Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Συμβουλές της αστυνομίας για την προστασία των πολιτών ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών



Στο σύγχρονο και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η ασφάλεια αποτελεί ουσιαστική παράμετρο της διαμόρφωσης της ποιότητας της ζωής, της κοινωνικής συμβίωσης και της οικονομικής ανάπτυξης.
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας με ενιαία, συλλογική, συντονισμένη δράση όλων των υφιστάμενων Υπηρεσιών της συμβάλλει αποφασιστικά στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και συμβουλεύει τους πολίτες ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών για την ατομική και οικογενειακή τους προστασία...

Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Τούρκος Gurkan Uzkan ”έκανε μαγκιές” στον Μιχάλη Ζαμπίδη! (video)



Οι μαγκιές πληρώνονται. Φαντάζομαι το ακούτε συχνά και είναι αλήθεια. Ο Τούρκος Gurkan Uzkan θέλοντας να κάνει σόου τα έβαλε με λάθος άνθρωπο… τον Μιχάλη Ζαμπίδη.
Δείτε ένα μοντάζ στο παρακάτω βίντεο του τι προηγήθηκε στην συνέντευξη τύπου ανάμεσα σε Gurkan και Ζαμπίδη και ακολούθως τι συνέβη στον αγώνα.
Ένα ματς που οι Τούρκοι θέλουν να ξεχάσουν και εμείς να μην σταματάμε να βλέπουμε!
O αγώνας είχε γίνει στις 30 Νοεμβρίου του 2003 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας.Video :

Γ.Καρασμάνης: «Με καταργήσεις υπηρεσιών και νέες στρατιές ανέργων, μόνον μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται»



Δυναμική αλλά και έντονα κριτική για την ολιγωρία και την απραξία τόσων χρόνων σε ό,τι αφορά την ανάγκη γενναίων μεταρρυθμίσεων στον δημόσιο τομέα, ήταν η παρέμβαση Καρασμάνη στη χθεσινοβραδινή (Παρασκευή) συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με θέμα το σχετικό Πολυνομοσχέδιο.
          Ο Βουλευτής τόνισε ότι οι απαρχαιωμένες πολιτικές δεκαετιών μας έσυραν στη σημερινή δραματική κατάσταση και χαρακτήρισε ως απολύτως αναγκαίες τις ριζικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο.

Πέλλα: Άρπαξαν από 50χρονο 800 κιλά ροδάκινα αλλά δεν πρόλαβαν να τα χαρούν (φώτο)



Συνελήφθησαν σήμερα (13.07.2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, τρεις ημεδαποί 30, 39 και 41 ετών, για κλοπή ροδάκινων.
Ειδικότερα, στον Άγιο Γεώργιο Πέλλας, από περιπολούντες αστυνομικούς εντοπίστηκαν οι τρεις ημεδαποί να έχουν φορτώσει σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο περίπου (800) κιλά ροδάκινα αξίας (700) ευρώ. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αφαίρεσαν την ποσότητα ροδάκινων από το κτήμα ενός ημεδαπού 50 ετών.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας προϋπολογισμού 4.700.000,00€

Εντός χρονοδιαγράμματος, σε λιγότερο από 2 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν σε 4.700.000,00€

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή των Νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών κ. Παύλο Μάρκου, τον Αν. Διοικητή κ. Βουδρισλή Αλέξανδρο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Σταυρίδη...

Από…Ρακιντζή άρξασθε



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΑ προβλήματα δεκαετιών συμπυκνωμένα σε 2-3 λέξεις: Κινητικότητα, διαθεσιμότητα, απόλυση. Η αλληλουχία που φέρνει συνειρμούς φριχτούς και κάνουν τον κ. Μητσοτάκη να μην κοιμάται.
ΔΕΝ προλάβαμε και μας πήρε η κατρακύλα. Δεν κάναμε την αλλαγή «αυθορμήτως» και  πλάκωσαν ξένοι. Μετανάστες και εξουσιαστές. Κι έγινε η ανέμελη (με δανεικά) ζωή μας άγχος και αγωνία...

