Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Το... ελληνικό κοκτέιλ «Νικολάκης» που κάνει θραύση στην Ουάσιγκτον!



Για ποια προϊόντα είναι διάσημη η Ελλάδα στην Αμερική; Αν απαντήσατε γύρος, φέτα και ελαιόλαδο, ξανασκεφτείτε το. Στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η μικρή χώρα μας είναι γνωστή για... τα κοκτέιλ της!Τον τελευταίο καιρό ένα ελληνικής εμπνεύσεως κοκτέιλ κάνει θραύση: λέγεται Nicolaki («Νικολάκης»), κοστίζει 12 δολάρια (8,7 ευρώ), και είναι ένα από τα πιο περιζήτητα ποτά στην Ουάσιγκτον – σε τέτοιο βαθμό, ώστε η Washington Post, μία εκ των μεγαλυτέρων εφημερίδων στις ΗΠΑ, του αφιέρωσε ολόκληρο ρεπορτάζ.

Πώς να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθήσουν.



Θέλετε να ξέρετε πώς να κάνετε τους ανθρώπους να σας συμπαθούν; Είναι πιο εύκολο απ 'όσο νομίζετε.
1. Ενθαρρύνετε τους άλλους να μιλήσουν για τον εαυτό τους
Δίνει στο μυαλό τους τόση ευχαρίστηση, όσο το φαγητό ή τα χρήματα:Μιλώντας για τον εαυτό μας - είτε σε προσωπική συνομιλία ή μέσω ιστοσελίδων κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και το Twitter - προκαλείτε την ίδια αίσθηση ευχαρίστησης στον εγκέφαλο,

Αυτές είναι οι δέκα χώρες με τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού του κόσμου.



Αύξηση των αποθεμάτων χρυσού των κεντρικών τραπεζών κατά 300 τόνους σημειώθηκε τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με νέα έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού (World Gold Council), η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα.Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έκθεσης, το σύνολο των επίσημων παγκόσμιων αποθεμάτων χρυσού μέχρι το μήνα Δεκέμβριο του 2013 έφτασε του 31.913 τόνους.Επιπλέον, στην έκθεση αναφέρονται οι

Χαρίστε το ίδιο χριστουγεννιάτικο δώρο σε όλους!



Με τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να βρίσκονται προ των πυλών, όσοι ανταλλάσσουν δώρα ίσως να μπαινοβγαίνουν από τώρα σε καταστήματα και να οργώνουν το Διαδίκτυο, αναζητώντας το τέλειο δώρο για να ευχαριστήσουν τους αγαπημένους τους.Νέα μελέτη, ωστόσο, λύνει τα χέρια των αγοραστών και συστήνει να αγοράζουμε το ίδιο χριστουγεννιάτικο δώρο σε συγγενείς και φίλους.Τα ευρήματα της έρευνας που δημοσιεύονται στο Journal of Consumer Research, κατέληξε σε ένα σαφές συμπέρασμα: Οι

6 μυστικά για το τέλειο σώμα όλο τον χειμώνα



Προσπάθησες πολύ για να αποκτήσεις ένα υπέροχο σώμα έτοιμο για την παραλία. Είσαι σίγουρη ότι θέλεις να αφήσεις πίσω σου το καλοκαιρινό σου σώμα; Μπορείς να παραμείνεις στο σωστό δρόμο ακολουθώντας 6 απλές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις τα κιλά και το γυμνασμένο σου σώμα όλο το χειμώνα.. ακόμα και αν δε σκοπεύεις να ξαναβγείς στην παραλία σύντομα..
1. Πρωινό
Περίμενε μία ώρα περίπου αφού ξυπνήσεις για να αρχίσει να λειτουργεί ο μεταβολισμός

130 επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Πέλλας



Ξεκίνησε  η συνεργασία του Δήμου Πέλλας με τη ΔΕΗ για την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος σε δημότες του Δήμου Πέλλας.
Αρχικά ολοκληρώθηκε η επανασύνδεση και δόθηκε ρεύμα σε 130 νοικοκυριά ενταγμένα στο Κοινωνικό Τιμολόγιο,τα οποία δεν είχαν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν ακόμη και στην ιδιαίτερη τιμολογιακή πολιτική του κοινωνικού τιμολογίου.

Ο 4χρονος-ιδιοφυϊα που έχει ΙQ ανάλογο με τον Αϊνστάιν και έχει ήδη διαβάσει 190 βιβλία.



