Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Τα εγκεφαλικά "προτιμούν" τους 40άρηδες



Τα ποσοστά των εγκεφαλικών επεισοδίων εμφανίζουν συνεχή πτωτική τάση για τους ανθρώπους άνω των 65 ετών, αλλά αντίθετα εμφανίζουν άνοδο σε όσους είναι κάτω των 45 ετών, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.
  Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον διακεκριμένο Ελληνο-αμερικανό καθηγητή καρδιολογίας Τζον Κωστή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ράντγκερς του Νιού Τζέρσι, που

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο.Στήνουν σκηνικό Ιμίων οι Τούρκοι.



Δεν προλαβαίνουν να μετρούν τις τουρκικές προκλήσεις τα ελληνικά Επιτελεία: Δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, ενέργειες εξαγωγής της κρίσης, προσπάθεια τουρκικού εκβιασμού για το προσφυγικό και τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, ζήτημα ομηρίας ομηρίας της Κύπρου ή όλα αυτά μαζί;Μάλλον το τελευταίο διότι η τουρκική εξωτερική πολιτική είναι πολυεπίπεδη και κινείται πάνω σε οργανωμένους σχεδιασμούς και έχει απέναντί του ένα

Τευτλοπαραγωγοί πηγαίνουν στα δικαστήρια την ΕΒΖ για οφειλές.



Αποφασισμένοι να κινηθούν νομικά, προκειμένου να διεκδικήσουν τα οφειλόμενα από την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), δηλώνουν οι τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες της χώρας, με τον πρόεδρο Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλο Μπογιαννίδη, να αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «παρότι έχουμε κάνει τεράστια υπομονή, εισπράττουμε μόνο εμπαιγμό».
Συγκεκριμένα, τευτλοπαραγωγοί και μηχανάτορες δηλώνουν «εξαγριωμένοι», λόγω της

Ασύλληπτο.Σκότωσε τα παιδιά της, τη μητέρα της και τον αδελφό της και μετά αυτοκτόνησε!



Η 35χρονη μητέρα, θεωρείται πως ήταν αυτή που εκτέλεσε τα πέντε μέλη της οικογένειάς της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως μεταδίδουν τα αυστριακά μέσα μαζικής ενημέρωσης, χωρίς να έχουν αποσαφηνιστεί οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτή την πράξη.Οικογενειακή τραγωδία συγκλονίζει την Αυστρία. Μία γυναίκα πυροβόλησε και σκότωσε τη μητέρα, τον αδελφό, τα τρία παιδιά της και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, στην πόλη Μπόχαϊμκιρχεν, που

Πρώτη η ΔΑΚΕ στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ



Πρωτιά για τη ΔΑΚΕ, τη συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, αφήνοντας στη 2η θέση την παράταξη του ΚΚΕ, στην 3η του ΠΑΣΟΚ και μόλις στην 4η του ΣΥΡΙΖΑ.Συγκεκριμένα, η ΔΑΚΕ συγκέντρωσε 136 ψήφους και 18 έδρες, η ΔΑΣ (ΚΚΕ) 112 ψήφους και 15 έδρες, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) 106 ψήφους και 14 έδρες και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ 95 ψήφους και 13 έδρες.Οι ανένταχτοι της Αριστεράς κερδίζουν 9 έδρες, οκτώ η

Περικοπές 200 εκατ. ευρώ σε κοινωνικά επιδόματα για να κλείσει η αξιολόγηση.



Έρχονται περικοπές σε κοινωνικά επιδόματα ύψους τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από το 2018, όχι μόνον επειδή λόγω της κατάργησης ή ενσωμάτωσης τους στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά και εξαιτίας της «καλύτερης στόχευσης» που ζητούν οι δανειστές.
Όπως έλεγε κυβερνητική πηγή «εκτός από την ανάγκη εξοικονόμησης κονδυλίων για την χρηματοδότηση του ΚΕΑ, έχει αποδειχθεί ότι τα επίπεδα φτώχειας στην χώρα μας

ΟΑΕΔ: Έναρξη προγράμματος για 10.000 ανέργους



Ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του οργανισμού για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών και άνω και με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους με στόχο να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και

Σε μεγάλη κρίση η Τουρκία – Βαδίζει προς οικονομικό κραχ



Σε βαθιά κρίση βρίσκει η τουρκική οικονομία. Ελάχιστους μήνες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος η χώρα δείχνει να καταρρέει.Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας έχει καταρρεύσει και το τουρκικό χρηματιστήριο έχει χάσει το 60% της αξίας του από το 2013!Η οικονομία της Τουρκίας όχι μόνο δεν παρουσιάζει σημάδια σταθερότητας, αλλά η τουρκική λίρα έχει καταρρεύσει σε ιστορικά χαμηλά, έπειτα και από τις δηλώσεις του προέδρου της

