Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Γνωριμία με το Έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας με αφορμή την ετήσια δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων "Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας":

11.30: Ομιλία με θέμα «Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας 2014-2016. Πεπραγμένα και προοπτικές» από την προϊσταμένη της Εφορείας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα.

14χρονη κατέψυξε το σώμα της για να επιστρέψει από τον θάνατο



Στον… καταψύκτη, σε θερμοκρασία -195 βαθμών Κελσίου, μπήκε το σώμα μιας 14χρονης κοπέλας από τη Βρετανία, η οποία έχασε τη ζωή της από καρκίνο.
«Πρόκειται για ένα παράδειγμα των νέων ζητημάτων που θέτει η επιστήμη ενώπιον του νόμου. Κανένας γονιός δεν έχει βρεθεί ποτέ στην ίδια θέση» εξήγησε ο δικαστής Πίτερ Τζάκσον που εξέδωσε την απόφαση.​

Η πρώην "επαναστάτρια" Αχτσιόγλου ανοίγει την πόρτα των ομαδικών απολύσεων.



Πόρτα για τις ομαδικές απολύσεις άνοιξε το υπουργείο Εργασίας στην τρόικα. Tο προσχέδιο της συμφωνίας με τους δανειστές, που συζητείται μέσα στο Σαββατοκύριακο, θα έχει αναφορά, σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου , σε άρση διοικητικών φραγμών επί αιτημάτων για απολύσεις που είναι πάνω από τα όρια που ορίζει η νομοθεσία.

Οι νέοι τομεάρχες της ΝΔ.Εκτός σχήματος ο Καρασμάνης.



Σε εκλογικό συναγερμό έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη ΝΔ ανακοινώνοντας σκιώδη κυβέρνηση και τοποθετώντας τα στελέχη της ΝΔ έναν προς έναν, απέναντι σε κάθε υπουργό της κυβέρνησης. Στο νέο αυτό σχήμα του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, νέα καθήκοντα αναλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος στο εξής θα είναι ο συντονιστής του στρατηγικού σχεδιασμού και της επικοινωνιακής ομάδας της παράταξης.

Πως να προστατευθείτε στο σεισμό.ΒΙΝΤΕΟ


Ένα βίντεο ,εξαιρετικά επίκαιρο, από τη Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μας ενημερώνει για όλα τα μέτρα προστασίας αλλά και τις πρώτες αντιδράσεις που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση σεισμού.Δείτε το με προσοχή.

Αυτά είναι τα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε το 2017-Καμία μείωση για τα παλιά ΙΧ [πίνακας]



Χωρίς αλλαγές θα είναι τελικά για το 2017 τα τέλη κυκλοφορίας.
Από το ΥΠΟΙΚ αναφέρουν πως «αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα τρέχοντα δεδομένα και οι ανάγκες της αγοράς για σταθερότητα και ασφάλεια, κρίθηκε σκόπιμο να μη γίνουν αυτή τη στιγμή βεβιασμένες τροποποιήσεις».
Ωστόσο, στην άτυπη ενημέρωση του υπουργείου, αναφέρεται πως στο μέλλον θα γίνουν

Άναυδοι οι επιστήμονες.Δείτε τι συμβαίνει αυτόν τον καιρό στον Πανάγιο Τάφο!



Ανεξήγητα φαινόμενα διαπιστώνουν οι μελετητές μέσα στον Πανάγιο Τάφο κατά τις εργασίες που λαμβάνουν χώρα εκεί το τελευταίο διάστημα…Ως γνωστόν, επιστήμονες ανάμεσά τους και Έλληνες αποκάλυψαν πρόσφατα την επιφάνεια που παραδοσιακά θεωρείται ο τάφος του Ιησού Χριστού. Χτισμένος στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, ο τάφος έχει καλυφθεί από μάρμαρο τουλάχιστον από το 1555 μ.Χ., και πιθανότατα και πολλούς αιώνες νωρίτερα.

