Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Δήλωση  Γιώργου Καρασμάνη  για το δημοψήφισμα



Η απερίσκεπτη και χρονικά άστοχη επιλογή για τη διενέργεια δημοψηφίσματος οδηγεί την πατρίδα μας σε αχαρτογράφητα μονοπάτια, ενώ ήδη έχει πλήξει ζωτικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι ήδη ξεπερασμένο από τα ίδια τα γεγονότα και έχει πλέον μετατραπεί στην πιο κρίσιμη ιστορικά επιλογή για τους πολίτες της χώρας μας. Αυτή της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Suddeutsche Zeitung: Τι οφείλει η Ευρώπη στους Έλληνες



"Τι οφείλει η Ευρώπη στους Έλληνες", είναι ο τίτλος άρθρου γνώμης της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung, στο οποίο επισημαίνεται ότι ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα, ανεξάρτητα από το πόσο θα επιμείνει η ελληνική κυβέρνηση στις θέσεις της, η Ευρώπη πρέπει να εμποδίσει με κάθε τρόπο να βυθιστούν στη φτώχεια και τη μιζέρια. Η "Ωδή στη χαρά" του Μπετόβεν υιοθετήθηκε ως ύμνος της Ευρώπης. Αυτή η ωδή θα έπρεπε να θυμίζει στους Ευρωπαίους ότι η ΕΕ είναι κάτι περισσότερο από θεσμοί, κρίσιμες σύνοδοι κορυφής και ευρώ, σημειώνει η εφημερίδα.

Μελάνωμα: Τα σημάδια που πρέπει να σας αφυπνίσουν



Το μελάνωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος. Μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος, συνήθως όμως εμφανίζεται στην πλάτη, στα χέρια, στα πόδια, στο πρόσωπο ή στον θώρακα. Στα αρχικά στάδια, είναι σχεδόν πλήρως ιάσιμο, αλλά στα πιο προχωρημένα είναι πολύ επικίνδυνο.
Σύμφωνα με μια νέα δημοσκόπηση της Βρετανικής Εταιρείας Δερματολόγων (BAD), τρεις στους τέσσερις ενήλικες δεν ξέρουν ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα για μελάνωμα.

Ο Παύλος Κελεσίδης για το δημοψήφισμα της Κυριακής



Σε τούτη τη χώρα που ζούμε το ΟΧΙ πάντοτε έγραφε λαμπρή πορεία.
Θυμηθείτε.. Το ναι πότε προέκυψε. Είναι μια λέξη που μας πηγαίνει στην υποταγή, την υποτέλεια, τη δουλεία, την εξάρτηση.
Ήρθε η στιγμή να αντισταθούμε στις πολιτικές που μας έφεραν σ΄αυτήν την κατάσταση.
Ήρθε η στιγμή να θέσουμε εμείς τους όρους στην πορεία της ζωής μας.
Ήρθε η ώρα να φωνάξουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο!

Ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση του Πέλλα Δώθε. Προβάδισμα του ΟΧΙ



Με την συμμετοχή εκατοντάδων φίλων ολοκληρώθηκε η δημοσκόπηση του Πέλλα Δώθε που ξεκίνησε την Κυριακή 28 Ιουνίου και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 3 Ιουλίου με θέμα την αποδοχή ή όχι των όρων της πρότασης των θεσμών για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Το επιμελητήριο Πέλλας για τις πολιτικές εξελίξεις και το δημοψήφισμα



Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Πέλλας παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στην οικονομία.
            Από την Δευτέρα με τον έλεγχο κεφαλαίων και το κλείσιμο των τραπεζών έχει σταματήσει η καρδιά της Οικονομίας με άγνωστες συνέπειες για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους.

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας «Όταν διαπραγματεύεσαι... όρθιος»



ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ
Τελικά, όπως επιβεβαιώθηκε, οι δανειστές είχαν εξ αρχής ένα και μόνο σχέδιο. Την ανατροπή της πρώτης δημοκρατικά εκλεγμένης αριστερής κυβέρνησης στην Ε.Ε. Φρόντισαν να καταναλώσουν όλο τον χρόνο που είχε στη διάθεσή της η χώρα μας και κυριολεκτικά στο παραπέντε έστειλαν το τελεσίγραφό τους. Αυτά ζητάμε και αν δεν σας αρέσει, πάρτε δρόμο, όπως δήλωσε ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ! Τελικά κατάφεραν να παραπλανήσουν την ελληνική κυβέρνηση και να της αποσπάσουν 7,5 δισ. ευρώ για τις δόσεις των δανείων που κατέβαλε στην ώρα τους, ενώ εκείνοι έκαναν στάση πληρωμών από τον Αύγουστο του 2014!

