Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ακόμα και 15 λεπτά άσκησης ευεργετούν

Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι ηλικιωμένοι που γυμνάζονται έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν άνοια, ενώ μειώνονται και οι κίνδυνοι για καρδιακές παθήσεις.Η έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στο «EuroPRevent 2016», μελέτησε μια ομάδα 1.011 ανθρώπων ηλικίας 65 ετών για 12 χρόνια.Παράλληλα, οι Γάλλοι ερευνητές μελέτησαν μια ακόμα ομάδα 122.417 ατόμων ηλικίας 60 ετών για δέκα χρόνια.Τα αποτελέσματα που προέκυψαν, έδειξαν πως όσο περισσότερο αθλούνταν οι ηλικιωμένοι τόσο μειώνονταν οι κίνδυνοι ασθενειών.Ακόμα και όσοι αθλούνταν λιγότερο από όσο πρότειναν οι ερευνητές, παρουσίασαν 22% μεγαλύτερη ανθεκτικότητα από όσους δεν γυμνάζονταν καθόλου.

Παρουσίαση βιβλίου "Καλά και σήμερα" την Τετάρτη 29/6 στο θεατράκι του Αδέσποτου στα Γιαννιτσά






Ζητείται Ζαχαροπλάστης/τρια για μόνιμη εργασία σε μεγάλη εταιρία αρτοποιείας στα Γιαννιτσά



ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΗΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΡΙΑ για μόνιμη εργασία απο μεγάλη εταιρία αρτοποιίας στα Γιαννιτσά. Για πληροφορίες 6908484817 και βιογραφικά : g6908484817@gmail.com . Ωρες επικοινωνίας 9:00-16:00

"Κάρφωσε" τον πατέρα του στην Αστυνομία επειδή πέρασε με κόκκινο.

Ένας εξάχρονος  από τη Μασαχουσέτη, κάλεσε την Αμεσο Δράση (το 911 στις ΗΠΑ) για να καταδώσει τον πατέρα του, επειδή πέρασε ένα φανάρι με κόκκινο.Στο ηχητικό που έδωσε στο δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα της πόλης Κουίνσι στη Μασαχουσέτη ακούγεται ο νεαρός διώκτης του εγκλήματος να μιλάει στον αστυνομικό για την παράβαση του πατέρα του. «Εμ..., ο μπαμπάς πέρασε με κόκκινο» ακούγεται να λέει το αγόρι και συνεχίζει: «Έχει ένα μαύρο φορτηγό. Ήταν σε ένα καινούριο αυτοκίνητο, της μαμάς μου το αυτοκίνητο».Ο αστυνομικός ακούγεται να ρωτά τον εξάχρονο τι συνέβη μετά

Γ.Καρασμάνης: «Αδιανόητο να ζητούνται από παραγωγούς επιστροφές νόμιμων αποζημιώσεων»



·          Ζητά παρέμβαση του Πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Commission

          Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με το θέμα των απαιτήσεων για ανακτήσεις (επιστροφές) από τους πληγέντες παραγωγούς των αποζημιώσεων που τους δόθηκαν με το λεγόμενο ¨πακέτο Χατζηγάκη¨, με παρέμβασή του ο Γιώργος Καρασμάνης ξεκαθάρισε ευθύς εξ αρχής ότι τότε οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ήταν και δίκαιες και νόμιμες.

482 θέσεις ψηφιακών δεξιοτήτων (e-Skills) για την απασχόληση άνεργων νέων της Κεντρικής Μακεδονίας



Τετρακόσιες ογδόντα δύο (482) θέσεις κατάρτισης-πιστοποίησης για άνεργους νέους/ες της Κεντρικής Μακεδονίας, ηλικίας 18-24 ετών, προσφέρει το πρόγραμμα που ξεκίνησε να υλοποιεί ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) σε συνεργασία με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Ενεργειών (ΕΥΕ/ΕΚΤ).

