Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Αγρυπνία προς τιμήν Αγ. Ιωάννου του Ελεήμονος στον Ι.Ν. Αγίων Πάντων Εδέσσης



Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, στις 9:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Εδέσσης θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του αγίου Ιωάννου του Ελεήμονος, Πατριάρχου Αλεξανδρείας.

Συνάντηση Γ.Σηφάκη με την Γ.Γ. Υπουργείου Πολιτισμού για θέματα της Πέλλας



Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αρχαιολόγο Κα Μαρία Βλαζάκη και τους συνεργάτες της για θέματα ανάδειξης αρχαιολογικών θησαυρών  της Πέλλας.
Συγκεκριμένα για το θέμα του κινηματοθέατρου του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στο παλιό τζαμί της Έδεσσας,  την προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας και την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ των εργασιών των κατοικιών και τμήματος του Ανακτόρου στην Αρχαία Πέλλα.

Λαϊκή Συσπείρωση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα



    Ο λαός μας καθημερινά βιώνει το δράμα δεκάδων χιλιάδων προσφύγων, θυμάτων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στις χώρες τους, σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν κ.α., που με κίνδυνο της ζωής τους προσπαθούν να φτάσουν την Ευρώπη.
       Τα καραβάνια των ξεριζωμένων μετρούν εκατοντάδες θύματα στο δρόμο προς τον ασφαλή προορισμό τους, ενώ οι εικόνες με τα νεκρά παιδιά, τις μανάδες με μωρά στην αγκαλιά, τους ναυαγούς, την άγρια καταστολή που δέχονται στα σύνορα των ευρωπαϊκών χωρών συγκλονίζουν.

Στον Μακεδονικό Έδεσσας ο Χρήστος Κόντος!



Σε μια σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Μακεδονικός Έδεσσας, αφού στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου απέκτησε τον 26χρονο επιθετικό Χρήστο Κόντο με πλούσια καριέρα στους νομούς Πέλλας και Θεσσαλονίκης.

Ομιλία με θέμα: «Η Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση» στα Γιαννιτσά






Η Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας σε συνεργασία
 με το  Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Δημιουργική Γραφή" του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,                     τον Σύλλογο Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και την ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ.Π.
 σας προσκαλούν

στην ομιλία του κου Andrew Cowan,
Συγγραφέα, Καθηγητή Δημιουργικής Γραφής  και Διευθυντή  του Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής                                                 του Πανεπιστημίου του East Anglia στο Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα:

«Η Δημιουργική Γραφή στην Εκπαίδευση»
“Can writing be taught?  Teaching the unteachable.”
"Μπορεί η συγγραφή να διδαχθεί; Διδάσκοντας το αδίδακτο"

τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:00
στην Αίθουσα Kέντρου Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Οδό Μαδύτου στα Γιαννιτσά αύριο Κυριακή 8/11 λόγω έργων



Από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας, γνωστοποιείται η διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού Μαδύτου, στη πόλη των Γιαννιτσών, την 8η Νοεμβρίου 2015, ημέρα Κυριακή, και τις ώρες 07:30 έως 15:30, λόγω εκτέλεσης εργασιών από τη εταιρία ΑΘΩΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε., για εργασίες υπόγειου δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ.

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 κι ώρα 08:30΄, μετά από πρόσκληση της
Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα  στην ημερήσια διάταξη:

Χημικά έριξαν οι τζιχαντιστές στη Συρία.



Αέριο μουστάρδας χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση σε πόλη στην βόρεια Συρία τον Αύγουστο, σύμφωνα με έκθεση του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων.
Όπως αναφέρει η έκθεση του Οργανισμού (OPCW) η οποία δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί, αλλά περιήλθε σε γνώση δημοσιογράφων, το αέριο χρησιμοποιήθηκε στην πόλη Μαρεα και τουλάχιστον δυο άτομα εκτέθηκαν σε αυτό, ενώ ένα μωρό είναι πολύ πιθανό να πέθανε εξαιτίας του συγκεκριμένου αερίου.

Εκδήλωση αγάπης με την Λιζέτα Καλημέρη στα Γιαννιτσά



Έκφραση αγάπης και ελεημοσύνης αποτελεί η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 7:00 μ.μ., με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια.Μαζί της συμμετέχουν εκλεκτοί μουσικοί: Η Σοφία Νάτσιου (στιχουργός-συνθέτρια) στο λαούτο και στην κιθάρα, ο Γιάννης Τσέπας στο βιολί, η Άννα Βέργου στα κρουστά,

Υποχρεωτικό το "πλαστικό" χρήμα



Σε εφαρμογή βάζει το Υπουργείο Οικονομικών το σχέδιο για διερεύνηση της χρήσης πιστωτικών και χρεωστικών καρτών από τους πολίτες στις συναλλαγές τους, σε μια προσπάθεια να αυξήσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Ηλεκτρονικός λαχνός και χτίσιμο αφορολογήτου βάσει των ψηφιακών δαπανών είναι ορισμένες από τις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος στο ΥΠΟΙΚ
Όπως γνωστοποίησε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, από την 1η

2ο Διενοριακό πρωτάθλημα Πινγκ-πονγκ στα Γιαννιτσά



Η ενορία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.Ιωήλ προκηρύσσει  και διοργανώνει  αγώνες  Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Πινγκ-πονγκ) με  την  επωνυμία: «2ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ», και προσκαλεί όλα τα παιδιά των Κατηχητικών Ενοριακών Συνάξεων της πόλεως των Γιαννιτσών να συμμετέχουν ή να παρακολουθήσουν τους αγώνες, καθώς επίσης παρακαλεί κι όλους τους κατηχητές/τριες να συμβάλλουν στην καλή οργάνωση του 2ου Διενοριακού Πρωταθλήματος Πινκ-πονκ.

Πάλι τα ίδια.Στον αέρα η δόση των 2 δις.



Απομακρύνεται όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο της έγκρισης για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, καθώς παραμένουν άλυτα τα θέματα που αφορούν στο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και στους πλειστηριασμούς της α' κατοικίας.
Τον τόνο έχει δώσει με δηλώσεις του ο επίτροπος Μοσκοβισί, κάνοντας λόγο -μετά την επίσκεψη του στην Αθήνα- για "κρίσιμη συνεδρίαση".

Ευχαριστήριο του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου για την προσφορά των “γιαννιjazz”



Με ιδιαίτερη χαρά η τάξη της Μουσικής Προπαιδείας του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών (Α.Δ.Ω.Γ.) δέχτηκε τη γενναιόδωρη προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου «γιαννιjazz».
Εκφράζουμε δημόσια τις πιο θερμές ευχαριστίες μας προς το Δ.Σ. και τα μέλη του συλλόγου για τη δωρεά μουσικών οργάνων (φωτο) και την στήριξή τους στην προσπάθεια του Δημοτικού Ωδείου να συνεχίσει να προσφέρει αναγνωρισμένες μουσικές σπουδές και να παράγει πολιτισμό στο Δήμο μας.