Πως θα προστατευτεί το μνημείο Καστά στην Αμφίπολη



Η προστασία και ανάδειξη του μνημείου Καστά στην Αμφίπολη, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Πολιτισμού. Μετά την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το μνημείο από την ανασκαφή του έως σήμερα, το υπουργείο προχωρά σε συντονισμένες ενέργειες βάσει συγκεκριμένου προγραμματισμού, σύμφωνα με τις αρχές και την δεοντολογία που διέπουν τις επεμβάσεις των μνημείων.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού «μετά από σειρά αυτοψιών και

Εκδήλωση από Το Ποτάμι στην Έδεσσα σήμερα στις 7μμ



Καλούμε όλους τους πολίτες του Ν. Πέλλας στην εκδήλωση

Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ «ΝΑΙ»

στο πάρκο των μικρών καταρρακτών, την Παρασκευή 3/7/2015 στις 7.00 μ.μ.

Με εκτίμηση
https://ssl.gstatic.com/ui/v1/icons/mail/images/cleardot.gif
Το Ποτάμι Ν. Πέλλας

Ρέντσι: Η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα



Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τόνισε πως οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα συνεχιστούν ανεξάρτητα του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος.«Δεν πιστεύω πως η Ελλάδα θα φύγει από το ευρώ ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος. Η Ελλάδα δεν θα φύγει από το ευρώ», τόνισε προσθέτοντας πως η ελληνική κυβέρνηση και οι θεσμοί θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις.

Εκδήλωση Ενωμένης Ρωμιοσύνης για τον Καποδίστρια



Πραγματοποιήθηκε μ πιτυχία, τ Δευτέρα, 22 ουνίου 2015, στ πνευματικ κέντρο «Πάνθεον», στν γουμενίτσα, κδήλωση πο διοργάνωσαν «νωμένη Ρωμηοσύνη», τηλεοπτικς σταθμς το γρινίου «χελος TV», ερ Μον Γηρομερίου κα Δμος γουμενίτσας, κατ τν ποία παρουσιάσθηκε τ ντοκιμαντρ γι τν ωάννη Καποδίστρια.
ντιδήμαρχος το Δήμου γουμενίτσας, κ. Γκίκας, πηύθυνε σύντομο χαιρετισμ στν κδήλωση.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι του πολιτισμού υπέρ του «ΟΧΙ»




Υπέρ του «Όχι» στο δημοψήφισμα τάσσονται 200 άνθρωποι του πολιτισμού, σημειώνει σε κείμενό της η επιτροπή Πολιτισμού για το «Όχι». Ανάμεσά τους ο Νίκος Κούνδουρος, η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Χάρρυ Κλυνν.
Στο κείμενό της, η επιτροπή αναφέρει ότι ο ελληνικός λαός λέει «Όχι»:

Δείτε ποια δημόσια πρόσωπα ψηφίζουν ΝΑΙ



«Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ», διακήρυξαν 85 δημόσια πρόσωπα από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών, των επιστημών, του αθλητισμού.
Εξηγώντας τις πιθανές συνέπειες σε ενδεχόμενη επικράτησης του «Όχι», κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γιώργος Παγουλάτος Καθηγητής Οικονομικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκτίμησε με βεβαιότητα ότι θα επέλθει η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη, κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος, «κούρεμα» καταθέσεων, ενώ έκανε λόγο για διαμόρφωση συνθηκών ακραίων και απόλυτων ανισοτήτων.

BLOOMBERG: Το ελληνικό δράμα δεν τελειώνει με το δημοψήφισμα



Η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης ετοιμάζονται για μεγαλύτερη ελληνική πολιτική αστάθεια, ακόμη και αν η χώρα ψηφίσει για περισσότερη λιτότητα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αναφέρει τηλεγράφημα του Bloomberg.Δεν υπάρχει γρήγορη «επιδιόρθωση» της κρίσης γιατί οι κανονισμοί της ΕΕ καθιστούν δύσκολη την επανέναρξη των συνομιλιών για την χρηματοδοτική βοήθεια, σύμφωνα με αξιωματούχο της Αγκέλα

Ευχαρηστήριο Δελτίο Τύπου ΙΕΚ Αριδαίας



Την Τετάρτη 01 Ιουλίου 2015 το Τμήμα Υποκριτικής Τέχνης του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ
παρουσίασε για δεύτερη φορά το
"Ποίημα του Νεκρού Αδελφού" στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΠΕ Πέλλας
(Διοικητήριο).

Δημοψήφισμα Κυριακής.Πως και που θα ψηφίσετε, τι ισχύει για τους ετεροδημότες



Την Κυριακή 5 Ιουλίου οι Έλληνες πολίτες καλούνται να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα παίρνοντας θέση επί ερωτήματος σχετικά με τις προτάσεις των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση.Οι εκλογείς ψηφίζουν στα ίδια εκλογικά τμήματα με αυτά των εθνικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015. Εξαίρεση αποτελούν όσοι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους (κατόπιν αίτησής τους έως τις 30 Απριλίου 2015), καθώς αντί για τα ειδικά εκλογικά τμήματα, την Κυριακή θα πρέπει να προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα της περιοχής τους.