Εκλογές "στα κρυφά" στον Εμπορικό Σύλλογο Γιαννιτσών




Πραγματοποιήθηκαν όπως πληροφορηθήκαμε πριν λίγες μέρες οι εκλογές στον εμπορικό σύλλογο Γιαννιτσών, εκλογές που κυριολεκτικά ήταν βουβές και στα "κρυφά", μια που δεν ήταν γνωστές στους περισσοτέρους καταστηματάρχες της πόλης που κυριολεκτικά αγνοούσαν την διεξαγωγή τους.
Δεν έγινε καμία ενημέρωση με επιστολή για την ύπαρξη τους όπως γίνεται σε όλες τις σοβαρές ενημερώσεις του συλλόγου , εκτός και αν έκριναν οι διοικούντες ότι οι εκλογές δεν είναι σοβαρό θέμα.

Μετρητά...τέλος.Πλαστικό χρήμα παντού και για τα πάντα.

Επισπεύδονται τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης για μεταβίβαση στο πλαστικό χρήμα. Τα σχέδια αυτά, τα οποία είχαν μείνει στα χαρτιά με την επιβολή των capital controls,σύμφωνα με το επιτελείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αναμένεται να υλοποιηθούν άμεσα.Από τον Αύγουστο του 2016 γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες Από τον Αύγουστο του 2016 γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή μόνο με κάρτα σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που βρίσκονται στη λεγόμενη λίστα «υψηλής φοροδιαφυγής». Επίσης, όλοι οι επιχειρηματίες θα υποχρεωθούν άμεσα να αποκτήσουν

Πώς θα κυμανθούν οι βάσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Χθες το μεσημέρι, αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες για τα Γενικά Λύκεια (νέο και παλαιό σύστημα) και για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ομάδα Β'), χωρίς τις επαναληπτικές εξετάσεις των πανελλαδικών εξετάσεων 2016, στην ηλεκτρονική διέυθυνση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων http://results.it.minedu.gov.gr/. Οι βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί από το πρωί στα σχολεία όλης της χώρας, όπου πολλοί υποψήφιοι έσπευσαν για να πληροφορηθούν τους βαθμούς τους.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 18/6





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 18 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

«Ίων Δραγούμης» Κίνηση Δημοτών Έδεσσας για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον



Στις 10 Ιουνίου του 323 π.Χ., ο Βασιλιάς Αλέξανδρος ο Γ’ πεθαίνει στη Βαβυλώνα, μετά από έντεκα ημέρες ασθένειας.  Την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, από τις 20:00 έως τις 21:00, 2339 χρόνια μετά το θάνατό του, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης Δημοτών Έδεσσας «Ίων Δραγούμης» σας προσκαλούμε να εναποθέσουμε 33 λουλούδια, όσα και τα χρόνια που έζησε, στη βάση του αγάλματός του,  στη συμβολή των οδών Εγνατία και Δημοκρατίας, στην Έδεσσα.

Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ



Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας στον αγροδιατροφικό τομέα υπογράφτηκε την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 στο Τελ Αβίβ μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μάρκου Μπόλαρη, και του Ισραηλινού Υπουργού Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Uri Ariel.
Με τη Διακήρυξη συμφωνήθηκε η συνεργασία των δύο χωρών στους ακόλουθους τομείς:

- φυτική παραγωγή,
- ζωική παραγωγή και κτηνιατρική,
- τεχνολογία τροφίμων,
- ιχθυοκαλλιέργεια και αλιεία,
- επαναχρησιμοποίηση αγροτικών λυμάτων.

Εδεσσαϊκό Θέατρο και «Ο Χορός είναι ζωή»



Σε μια τέτοια μεγαλειώδη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  11 Ιουνίου 2016, με πολύ μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο 'Έδεσσας , για 5η συνεχόμενη χρονιά το παρόν έδωσε το Εδεσσαϊκό Θέατρο με τα μέλη-εθελοντές του συλλόγου, προσφέροντας με χαρά τη συμβολή του στην οργάνωση της φιλοξενίας των καλεσμένων αλλά παράλληλα και στην επιτυχή έκβαση της προσπάθειας των διοργανωτών για πολιτισμό, αντάμα με μέλη άλλων συλλόγων και φορέων της πόλης μας.

