Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Οι πρωινοί πονοκέφαλοι μπορεί να συνδέονται με κατάθλιψη


Στην καθημερινή ζωή με τον όρο κατάθλιψη εννοούμε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας, που συχνά οφείλεται σε κάτι σχετικά ασήμαντο και επουσιώδες. 
Η κατάθλιψη διαφέρει από την Κλινική Κατάθλιψη η οποία χαρακτηρίζεται από συμπτώματα που διαρκούν πάνω από δύο εβδομάδες και είναι τόσο σοβαρά ώστε να επεμβαίνουν στην καθημερινότητα ενός ατόμου. Πολλές φορές, όμως, υπάρχουν σημάδια και συμπτώματα που μπορούν να περάσουν απαρατήρητα.

Ποια καθαρή έξοδος;Υπό αυστηρή επιτήρηση η Ελλάδα για δεκαετίες!


Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, ο Αλέξης Τσίπρας μιλά για «καθαρή έξοδο». Στις 20 Αυγούστου ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να σπάσει τις αλυσίδες, γράφει η εφημερίδα Handesblatt σε άρθρο με τίτλο «Η Ελλάδα σε αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες».H οικονομική εφημερίδα παρατηρεί ότι «όσο περνά ο χρόνος γίνεται όλο και πια σαφές πως η ολοκλήρωση του προγράμματος δεν σημαίνει και το τέλος των όρων που θέτουν οι δανειστές. Και μετά την εκπνοή του προγράμματος στήριξης η Αθήνα θα παραμείνει σε καθεστώς εποπτείας, όπως

Έδεσσα.Νεκρή 77χρονη από πυρκαγιά στο διαμέρισμά της.


Νεκρή εντοπίστηκε 77χρονη γυναίκα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε διαμέρισμα στην Έδεσσα.
Το διαμέρισμα βρίσκεται στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Δημοκρατίας.
Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν 12 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τέσσερα οχήματα.
Για το περιστατικό προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.


Σκοπιανό.Χωρίς συμφωνία αλλά κλείδωσε ο όρος "Μακεδονία".


Χωρίς λευκό καπνό, ολοκληρώθηκε ο νέος γύρος επαφών των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων, παρουσία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. 
Οι συζητήσεις έχουν εντατικοποιηθεί, η απόσταση που χωρίζει τα θέματα έχει μειωθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα καταλήξει σε τελική λύση ξεκαθάρισε ο ειδικός διαμεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς παρουσία του Νίκου Κοτζιά και του ομολόγου του, της ΠΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ

Tα δύο επικρατέστερα σενάρια για πρόωρες εκλογές


Το σύνθημα για μια άτυπη προεκλογική περίοδο έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τους επόμενους μήνες θα κληθεί να αποφασίσει και τον ακριβή χρόνο των εκλογών.
Όλα θα εξαρτηθούν από το οικονομικό κλίμα και το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος τον Αύγουστο. Μέχρι στιγμής δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου: Οι κάλπες να στηθούν το φθινόπωρο

Ετοιμάζονται νέα συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα για τη Μακεδονία -Στις 6 Ιουνίου


Με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση του ονοματολογικού ζητήματος των Σκοπίων, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας προετοιμάζει νέες κινητοποιήσεις.
Τα μέλη της Επιτροπής, που συστάθηκε από τα συντονιστικά όργανα των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη προχωρήσει σε σειρά επαφών με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οπως δηλώνουν τους έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα

32 δισ. ευρώ χρωστούν οι Έλληνες στα ασφαλιστικά ταμεία


Εντός του πρώτου τριμήνου του 2018, το τρέχον υπόλοιπο των οφειλών που διαχειρίζεται το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), αυξήθηκε κατά 584.570.643 ευρώ. Από αυτά, τα 235.672.484 ευρώ είναι αύξηση στις κύριες οφειλές και τα 348.898.159 ευρώ αύξηση στα πρόσθετα τέλη. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την πρώτη τριμηνιαία έκθεση προόδου έτους 2018 (Ιανουάριος-Μάρτιος 2018) του ΚΕΑΟ, σύμφωνα με την οποία η αύξηση στο τρέχον υπόλοιπο των οφειλών στο ΚΕΑΟ προκύπτει από:

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 26/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 26 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ξεκίνησε τον σχεδιασμό για την προσεχή χρονιά η δεύτερη ομάδα του Αλμωπού, με απόφαση του Δ.Σ. του.