Εκτός νόμου Κατσέλη τα χρέη στα Ταμεία



Δεν μπορούν να υπαχθούν στον προστατευτικό για τα «υπερχρεωμένα νοικοκυριά» ν. 3869/10 (νόμο Κατσέλη) οι οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία, καθώς κάθε τέτοια προσπάθεια είναι αντισυνταγματική.
Αποφάσεις διαφόρων περιφερειακών Ειρηνοδικείων ξεκαθαρίζουν ότι οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων πρέπει να καταβάλουν κανονικά τα χρέη τους προς τους οργανισμούς

Παρέμβαση Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί την Ελλάδα και να αποφεύγει απειλές και τριβές



Η Κομισιόν έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς προκλήσεις της Άγκυρας στην Ελλάδα.Η εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε ότι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας «θα πρέπει να αποφευχθούν».Τόνισε συγκεκριμένα  πως η Τουρκία πρέπει να σεβαστεί τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο των κρατών μελών της ΕΕ:
«Η ΕΕ υπογραμμίζει ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευθεί απερίφραστα για σχέσεις καλής

"Δεν πρόκειται να γίνουν δεκτά τα μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ"



Συμφωνία με τους θεσμούς πριν από το τέλος του έτους διαβλέπει κυβερνητικός παράγοντας, επισημαίνοντας όμως ότι επ' ουδενί πρόκειται να γίνουν δεκτά τα σκληρά μέτρα που ζητεί το ΔΝΤ.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «όχι μόνον αυτή η κυβέρνηση αλλά καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχθεί το πακέτο των νέων μέτρων 4,2 δισ. ευρώ που ζητεί το ΔΝΤ για τη διετία

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 3 Δεκεμβρίου


 

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σάββατο 3 Δεμεμβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Απαγόρευση Αλιείας στην Λίμνη Βεγορίτιδα



Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Β.Δ. 142/1971 και Π.Δ. 36/1977) καθώς και με απόφαση του Τμήματος Αλιείας της Π.Ε. Πέλλας με Αρ. Πρωτ. 18556/24-11-2016 απαγορεύεται απόλυτα η αλιεία στην Λίμνη Βεγορίτιδα τους μήνες Δεκέμβριο και Ιανουάριο κάθε έτους για την προστασία της αναπαραγωγής του Κορέγονου.
Παρακαλούνται οι αλιείς να μεταφέρουν τις βάρκες τους από τις αποβάθρες στα σπίτια τους ή εάν αυτό δεν είναι δυνατόν να έρθουν σε επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές (Τμήματα Αλιείας) προκειμένου να λάβουν οδηγίες.

Ο καρκίνος του στόματος προτιμά όλο και νεότερους



Νέους, ηλικίας ακόμη και κάτω των 30 χρόνων, προσβάλει πλέον ο καρκίνος του στόματος, που σκοτώνει κάθε χρόνο πάνω από 600.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η μείωση του μέσου όρου ηλικίας των ανθρώπων που πλήττονται από τον καρκίνο του στόματος, τα τελευταία 20 χρόνια, έχει προκαλέσει ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα, καθώς στο παρελθόν η νόσος εμφανιζόταν συνήθως σε άτομα άνω των 40χρόνων.

Ανακοίνωση-Καταγγελία του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Καλαμαριάς



Την ώρα που οι μαθητές ξεσηκώνονται ενάντια στην αντι-εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, έχουμε άλλο ένα κρούσμα αυταρχισμού ‒  αυτή τη φορά στο Κιλκίς:  Στις 7 Νοέμβρη, ημέρα του πανελλαδικού μαθητικού συλλαλητηρίου, έξω από το 1ο Λύκειο Κιλκίς συλλαμβάνεται κατόπιν καταγγελίας του διευθυντή του Λυκείου μια νέα γυναίκα (μέλος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς και της ΟΓΕ) για «απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης» και «διέγερση», επειδή  διακινούσε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των Μαθητών έξω από το σχολείο.

Το Google Translate έφτιαξε τη δική του γλώσσα



Πλέον το σύστημα θεωρείται τόσο έξυπνο που μπορεί να κάνει μεταφράσεις σε γλώσσες για τις οποίες δεν έχει εκπαιδευτεί. Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε τη δική τους τεχνητή γλώσσα
Το Google Translate φαίνεται ότι γίνεται ολοένα και πιο έξυπνο, αφού πρόσφατα δημιούργησε τη δική του τεχνητή γλώσσα!