Βαριές καμπάνες σε όσους δε δηλώσουν τα αυθαίρετα τους.

Βαριές «καμπάνες» περιμένουν τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων οι οποίοι δεν θα προσέλθουν να το δηλώσουν μετά την ψήφιση του νέου σχεδίου νόμου για τη δόμηση που καταρτίζει αυτήν την περίοδο το υπουργείο Περιβάλλοντος.Βάσει των προβλέψεών του, τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν αυθαίρετα οικήματα θα είναι τσουχτερά και πολλαπλάσιου κόστους συγκριτικά με των ιδιοκτητών που θα προβούν σε δηλώσεις, ενώ και οι έλεγχοι θα είναι συχνοί και μάλιστα με χρήση κάθε σύγχρονου τεχνολογικού μέσου, συμπεριλαμβανομένων των drones.«Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι με τον νέο νόμο, που θα είναι συνολικός για τη δόμηση και όχι για την τακτοποίηση

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12/6 εκδήλωση της ΝΔ με καλεσμένο τον Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κασαπίδη Γεώργιο



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν σε όλη την Ελλάδα οι Νομαρχιακές Συνελεύσεις των ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας. Στην Πέλλα η Νομαρχιακή Συνέλευση (ΝΟΣ) διοργανώθηκε με επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας με συμμετοχή πολλών κομματικών στελεχών. Επίσημος ομιλητής ο Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργος Κασαπίδης τον οποίο προλόγησε ο υπέυθυνος του τομέα Αγροτικής Πολιτικής της ΝΟΔΕ Πέλλας Χάρης Κοσμίδης.

Το Brexit είναι 10 Grexit μαζί...

Η έξοδος της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. γίνεται ολοένα και πιθανότερη. Το θέμα αφήνει εν τούτοις αδιάφορους τους περισσότερους Ευρωπαίους της ηπειρωτικής Ευρώπης. Πρόκειται όμως για μια εσφαλμένη εκτίμηση, διότι το Brexit θα ήταν πολύ χειρότερο από το Grexit, σύμφωνα με το ιδιωτικό γερμανικό κανάλι n-tv.Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε σχεδόν κανείς νυχθημερόν τόσο πολύ με το Brexit όσο με το Grexit, διότι η Βρετανία με 2,5 τρισ. ευρώ έχει το δεύτερο μεγαλύτερο ΑΕΠ στην Ε.Ε. μετά τη Γερμανία.Το ελληνικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε μεταξύ 2010 και 2015 από 220 σε 170 δισ. ευρώ και συγκριτικά είναι ένα πανεύκολο θέμα.Το βρετανικό ΑΕΠ είναι σήμερα 15 φορές μεγαλύτερο από το

Τα βρόντηξε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.Αιχμηρή παραίτηση.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υποδιοικητής του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, Ιωάννης Δούκας και στην επιστολή του εξαπολύει βολές για την ασκούμενη πολιτική στην κοινωνική ασφάλιση. «Αποκλίνει απ’ αυτά που υποσχέθηκε η 1η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει.«Οι βαθύτεροι λόγοι αυτής της κίνησης έχουν να κάνουν με τη διαφωνία στην ασκούμενη πολιτική στο ασφαλιστικό σύστημα και με την ασυνέπεια λόγων και έργων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρουσία του διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού η εκδήλωση για την μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στο Μεσιανό Πέλλας



Με αφορμή την επέτειο Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού η ενορία Αγίου Παντελεήµονος Μεσιανού, µε την ευλογία του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλµωπίας κ. Ιωήλ, πραγματοποίησε εκδήλωση το Σάββατο 11 Ιουνίου.

Με την αρμόζουσα τιμή ο ιερός κλήρος και ο ευσεβής λαός υποδέχθηκαν στην είσοδο του χωριού στην Ιερή Εικόνα της 
Παναγίας της Σουμελά η οποία αποτελεί πιστό αντίγραφο της αρχαίας εικόνας που φυλάσσεται στην ομώνυμη Ι. Μονή.

Γιάννης Σηφάκης: Ο νέος αναπτυξιακός νόμος είναι κομμένος και ραμμένος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις



Η Πέλλα ουσιαστικά στο σύνολο του στις πιο ευεργετικές διατάξεις καθόσον όλες οι επενδύσεις στην ζώνη των 30 km και όλες οι επενδύσεις στην αγροτοδιατροφή σε όλο τον Νομό ( πρωτογενής παραγωγή και μεταποίηση αγροτικών προϊόντων) καθώς και οι επενδύσεις σε πληροφορική και επικοινωνίες στις πιο ευεργετικές διατάξεις κινήτρων ( αυτές της ζώνης των 30 km).
Πρώτη φορά ορίζονται ως προτεραιότητες του νόμου η αγροτοδιατροφή και η πληροφορική- επικοινωνία.

Παραγραφή για χιλιάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λόγω διάλυσης του ΣΔΟΕ

Προς παραγραφή οδεύουν χιλιάδες μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, λόγω διάλυσης του ΣΔΟΕ, ενώ, την ίδια ώρα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εφοριακών Αττικής και Κυκλάδων, το υπουργείο Οικονομικών στοχοποιεί τους μικροοφειλέτες και προστατεύει τους «μεγαλοκαρχαρίες».Η υπόθεση των μηδενικών προστίμων και των προβλημάτων με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ που είχε αναδείξει το Newmoney.gr, αποτέλεσε την αφορμή για την έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα από τον Σύλλογο Εφοριακών, στην οποία γίνεται λόγος για κατάργηση του προληπτικού Ελέγχου και μηδενισμό προστίμων για τους παραβάτες.

Οι «φίλοι οχυρού ΙΣΤΙΜΠΕΗ» στη Νορμανδία



Την 6η Ιουνίου 1944 (D-DAY) 160.000 στρατιώτες με 5.000 πλοία έκαναν απόβαση στις ακτές της Νορμανδίας με σκοπό να ελευθερώσουν την Ευρώπη από τον ναζισμό. Μεταξύ αυτών ήταν και οι Ελληνικές κορβέτες ΤΟΜΠΑΖΗΣ και ΚΡΙΕΖΗΣ. Στις εκδηλώσεις μνήμης της 72ης επετείου από την απόβαση των συμμάχων παρευρέθηκε 10μελής αποστολή του Συνδέσμου Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη (με έδρα το Νέο Πετρίτσι Σερρών). Με την Ελληνική σημαία στο στήθος υπενθύμισαν στους πολυάριθμους επισκέπτες την καθοριστική συμμετοχή της Ελλάδας στην έκβαση του Β΄ΠΠ.

Ρεκόρ ακρίβειας στην Ελλάδα σε γάλα, αβγά, ψωμί και ψάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που δημοσιεύει η εφημερίδα Καθημερινή, η Ελλάδα της πολυετούς ύφεσης, της συρρίκνωσης του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 25% και της ανεργίας που επίσης βρίσκεται κοντά στο 25%, είναι ακριβότερη από χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία, αλλά και από την Πορτογαλία και την Ισπανία.Το επίπεδο τιμών στα τρόφιμα και τα αλκοολούχα ποτά είναι υψηλότερο στην Ελλάδα από τον μέσο κοινοτικό όρο κατά 3%. Τα γαλακτοκομικά και αυγά είναι ακριβότερα κατά 31% από τον μέσο κοινοτικό όρο, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα τη δεύτερη ακριβότερη χώρα, μετά την Κύπρο, μεταξύ των «28» σε αυτή την κατηγορία προϊόντων. Η Ελλάδα είναι κατά 17% ακριβότερη από τον