Οι γονείς του Σερβίν Σαραμπί ήξεραν από νωρίς ότι ο γιος τους είναι ξεχωριστό παιδί, αλλά ακόμη και εκείνοι δεν πίστευαν στα αυτιά τους όταν έμαθαν πόσο υψηλό είναι το IQ του το οποίο τον κατατάσσει από πολύ νωρίς στο κλειστό κλαμπ των ευφυέστατων ανθρώπων.Ο μόλις 4 ετών Σέρβιν έπιασε 160 στο τεστ IQ αφήνοντας άναυδους γονείς και επιστήμονες και φθάνοντας σε ποσοστά ανάλογα του Αλμπερτ Αϊνστάιν, Στίβεν Χόκινγκ

Ελένη Αντωνιάδου: Η 25χρονη επιστήμονας της NASA, γυναίκα της χρονιάς



Είναι μόλις 25 χρονών και εργάζεται για τη NASA. Η Ελένη Αντωνιάδου από τη Θεσσαλονίκη, αναδείχθηκε σε πρόσωπο της χρονιάς σε μία διοργάνωση - θεσμό στη Μεγάλη Βρετανία.
Σε συνεργασία με την συμφοιτήτρια της, Claire Crowley, δημιούργησαν μια τεχνητή τραχεία και το επιχειρηματικό σχέδιο ώστε αυτό το ερευνητικό - πειραματικό μοντέλο να μετατραπεί σε κλινικό προϊόν.
Η νεαρή ερευνήτρια στο τμήμα Βιοεπιστημών της NASA, τιμήθηκε για το ερευνητικό της έργο σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης 
"2013 FDM Everywoman in Technology Awards"....

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ευρώ και ο μουντζούρης



Η παρέμβαση της Αριστερής Πλατ­φόρμας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε στην επικαιρότητα την εσωκομμα­τική διαφωνία για την παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ. Στο τελευ­ταίο συνέδριο η μεγάλη πλειοψηφία είχε ταχθεί υπέρ της παραμονής. Ο Λαφαζάνης και οι ομοϊδεάτες του γνωρίζουν ότι δεν έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν τη θέση που έχει ψηφιστεί. Η παρέμβασή τους είχε στόχο να υπογραμμίσει

Οι Ιταλοί καταργούν την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων...θα την αναλάβει αποκλειστικά η Μαφία;



Η κυβέρνηση της Ρώμης αποφάσισε να καταργήσει την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα κατά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.Η κρατική χρηματοδότηση προς τα ιταλικά πολιτικά κόμματα πρόκειται να καταργηθεί βαθμιαία, με μείωση των επιχορηγήσεων από το επόμενο έτος μέχρι το 2017. Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης Λέτα θα αντικατασταθεί από εθελοντικές χρηματικές συνεισφορές από

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας

Τον Π
ρόεδρο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας κ. Χρήστο Παπαπέτρου συνάντησε σήμερα το πρωϊ στο γραφείο του στο Διοικητήριο ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και η Περιφερειακή Σύμβουλος κα. Μαρία Ζωγράφου – Τσαντάκη.

Εφοδοι του ΣΔΟΕ σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους για ελέγχους



 Επιβολή έκτακτης εισφοράς σε εφοπλιστές για την επόμενη τριετία, διατήρηση του μέτρου της απόσυρσης των αυτοκινήτων για ένα ακόμη έτος, εξαίρεση από την υποχρέωση να τηρούν βιβλία και στοιχεία όσοι πραγματοποιούν συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, διενέργεια φοροελέγχων με εισαγγελική εντολή και στην κατοικία φορολογουμένων που την έχουν δηλώσει ως επαγγελματική έδρα προβλέπει μεταξύ άλλων το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Ειδικότερα με τις νέες διατάξεις:

Ο Πρόεδρος Λάκης Καραογλανίδης στην «Σέντρα» την Δευτέρα



Στην εκπομπή της Πέλλας τηλεόρασης στην «Σέντρα» την Δευτέρα στις 18:30 το απόγευμα θα βρεθεί ο πρόεδρος της Αναγέννησης Κ. Λάκης Καραογλανίδης μιλώντας στον Γιώργο Χατζηχρήστο και στον Γιάννη Μίγγα για τελευταία νέα που αφορούν την ομάδα και το αν τελικά θα μεταβιβάσει την ομάδα στους Βραζιλιάνους επιχειρηματίες που ενδιαφέρθηκαν. Μια καυτή συνέντευξη που «καίει» όλους τους οπαδούς της μεγαλύτερης ομάδος πλέον του νομού Πέλλας την Αναγέννηση Γιαννιτσών.

