Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Γιαννιτσά: 37χρονος συνελήφθη για κλοπή μοτέρ άντλησης υδάτων



Συνελήφθη σήμερα (07.09.2013) το μεσημέρι στα Γιαννιτσά Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός 37 ετών, για κλοπή.
Ειδικότερα, σε αστυνομικό έλεγχο του 37χρονου ο οποίος κινούνταν με δίκυκλο μοτοποδήλατο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (3) μοτέρ άντλησης υδάτων των οποίων την νόμιμη κατοχή δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών.

Πως δήθεν (συν)κουμαντάρουν τον κόσμο



Του Θανάση Νικολαΐδη
Ο ένας δεν μετράει ως αντίπαλος. Από τότε που «έφαγε χώμα» η πλάτη του κι ήταν να μη γίνει το κακό. Για την ανθρωπότητα που διέτρεχε τους κινδύνους της ακροβατώντας σε σκοινί, αλλά σήμερα αφέθηκε στις «ορέξεις» του ενός.
ΩΣΤΟΣΟ, πρέπει να φανεί πως οι δυο τους «συγκυβερνούν» τον κόσμο. Πως μετράει η γνώμη και των δυο και η πορεία της ανθρωπότητας είναι συνισταμένη δυο βουλήσεων, κι ας είναι μία. Των «φίλων και συμμάχων» μας Αμερικανών που διαφεντεύουν τον κόσμο και περιστρέφουν κατά βούλησή τους τον Πλανήτη.

Γ.Καρασμάνης «Τρίχρονος εμπαιγμός και παρανομία σε βάρος των ροδακινοπαραγών για τα 4 λεπτά που τους οφείλετε»



Ο υπογράφων, με αλλεπάλληλες ερωτήσεις, κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στην ολομέλεια της Βουλής, αλλά και συναντήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου, από το 2010, έχει επισημάνει ότι, ένας σημαντικός αριθμός παραγωγών συμπύρηνου ροδάκινου του Νομού μας, δεν έχει εισπράξει τη συμπληρωματική ενίσχυση των 4 λεπτών ανά κιλό για την παραγωγή του 2009. Γεγονός που εξ αρχής οφειλόταν, είτε σε υπηρεσιακά λάθη Οργανισμών εποπτευόμενων από το Υπουργείο σας, είτε σε (λόγω αγνοίας) παραλείψεις όπως π.χ. λάθος ΑΦΜ, ή μη υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 7/9



Η ομορφιά ξεγελάει την σάρκα για να πάρει την άδεια να φτάσει μέχρι την ψυχή.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 7 Σεπτεμβρίου



Γιορτάζουν:

Γεγονότα

413 π.Χ: Οι Συρακούσιοι, υπό τον Σπαρτιάτη Γύλιππο, καταναυμαχούν τον Αθηναϊκό Στόλο, κοντά στο λιμάνι των Συρακουσών. Έτσι καταλήγει σε ολοκληρωτική καταστροφή η προσπάθεια των Αθηναίων να αποκτήσουν τον έλεγχο στη Σικελία (Πελοποννησιακός Πόλεμος).

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Επίσκεψη Υπουργού Μακεδονίας-Θράκης κ. Καράογλου στο Επιμελητήριο Πέλλας

Την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Πέλλας ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Έδεσσα συνοδευόμενος από τους Βουλευτές του Ν. Πέλλας κ.κ. Ιορδάνη Τζαμτζή και Διονύση Σταμενίτη καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πέλλας.

ΠΑΣΟΚ και επανεμφανίσεις εξαφανισμένων



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΣΤΕΡΑ έσκασε μύτη η κα Βάσω Παπανδρέου. Ανανεωμένη και «τραβηγμένη» κατά πρόσωπο  η τ. κυρία επίτροπος, «παντός καιρού» και του…Πεντελικού, με την αγριάδα της στον Ανδρέα «επί προσωπικού». Έσπευσε κι αυτή να πάρει θέση στον μυστικό δείπνο με Σημίτη, Πάγκαλο και Αυγερινό, ξεστόμισε κάποτε το «πλουτίσαντες του ΠΑΣΟΚ», χωρίς να καταβάλει απολύτως καμιά προσπάθεια…απεμπλουτισμού τους.
ΚΑΙ πάμε στον…πολύ κ. Πάγκαλο-συνδαιτυμόνα που υπουργοποιήθηκε πριν ακόμα κλείσει το στόμα απ’ την τελευταία μπουκιά στο «δείπνο».

“Χαλαρώνει” ο Τειρεσίας – Χιλιάδες επαγγελματίες εκτός “μαύρης λίστας”


Βαθιά ανάσα θα πάρουν έμποροι, βιοτέχνες και επαγγελματίες με τη χαλάρωση του Τειρεσία. Τουλάχιστον 14.000 άτομα βγαίνουν από τη μαύρη λίστα καθώς είχαν εκδόσει ακάλυπτες επιταγές ως 5.000 ευρώ. Η στέρηση του μπλοκ επιταγών μειώνεται από τους 12 στους 6 μήνες με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος.Η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος άλλαξε τα κριτήρια για τη χρήση βιβλιαρίου επιταγών από εκδότες ακάλυπτων επιταγών που έχουν αναγγελθεί στον Τειρεσία.

Πρόσκληση Δ.Σκύδρας για χορηγίες στο πλαίσιο της ΕυρωπαΪκής Εβδομάδας Μετακίνησης



Στο πλαίσιο της υλοποίησης και της προβολής των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης – Κινητικότητας ( 16 – 22 Σεπτεμβρίου ) που αποσκοπούν με τον δικό τους τρόπο στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας , ο Δήμος καλεί ,όσους ενδιαφέρονται ( επαγγελματίες , επιχειρήσεις , φορείς ) , να παράσχουν χορηγίες προκειμένου να εξασφαλιστούν διάφορα είδη οργάνωσης και προβολής , ( εκτυπώσεις , πανό , αφίσες , μπλουζάκια ,καπελάκια , χρώματα , αναψυκτικά κ.α.).

Στη βουλή κατέθεσε ο Γ. Καρασμάνης τις προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών




Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή το υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και ζητεί από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας να λάβει υπόψη τις προτάσεις – αιτήματα του, στο υπό κατάρτιση νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Πολύμορφης Έκφρασης στο Ανοιχ. Θέατρο Γιαννιτσών



Διαβάστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Πολύμορφης Έκφρασης στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 6/9



Ένα σπίτι γεμάτο αγάπη είναι μια ζεστή γωνιά!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου



Γεγονότα
394: Η μάχη στον ποταμό Φρίγδο (σημερινή Σλοβενία). Ο Αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Μέγας κατατροπώνει και σκοτώνει τον παγανιστή Ρωμαίο σφετεριστή του θρόνου Φλάβιο Ευγένιο και τον Φράγκο στρατηγό του Αρβογάστη και γίνεται κυρίαρχος όλης της ρωμαϊκής επικράτειας.

1860: Ο Τζιουζέπε Γκαριμπάλντι οδηγεί τους «κοκκινοπουκαμισάδες» του στην κατάληψη της Νάπολης, κατά τη διάρκεια του ιταλικού πολέμου της ανεξαρτησίας.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ανδρέας και οι…κατοπινοί



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΓΙΑ τον Ανδρέα Παπανδρέου θα μιλήσει η Ιστορία. Οι άνθρωποι «μίλησαν» με το ξέσπασμα του 48%. Από σωρευμένη καταπίεση των «νικητών» του Εμφυλίου. Με τη μεθόδευση και τη στάση τους, που, βέβαια, δεν είναι αλλιώτικη από εκείνην των «άλλων», αν επικρατούσαν. Κι αν θυμηθούμε τη δημοκρατία των «άλλων» στις (λαϊκές)…δημοκρατίες τους, λέμε ποτέ πια εμφύλιος-του νικητή η καταπίεση δεν έχει χρώμα και ιδεολογία.

Στιγμές της καθημερινότητας μεσα από τα «έξυπνα γυαλιά» της Google



O Richard Koci Hernandez, φωτογράφος από την Καλιφόρνια, αποτυπώνει ατμοσφαιρικά στιγμιότυπα σε πόλεις από την ανατολή έως τη δύση των ΗΠΑ εμπνευσμένος από τα φιλμ νουάρ και χρησιμοποιώντας ένα πολύ σύγχρονο και τεχνολογικά εξελιγμένο μέσο: τα «έξυπνα γυαλιά» της Google.

Ο φωτογράφος μοιράζεται στη συνέχεια τις στιγμές που αποτύπωσε με τα γυαλιά του με τους φίλους του στο Instagram.

Κύμα αντιδράσεων για το λουκέτο που ζητά η τρόικα σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ


Σε γενική συνέλευση βρίσκεται το πρωί της Τετάρτης το σωματείο των εργαζομένων στην ΕΛΒΟ, αντιδρώντας στα σκληρά αιτήματα της τρόικας που προβλέπουν «λουκέτο» σε Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ, χωρίς αποζημίωση των εργαζομένων.
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση φαίνεται να απορρίπτει τα αιτήματα αυτά και το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει ότι θα χειριστεί προσωπικά το ζήτημα.
Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει άμεσα, επίσημα και δεσμευτικά και διά στόματος του πρωθυπουργού στο αίτημα της τρόικας για το κλείσιμο των ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρος Δρίτσας.

Κρούσμα λύσσας σε αλεπού στην Πέλλα



Κρούσμα λύσσας εντοπίστηκε σε αλεπού που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στην περιοχή Μαυροβούνι. Το ζώο άμεσα στάλθηκε για έλεγχο στην κτηνιατρική υπηρεσία και βρέθηκε θετικό στον ιό.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κρούσμα λύσσας σε αλεπού στο νομό Πέλλας. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της κτηνιατρικής υπηρεσίας, θετικά στον ιό βρέθηκαν και άλλα άγρια ζώα.

Tι φοβούνται, τι ελπίζουν και τι προσδοκούν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στο Δήμο Πέλλας



Λίγους μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, οι φερόμενοι ως υποψήφιοι στο Δήμο Πέλλας φαίνεται πως έχουν ανεβάσει «στροφές» επιδιώκοντας ο καθένας από την πλευρά του να πετύχει το καλύτερο δυνατό «πλασάρισμα» σε ένα στίβο που όλα δείχνουν πως μόνο εύκολος δεν θα ναι.Οι αστάθμητοι παράγοντες είναι δύο. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Και είναι αρκετοί να ανατρέψουν πλήρως τους σχεδιασμούς και την όποια στρατηγική των γνωστών ως τώρα εν δυνάμει υποψήφιων Δημάρχων.

Συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Σκύδρας



   
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σκύδρας πρόκειται να συνεδριάσει , την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 κι ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου , με την εξής θεματολογία στην ημερήσια διάταξη :
1)     Γνωμοδότηση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2014 του Δήμου Σκύδρας.

Αύριο Παρασκευή τα εγκαίνια της Εμποροπανήγυρης στα Γιαννιτσά



Ο Δήμος Πέλλας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Ετήσια Εμποροπανήγυρης στα Γιαννιτσά την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013 στις 20:00.

Διάρκεια της Εμποροπανήγυρης: 6/9 έως 13/9.

Απαγόρευση Συγκομιδής και Διακίνησης ακτινιδίων



Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής  Π.Ε. Πέλλας σας γνωρίζει τα παρακάτω:          
1.       Απαγορεύεται αυστηρά  η συγκομιδή , τυποποίηση και διακίνηση ακτινιδίων καθώς αυτά  δεν έχουν φτάσει σε  ικανοποιητικό βαθμό ωριμότητας.
2.      Η συγκομιδή ακτινιδίων επιτρέπεται ύστερα από σχετική άδεια της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτην/κής Π.Ε. Πέλλας  κατόπιν επιτόπιων ελέγχων, σε κάθε αγροτεμάχιο, του βαθμού ωριμότητας αυτών.

Παπανδρέου: Παραλάβαμε βόμβα μετά το πάρτι της ΝΔ



Επίθεση κατά της ΝΔ τόσο επί Καραμανλή όσο και επί Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο συμπόσιο του Κινήματος για την 3η Σεπτέμβρη. Όσο για τα πεπραγμενα της δικής του διακυβέρνησης έκανε εντέλει θετικό απολογισμό χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην ανεργία και τα μέτρα λιτότητας.
Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε ότι τη διετία 2009-2011, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες, έγινε μια αρχή προς τη σωστή κατεύθυνση, παντού, “μια αρχή, που αν είχε γίνει έστω λίγα χρόνια πριν, δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ Μνημόνια”.

Αλλαγές στην συντακτική ομάδα του Πέλλα Δώθε



Αλλαγές έχουμε στην συντακτική ομάδα του Πέλλα Δώθε. Μέσα στο καλοκαίρι αποχαιρετήσαμε την γνωστή σας ΚαΠέλλα Ξυστίνα, μια αγαπητή φίλη και μαχητική αρθρογράφο που με την διεισδυτική της ματιά ανέδειξε ζητήματα και προκάλεσε αίσθηση. Η καλή μας φίλη θα αναζητήσει πλέον μαζί με την οικογένειά της την τύχη τους σε χώρα του εξωτερικού. Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε καλή τύχη και καλή δύναμη.

«Διαθεσιμότητα» έγινε η «κινητικότητα» των Δημοτικών Αστυνομικών



Στις διαδικασίες για την ένταξη στην κινητικότητα των εργαζομένων στους ΟΤΑ, αναφέρθηκε ο υπουργός Διοικητικής Κ. Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο υπουργείο, ενώ από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση επισήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και την ανησυχία τους για απολύσεις.
 Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο γγ της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλος και Γ.Τσούνης αντίστοιχα, ο Μανώλης Χατζάκης εκ μέρους των σχολικών φυλάκων, ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής πρόεδρος του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών, Απ. Κοσυβάς και Θ. Τάτσης αντίστοιχα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 5/9



Η αλήθεια είναι τόσο σπάνια που ακούγεται υπέροχη όταν την λες.

Η Νέα Σελήνη που γίνεται σήμερα στην Παρθένο σηματοδοτεί ενέργειες που θα δημιουργήσουν μια τάση για ξεκαθαρίσματα αλλά και για κάθαρση σε πολλούς τομείς. Η απόφαση για μια νέα αρχή με καθαρότητα αλλά και περισσότερο οργάνωση θα παρθεί κυρίως από Παρθένους και Ιχθύες. Επίσης θέματα διατροφής, δίαιτας και γενικής αναβάθμισης σε σωματικό επίπεδο θα γίνουν με φροντίδα και αγάπη γιατί θα υπάρχει η συνειδητή απόφαση να κοπούν οι βλαπτικές συνήθειες και οι εξαρτήσεις όλων των ειδών. Ακολουθείστε λοιπόν τις συμπαντικές επιταγές και δεν θα βγείτε χαμένοι.