Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Εκλογές βλέπουν κάποιοι στις 19 Ιουνίου, ημέρα Αγίου Πνεύματος


Μία πληροφορία για πρόωρες εκλογές στις 19 Ιουνίου που έχει διαρρεύσει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο ήταν αρκετή για να δημιουργήσει κάποια αναστάτωση στα επιτελεία κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας.
Χωρίς να ξέρει κανείς πως και από που προήρθε αυτή η πληροφορία, ωστόσο τα σενάρια αλλά και τα επιχειρήματα λένε για απόφαση που έχει πάρει ήδη ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και που στόχος είναι να βγει πρώτο κόμμα και με κυβέρνηση συνεργασίας να μπορέσει με νωπή λαϊκή εντολή να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.
Η ημερομηνία της 19ης Ιουνίου είναι καταλυτική ούτως ώστε να μπορέσει να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές με τη μικρότερη προεκλογική περίοδο που επιτρέπει το Σύνταγμα δηλαδή 3-4 εβδομάδες!
Σαν στήλη, θεωρούμε ότι το παραπάνω σενάριο δείχνει να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ωστόσο όμως οφείλουμε να το καταγράψουμε μιας και παίζει σαν είδηση αφήνοντας τον κάθε ένα να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Το σίγουρο είναι πάντως πως μέχρι τέλος του Μαΐου θα ξέρουμε εάν θα επαληθευτεί. Κυριακή κοντή γιορτή που λένε.

Από Πέλλα Δώθε

Μεϊμαράκης και Άρης βάζουν τους ανθρώπους τους στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια


Δημοσκοπήσεις σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας διενεργεί η Συγγρού, τα αποτελέσματα των οποίων θα επηρεάσουν κατά πολύ τις αποφάσεις του Σαμαρά για το ποιοι θα συμμετάσχουν στα γαλάζια ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η εταιρεία Rass, για λογαριασμό της ΝΔ, "μετρά" μια σειρά απο πρόσωπα για την Αχαϊα, προκειμένου να διαπιστωθεί η δυναμική και η εκλογική "διείσδυση" του καθενός στο εκλογικό σώμα της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην έρευνα ζητείται η γνώμη των πολιτιών για τους: Καραμαλίκη, Νικολόπουλο, Γκοτσοπούλου, Κυριακοπούλου, Τσούκαλη, Ράγιου, Παπαδόπουλο. Παπαδημάτος Χριστόπουλο, Σταυρόπουλο, Χρυσανθακοπούλο, Μπεκίρη, Τσιγκρή, Σπηλιόπουλο, Α. Τριανταφυλλόπου, Δ. Τριανταφυλλόπουλο, Παναγιωτοπούλου, Καραθανασόπουλο.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και πρόσωπα απο άλλα κόμματα, όπως του ΛΑΟΣ και του ΠΑΣΟΚ για να καταγραφεί κατά πόσο αυτοί έχουν επιρροή στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Η ένταξη στη λίστα μέτρησης του ναυάρχου εν αποστρατεία Γιώργου Καραμαλίκη λέγεται ότι έγινε μετά απο επιθυμία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Σημειώνεται ότι ο Καραμαλίκης ήταν Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού επί υπουργίας Μεϊμαράκη στο Άμυνας.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Η συμμετοχή στη δημοσκόπηση της Νίκης Γκοτσοπούλου έγινε μετά απο παρέμβαση του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Σημειώνεται ότι η κ. Γκοτσοπούλου ήταν γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας επί θητείας Σπηλιωτόπουλου.