Eurobank: Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στην αρχή του τέλους της κρίσης



Η ελληνική οικονομία βρίσκεται μπροστά σε ένα σημείο καμπής, στην αρχή του τέλους της κρίσης, εκτιμά η διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Eurobank.
Όπως εκτιμά η Eurobank, σε αυτό συνηγορούν:
α) Το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα περίπου 0,4% του ΑΕΠ στο τέλος του 2013, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2014 που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 7 Δεκεμβρίου 2013, για πρώτη φορά από το 2002 (0,7% του ΑΕΠ).
β) Την επιβράδυνση της ύφεσης σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ,

Τροπολογία ΚΚΕ για Μη διακοπή Ηλεκροδότησης από την ΔΕΗ σε Λαϊκά Νοικοκυριά



Στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Κύρωση των Συμφωνιών Παραχώρησης των μεγάλων οδικών έργων και ρύθμιση συναφών θεμάτων»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Παρέμβαση Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ



Δράση για την επίλυση του εκρηκτικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στην Υγεία μετά το σχέδιο με τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ και τη διαθεσιμότητα τουλάχιστον 8.500 εργαζόμενων αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός.
Ο Αντώνης Σαμαράς δέχθηκε τελικά να συναντήσει τους εκπροσώπους των γιατρών και να συζητήσουν για τα θέματα υγείας. Έτσι τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και τον πρόεδρο του

Πρόσκληση στην 3η Παραμυθούπολη Δήμου Πέλλας. «Μεγάλη Παρέλαση του Άι Βασίλη»!



…Το ΄παμε και το κάνουμε. Τα πάνω θα ΄ρθουν κάτω. Η πόρτα του Χρόνου ανοίγει και καταφθάνουν οι προσκεκλημένοι μας:
Ο Άι Βασίλης με πολλά πολλά ..ΑγιοΒασιλάκια, ..καλικαντζαραίοι, ..καλικαντζαρούλες, γλυκά ..ξωτικούλια ………
Μαζί μας η Φιλαρμονική Δήμου Πέλλας , η αθλοκίνηση κ το studio γυμναστικής Βαρσαμά, το αθλητικό σωματείο Ακαδημία Αμαζόνες και όλοι εσείς που ελεύθερα θέλετε να συμμετέχετε στην Μεγάλη Παρέλαση του Άι Βασίλη.
Ξεκινάμε την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στις 6.30μμ, από την πλατεία Γκόνου Γιώτα και καταλήγουμε στην Παραμυθούπολη στον πεζόδρομο Γιαννιτσών όπου θα γίνει η έναρξη των εκδηλώσεων.

Με την Ελλάδα να ξεψυχάει…



Του Θανάση Νικολαΐδη
Η Ελλάδα τούς χρειάζεται. Αυτοί της γυρίζουν την πλάτη. Το κόμμα, η έδρα, η «δόξα» (και το χρήμα). Με «κινήσεις» των 58 και επιστολές των 11, μιας κι έναν-έναν βγάζουν κλέφτες με την απόχη. Κανένας τους δεν μίλησε έγκαιρα, δεν κατήγγειλε, δεν πρότεινε μέτρα και η ΜΗ ευθύνη υπουργών έγινε βίλες, καταθέσεις και Off shore για ξέπλυμα. Κι όταν κάποτε η κα Βάσω Παπανδρέου ξεστόμισε το «πλουτίσαντες», οι Άκηδες και οι Γιάννοι δεν σκυθρώπιασαν κι οι άλλοι φόραγαν ωτασπίδες.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/12



Η ελεύθερη γλώσσα δεν μένει ατιμώρητη.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 14 Δεκεμβρίου



Γεγονότα
164 π.Χ: Ο Ιούδας Μακαβαίος αναστηλώνει τον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Το γεγονός γιορτάζεται κάθε χρόνο από τους Εβραίους. (Χανούκα)
1287: Τα θαλάσσια φράγματα υποχωρούν στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει μεγάλο μέρος της περιοχής και να χάσουν τη ζωής τους 50.000 άνθρωποι.

1911: Ο νορβηγός εξερευνητής Ρόαλντ Αμούντσεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που φτάνει στο Νότιο Πόλο.

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Νέες φωτογραφίες από την δυναμική πορεία των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών




Συγκλονίζουν τα τελευταία λόγια 59χρονου που αυτοπυροβολήθηκε.



Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, όπλισαν όπλο που είχε στην κατοχή του ένας 59χρονος άνδρας στη Λήμνο.Σύμφωνα με το limnosfm100.gr, ο 59χρονος, λίγο πριν οπλίσει το όπλο, άφησε σημείωμα, στο οποίο ανέφερε ότι δεν αντέχει να ζήσει άλλο σε βάρος των φίλων του. Ο πυροβολισμός, αναστάτωσε τους περιοίκους, που επικοινώνησαν αμέσως με το αστυνομικό τμήμα της Λήμνου.Ο 59χρονος τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αυτό τον είχε καταρρακώσει, αφού, όπως

Ποια συνταγματικά μας δικαιώματα καταπατά η Τρόικα και η κυβέρνηση και κανείς δε μιλάει....



Με αφορμή τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που διέρχεται η Ελλάδα, δέκα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών «βρίσκονται σε υποχώρηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Εταιρεία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες». Η Εταιρεία, τονίζει ότι δοκιμάζονται καθημερινά:Το δικαίωμα στην εργασία (άρθρο 22 παρ. 1 Συντάγματος) Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση (άρθρο 22 παρ. 5 Συντάγματος) Το δικαίωμα στην υγεία (άρθρο 21 παρ. 3 και 5 παρ. 5 Συντάγματος). Παράλληλα η Εταιρεία

Δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά οι S-300 στην Κρήτη



Με απόλυτη επιτυχία, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης στα Χανιά, η πρώτη δοκιμαστική βολή του αντιαεροπορικού οπλικού συστήματος S300. Στις 11:58, εβλήθη με επιτυχία ο στόχος, ένα μικρό μη επανδρωμένο αεροσκάφος που βρισκόταν σε απόσταση 30 χιλιόμετρων.Τη βολή παρακολούθησε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Κύπριος ομόλογός του, Φώτης Φωτίου, σύσσωμη η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιπροσωπείες ξένων αποστολών που

Δίχρονο αρκουδάκι νεκρό από τροχαίο



Ακόμα μία αρκούδα προστέθηκε στη λίστα των θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων. Θύμα του 8ου θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος για το 2013 ήταν ένα αρσενικό αρκουδάκι ηλικίας περίπου 2 ετών και βάρους 60 κιλών.Στην προσπάθειά του να διασχίσει τον κάθετο άξονα «Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη» της Εγνατίας Οδού στο 3ο χλμ. του δρόμου Ξινό Νερό – Φλώρινα λίγο πριν από το Κλειδί χτυπήθηκε από διερχόμενο όχημα. Αξίζει να σημειωθεί,

Γιαννιτσά:Χειροπέδες σε 44χρονο.Είχε σπίτι ναρκωτικά & 269 φυσίγγια κρότου αερίου



Συνελήφθη σήμερα (13.12.2013)  πρώτες πρωινές ώρες, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας άνδρας ηλικίας 44 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.Ειδικότερα, στα Γιαννιτσά Πέλλας, στην κατοχή του προαναφερομένου και ακολούθως σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους (4,9) γραμμαρίων,

Ελληνας επιστήμονας ανακάλυψε δεύτερο κώδικα «κρυμμένο» στο DNA



Επιστήμονες στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Σταματογιαννόπουλο, καθηγητή γενετικής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, βρήκαν έναν δεύτερο γενετικό κώδικα μέσα στο DNA. O κώδικας αυτός περιέχει πρόσθετες πληροφορίες που αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες «διαβάζουν» τον κανονικό κώδικα του DNA και εξηγούν τις μεταλλάξεις του από άποψη υγείας. Έτσι η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους

ΕΣΥ, εγώ, αυτοί κι…εμείς



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΡΓΟ ζωής του Α. Παπανδρέου το ΕΣΥ και μας έλεγε κοιτώντας κατάματα. «Για σένα το φτιάξαμε, όχι για τους γιατρούς». Δεν θα πουλούσε πλέον το χωράφι του για την εγχείρηση ο αγρότης, δεν θα χρεώνονταν ο αστός για να βρει την υγειά του.
ΚΙ έπεσαν με τα μούτρα στη δουλειά γιατροί και προσωπικό. Ωστόσο, με τα χρόνια, γέμισαν με κλινικές και διευθυντές τα νοσοκομεία. Υπήρχε χρήμα (δανεικό), υπήρχε και το κομματικό. Κι άρχισαν οι ανταγωνισμοί και η φαγωμάρα.