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα στο Δημόσιο



Κατατέθηκε την Παρασκευή  στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό προγραμματισμό, αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Παρασκευή.Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, η Ολομέλεια θα μπει σε φουλ ρυθμούς, καθώς η κυβερνηση φιλοδοξεί να εγκρίνει όλα τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και να ψηφίσει τον κρατικό

Μειώθηκε 4,5% το εισόδημα των νοικοκυριών



Μείωση κατά 5,5 δισ. ευρώ ή 4,5% σημείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και των μη κερδοσκοπικών τομέων οργανισμών που εξυπηρετούν νοικοκυριά το 2015 σε σχέση με το 2014 και διαμορφώθηκε σε 114,8 δισ. ευρώ από 120,3 δισ. ευρώ το 2014.
Ως αποτέλεσμα, η τελική καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 2,3 δισ. ευρώ ή 1,8%, από 125,1 δισ. ευρώ σε 122,8 δισ. ευρώ.

Nέο "όχι" Σόιμπλε για το χρέος.Να συνεχιστεί για δέκα χρόνια το Μνημόνιο!



Σκληρή στάση απέναντι στην Ελλάδα συνεχίζει να κρατά ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος σε νέες του δηλώσεις επαναλαμβάνει τη θέση του για το ελληνικό χρέος.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα. Η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».

Παράταση για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ



Έως τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου, στις 23:59, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής των δικαιούχων και των παρόχων τουριστικών καταλυμάτων στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για το έτος 2016-2017.
Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, για τις αιτήσεις δικαιούχων-ωφελουμένων, σε περίπτωση που απαιτείται επισύναψη-προσκόμιση δικαιολογητικών στις υπηρεσίες, η

Ταρακουνήθηκε η Πέλλα.Νέος σεισμός 4,7 ρίχτερ με επίκεντρο το Κιλκίς.



Στα 4,7 Ρίχτερ κατέγραψε τον σεισμό που σημειώθηκε στη 1:22 τα ξημερώματα ο σεισμογράφος του Σεισμολογικού Σταθμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται βορειοδυτικά της Θεσσαλονίκης, κοντά στην πόλη του Κιλκίς.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 19/11


 

 Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 19 Νοεμβρίου


 

 Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Στα 438 ευρώ οι δαπάνες των Ελλήνων για τα Χριστούγεννα



Οι Έλληνες καταναλωτές σκοπεύουν να ξοδέψουν 438 ευρώ τα φετινά Χριστούγεννα, ποσό μειωμένο κατά 4,2% σε σχέση με τα 457 ευρώ που οι ίδιοι δήλωσαν ότι δαπάνησαν για τις χριστουγεννιάτικες αγορές του 2015, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της 19ης χριστουγεννιάτικης έρευνας της Deloitte.

Όσον αφορά στην κατανομή του χριστουγεννιάτικου προϋπολογισμού, οι Έλληνες εκτιμούν ότι θα ξοδέψουν φέτος τα Χριστούγεννα 156 ευρώ για φαγητό, 128 ευρώ για δώρα, 69 ευρώ για κοινωνικές εξόδους και 86 ευρώ για ταξίδια και εκδρομές. Η πλειοψηφία των καταναλωτών ξεκινά τις χριστουγεννιάτικες αγορές το Νοέμβριο και συνεχίζουν πιο έντονα την εορταστική περίοδο μεταξύ 16 και 31 Δεκεμβρίου.

ΓΑΣ Έδεσσας – Πανεδεσσαϊκός 63-61



Νίκη για τον ΓΑΣ Έδεσσας στο τοπικό ντέρμπυ της πόλης μας καθώς επικράτησε του Πανεδεσσαικού με 63-61. Ήταν μια νίκη κυρίως ψυχολογίας για τον ΓΑΣ Έδεσσας, που προερχόταν από τρεις ήττες στην σειρά. Το παιχνίδι έγινε σε μια ωραία ατμόσφαιρα με πολύ κόσμο στις κερκίδες του ΔΑΚ, που χειροκρότησε και τις δύο ομάδες.
Ο κόουτς του ΓΑΣ Λάζαρος Λούσης, ξεκίνησε τον αγώνα με τους Βεκόπουλο, Λούση, Δημητρόπουλο, Μαλλιάρη και Χαραλαμπίδη. Ενώ ο κόουτς του Πανεδεσσαϊκού κ. Βάτος με τους Κληντσάρη, Πέτκο, Ιωσηφίδη, Χατζηχαρίση και Θεοδώρου.

ΤτΕ: Ληξιπρόθεσμες οφειλές 2,24 δισ. ευρώ πληρώθηκαν στο δεκάμηνο



Αύξηση εσόδων και δαπανών καταγράφουν στο δεκάμηνο τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για τις καθαρές δανειακές ανάγκες της κεντρικής διοίκησης σε ταμειακή βάση. Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου που αποπληρώθηκαν έχουν φθάσει τα 2,24 δισ. ευρώ.

Το ταμειακό αποτέλεσμα παρουσιάζει έλλειμμα 908 εκατ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 954 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2015. Μειωμένο εμφανίζεται σε ταμειακή βάση και το πρωτογενές πλεόνασμα, 3,97 δισ. ευρώ έναντι 4,84 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.

Διακοπή ρεύματος στο Ριζό και στα Σεβαστειανά Σκύδρας, την Κυρ.20/11/16



Πληροφορούμε τους συνδημότες μας του Ριζού και των Σεβαστειανών, μετά την τηλεφωνική  ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ότι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού  ρεύματος στις προαναφερθείσες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Σκύδρας, από τις 07:30’ έως τις 15:00’, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψήφιση του προϋπολογισμού της ΕΕ



H Ελλάδα και Ιταλία απείχαν από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017 θεωρώντας μη ικανοποιητική την τελική συμβιβαστική πρόταση που κατέθεσε την Πέμπτη η Σλοβακική προεδρία και έγινε αποδεκτή από το Ευρωκοινοβούλιο.
Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απείχε και το Ηνωμένο Βασίλειο, λόγω Brexit.
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η Ελλάδα απείχε για πρώτη φορά από τη

Βαλς: Η ΕΕ κινδυνεύει με διάλυση αν δεν ηγηθούν Γαλλία και Γερμανία



Η Γαλλία πρέπει να συνεχίσει το άνοιγμα της οικονομίας της, μειώνοντας τη φορολογία για τις επιχειρήσεις και η Γερμανία να αυξήσει τις επενδύσεις, σύμφωνα με τον Γάλλο πρωθυπουργό.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση διατρέχει τον κίνδυνο να διαλυθεί εάν η Γαλλία και η Γερμανία ειδικά, δεν εργαστούν πιο σκληρά για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης και δεν λάβουν υπόψη τους τις ανησυχίες των πολιτών, προειδοποίησε την Πέμπτη ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στη γερμανική πρωτεύουσα.

Το Βερολίνο απορρίπτει προτροπή Κομισιόν για δημοσιονομική χαλάρωση το 2017



Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών απέρριψε σήμερα το αίτημα της Κομισιόν προς τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση χαλαρώνοντας τη συνολική δημοσιονομική πολιτική τον επόμενο χρόνο. «Έχουμε μια κριτική στάση στην ανάλυση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνολική επονομαζόμενη ‘δημοσιονομική στάση’ της ευρωζώνης», ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου σε δήλωση που απέστειλε με

Δελτίο τύπου της παράταξης «Πέλλα Δήμος για όλους» για την συνεδρίαση του Δ.Σ. Πέλλας



Σας αποστέλλουμε Δελτίο Τύπου, που αφορά τις θέσεις της Παράταξής μας, στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας, την Τρίτη 15.11.2016 για το προ Ημερήσιο Θέμα :

Μητσοτάκης: «Το Άγιο Όρος φάρος ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους»



Να προσευχηθούν για όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια ζήτησε από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αντιφώνησή του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.
Ο κ. Μητσοτάκης προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί και παίρνοντας τον λόγο είπε ότι έχει έρθει πολλές φορές στο Άγιον Όρος, την τελευταία, μάλιστα, επίσκεψη την

Δανειστές και κυβέρνηση συζητούν «κούρεμα» 50% για χρέη σε Εφορία, Ασφαλιστικά Ταμεία και τράπεζες



Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές μία λύση για τα χρέη, όχι μόνο στην Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή γενικά στο Δημόσιο, αλλά και στις τράπεζες. Αυτή θα αφορά σε «κούρεμα» των χρεών ως και κατά 50%, αλλά και εξόφληση του υπολοίπου χρέους σε δεκάδες δόσεις και σε βάθος χρόνου.
Το θετικό της υπόθεσης είναι πώς η διαγραφή κατά 50% των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε

Αριστοτέλης και Μ. Αλέξανδρος, η συνάντηση δύο μεγαλοφυών



Αριστοτέλης  και  Μ. Αλέξανδρος, η συνάντηση δύο μεγαλοφυών, η πρόσφατη εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου στα πλαίσια του "Έτους Αριστοτέλη"
     Άλλη μια πετυχημένη καθ΄ όλα εκδήλωση οργάνωσε η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας, στον φιλόξενο χώρο της αίθουσας του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας, το απόγευμα της  Δευτέρας 14-11-2016 την 4η εκδήλωση του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών της 21ης περίοδου 2016-17. Και μάλιστα  η εκδήλωση έλαβε χώρα ανήμερα του Αγίου Φίλιππου προστάτη της Ι.Λ.Ε.Γιαννιτσών. 