Από την Δευτέρα 21-5-2018 ξεκίνησαν οι προπονήσεις για την δημιουργία της Β ομάδας του Αλμωπού Αριδαίας υπό την καθοδήγηση του προπονητή Κ. Κανωτίδη Ιωάννη και θα συνεχιστούν έως και 15-6 με σκοπό την σωστή ενημέρωση των στόχων της ομάδας καθώς και του  προπονητικού πλάνου που θα ακολουθήσουμε από την αρχή της προετοιμασίας που θα ξεκινήσει στα μέσα Αυγούστου.

«Basketball…Γνωρίστε το άθλημα» Πρόγραμμα Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης "Ίκαροι" Γιαννιτσών


Δωρεάν μαθήματα όλο τον Ιούνιο από τους «Ίκαρους» Γιαννιτσών

Οι «Ίκαροι» Γιαννιτσών διοργανώνουν πρόγραμμα «Basketball…Γνωρίστε το άθλημα» κι απευθύνουν πρόσκληση σε μαθητές-τριες ηλικίας 6-13 ετών (από Α’ Δημοτικού έως Α’Γυμνασίου) να γνωρίσουν το άθλημα της καλαθοσφαίρισης στο δωρεάν  πρόγραμμα ανοιχτών προπονήσεων.

Δύσπνοια, σφίξιμο στο στήθος, βήχας οφείλονται σε Άσθμα ή σε Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ);


του Κωνσταντίνου Λούβρου

Το Άσθμα και η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) ταλαιπωρούν εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο. Κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, επηρεάζουν δραματικά την ποιότητα ζωής των ασθενών και αποτελούν παράλληλα μια σημαντική «πληγή» για τις δαπάνες Υγείας.

Ομιλία Ιεραπόστολου στα Γιαννιτσά


Την Κυριακή 27 Μαΐου 2018, στις 7:30 μ.μ., στον 2ο όροφο του πνευματικού κέντρου «Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Ιεραπόστολο π. Θεοδόσιο Τσιτσιβό, Πατριαρχικό επίτροπο Κανάγκας και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κινσάσας. Ο π. Θεοδόσιος θα αναπτύξει το θέμα: «Ένα θαύμα στο Κονγκό που δεν τελειώνει». Παράλληλα με την ομιλία θα προβληθούν φωτογραφίες και βίντεο από το ιεραποστολικό έργο στο Κονγκό.

Κοντά στο κραχ η τουρκική οικονομία


Για μίνι κραχ της τουρκικής οικονομίας κάνουν λόγο διεθνείς οικονομικοί αναλυτές, καθώς από το ξεκίνημα του 2018 η τουρκική λίρα έχει χάσει 23% της αξίας της έναντι τοπυν ευρώ, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε την Τετάρτη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες το βασικό επιτόκιο, προκειμένου να «αποκρούσει» τις συνέπειες της ολίσθησης στην οποία έχει περιέλθει το νόμισμα της χώρας. Το θρίλερ της τουρκικής οικονομίας δείχνει να μην πλησιάζει στο τέλος του, καθώς λίγες μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 24ης

Γεμάτο νίκες το περασμένο Σαββατοκύριακο για τον «Μ. Αλέξανδρο» Γιαννιτσών


Με δύο νίκες και μία ισοπαλία προχώρησε για την συνέχεια των Τουρνουά Μίνι και Προμίνι της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. το Σάββατο και την Κυριακή 19-20/05/2018 τα τμήματα Μίνι και Προμίνι του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών νικώντας τις αντίστοιχες ηλικιακά ομάδες του «Άθλου» με σκορ 62-40 και του  «Κεραυνού Άσπρου» με 32-57 και φέρνοντας ισοπαλία με το τμήμα Μίνι του «Άθλου»  με σκορ 62-62.

