Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Αυτές είναι οι 14 διαφορές ανάμεσα στους Αθηναίους και στους Θεσσαλονικείς!




1. Οι Αθηναίοι όταν πηγαίνουν σε σουβλατζίδικα και θέλουν να πάρουν ένα σουβλάκι χωρίς πίτα, το αναφέρουν ως “καλαμάκι” ενώ οι Θεσσαλονικείς το αποκαλούν “σουβλάκι” – κάτι λογικό γιατί καλαμάκι είναι αυτό με το οποίο ρουφάμε την φραπεδούμπα.
2. Οι Θεσσαλονικείς αποκαλούν όλα τα τυριά ως κασέρια με μοναδική εξαίρεση την φέτα που την αποκαλούν τυρί. Οι Αθηναίοι αντιθέτως αποκαλούν κάθε τυρί με το όνομά του, π.χ. Gouda, γραβιέρα, φέτα, κ.ά.

Έξι μυστικά για να μην αρρωστήσετε αυτό το χειμώνα.



Δείτε μερικούς απλούς τρόπους για να το πετύχετε αυτό:
Φάτε γιαούρτι ή κεφίρ για πρωινό
Οι ίδιες ζωντανές καλλιέργειες (μικροοργανισμοί) που συμβάλλουν στην μείωση των προβλημάτων στο πεπτικό σύστημα μπορεί να σας βοηθήσουν να προστατευθείτε από το κρυολόγημα. Μια επιστημονική μελέτη του 2011 στηρίζει την απόδειξη αυτή: Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν προβιοτικά μέσω συμπληρωμάτων ή μέσω τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση (γιαούρτι, κεφίρ κλπ) είχαν

Με «λουκέτο» στα πρωταθλήματα απειλούν οι ποδοσφαιριστές



Σε αποχή από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League, όπως κι από το Κύπελλο Ελλάδος, μέσα στον Οκτώβριο, θα προχωρήσουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, εφόσον δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.
Αυτό αποφασίσθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Π.Σ.Α.Π., μεταξύ της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και των

Καμμένος: Ψηφίστε μας για να τους τσακίσουμε



Τη βεβαιότητα ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στην επόμενη Βουλή εξέφρασε ο Πάνος Καμμένος κατά την ομιλία του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Εκατοντάδες πολίτες κατέκλεισαν το κλειστό φαλιρικό στάδιο στέλνοντας ηχηρό μήνυμα πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι «αναγκαίο καλό».
«Θα ξανανικήσουμε είτε τους αρέσει, είτε δεν τους αρέσει», είπε ο κ. Καμμένος αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των δημοσκόπων. «Αυτοί ξέρουν να κερδίζουν στις δημοσκοπήσεις, εμείς ξέρουμε να κερδίζουμε στις εκλογές γιατί είμαστε μόνο με τον ελληνικό λαό», είπε ο

Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θα ψηφίσουν στις εκλογές



Χρήσιμες πληροφορίες για τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου δίνει το υπουργείο Εσωτερικών.
 Η ψήφος είναι υποχρεωτική;
Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας είναι υποχρεωτική.
Από την ανωτέρω υποχρέωση, εξαιρούνται, οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:
Αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.

Ντράγκι.Η Ελλάδα δεν θα πληρώνει συντάξεις αν δεν αλλάξει το ασφαλιστικό της.



Η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού της συστήματος, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορεί να πληρώνει πλήρως τις συντάξεις τα επόμενα χρόνια, αναφέρει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, σε επιστολή του που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή.
 «Η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων αυτών θα βελτιώσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος», σημειώνει ο Ντράγκι σε επιστολή του προς

Οι Ράδιο Αρβύλα σατιρίζουν τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων (βίντεο)



Με τον δικό τους χιουμοριστικό τρόπο "μεταμόρφωσαν" τα προεκλογικά σποτ, έξι πολιτικών κομμάτων, οι Ράδιο Αρβύλα, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προεκλογικής περιόδου.

Δείτε το βίντεο του ANT1:

Συγκλονίζει η μαθήτρια που πέρασε στο Παιδαγωγικό Ιωαννίνων και αδυνατεί να αγοράσει έως και εισιτήριο λεωφορείου

Έκκληση κάνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας για μια μαθήτρια λυκείου της περιοχής η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά στο βάρος των σπουδών της στα Γιάννενα.

MRB.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ Θα είναι πρώτος.Εννέα κόμματα στη Βουλή.



