Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο τρόπος ζωής που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά τουλάχιστον 7 χρόνια



Οι άνθρωποι που αποφεύγουν επικίνδυνες για την υγεία συμπεριφορές, έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν τουλάχιστον 7 χρόνια περισσότερο συγκριτικά με τον γενικό πληθυσμό και αυτά τα χρόνια να έχουν καλή υγεία.Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα για περισσότερα από 14.000 άτομα και διαπίστωσαν ότι όσοι δεν ήταν παχύσαρκοι και δεν κάπνιζαν έζησαν 4-5 χρόνια περισσότερο από τον γενικό πληθυσμό και αυτά τα επιπλέον

Πώς θα αποφύγετε τις ανεπιθύμητες χρεώσεις στο κινητό σας



Συμβουλές για να αποφεύγουμε τις... δυσάρεστες εκπλήξεις όσον αφορά στις χρεώσεις των κινητών μας τηλεφώνων, αλλά και για την προστασία των δεδομένων μας από ιούς, απώλεια και κλοπή, μας δίνει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).
Δείτε αναλυτικά τις συστάσεις της ΕΕΤΤ:
1. Για να σερφάρω ξέγνοιαστα...

Όλες οι αλλαγές που φέρνει στα ΑΕΙ το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας



Κατατίθεται σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που περιλαμβάνει αλλαγές στην οργάνωση και τη λειτουργία της ανώτατης Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο, το νομοσχέδιο, που συνιστά μία «ολοκληρωμένη θεσμική παρέμβαση στην οργάνωση των ΑΕΙ», θα εισαχθεί στην Ολομέλεια προς συζήτηση στις 31 Ιουλίου. Τα περισσότερα από όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο είναι γνωστά και δεν

Λαφαζάνης καρφώνει Τσίπρα."Το plan B ήταν λεφτά από Ρωσία και πετρέλαιο από Βενεζουέλα"



Ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM 99,5» και στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, υποστήριξε ότι ο ίδιος το 2015 είχε συμφωνήσει με τη Ρωσία η Ελλάδα να λάβει κάποια δισεκατομμύρια ευρώ, ως προκαταβολή για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου που προωθούσε η κυβέρνηση, στην περίπτωση που η χώρα μας έβγαινε από τη ζώνη του ευρώ. Μάλιστα, παραδέχθηκε πως ήταν αυτονόητο ο ΣΥΡΙΖΑ να είχε συζητήσει και με τη Βενεζουέλα το

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.Δείτε τα θέματα.



Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας τη Δευτέρα 24 Ιουλίου στο δημοτικό μέγαρο στα Γιαννιτσά.Δείτε τα θέματα ημερήσιας διάταξης.
1) Ιεράρχηση αναγκών τακτικού προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες ( άρθρο 24 του Ν. 4479/2017 και της αριθμ. 19/30-6-2017 εγκυκλίου του ΥΠΕΣ).
2) Έγκριση διακεκομμένου ωραρίου εργασίας του τμήματος καθαριότητας και αποκομιδής

Με τα σαράβαλα της Ευρώπης οι μεταφορές στην Ελλάδα



Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία ταξινομήσεων για τα επαγγελματικά οχήματα έως 3,5 τόνους, αποκαλύπτοντας πως η συντριπτική πλειοψηφία των συγκεκριμένων οχημάτων που κυκλοφορούν στους δρόμους μας, αφορούν εισαγόμενα μεταχειρισμένα με εκατομμύρια χιλιόμετρα στο κοντέρ.
Αναμφίβολα, η κατάσταση και η ποιότητα των κυκλοφορούντων οχημάτων, αφορά όλη την Ελληνική Κοινωνία και κατα προέκταση θα έπρεπε να απασχολούσε και την Ελληνική

Η Ελλάδα εισάγει το 66% των ψαριών που καταναλώνει



Μόλις το 34% των ψαριών που καταναλώνονται στην Ελλάδα έχει αλιευθεί ή «ανατραφεί» στις θάλασσές της, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής. Η αλιεία στις ευρωπαϊκές χώρες της Μεσογείου δεν δύναται πλέον να καλύψει τις ανάγκες των καταναλωτών και έτσι εισάγονται περί τους 5 τόνους ετησίως, κυρίως από χώρες της Βόρειας Αφρικής.
Μια νέα διεθνής έκθεση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF εξετάζει τις «διαδρομές»

Σκάνδαλο ΑΕΠΙ.Οι καταστηματάρχες πλήρωναν και οι τραπεζικοί λογαριασμοί "φούσκωναν".



Τα πιο μαύρα σενάρια επιβεβαιώνονται όπως φαίνεται για τους δημιουργούς, οι οποίοι θα μείνουν τελικά απλήρωτοι από την ΑΕΠΙ, που αδυνατεί να τους καταβάλει τα πνευματικά τους δικαιώματα. Κι αυτό γιατί η Eurobank προχώρησε σε δέσμευση ποσού ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, από λογαριασμό της εταιρίας στην τράπεζα, λόγω ανεξόφλητου δανείου της ΑΕΠΙ.

Κερδισμένοι και χαμένοι από τις αλλαγές στα ειδικά μισθολόγια



Στα «μαλακά» πέφτουν όσοι αμείβονται με ειδικά μισθολόγια στο Δημόσιο με το νόμο 4472/2017 «Μισθολογικές ρυθμίσεις ειδικών κατηγοριών λειτουργών και υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντιστοίχων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής», όπως προκύπτει από πολυσέλιδη και εξαιρετικά αναλυτική

Τα 21 προαπαιτούμενα που ζήτησε το ΔΝΤ και συμφώνησε (πάλι!) ο Τσίπρας.



Τα νέα 21 προαπαιτούμενα που οφείλει να εφαρμόσει η Ελλάδα για να πληροί τις προϋποθέσεις του νέου δανείου/μνημονίου με το ΔΝΤ που βρίσκεται από σήμερα σε ισχύ αποκαλύπτει η επιστολή που φέρει τις υπογραφές των κ.κ. Τσίπρα, Τσακαλώτου και Στουρνάρα. 
Η επιστολή προθέσεων (Letter of Intent) με ημερομηνία 7 Ιουλίου, και οι 2 πίνακες που την συνοδεύουν έχουν στο επίκεντρο τις τράπεζες. Και τούτο γνωρίζοντας ότι το ΔΝΤ ζητά

Τι πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες αγρότες με τις φορολογικές δηλώσεις



Διευκρινίσεις σχετικά με τους επαγγελματίες αγρότες και την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων, μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τα προσυμπληρωμένα στοιχεία στο ηλεκτρονικό σύστημα, έδωσε με ανακοίνωσή του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι προσυμπληρωμένοι οι κωδικοί 037-038 στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οι

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 22/7


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 22 Ιουλίου


 


Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Συνεργασία ανθρώπων - έξυπνων μηχανών



Οι έξυπνες μηχανές δεν είναι απειλή για την ανθρωπότητα, υποστηρίζουν οι οπαδοί της τεχνολογίας AI (Artificial Intelligence), σε αντίθεση με πλήθος άλλων που έχουν αντίθετη άποψη.
Οι πρώτοι αφήνουν κατά μέρος τον φόβο και πάνε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας πως οι μηχανές και η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τους ανθρώπους, αλλά μπορούν να παρέχουν γνώσεις, δυνατότητες και υποστήριξη για την οικονομική πρόοδο, αλλά και για τις ειρηνευτικές διαδικασίες.

Εσπεριδοειδή ενάντια στην άνοια



Καταναλώνοντας καθημερινά πορτοκάλια, λεμόνια, μανταρίνια και γκρέιπφρουτ μπορείτε να μειώσετε σημαντικά τον κίνδυνο άνοιας, μιας σοβαρής και ανίατης νευροεκφυλιστικής πάθησης που προσβάλλει 47 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.
 Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τοχόκου στην Ιαπωνία έπειτα από έρευνα που πραγματοποίησαν με συμμετοχή περισσότερων από 13.000 ανθρώπων.

Το πιο τέλειο κορμί στο ΝΒΑ ο Αντετοκούνμπο



Η ισπανική εφημερίδα MARCA αποθέωσε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για το κορμί του, γράφοντας ότι διαθέτει το καλύτερο από οποιονδήποτε άλλον παίκτη του πρωταθλήματος!
Με αφορμή την ανάρτηση των Μιλγουόκι Μπακς για τις προπονήσεις του Γιάννη με τον αδερφό του Θανάση στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, η Marca έκανε ειδική αναφορά στο σώμα του σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Πρόσκληση σε τελετή μνήμης για την επέτειο της εισβολής των τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο


Φοιτήτριες του ΑΠΘ σχεδίασαν «έξυπνο» ρούχο παντός καιρού.



Δύο τελειόφοιτες φοιτήτριες του τμήματος Αρχιτεκτονικής του ΑΠΘ, η Μαρία Λανταβού και η Ευθυμία Δουρουδή, σχεδίασαν ένα έξυπνο ρούχο (wearable) παντός καιρού και τόπου –στο πλαίσιο της διπλωματικής τους εργασίας– και κέρδισαν με αυτό ένα από τα πρώτα βραβεία στον παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού για τις ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου «Rethinking the Future», στην κατηγορία «Product Design», ανάμεσα

Νέες μεταγραφικές κινήσεις του Αλμωπού Αριδαίας



Η διοίκηση του Αλμωπού Αριδαίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία της με τους ποδοσφαιριστές Γιώργο Ελευθεριάδη, Σίμο Μένιο, Γρηγόρη Καραγιαννίδη και Άρη Χρήστου.  Ο τελευταίος θα έχει και τον διπλό ρόλο παίκτη και προπονητή τερματοφυλάκων για την νέα ποδοσφαιρική σεζόν.

Τα βήματα για να δηλώσετε ακατάσχετο λογαριασμό στο Taxisnet



Ο εφιάλτης των φόρων επιστρέφει για εκατομμύρια φορολογούμενους. Μέχρι το τέλος του μήνα περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι (μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, εισοδηματίες και αγρότες) με χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος. Τον επόμενο μήνα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, η πληρωμή του οποίου θα γίνει σε πέντε ίσες

Στην Αθήνα ο δήμαρχος Πέλλας για τα αιτήματα των αγροτών



Διαδοχικές συναντήσεις είχε την Τετάρτη ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος με τον κ. Νικόλαο Αντώνογλου, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων καθώς και με τον πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α. κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ.
 Ο δήμαρχος ενημέρωσε για το μέγεθος της καταστροφής, για την κατάσταση απελπισίας στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση και για τις πιθανές λύσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.

Βόμβα για 250.000 συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.Χάνουν έως και 2 συντάξεις!



Πραγματικές μειώσεις που φτάνουν στα 513 ευρώ το μήνα ή 40,8% βγάζει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις 250.000 συνταξιούχων του πρώην ΤΕΒΕ-ΟΑΕΕ!
Είναι αποκάλυψη-σοκ που έρχεται στη δημοσιότητα με επίσημα στοιχεία της ομάδας στελεχών των Ταμείων που κάνουν τον επανυπολογισμό όλων των παλιών συντάξεων για να καθοριστούν και οι λεγόμενες προσωπικές διαφορές μεταξύ νέας και παλιάς σύνταξης.
Τα στοιχεία που εξασφάλισε και αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος δείχνουν ότι οι

Γ. Καρασμάνης : Άμεσα και ουσιαστικά μέτρα και όχι αδιαφορία θέλουν οι ροδακινοπαραγωγοί



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με τη δραματική κατάσταση που βιώνουν φέτος οι Έλληνες ροδακινοπαραγωγοί :
            «Αφημένοι στην τύχη τους βρίσκονται φέτος οι ροδακινοπαραγωγοί μας, εξαιτίας της πλήρους αδιαφορίας  κυβέρνησης και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο ΕΟΦ απαγόρευσε διακίνηση προϊόντος της Νestle



Την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης της παρτίδας L-70080291 του προϊόντος «Μπισκοτοκρέμα NESTLE» λόγω της παρουσίας πολυκυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων σε επίπεδα πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, όπως αυτά ορίζονται από τον Κανονισμό 1881/2006/ΕΕ, αποφάσισε ο ΕΟΦ.Η παρούσα απόφαση σύμφωνα με την κ. Αντωνίου, εκδίδεται με σκοπό να ενισχύσει την εθελοντική απόσυρση της εταιρείας NESTLE

Ο Γιάννης Σηφάκης κατέθεσε υπόμνημα στον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου



Δίκαιη ανάπτυξη και αποκατάσταση αδικιών δεκαετιών στην Πέλλα στην παιδεία σημαίνει ίδρυση ΤΕΙ Πέλλας με τρία τμήματα:
Έδεσσα – σχολή τουριστικών επαγγελμάτων
Γιαννιτσά ή Σκύδρα  -  σχολή γεωπονίας ή ζωοτεχνίας
Αριδαία – σχολή δασοπονίας

Φόβοι για μετασεισμούς άνω των 6 Ρίχτερ - Τι λένε οι σεισμολόγοι



Οι σεισμολόγοι προσπαθούν να καθησυχάσουν, ωστόσο, εφιστούν την προσοχή των κατοίκων της Κω και προειδοποιούν για άλλους επίσης μεγάλους μετασεισμούς -ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ, μετά τον φονικό σεισμό 6,7 Ρίχτερ.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κώστα Παπαζάχου στον ΣΚΑΙ, ο οποίος ναι μεν είπε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τα καινούργια κτίρια, ωστόσο, τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της κατάστασης.

6,7 ρίχτερ χτύπησαν την Κω. Νεκροί και τραυματίες.Βγήκε η θάλασσα στη στεριά.



Δύο νεκροί, αρκετοί τραυματίες και σοβαρές υλικές ζημιές είναι ο τραγικός απολογισμών δύο ισχυρών σεισμών 6,4 και 5,1 βαθμών που χτύπησαν τα ξημερώματα την Κω.Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρο το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων και τις τουρκικές ακτές. Τις πληροφορίες για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης. Όπως αναφέρει μάλιστα το ΑΠΕ, οι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 21 Ιουλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 21 Ιουλίου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Παίκτρια του ΠΑΟΚ η Χατζηπαρασίδου από τα Γιαννιτσά

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και το Τμήμα Χάντμπολ Γυναικών του Δικεφάλου ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους με την αθλήτρια, Μαρία Χατζηπαρασίδου.
Η 22χρονη πλέι μέικερ πέρσι σημείωσε 144 γκολ σε 14 αγώνες (3η σκόρερ στην Α1 Γυναικών) με την φανέλα του Παναιτωλικού.
Η καριέρα της ξεκίνησε από το Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών (2009-2013) ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Πάτρα για λογαριασμό της Ορμής (2013-2015).

9 μύθοι για την υγεία του δέρματος



«Η ηλιοθεραπεία είναι απαραίτητη για να συνθέσει το δέρμα αρκετή βιταμίνη D». «Το βούτυρο μπορεί να καταπραΰνει γρήγορα το ηλιακό έγκαυμα». «Δεν μπορεί να καεί όποιος οδηγεί με κλειστά τζάμια». Απόψεις σαν κι αυτές είναι αρκετά διαδεδομένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστές. Οι επιστήμονες της Ελληνικής Δερματολογικής και Αφροδισιολογικής Εταιρείας (ΕΔΑΕ) εξηγούν τι ισχύει και τι όχι στο θέμα της ηλιοπροστασίας.

Μετά τη "Μεδουσα", ξανά καύσωνας



Μετά την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, ο καιρός βελτιώνεται και σταδιακά ανεβαίνει η θερμοκρασία.  
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, Γιάννη Καλλιάνου, παρά το γεγονός ότι ακόμη επικρατεί μια σχετική ψύχρα νωρίς το πρωί και αργά τη νύχτα, σταδιακά ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και έτσι μέχρι το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα είναι αυτές που ορίζει η μέση τιμή για την εποχή.

Έπεσε το κινητό σου στο νερό; - Αυτό είναι το κόλπο για να το σώσεις!



Ειδικά τώρα το καλοκαίρι που μπαίνεις με το κινητό σε πισίνες και θάλασσες, η συσκευή σου διατρέχει παραπάνω κινδύνους να πέσει σε νερό. Και αυτό, θα της κοστίσει πολύ. Και σε εσένα το ίδιο. Υπάρχει ένας όμως τρόπος, να το σώσεις.Τι να κάνεις λοιπόν, αν το κινητό σου κάνει μπλουμ; Απλά το κλείνεις άμεσα και το βάζεις μέσα σε άμμο για... ακαθαρσίες γάτας. Ναι πολύ καλά άκουσες.Είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να απορροφηθεί η

Νέα πτώση στις τιμές κατοικιών στην Ελλάδα.



Μεγάλη πτώση μέσα στην κρίση, κατά την περίοδο από το 2009 έως το 2014 έχει σημειώσει και η διάμεση αξία της πρώτης κατοικίας του Έλληνα, η οποία μειώθηκε στη διάρκεια της κρίσης κατά 34%, από 106.340 ευρώ το 2009 σε 69.834 ευρώ το 2014   Κι ενώ οι τιμές των κατοικιών σημειώνουν άνοδο κατά 4% στην περιοχή της Ευρωζώνης και κατά 4,5% στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με πέρυσι, στην Ελλάδα τα διαμερίσματα, παλιά και νέα εξακολουθούν να σημειώνουν περαιτέρω μείωση που αντιστοιχεί στο 1,8%, σε

Γ.Καρασμάνης: Απαντήσεις Υπουργείων για τα αιτήματα των πληγέντων από τις θεομηνίες



Απαντήσεις σε Ερωτήσεις του Γιώργου Καρασμάνη με τα αιτήματα των πληγέντων για τις τεράστιες καταστροφές στο Νομό μας από τις θεομηνίες τους μήνες Απρίλιο και Ιούνιο, έδωσαν τα συναρμόδια Υπουργεία.
Οι Ερωτήσεις αφορούσαν τις ανυπολόγιστες ζημιές από την  πρωτοφανή σε ένταση και διάρκεια χαλαζόπτωση, σε συνδυασμό με σφοδρή ανεμοθύελλα της 14ης Ιουνίου στις περιοχές κυρίως των Δήμων Αλμωπίας και Πέλλας, καθώς και τις τεράστιες σε έκταση και μέγεθος ζημιές από τον αιφνίδιο παγετό που νωρίτερα, στις 22 Απριλίου, είχε πλήξει τον ορεινό όγκο Έδεσσας και Αλμωπίας.

Εξανεμίστηκε το 40% του πλούτου των Ελλήνων σε μια πενταετία.



Κατά 40% μειώθηκε η αξία του καθαρού πλούτου των νοικοκυριών κατά τη διάρκεια της κρίσης μέσα σε μια πενταετία, όπως προκύπτει από τις διαθέσιμες μελέτες, οι οποίες περιλαμβάνονται στο 45ο τεύχος του Οικονομικού Δελτίου της Τράπεζας της Ελλάδος.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του Ευάγγελου Χαραλαμπάκη, το διάστημα 2009-2014, η διάμεση αξία του πλούτου των νοικοκυριών περιορίστηκε κατά 40%, ποσοστό το οποίο κρίνεται ως στατιστικά ιδιαίτερα σημαντικό.

Σε θέση μάχης η ΝΔ για το Καμμένος -Gate



Σκληρή γραμμή επίθεσης στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου θα ακολουθήσει η ΝΔ στην αυριανή συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για την εξεταστική που ζήτησε προκειμένου να διερευνηθούν οι 12 συνομιλίες διάρκειας 21 λεπτών που είχε ο υπουργός Αμυνας με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη. Στο στόχαστρο βρίσκονται και όλοι όσοι εμπλέκονται, υπουργοί και μη πολιτικά πρόσωπα ανάμεσα στα οποία είναι και ο λιμενικός υπάλληλος Παναγιώτης Χριστοφορίδης ο οποίος σε συνομιλία του με τον κατάδικο στην ουσία τον κάλεσε να

Κερδισμένη ή χαμένη η Γερμανία από την ελληνική κρίση



Ο γερμανικός τύπος εξακολουθεί να ασχολείται με το ερώτημα αν η Γερμανία επωφελείται από την ελληνική κρίση αλλά και με το πώς η υποψία της κερδοσκοπίας θα τίναζε στον αέρα το ηθικό πλεονέκτημα του αρωγού, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.
Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit βάζει στο μικροσκόπιο τη θέση που υποστήριξε την περασμένη εβδομάδα βάσει στοιχείων η SZ του Μονάχου ότι η Γερμανία κερδίζει δισεκατομμύρια μέσω της βοήθειας προς την Ελλάδα. Μήπως λοιπόν η Γερμανία αντί να

Δασικοί χάρτες: Πώς θα σώσετε τα χωράφια σας



Τροπολογία στο… παρά πέντε για τους δασικούς χάρτες περνά το υπουργείο Περιβάλλοντος, την ίδια ώρα που ο αν. υπουργός Σωκράτης Φάμελλος δηλώνει πως δεν θα δοθεί περαιτέρω παράταση, σημειώνοντας μάλιστα ότι η 27η Ιουλίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία.
Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το ΥΠΕΝ προσανατολίζεται να ανακοινώσει τελευταία στιγμή την… εκ νέου παράταση που έχει ήδη

Το Καστελόριζο είναι ο κύριος στόχος του Ερντογάν: Πολύτιμη για την Ελλάδα η αξία του.



Γράφει ο Θεόδωρος Καρυώτης*
Προσπαθώ, μάταια, από την δεκαετία του 1980 να ενημερώσω τις ελληνικές κυβερνήσεις και τον ελληνικό λαό για την αξία του Καστελόριζου. Ακόμα και, σήμερα, τα δελτία καιρού στις ελληνικές τηλεοράσεις δεν περιλαμβάνουν το ακριτικό νησί, διότι κείται πολύ ανατολικότερα από τους χάρτες που χρησιμοποιούν. Επίσης, κάποιοι αγνοούν και βασικά στοιχεία της γεωγραφίας αναφέροντας ότι το Καστελόριζο είναι το νοτιότερο μέρος της

"Kατάρα" το μπλοκάκι για τους εργαζόμενους



Σε απίστευτο πονοκέφαλο για φτωχούς ανθρώπους, για βιοπαλαιστές αποδεικνύονται τα «μπλοκάκια» που τους μετατάσσουν ξαφνικά και αναίτια από την κατηγορία των μισθωτών σε εκείνη των επαγγελματιών και εκτός του φόρου εισοδήματος, τους υποχρεώνουν σε προκαταβολή φόρου και μάλιστα 100%. Το αλαλούμ που προκαλούν οι καινοφανείς διατάξεις έχουν βυθίσει στην απελπισία χιλιάδες εργαζόμενους, που τα προηγούμενα χρόνια διατηρούσαν και μπλοκάκι, αλλά δεν ασκούσαν ελεύθερο επάγγελμα.

Τακτοποίηση αυθαιρέτων "με κοινωνικά κριτήρια"



Τακτοποίηση των αυθαιρέτων με κοινωνικά κριτήρια θα προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα που είναι προς ψήφιση επανέλαβε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος σημείωσε ότι «θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα του συστήματος, θα έχει το 50% του ενεργειακού μας συστήματος, θα επιβιώσει», για να προσθέσει: «έχουμε συμφωνήσει για παραχώρηση του 40% των

Το ΔΝΤ «σφραγίζει» το νέο μνημόνιο με την Αθήνα



Συνεδριάζει σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, προκειμένου να εγκρίνει την «κατ’ αρχήν έγκριση» (Approval in Principle - AIP) της νέας δανειακής σύμβασης ύψους 1,6 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου αναμένεται να ξεκινήσει αργά το βράδυ, ώρα Ελλάδας.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, στη συνεδρίαση δεν αναμένονται εκπλήξεις και θα πρόκειται

Γιάννης Σηφάκης : Ξεκινά η επισιτιστική βοήθεια οπωροκηπευτικών με δωρεάν διάθεση σε ευπαθείς ομάδες



Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση Υπουργού Βαγγ. Αποστόλου και Αν. Υπουργού Θ. Φωτίου
Η Πέλλα συμμετέχει στο πρόγραμμα και με τις Ομάδες Παραγωγών και με μεμονωμένους αγρότες μέλη συνεταιρισμών
Επισυνάπτεται το ΦΕΚ της Κ.Υ.Α.