Πηγή www.parapolitika.gr

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Υποπτοι για «στημένους» αγώνες καλούνται από την Εισαγγελία

Κλήσεις σε ανωμοτί κατάθεση, σε πρόσωπα που έπαιξαν μέσω του ΟΠΑΠ σε λεγόμενα «στημένα» παιχνίδια, αποστέλλει το Οικονομικό Τμήμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών που ερευνά την υπόθεση.
Η εισαγγελική έρευνα αφορά 41 στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες, από το 2008 έως και σήμερα, οι 39 βάσει καταλόγου της ΟΥΕΦΑ και άλλοι 2, του 2011, που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της έρευνας.
Οι επικείμενες κλήσεις σε υπόπτους, που  είναι περισσότερα από 10 πρόσωπα, αφορούν την πρώτη δικογραφία και τα αδικήματα για τα οποία καλούνται ως ύποπτοι είναι η απάτη και η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Τα πρόσωπα αυτά, μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες, εντοπίστηκαν καθώς ζήτησαν βεβαιώσεις κερδών από τον ΟΠΑΠ.
Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας, τα κέρδη των επίμαχων στοιχημάτων που ελέγχονται υπολογίζονται μεταξύ 10.000 και 80.000 ευρώ για κάθε παιχνίδι.

Πηγή www.tsantiri.gr

Συναίνεση από όλα τα κόμματα ζητάει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

Συναίνεση στις κυβερνητικές επιλογές ζητάει από όλες τις πολιτικές δυνάμεις ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., ενώ καλεί τον πρωθυπουργό να προχωρήσει στη σύσταση υπουργείου Οικονομικών και να θέσει ως επικεφαλής στελέχη, όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος ή ο Γ. Φλωρίδης.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Έθνος", ο Κ. Μητσοτάκης τονίζει ότι "δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για αντιπολίτευση" και πως "πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βοηθήσουν την κυβέρνηση αυτή, παρά τα λάθη και τις αδυναμίες που εμφανίζει, προκειμένου να βγούμε από την κρίση".

Σημειώνει δε ότι οι εκλογές δεν αποτελούν λύση σε καμία περίπτωση. "Όταν μιλώ για στήριξη δεν εννοώ τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης συνεργασίας, αλλά τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων πάνω στη βάση μιας σωστής και αποτελεσματικής πολιτικής", τονίζει ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ..

Χαρακτηρίζει μάλιστα αναγκαία τη σύσταση υπουργείου Οικονομικών με επικεφαλής στελέχη, όπως ο Αλ. Παπαδόπουλος και ο Γ. Φλωρίδης.

Πηγή www.enet.gr

Προβληματισμός Σαμαρά για το οικονομικό του επιτελείο

Τη μεγάλη υπέρβαση καλείται να κάνει ο Σαμαράς όχι μόνο όσον αφορά στην παρουσίαση του επικαιροποιημένου οικονομικού προγράμματος του αλλά κυρίως στην επιλογή των συνεργατών του.

Η ομάδα δεν τραβάει και απόδειξη τούτου είναι ότι δεν έχει στελέχη να σηκώσουν το βάρος της αντιπολιτευτικής γραμμής στην Οικονομία. Υπάρχουν σοβαροί οικονομολόγοι στη Ν.Δ. οι οποίοι δεν αξιοποιούνται και δικαίως διαμαρτύρονται.

«Με τον Σταϊκούρα και τον Λαζαρίδη συντονιστή του οικονομικού προγράμματος, δεν πάμε πουθενά …» λένε τα στελέχη αυτά.

Η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος της Ν.Δ. προβληματίζεται σοβαρά με τα πολιτικά στελέχη του οικονομικού του επιτελείου γι΄ αυτό και μετά την παρουσίαση του Ζαππείου 2 θα προχωρήσει σε ανασύνταξη δυνάμεων.

Πηγή www.parapolitika.gr

Συνεχίζεται το μπλόκο των φαρμακοποιών για τους ασφαλισμένους 5 Ταμείων

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, που από 1η Μαΐου έχουν σταματήσει την εκτέλεση συνταγών για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Το υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα καταβάλουν τις οφειλές του ταμείου προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε δώσει διορία για την εξόφληση τους μέχρι και τις 30 Απριλίου και από 1η Μαΐου προχώρησαν στη διακοπή εκτέλεσης των συνταγών.

Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες των φαρμακοποιών καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τονίζει ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η τριήμερη αναστολή των παραδόσεων υλικών στα νοσοκομεία ύστερα από απόφαση του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας, που ζητούν και αυτοί την καταβολή των οφειλομένων.