Βρετανική ταξιδιωτική οδηγία για... τσούχτρες στην Ελλάδα



Το Φόρεϊν Όφις ενημέρωσε την ταξιδιωτική του οδηγία για την Ελλάδα. Αφορμή δεν στάθηκε κάποια απειλή τρομοκρατικής φύσης ή πολιτική αναταραχή, αλλά οι τσούχτρες στις ελληνικές θάλασσες, από τις οποίες οι βρετανοί υπήκοοι καλούνται να προφυλάσσονται.
Στην ιστοσελίδα του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών, στην κατηγορία «ασφάλεια» της ταξιδιωτικής οδηγίας για την Ελλάδα, οι τουρίστες καλούνται με μια λακωνική ενημέρωση να «ακολουθούν τις συμβουλές των τοπικών αρχών εάν υπάρχουν τσούχτρες»...

Συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΕΕ με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη



Την Πέμπτη 11 Ιουλίου Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ συμμετείχε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, στη συνάντηση επίσης συμμετείχε και ο υφυπουργός, κ. Αθ. Σκορδάς.
           

Συγκεντρώσεις ΠΑΜΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά ενάντια στο πολυνομοσχέδιο



Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην αντιλαϊκή πολιτική που μας θέλει σκλάβους.
     Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία, την ΕΕ που με το νέο πολυνομοσχέδιο που φέρνουν στη Βουλή επιδιώκουν να σαρώσουν ότι απέμεινε από τα εργατικά δικαιώματα σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων.

Τηλέφωνα επικοινωνίας των πολιτών με τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Πέλλας για θέματα του οδικού δικτύου



Η Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας ενημερώνει τους πολίτες ότι για θέματα του οδικού δικτύου μπορούν να επικοινωνούν με την αρμόδια Διεύθυνση Τεχνικών Έργων. Συγκεκριμένα,  προβλήματα που εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο όπως απουσία πινακίδων σήμανσης – πληροφοριακών πινακίδων, καταστροφή πινακίδων οδοσήμανσης, δυσλειτουργία φωτεινού σηματοδότη, καταστροφές οδοστρώματος παρακαλούμε να αναφέρονται στα τηλέφωνα 2381-3-51305 και 2381-3-51306.

Eρχεται το ηλεκτρονικό παράβολο -Πώς το ζητάμε, πού το πληρώνουμε



Με στόχο να αντικατασταθεί πλήρως η έντυπη μορφή των παραβόλων του Δημοσίου και των σχετικών αποδεικτικών είσπραξης, το υπουργείο Οικονομικών θέτει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό παράβολο. Η χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου αναμένεται να περιορίσει σημαντικά τη γραφειοκρατία, να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τις εφορίες και να συμβάλει γενικότερα στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
Οι λεπτομέρειες για τη χρήση του ηλεκτρονικού παραβόλου περιλαμβάνονται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Μαυραγάνη στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται:

Φιλήθηκαν στο στόμα on air Μελέτη – Μαρτάκης! (video)



Ο Κώστας Μαρτάκης ήταν καλεσμένος σήμερα στην τελευταία Μεσημεριανή Μελέτη της σεζόν.
Το νέο του video clip για το τραγούδι «Paradise» ήταν η αφορμή για να φιληθεί στο στόμα με την Ελεονώρα Μελέτη!
Η Μελέτη έκανε τα παράπονά της στον 29χρονο τραγουδιστή, που δεν σκέφτηκε να την καλέσει να συμμετάσχει στο νέο του κλιπ, όπως εκείνος κάλεσε μεταξύ άλλων τη Ντορέττα Παπαδημητρίου, τη Σύλβια Δεληκούρα και τη Demy.