Παρέμβαση Γ.Σηφάκη στο Υουργ. Οικονομικών για τις συντάξεις του ΟΓΑ σε Αλμωπία & χωριά των Γιαννιτσών



Μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Αλμωπία και χωριά της περιοχής Γιαννιτσών με την καταβολή μέσω ΕΛΤΑ των συντάξεων του ΟΓΑ λόγω μη τροφοδοσίας των ΕΛΤΑ από τα αντίστοιχα υποκαταστήματα της ALPHA (παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την άμεση καταβολή τους) ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης επικοινώνησε με το γραφείο του Υπουργού Οικονομικών κ. Βαρουφάκη και μίλησε με τους αρμόδιους.

Έδεσσα.Γυναίκα αυτοκτόνησε στους καταρράκτες.



Συγκλονισμένοι  επισκέπτες στους καταρράκτες της Έδεσσας έγιναν  μάρτυρες μιας τραγικής ιστορίας.Μεσήλικη γυναίκα έδωσε τέλος στη ζωή της πηδώντας στο κενό ακριβώς πάνω από τους καταρράκτες.Αμέσως κινητοποιήθηκε η Πυροσβεστική και Αστυνομία.Μετά από πολλές προσπάθειες οι άνδρες της Πυροσβεστική κατάφεραν να φτάσουν στο σημείο όπου κατέπεσε το σώμα της άτυχης γυναίκας.Η σωρός της μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Έδεσσας και ξεκίνησε άμεσα η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης των στοιχείων της.

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Χορωδίας Κοινότητας Προφήτη Ηλία Σκύδρας



Μουσικοχορευτική βραδιά για τα μέλη και τους φίλους της πραγματοποίησε μ΄επιτυχία η Χορωδία της Κοινότητας Προφήτη Ηλία Σκύδρας, την Τετάρτη 1/7/2015, σε αναψυκτήριο της περιοχής.
Παραδοσιακοί και λαϊκοί χοροί ξεδιπλώθηκαν στην πίστα, καθώς επίσης, αισθαντικές μελωδίες και τραγούδια ήχησαν γλυκά στην καλοκαιρινή νύχτα δημιουργώντας κέφι και προσφέροντας διασκέδαση και απόλαυση στους ομοτράπεζους.

Καμμένος:Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι εκτός πολιτικού παιχνιδιού.



Απάντηση στις αντιδράσεις που προκάλεσε η αναφορά του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό, την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας, τη σταθερότητα σε σχέση με τις συμμαχίες της χώρας», έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στην ΕΡΤ.«Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έχουν την ευθύνη για την ασφάλεια των συνόρων και  εξασφαλίζουν την ασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας» είπε και σημείωσε ότι «οι Ένοπλες

ΔΝΤ. Μόνο με κούρεμα 30% θα γίνει βιώσιμο το χρέος της Ελλάδας.



Κούρεμα του χρέους κατά 30%, προκειμένου να καταστεί βιώσιμο, προτείνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Έκθεση Βιωσιμότητας που εκδόθηκε πριν από λίγο, στην περίπτωση που η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με βραδύτερους των προβλεπομένων ρυθμούς και οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιηθούν.

Σύμφωνα με την Έκθεση, το ΔΝΤ προβλέπει ότι το χρέος της χώρας θα βρίσκεται στο 150% του ΑΕΠ το 2020 και κοντά στο 140% του ΑΕΠ ΤΟ 2022. Μάλιστα, κατά την εκτίμηση του Ταμείου, ακόμα και με νέα χρηματοδότηση με ευνοϊκούς όρους ως το 2018, το χρέος αναμένεται να παραμείνει (χωρίς κούρεμα) σε πολύ υψηλά επίπεδα για δεκαετίες.

Στη Γαλλία διαδηλώνουν υπέρ της Ελλάδας.


Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα και προέτρεψαν τους Έλληνες πολίτες να απορρίψουν τα προγράμματα λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνοντας μια έμμεση έκκληση, όπως σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, να ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή με επίκεντρο τη συμφωνία με τους πιστωτές.

Ρομάνο Πρόντι: «Είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ»



«Αν κερδίσει το “ναι”, αλλά και αν κερδίσει το “όχι” στο ελληνικό δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα είναι αναγκασμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Μιλώντας στο κανάλι Rai Tre, ο κ. Πρόντι υποστήριξε πως «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχισθούν για εξεύρεση συμφωνίας, είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ μετά από τις αστοχίες της Τρόικας και την έλλειψη μιας ενιαίας στάσης της Ευρώπης».

Τσίπρας."Συμφωνία μέσα σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα"



«Την Κυριακή καλούμαστε στις κάλπες να απαντήσουμε σε ένα κρίσιμο ερώτημα: Θα αποδεχθούμε μια μη βιώσιμη λύση ή θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια της ευρωζώνης να διεκδικήσουμε μια λύση βιώσιμη. Αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στον ΑΝΤ1.Πρόσθεσε ότι «το δημοψήφισμα αυτό έχει αργήσει πέντε χρόνια. Ο ελληνικός λαός γνωρίζει γιατί θα ψηφίζει αυτή την Κυριακή. Οι επτά μέρες είναι λίγες, πέντε χρόνια είναι αρκετά».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 3/7



Πρόσκληση από το παρελθόν

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.