Προβάδισμα που μπορεί να αυξηθεί από μία σειρά παραγόντων διατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην νέα δημοσκόπηση της MRB.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που μετέδωσε το Star, η διαφορά μεταξύ των δύο διεκδικητών φτάνει το 1,1%, ύστερα από την αναγωγή  των αναποφάσιστων. Συγκεκριμένα, τα κόμματα στην εκτίμηση ψήφου παίρνουν τα εξής ποσοστά:

Κεντρική Μακεδονία: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι



Για σημαντική μεταβολή του καιρού από το βράδυ της Κυριακής προειδοποιεί η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, γνωστοποιεί ότι από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες,
που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις.
Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Αυλαία στην προεκλογική περίοδο.Τώρα μιλάει ο λαός.



Αυλαία στην προεκλογική περίοδο και όλα πλέον είναι έτοιμα για τις κάλπες της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου, οι οποίες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ, σε μία αναμέτρηση που, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα είναι από τις πλέον αμφίρροπες αλλά και κρίσιμες για την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας.
Το διεθνές ενδιαφέρον είναι στραμμένο στη χώρα μας. Περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι από ξένα πρακτορεία ειδήσεων, εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 19/9



Ένας πραγματικά μεγάλος άντρας διακρίνεται από τρία σημεία: Μεγαλειώδης σχεδιασμός, ανθρώπινη εκτέλεση, μετριοφροσύνη στην επιτυχία.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 19 Σεπτεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Με «λουκέτο» στα πρωταθλήματα απειλούν οι ποδοσφαιριστές



Σε αποχή από τα πρωταθλήματα της Super League και της Football League, όπως κι από το Κύπελλο Ελλάδος, μέσα στον Οκτώβριο, θα προχωρήσουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, εφόσον δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η ενεργοποίηση του Εγγυητικού Ταμείου.

Αυτό αποφασίσθηκε στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Π.Σ.Α.Π., μεταξύ της Διοίκησης του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και των αρχηγών των ομάδων που μετέχουν στα δύο επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Η βουλευτής του Ποταμιού Κατερίνα Μάρκου στην Έδεσσα



Η Κατερίνα Μάρκου, βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης κι εκ νέου υποψήφια, μαζί με την Νιόβη Παυλίδου, καθηγήτρια ΑΠΘ και υποψήφια στην Α΄ Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενες από τους υποψήφιους βουλευτές Πέλλας με Το Ποτάμι, Ιάκωβο Θεοδώση και Νικόλαο Ρίζο, καθώς και εθελοντές του κινήματος μας, επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16/9 την Έδεσσα.

Η αντιπροσωπεία του κλιμακίου του Ποταμιού, είχε επικοινωνία με τους επίσημους φορείς, καθώς και με κατοίκους της πόλης. Συγκεκριμένα, η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτριο Γιάννου,

Ι.Τζαμτζής: «Η Ν.Δ., με σταθερότητα, συνεννόηση και συνεργασία θα οδηγήσει την ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»



Συμπολίτισσες – συμπολίτες,
Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές τις 20ης Σεπτεμβρίου.
Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν το μέλλον της πατρίδας μας.
Ο απελθών Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας, υποσχέθηκε τον Ιανουάριο, τα πάντα σε όλους, μέσα από το περίφημο  «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».
Να θυμίσω   α) θα έσκιζε το μνημόνιο   β) θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ   γ) θα υπήρχε αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ   δ) θα επανέφερε την 13η σύνταξη   ε) θα καταργούσε την φορολογία των αγροτών και πολλά άλλα.

Πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ στα Γιαννιτσά



Με επιτυχία έγινε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ -ΕΕΚ στα Γιαννιτσά με ομιλητές τον Τάσο Αναστασιάδη και τον Ανδρέα Πλουμή που αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα να ενισχυθεί η Ανταρσύα αλλά παράλληλα να δυναμώσει το κίνημα των κάτω ώστε να μην εφαρμοστούν τα μνημόνια, παλιά και νέα, και να δρομολογηθεί ο δρόμος της ρήξης και της ανατροπής με αντικαπιταλιστικό πρόσημο.

Γιάννης Σηφάκης: Δεν πάμε πίσω, μόνο μπροστά



Ζητάμε ισχυρή εντολή τετραετίας για να παλέψουμε για το λαό, για τον αγρότη, για την Πέλλα

Στις εκλογές της επόμενης  Κυριακής ο Ελληνικός λαός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο ύψος  που κατέκτησε με την στάση του στο πρόσφατο δημοψήφισμα και θα αποφασίσει την τελεσίδικη καταδίκη των εκπροσώπων του παλιού, φθαρμένου και , εν πολλοίς, διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Θα δώσει καθαρή εντολή πλειοψηφίας στον ΣΥΡΙΖΑ .