Απεργιακή Συγκέντρωση την Τρίτη 16/7 από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Γιαννιτσών



Χωρίς αιδώ και αναστολές το μνημονιακό -δίπολο - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ εξαντλεί τα όποια αποθέματα δημοκρατίας υπήρχαν και με βαρβαρότητα και αυταρχικότητα προχωρεί στην υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στους τοκογλύφους δανειστές  εφαρμόζοντας  τα μνημονιακά μέτρα με τυφλά και αιφνίδια χτυπήματα σε κλάδους και υπηρεσίες εργαζομένων.
            Μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στον ιδιωτικό τομέα που συνεχίζονται με το κλείσιμο επιχειρήσεων και απολύσεις εργαζομένων, αλλά και την κατάργηση της κυριακάτικη αργίας,   ήρθε η «σειρά» των εργαζόμενων της ΕΡΤ, της υγείας, της παιδείας, των ΔΕΚΟ ,της τοπική αυτοδιοίκηση και ο κατάλογος δεν κλείνει …

Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο




Τις δραματικές διαστάσεις που είχε πάρει η διαφθορά στο Δημόσιο φέρνει στο φως η έκθεση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Πάρτι εκατομμυρίων είχε στηθεί σε ασφαλιστικά ταμεία, δήμους και υπηρεσίες πολεοδομίας.
Ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και ειδικά πολεοδομίες κρατούν τα πρωτεία διαφθοράς στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για το 2012.
Ο Λ. Ρακιντζής κατά τη χθεσινή παρουσίαση των πεπραγμένων της ανεξάρτητης αρχής τόνισε επίσης ότι η αφαίρεση του δικαιώματος της ένστασης από τον Γενικό Επιθεωρητή άφησε ελεύθερο το πεδίο στα πειθαρχικά συμβούλια που αποτελούνταν...

2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΖΑΡ – 20/21 Ιουλίου 2013



Φύση, ηρεμία, δροσιά , χαλάρωση …
Στις λέξεις που εδώ και χρόνια είναι ταυτισμένες με τα Λουτρά Πόζαρ έρχονται να προστεθούν κι άλλες…
Μουσική, στίχοι, διασκέδαση, χρώματα, γέλιο!

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι καλά τις νύχτες



«Δεν κοιμάμαι καλά τις νύχτες όταν καλούμαι να συμφωνήσω να χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μετερρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφο του Bloomberg πώς αισθάνεται για το έργο το οποίο καλείται να φέρει εις πέρας.
Όπως είπε, «είναι ένα δύσκολο έργο».
«Δεν είναι εύκολο και από συναισθηματική άποψη», πρόσθεσε  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι ακόμη και αν πρέπει να υπογράψει απολύσεις, το καλύτερο που μπορεί να κάνει είναι να προβεί στις σωστές επιλογές όσον αφορά το ποιοι πρέπει να χάσουν τις δουλειές τους...

Εξόφληση των χρεών του πρώην ΙΚΑ ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρίες



Την εξόφληση των εκκρεμών χρεών του ΙΚΑ προς τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις ζητούν οι εκπρόσωποί τους από τους αρμόδιους υπουργούς Υγείας και Οικονομίας, απευθύνοντας μάλιστα προσωπική έκκληση προς τον κ. Γιάννη Στουρνάρα.

«Αν και υπάρχουν τα διαθέσιμα κονδύλια, η διαδικασία έχει κολλήσει» αναφέρει σε σχετική επιστολή ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και ζητεί από τους αρμόδιους να διευθετηθεί το θέμα...

Γ. Στουρνάρας: Δε βλέπω αντιδράσεις βουλευτών στο πολυνομοσχέδιο



Δεν βλέπω εγώ κάποια αντίδραση, δεν έχω δει κάποια αντίδραση για το θέμα του πολυνομοσχεδίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου όπου πραγματοποιήθηκε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη. «Εγώ βέβαια σήμερα δεν ήμουν στη Βουλή. Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων χθες δεν είδα ισχυρές αντιδράσεις», πρόσθεσε ο υπουργός.
Σε άλλη ερώτηση για τις αντιδράσεις και από την πλευρά των δημάρχων, ο κ. Στουρνάρας παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Γιάννη Μιχελάκη...

Την ένταξή τους στις εξαιρέσεις του πολυνομοσχεδίου ζητούν με επιστολή τους οι τρίτεκνοι Πέλλας

Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Με συνέπεια και η παρούσα Κυβέρνηση συνεχίζει την τιμωρία των γονέων με τρία τέκνα.
Με το 35% και άνω των τρίτεκνων οικογενειών να ευρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και σε συνθήκες εξαθλίωσης είναι δυνατόν και με ποια στοιχειώδη λογική..

Τροπολογία για την ένταξη των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ.




Κατατέθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη

Τροπολογία με την οποία παραπέμπεται σε προεδρικά διατάγματα ο καθορισμός της διαδικασίας ένταξης δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛ.ΑΣ., κατατέθηκε προ ολίγου από τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με την τροπολογία, το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει τα προσόντα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία αξιολόγησης και ένταξης των δημοτικών αστυνομικών στην ΕΛΑΣ, ως προσωπικό ιδιαίτερης κατηγορίας, αναφέρει το ΑΜΠΕ...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 13/7

Η ευτυχία ποτέ δεν μειώνεται με το να την μοιράζεσαι.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 13 Ιουλίου



Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1814: Ιδρύεται το Σώμα των Καραμπινιέρων στο Βασίλειο της Σαβοίας. Από το 1861 θα αποτελέσει το βασικό αστυνομικό σώμα της Ιταλίας.
1908: Γυναίκες αθλήτριες αγωνίζονται για πρώτη φορά στους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Λονδίνο.

1939: Ο Φρανκ Σινάτρα κάνει το ντεμπούτο του στη δισκογραφία...

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

50+1 από τις πιο αστείες ελληνικές αυτόματες διορθώσεις…. Θα λυθείτε στα γέλια!!!




Σε πόσους από εσάς αλήθεια δεν έχει συμβεί άλλο να θέλετε να γράψετε στο κινητό σας και άλλο να σας βγαίνει με την αυτόματη διόρθωση;



Διαβάστε 50+1 από τις πιο αστείες ελληνικές αυτόματες διορθώσεις σε συνομιλίες…. Θα πεθάνετε στα γέλια!!!

Έδωσαν λάθος μωρά στις μητέρες και εκείνα μεγαλώνοντας έγιναν οι καλύτερες φίλες‏!



Δύο κοριτσάκια στη Ρωσία γεννήθηκαν στο ίδιο νοσοκομείο με διαφορά λίγων λεπτών και οι γιατροί τα μπέρδεψαν. Έτσι, σε κάθε μητέρα έδωσαν λάθος μωρό. Μετά από 12 χρόνια, όμως, τα κοριτσάκια αυτά έγιναν οι καλύτερες φίλες.

Παρόλο που έμαθαν και ότι οι γονείς της μίας ήταν οι βιολογικοί γονείς της άλλης, δεν θέλησαν να αλλάξουν οικογένειες.

Παράταση ως τη Δευτέρα στην υποβολή των μηχανογραφικών



Παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 15 του μήνα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων για τη εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, η οποία κανονικά έληγε σήμερα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, η προθεσμία παρατείνεται παρ' ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αναμενόμενων υποψηφίων έχει ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, κάτι στο οποίο συνέβαλε η συνεισφορά των καθηγητών των λυκείων, τα οποία παρέμειναν αρκετές μέρες ανοιχτά για την υποστήριξη των υποψηφίων.

Κλειστοί οι δήμοι μέχρι την Τετάρτη, αποφάσισε η ΚΕΔΕ



Τριήμερο κλείσιμο των δήμων από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου και πραγματοποίηση άμεσης συνάντησης της ΚΕΔΕ με τον Πρωθυπουργό αποφάσισε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων, ως απάντηση στα κυβερνητικά σχέδια για τη διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τ.Α.
Στην πλειονότητά τους οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι έθεσαν στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ τις παραιτήσεις τους, σε περίπτωση μη αποδοχής από την κυβέρνηση των προτάσεών τους.

Με μαζικές παραιτήσεις απειλούν οι δήμαρχοι



Τις παραιτήσεις τους θέτουν στη διάθεση του προεδρείου της ΚΕΔΕ οι περισσότεροι από τους δημάρχους που μιλούν στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ενωσης, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Η συνέλευση διεξάγεται σε τεταμμένο κλίμα μετά τα προβλεπόμενα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που έρχεται προς ψήφιση την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή...

Στην εποχή μας, υπάρχει συσσωρευμένος θυμός. Τρόποι αναγνώρισης και διαχείρισης του θυμού



Eπιμέλεια: Βικτωρία Πολύζου,
συμβουλευτική ψυχολόγος, medlabnews.gr

Η οικονομική κρίση, τα μνημόνια, οι φόροι, η ανεργία, η ένταση στην εργασία ή στο σπίτι, η απογοήτευση, φέρνουν απρόβλεπτες καθημερινές δυσκολίες που έχουν κατάληξη τα νεύρα, τον θυμό και ξεσπάσματα πολλές φορές χωρίς λόγο και αιτία. Ξεσπάσματα σε λάθος χρόνο και απέναντι σε λάθος ανθρώπους.

Ο Βενιζέλος, η Τζάκρη και το… μπολ με τα κεράσια



Τα συναισθήματα που τρέφει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη περιγράφει σήμερα – ιδιαιτέρως γλαφυρά- ο Στέφανος Κασιμάτης στη στήλη του στην Καθημερινή καλώντας τον πρόεδρο να μην ξεχάσει «την αστική του καταγωγή».
Γράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος στη στήλη του Φαληρεύς: «Πολύ καλοπροαίρετα θα το πω – προειδοποιώ για να μην παρεξηγηθώ. Μου λένε φίλοι από το ΠΑΣΟΚ (ούτε ένας ούτε δύο, σημειωτέον…) ότι ο πρόεδρος ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος αδυνατεί να κρύψει τα αισθήματα που του προκαλεί η Θεοδώρα η Τζάκρη...

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Γιαννιτσά & Σκύδρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα»



Μαχητικά συλλαλητήρια αντίδρασης στο προωθούμενο πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα, σε Σκύδρα ( Πλατεία Ελευθερίας-ΤΑΞΙ ) και Γιαννιτσά ( Πλατεία ΕΠΟΝ-πεζόδρομος ).
        Στα Γιαννιτσά μίλησε από τη Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Κουτούφης Φάνης, ενώ στη Σκύδρα ομιλητής ήταν ο Προυσανίδης Ανέστης.
        Στις ομιλίες τονίστηκε η επιβολή νέων δυσβάσταχτων χαρατσιών για εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα, ενώ νέες φοροαπαλλαγές χαρίζονται στο κεφάλαιο...

Εξιχνιάστηκε περίπτωση κλοπής τσάντας από αυτοκίνητο στα Γιαννιτσά



Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, περίπτωση κλοπής τσάντας 44χρονης ημεδαπής στα Γιαννιτσά Πέλλας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο υπηκόων Γεωργίας 18 και 29 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της κλοπής ύστερα από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι, το απόγευμα της 04.07.2013 στα Γιαννιτσά, αφού έσπασαν το τζάμι του συνοδηγού Ι.Χ. Επιβατηγού αυτοκίνητου ιδιοκτησίας 44χρονης ημεδαπής...

Απείρως κομματικοί, σε καιρούς χαλεπούς



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ γνέφει η ανεργία, έπεσε και αεργία. Για λόγους…μόρφωσης των ελληνοπαίδων που απέχουν απ’ το χωράφι («βαρύ γαρ το σκαφείον») προτιμώντας το φραπέ. Ρίχνουν τα μεροκάματά τους οι «εισαγόμενοι», βολεύονται κι οι «εργοδότες». Με τις ελεγκτικές αρχές ράθυμες ν’ ανηφορίσουν σε λαγκάδια και βουνά για ένσημα και εισφορές.
ΚΙ αν προχωρήσουμε για την «οργανωμένη» αγορά της εργασίας, θα πέσουμε στο σκιάχτρο της φοροδιαφυγής με χίλια πρόσωπα. Κι αν μετρήσουμε τα ελλείμματα των ταμείων και σταθούμε στη «μαύρη τρύπα» του ΕΟΠΥΥ μας πιάνει ίλιγγος...

ΣΟΚ!!! Δηλητηρίασαν 23 σκυλιά μέσα σε καταφύγιο (προσοχή, σκληρές εικόνες)



Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Σητείας κατήγγειλε χθες ότι μέσα στο χώρο που τους παραχώρησε ο Δήμος Σητείας για να φιλοξενούν αδέσποτα κάποιος έριξε φόλες με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο 23 σκυλιά...


Οι φωτογραφίες δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας και το πόσο υπέφεραν αυτά τα πλάσματα.

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος τονίζει γι’ αυτό το έγκλημα – που επαναλήφθηκε καθώς στις 5 Ιουνίου 2013 είχε συμβεί ακριβώς το ίδιο – τονίζει :

Αίτηση πτώχευσης ετοιμάζει η Praktiker AG



H απροθυμία των πιστωτών να χορηγήσουν νέα δάνεια οδηγούν στην πτώχευση τη γερμανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Praktiker AG. Η Praktiker AG δεν έχει σχέση με τις εκτός Γερμανίας δραστηριότητες που ασκούνται  από την Praktiker International και η πορεία της δεν επηρεάζει την Praktiker Hellas.

Η Praktiker AG ανακοίνωσε ότι η έλλειψη ρευστότητας και το υψηλό χρέος αποτελούν λόγους για την πτώχευσή της με βάση το γερμανικό δίκαιο. Η ανακοίνωση ακολούθησε μετά τις ανεπιτυχείς διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες  για την αναδιάρθρωση των χρηματοδοτικών υποχρεώσεων το βράδυ της Τετάρτης...

Ακύρωση θεατρικής παράστασης στο Γιαννιτσά λόγω ατυχήματος



Λόγω ατυχήματος συντελεστή της παράστασης «Ένα παιδί μετράει τα΄ άστρα», ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η θεατρική παράσταση που επρόκειτο να δοθεί στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την ερχόμενη Τρίτη 16 Ιουλίου 2013.

Τροφές που πρέπει να καταναλώσετε το καλοκαίρι



Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος κατά την οποία έχουμε πολλές λαχταριστές διατροφικές επιλογές, οι οποίες όμως ταυτόχρονα μπορούν να μας οδηγήσουν στην υπερβολική αύξηση βάρους. Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να τις απολαύσουμε, να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας αλλά ταυτόχρονα να διατηρούμε σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος μας;
Φρουτά και λαχανικά βοηθούν στον έλεγχο του βάρους

Παραιτήθηκαν ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας και σχεδόν όλο το δημοτικό συμβούλιο



Φουντώνουν οι αντιδράσεις στους δήμους όλης της χώρας για το σχέδιο κινητικότητας και τις σχεδιαζόμενες απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η διαφωνία με τις κυβερνητικές επιλογές εκδηλώνεται πλέον ακόμα και με παραιτήσεις δημάρχων!

Οι αντιδράσεις εκφράζονται με κάθε τρόπο από εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και από αυτοδιοικητικές αρχές. Οι εξελίξεις με τους σχολικούς φύλακες, τους δημοτικούς αστυνομικούς αλλά και τους συμβασιούχους που εργάζονται σε δημοτικές υπηρεσίες προκαλούν ντόμινο αντιδράσεων.

Πήραν πίσω την εξαίρεση από την "κινητικότητα" των αποσπασμένων στα υπουργικά γραφεία



Όπισθεν ολοταχώς αναγκάστηκε να κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της εξαίρεσης από την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία. Η αποκάλυψη της διάταξης - πρόκληση που είχε... παρεισφρήσει στο πολυνομοσχέδιο, «προστάτευε» από το μέτρο της κινητικότητας εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους που έχουν αποσπαστεί σε υπουργικά γραφεία.

Ειδικότερα, με την εν λόγω διάταξη (αρ. 90 παρ 2) στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων υπαλλήλων προβλεπόταν να προσμετρηθεί το γεγονός ότι έχουν θητεύσει δίπλα σε υπουργούς!

"Εκλογές το 2014 με νικητή ΣΥΡΙΖΑ και κυβέρνηση ΝΔ" "βλέπει" το Economist



Εκλογές σε περίπου ένα χρόνο «βλέπει» για την Ελλάδα το περιοδικό Economist, ενώ στις εκλογές – που προβλέπει ότι θα διεξαχθούν τον Μάιο του 2014 – νικητής θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυβέρνηση θα σχηματίσει η ΝΔ.

Αυτό θεωρεί το πιθανότερο σενάριο για την τύχη της Ελλάδας το περιοδικό Economist με άρθρο του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα στις εκλογές του Μαΐου κανένα κόμμα δεν θα «πιάσει» την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ώστε να σχηματίσει αυτόνομη κυβέρνηση...

Ξέσπασε οργή - Δημοτικοί αστυνομικοί περικύκλωσαν τα γραφεία της ΝΔ



Οι δημοτικοί αστυνομικοί περικύκλωσαν τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να τους εντάξει σε καθεστώς κινητικότητας και να τους οδηγήσει στην έξοδο από το Δημόσιο.

Λίγο μετά τις 12:00 έφτασε έξω από τα γραφεία του κόμματος η μηχανοκίνητη πορεία των δημοτικών αστυνομικών και ζήτησαν να έχουν συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος προκειμένου να του δώσουν ψήφισμα. Προς το παρόν έχουν αφήσει ανοιχτή μία λωρίδα κυκλοφορίας στο ρεύμα καθόδου, ωστόσο προειδοποιούν πως αν δεν γίνουν δεκτοί από τον γραμματέα της ΝΔ θα κλείσουν τελείως την κυκλοφορία στο ρεύμα καθόδου...

Παρέμβαση του ΠΑΜΕ στη ΔΥΟ Έδεσσας για κατάσχεση σύνταξης & αυτοκινήτου συνταξιούχου



     
Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην προϊσταμένη της ΔΟΥ Έδεσσας προχώρησαν την Πέμπτη 11.7.2013 οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιβολή διπλής κατάσχεσης, σε σύνταξη και αυτοκίνητο σε βάρος συνταξιούχου.
      Πρόκειται για συνταξιούχο, πατέρα τριών παιδιών, που σπουδάζουν και ο οποίος οφείλει στο Δημόσιο το συνολικό ποσό των 3.700 ευρώ περίπου (χαράτσια, φόρος αλληλεγγύης κλπ).

Αιχμές Γλέζου στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ: Τα κόμματα δεν είναι μονοπρόσωπα



Να μην καταργηθεί το σχήμα που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ ως εδώ, αλλά να δημιουργηθεί ένας φορέας κοινής δράσης, πρότεινε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος.
Μιλώντας στο 1ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς επεσήμανε πως «εμείς, οι «Ενεργοί Πολίτες» (σ.σ. αποτελεί μια από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ) έχουμε πει ότι η σχέση κόμματος - λαού έχει αλλάξει. Αν παλιότερα τα κόμματα χρειάζονταν ως καθοδηγητές, σήμερα υπηρετούν το λαό». Οπως είπε, «αν ακούγεται ότι πρέπει να πάμε στο κόμμα των μελών, εμείς το ζητάμε χίλιες φορές». Αλλά, συμπλήρωσε, «αν δεν κατοχυρωθεί, δεν θεσμοθετηθεί αυτό, τότε δεν θα έχει καμία αξία το κόμμα των μελών. Κανείς δεν θέλει να είναι χειροκροτητής και να μη συμμετέχει. Αν θέλουμε να θεσμοθετήσουμε ότι τα μέλη αποφασίζουν και κανένας άλλος, χρειάζεται η θεσμοθέτηση κανόνων».

Πρεμιέρα χωρίς ντέρμπι για το πρωτάθλημα της Super League



Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να ταξιδεύει στην Λέσβο, τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Παναιτωλικό και τον ΠΑΟΚ την Ξάνθη!  7η αγ. ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός, 10η αγ. Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, 11η αγ. Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ!

Μετά από δύο περίπου ώρες, η κλήρωση του πρωταθλήματος της σεζόν 2013-14 ολοκληρώθηκε, με την κληρωτίδα να μην βγάζει κάποιο ντέρμπι στην πρεμιέρα. 
Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ταξιδεύει στην Μυτιλήνη, όπου θα φιλοξενηθεί από την...

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 12/7



Αυτοί που φέρνουν τον ήλιο στην ζωή των άλλων, φωτίζουν εξ ίσου και την δική τους ύπαρξη.