Αλήθειες και ψέματα για την λίμνη Βεγορίτιδα


Ο σύλλογος προστασίας Βεγορίτιδας οργανώνει εκδήλωση –συγκέντρωση στις 26-5-2018 στο πνευματικό κέντρο Αγίου Παντελεήμωνα στις 7 μμ, με θέμα ‘Αλήθειες και ψέματα για την λίμνη Βεγορίτιδα’. Πρόκειται για μια ενημέρωση των κατοίκων όλης της περιοχής σε σχέση με τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την πολύπαθη λίμνη Βεγορίτιδα. Ζητήματα που θα μας απασχολήσουν στην εκδήλωση αυτή θα είναι, πόσο σοβαρή είναι η μόλυνση της λίμνης? Πόσοι βιολογικοί χρειάζονται, πόσοι υπάρχουν και πως λειτουργούν?

Φυλάκιση και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε γιατρό για «φακελάκι»


Με την κατηγορία της δωροδοκίας υπαλλήλου καταδικάστηκε σήμερα γνωστός νοσοκομειακός γιατρός του Ηρακλείου, ο οποίος κατηγορείται ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» ώστε να μεσολαβήσει να μπει άμεσα για επέμβαση ηλικιωμένη.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 5000 ευρώ. 
Ο γιατρός, ο οποίος αρνήθηκε την κατηγορία, άσκησε έφεση κατά της απόφασης.

Ο Γιάννης Σηφάκης με την Διεύθυνση Έργων της ΔΕΔΑ στο σημείο μελλοντικής εξόδου φυσικού αερίου από τον ΤΑΠ


Ο βουλευτής και με την ιδιότητα του ως υπευθύνου για την Ενέργεια στην ΕΠΕΚΕ Ενέργειας περιόδευσε την Πέμπτη 24/05/2018 με το στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων της ΔΕΔΑ Γρηγόρη Μήτση σε Πέλλα και Ημαθία.
Στόχοι της επίσκεψης εργασίας ήταν :
1.      Η αυτοψία στον χώρο του βανοστασίου του ΤΑΠ στο Άσπρο από το οποίο θα κατασκευαστεί ( μετά την αντιμετώπιση από το ΥΠΕΝ των ρυθμιστικών, εμπορικών και τεχνικών θεμάτων που προκύπτουν) η έξοδος φυσικού αερίου στο Άσπρο με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  το 2016.

Καθυστερήσεις και «εμφράγματα» με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις


Με μεγάλη καθυστέρηση, η οποία αναμένεται να ταλαιπωρήσει περισσότερους από 1.500.000 φορολογούμενους στην καρδιά του καλοκαιριού, υποβάλλονται φέτος οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων.
Μέχρι χθες το πρωί οι δηλώσεις που είχαν αποσταλεί ηλεκτρονικά στο σύστημα TAXISnet δεν ξεπερνούσαν το 15% του συνόλου αυτών που αναμένεται να υποβληθούν φέτος, παρά το γεγονός ότι απομένουν πλέον μόλις 38 μέρες μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

Πρόεδρος πρατηριούχων: Η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο


Με τις τιμές των καυσίμων να ανεβαίνουν καθημερινά, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, προειδοποιεί ότι αν δεν μειωθούν οι ειδικοί φόροι, η βενζίνη θα φτάσει τα 2,5 ευρώ το λίτρο.Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ανέφερε ότι η τιμή της βενζίνης στα νησιά, όπου έχει υπερβεί ήδη τα 2 ευρώ, οφείλεται και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ γιατί όπως είπε «η βενζίνη επιβαρύνεται και με τα μεταφορικά».

