Γιαννιτσών .
   Την περασμένη  Κυριακή η σάλα του ξενοδοχείου "Πέλλα" πλημμύρισε από γλυκές και μελωδικές φωνές, όμορφα τραγούδια και πολύ χορό, δίνοντας την ευκαιρία τόσο στους φίλους της όσο και στους  χορωδούς,  να διασκεδάσουν και να γευτούν  πεντανόστιμα εδέσματα.

Οριστική η μετακίνηση Σφακιανάκη μετά το αλαλούμ : τι λέει το Μαξίμου



Απόφαση της κυβέρνησης που δεν αλλάζει είναι η μετακίνηση του Μανώλη Σφακιανάκη από τη θέση του  διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από 21 χρόνια και μετά από ένα απίστευτο παρασκήνιο και «μπρος πίσω» ... απομακρύνεται ευσχήμως!    
Αργά το βράδυ της Πέμπτης με νέα απόφαση του αρχηγού της ΕΛΑΣ Κωνσταντίνου Τσουβάλα ο κ. Σφακιανάκης ορίζεται ως βοηθός επιτελάρχη και θα έχει την εποπτεία της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην οποία θα τοποθετηθεί άλλος διευθυντής.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/2



Γενικά
Μια μυστική συμφωνία φαίνεται να βρίσκεται «στα σκαριά», παρέχοντας σου την δυνατότητα να κινηθείς αθόρυβα για την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου. Αν όμως δεν συμμετέχεις σε αυτήν, φρόντισε να μάθεις έγκαιρα το τι σχεδιάζεται για σένα... χωρίς εσένα! Παράλληλα η Σελήνη στον Καρκίνο σε καλεί να φροντίσεις για την επάρκεια των προμηθειών σου και να αποθηκεύσεις οτιδήποτε μπορεί να σου χρειαστεί μελλοντικά.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Άλλοι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από τη γρίπη - Στους 108 οι νεκροί



Εξήντα νέα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα επτά αφορούν ανήλικους ασθενείς
Συνεχίζει τη θανατηφόρα πορεία της η γρίπη στη χώρα μας. Ο σημερινός απολογισμός του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), περιλαμβάνει 60 νέα βαριά περιστατικά που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τα επτά αφορούν ανήλικους ασθενείς. 

Συνελήφθη 25χρονος στο Κιλκίς να πουλάει λάδι αγνώστου προέλευσης



Στη φάκα πιάστηκε ένας 25χρονος χθες το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, καθώς εντοπίστηκε να διαθέτει προς πώληση λάδι αγνώστου προέλευσης.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο όχημα που επέβαινε ο νεαρός βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 38 πλαστικά δοχεία με συνολικά 190 λίτρα λαδιού και διάφορα αντικείμενα (ωρολόγια) τα οποία προόριζε προς πώληση.

Πέθανε ο Τζορτζ Γκέινς, ο διοικητής της «Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής»



Σε ηλικία 98 ετών πέθανε ο ηθοποιός Τζορτζ Γκέινς, ο οποίος ήταν γνωστός ως ο μονίμως απορημένος αστυνομικός διοικητής της σειράς ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή».

Ο Γκέινς δεν ήταν μόνο ηθοποιός αλλά και βαρύτονος, είχε εμφανιστεί σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές -κυρίως κωμωδίες, καθώς και σε θεατρικά, μιούζικαλ και όπερες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Έγινε γνωστός από τη σειρά Punky Brewster όπου ερμήνευσε τον ρόλο του Χένρι, ενός άνδρα που βρίσκει ένα εγκαταλελειμμένο κορίτσι και το υιοθετεί.

Φιλικοί αγώνες ακαδημιών ΓΑΣ Έδεσσας- Ζαφειράκη Νάουσας



Το πρωί του Σαββάτου 13-2-2016, η Ακαδημία του ΓΑΣ Έδεσσας «ταξίδευσε» στη Νάουσα και αντιμετώπισε την ακαδημία του Ζαφειράκη.
Ήταν μια από τις καλύτερες εξορμήσεις της ακαδημίας του ΓΑΣ Έδεσσας, καθώς παραβρέθηκαν 45 αθλητές και αθλήτριες που ενθουσίασαν, τόσο με την αγωνιστικότητα τους αλλά και την πρόοδο που παρουσίασαν  εντός του αγωνιστικού χώρου. Επίσης το γεγονός ότι σχεδόν ολοκληρώθηκε η παραλαβή αθλητικού υλικού (στολές, φόρμες. κ.α.) από τα παιδιά, έδωσε ένα όμορφο χρώμα σε όλη την εκδήλωση.

Μείωση 1,38% παρουσίασαν τα φορολογικά έσοδα το 2015



Μειωμένα κατά 1,38% ή κατά 610,5 εκατ. ευρώ εμφανίζονται τα συνολικά φορολογικά έσοδα το 2015, έναντι του 2014, σύμφωνα με έκθεση της Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για την εξέλιξη και διακύμανσή τους.

Τα φορολογικά έσοδα ανήλθαν το 2015 σε 43,614 δισ. ευρώ έναντι 44,225 δισ. ευρώ το 2014, εξέλιξη που αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από άμεσους φόρους και ειδικότερα από τους φόρους στην περιουσία.

Εκδήλωση για τον Άγιο Λουκά τον Ιατρό στα Γιαννιτσά



Τα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων του Ιερού Ναού Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών απευθύνουν σε όλους ανοιχτή πρόσκληση στην εορτή - αφιέρωμα στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, στις 11.00π.μ., στην αίθουσα 1 του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας.

Η Τουρκία άρχισε να ξαναστέλνει χιλιάδες πρόσφυγες στη Λέσβο



Και ξαφνικά σαν να άνοιξε στις απέναντι ακτές μια στρόφιγγα, άνθρωποι άρχισαν να περνάνε από την Τουρκία στη Λέσβο: Στη θέση του ενός και μόνου πρόσφυγα που είχε καταγραφεί προχθές Δευτέρα και μέχρι χθες Τρίτη στις 9.00 το πρωί, χθες όλη μέρα και μέχρι σήμερα Τετάρτη το πρωί στο hot spot της Μόριας στη Μυτιλήνη, καταγράφηκαν και πιστοποιήθηκαν συνολικά 1.178 πρόσφυγες και μετανάστες επί συνόλου 1.228 αφιχθέντων.

Σοκ: Νεκρός σε τροχαίο ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης



Το τροχαίο σημειώθηκε στις 8.30 το πρωί στο ύψος του Ελληνικού - Μαζί του ήταν δύο γυναίκες που τραυματίστηκαν σοβαρά
Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του το πρωί της Πέμπτης σε τροχαίο στην λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραγουδιστής επέβαινε σε εταιρικό αυτοκίνητο μάρκας Μερσεντές μαζί με δύο γυναίκες, οι οποίες έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Με 2-0 επικράτησε Ο Μακεδονικός Έδεσσας της Δάφνης Παναγίτσας



Με καλή εμφάνιση, κυρίως στον αμυντικό τομέα, ο Μακεδονικός Έδεσσας ξεπέρασε το εμπόδιο της Δάφνης Παναγίτσας και συνέχισε το καλή πορεία του στον 2ο γύρο του πρωταθλήματος με στόχο τις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Με τους Ρέτζια και Τζηκόπουλο να σκοράρουν για ακόμα ένα παιχνίδι, οι βυσσινί επικράτησαν στον αγώνα έχοντας τον έλεγχο σχεδόν καθ' όλη την διάρκειά του. Στο πρώτο ημίχρονο ο Μακεδονικός έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Γάτσης απέτυχε να σκοράρει στο 44' προ κενής εστίας ενώ η Δάφνη απείλησε με φάουλ του Τζίγγα το οποίο απέκρουσε ο Ροδίντσης αλλά συγκρούστηκε με το δοκάρι και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στον αγώνα.

Γιούνκερ προς Τσίπρα: Κάνεις καλή δουλειά με το προσφυγικό, συνέχισε



Με το μήνυμα «κάνεις καλή δουλειά στην προσφυγική κρίση, συνέχισε», υποδέχτηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, ενόψει της διήμερης Συνόδου Κορυφής που αρχίζει αύριο Πέμπτη. «Τα ανοιχτά σύνορα είναι κατάκτηση των Ευρωπαϊκών λαών», πρέπει να σταματήσουν «οι πνιγμοί στον Αιγαίο κι όχι να κλείσουν τα σύνορα», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Με το μήνυμα «κάνεις καλή δουλειά στην προσφυγική κρίση, συνέχισε», υποδέχτηκε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.