Συμβουλές για την προστασία των πολιτών ενόψει των εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς



Στο σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια αποτελεί ουσιαστική παράμετρο της διαμόρφωσης της ποιότητας της ζωής, της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας με ενιαία, συλλογική και συντονισμένη δράση όλων των υφιστάμενων Υπηρεσιών της συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και συμβουλεύει τους πολίτες ενόψει των εορτών για την ατομική και οικογενειακή τους προστασία.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας μηνός Δεκεμβρίου



Το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013 κι ώρα 19:00, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Στάθη Ανδρεάδη και με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Λύση κι εκκαθάριση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Σκύδρας με την επωνυμία «ΔΗ.Κ.Ε.Σ», ορισμός εκκαθαριστών και μεταφορά αρμοδιοτήτων της.

Απόφαση - σοκ της ΕΕ για κούρεμα καταθέσεων με το «μοντέλο Κύπρου»



Ούτε οι καταθέτες δεν θα γλιτώσουν από ένα μελλοντικό “κούρεμα¨των καταθέσεών τους, με απόφαση και με τη βούλα των Ευρωπαίων!Την απόφαση των ιθυνόντων της Κομισιόν, του Ευρωκοινοβουλίου και των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών να συμπεριληφθούν οι καταθέτες, σε περιπτώσεις μελλοντικών τραπεζικών καταρρεύσεων, ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μισέλ Μπαρνιέ.
Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι εκπρόσωποι των

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη στα Τμήματα Κατάρτισης της Τοπικής Πρωτοβουλίας Στήριξης της Απασχόλησης



Κοντά στους καταρτιζόμενους της Τοπικής Πρωτοβουλίας Στήριξης της Απασχόλησης «ΤΟ.Π.Σ.Α.» βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης. Συγκεκριμένα, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκε συμβολικά τα δύο από τα τρία Προγράμματα Κατάρτισης που υλοποιούνται αυτήν την περίοδο στην Πέλλα στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης «Δίκτυο Προώθησης Ανέργων στην Απασχόληση, μέσω της εξειδικευμένης πιστοποίησης δεξιοτήτων».

Οι Ισλανδοί φυλακίζουν τους τραπεζίτες τους



Σε ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών καταδικάστηκαν από την ισλανδική Δικαιοσύνη τέσσερις πρώην διευθυντές της τράπεζας Kaupthing, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για απόκρυψη του γεγονότος ότι επενδυτής από το Κατάρ αγόρασε μερίδιο στο ίδρυμα με χρήματα που δανείστηκε -παράνομα- από την ίδια την τράπεζα εν μέσω της οικονομικής κρίσης του 2008.Η τράπεζα Kaupthing κατέρρευσε το ίδιο έτος υπό το βάρος τεράστιων χρεών. Ήταν την εποχή εκείνη η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισλανδίας.Οι καταδικασθέντες είναι ο πρώην γενικός

Παρουσίαση Οδικού Χάρτη Εξαγωγών Επιμελητηρίου Πέλλας



Επιχειρηματίες και σύμβουλοι Εξαγωγικών Επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου Πέλλας και παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του Οδικού Χάρτη Εξαγωγών της Global Greece που έχει εκδώσει το Επιμελητήριο Πέλλας με τη χορηγία της SingularLogic. Ένα Εργαλείο για τις επιχειρήσεις που έχουν ή στοχεύουν στον εξαγωγικό προσανατολισμό ώστε να μπορέσουν να αντλήσουν την πληροφόρηση η οποία είναι το σημείο αναφοράς του σύγχρονου επιχειρηματία για μια επιτυχημένη εξαγωγική δραστηριότητα.
            Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο στην Έδεσσα.

Ποιος θα ενδιαφερθεί για το 1,5 εκατ. ανέργους του ιδιωτικού τομέα;



Η καθημερινή πολιτική αντιπαράθεση είναι ένα ακόμη δείγμα του πόσο "φθηνός" και  ανούσιος έχει γίνει ο πολιτικός λόγος. Ελάχιστα απ΄ όσα λέγονται ενδιαφέρουν τους Έλληνες πολίτες. Είναι πλέον βέβαιο ότι τους ανέργους θα τους θυμηθούν όλοι στις λίγες εβδομάδες της προεκλογικής περιόδου.  Κι έπειτα αναρωτιούνται γιατί δεν τους ακούει ο κόσμος και γιατί δυναμώνουν τα "άκρα".
Έχουμε 1,5 εκατομμύριο ανέργους στον ιδιωτικό τομέα για τους οποίους δεν ακούγεται το

