Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Αυτή είναι δημοσκόπηση!! Δίνουν 9.1% στο ΠΑ.ΣΟ.Κ…… για πολύ γέλια!!



ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΠΕΙ , ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ....
Διαβάστε την δημοσκόπηση και βγάλτε τα συμπεράσματά σας...

Τριήμερη σφράγιση σε όσους δεν κόβουν απόδειξη

Το άμεσο τρίμερο λουκέτο στους καταστηματάρχες που αρνούνται να κόψουν αποδείξεις, αλλά και διαγραφή των οριστικά καταδικασθέντων επιχειρήσεων για φοροδιαφυγή από...
τα μητρώα των συνδέσμων που είναι εγγεγραμμένοι αναμένεται να προτείνει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κατά τη σύσκεψη που θα γίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης, με θέμα την εφαρμογή της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση...

Έρχονται οι τράπεζες του Σόϊμπλε. Αρχή σε 5 πόλεις (3 στη Βόρεια Ελλάδα)



Τρεις γερμανικές τράπεζες στη βόρεια Ελλάδα και δύο στην Πελοπόννησο θα αναλάβουν να "χρηματοδοτήσουν" τις μικρές επιχειρήσεις. H επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών, κ. Σόιμπλε αναμένεται να επιταχύνει την ίδρυση γερμανικής τράπεζας στην Ελλάδα, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τη συνεργασία με γερμανικές περιφερειακές τράπεζες οι οποίες και στη Γερμανία είναι ένα σημαντικό όπλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων...

Αυξήθηκαν κατά 38,5% τα τουριστικά έσοδα



Αύξηση 38,5% των τουριστικών εσόδων της χώρας, σημαντικά μεγαλύτερη από την αύξηση των αφίξεων, δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ. Εξέλιξη που συνέβαλε στη δημιουργία πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μεγέθους 35,5 εκατ. φέτος τον Μάιο όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα είχε καταγραφεί έλλειμμα 1,2 δισ. Οι ιδιαίτερα θετικές αυτές εξελίξεις αναμένεται να αντικατοπτριστούν τους επόμενους μήνες τόσο στην πορεία του φετινού ΑΕΠ όσο της ανεργίας.

Επιβάρυνση 18 ευρώ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την αύξηση του τέλους ΑΠΕ



Σε επιβάρυνση της τάξης των 18 ευρώ ανά τετράμηνο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για ένα μέσο καταναλωτή (1.600 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο) οδηγεί η αύξηση του τέλους χρηματοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΕΤΜΕΑΡ), που αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Η μεσοσταθμική τιμή του ΕΤΜΕΑΡ καθορίστηκε σε 14,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα, από 9,3 ευρώ που ήταν στο πρώτο εξάμηνο (προκύπτει δηλαδή μέση αύξηση 60%). Έγιναν ωστόσο και μειώσεις για τις βιομηχανίες που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης.

Τι πρέπει να κάνετε αν πατήσετε γυαλί ή τενεκεδάκι στην παραλία



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,

Οτιδήποτε μπει στο δέρμα είναι ξένο σώμα και στην περίπτωση που δεν αφαιρεθεί μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Επίσης, τόσο το κόψιμο από ένα σκουριασμένο τενεκεδάκι όσο και από ένα κομμάτι γυαλί είναι πιθανό να προκαλέσουν τέτανο.
         
Τι να κάνετε: 

Τι μπορεί να πάθει ένα παιδί όταν το αφήσεις κλεισμένο μέσα στο αμάξι (βίντεο)



Το βίντεο είναι μέρος μιας καμπάνιας που θέλει να καταδείξει την αμέλεια κάποιων γονιών να αφήνουν τα παιδιά τους κλεισμένα στα αυτοκίνητα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκλονιστικό βίντεο που όσο και αν σφίξει η καρδιά σας αξίζει να το παρακολουθήσετε μέχρι τέλος.