Η μεσογειακή διατροφή τα φρούτα και τα λαχανικά απομακρύνουν την κατάθλιψη



Η μεσογειακή διατροφή και γενικότερα η συχνή κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών, ψαριών και οσπρίων, αλλά και λιγότερων επεξεργασμένων κρεάτων και γλυκών, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης κατάθλιψης, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη ισπανική επιστημονική έρευνα.
Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει ότι η υγιεινή διατροφή επηρεάζει θετικά την κατάθλιψη και γενικότερα τις ψυχικές παθήσεις, κάτι που έχουν δείξει και παλαιότερες έρευνες. Μάλιστα,

Δημήτρης Καρούσος Ε.ΠΑ.Μ. "Ας Γνωριστούμε λίγο καλύτερα"



Δημήτρης Καρούσος, οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής με το ΕΠΑΜ (Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο)  στο Ν. Πέλλας


Ονομάζομαι Δημήτρης Καρούσος είμαι 43 ετών γεννήθηκα στο Γαλάτσι ( καταγωγή Νάξος )  αλλά έζησα τα πρώτα χρόνια της  ζωής μου στο Μενίδι ( Αχαρνές ) και κατόπιν  βρέθηκα -μετά από  μικρή στάση στα Κ.Πατήσια  που λάτρεψα - στον Ταύρο (στις εργατικές πολυκατοικίες ) όπου μεγάλωσα και τελείωσα το Λύκειο.

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση για τα 2 χρόνια από την δολοφονία Φύσσα στην Έδεσσα



Για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα διοργανώνουμε στην Έδεσσα αντιφασιστική - αντιρατσιστική εκδήλωση  το Σάββατο 26/9, στο Παρθεναγωγείο Έδεσσας– Βαρόσι, ώρα 18:30.
 Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης Μαρκέτο Σπύρο και συναυλία με τον  Jazza Slam.

Reuters: Η Ευρωζώνη έτοιμη για μείωση στο κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους



Οι χώρες της Ευρωζώνης είναι έτοιμες να θέσουν πλαφόν το 15% του ΑΕΠ για την ετήσια εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας, για μια μακροχρόνια περίοδο, στο πλαίσιο της υπόσχεσής τους για ελάφρυνση του χρέους που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης στο πρακτορείο Reuters.

Η σύνδεση των πληρωμών για την εξυπηρέτηση του χρέους με το ελληνικό ΑΕΠ σημαίνει ότι οι σχετικές δαπάνες της χώρας θα είναι μικρότερες, εάν η οικονομία αντιμετωπίζει δυσκολίες, ενώ θα είναι υψηλότερες εάν αυτή είναι εύρωστη.

Ενημέρωση για το κτηματολόγιο του Δήμου Σκύδρας



Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015, συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων της κοινοπραξίας, η οποία έχει αναλάβει την σύνταξη του Κτηματολογίου του Δήμου Σκύδρας, και στελεχών της οικονομικής και τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας. Επιπλέον, παραβρέθηκαν στελέχη των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Τοπογραφική/Πολεοδομία).

Περισσότεροι από επτά στους δέκα οι άνεργοι άνω του ενός έτους

Πτώση κατέγραψε το ποσοστό ανεργίας κατά το Β' τρίμηνο του 2015, καθώς διαμορφώθηκε στο 24,6% από 26,6% που ήταν τόσο στο Α' τρίμηνο του έτους, όσο και στο Β' τρίμηνο του 2014. Ωστόσο το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής αγοράς εργασίας φαίνεται από το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων που διαμορφώθηκε στο 73,1%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ οι άνεργοι ανήλθαν στα 1.180.141 άτομα κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2015 ενώ το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (28,3%) ήταν σημαντικά υψηλότερο από αυτό των ανδρών (21,5%). Επίσης, το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας σημειώθηκε στους νέους ηλικίας 15-24 ετών και διαμορφώθηκε στα 49,5%.

Η εκδήλωση της «Λαϊκής Ενότητας» για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Πέλλας



Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Φιλίππειο (Λόφος) στα Γιαννιτσά, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας του Νομού Πέλλας. Απούσα από την εκδήλωση ήταν μόνο η υποψήφια Παπαδοπούλου Μαρία, για λόγους υγείας.
Στις τοποθετήσεις των υποψηφίων και του συντονιστή της εκδήλωσης, τονίστηκε πως η Λαϊκή Ενότητα είναι ο μόνος αντιμνημονιακός πολιτικός φορέας με απόλυτα ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση εξόδου από την σκληρή λιτότητα, την αέναη κρίση, την άμεση απεμπλοκή από τα καταστροφικά μνημόνια και την υπεράσπιση του εκκωφαντικού "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος της 7ης Ιούλη του ελληνικού λαού...

Πώς και πότε θα μπαίνουν λουκέτα από την εφορία



Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ διαπιστώνει ότι μια επιχείρηση η οποία διενεργεί ενδοκοινοτικές συναλλαγές, δεν έχει υποβάλει για ένα χρόνο καμία περιοδική δήλωση ΦΠΑ. Το επόμενο βήμα είναι να της απενεργοποιήσει τον ΑΦΜ της, παίρνοντας τα «κλειδιά» της επιχείρησης.

Τις οδηγίες αυτές και άλλες παρόμοιες δίνει με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, επιστρατεύοντας τα μεγάλα όπλα για την καταπολέμηση τριγωνικών συναλλαγών, που στόχο έχουν απλά την κλοπή ΦΠΑ.

Δρόμος θυσίας 2015 στο Δήμο Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας προετοιμάζεται πυρετωδώς για την υποδοχή των δρομέων από όλη την Ελλάδα καθώς οι εγγραφές συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό. Φέτος οι συμμετοχές, που γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά,  αναμένεται να ξεπεράσουν τις 2.000, αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση τόσο για τη συμμετοχή στον 4ο Ημιμαραθώνιο Πέλλας  όσο και στον Δρόμο των 6.000μ. Επίσης φέτος για πρώτη φορά στον Ημιμαραθώνιο θα λάβουν μέρος περίπου 100 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων από όλη την Ελλάδα,

Παράταση έως και 24 Σεπτεμβρίου για προεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ



Κατά μια εβδομάδα πήρε παράταση η προθεσμία ηλεκτρονικής προεγγραφής των επιτυχόντων των πανελλαδικών εξετάσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας, η οποία έληγε κανονικά σήμερα τα μεσάνυχτα.

Οι επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων μπορούν να «μπουν» στην ειδική εφαρμογή προεγγραφής, να συμπληρώσουν και υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση προεγγραφής τους, μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr, έως τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου.

Γ. Καρασμάνης : Πρέπει να συνεχίσουμε να δημιουργούμε και όχι να γκρεμίζουμε !



Αποτελεί επιτακτική ανάγκη η νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής, να ασχοληθεί άμεσα με τις μεγάλες εκκρεμότητες στον αγροτικό τομέα και να «τρέξει» όλα τα αγροτικά προγράμματα, που εδώ και 7 μήνες παραμένουν ανενεργά στα συρτάρια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
             Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Καρασμάνης, επισημαίνοντας παράλληλα πως, ενώ στις 28 Ιανουαρίου που παρέδωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης είχαν καταρτισθεί μια σειρά από μέτρα και δράσεις για τη στήριξη των αγροτών της χώρας, έκτοτε η τύχη τους αγνοείται.

Τσίπρας: Η ΝΔ προωθεί τις λίστες υποψηφίων του Σαμαρά



Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζητά από τον λαό να εμπιστευθεί ξανά τις λίστες υποψηφίων του Αντ. Σαμαρά και τις δεσμεύσεις του έναντι των δανειστών και να επιστρέψει στο καθεστώς της διαπλοκής, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ηράκλειο την Πέμπτη.
Οπως είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές της Κυριακής έχουν δημοψηφισματικό χαρακτήρα.
"Το δημοψήφισμα της Κυριακής έχει μόνο ένα ερώτημα ποιος θα κυβερνήσει τον τόπο. Ή οι δυναμεις του χθες ή οι δυνάμεις του αύριο. Σε αυτό το ερώτημα απαντάμε και μόνο. Γι αυτό καλούμε τους δημοκρατικούς πολίτες και αυτούς που ταλαντεύονται να κάνουν μια σημαντική επιλογή", είπε χαρακτηριστικά.

Το BBC ξέρει το αποτέλεσμα και έβγαλε ήδη πρωθυπουργό!