Ολάντ: Δεν θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές



Ανακοίνωσε την απόφασή του στον γαλλικό λαό με διάγγελμα από το Ελυζέ - Έκκληση ενότητας στη γαλλική Αριστερά
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, τον Μάιο του 2017, ανακοίνωσε ο Φρανσουά Ολάντ.

Απόφαση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας για συμμετοχή στην απεργία στις 8-12-2016



Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016 και στο Συλλαλητήριο της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - στις 11.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και τα βάρη που ήδη σηκώνουμε στις πλάτες μας δυσβάσταχτα.

Άρση ασυλίας για την Άννα- Μισέλ Ασημακοπούλου



Το ζήτησε η ίδια η βουλευτής της ΝΔ παρά την αντίθετη εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας. Δεν άρθηκε η ασυλία του Πάνου Καμμένου για παρασιώπηση εγκλήματος

Σε άρση της ασυλίας της βουλευτού της ΝΔ, Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου προχώρησε χθες η Βουλή για υπόθεση που αφορά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννιτών όπου ήταν μέλος.

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κ.Ιγνατιάδου με την Αν.Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας



Την Αν. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, την Τετάρτη 30-11-2016 η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου στο πλαίσιο σύσκεψης με σκοπό την ολοκληρωμένη παρουσίαση των ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο Σκύδρας και τη συνεργασία για την προώθηση της επίλυσής τους.
Η Δήμαρχος, αφού παρουσίασε την εικόνα, τα χαρακτηριστικά και τα συγκριτικά  πλεονεκτήματα του Δήμου, στη συνέχεια ανέπτυξε τα θέματα που τον απασχολούν  και επικεντρώνονται κυρίως στα εξής:

Επείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες ΚΚΕ ότι γίνονται υποκλοπές διέταξε ο Άρειος Πάγος



Για συνακροάσεις με τηλεφωνικά κέντρα άλλων κομμάτων μιλά η καταγγελία του ΚΚΕ - ΟΤΕ: Από τον μέχρι στιγμής έλεγχο δεν έχει βρεθεί κάποια δυσλειτουργία - ΝΔ: Να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ  για τηλεφωνικές υποκλοπές παρήγγειλε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί με τις καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι.

Γ.Σηφάκης: “Όχι μόνον δεν θα πληρώσουν οι αγρότες, αλλά θα πάρουν και επιστροφή”!



Σε συνέχεια σημερινών δημοσιευμάτων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Συνεχίζεται, μέσω δημοσιευμάτων αλλά και δηλώσεων στελεχών της αντιπολίτευσης, μια προσπάθεια παραπλάνησης των αγροτών, ότι δήθεν θα έχουν μεγάλη φορολογική επιβάρυνση και θα κληθούν να καταβάλλουν υψηλές προκαταβολές, με βάση το νέο φορολογικό καθεστώς. Η αλήθεια όμως βρίσκεται στον αντίποδα, ακριβώς, όσων προπαγανδίζουν τα χαλκεία:

Με 16 μονάδες προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση



Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 32% έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ - Νέα διεύρυνση της διαφοράς κατά 1 μονάδα σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα του Νοεμβρίου - Γενική απαισιοδοξία και «όχι» των πολιτών σε πρόωρες εκλογές.

Νέα διεύρυνση της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση του Πανεπιστημιου Μακεδονία για την τηλεόραση του Σκάι.

Μαξίμου σε Μητσοτάκη: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα



«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα, για άλλη μια φορά μίλησε σαν να μην θυμάται πια - γιατί ίσως δεν θέλει να θυμάται - την συμφωνία που υπέγραψε και υλοποίησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στην οποία συμμετείχε και την οποία εξακολουθεί να υπερασπίζεται», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, σχολιάζοντας την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Εκδήλωση από το ΚΔΑΠμεΑ της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠμεΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. διοργανώνει εκδήλωση στο χώρο του, στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών (Κολοκοτρώνη 10). Η ημέρα αυτή έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους το δικαίωμα των Ατόμων με Αναπηρία στην πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία.

Μητσοτάκης: Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση φέρνει νέα μέτρα



Τη βαθιά ανησυχία του για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ είπε ότι η έκβαση της είναι αβέβαιη. Μίλησε επίσης για τον κίνδυνο νέων επώδυνων μέτρων κι επανέφερε το αίτημα για πολιτική αλλαγή.