Γ. Καρασμάνης: «Να καταβληθούν άμεσα οι οφειλόμενες αποζημιώσεις στους αγρότες»



Να καταβληθούν άμεσα στους δικαιούχους αγρότες οι οφειλόμενες αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, καλούν με ανοικτή τους επιστολή τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη,  13 βουλευτές της Ν.Δ., με επικεφαλής τον βουλευτή Πέλλας κ. Γιώργο Καρασμάνη.
        Στην επιστολή τους οι 13 βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να γνωστοποιήσει συγκεκριμένα εντός των αμέσως προσεχών ημερών το πότε, σε τι ποσό και για ποιες ζημιές θα αποζημιωθούν οι πληγέντες αγρότες, προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, να «μην κάνουν μαύρες γιορτές» και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις καλλιεργητικές, κοινωνικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις.

«Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΟΠΕΚΕΠΕ και του Κροατικού PAAFRD»



Στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας την 10η Δεκεμβρίου 2013, υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας, μεταξύ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. και του αντίστοιχου Κροατικού Οργανισμού Πληρωμών P.A.A.F.R.D. Σκοπός της Συμφωνίας  είναι η ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας για την βελτίωση της αποτελεσματικότητας των Οργανισμών, με το σκεπτικό ότι οι δύο χώρες εμφανίζουν παρόμοια χαρακτηριστικά και προβλήματα. Ειδικότερα προβλέπεται συνεργασία σε τεχνικά, οργανωτικά, νομικά, διαδικαστικά και διοικητικά θέματα, που αφορούν στην διαχείριση προγραμμάτων για την αλιεία, τις άμεσες ενισχύσεις και την αγροτική ανάπτυξη.

Σε ελεύθερη πτώση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα.



Στο 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ υποχώρησε το 2012 το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας ύφεσης. Η βίαιη συρρίκνωση του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος αντανακλάται και στο γεγονός ότι δύο μόλις χρόνια νωρίτερα, το 2010, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα μας αντιστοιχούσε στο 88% του μέσου όρου της Ε.Ε.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, στο Λουξεμβούργο, χώρα με μικρό πληθυσμό και έδρα μεγάλων τραπεζών και επιχειρήσεων έχει κατά κεφαλήν ΑΕΠ 2,6 φορές

«Χριστούγεννα της Αγάπης». Δράσεις της 3ης Παραμυθούπολης


Το τελικό νομοσχέδιο για το φόρο ακινήτων.Δείτε τι θα πληρώσετε.



Στη δημοσιότητα δόθηκε το νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Πως υπολογίζεται ο ενιαίος φόρος για τα ακίνητα:Ο κύριος φόρος για τα κτίσματα προκύπτει από τον πολλαπλασιασμό της επιφάνειας του κτίσματος επί το βασικό φόρο, που προκύπτει από την κατάταξη του ακινήτου σε φορολογική ζώνη με βάση την τιμή ζώνης , επί το συντελεστή παλαιότητας κτίσματος, επί το συντελεστή ορόφου ή μονοκατοικίας και επί το συντελεστή πρόσοψης, καθώς και επί το συντελεστή βοηθητικών χώρων και το συντελεστή ημιτελούς

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 13/12



Η γλώσσα της καρδιάς δεν έχει ανάγκη από λέξεις για να εκφραστεί. Είναι γραμμένη στα μάτια.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1803: Το ολοκαύτωμα στο Κούγκι. Ο ιερομόναχος Σαμουήλ με πέντε Σουλιώτες, μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν από τους Tούρκους, βάζει φωτιά στο βαρέλι με την πυρίτιδα και ανατινάσσονται.

1943: Οι Nαζί κατακτητές καταστρέφουν τα Καλάβρυτα κι εκτελούν και τους 1.101 άνδρες κατοίκους του.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αργυρό μετάλλιο για την μαθήτρια του 3ου Γυμν. Γιαννιτσών Παπαπαναγιώτου Θεοπούλα



Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών συγχαίρει την μαθήτρια του σχολείου Παπαπαναγιώτου Θεοπούλα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης (αργυρό μετάλλιο), με χρόνο 9'12''  στους αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Δ/νσης Δ.Ε. Πέλλας σχολ.έτους 2013-14 που πραγματοποιήθηκαν στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών.
   Επίσης συγχαίρει τους μαθητές Αγκτσίδη Γεώργιο και Ίτσκο Θεόδωρο για τη συμμετοχή και προσπάθεια που κατέβαλαν στους παραπάνω αγώνες.