Στις ελληνικές εκλογές εστιάζει άρθρο του BBC, που σκιαγραφεί το πολιτικό σκηνικό και δίνει το «στίγμα» των δημοσκοπήσεων, επισημαίνοντας ότι έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια θα είναι η συμμετοχή του κόσμου, καθώς οι ψηφοφόροι έχουν ήδη προσέλθει στις κάλπες ήδη δύο φορές μέσα στο 2015.Το βρετανικό δίκτυο θεωρεί πως η κόπωση του εκλογικού σώματος αναμένεται να επηρεάσει τις εκλογές. «Ο κόσμος είναι κουρασμένος και εξουδετερωμένος από τη λιτότητα. Επιπλέον, δυσπιστούν με αυτά που ακούν από τα

Γιάννης Σηφάκης : Περιοδείες στον Νομό,συναντήσεις με φορείς και ομάδες πολιτών μπροστά στις εκλογές της 20 Σεπτέμβρη



Ο υποψήφιος βουλευτής συζητά με τους πολίτες για τα πραγματικά διλήμματα των εκλογών, για την κυβερνητική πολιτική για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, για τον νέο συνεργατισμό καθώς και για την αναπτυξιακή προοπτική της Πέλλας.

Μεϊμαράκης: «Εντολή τετραετίας για να εξέλθει η χώρα από την κρίση»



Προσκλητήριο ενότητας απηύθυνε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης από την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, στην Αθήνα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ο ίδιος θα προχωρήσει «με όσους επιθυμουν τη συναίνεση και τη συνεννόηση, όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους». Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται κυβερνήτη και όχι δραπέτη», ενώ σχολιάζοντας το μπαράζ εξαγγελιών του κ. Τσίπρα, που όλες διαψεύστηκαν, τον χαρακτήρισε ως «πωλητή υποσχέσεων».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/9



Χαρές και πλούτη και αν χαθούν,
και τα βασίλεια και όλα,
τίποτα δεν είναι,
αν η ψυχή μένει στητή και ολόρθη!


Σαν Σήμερα, Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Εδωσε φωνή στη 17χρονη Στέλλα



Η ιδέα γεννήθηκε με αφορμή τη Στέλλα, ένα 17χρονο κορίτσι που πάσχει από τετραπληγία. Η μοναδική κίνηση που ο εγκέφαλός της μπορεί να ελέγξει είναι αυτή του δεξιού ποδιού της, ενώ πρόκειται για μια κοπέλα νοητικά υγιή με οξεία αντίληψη και εξαιρετική μνήμη.

Πώς είναι άραγε η ζωή για κάποιον που ενώ καταλαβαίνει δεν μπορεί να μιλήσει; Και που ενώ έχει συναισθήματα, αδυνατεί να τα εξωτερικεύσει, να εκφράσει την πείνα, τον σωματικό πόνο ή τη χαρά;

Οδηγός επιβίωσης στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών.Μάθε να αντιμετωπίζεις τα αδέσποτα.



Σ’αρέσει η βόλτα στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών αλλά είναι στιγμές που ευχόσουν να’μενες σπίτι σου.Ο λόγος οι αγέλες αδέσποτων που σε πολλές περιπτώσεις μετατρέπονται στους απόλυτους άρχοντες στο κεντρικότερο σημείο της πόλης.Δεν είσαι κακός.Είσαι ευαίσθητος. Αγαπάς τα σκυλιά αλλά η αλήθεια είναι ότι παράλληλα πολλές φορές τα φοβάσαι. Αυτό σου συμβαίνει κυρίως όταν κάνεις τη βόλτα σου στον Πεζόδρομο αλλά και στην Χατζηδημητρίου και συναντάς πολλά αδέσποτα σκυλιά μαζεμένα. Μην τρομάζεις γιατί θα το καταλάβουν και

Μάθημα ευτυχίας: Πώς να είσαι χαρούμενος με αυτά που ήδη έχεις



Η «ελευθερία της επιλογής» έχει γίνει το σλόγκαν της εποχής μας και σχετίζεται με κάθε πλευρά της ζωής μας: με την επιλογή εργασίας ή σχολείου για το παιδί, με την επιλογή συντρόφων ή παπουτσιών….Μερικές φορές, όμως, οι πάρα πολλές επιλογές, αντί να μας απελευθερώνουν μας κάνουν δέσμιους τους και μας φυλακίζουν.
  Πόσες φορές δεν έχουμε πει «μπήκα να ψωνίσω δυο-τρία πραγματάκια και βγήκα με ένα καρότσι γεμάτο;»  Στο σούπερ μάρκετ, βλέπουμε χίλια-δυο προϊόντα που μας τραβούν την

Η μεγάλη αλλαγή που φέρνει το Facebook



Επί χρόνια, απέρριπτε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Τελικά όμως, το Facebook θα έχει σύντομα ...και την επιλογή «dislike».Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, καθώς για καιρό το Facebook απαντούσε στον κόσμο πως δεν σκεφτόταν τη δημιουργία της αντίστροφης επιλογής από το περιβόητο «like». Ομως, απαντώντας ερωτήσεις την Τρίτη, ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε ότι πράγματι η εταιρεία του εργάζεται πάνω στη δημιουργία του «dislike».

Έναρξη μαθημάτων από τον Εκπολιτιστικό Όμιλο Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ»



Ο Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών '' Η ΠΕΛΛΑ'' σας ενημερώνει
Την Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015 ξεκινούν οι εγγραφές στον Όμιλο για το έτος 2015-2016 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, Πλατεία 14ης Σεπτεμβρίου, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 19:00 έως 21:00 κατά τις προαναφερθείσες ημερομηνίες. Μετά την έναρξη των τμημάτων οι εγγραφές θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της διδακτικής χρονιάς.

Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν.Πέλλας για τις κενές θέσεις στα σχολεία



Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Για μια ακόμα σχολική χρονιά η εκπαίδευση βρίσκεται στο στόχαστρο των συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας, των περικοπών και των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων ΕΕ – ΟΟΣΑ. Μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου μέσα στο καλοκαίρι, κατεδαφίζονται στοιχειώδη εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είχαν ήδη  πληγεί τα τελευταία χρόνια. Μια σχολική χρονιά που ξεκινάει με σημαντικά προβλήματα:

Ο Βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός στα Γιαννιτσά



Ο Γρηγόρης Ψαριανός, συνοδευόμενος από τον οινοπαραγωγό Θωμά Λίγα, τους υποψηφίους βουλευτές του Νομού Πέλλας με Το Ποτάμι, Σούλα Αγαθού και Βαγγέλη Γραμματικού, και εθελοντές του κινήματός μας, επισκέφτηκε χθες Τρίτη 15/9 την πόλη των Γιαννιτσών.
Είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί τον Δήμο Πέλλας και να συνομιλήσει με τον Δήμαρχο κ. Γρηγόρη Στάμκο. Κατά τη συζήτηση, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στα γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι δημότες της τοπικής κοινωνίας.

Η «Πολυκατοικία» της Δεξιάς Πλατφόρμας



Του Ευάγγελου Αθανασιάδη

Να θυμηθούμε μερικούς τίτλους, που στο παρελθόν τα Μ.Μ.Ε. δημοσίευσαν και μάλιστα διογκωμένους.
  • Η ΝΔ «έχασε» 1.104.667 ψηφοφόρους.
  • Ποιο πολλές «συνιστώσες» έχει η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ
  • Τρίζει η Πολυκατοικία της Δεξιάς.
  • Η Δεξιά Πολυκατοικία «γεννά» νέα κόμματα.
  •  
  • Κ΄ Καρατζαφέρης: Δεν επιστρέφω στη ΝΔ...Μόνο από το ανάγνωσμα των παραπάνω τίτλων σήμερα, σχηματίζεται εικόνα μιας «πολυκατοικίας», όπου οι «ένοικοι», ανεβοκατεβαίνουν τους ορόφους πάνω-κάτω, με πρόσωπα που παίρνουν, σε άλλους τη μορφή της αγωνίας, σε μερικούς της ηρεμίας και σε κάποιους της απορίας.

Πέντε πόλεις διεκδικούν τους Ολυμπιακούς του 2024



Πέντε είναι τελικά οι πόλεις που θα διεκδικήσουν τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ). Πρόκειται για το Λος Άντζελες (που αντικατέστησε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητα της Βοστόνης), το Αμβούργο, τη Βουδαπέστη, το Παρίσι και τη Ρώμη.

Έρχεται τρίτη ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά το champions - Europa



Τις πιθανότητες για τη δημιουργία τρίτης ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης συζήτησαν σήμερα οι εκπρόσωποι της UEFA, μέσω του οποίου θα δίνεται η δυνατότητα η δυνατότητα διάκρισης ομάδων που έμειναν εκτός από τον δεύτερο προκριματικό γύρου του Champions και του Europa League, αλλά και συλλόγων που προέρχονται από μικρότερες χώρες και δεν μπορούν να βρεθούν σε τελική φάση ευρωπαϊκών διοργανώσεων.