Μέχρι και 438 ευρώ θα χάσουν οι συνταξιούχοι με τις νέες συντάξεις


Από 200 έως και 700 ευρώ θα κυμαίνονται οι συντάξεις με το νέο ασφαλιστικό ενώ ελάχιστοι είναι αυτοί που θα λαμβάνουν σύνταξη 1.000 ευρώ.Οι μεγάλες μειώσεις που θα υποστούν οι συνταξιούχοι βρέθηκαν στο επίκεντρο του 25ου συνεδρίου της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ.Τα παραδείγματα που ανέλυσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, Βαγγέλης Θεοδωρίδης, περιλαμβάνουν μειώσεις που αγγίζουν και τα 438,38 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία των

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 25/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 25 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Διάβασμα, εξετάσεις και διατροφή. Τα κεράσια απαραίτητα στους μαθητές για τις εξετάσεις



της Kλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου

Οι μαθητές και οι φοιτητές ειδικά σε περιόδους εξετάσεων έχουν υψηλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά λόγω αυξημένων πνευματικών απαιτήσεων και έντονου άγχους και πρέπει να τρέφονται σωστά.
Ποιες είναι οι διατροφικές τους ανάγκες και ποια θρεπτικά συστατικά μπορούν να τους προσφέρουν καλύτερες πνευματικές και σωματικές επιδόσεις;

O Γιάννης Σηφάκης σε Καλύβια και Ριζό για το «ΑΘΗΝΑ» - Προωθείται η λύση που επεξεργάστηκε και πρότεινε ο βουλευτής - οι αγρότες συναινούν



Ο βουλευτής ανέλυσε στους παριστάμενους αγρότες στα Καλύβια και στο Ριζό – θύματα της ΟΠ «ΑΘΗΝΑ» την πρόταση για λύση που είχε παρουσιάσει στην τελευταία συνάντηση μαζί τους στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας πριν 3 βδομάδες. Ζήτησε την συναίνεση τους για να επιδιώξει την προώθηση της στο αρμόδιο Υπουργείο για νομοθέτηση.
Η πρόταση συνίσταται σε αφαίρεση προσαυξήσεων, προστίμων και τόκων και επιμερισμό του «καθαρού» ποσού ανάλογα με τις χρήσεις στις οποίες συμμετείχε ο κάθε αγρότης, όπως προκύπτουν από τα καταστατικά της «ΑΘΗΝΑ».

Γονείς έκαναν μήνυση στον 30χρονο γιο τους για να φύγει από το σπίτι!


Να κάτι που ίσως δε θα δούμε ποτέ σε ελληνική δικαστική αίθουσα... Γονείς μήνυσαν τον γιο τους, θέλοντας να τον αναγκάσουν να φύγει -επιτέλους-από το σπίτι και να ζήσει ανεξάρτητος. Κι όμως η υπόθεση αυτή εκδικάστηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης με «κατηγορούμενο» έναν 30χρονο ο οποίος αρνούνταν να εγκαταλείψει τη πατρική εστία στην περιοχή Syracuse.Ο Michael Rotondo είπε πως η απόφαση του δικαστή υπέρ των γονιών του «είναι εξωφρενική!» και πως θα ασκήσει έφεση και ότι δεν του δόθηκε αρκετός

Ευρωβαρόμετρο.Oι Έλληνες είμαστε ο πιο απαισιόδοξος λαός της Ευρώπης.


Τα 2/3 των πολιτών της Ε.Ε. δηλώνουν πεπεισμένοι ότι η χώρα τους έχει επωφεληθεί από την ιδιότητα του μέλους στην κοινότητα. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το 1983, το οποίο μάλιστα έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η Βρετανία βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, οι ευρωσκεπτικιστικές δυνάμεις σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες οικονομίες βγαίνουν αισθητά ενισχυμένες στην κάλπη και η κόντρα Ανατολής- Δύσης για θέματα

Αερομαχία ελληνικών – τουρκικών μαχητικών πάνω από το Αιγαίο


Σε 28 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου προχώρησαν σήμερα Τετάρτη τα τουρκικά αεροσκάφη , σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκε και μία εικονική αερομαχία μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.Τα 17 συνολικά τουρκικά αεροσκάφη (οκτώ F-16 τα οποία πετούσαν σε τέσσερις σχηματισμούς, ένα CN-235 και οκτώ ελικόπτερα) προέβησαν επίσης σε 18 παραβάσεις των κανόνων εναέριας

Αλλάζει ο τρόπος που οι ασθενείς θα παίρνουν τις ιατρικές εξετάσεις


Από αύριο,Παρασκευή 25 Μαΐου εφαρμόζεται ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) σε όλα τα Κράτη Μέλη της ΕΕ (χωρίς να απαιτείται εσωτερική νομοθετική εναρμόνιση), αντικαθιστώντας τους υφιστάμενους νόμους για την προστασία των δεδομένων.Αυτό σημαίνει ότι από την Παρασκευή κάθε επιχείρηση/οργανισμός που επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα Ευρωπαίων πολιτών θα πρέπει να είναι σε θέση να αποδείξει ότι έχει συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές του νέου

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Κάψατε την Αθήνα,ξεπουλάτε τη Μακεδονία ,υποστηρίζετε την ανομία.


Συζητάμε για το «ολιστικό σχέδιο» της κυβέρνησης, ενώ τη χώρα σκεπάζει ένα γκρίζο σύννεφο βίας, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις πήρε το λόγο στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία και ενώ έχουν περάσει λίγες μόνο ώρες από τις απειλές που ο ίδιος δέχθηκε από τον Ρουβίκωνα.
«Επίθεση από τη μία σε έναν εκλεγμένο δήμαρχο και από την άλλη σε ένα από τα ανώτατα

Αυτός είναι ο 80χρονος ιερέας που ασελγούσε σε 11χρονη


Τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 80χρονου ιερέα που συνελήφθη στις 11 Μαΐου στον Άναυρο Μαγνησίας Βόλου ενώ ετοιμαζόταν να ασελγήσει σε ένα 11χρονο κοριτσάκι με τις «ευλογίες» της 30χρονης Βουλγάρας μητέρας του στη δημοσιότητα με διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βόλου.
Πρόκειται για τον Γεώργιο Κωνσταντάκο του Δημητρίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 17-07-

Στην ουρά έως και 5 χρόνια για σύνταξη 240.000 δικαιούχοι


Εξώδικο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τον ΕΦΚΑ απέστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων για την πολυετή καθυστέρηση στην απονομή των συντάξεων .Έως 2 χρόνια ανέρχεται η καθυστέρηση στην έκδοση οριστικής απόφασης για τις κύριες συντάξεις και έως 5 χρόνια η έκδοση των επικουρικών συντάξεων.
Συνολικά σήμερα βρίσκονται σε εκκρεμότητα περίπου 240.000 συντάξεις και εφάπαξ και όπως τονίζεται στο εξώδικο, το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. θα στραφεί δικαστικά με μηνύσεις και αγωγές κατά παντός

Το τερμάτισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μηταφίδης."Βεβαίως και υπάρχει μακεδονική εθνότητα!"


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης σε δηλώσεις του στον realfm 97.8 υποστήριξε ότι αποδέχεται την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας.«Ασχολούμαστε με αυτό το ζήτημα επειδή υπάρχουν οι πιέσεις από έξω; Είναι ένα πραγματικό ζήτημα. Εγώ δεν το έχω ονομάσει και ούτε πρόκειται να το ονομάσω Σκοπιανό. Τι πάει να πει Σκοπιανό, είναι Μακεδονικό. Είναι ανιστόρητο αυτό και περιφρονητικό για τους γείτονές μας. Ποιος μπορεί ως τροχονόμος της Ιστορίας να το πω έτσι, μπορεί να τους απαγορέψει να έχουν ένα σημείο

Τι λένε τ΄άστρα για σήμερα Πέμπτη 24/5




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 24 Μαϊου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Εκτός ΟΝΝΕΔ ο πρόεδρος της Πέλλας. Υποστήριξε την επίθεση κατά Μπουτάρη.

Στη διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πέλλας Γιάννη Οτουντζίδη προχώρησε η νεολαία της ΝΔ μετά κείμενό του για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως σημείωσε το εν λόγω στέλεχος της ΟΝΝΕΔ αυτοί που επιτέθηκαν στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον οποίο αναφέρει ως “αχαρακτήριστο” του φέρθηκαν “αξιοπρεπέστατα”.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα: «Στο συμβάν οι συγγενείς των ψυχών αυτών, γνωστοί άγνωστοι, μαζεύτηκαν όλοι μαζί με τα παιδιά τους για να επαληθεύσουν ότι δεν έφυγαν

Aποζημίωση 84 εκατ. ευρώ από τη FIFA ζητά ο… εφευρέτης του σπρέι



Ο Βραζιλιάνος, Χάιν Άλεμαν, αυτοαποκαλείται εφευρέτης του σπρέι που εξαφανίζεται μέσα σε δευτερόλεπτα και το οποίο χρησιμοποιούν οι διαιτητές στις στημένες φάσεις στους αγώνες ποδοσφαίρου.
Σύμφωνα με αυτόν, λοιπόν, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα πρέπει να του καταβάλει 84 εκατ. ευρώ, γιατί του έκλεψε την ιδέα με το σπρέι, το οποίο... τη βόλεψε για το μέτρο με τους ρέφερι.

Ανακοίνωση-Καταγγελία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» και τις φιέστες ντροπής με το κράτος και την εργοδοσία



Η πρωτοβουλία  των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ με την δημιουργία μετώπου, με τίτλο: «Κοινωνική Συμμαχία – ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ –   είναι μια άστοχη  ενέργεια που δυστυχώς  δεν μπορεί να δικαιώσει τους στόχους των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά. Γιατί ως πλαίσιο διεκδίκησης βλέπει τους εργοδότες ως κοινωνικούς εταίρους.
Υιοθετεί  επιχειρήματα  του ΣΕΒ: “επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη,, εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, εξάλειψη των αντιαναπτυξιακών, διαρθρωτικών και γραφειοκρατικών εμποδίων, φορολογικά κίνητρα, αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων κλπ. “

Γυναικολογική αιμορραγία, μητρορραγία (κολπική αιμόρροια εκτός περιόδου, στην εγκυμοσύνη ή μετά την εμμηνόπαυση)



του Γιώργου Μονεμβασίτη

Η εμφάνιση αίματος εκτός περιόδου θα μπορούσε δυνητικά να αποτελέσει λόγο ανησυχίας για μια γυναίκα. Η μη φυσιολογική αιμορραγία μπορεί προκύπτει από πολλαπλά αίτια και όχι κατ’ ανάγκη σοβαρά, μεταξύ των οποίων πολύποδες, ινομυώματα, περι-εμμηνόπαυση.  Η ακανόνιστη αιμορραγία μπορεί να σηματοδοτεί πολλά πράγματα: περίοδοι που διαρκούν περισσότερο από το φυσιολογικό, αιμορραγία στο μέσο του μήνα, δύο εμμηνορρυσιακοί κύκλοι ανά μήνα, αιμορραγία μετά το σεξ και άλλα μη φυσιολογικά συμπτώματα. 

Μουσική Παραδοσιακή Βραδιά στο Δημ. Σχολείο Καρυώτισσας


Αφιέρωμα του STAR στην Έδεσσα και τα Λουτρά Πόζαρ



Ένα πλούσιο και ξεχωριστό αφιέρωμα το οποίο παρουσιάζει τo νομό Πέλλας  ως προορισμό τεσσάρων εποχών παρουσιάστηκε από την εκπομπή του STAR "Γυρίσματα στην Ελλάδα".Μέσα απο την εκπομπή αποτυπώνεται ο γαστρονομικός πλούτος της περιοχής ενώ παρουσιάζονται οι σύγχρονες τουριστικές υποδομές που διαθέτει . Εκτενή αναφορά γίνεται και στον πρωτογενή τομέα και παρουσιάζονται επιχειρηματικά πρότζεκτ μέσω των οποίων αγροτικά προιόντα της Πέλλας ταξιδεύουν στα ράφια των αγορών όλου του κόσμου. 

Εκδήλωση Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού στα Γιαννιτσά


Οι Τούρκοι απέρριψαν και τρίτο αίτημα αποφυλάκισης των στρατιωτικών μας.


Απορρίφθηκε για τρίτη φορά από το τουρκικό δικαστήριο το αίτημα αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται κρατούμενοι στις φυλακές Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου 2018, μετά τη σύλληψή τους από τουρκικό περίπολο στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στις Καστανιές Έβρου.Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά Μέσα, σύμφωνα με την απόφαση του πλημμελειοδικείου της Αδριανούπολης, η αποφυλάκισή τους απορρίφθηκε με, την ίδια με τις προηγούμενες φορές, αιτιολογία ότι δεν έχουν διεύθυνση μόνιμης κατοικίας

Γ. Καρασμάνης : Δεν αντέχεται πια ο κ. Αποστόλου !



 Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση :

 «Γραφικός και απελπιστικά κουραστικός έχει καταντήσει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, αφού εδώ και τρία χρόνια όπου βρεθεί και όπου σταθεί εξιστορεί για τη δήθεν «αναπτυξιακή στρατηγική που έχει ο ίδιος σχεδιάσει και υλοποιεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Οι κατσαπλιάδες καταργούν στην πράξη το νόμο Κατσέλη.Απροστάτευτη η Α κατοικία!


Πρόβλεψη και για τους εγγυητές, έκπτωση του οφειλέτη σε περίπτωση καθυστέρησης της καταβολής των δόσεων που ορίζονται με τη δικαστική απόφαση και άρση του τραπεζικού απορρήτου, είναι μερικές από τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Νόμο 3869/2010 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (Νόμος Κατσέλη – Σταθάκη), με στόχο την προστασία της πρώτη κατοικίας.

Γιάννης Σηφάκης: Οι πολιτιστικοί σύλλογοι της Πέλλας μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις εκδηλώσεις τους από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020



O Γιάννης Σηφάκης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία λόγω της πολύχρονης ενασχόλησης του με τον πολιτισμό υπηρετώντας πολιτιστικό σύλλογο της Αλμωπίας και την υπό ίδρυση Ένωση Πολιτιστικών συλλόγων Αλμωπίας, επιθυμεί να ενημερώσει τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων της Πέλλας ότι μπορούν να χρηματοδοτηθούν για τις εκδηλώσεις τους από το πρόγραμμα LEADER.

Χθες στην Πτολεμαϊδα,αύριο στα Γιαννιτσά...Σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 10χρονο!


Ένας 10χρονος δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκυλί την ώρα που έπαιζε μαζί με άλλα παιδιά στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας.
«Το σκυλί επιτέθηκε σε συμμαθητή της κόρης μου, τον δάγκωσε στο πίσω μέρος στο δεξί πόδι. Το παιδί πήγε στο νοσοκομείο, του περιέθαλψαν το τραύμα. Το θέμα είναι ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Εγώ σαν γονιός ανησυχώ πάρα πολύ», είπε, ο πατέρας ενός κοριτσιού που έπαιζε μαζί με

Πανελλαδικές εξετάσεις 2018: Αυτά είναι τα μηχανογραφικά



Σε ρυθμό Πανελλαδικών εξετάσεων μπαίνουν οι μαθητές Λυκείου. Οι Πανελλαδικές ξεκινούν στις 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και μία ημέρα νωρίτερα,  στις 7 Ιουνίου, στα Επαγγελματικά Λύκεια.
Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι τα μηχανογραφικά δελτία για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΠΕΘ www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

Ουραηλίδης Θεοδόσης, πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε.: Δέσμευσή μου η ενότητα της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα



Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Πέλλας που συμμετείχαν στις εσωκομματικές διεργασίες για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής, καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στο να διεξαχθεί μια άψογη εκλογική διαδικασία.
Συγχαίρω όλα τα νέα μέλη που απαρτίζουν πλέον τη ΝΟ.Δ.Ε και τις ΔΗΜ.Τ.Ο και προσβλέπω σε μια ομαλή συνεργασία.

ΕΝΦΙΑ μέχρι να...σβήσει ο Ήλιος με το σχέδιο ανάπτυξης του Τσίπρα.

Μπορεί το Αναπτυξιακό Σχέδιο της κυβέρνησης να χαρακτηρίζεται από την έλλειψη σαφών ποσοτικών στόχων σε πολλά από τα κεφάλαια που έχει, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΕΝΦΙΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί παρά μόνο όταν ο ήλιος δύσει από την Ανατολή.Στο ειδικό κεφάλαιο για τη φορολογία, το Σχέδιο κάνει αναφορά στην εξίσωση αντικειμενικών- εμπορικών αξιών, που συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο τεχνικών διαβουλεύσεων με τους