Πηγή www.enet.gr

Η ζωή του Μπιν Λάντεν εμπνέει το Χόλιγουντ


H βραβευμένη με Oσκαρ σκηνοθέτις Κάθριν Μπίγκελοου προετοιμάζει μία νέα ταινία που θα τιτλοφορείται «Kill Bin Laden» («Σκοτώστε τον μπιν Λάντεν») και θα αναφέρεται στη ζωή του ηγέτη της αλ Κάιντα που σκοτώθηκε την Κυριακή από τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, αναφέρει σε χθεσινό της δημοσίευμα η ιστοσελίδα Deadline.com, με ειδήσεις από τη βιομηχανία του κινηματογράφου.

Η Μπίγκελοου, η πρώτη γυναίκα που βραβεύτηκε με Οσκαρ Σκηνοθεσίας, για την ταινία της «The Hurt Locker», τον περασμένο χρόνο, ξεκίνησε τον σχεδιασμό της ταινίας και το κάστινγκ πριν από μερικές εβδομάδες.

Αρχικώς η ταινία επρόκειτο να βασιστεί σε μία παλαιότερη, αποτυχημένη αποστολή των αμερικανικών δυνάμεων να σκοτώσουν τον Οσάμα μπιν Λάντεν στη μεθόριο μεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν. Αλλά η νέα εκδοχή της ταινίας θα περιλαμβάνει και το «θριαμβευτικό τέλος», αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Την ταινία φέρεται ότι θα χρηματοδοτήσει η Μέγκαν Ελισον, κόρη του μεγιστάνα της τεχνολογίας Λάρι Ελισον, και σε αυτή θα πρωταγωνιστεί ο 36χρονος αυστραλός ηθοποιός Τζόελ Ετζερτον, ο οποίος έχει στο παρελθόν εμφανιστεί στον «Πόλεμο τον Αστρων» και πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Warrior».

Πηγή www.tovima.gr

Εκδήλωση από τον Ποντιακό Σύλλογο Λεπτοκαρυάς Γιαννιτσών "Οι Τραντέλλενοι"


Ο Ποντιακός Σύλλογος Λεπτοκαρυάς Γιαννιτσών «Οι Τραντέλλενοι» για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει την επιτυχημένη εκδήλωση ''Θεολόγια'' και σας προσκαλεί το Σάββατο 7 Μαΐου στη Λεπτοκαρυά, στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ

Λύρα-Τραγούδι: Βεροιώτης Θεόδωρος, Καλούσης Κώστας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

«Αντίο» καλέ μας άνθρωπε!


Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βέγγος. Ο κωμικός που χάρισε στιγμές γέλιου για πολλές δεκαετίες σε όλους τους Έλληνες, ο «καλός μας άνθρωπος», άφησε την τελευταία του πνοή λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 84 του χρόνια μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που είχε υποστεί.

Γεννημένος στις 29 Μαΐου του 1927 στον Πειραιά, έπαιξε σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής, ενώ είχε σκηνοθετήσει ακόμη επτά ταινίες. Παράλληλα είχε πολυετή παρουσία στο θέατρο και στην τηλεόραση.



Τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση του Βέγγου ήταν στην ταινία-πολιτικό θρίλερ (!) του Νίκου Τζήμα «Το Πέταγμα του Κύκνου», για το σύγχρονο τρόπο ζωής, των μεγάλων ταχυτήτων, με το κυνήγι της καριέρας και της οικονομικής επιτυχίας. Η συγκλονιστική ιστορία του Αλέξη, ενός «golden boy», που υπηρέτησε το κέρδος αψηφώντας τις συνέπειες.
Στην ταινία που προβλήθηκε το 2010, παίζουν -εκτός από τον Θανάση Βέγγο, οι : Τζέιμς Ντ' Άρσι, Αλίσια Γουίτ, Κολμ Μίνι, Γιάννης Βούρος.

Πηγή www.sport-fm.gr