Στο στόχαστρο 830.000 φορολογούμενοι



Με γενικευμένες κατασχέσεις της περιουσίας τους απειλούνται περίπου 830.000 φορολογούμενοι.
Βασικός στόχος να αυξήσει τα έσοδα το κράτος και να κρατήσει το θετικό μομέντουμ με την καλή πορεία των εισπράξεων.
Σύμφωνα με το capital, πρόκειται για έσοδα από φόρους του δημοσίου που ενώ έχουν βεβαιωθεί οι φορολογούμενοι δεν πληρώνουν και δεν έχουν επιβληθεί εναντίον τους μέτρα

Εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο



Συνεχίστηκαν και την Πέμπτη οι τουρκικές εναέριες παραβιάσεις, καθώς 10 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο σε βορειοανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.
Τα τουρκικά μαχητικά, οκτώ από τα οποία πετούσαν σε σχηματισμούς και δύο μεμονωμένα, προέβησαν επίσης σε οκτώ παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR

Το σχέδιο για διαγραφή οφειλών προς Εφορία και Ταμεία με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό



Ένα σύστημα διαγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού το οποίο ιεραρχεί τα ποσά ανάλογα με την προέλευσή τους, έχει κατατεθεί στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς.
Το νέο σύστημα, το οποίο έχει αναπτύξει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προβλέπει μια ιεράρχηση των οφειλών, που θα έχει στην κορυφή τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/11


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 18 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ποιος είναι ο πιο… επικίνδυνος καφές- Φραπέ, Freddo Espresso ή Freddo Cappuccino;



Ποιος καφές όμως είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία μας;..

Το χειμώνα μερικοί τον προτιμούν… ζεστό, το καλοκαίρι, όμως, όλοι τον προτιμούν κρύο. Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και τις διάφορες εκδοχές του, που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι. Ποιος καφές όμως είναι η καλύτερη επιλογή για την υγεία μας;

Έναρξη Σαρανταλείτουργου στις ενορίες της Έδεσσας



Από την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, αρχή της νηστείας των Χριστουγέννων, σε όλες τις ενορίες της Έδεσσας θα γίνεται Σαρανταλείτουργο μέχρι τα Χριστούγεννα.

--
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΔΕΣΣΗΣ ΠΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «ΠΡΟΒΕΣ-ΠΡΟΒΕΣ-ΠΡΟΒΕΣ»



Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι πρόβες από τη Νεανική Σκηνή καθώς λίγες μόνο μέρες χωρίζουν τους συντελεστές της παραγωγής από την παρουσίαση του έργου «Κόκκαλα» . Ο ευφυής συγγραφέας κος Ανδρέας Φλουράκης σε συνδυασμό με τις σκηνοθετικές οδηγίες της ευρηματικής Θεατρολόγου κας Ηρώς Γεωργίου και το αδιαμφισβήτητο υποκριτικό ταλέντο των νεαρών πρωταγωνιστών, αποτελούν εγγύηση για το αποτέλεσμα.

Βαριά ήττα του Μακεδονικού Έδεσσας με 2-6 από τον Πολυκαρπιακό Πολυκάρπης



Σε οδυνηρή ήττα με σκορ 2-6 υποχρεώθηκε το Σάββατο από την Πολυκάρπη ο Μακεδονικός Έδεσσας.
Οι βυσσινί, αν και ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα, στο δεύτερο ημίχρονο παρουσίασαν σημαντικά χαρακτηριστικά αποδιοργάνωσης και μοιραία έχασαν με μεγάλη διαφορά. Μόλις στο 2' ο Μάτζιος βγήκε μόνος από δεξιά αλλά το σουτ του έφυγε άουτ. Στο 15' ο Μακεδονικός άνοιξε το σκορ με τον Ρέτζια ύστερα από γύρισμα του Τζηκόπουλου.

Αποκαλύψεις Βαρουφάκη."Ο Ομπάμα δεν βοήθησε ποτέ την Ελλάδα.Άνευ σημασίας το ταξίδι του"



Σε νέες αποκαλύψεις για τον άγνωστο διάλογο που είχε με τον Αμερικάνο Πρόεδρο αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα το 2015, καθώς και για την αιτία που τον οδήγησε στην παραίτηση, προβαίνει ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο BBC.Σχολιάζοντας την επίσκεψη Ομπάμα, σημειώνει ότι είναι «άνευ ουσίας», καθώς η Αθήνα δεν είχε καμία βοήθεια από τον πρόεδρο των ΗΠΑ στις διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.

ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου



43 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, την εξέγερση της νεολαίας μας απέναντι στη χούντα των συνταγματαρχών, την εξέγερση του Ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό. Την εξέγερση στην οποία αψηφώντας κάθε κίνδυνο χιλιάδες νέες και νέοι δε δίστασαν να εναντιωθούν ανοιχτά στους στρατοκράτες και τους φασίστες, και να σταθούν με θάρρος και αυταπάρνηση απέναντι στα όπλα και τα τανκς τους πληρώνοντας με το ίδιο τους το αίμα την πίστη στη δημοκρατία, την προσήλωση στο αυτονόητο «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία».

Στη 2η θέση η ομάδα Σκακιστών Γιαννιτσών στο 9ο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας



Έπεσε η αυλαία για το 9ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων Κορασίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 με τον Όμιλο Σκακιστών Γιαννιτσών να συγκεντρώνει το υψηλότερο σύνολο αγωνιστικών πόντων (19,5) και να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση της βαθμολογίας μεταξύ των άλλων ομάδων.

Στην  τελευταία 5η αγωνιστική η ομάδα του Ομίλου Σκακιστών Γιαννιτσών αναμετρήθηκε με την Σκακιστική Λέσχη Φλώρινας και πέτυχε σημαντική εντός έδρας νίκη με σκορ  5 – 1, επισφραγίζοντας την φετινή αξιέπαινη πορεία της.

Γνωριμία με το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα που συνδέονται με την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, συμμετέχει στην ετήσια δράση του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων «Ημέρα για την προβολή του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας», με εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας ως εξής:

Σόιμπλε σε Ομπάμα:"Ας μην παραμυθιάζουμε τους Έλληνες για μείωση του χρέους.Τους κάνεις κακό".



Η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue».«Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε κάνει κακό στην Ελλάδα» δήλωσε, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.Σε παλαιότερη παρέμβασή του, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το

Επιτυχημένη η 12η Χορωδιακή Συνάντηση στα Γιαννιτσά



Σε μια ευχάριστη μουσική ατμόσφαιρα γεμάτη νότες και στίχους, μακρυά από τη δίνη των καθημερινών προβλημάτων, είχαν την τύχη να βρεθούν οι μουσικόφιλοι των Γιαννιτσών, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.
  Οι χορωδίες:
- του Σωματείου Φίλων Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης,
- της Νέας Χορωδίας Λευκάδας και
- της Δημοτικής Χορωδίας Γιαννιτσών,

Πέλλα.Καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του.


Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το μεσημέρι 34χρονος από τη Νότια Πέλλας, στο όρος Τζένα.Συγκεκριμένα σε ορεινή περιοχή του Όρους «Τζένα» του Δήμου Αλμωπίας, παρασύρθηκε από υλοτομημένο κορμό δέντρου γεωργικός ελκυστήρας, που χειριζόταν ο 34χρονος κάτοικος Νότιας, κατά την διάρκεια έλκυσης του κορμού.Αποτέλεσμα ήταν να ανατραπεί ο γεωργικός ελκυστήρας και να τραυματιστεί θανάσιμα. 

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέλλας



Tεκμήρια-λαιμητόμος για τα χαμηλά εισοδήματα



Χαράτσι λόγω τεκμηρίων θα κληθούν να πληρώσουν στην εφορία πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που έχουν χαμηλά εισοδήματα από τόκους, ενοίκια ή περιστασιακή απασχόληση.Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα κληθούν του χρόνου να πληρώσουν υπέρογκα ποσά φόρου εισοδήματος, τα οποία θα υπολογιστούν με 44% επί εξωπραγματικών ποσών τεκμαρτού εισοδήματος που θα τους προσδιορίσουν τα τεκμήρια διαβίωσης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 17/11



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.