Το μίγμα ιδεοληψίας και ανικανότητας της κυβέρνησης δεν επιτρέπει να υπάρχει αισιοδοξία είπε ο κ. Μηστοτάκης και επισήμανε:

Νέα πρόκληση από Tσαβούσογλου: Τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος. Τι απαντάει το ΥΠ.ΕΞ.



Συνεχίζεται το τoυρκικό παραλήρημα με τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου να παίρνει τη σκυτάλη από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Τα Ιμια είναι τουρκικό έδαφος, δήλωσε την Τετάρτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε άλλος τούρκος βουλευτής σχετικά με το καθεστώς νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 2/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Ραγίζει καρδιές η τελευταία ανάρτηση της άτυχης Λίνας από τα Γιαννιτσά



Ποια η τελευταία ανάρτηση της 22χρονης Λίνας Κ. λίγο πριν συμβεί το μοιραίο...

Μεγάλη θλίψη σκόρπισε στην τοπική κοινωνία των Γιαννιτσών ο θάνατος της 22χρονης φοιτήτριας, η οποία βρέθηκε στο κενό από τον 9ο όροφο του παραρτήματος των φοιτητικών εστιών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης (κτίριο του πρώην ξενοδοχείου «Εγνατία»).

Εγκαίνια εικαστικής παρουσίασης του Πύργου του Ρολογιού στα Γιαννιτσά



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και ο δήμος Πέλλας συνδιοργανώνουν την εικαστική παρουσίαση του συνθέτη Δημήτρη Μπάκα: ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ, Site Specific Art για τον Πύργο του Ρολογιού στα Γιαννιτσά.
Ο οθωμανικός Πύργος του Ρολογιού στα Γιαννιτσά αποτέλεσε για αιώνες το ηχόσημο της πόλης. Ο δυνατός ήχος της καμπάνας που βρισκόταν στην κορυφή του, χτυπούσε τις ώρες της ημέρας, ξεπερνώντας ακόμα και τα όρια της πόλης.

«Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» – Σκυδραϊκός 72-45



Νίκη στο τοπικό ντέρμπυ του νομού μας για τον «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας»,  επί του Σκυδραϊκού με σκορ 72-45. Παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Σκύδρας παρατάχτηκε στον αγωνιστικό χώρο με επτά παίκτες, ο «Φέτα Χριστάκης ΓΑΣ Έδεσσας» συνάντησε πολλές δυσκολίες για τρία δεκάλεπτα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο η ομάδα της πόλης μας ήταν πολύ καλύτερη και κατάφερε να πάρει την νίκη, φτάνοντας τις πέντε στο φετινό πρωτάθλημα.   

Ήττα του Γ.Α.Σ. Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών από τον ΑΟΚ Βέροιας



Με εκτός έδρας ήττα συνέχισε τις αγωνιστικές του  υποχρεώσεις το παιδικό τμήμα basketball του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών την Κυριακή 27/11/2016, στο κλειστό γυμναστήριο της Βέροιας , από τον ΑΟΚ, με σκορ 61-47.
Σε ένα γρήγορο σε ρυθμό παιχνίδι ο Μέγας ήταν ανταγωνιστικός μέχρι το 3ο (τρίτο) δεκάλεπτο όπου και η διαφορά ήταν στους 6 (έξι) πόντους. Στο 4ο (τέταρτο) δεκάλεπτο , όπου ήταν και το καθοριστικό, ο ΑΟΚ αφού πίεσε σε όλο το γήπεδο ανάγκασε τους παίχτες του Μέγα να κάνουν πολλά λάθει και να πάρει έτσι και την νίκη με σκορ 61-47.

Πανήγυρις Αγίου Νικολάου στα Γιαννιτσά. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων



Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Γεωργίου & Νικολάου Γιαννιτσών. Στα πλαίσια του εορτασμού θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα των ιερών λειψάνων του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και η Ιερά εικόνα του Αγίου Γεωργίου Χαλιναρά εξ Αργυρουπόλεως του Πόντου. 

Τρίτη συνεχόμενη νίκη των εφήβων του «Μ. Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών



Με τρίτη συνεχόμενη νίκη συνέχισε την αγωνιστική του πορεία το εφηβικό τμήμα του Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, νικώντας την αντίστοιχη ομάδα του «ΠΑΣ Αετού» Κιλκίς, με σκορ 56-50, στο κλειστό γυμναστήριο Γιαννιτσών «Έλλη Μυστακίδου», την Κυριακή 27/11/2016.
Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από δύσκολες συνθήκες και για τις δύο ομάδες, αφού η δύναμή ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που επικράτησε καθ΄ όλη τη διάρκειά του, η ομάδα του «Μέγα» ξεκίνησε κάνοντας ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο κυρίως στην άμυνα, καταφέρνοντας έτσι να περιορίσει την ομάδα του Κιλκίς επιθετικά και  να πάρει στο τέλος του δεκαλέπτου μια διαφορά δεκατριών πόντων (22-09).

Γυμνάσιο Άρνισσας ”Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος”



Με μια σεμνή αλλά ουσιαστική τελετή πραγματοποιήθηκε η απόδοση προσωνυμίας στο Γυμνάσιο Άρνισσας, το πρωί της Τρίτης 29 Νοεμβρίου 2016, το οποίο πλέον ονομάζεται «Γυμνάσιο Άρνισσας ”Οικουμενικός Πατριάρχης Χρύσανθος”».
   Στην εκδήλωση, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ διάβασε μήνυμα του Παναγιοτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ. Βαρθολομαίου.

Συγκέντρωση κατά των πλειστηριασμών στην Έδεσσα



Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ περνάει το ένα μνημονιακό μέτρο μετά το άλλο και ξεπουλάει ό,τι δημόσιο αγαθό απέμεινε (ΟΣΕ,ΔΕΗ,ΕΥΑΘ κλπ), στις δικαστικές αίθουσες όλης της χώρας έχει ξεκινήσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην λαϊκή περιουσία με εκατοντάδες πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Ενημερωτική Ημερίδα στα Γιαννιτσά για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών



Σας γνωστοποιούμε την πραγματοποίηση από την Υπηρεσία μας και σε συνεργασία με συναδέλφους της Γενικής Δ/νσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ενημερωτικής Ημερίδας στα Γιαννιτσά για το Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Αγροτών».

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη με Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα των εργαζομένων στους Καταρράκτες



Θα προωθηθεί η ρύθμιση που είχε ετοιμαστεί επί προηγούμενου Υπουργού ως τροπολογία σε ένα από τα επόμενα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στη Βουλή άμεσα
Στην συνάντηση ο βουλευτής ανέφερε την ιστορία του θέματος, τις προγενέστερες ενέργειες της κυβέρνησης για το θέμα αυτό μετά τις συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν οι προηγούμενοι Υπουργοί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βουλευτές, Δήμαρχοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Το Βερολίνο λέιε "ναι" σε μικρή μείωση του χρέους αλλά με νέα βαριά μέτρα



Έγγραφο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) αποκαλύπτει σχέδιο ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κατά 21,8 μονάδες του ΑΕΠ μέχρι το 2060 με τησύμφωνη γνώμη του Β.Σόιμπλε.
Φυσικά μια τέτοια ελάφρυνση είναι πάρα πολύ μικρή για να έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα που είναι να φέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και να αποτελέσει κίνητρο

Ενδιαφέρον έδειξε το κοινό για το ιατρικό θέμα του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών: "Οστεοαρθρίτιδα του ισχίου



 Iδιαίτερα θετική εντύπωση προξένησε  η ομιλία του Θωμά Αποστόλου, Ορθοπαιδικού Χειρουργού και Αναπληρωτή Καθηγητή του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης,  στο πολυπληθές ακροατήριο που παρευρέθηκε στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας το απόγευμα της Δευτέρας 28-11-2016. Η εισήγηση του έγκριτου ιατρού και επιτυχημένου επιστήμονα είχε ως θέμα:

Αυτοί είναι οι νέοι μειωμένοι μισθοί στο Δημόσιο για το 2017



Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ και πλέον δεν θα γίνονται με βάση τους μισθούς του 2011 όπως ως τώρα, αλλά με βάση τις σημερινές αποδοχές.Όπως αναφέρει δημοσίευμα της «Ημερησίας», οι μεγάλες ανατροπές αναμένεται να αλλάξουν τα πάντα από τις αρχές του νέου έτους προκαλώντας ορισμένες επώδυνες «καραμπόλες».Οι χαμένοι της υπόθεσης είναι όσοι έχουν πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ειδικά όσοι

Αυτά είναι τα σχέδια του ΔΝΤ για την Ελλάδα.Ένα βήμα πριν το 4ο Μνημόνιο



Μια σειρά από σενάρια φαίνεται πως εξετάζει το ΔΝΤ σε περίπτωση που αποφασίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Η νέα συμφωνία θα είναι 4ετούς ή διετούς διάρκειας και με χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα γύρω στο 2% για το 2018.
Την αποκάλυψη έκανε με μία σειρά από tweets το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, όπου παρουσίασε εμπιστευτικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Δεκεμβρίου 2016




Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 1/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας