Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Ρεμόρα και επαγγελματίες Αιρετοί" στον Δήμο Πέλλας

(Επεξηγήσεις: όπου Ρεμόρα 2-3 Δημοτικοί σύμβουλοι και ένας  όψιμος "εκδότης", όπου Καρχαρίας ένας διορισμένος Καρχαρίας.)

Ρεμόρα λέγεται το είδος ψαριού που βγάζει μεροκάματο, ως κολαούζος άλλων ψαριών, κυρίως καρχαριών. Τρέφεται  με τα περιττώματα- αποφάγια του καρχαρία!  Αν και μικρότερα ψάρια, οι καρχαρίες δεν τα προτιμούν, γιατί τα σιχαίνονται..
Θα αναρωτιέστε τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με τους επαγγελματίες  αιρετούς και τι κοινό μπορεί να έχουν με ένα ψάρι γλίτσα. Εύλογη απορία, αλλά εύκολα μπορεί να απαντηθεί, ειδικά αν κάποιος παρακολούθησε το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πέλλας!..

4 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Η εκστρατεία ενημέρωσης κάθε χρόνο στις 4 Φεβρουαρίου δίνει έμφαση στην πρόληψη και στη διαπίστωση ότι το 43% των καρκίνων μπορούν να αποφευχθούν με τις εξής προϋποθέσεις:..

Σαν Σήμερα, 4 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Ισίδωρος, Ισιδώρα.

Γεγονότα


362: Ο βυζαντινός αυτοκράτορας Ιουλιανός εκδίδει έδικτο (διάταγμα), με το οποίο αναγνωρίζει ίσα δικαιώματα σε όλες τις θρησκείες στην επικράτειά του.
1900: Μολυσμένο βρέθηκε το νερό που πίνουν οι Αθηναίοι από το Αδριάνειο υδραγωγείο. Το πρόβλημα προκαλεί τεράστιος βόθρος που βρέθηκε δίπλα στο υδραγωγείο...

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Κοπή πίτας στην Αριδαία

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, στο όμορφο περιβάλλον του cafe bar Pothos, στο Λουτράκι Αριδαίας, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αριδαίας έκοψε την βασιλόπιτά του. Ήταν μεγάλη χαρά για το Διοικητικό συμβούλιο, η πολύ μεγάλη συμμετοχή των αθλητών, των μελών και των φίλων του Ομίλου. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχοι Αλμωπίας Γιώργος Τραπεζανίδης και Αικατερίνη Μπαγκή, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΔ.Α. Αθηνά Δούκα...

Ποιος εκθέτει τον Δήμαρχο Πέλλας

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση, είναι από την εκδήλωση κοπής πίτας των εργαζόμενων  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. (Δημοτικής Κοινωφελής Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας) την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στα Γιαννιτσά. Μιλάμε για μία αίθουσα χωρητικότητας 600 ατόμων, καθαρό κόσμημα για την πόλη των Γιαννιτσών η οποία όμως λόγο του μεγέθους της, σε κάθε χρήση της έχει και τα ανάλογα λειτουργικά έξοδα όπως για παράδειγμα, θέρμανση, ρεύμα για φωτισμό και συνεργείο καθαρισμού...

Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναγέννησης Γιαννιτσών την Δευτέρα 6/2

Τα διάφορα σενάρια που θέλουν την Αναγέννηση Γιαννιτσών να συζητά με την ομάδα της ΑΕΚ προκειμένου η τελευταία να αγοράσει το ΑΦΜ της Αναγέννησης, οδήγησε μέλη της ομάδας της Πέλλας να δρομολογήσουν έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου εκεί να δοθούν οι απαραίτητες απαντήσεις στο φλέγον ζήτημα το οποίο από χθες απασχολεί μεγάλη μερίδα του κόσμου της πόλης του κάμπου.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση φίλων και μελών της Αναγέννησης Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Γιαννιτσών και αναμένεται η συμμετοχή πλήθους κόσμου...

Συζήτηση στην βουλή με θέμα της γερμανικές αποζημιώσεις ζητούν 28 βουλευτές

Από το γραφείο τύπου του Βουλευτή Πέλλας Ηλία Θεοδωρίδη σας ενημερώνουμε ότι με πρωτοβουλία του βουλευτή κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και την ακόλουθη  συνυπογραφή 27 βουλευτών, κατετέθη σήμερα πρόταση προς τους κ.κ. Προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης με την οποία ζητούν να συζητηθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές, των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς...

Σαν Σήμερα, 3 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Σταμάτης, Σταματία, Συμεών.

Γεγονότα

1488: Ο πορτογάλος θαλασσοπόρος Μπαρτολομέου Ντιάζ πατά το πόδι του στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας στη Νότιο Αφρική και γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος που ταξίδεψε τόσο μακριά προς το νότιο ημισφαίριο.


1828: Εκδίδεται ο πρώτος νόμος περί ναυτιλίας από τον Ιωάννη Καποδίστρια...

Δελιορίδης: «Συζητάμε κάθε πρόταση»

Στην εκπομπή του Νίκου Πετρουλάκη στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος της Αναγέννησης Γιαννιτσών Σπύρος Δελιορίδης, ο οποίος ερωτήθη για το θέμα.
Ο κύριος Δελιορίδης απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση με την ΑΕΚ, όπως δεν υπήρξε και με τον Ηρακλή, εντούτοις άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει αποδεκτή μια τέτοια πρόταση εφόσον υπάρξει.

Συγκεκριμένα είπε:..

Ύποπτα σενάρια συγχώνευσης Αναγέννησης Γιαννιτσών και ΑΕΚ

Οργιάζουν οι φήμες σε αθλητικά διαδικτυακά ΜΜΕ για αγορά του ΑΦΜ της Αναγέννησης Γιαννιτσών από την ΑΕΚ προκειμένου η τελευταία να δώσει μία λύση στο οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκετε καθώς με αυτόν τον τρόπο θα καταφέρει να διαγράψει τα χρέη που έχει προς τους πιστωτές της. Πολλά από αυτά (τα ΜΜΕ) μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να μιλάνε για προχωρημένες συζητήσεις μεταξύ των δύο διοικήσεων φαντάζοντας ως πολύ πιθανό ένα τέτοιο σενάριο.
Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η ΑΕΚ θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Super League ως ΑΕΚ-Αναγέννηση Γιαννιτσών όπου φυσικά με τον καιρό θα επικρατήσει το ΑΕΚ. Από την άλλη η Αναγέννηση Γιαννιτσών...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Πάγκαλος κατά ηγεσίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Αριστεράς

Επιθέσεις κατά πάντων επεφύλασσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, σε άρθρο του στην εφημερίδα Καθημερινή, εξακόντισε βολές κατά των κομμάτων της Αριστεράς, κατά της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ δεν δίστασε να μιλήσει για «άγριο πρόβλημα ηγεσίας» στο ΠΑΣΟΚ!

Συγκεκριμένα, βάλλει κατά των «επικεφαλής των τριών κομμουνιστικής προέλευσης κομμάτων που θριαμβολογούν επειδή αύξησαν την πολιτική τους επιρροή», κατά των πολιτών (!) για τους οποίους λέει πως...

Κλειστά τα σχολεία και στην Έδεσσα αύριο Παρασκευή

Με απόφαση του Δημάρχου Έδεσσας τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Έδεσσας θα παραμείνουν κλειστά στις 3 Φεβρουαρίου 2012, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Ενταση ΝΔ και ΠαΣοΚ στη σκιά της Εξεταστικής για το μνημόνιο

Σε μείζον πολιτικό ζήτημα που ενδέχεται να πυροδοτήσει εντάσεις και να δυναμιτίσει το κλίμα στην κυβέρνηση συνεργασίας, αναδεικνύεται η δικογραφία για τη διόγκωση του ελλείμματος του 2009 και τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.
Η αποστολή της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή από τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη το μεσημέρι της Πέμπτης, προκάλεσε ένταση μεταξύ των δυο κυβερνητικών εταίρων ΠαΣοΚ και Ν.Δ. που έχουν διαφορετική άποψη για το χρόνο διεξαγωγής της Εξεταστικής Επιτροπής.

Η Ν.Δ. αμέσως μετά την αποστολή της δικογραφίας για την παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της οικονομίας προκειμένου να αυξηθεί το έλλειμμα...

Ανοικτοί οι δρόμοι σε όλο το εθνικό και περιφερειακό δίκτυο της Πέλλας

Παρά τις αντίξοες συνθήκες (η σφοδρή χιονόπτωση κάλυψε το σύνολο σχεδόν της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας), τόσο οι δρόμοι του εθνικού, όσο και του περιφερειακού οδικού δικτύου παρέμειναν ανοικτοί. Το τελευταίο 24ωρο βρίσκονταν σε ετοιμότητα και συμμετείχαν στην επιχείρηση του εκχιονισμού 16 μηχανήματα με οδηγούς οι οποίοι εργάστηκαν πολλές ώρες σε βάρδιες προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά στην κυκλοφορία τα 300 περίπου χιλιόμετρα του εθνικού και περιφερειακού οδικού δικτύου της Πέλλας...

Και αύριο Παρασκευή θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Πέλλας

Με απόφαση του Δημάρχου Πέλλας, θα παραμείνουν κλειστά και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων του Δήμου Πέλλας, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Εκδήλωση για την κοπή της πίτας πραγματοποίησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) την Τετάρτη, στις 4.00 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Στην κοπή της πίτας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του προς το Δ.Σ. και τους εργαζόμενους της επιχείρησης, αναφέρθηκε στο νέο καθεστώς των δημοτικών επιχειρήσεων μέσα από την εφαρμογή του Καλλικράτη, στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζονται καθημερινά, αλλά και στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής σχετικά με την ΔΗΚΕΠΑΠ, ευχόμενος παράλληλα σε όλους καλή χρονιά...

Συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε χιόνι και πάγο

Τα χιόνια έκαναν για τα καλά την εμφάνισή τους ντύνοντας στα λευκά ολόκληρη την Πέλλα.

Πέρα από την αισθητική ομορφιά που προσφέρει όμως το χιόνι δημιουργεί ταυτόχρονα και ένα σορό προβλήματα με πρώτο από όλα τις μετακινήσεις μας που μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για κάθε έναν από εμάς που θα βρεθούμε πίσω από ένα τιμόνι εάν και εφόσον δεν τηρήσουμε κάποιους στοιχειώδης κανόνες προκειμένου να φτάσουμε με ασφάλεια στον προορισμό μας.
Στην συνέχεια ακολουθούν μερικές ενδεικτικές συμβουλές για την κίνηση σε αυτές τις δύσκολες και σίγουρα πολύ επικίνδυνες συνθήκες...

2 Φεβρουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων

H Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.
Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη.. Στη συνθήκη περιλαμβάνονται 1524 υγρότοποι με έκταση 520 εκατομμυρίων στρεμμάτων περίπου...

Σαν Σήμερα, 2 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Υπαπαντή.

Γεγονότα
871: Ο βυζαντινός στόλος υπό τον Νικήτα Ωορύφα εκδιώκει τους Άραβες από τη νότια Ιταλία.


1828: Ιδρύεται η Εθνική Χρηματιστική Τράπεζα, μετέπειτα Εθνική Τράπεζα, και καθιερώνεται ο Φοίνικας ως εθνικό νόμισμα.


1922: Ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις κυκλοφορεί στο Παρίσι σε 1.000 αντίτυπα και προκαλεί αντιδράσεις...

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η Sofia Vergara η πιο επιθυμητή γυναίκα για το 2012 (φώτο)

Στην κορυφή της λίστας με τις 99 πιο επιθυμητές γυναίκες για το 2012 βρίσκετε η 39χρονη   Κολομβιανή ηθοποιός του Modrn Family, Sofia Vergara. Η αμφιλεγόμενη για πολλούς λίστα, αναδεικνύετε κάθε χρόνο από το διαδικτυακό περιοδικό AskMen.com αφήνοντας απ’ έξω ηχηρά ονόματα όπως αυτό της Charlize Theron αλλά και πολλά άλλα να βρίσκονται αρκετά χαμηλά όπως της Kate Moss 76η θέση, η δικιά μας Maria Menounos 85η, Alessandra Ambrosio 91, Jennifer Lopez στην 93η και η Megan Fox στην 96η...

Προς νέο σύστημα εισαγωγικών σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Φαίνεται ότι "κλείδωσε" το νέο σύστημα εισαγωγικών σε ΑΕΙ - ΤΕΙ με τη συναίνεση των κομμάτων στη διακομματική επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας υπό την Αννα Διαμαντοπούλου, η εφαρμογή του οποίου έχει οριστεί το 2014, για τους μαθητές δηλαδή που σήμερα είναι στην Α' λυκείου.
Στην πρώτη ομάδα θα εξετάζονται ενδοσχολικά τα μαθήματα τα οποία θα οδηγούν σε εθνικό απολυτήριο, ενώ 4 θα είναι τα μαθήματα της δεύτερης ομάδας στα οποία θα διαγωνίζονται πανελλαδικά εκείνοι που θέλουν να συνεχίσουν σπουδές και να εισαχθούν σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ...

Σε πλήρη ετοιμότητα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας

Ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα και ήδη έχει ξεκινήσει το έργο του εκχιονισμού σε επιμέρους σημεία του οδικού δικτύου. Αυτή τη στιγμή εργάζονται έξι μηχανήματα και εφόσον υπάρξει επιδείνωση των συνθηκών θα προστεθούν κι άλλα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης παρακολουθεί και συντονίζει προσωπικά το έργο του εκχιονισμού. Αργά το απόγευμα βρίσκονταν στο δρόμο Αριδαία-Έδεσσα και πρόκειται να μεταβεί και σε άλλα σημεία ώστε το οδικό δίκτυο της Πέλλα να παραμείνει ανοικτό προς όλες τις κατευθύνσεις...

Τέλεση Αγιασμού στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας από τον Σεβασμιότατο κκ. Ιωήλ

 Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: Η πίστη στο Θεό μας δίνει δύναμη και ελπίδα

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ τέλεσε Αγιασμό στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη. Ο Αγιασμός τελέστηκε με αφορμή την είσοδο στη νέα χρονιά και την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου διακυβέρνησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Στην τελετή του αγιασμού παραβρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κκ. Μαρία Ζωγράφου και Μαρία Καράμπελα, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου...

Συμφωνία κορυφής Λοβέρδου- Βενιζέλου για συμπόρευση

Oλοκληρώθηκε η συνάντηση μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει και κοινή δήλωση των δύο υπουργών και διεκδικητών της θέσης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις τους ο μεν Ανδρέας Λοβέρδος είπε «θα συμπορευθώ με τον Ευάγγελο Βενιζέλο», ο δε Βενιζέλος δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσουν από κοινού τα εσωκομματικά ζητήματα.

Ο Ευάγγελος Bενιζέλος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται «για να αλλάξουμε τους εσωτερικούς ρυθμούς στο ΠΑΣΟΚ...

Σαν Σήμερα, 1 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Τρύφωνας.

Γεγονότα


1806: Οι Τούρκοι πολιορκούν τους Κολοκοτρωναίους κοντά στη Δημητσάνα. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης διαφεύγει στη Ζάκυνθο.

1862: Αντιοθωνική εξέγερση ξεσπά στο Ναύπλιο, με αίτημα την αλλαγή του συστήματος διακυβέρνησης, ώστε να εγγυάται τις ελευθερίες του λαού και τη συγκρότηση νόμιμης εθνοσυνέλευσης. Μολονότι αντιμετωπίζεται με επιτυχία από τον Αθανάσιο Μιαούλη, θα σηματοδοτήσει την αρχή του τέλους για τη βασιλεία του Όθωνα. (Ναυπλιακή Επανάσταση)...

Χάντμπολ: Στα ημιτελικά των πλέι οφ της Α1 τα κορίτσια του Μέγα Αλέξανδρου

Ολοκληρώθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος Α1 γυναικών χάντμπολ ΟΠΑΠ. Στα ημιτελικά των πλέι οφ θα αναμετρηθούν Νέα Ιωνία- Μέγας Αλέξανδρος, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στα Γιαννιτσά και τον επαναληπτικό στην Αθήνα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα κοντραριστεί με τον ΑΣΕ Ορμή Λουξ, με το πρώτο ματς στην Πάτρα και το δεύτερο στη Θεσσαλονίκη.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν 11 ή 12 Φλεβάρη και οι επαναληπτικοί στις 18 ή 19 του ίδιου μήνα...

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Η καλλιέργεια ροδιού στην Πέλλα

Η λαϊκή ρήση που θέλει το "νόμισμα να έχει δύο όψεις" φαίνεται να επιβεβαιώνεται στην περίπτωση της καλλιέργειας ροδιάς, αφού μπορεί ορισμένοι Βορειοελλαδίτες γεωργοί να της ... γυρνούν την πλάτη, πεπεισμένοι ότι ευδοκιμεί μόνο σε ήπια κλίματα, αλλά υπάρχουν κι εκείνοι, οι οποίοι εγκατέλειψαν παραδοσιακές καλλιέργειες, όπως το βαμβάκι και ο καπνός, κι έχουν βρει σ' αυτή το δικό τους "κόκκινο χρυσό".

"Τουλάχιστον έχουμε εξασφαλίσει ένα σταθερό εισόδημα για τον οικογενειακό προϋπολογισμό" δηλώνουν  Βορειοελλαδίτες καλλιεργητές ροδιού, επισημαίνοντας πως η στροφή σε νέες καλλιέργειες είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια...

Συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά στο Μελίσσι-Γιαννιτσών

Ο παράνομος οπλισμός δεν ήταν το μόνο εύρημα που ανακάλυψαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Γιαννιτσών στα σπίτια πέντε ανδρών στο χωριό Μελίσσι της Πέλλας… Βρήκαν, ακόμη ναρκωτικά αλλά και μια σειρά από τιμαλφή και εργαλεία που πιθανότατα προέρχονται από διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή!
    
Σε βάρος των πέντε υπόπτων ηλικίας από 24 έως 58 χρόνων σχηματίστηκε δικογραφία κατ’ αρχήν για την παράνομη οπλοκατοχή, αφού στα σπίτια τους κατασχέθηκαν...

Με αποχώρηση από την κυβέρνηση απειλεί ο ΛΑΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη με τους υπουργούς του ΛΑΟΣ συγκαλεί για αύριο ο Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή την αντιπαράθεση που οδηγήθηκε στα άκρα απόψε στη Βουλή, για άρθρο του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών. ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη συζήτηση, καθώς ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαΐωάννου αρνήθηκε να τροποποιήσει τη διάταξη που προβλέπει την αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί ακόμη και για κακουργήματα, μόλις εκτίσουν το 1/3 της ποινής τους.

Οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ και του ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη συζήτηση στη Βουλή, καταγγέλλοντας τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου...

Κοπή πίτας στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσών

Πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στα Γιαννιτσά, η καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας του Κέντρου της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας. 
Στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας παραβρέθηκε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Ερασμία Λούσπα, την οποία υποδέχθηκαν όλα τα παιδιά του τμήματος με ευχές για ένα νέο δημιουργικό και ευτυχισμένο νέο έτος.
Η ίδια ανταπέδωσε τις ευχές, ενώ στην συνέχεια παρέδωσε το δώρο στην τυχερή μαθήτρια της χρονιάς, Γ. Καραντζίκου, η οποία παρέλαβε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι υπό το ανυπόμονο βλέμμα όλων των παιδιών, να μοιραστούν μαζί της τις εντυπώσεις...

Οδηγίες προς τους πολίτες της Πέλλας λόγω επικείμενης χιονόπτωσης και παγετού

Σας γνωρίζουμε ότι προβλέπεται, από το απόγευμα της Τετάρτη 1/02/2012, επιδείνωση καιρού με χιονόπτωση και παγετό. Ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους φορείς τίθεται σε επιφυλακή για αντιμετώπιση των φαινομένων. Ζητούμε από τους πολίτες να συνεργαστούν και να ενημερωθούν για τους τρόπους αυτοπροστασίας τους ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους και τους άλλους. Από την ιστοσελίδα του δήμου μας www.giannitsa.gr θα μπορούν οι πολίτες να ενημερώνονται για τυχόν επιπλέον οδηγίες. Ειδικότερα  γονείς και εκπαιδευτικοί θα μπορούν από την ιστοσελίδα μας να ενημερωθούν για τυχόν διακοπή λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Παρακάτω παραθέτουμε τις οδηγίες για τους πολίτες:..

Σαν Σήμερα, 31 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Ευδοξία.

Γεγονότα
1696: Η εξέγερση των «κορακιών». Οι νεκροθάφτες του Άμστερνταμ ξεσηκώνονται, επειδή οι αρχές επιβάλουν αλλαγές στη διαδικασία των κηδειών.
1914: Οι Μεγάλες Δυνάμεις (Γερμανία, Αυστρο-Ουγγαρία, Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία και Ρωσία) γνωστοποιούν στην Ελληνική Κυβέρνηση ότι παραχωρούν και νομικώς στην Ελλάδα τα νησιά του Αιγαίου, μόνον εφόσον αποσύρει τις δυνάμεις της από τη Βόρεια Ήπειρο και τη νήσο Σάσωνα.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Χιονιάς από αύριο επισκέπτεται και την Πέλλα

Χιονιάς αναμένεται να επισκεφτεί ολόκληρο τον νομό σύμφωνα πάντα με προβλέψεις τις εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας αύριο Τρίτη και τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Τετάρτη θα έχουμε εξασθένηση των φαινομένων , αναμένετε ωστόσο από την Πέμπτη να επιδεινωθούν και ο νομός να ντύνεται για τα καλά στα άσπρα. Η θερμοκρασία δεν πρόκειται  να ανέβει πάνω από τους 2 βαθμούς καθ’ όλη την διάρκεια της αυριανής ημέρας.

Δηλώσεις προπονητών μετά την νίκη της Αναγέννησης επί της Καλλονής

Αμέσως μετά το τέλος την αναμέτρησης Αναγέννησης Γιαννιτσών και Καλλονής που βρήκε νικήτρια την ομάδα της Πέλλας με σκορ 2-1, οι δύο τεχνικοί των ομάδων δήλωσαν τα εξής:...

700 χιλ ευρώ στο Αιγάλεω για εξοικονόμηση ενέργειας

Μετά από πρόταση μελέτη ύψους 990 χιλ ευρώ που κατέθεσε ο Δήμος Αιγάλεω λίγο καιρό πριν στο ΥΠΕΚΑ για έργα βιοκλιματικής ανάπλασης μέσω του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, κατάφερε να εξασφαλίσει το ποσό των 700 χιλ ευρώ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη μελέτη και τις έργο-κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές παρεμβάσεις στο κτιριακό συγκρότημα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, τη μελέτη βιοκλιματικού σχεδιασμού καθώς και την ανάπλαση της πλατείας Ζαμπέτα.
Στο πρόγραμμα επίσης εντάσσεται η μελέτη για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στο σύνολο του Δήμου Αιγάλεω...

Εκταμίευση της προκαταβολής για τη χρηματοδότηση έργων LEADER

Άμεση ανταπόκριση υπήρξε στο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ (Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχων Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων), για την εκταμίευση της προκαταβολής με την οποία θα καλυφθεί το ποσοστό της επιδότησης των έργων που έχουν ενταχθεί στην Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER (Άξονας 1). Το αίτημα υποβλήθηκε στις 22/12/2011 και το ποσό της προκαταβολής το οποίο ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ...

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για διπλώματα κιθάρας και πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσαν, την Κυριακή 29/1/12, στις Διπλωματικές Εξετάσεις τους οι -απόφοιτοι πλέον- σπουδαστές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, Θόδωρος Γκουγκουσούδης και Θόδωρος Ηλιάδης.
Ο Θόδωρος Γκουγκουσούδης (τάξη κ. Γιάννη Ανδρόνογλου) κρίθηκε άξιος  διπλώματος κιθάρας με βαθμό «Άριστα» και μάλιστα παμψηφεί. Επίσης, άξιος διπλώματος Πιάνου παμψηφεί και με βαθμό «Άριστα» κρίθηκε και ο Θόδωρος Ηλιάδης (τάξη κ. Θανάση Ρεπάνη), ο οποίος απέσπασε παράλληλα και τιμητική διάκριση ερμηνείας που του αποδόθηκε από το Ωδείο...

Νομοθετική πρωτοβουλία για ασφάλιση ανέργων ζητάνε με ερώτησή τους στην βουλή βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Προς:   Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής ασφάλισης κ. Γ .Κουτρουμάνη
Θέμα:  ¨Ασφάλιση ανέργων.¨
Κε Υπουργέ,
   Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτει ότι  η ανεργία από μήνα σε μήνα αυξάνεται δραματικά.
Ειδικότερα ο συνολικός αριθμός των ανέργων έφτασε τις 903.525 άτομα τον περασμένο Οκτώβρη φτάνοντας στο 18,2%  έναντι του 17,2% του Σεπτέμβρη του 2011 και 13,5% του Οκτώβρη του 2010. Όλα δε τα στοιχεία δείχνουν ανοδική τάση για το 2012...

Αρτηριακή πίεση: Μετρήστε την και στα δύο χέρια, για να είστε σίγουροι

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Οι γιατροί πρέπει να καθιερώσουν τη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης του αίματος και στα δύο χέρια, επειδή η τυχόν διαφορά ανάμεσα στο δεξί και το αριστερό βραχίονα μπορεί να υποδηλώνει την ύπαρξη προβλήματος υγείας και τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από αγγειακή βλάβη, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο The Lancet.

Ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Κρίστοφερ Κλαρκ του Iατρικού Κολεγίου του Πανεπιστημίου του Έξετερ, έκαναν τη δική τους έρευνα και παράλληλα...

Φονικό μηχάνημα αδυνατίσματος σε ινστιτούτο

Από ηλεκτροπληξία ο θάνατος της Μαριάννας
Την κτύπησε το ρεύμα ενώ χρησιμοποιούσε μηχάνημα αδυνατίσματος και μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο με φίλη της. Εξετάζεται αν το τηλέφωνο έχει σχέση με την ηλεκτροπληξία


Στα μαύρα βυθίστηκε το Δάλι, μετά τον τραγικό θάνατο της 48χρονης Μαριάννας Κουμπαρή - Θεμιστοκλέους, αργά το απόγευμα του Σαββάτου. Ο θάνατος της 48χρονης προήλθε από ηλεκτροπληξία. Η άτυχη γυναίκα...

Σαν Σήμερα, 30 Ιανουαρίου

Γιορτάζουν: Αρχοντής, Αρχοντία, Μαύρος, Μαυρέτα.

Γεγονότα


1595: Το αριστούργημα του Γουίλιαμ Σέξπιρ Ρωμαίος και Ιουλιέτα κάνει πρεμιέρα στο Λονδίνο.


1823: Ανεύρεση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Τήνου, μετά το όραμα της μοναχής Πελαγίας.


1827: Έπειτα από πέντε επιθέσεις εναντίον της Καστέλας στον Πειραιά, οι τουρκικές δυνάμεις υπό τον Κιουταχή εξαναγκάζονται σε υποχώρηση. Ο Μακρυγιάννης και οι άνδρες του τους καταδιώκουν, με αποτέλεσμα να αφήσουν στο πεδίο της μάχης πάνω από 300 νεκρούς. Οι ελληνικές απώλειες ανέρχονται σε 60 πεσόντες...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Με πάθος η Αναγέννηση 2-1 την Καλλονή

Φώτο από Ματιές Πέλλας
Μία πολύ σημαντική νίκη εντός έδρας κατάφερε να πάρει η Αναγέννηση επί της ομάδας της Καλλονής με 2-1 εδραιώνοντάς την  ακόμα περισσότερο στην κατηγορία της Football League. Το παιχνίδι ήταν κατά κάποιο τρόπο μοιρασμένο καθώς οι γηπεδούχοι επικράτησαν κατά κράτος στο πρώτο μέρος έχοντας μάλιστα πολλές ευκαιρίες να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ μεγαλύτερο του 1-0 το οποίο διαμορφώθηκε 4 λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους.

Από την έναρξη του δευτέρου η ομάδα της Λήμνου και για ένα δεκάλεπτο πίεσε για την ισοφάριση έχοντας μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για να το πετύχει, ωστόσο όμως η ομάδα των Γιαννιτσών...

29 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας

H Παγκόσμια Ημέρα κατά της Λέπρας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά της Λέπρας και του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας και εορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Ιανουαρίου. Η Λέπρα είναι μία νόσος που, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προσβάλλει περίπου 1,8 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 560.000 χάνουν τη ζωή τους.
Η νόσος προκαλείται από ένα μυκοβακτηρίδιο (Mycobacterium leprae), που απομονώθηκε από τον νορβηγό γιατρό Γκέρχαρντ Χάνσεν, εξού και νόσος του Hansen. Είναι μία μεταδοτική νόσος που στο παρελθόν ήταν ανίατη γιαυτό...

Σαν Σήμερα, 29 Ιανουαρίου

Γεγονότα

1845: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά το ποίημα του Έντγκαρ Άλαν Πόε Το Κοράκι.
1870: Δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Αλήθεια» ότι το 1869 είναι έτος εισαγωγής στην Ελλάδα του ποδηλάτου, του «περίεργου τούτου και δυσκόλου άμα είδους παιδιάς και ταχυδρομίας», όπως γράφει η εφημερίδα, και εισαγωγείς του ο βασιλιάς Γεώργιος Α' και ο Παύλος Δαμαλάς, γιατρός και Δήμαρχος Πειραιώς.
1897: Στη Γενική Συνέλευση των Κρητών στο Τζερμιάδο Λασιθίου, κηρύσσεται η Ένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα. Την ίδια ημέρα, ελληνικός στόλος από 6 τορπιλοβόλα και το πλοίο «Σφακτηρία» αποπλέει από τον Πειραιά για ενίσχυση των κρητών επαναστατών...