Κύπρος: 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή



Τριανταεννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από το πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, όταν τα στρατεύματα του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο.
Σχεδόν 4.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και 200.000 εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.
Στις 05:30, ώρα κατά την οποία άρχισε η τουρκική εισβολή, ήχησαν οι σειρήνες ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέη ση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή.

Πακέτα ρυθμίσεων για τα "κόκκινα δάνεια"



Με προγράμματα ρυθμίσεων δανείων που περιλαμβάνουν μειώσεις επιτοκίων, επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ως και 40 χρόνια, αλλά και περιόδους χάριτος πολλών μηνών επιχειρούν οι τράπεζες να αντιμετωπίσουν τα κόκκινα δάνεια που έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη για τις ίδιες αλλά και για εκατομμύρια νοικοκυριά.
Η αξία των δανείων αυτών φθάσει ήδη τα 60 δισ. ευρώ, ενώ οι προβλέψεις των τραπεζιτών μιλούν για εκτίναξή τους στο 30% του συνόλου μέχρι το τέλος του έτους, την ίδια ώρα που υπάρχουν περιπτώσεις τραπεζών στις οποίες τα μη εξυπηρετούμενα καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες ξεπερνούν το 50% του συνόλου...

Μόνιμοι επίλεκτα μέλη των ειδικών δυνάμεων για να ενδυναμωθεί ο στρατός



Μέλη των ειδικών δυνάμεων και δη αυτό που αποκαλείται η ελίτ των βατραχανθρώπων, αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών, με την ολοκλήρωση της θητείας τους, θα προσλαμβάνονται ως μόνιμοι. 
Αυτό προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο προωθεί η κυβέρνηση και έχει ως στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και την ταχεία ενίσχυση των Ειδικών Δυνάμεων. Αφορά "Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης" και συντάχθηκε από το ΓΕΕΘΑ, με τη σύμφωνη γνώμη του Μαξίμου.
Επί της ουσίας πρόκειται για τροποποίηση του άρθρου 13 του νόμου 1911/1990.

Φονικός καύσωνας στη Βρετανία - Εκατοντάδες νεκροί



Το κύμα καύσωνα που κρατά σχεδόν μία εβδομάδα στη Βρετανία, και που είναι ο μεγαλύτερος από το 2006, ευθύνεται για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως ηλικιωμένων, σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στην περίοδο μεταξύ 6 και 14 Ιουλίου η πανεπιστημιακή ιατρική σχολή LSHTM του Λονδίνου αναφέρει, όπως μεταδίδει το BBC, πως τη ζωή τους έχασαν 540 με 760 άτομα σε όλη τη Βρετανία λόγω προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με τον καύσωνα...

Βόμβα σε σπίτι εισαγγελέα στη Λάρισα



Σε βομβιστική ενέργεια οφείλεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στις 4.14 τα ξημερώματα σε πολυκατοικία σε κεντρικό σημείο της Λάρισας (οδός Μανδηλαρά), στην οποία διαμένει εισαγγελέας, η οποία είχε χειριστεί υπόθεση γνωστού κακοποιού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η εισαγγελέας, που την ώρα της έκρηξης δεν ήταν στο οίκημα, βρίσκεται εκτός Λάρισας, αλλά εντός των ορίων του νομού και έχει ήδη αποσταλεί αστυνομική προστασία...

Νέο ξέσπασμα του Κόκλα για τον Ρουβά



Ο Κώστας Κόκλας ξανά «χτυπά»! Πριν λίγες μέρες είχε πετάξει το καρφάκι του για τον Σάκη Ρουβά, που υποδύεται τον Διόνυσο στις «Βάκχες».

Τότε ο ηθοποιός είχε πει σε συνέντευξή του: "Μια οικογενειακή κωμωδία είναι που είδε πάρα πολύς κόσμος στην Αθήνα και όχι μόνο, χωρίς να ενοχληθεί κανείς από το ιδιότυπο... στριπτίζ που κάνουμε-χωρίς να μένουμε ούτε λεπτό ολόγυμνοι! Φαίνεται πως μένουμε, αλλά δεν μένουμε! Τόσος πουριτανισμός προς τι; Εν έτη 2013 που γίνονται τόσα να ενοχλεί μια μισόγυμνη σκηνή λίγων δευτερολέπτων; Και κόβουν το μεροκάματο τόσων ανθρώπων; Τι να πω, Λένε όχι σε μας και ναι στον... Ρουβά;"

Αμερικανικός εφιάλτης: Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το Ντιτρόιτ



Αίτηση πτώχευσης υπέβαλε το Ντιτρόιτ - η άλλοτε ακμάζουσα πρωτεύουσα της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας- καθώς αντιμετωπίζει χρέη πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη στην ιστορία των ΗΠΑ που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση.

Η αίτηση κατατέθηκε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ και σύμφωνα με τη νομοθεσία θα ξεκινήσει μια περίοδος προστασίας του Ντιτρόιτ από τους δανειστές, η οποία θα διαρκέσει από ένα έως τρεις μήνες...

Σοκ στην Μπαρτσελόνα: Τέλος ο Βιλανόβα λόγω καρκίνου



Νέο σοκ στη Μπαρτσελόνα και ο Τίτο Βιλανόβα αποχωρεί εσπευσμένα από τον πάγκο της ομάδας. Η σοβαρή του ασθένεια τον αναγκάζει να σταματήσει την προπονητική και να ασχοληθεί σιωπηλά με την καταπολέμηση του καρκίνου, όπου προφανώς έχει υπάρξει υποτροπή. Θυμίζουμε, πως την περσινή σεζόν βρισκόταν για δυο μήνες περίπου σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη όπου υποβλήθηκε σε ειδικές θεραπείες...

Χρυσό θα δίνει το Ντουμπάι σε όσους χάνουν κιλά!



Με χρυσάφι θα πληρώνει το Ντουμπάι όσους καταφέρουν να χάσουν τουλάχιστον δύο κιλά μέσα σε διάστημα ενός μήνα.

Οι αρχές της χώρας προσφέρουν στους κατοίκους 1 γραμμάριo καθαρού χρυσού για κάθε κιλό που θα χάσουν.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε διαγωνισμό με τίτλο «Το βάρος σας σε χρυσάφι», με σκοπό να προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής και την άθληση.

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χιλιάδες έμποροι



 Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μένουν ή κινδυνεύουν να μείνουν οι περισσότεροι έμποροι και επαγγελματίες του νομού Θεσσαλονίκης καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. 
Αν και δεν είναι γνωστός ο αριθμός των επαγγελματιών και εμπόρων που στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης μια εικόνα της κατάστασης σκιαγραφούν τα στοιχεία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σύμφωνα με τα οποία το 50% των ασφαλισμένων δεν καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές...

Φιλοξενία στην Πέλλα εκπροσώπων ελληνικής ομογένειας από την Αυστραλία



Για τρίτη συνεχή χρονιά φιλοξενούνται φέτος στην Πέλλα εκπρόσωποι της Ελληνικής ομογένειας της Αυστραλίας, καθώς και καθηγητές και σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Darwin της Αυστραλίας. Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακό πρόγραμμα το οποίο παρακολουθούν φοιτητές θετικών και θεωρητικών επιστημών από διάφορα Πανεπιστήμια της Αυστραλίας...

Φοροφυγάδων…απαιτήσεις



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΙΑΣΕ μπόρα κι ήρθε χιονιάς. Στοίβα το χιόνι έξω απ’ την πόρτα κι ο νοικοκύρης δεν άρπαξε το φτυάρι. Βγήκε κι άρχισε να τσιρίζει. Και να βρίζει. Για το Κράτος και τις υπηρεσίες του, για τα μέσα που του λείπουν, για τους ανθρώπους του που τεμπελιάζουν.
ΧΡΟΝΙΑ στη Νομαρχία και ο…μηχανικός μας ήρθε στη θάλασσα (για μπάνια) περνώντας από πεδιάδες και κατσάβραχα. Με το τζιπ της Υπηρεσίας του. Και με βενζίνη μας. Των φορολογουμένων για την καλοπέρασή του...

Μετά τη Ζάκυνθο «μαϊμού» τυφλοί σε Κάλυμνο και Ρόδο



Σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε το ΙΚΑ για επιδοματούχους τυφλότητας διαπιστώθηκε ότι στην Κάλυμνο υπήρχαν 52 πραγματικά τυφλοί απο τους 156 που έπαιρναν τα επιδόματα.
Μετά τη Ζάκυνθο, μεγάλο ποσοστό «μαϊμού» τυφλών εντοπίσθηκε κατά κύριο λόγο στην Κάλυμνο και δευτερευόντως στη Ρόδο.

Σε επανέλεγχο που πραγματοποίησε το ΙΚΑ για επιδοματούχους τυφλότητας διαπιστώθηκε ότι στην Κάλυμνο υπήρχαν 52 πραγματικά τυφλοί απο τους 156 που έπαιρναν τα επιδόματα.

Απάντηση σε ερώτηση του Γ.Καρασμάνη σχετικά με το πρόγραμμα Ενεργητικής Προστασίας



·        Η προστασία της κερασοπαραγωγής εντάσσεται στο Πρόγραμμα επιχορήγησης μέσων ενεργητικής προστασίας του 2013.
·        Εγκρίσεις επιχορηγήσεων σε παραγωγούς του Νομού για εγκατάσταση αντιχαλαζικών διχτύων και αντιβρόχινων μεμβρανών.

Έπειτα από τις τελευταίες σφοδρές χαλαζοπτώσεις που σημειώθηκαν κυρίως στα κερασοχώρια της Έδεσσας, αλλά και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Νομού, ο Γιώργος Καρασμάνης με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Δυο νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου



Δύο νέα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) σε Θεσσαλονίκη και Ανατολική Αττική, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε τρία, καθώς την περασμένη Τρίτη οι υγειονομικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν το πρώτο περιστατικό στην Αρτέμιδα.
ο πρώτο από τα δύο νέα κρούσματα αφορά σε ηλικιωμένο άνδρα, κάτοικο Θεσσαλονίκης με υποκείμενα νοσήματα...

Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι δήμοι της Κεντρικής Μακεδονίας



Σε δύο έγκριτους πανεπιστημιακούς νομικούς θα απευθυνθεί η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να προσβάλλουν τη νομιμότητα και τη συνταγματικότητα του νόμου που προβλέπει τις καταργήσεις των θεσμών των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων.
Παράλληλα, οι δήμαρχοι αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ώστε να προσφύγουν ως ΠΕΔ στα αρμόδια συνταγματικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και τα ευρωπαϊκά όργανα και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι οι παραπάνω αποφάσεις αποκλίνουν από τα ευρωπαϊκά δεδομένα...

Οι αντιφασιστικές αντιδράσεις ακύρωσαν το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής



Ανακαλείται τελικώς η άδεια που είχε δοθεί στη νεολαία της Χρυσής Αυγής για την πραγματοποίηση του φεστιβάλ που διοργανώνει το κόμμα στο χώρο του πάρκου του Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, από 2 εώς 5 Αυγούστου.

Η διοργάνωση του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής είχε προκαλέσει αντιδράσεις από πολλές αντιφασιστικές οργανώσεις που προγραμματίζουν πανελλαδική διαδήλωση στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα το Σάββατο το απόγευμα...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 20/7



Ο αισιόδοξος χαμογελάει για να ξεχάσει. Ο απαισιόδοξος ξεχνάει να χαμογελάσει.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 20 Ιουλίου

Γιορτάζουν:
 
Γεγονότα
1821: Ο Ομέρ Βρυώνης εισέρχεται στην έρημη Αθήνα και λύει την πολιορκία της Ακρόπολης.
1830: Το νεοσύστατο ελληνικό κράτος απονέμει υπηκοότητα στους εβραίους κατοίκους του.

1908: Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας κατακτά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το αργυρό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς με άλμα 3.235 πίσω από τον Ρέι Γιούρι (3.335) από τις ΗΠΑ...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Με 155 ψήφους από ΝΔ και ΠαΣοΚ πέρασε το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ



Με τις ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κι αφού χρειάστηκε -μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ- ονομαστική φανερή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ), το σχέδιο δηλαδή της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα της (νέας) ΕΡΤ, είναι πλέον νόμος του κράτους...

155 βουλευτές, επί της αρχής, κατ΄ άρθρον και στο σύνολό του είπαν «ναι» στο νομοσχέδιο, 104 καταψήφισαν και ένας δήλωσε παρών...

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ;; Στριπτιζέζ ανέβασε μια φωτο με όσα έβγαλε σε ένα βράδυ! [φωτο]



Μια user του Reddit τρέλανε κόσμο όταν ανέβασε μια φωτο με το μεροκάματό της…

Η γυναίκα που εργάζεται ως στρίπερ έγραψε πάνω από τη φωτογραφία: «Απο εδώ και πέρα όποιος με ρωτάει γιατί γιατί είμαι στριπτιτζού, θα του δείχνω αυτή τη φωτογραφία.» Οι υπόλοιποι χρήστες μέτρησαν τα χαρτονομίσματα και υπολόγισαν πόσα λεφτά βγάζει η στρίπερ από τις 11.30 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα..

Δραστηριότητες της ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-ΟΜΓ



Στις 13 Ιουλίου 2013 διεξήχθητε με μεγάλη επιτυχία ο 3ος Ορεινός Δρόμος Ξηρολίβαδου Ημαθίας.
Η  ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΟΜΓ συμμετείχε στον αγώνα με 11 Μέλη και σε σύνολο 213 Αθλητών τερμάτισαν ως εξής:
24ος στη γεν. κατάταξη με χρόνο.1.09.44 ΦΙΟΥΝΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
25ος στη γεν. κατάταξη και 1ος στην κατηγορία του με χρόνο 1.09.51 ΦΙΛΗΜΕΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
3οος στη γεν. κατάταξη και 2ο ς στην κατηγορία του με χρόνο 1.11.07 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Καθαρό φως θεραπεύει σοβαρές βλάβες του δέρματος από τον ήλιο και άλλα εγκαύματα. Η μέθοδος q-light



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,

Το ηλιακό έγκαυμα αποτελεί οξεία βλάβη του δέρματος από την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας. Οφείλεται στην υπεριώδη ακτινοβολία ( UV- B) η οποία διαπερνά την επιδερμίδα. Η έκταση του ηλιακού εγκαύματος εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, τη διάρκεια έκθεσης στον ήλιο και την ένταση της ηλιακής ακτινοβολίας...

ΑΝΕΚΔΟΤΟ Το πήδημα της … ξανθιάς !!



Η ξανθιά μιλάει με μια φίλη της:

- Δεν καταλαβαίνω…
Πριν μια βδομάδα ήρθε ένας νεαρός και μου χτύπησε την πόρτα. Όταν του άνοιξα, με ρώτησε αν είναι ο άντρας μου σπίτι. Όταν του είπα πως δεν είναι, με πέταξε στο πάτωμα και με πήδηξε...

Το θέρετρο που έχει πισίνες γεμάτες μπύρα!



Το θέρετρο όπου οι λάτρεις της μπύρας μπορούν να βυθιστούν κυριολεκτικά στο αγαπημένο τους ποτό!
Για τους λάτρεις της μπύρας αυτό είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο, όπου μπορούν, κυριολεκτικά, να βυθιστούν στην μπύρα. Στο αυστριακό θέρετρο Starkenberger μπορείτε να γνωρίσετε τα πάντα για τη μπύρα, να παίξετε παιχνίδια γνώσεων με αντικείμενο το συγκεκριμένο αλκοολούχο ποτό και φυσικά να απολαύσετε μοναδικές ποικιλίες της!

Τω γνωστώ…Λαζοπούλω (τελευταίο)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΔΕΝ χόρτασε το χειροκρότημα. Χαζογελούσαν «καλεσμένοι», χαχάνιζαν ασταμάτητα κυράτσες στην πρώτη γραμμή του «Τσαντιριού», χειροκροτούσαν…σχολεία, ξεσάλωνε ο Λάκης. Ωστόσο, το κενό μέσα του μεγάλωνε και μια σκέψη περνάει απ’ το μυαλό του. «Κάτι άλλο γράφω πέρα κι έξω από χάχανα, το φιλτράρω μη μείνει ψήγμα δημόσιας αιδούς και τηλεοπτικής αλητείας, κλείνω το στόμα της ασύλληπτης χυδαιολογίας μου και ανοίγει ο  δρόμος για το Eθνικό»...

ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ: 15χρονος αυτοκτόνησε επειδή…



Θρηνεί ένα ολόκληρο σχολείο τον άδικο χαμό ενός 15χρονου έφηβου, που έβαλε τέλος στην ζωή του, επειδή τον κορόιδευαν οι
συμμαθητές του.
Όπως λένε οι γονείς του 15χρονου που έπασχε από Σύνδρομο Ελλειμματικής Προσοχής (ADHD), τα  πειράγματα για τις μαθησιακές του δυσκολίες ήταν σκληρά, ενώ οι συμμαθητές του τον αποκαλούσαν και παιδόφιλο, γιατί είχε σχέση με κοπέλα δύο χρόνων μικρότερή του...

Ρόδος, Ζάκυνθος, Σαντορίνη τα «βασίλεια» της διαφθοράς



Χάος επικρατεί στις τουριστικές περιοχές με επιχειρηματίες να ενοικιάζουν παράνομα σπίτια, να μη δηλώνουν πισίνες ή την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους καθώς και σειρά παραβάσεων. Οι έλεγχοι που γίνονται έβγαλαν «λαυράκια» με πρωταθλήτρια στις παρανομίες να είναι η Ρόδος. Στο «Νησί των Ιπποτών» πάνω από 8 στις 10 επιχειρήσεις (84,62%) που ελέγχθηκαν είχαν κάνει καποιες παραβάσεις.
Υψηλά ποσοστά παραβατικότητας συναντώνται σε Ζάκυνθο με 80,00%, Σαντορίνη με 77,14%, Τήνο με 72,73%, Πάρο με 68,18%, Σύρο με 57,89%, Αίγινα με 37,14%, Αργολίδα με 45,45%, Μεσσηνία με 44,44%, Κορινθία με 40%, Μύκονο με 43,33% και Χαλκιδική με 37%...

«Άνοιξε» και στην Ελλάδα το online βιβλιοπωλείο της Google



Διαθέσιμο εδώ και λίγες ώρες και στην Ελλάδα είναι το Google Play Books, το ιντερνετικό βιβλιοπωλείο της αμερικανικής εταιρείας. Για όσους διαθέτουν κάποια «έξυπνη» συσκευή με λειτουργικό Android, το κατάστημα συμπεριλαμβάνεται στο Play Store, ενώ η ανάγνωση των βιβλίων γίνεται μέσω της εφαρμογής Βιβλία Play, η οποία θα τους ζητηθεί να εγκαταστήσουν όταν «κατεβάσουν» τον πρώτο τους τίτλο.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Πέλλας» καταγγέλλει την απόφαση της ΠΕΔ για απολύσεις δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων



Οι μόνιμοι στυλοβάτες - συχνά και συνδιαμορφωτές -  των κυβερνητικών επιλογών στην Τοπική Διοίκηση, τα στελέχη της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, για μια ακόμα φορά "έλαμψαν" με τις αντεργατικές τους θέσεις.
      Στη συνεδρίαση στις 11-7-2013 της ΠΕΔ έλαβαν απόφαση, με μειοψηφούσα τη "Λαϊκή Συσπείρωση", να υποδείξουν στην κυβέρνηση ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να απολυθούν για να διατηρήσουν τη δουλειά τους - όπως οι ίδιοι ισχυρίζονταν - οι σχολικοί φύλακες και οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία...

Πειθαρχικές διαδικασίες κατά «κοπανατζήδων» προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης



«Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων σε τέσσερα υπουργεία.
Ο κ. Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του να ξεκινήσουν τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους...

Έργα συνολικού προϋπολογισμού 11.850.000,00 € εισηγείται στην Οικονομική Επιτροπή ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης



Την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 πραγματοποιείται η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στα θέματα που πρόκειται να συζητηθούν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τέσσερα σημαντικά θέματα τα οποία εισηγείται ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που αφορούν την Π.Ε. Πέλλας είναι:

Ανίσχυρος στο Champions League ο ΠΑΟΚ

Εκτός του γκρουπ ισχυρών του Champions League μένει ο ΠΑΟΚ, καθώ το CAS επιβεβαίωσε ότι η Φενέρμπαχτσε θα βρίσκεται στην κλήρωση της Παρασκευής (19/7, 13:00) και δικαίωσε τους Τούρκους που υποστήριζαν ότι επιστρέφουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, παρά τον διετή αποκλεισμό από την UEFA για εμπλοκή σε στημένους αγώνες.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του CAS, η Φενέρμπαχτσε και η Μπεσίκτας θα πάρουν μέρος στις κληρώσεις των προκριματικών Champions League και Europa League αντίστοιχα...

Β. Μεϊμαράκης: Θα αποβάλλεται όποιος προσβάλει το Κοινοβούλιο



«Θα αποβάλλεται όποιος προσβάλλει το Κοινοβούλιο» ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μετά τα όσα απίστευτα εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τις ύβρεις που εκτόξευσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Οι εκφράσεις που ακούστηκαν σήμερα από ορισμένους συναδέλφους που ξέφυγαν από κάθε όριο, προβλημάτισαν πάρα πολύ το Προεδρείο.

«Ναι μεν, αλλά» Σόιμπλε, για το κατοχικό δάνειο



«Στόχος της επίσκεψης μας είναι να εκφράσουμε ότι η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτύχει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τα δικά της προβλήματα τυγχάνει του δικού μας σεβασμού» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους υπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα και Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.  Παρόντες ήταν επίσης ο υπουργός Μεταφορών κ.Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

«Εμπιστευόμαστε την Ελλάδα και στηρίζουμε την Ελλάδα» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και εξέφρασε την ελπίδα να ξεπεραστούν τα προβλήματα μέσα από τις κοινές προσπάθειες. 

Κόκκαλης: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους



Ελεύθεροι χωρίς την επιβολή περιοριστικών όρων, αφέθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς Γ. Μαλλή, ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης και τρεις συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση των καταγγελιών για μη επωφελείς συμβάσεις του ΟΠΑΠ με την Intralot την περίοδο 2006- 2007.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κόκκαλης στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται, υποστήριξε ότι οι συμβάσεις ήταν επωφελείς για τον Οργανισμό, φέρεται δε να επεσήμανε ότι η θυγατρική του ΟΠΑΠ δεν είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον επίμαχο διαγωνισμό...

Αυθαίρετα: Νομιμοποίηση σε 102 μήνες και με 50 ευρώ μηνιαίως



Διευκολύνσεις και εκπτώσεις στην αποπληρωμή των προστίμων, με στόχο να αυξηθεί το ποσοστό των πολιτών που θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετά τους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ).

Το σχέδιο νόμου «Αντιμετώπιση της Αυθαιρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», που παρουσίασε ο υπουργός Σταύρος Καλαφάτης, αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή, σύμφωνα με πληροφορίες, και ορίζει στα 50 ευρώ την ελάχιστη μηνιαία δόση για όσους υπαχθούν στη ρύθμιση αυθαιρέτων, με μέγιστη διάρκεια αποπληρωμής τους 102 μήνες. Η προθεσμία υπαγωγής στις διατάξεις λήγει με την πάροδο δεκαοκτώ μηνών.

Επιφυλακτική η ΓΣΕΒΕΕ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση



Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι θα έχει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, υποστηρίζει η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Αν και χαρακτηρίζει την εξέλιξη θετική, που ικανοποιεί ένα από τα πάγια αιτήματα της Συνομοσπονδίας, θεωρεί ότι η αναμενόμενη μετατόπιση του τζίρου από την εφαρμογή του νομοσχεδίου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές «θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω πτώση του κύκλου εργασιών στον κλάδο της εστίασης, με φυσικό επακόλουθο την ένταση των ήδη μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/7



Αν κοιτάξεις για πολλή ώρα την άβυσσο στο τέλος και η άβυσσος θα κοιτάξει εσένα

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 19 Ιουλίου



Γεγονότα
1821: Ισχυρή τουρκική δύναμη, υπό τον Ομέρ Βρυώνη, φτάνει στην Αθήνα και υποχρεώνει τους έλληνες επαναστάτες υπό τον Λιβέρη Λιβιερόπουλο να λύσουν την πολιορκία της Ακροπόλεως και να καταφύγουν στην Αίγινα και στη Σαλαμίνα.

1848: Το πρώτο συνέδριο για τα δικαιώματα της γυναίκας πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη.

1952: Τελετή έναρξης των 15ων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ελσίνκι. Λαμβάνουν μέρος 4.407 αθλητές και 518 αθλήτριες από 69 χώρες. Για πρώτη φορά κυματίζει η σοβιετική σημαία στο Ολυμπιακό Στάδιο της φιλανδικής πρωτεύουσας...

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, για διευκόλυνση εξόδου μη νόμιμου μετανάστη από την χώρα



Συνελήφθη χθες (17.07.2013) το πρωί, στον Εξαπλάτανο Πέλλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Αριδαίας Πέλλας, 25χρονος υπήκοος Αλβανίας, που διευκόλυνε την έξοδο από την ελληνική επικράτεια ενός μη νόμιμου μετανάστη.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο ο 25χρονος είχε επιβιβάσει έναν 26χρονο ομοεθνή του, με σκοπό να τον μεταφέρει στην Αλβανία.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών για κατάργηση ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και απολύσεις εκπαιδευτικών



Η Ομάδα Γυναικών Γιαννιτσών - μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας  καταγγέλλει τις απολύσεις 2.500 εκπαιδευτικών και την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) και τις Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ). Η κυβέρνηση σπρώχνει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία και ακόμα περισσότερους μαθητές και μαθήτριες έξω από το εκπαιδευτικό σύστημα, αντιμετωπίζοντας με περισσή αναλγησία το υποβαθμισμένο τεχνικό σχολείο...

Διευκολύνσεις για την αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2013 που έγιναν στην Π.Ε. Πέλλας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης παροχής πιστωτικών διευκολύνσεων σε πληγέντες από τις πλημμύρες Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Αμέσως μετά από την θεομηνία που έπληξε την Π.Ε. Πέλλας οι τοπικές αρχές είχαν κινητοποιηθεί και ζήτησαν τη συνδρομή της πολιτείας για την αποκατάσταση των ζημιών...