Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται το μπλόκο των φαρμακοποιών για τους ασφαλισμένους 5 Ταμείων

Ανυποχώρητοι παραμένουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, που από 1η Μαΐου έχουν σταματήσει την εκτέλεση συνταγών για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, της ΔΕΗ, του ΤΣΑΥ, του ΟΑΕΕ και του ΟΤΕ.

Το υπουργείο Υγείας και ΟΠΑΔ είχαν δεσμευτεί εδώ και έναν μήνα ότι θα καταβάλουν τις οφειλές του ταμείου προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής είχε δώσει διορία για την εξόφληση τους μέχρι και τις 30 Απριλίου και από 1η Μαΐου προχώρησαν στη διακοπή εκτέλεσης των συνταγών.

Από την πλευρά του, ο ΟΑΕΕ δήλωσε ότι θα επανεξετάσει τις συμβάσεις τις οποίες έχει συνάψει με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης, τον ενημέρωσε ότι προτίθεται να ασκήσει κάθε νόμιμο μέσο, προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΑΕΕ θεωρεί τις ενέργειες των φαρμακοποιών καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει ο Οργανισμός με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τονίζει ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν πληρώσει τα φαρμακεία μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2010.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η τριήμερη αναστολή των παραδόσεων υλικών στα νοσοκομεία ύστερα από απόφαση του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας, που ζητούν και αυτοί την καταβολή των οφειλομένων.

Πηγή www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου