Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά στις 25 Μαρτίου - Δείτε συνταγή


Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά. Ξέρετε γιατί τρώμε μπακαλιάρο εκείνη την μέρα; Στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία επιτρέπει δύο εξαιρέσεις όπου μπορούμε να φάμε αποκλειστικά ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Ο μπακαλιάρος είναι φθηνός και μάλιστα εύκολος στη συντήρηση για αυτό ήδη από τα παλιά χρόνια ήταν η ιδανική επιλογή.

25η Μαρτίου: Πώς το δημοτικό τραγούδι «τροφοδότησε» το 1821



Λίγο πριν την 25η Μαρτίου η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών, Μαρία Μαντουβάλου επισημαίνει τον άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στο δημοτικό τραγούδι με την επανάσταση και την ιστορία του 1821.

"Εκτιμάται ότι υπολογίζονται πάνω από 300 με 400 δημοτικά τραγούδια την περίοδο της επανάστασης μέχρι και την απελευθέρωση, τα οποία όχι μόνο καταγράφουν κι απεικονίζουν τις ενέργειες των κλεφτών στις παραμονές της Επανάστασης, αλλά ξεσηκώνουν και τροφοδοτούν την ψυχή, ώστε να ξεσηκωθεί για επανάσταση" λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με επιτυχία το «Επετειακό Αντάμωμα Λυκείων των Ελληνίδων» Γιαννιτσών για την συμπλήρωση 25χρόνων από την ίδρυσή του



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 το “Επετειακό Αντάμωμα Λυκείων των Ελληνίδων”. Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών, με αφορμή τη συμπλήρωση  25 χρόνων από την ίδρυσή του διοργάνωσε τη Μουσικοχορευτική παράσταση , έχοντας την ιδιαίτερη τιμή να φιλοξενεί το Λύκειον των Ελληνίδων Αθηνών.

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή



Μια ώρα μπροστά γυρίζουν τα ρολόγια την Κυριακή 26 Μαρτίου, όπως κάθε τελευταία Κυριακή του Μαρτίου.
Η θερινή ώρα τίθεται σε ισχύ κι έτσι στις 3 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα δείξουν 4.
Η επιστροφή στη χειμερινή ώρα θα γίνει και πάλι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως κάθε χρόνο, όταν τα ρολόγια θα γυρίσουν μία ώρα πίσω.

Στη βουλή η επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων δωματίων & διαμερισμάτων Πιερίας-Ημαθίας-Πέλλας



Ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, την επιστολή διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας – Ημαθίας – Πέλλας, με την οποία ζητούν την κατάργηση του Νόμου 4446/2016.

Γιούνκερ: Η Ελλάδα μας χρειάζεται, αλλά κι εμείς την χρειαζόμαστε



«Η Ελλάδα μας χρειάζεται, αλλά κι εμείς χρειαζόμαστε την Ελλάδα επίσης», τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στη συνεδρίαση των κοινωνικών εταίρων και ευρωπαϊκών συνδικάτων με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.
«Το κοινωνικό κεκτημένο ισχύει για όλους», τόνισε, επαναδιατυπώνοντας τη θέση που εξέφρασε νωρίτερα – το μεσημέρι της Παρασκευής – στην απάντησή του στην επιστολή

Αξιόλογη εκδήλωση για την ιστορική γεωγραφία και τις εδαφικές διεκδικήσεις των Ελλήνων στην Μακεδονία τον 19ο αι.



Ιδιαίτερη αίσθηση άφησε στο ακροατήριο που παραβρέθηκε στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού  Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας το απόγευμα της Τετάρτης 22-3-2017 η ομιλία του Βασίλειου Αθ. Πλατή διδάκτορα Νεότερης Ιστορίας  του Α.Π.Θ και επιστημονικού  ερευνητή.  Η 11η εκδήλωση  της 21ης περιόδου του Ανοικτού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών  είχε ως θέμα: «Προβολές του παρελθόντος στο παρόν: Ιστορική γεωγραφία και εδαφικές διεκδικήσεις των Ελλήνων στην Μακεδονία κατά τον 19ο αι.» και παρουσιάστηκε από τον Βασίλειο Τραούδα  υπεύθυνο του Α.Λ.Π. και μέλος του Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Γ. «Ο Φίλιππος».  

«Εμφύλιος» στη γερμανική κυβέρνηση για την Ελλάδα.



Κεντρικό θέμα του σημερινού κυβερνητικού μπρίφινγκ, στο Βερολίνο στο οποίο συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των υπουργείων, ήταν η σημερινή κατηγορία του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πως ο υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έστειλε «λάθος μηνύματα» στην Αθήνα. Παρά τις προσπάθειες των εκπροσώπων των δύο υπουργείων αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου να αναδείξουν μια κοινή κυβερνητική

Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ λειτουργεί συμβουλευτικό σταθμό στα Γιαννιτσά (Πνευματικό Κέντρο)



Το ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ απευθύνεται σε χρήστες ουσιών και τις οικογένειές τους και  λειτουργεί περιφερειακό συμβουλευτικό σταθμό στην πόλη των Γιαννιτσών.
Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ στα Γιαννιτσά λειτουργεί από το 2005 μετά από πρωτοβουλία του κέντρου πρόληψης Ν. Πέλλας «Το Όραμα» και σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. και το Δήμο Πέλλας, που έχει παραχωρήσει το χώρο και καλύπτει μέρος των λειτουργικών εξόδων.

Στην επανάσταση του 21’ το σημερινό doodle της Google



Στην επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης της 25ης Μαρτίου του 21' είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google προβάλλοντας την κυματιζόμενη Ελληνική σημαία

Η συμβολή των Μακεδόνων στην Επανάσταση του '21




Δρ Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
Ο Αγώνας της Ανεξαρτησίας που οδήγησε στη δημιουργία ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, υπήρξε μακρά και οργανωμένη προσπάθεια ολοκλήρου του Ελληνισμού, του οποίου τα εθνικά γεωγραφικά όρια χάραξε η Χάρτα του Ρήγα και το καταστατικό της Φιλικής Εταιρίας. Ωστόσο, η εθνική δράση των Μακεδόνων κατά το διάστημα της Ελληνικής Επανάστασης, δεν παρουσιάσθηκε επαρκώς από τους ιστοριογράφους, με συνέπεια να εμφανίζεται μάλλον

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα 25/3


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 25 Μαρτίου

 




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017

Ο Αρχιμ. Αντώνιος Φραγκάκης ομιλητής στη τελευταία σύναξη της Αγίας Αικατερίνης



Την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017, στις 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η τελευταία Σύναξη στην σειρά των Συνάξεων του Σεβασμιωτάτου στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών.
Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Αντώνιος Φραγκάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας Κρήτης.

Εσπερινά Κηρύγματα Κυριακής 26 Μαρτίου σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Την Δ΄ Κυριακή των Νηστειών, 26 Μαρτίου 2017, στις 18.00, μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Εσπερινό Κήρυγμα:

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Δήμου Σκύδρας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου



Με την πίστη στα ιδανικά του έθνους και με τον οφειλόμενο σεβασμό ο Δήμος Σκύδρας  πρόκειται να τιμήσει το διπλό εορτασμό, θρησκευτικό κι εθνικό, της 25ης Μαρτίου.
Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017,λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις, (συνοπτικό πρόγραμμα):

Απάντηση γραφείου τύπου βουλής στο δημοσίευμα της Καθημερινής για μετακλητούς υπαλλήλους στη βουλή



Αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:
Εάν είχε γίνει μια ενδελεχής δημοσιογραφική έρευνα, οι συντάκτες που γράφουν ή αναπαράγουν εν γνώσει τους ανακρίβειες θα είχαν αντιληφθεί ότι σε καμία περίπτωση, όπως άλλωστε αναφέρεται και στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν έγινε μετατροπή εργασιακής σχέσης μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή.

«Κρυφή» εισφορά σε 1.276.000 συνταξιούχους



«Κρυφή» εισφορά 0,20 ευρώ τον μήνα δίνουν από τη σύνταξή τους -χωρίς να το γνωρίζουν ή να το έχουν ζητήσει- 1.276.000 συνταξιούχοι χρηματοδοτώντας τρεις συνταξιουχικές οργανώσεις.Σύμφωνα με επιστολή - καταγγελία του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων προς την υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ε. Αχτσιόγλου, η σχετική παρακράτηση (που γίνεται αυτόματα από την 1η Ιουλίου του 2016, σε εφαρμογή του άρθρου 102 του ν. 4387/2016) έχει «κόψει» από τις συντάξεις συνολικά 1.786.438 ευρώ στο

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγοριτκής Ανάπτυξης Χαράλαμπο Κασίμη



Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στην Κεντρική Μακεδονία από την μεγάλη ανταπόκριση στο πρόγραμμα νέων αγροτών του ΠΑΑ λύνει η κυβέρνηση.
Σε συνάντηση του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη με τον Γενικό Γραμματέα Κοινοτικών Προγραμμάτων του ΥΠΑΑΤ Χαράλαμπο Κασίμη ο βουλευτής ζήτησε να εξαντληθεί η δυνατότητα ένταξης του συνόλου των νέων αγροτών που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα αναφέροντας ότι στην Κεντρική Μακεδονία ο αριθμός των αιτήσεων είναι περί τις 1000 αιτήσεις περισσότερες από τους προς ένταξη νέους αγρότες.

Γιατί δεν πέφτουμε από τα σύννεφα: Μετακλητοί υπάλληλοι στη Βουλή έγιναν μόνιμοι με απόφαση Βούτση



Υπάλληλοι που εργάζονταν ως μετακλητοί στη Βουλή έγιναν αορίστου χρόνου με απόφαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, όπως αποκαλύπτει η «Καθημερινή» σε ρεπορτάζ, παραθέτοντας τα έγγραφα των διορισμών στο Ναό της Δημοκρατίας και κάνοντας παράλληλα λόγο για «μείζονα ερωτήματα ηθικής τάξεως, με αποχρώσεις σοβαρής παραβίασης του Κανονισμού της Βουλής από την κορυφή, μάλιστα, της πολιτικής ιεραρχίας του Κοινοβουλίου».

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Πέλλας Θεολόγο Τσακίρη



Tον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας Θεολόγο Τσακίρη, με αφορμή την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, και τον Υποδιευθυντή της ίδιας Διεύθυνσης Πέτρο Περδικάτση υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Πέμπτη 23/3/2017, η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου με τους αιρετούς συνεργάτες της, Θεμιστοκλή Κρητίδη, Γιάννη Θεοδοσίου, Μιχάλη Μέγα, Μαγδαληνή Παπαδοπούλου, Γιώργο Χρυσαφίδη, Μαρία Γιακαμόζη, Νικόλαο Χατζηιωαννίδη.

Αυξάνονται η «μαύρη» εργασία και τα επαγγέλματα της «βαλίτσας»



Το φαινόμενο της αδήλωτης επιχειρηματικότητας και των επαγγελμάτων της «βαλίτσας» παρουσιάζει ανησυχητικά αυξητικές τάσεις και όπως διαμορφώνεται το νέο τοπίο στην αγορά σε λίγα χρόνια ο χάρτης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα δείχνει λιγότερα μαγαζιά και γραφεία και περισσότερους περιπλανώμενους επαγγελματίες.
Ο επιχειρηματίες κλείνουν τα βιβλία τους, κλείνουν τις επιχειρήσεις τους και μεταβαίνουν

Η ιστορία των Γιαννιτσών και οι δραστηριότητες της Ιστορικής & Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» στην PELLA TV



Την  Παρασκευή 24-3- 2017 ώρα 22.00' και σε επανάληψη την Κυριακή 26-3-2017 ώρα 10.00' θα μεταδοθεί από την Pellatv η εκπομπή "Μακεδονική Ατζέντα" στην οποία προβάλλεται η ιστορία της πόλης των Γιαννιτσών. Mέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής και Λαογραφικής Εταιρείας Γιαννιτσών "Ο Φίλιππος", αναφέρονται στις δραστηριότητες της Εταιρείας  που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής των Γιαννιτσών.

Προκλητικός και αδιόρθωτος ο Τόμσεν.



Σε εκδήλωση βρετανικού πανεπιστημίου παραβρέθηκε την Τετάρτη ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη, όπου μίλησε σε φοιτητικό ακροατήριο, με το ελληνικό πρόγραμμα να καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του.Ο κ. Τόμσεν τόνισε πως το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι πως δεν κλείνουν οι αξιολογήσεις, με μόνο 5 από τις 16 να έχουν ολοκληρωθεί, ενώ η ολοκλήρωση αυτών οδήγησε την χώρα σε πολιτική κρίση.

Γ.Καρασμάνης- Εθνικό έγκλημα: «Ούτε ένα ευρώ, εδώ και δύο χρόνια, για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες»



 Σε ερώτηση του βουλευτή Πέλλας και πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργου Καρασμάνη που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και την οποία συνυπέγραψαν 33 βουλευτές της Ν.Δ., στηλιτεύεται ο τρόπος  με τον οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διαχειρίζεται ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα για την ελληνική ύπαιθρο, τους αλιείς και υδατοκαλλιεργητές της χώρας μας.

Στις 28 Μαρτίου η πληρωμή των δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης



Την Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση και εγκρίθηκαν εντός Φεβρουαρίου 2017, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το ποσό των 31.014.459,76 ευρώ θα καταβληθεί σε 142.087 δικαιούχους και αφορά

Συγχαρητήρια δημάρχου Πέλλας στους μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών



Τους μαθητές του 1ου  Γενικού Λυκείου Γιαννιτσών που πρώτευσαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό επιχειρηματολογίας - αντιλογίας υποδέχτηκε σήμερα, Πέμπτη 23 Μαρτίου, ο δήμαρχος Πέλλας  Γρηγόρης Στάμκος.

4 στις 10 επιχειρήσεις ετοιμάζονται για "λουκέτο".



Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 40,3%) θεωρούν αρκετά και πολύ πιθανό ότι θα κλείσουν.
Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους αυτοαπασχολούμενους, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αδήλωτη εργασία μεγάλο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος που παρουσιάστηκε σήμερα.

τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/3


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.