Οι επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών



Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης για την εισαγωγή των μαθητών στην Α’ τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου για το σχολικό έτος 2016-17.
Στις φετινές εξετάσεις έλαβαν μέρος 47 μαθητές και ήταν όλοι επιτυχόντες εφόσον ικανοποίησαν το κριτήριο του 50%. Εισακτέοι είναι οι πρώτοι 32 μαθητές οι οποίοι θα φοιτήσουν σε 2 τμήματα. Η βάση εισαγωγής (ο βαθμός του 32ου) ξεπέρασε για πρώτη φορά το 90%, επίδοση που αποδεικνύει τις ιδιαίτερα υψηλές δυνατότητες των εισακτέων μαθητών.

Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και άλλα 9 μέτρα-φωτιά

Τα μέτρα που πέρασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν ήταν τα τελευταία. Έρχεται νέο τσουνάμι το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που θα αλλάξει άρδην το τοπίο στα εργασιακά.Οι δανειστές έχουν καταλήξει σε δέκα (10) μέτρα γενικευμένης και καθολικής παρέμβασης στην αγορά εργασίας με στόχο την ολοσχερή ανατροπή όλων όσων ίσχυαν μέχρι τώρα στη χώρα, όπως αναφέρει η ΕΝΥΠΕΚΚ.Ειδικότερα οι δανειστές προτείνουν και επιμένουν στη δική τους εργασιακή ατζέντα με τα παρακάτω μέτρα για τον Ιδιωτικό Τομέα:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/2

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουνίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Το λαχανικό που "καίει" διπλάσια από όσα δίνει

Ορισμένοι αμφισβητούν την ύπαρξη των τροφών με τις λεγόμενες αρνητικές θερμίδες, ωστόσο μια νέα επιστημονική έρευνα έρχεται να... κλείσει στόματα, αφού αποδεικνύει ότι ένα δημοφιλές λαχανικό μπορεί βοηθήσει στην καύση θερμίδων ενώ το ίδιο παρέχει ελάχιστη ενέργεια.Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ και τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία του Κόβεντρι και του Γουόρικσερ διεξήγαγαν για πρώτη φορά ένα πρωτότυπο πείραμα που αποδεικνύει ότι το σέλινο έχει την ιδιότητα να οδηγεί σε καύση έως και διπλάσιων θερμίδων από αυτές που παρέχει.Οι ερευνητές τοποθέτησαν έναν εθελοντή σε έναν ειδικό θάλαμο που τους επέτρεπε να μετρούν κάθε θερμίδα που έκαιγε ο οργανισμός

Οι πρώτοι Ευρωπαίοι γεωργοί ήταν από την Ελλάδα

Μετανάστες από τις δύο πλευρές του βορείου Αιγαίου, την Ελλάδα και την Ανατολία (σημερινή Τουρκία), εισήγαγαν τη γεωργία στην Κεντρική και στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα με επικεφαλής Έλληνες και Γερμανούς επιστήμονες.Η παλαιογενετική μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση DNA από πέντε σκελετούς που βρέθηκαν σε πρώιμες νεολιθικές τοποθεσίες στη Βόρεια Ελλάδα και στη Βορειοδυτική Τουρκία (περιοχή Θάλασσας Μαρμαρά).Η γεωργία πρωτοεμφανίσθηκε στη Νοτιοδυτική Ασία πριν από τουλάχιστον 10.000 χρόνια και σταδιακά εξαπλώθηκε στις γειτονικές περιοχές. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η γεωργία εισήχθη στην Ευρώπη πριν από περίπου

Ανακαλύφθηκε μετεωρίτης που έπεσε πριν 470 εκατ. χρόνια στη Γη



Οι επιστήμονες ανακάλυψαν σε ένα λατομείο ασβεστολίθου στη νότια Σουηδία μια μυστηριώδη εξωγήινη πέτρα με μέγεθος μπισκότου, η οποία στη γεωχημική σύστασή της δεν μοιάζει με καμία άλλη από όσες έχουν βρεθεί στη Γη.

Θεωρείται ότι είναι ένα είδος μετεωρίτη άγνωστο έως σήμερα, το οποίο προέρχεται από κάποια πανάρχαια σύγκρουση αστεροειδών πριν 470 εκατ. χρόνια.

Ελλάδα.Πήγε να φτιάξει την κεραία της TV και τον κατασπάραξαν τα σκυλιά

Με βαρύτατα τραύματα σε όλο του το σώμα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης ένας τεχνικός, που δέχθηκε την επίθεση των σκυλιών μιας οικογένειας όταν πήγε στο σπίτι της για να επιδιορθώσει την κεραία της τηλεόρασης! Μάλιστα, γλίτωσε τη ζωή του χάρη στην επέμβαση ενός εκπαιδευτή σκύλων της ΕΜΑΚ!Ο άτυχος 50χρονος είδε ξαφνικά τους δύο θηριώδεις καυκάσιους σκύλους των ενοίκων, βάρους 80 κιλών ο καθένας, να ορμούν κατά πάνω του και δεν πρόλαβε να αντιδράσει! Τα κοφτερά δόντια τους άρχισαν να τον κατασπαράζουν και ούτε η ιδιοκτήτριά τους κατάφερε να απομακρύνει τα εξαγριωμένα τετράποδα! Σαν από μηχανής θεός, όμως, εμφανίστηκε ο εκπαιδευτής σκύλων

Στοιχεία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια ζητά ο οικονομικός εισαγγελέας



Τα πλήρη στοιχεία των δανειοληπτών με «κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια» ποσών άνω των 30 εκατομμυρίων, ζητά με επιστολή - παραγγελία του από όλες τις τράπεζες, ο επίκουρος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης.
Με την εντολή του προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ο κ. Δραγάτσης ζητά τους φακέλους των μη εξυπηρετούμενων μεγάλων δανειοδοτήσεων που αφορούν το διάστημα 2009 έως σήμερα, προκειμένου στο πλαίσιο ποινικής έρευνας που διενεργεί, να εξετάσει αν τα ποσά που πιστώθηκαν σε επιχειρήσεις δαπανήθηκαν για τους λόγους που εγκρίθηκαν από τις τράπεζες ως δάνεια, ή αν τα χρήματα διατέθηκαν για άλλους σκοπούς.

Οι πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ



Ομιλητής  : Γιάννης Δελής
                       Βουλευτής του Κόμματος

               την Κυριακή  19 Ιούνη στις 7:30' μ.μ.             

                  στο “Ξενιτίδειο” Πνευματικό Κέντρο Αριδαίας

Καιρός: Έρχεται καύσωνας - Ιδιαίτερα καυτό το 3ήμερο του Αγ.Πνεύματος



Προ των πυλών ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού. Έρχεται μεγάλη άνοδος της θερμοκρασίας. Πού θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση
Μετά τα τερτίπια του καιρού με βροχές και καταιγίδες, το σκηνικό του καιρού αλλάζει άρδην. Ιδιαίτερα καυτό αναμένεται το τρίμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει ώς και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

8 στους 10 Έλληνες θεωρούν τον Τσίπρα αποτυχημένο.

Οκτώ στους δέκα πολίτες πιστεύουν ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση.Τα παραπάνω αναφέρει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που έγινε για την ΓΣΕΕ και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Τα Νέα», η οποία δείχνει ότι μια εικόνα σχεδόν καθολικής απόρριψης της κυβερνητικής πολιτικής διαμορφώνεται στην ελληνική κοινωνία.Με βάση τα στοιχεία της εφημερίδας, οι πολίτες σε ποσοστό 80% απαντούν όχι στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει τη χώρα από την κρίση, ενώ ένα ποσοστό 11% λέει «ναι» με ένα ποσοστό 9% να

Βαρουφάκης δίνει στεγνά Τσίπρα."Συμφώνησε και έρχονται κατασχέσεις πρώτης κατοικίας".

«Οι κατασχέσεις θα αρχίσουν τους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες και θα είναι ταχείες, χυδαίες και κτηνώδεις. Και το πρόβλημα της αστεγίας στην Ελλάδα θα γίνει ακόμα χειρότερο», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας στη Διεθνή Συνάντηση Περιοδικών Δρόμου.«Η κυβέρνησή μας παραδόθηκε τον περασμένο Ιούλιο και το αποδέχτηκε. Πήρε πολλούς μήνες διαπραγματεύσεων από τον φίλο μου υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, που προσπαθούσε να βάλει ένα τέλος σε αυτό, αλλά τώρα λύγισε και εκείνος».

Προσλήψεις στον προσφυγικό καταυλισμό Γιαννιτσών.

Προσλήψεις 2.500 ανέργων στα Κέντρα Φιλοξενίας των προσφύγων και τα Hot Spots προβλέπει η πρώτη φάση της νέας γενιάς προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για το προσφυγικό, ενώ συνολικά, σχεδιάζεται η πρόσληψη 5.000 ανέργων.Ειδικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα πρoσληφθούν 536 άτομα εκ των οποίων 283 στο Δήμο Δέλτα, 60 στο δήμο Κιλκίς, 83 στο δήμο Παιονίας, 70 στα Γιαννιτσά και 40 στην Κατερίνη.Σύμφωνα με το σχεδιασμό της αρμόδιας αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου, εντός των επόμενων ημερών θα εκδοθεί η

Εξοργισμένοι οι συγγενείς του 14χρονου Τάσου

Την οργή τους εξέφρασαν οι συγγενείς του άτυχου Τάσου, που βρέθηκε άγρια δολοφονημένος από τον συμμαθητή και φίλο του, για το γεγονός ότι δράστης αφέθηκε ελεύθερος.Μάλιστα, ο θείος του ανήλικου θύματος δήλωσε στο Mega: «Το δικό μας το παιδί είναι στο χώμα και το άλλο είναι ελεύθερο και να έρθει εδώ τι θα το κάνουμε; Θα γίνουμε κι εμείς δολοφόνοι; Είναι δίκαιο πράγμα; Υπάρχει και θεός και βλέπει».Παράλληλα, η οικογένεια του 14χρονου Τάσου διέψευσε τους ισχυρισμούς περί bullying, σημειώνοντας πως μόνο ο Τάσος έκανε παρέα μαζί του: «Βullying το δικό μας το παιδί που το' κανε παρέα; Που δεν το έκανε κανένα άλλο παιδί. Ο φόβος και ο τρόμος του σχολείου ήταν. Το δικό μας παιδί ήταν

Αθλητική πανδαισία στην λαμπρή τελετή λήξης της Ακαδημίας Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών



Σε κλίμα χαράς, ενθουσιασμού αλλά και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης της 20ης αγωνιστικής χρονιάς της Ακαδημίας Μπάσκετ του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, το περασμένο Σάββατο 11 Ιουνίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου».
Η φετινή αγωνιστική αυλαία για την Giannitsa Basketball Academy «έπεσε» με μια πολύ όμορφη εκδήλωση, μια γιορτή προς τιμήν των αθλητών μας, των γονιών και των προπονητών τους, που πήρε τη μορφή μιας υπέροχης αθλητικής πανδαισίας, στην οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά της Ακαδημίας, γονείς, συγγενείς και πολλοί φίλοι του αθλήματος.

Διπλώμα οδήγησης.Αλλάζει το σύστημα.

Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις άδειες οδήγησης προωθείται στη Βουλή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «που θα επιλύει προβλήματα, μεταξύ των οποίων και ο τρόπος εξετάσεων που θα πατάσσει τη διαφθορά».Αυτό ανέφερε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας. Θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον κλάδο των Σχολών Εκπαίδευσης Οδηγών Αυτοκινήτου για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.Ο κ. Σπίρτζης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του επιμελητηρίου, επεσήμανε ότι, «σήμερα, έχουμε τη συνάντηση με τα σωματεία των σχολών οδηγών, ο