Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Απορρίπτει τις αλλαγές η ΚΕΔΕ



Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος απορρίπτει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις για το πολυνομοσχέδιο που αποφασίστηκαν κατά τη σύσκεψη τηνΤρίτη του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εσωτερικών.

Η ΚΕΔΕ δεν δέχεται τις αλλαγές σχετικά με τους δημοτικούς υπαλλήλους και τους σχολικούς φύλακες, αλλά και τους προϋπολογισμούς στους Δήμους και με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει: «Οι όποιες μικρές διορθωτικές αλλαγές δεν αλλάζουν το περιεχόμενο των σχετικών διατάξεων, με τις οποίες καταργούνται βασικές αρμοδιότητες και υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης»...


Αναφορικά με το Παρατηρητήριο η ΚΕΔΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως «συντάσσεται απολύτως με τη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία κρίνει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις έρχονται σε αντίθεση με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, όπως προσδιορίζονται με το άρθρο 102 του Συντάγματος».

Και καταλήγει: «Ως εκ τούτου η ΚΕΔΕ εμμένει στη θέση της για απόσυρση των παραπάνω διατάξεων και καλεί τα μέλη της, την Τετάρτη 17 Ιουλίου και ώρα 10.30 π.μ. σε συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή».
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου