Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Αυτές είναι οι 4 χειρότερες τροφές για την υγεία μας



Γνωρίζουμε όλοι ότι το junk food μόνο καλό δεν κάνει στην υγεία μας, αλλά ξέρετε ότι η παρατεταμένη κατανάλωση αυτού του είδους του φαγητού, μπορεί κυριολεκτικά να μας «σκοτώσει»; Είναι αλήθεια.Ορισμένα τρόφιμα έχει αποδειχθεί επιστημονικά πώς επηρεάζουν αρνητικά την υγεία μας και «αφαιρούν» χρόνια από τη ζωή μας. Μάθετε ποια είναι!

Ήταν που θα σκίζαν τα Μνημόνια! Φέρνουν νέους εξοντωτικούς φόρους για όλους.



Δύο εισπρακτικά μέτρα άμεσης απόδοσης για να καλυφθεί το κενό της επόμενης διετίας έχει βάλει στο τραπέζι των συζητήσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών η Αθήνα, την ώρα που οξύνεται η κόντρα με το ΔΝΤ με τελευταίο… επεισόδιο την εμπλοκή που έχει προκύψει στο φορολογικό.Σύμφωνα με το Mega τα μέτρα – φωτιά που προτείνει η Αθήνα για να κλείσει η «μαύρη τρύπα» είναι:
– Η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα

Καθαρά Δευτέρα με τους Στραντζαλιώτες



Ο Σύλλογος Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» γιόρτασε για μια ακόμα χρονιά την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ.
Στο Κέντρο Ιππικής Τέχνης στον Πενταπλάτανο Γιαννιτσών ο Σύλλογος κέρασε τους καλεσμένους του άφθονη φασολάδα ,χαλβά , ελιές , τουρσί , ταραμά , κρασί καθώς και την παραδοσιακή λαγάνα. Υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας «τα παιδιά της Νέας Πέλλας» οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν με την ψυχή τους σε ένα γλέντι που κράτησε πάνω από 6 ώρες.

Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο με Τούρκικα F16



Την ώρα που οι Ευρωπαίοι εταίροι βρίσκονταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, ένα σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο Αιγαίο με γειτονικά πολεμικά αεροσκάφη να παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο.Πιο συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι, ένας σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών αποτελούμενος από έξι αεροσκάφη F16, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Λέσβου.

Η κληρονομιά από το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών



Το Θεατρικό Εργαστήρι Γιαννιτσών παρουσιάζει την Θεατρική Παράσταση Η κληρονομιά. Βασικό θέμα της οποίας είναι η πίστη του ανθρώπου στην ελπίδα και στο όνειρο. Τόπος των ηρώων του έργου είναι μια πραγματικότητα σκληρή, την οποία καλούνται να βιώσουν και να αντιμετωπίσουν. Αδύναμοι, όμως, καθώς είναι, αρνούνται να την αντικρύσουν κατάματα. Επιλέγουν να δραπετεύουν από αυτήν, ο καθένας με τον δικό του τρόπο, άλλοτε κωμικό κι άλλοτε τραγικό, άλλοτε μέσω της ελπίδας και άλλοτε μέσω του ονείρου.

Γέμισε ψύλλους το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς



Ψύλλοι εμφανίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και ιδιαίτερα στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική.
Το μέλος του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αχιλλέας Καλεμκερίδης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έγινε έρευνα μετά από καταγγελίες εργαζομένων και η παρουσία των ψύλλων επιβεβαιώνεται και από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσης.

Αθλητική εκδήλωση για την αντισφαίριση στη Σκύδρα



«Γνώρισε και παίξε» ονομάζεται η αθλητική εκδήλωση τένις δρόμου που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο της Σκύδρας, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντίστασης και Μεγάλου Αλεξάνδρου, στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας (Σιδηροδρομικός Σταθμός – ΤΑΞΙ), την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, από τις 10:00΄έως τις 13:00΄.

Συνταγματική η περικοπή του εφάπαξ,έκρινε το ΣτΕ



Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αρίθμ. 734/2016 απόφασή της έκρινε συνταγματικές και σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τις περικοπές του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων που έγιναν σύμφωνα με τη μνημονιακή νομοθεσία.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι οι περικοπές του εφάπαξ

Παρεμβάσεις Γιάννη Σηφάκη για θέματα νοσοκομείων Πέλλας και πολυχώρου «Μέγας Αλέξανδρος»



Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης είχε τις τελευταίες εβδομάδες συστηματικές επαφές και συναντήσεις για θέματα του Νοσοκομείου Πέλλας και του πολυχώρου του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» στην Έδεσσα. 

Συμφωνία για το προσφυγικό αλλά σε...εθελοντική βάση.



Τα σημεία της συμφωνίας
Βάσει της συμφωνίας, η Τουρκία θα πάρει πίσω όλους τους Σύρους που φθάνουν παρανόμως στην Ελλάδα μετά την Κυριακή, 20 Μαρτίου. Σε αντάλλαγμα θα μετεγκαθίστανται σε χώρες της ΕΕ σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία.
Οι πρόσφυγες που βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα θα παραμείνουν στη χώρα μας έως ότου αρχίσει η μετεγκατάστασή τους στα άλλα κράτη-μέλη.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πέλλας




Έρχεται η «λυπητερή» σε χιλιάδες αγρότες για το «πακέτο Χατζηγάκη»



Περίπου 95.000 αγρότες, οι οποίοι έλαβαν επιδοτήσεις άνω των 1.000 ευρώ από το περίφημο πακέτο Χατζηγάκη και κρίθηκαν παράνομες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, θα κληθούν να πληρώσουν τη «λυπητερή» της επιστροφής 215 εκατ. ευρώ στην Κομισιόν.
Όπως είπε στη Βουλή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, τις επόμενες ημέρες θα φτάσουν στους αποδέκτες τους τα πρώτα σημειώματα. Αφορούν 12.000 αγρότες, με ποσά ενισχύσεων άνω των 5.000 ευρώ, για τα οποία θα ζητείται η επιστροφή

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 19/3



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Ουρανός στο ζώδιο σου σε καλεί να κάνεις την διαφορά, επιλέγοντας να κινηθείς με έναν τρόπο που κανείς δεν περιμένει. Αυτό μπορεί να αφορά τόσο στην καθημερινότητα σου, όσο και στις πνευματικές αναζητήσεις σου. Παράλληλα, είναι πιθανό να μυηθείς σε «high tech» καταστάσεις αλλά και σε μια πρωτοποριακή μέθοδο θεραπείας.

Σαν σήμερα Σάββατο, 19 Μαρτίου.

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Το καυστικό σκίτσο του Αρκά για την «Μακεδονία» του Μουζάλα



Με ένα καυστικό σκίτσο σχολιάζει την επικαιρότητα για ακόμη μια φορά ο Αρκάς, ο οποίος αυτή τη φορά καυτηριάζει τις εξελίξεις στο θέμα που προέκυψε με την "Μακεδονία" του Μουζάλα.

Η Μαντόνα ξεγυμνώνει στη σκηνή 17χρονη Ελληνικής καταγωγής θαυμάστριά της (βίντεο)



Συνέβη στη συναυλία της Μαντόνα στο πλαίσιο της τουρνέ που κάνει στην Αυστραλία  την περασμένη Πέμπτη - και συγκεκριμένα στο Μπρισμπέιν του Κουίνσλαντ.
Η κοπέλα η οποία βρέθηκε με το στήθος της σε κοινή θέα επί σκηνής μετά από μια απρόσμενη κίνηση της 57χρονης ποπ σταρ δεν είναι άλλη από την, ελληνικής καταγωγής, Ζοσεφίνα Γεωργίου.

Ανακαλύφθηκαν θάλαμοι-μυστήριο στο τάφο του Τουταγχαμών



Δεν σταματά να συγκινεί και να προκαλεί το ενδιαφέρον ο πιο διάσημος Φαραώ στην ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου, ο Τουταγχαμών. Τώρα, δύο κενοί χώροι, την ύπαρξη των οποίων δεν γνώριζε κανείς μέχρι σήμερα, εντοπίστηκαν στον τάφο του Βασιλιά Τουταγχαμών στο Λούξορ, έπειτα από σάρωση που έγινε με τη βοήθεια ραντάρ, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου.

Εκδήλωση με θέμα "Τα γλωσσικά ιδιώματα και οι ρίζες της Ανατολικής Ρωμυλίας"



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δέκατη τέταρτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών "Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Αλεξιάδης για φόρους: Τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα



Επιπλέον φορολογική επιβάρυνση το 2016 για τους μισθωτούς άνω των 1.500 ευρώ προανήγγειλε ο Τρύφων Αλεξιάδης από τη Βουλή. Σάλος με τη φράση του για τη φορολογική ιστορία της χώρας «τέλειωσαν τα άσχημα και έρχονται τα χειρότερα...».

Σάλο έχει προκαλέσει η αναφορά του Τρύφωνα Αλεξιάδη στη Βουλή ότι «αν ήθελα να βάλω ένα τίτλο στη φορολογική ιστορία της χώρας, θα έλεγα "τέλειωσαν τα άσχημα, έρχονται τα χειρότερα"». 

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Θανατηφόρο τροχαίο με ΙΧ που έπεσε πάνω σε μητέρα και κόρη



Στέκονταν σε διαχωριστική νησίδα, περιμένοντας να περάσουν το οδόστρωμα, όταν έπεσε πάνω τους το αυτοκίνητο
Μία γυναίκα 35 ετών έχασε την Πέμπτη τη ζωή της και ακόμη μία, η 60χρονη μητέρα της, τραυματίστηκε σοβαρά, έπειτα από τροχαίο που σημειώθηκε  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα www.voria.gr.

Μουσική εκδήλωση «Διάβασις Θεία» στα Γιαννιτσά



Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας διοργανώνει μουσική εκδήλωση, η οποία περιλαμβάνει κείμενα της Καινής Διαθήκης και αποτελεί έργο του συνθέτη Δημήτρη Κωστόπουλου με τίτλο ΄΄ΔΙΑΒΑΣΙΣ ΘΕΙΑ΄΄.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Θα συμμετάσχει ο Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Με νίκη επί της Σουηδίας έκλεισε τις υποχρεώσεις της η Ελληνική αποστολή του 1ου ΓΕΛ



Στον τελευταίο αγώνα της γυναικείας Ελληνικής αποστολής, του 1ου ΓΕΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, ήρθε ακόμη μία νίκη απέναντι στη Σουηδία, που οδηγεί στην κατάταξη της ομάδας μας στην 13η θέση του Παγκοσμίου σχολικού Πρωταθλήματος.
Αυτήν την ώρα διεξάγεται και ο τελευταίος αγώνας των αγοριών μας απέναντι στη Σουηδία, που παλεύουν για την 9η θέση. Πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα παιδιά!!!

΄΄Η Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών σε εκδήλωση του Γυμνασίου Πέλλας με θέμα την Διά Βίου Άθληση ΄΄



Στο Γυμνάσιο Πέλλας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με σημείο αναφοράς την Δια Βίου Άθληση στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής και με πρωτοβουλία του καθηγητή φυσικής αγωγής και μέλους της Ο.Μ.Γ. Χαραλάμπου Γαϊτάνη. Η Ο.Μ.Γ. με τον πρόεδρό της Φιούνη Στέλιο χαιρέτισε την εκδήλωση και ο πρωταθλητής κωπηλασίας και υπερμαραθωνδρόμος Γιάννης Κουρκουρίκης μίλησε για την επιτυχή διαδρομή του στο χώρο του αθλητισμού και απάντησε σε ερωτήσεις.

5η Ομιλία στα Γιαννιτσά: «Εργασιακό Άγχος και Σύνδρομο Επαγγελματικής Εξουθένωσης (Burn out)»



Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 18:00 - 20:00 στην Αιθ. Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα πραγματοποιηθεί η 5η ομιλία με τίτλο: «Εργασιακό άγχος και Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης» με εισηγητή τον κ. Λαγομάτη Λαζόπουλο Γεώργιο Ψυχολόγο Ελληνικής Αστυνομίας.

Διανομή τροφίμων και ειδών βασικής χρήσης στους ωφελούμενους του Τ.Ε.Β.Α.



Ξεκινά η διανομή τροφίμων και ειδών βασικής χρήσης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής του Τ.Ε.Β.Α την ερχόμενη εβδομάδα στο Δήμο Πέλλας.

Οι δικαιούχοι  του προγράμματος θα παραλάβουν τρόφιμα νωπά (κοτόπουλα), ξηράς αποθήκευσης (φασόλια, φακές κ.ά.), φρούτα και είδη βασικής υλικής συνδρομής (απορρυπαντικό πλυντηρίου, υγρό πατώματος κ.ά.).

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, την Τρίτη 22 Mαρτίου 2016 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:  
1)Παραχώρηση χρήσης χώρου σε εθελοντές κτηνιάτρους για την πραγματοποίηση στειρώσεων, σήμανσης και καταγραφής αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Οδυνηρός συμβιβασμός στο ασφαλιστικό.Άγριο ψαλίδι στις επικουρικές και βασική σύνταξη.



Σημεία συμφωνίας σε όλα τα μεγάλα θέματα του ασφαλιστικού προέκυψαν κατά τη σημερινή συνάντηση διαπραγμάτευσης μεταξύ του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους θεσμούς.«Υπήρξε πρόοδος σε όλα τα θέματα και ελπίζω να κλείσουμε την διαπραγμάτευση στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει το Σάββατο» δήλωσε ο κ. Κατρούγκαλος.Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός χωρίς αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος δεν υπήρξε κάθετη άρνηση των

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας στο Ιερό Κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου



"Με ιδιαίτερη χαρά, σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 16:00 μ.μ , η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Πέλλας θα παρευρεθεί στο Ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου στον Πεντάλοφο-Κιλκίς, προκειμένου να υποδεχτεί την Ιερά εικόνα της Παναγίας της Μικρασιάτισσας από το Φερτέκι Ικονίου της Καππαδοκίας... Μεγάλη τιμή για τη Φιλαρμονική μας...Η Παναγία να μας ευλογεί!!!!"

Συνάντηση Μαθηματικών Γιαννιτσών την Κυριακή 20/3



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών προσκαλεί τους μαθηματικούς της πόλης των Γιαννιτσών και των γύρω περιοχών σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις 6 μ.μ. στο εργαστήριο πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, ώστε να συζητηθούν οι παρακάτω στόχοι (ή/και να τεθούν νέοι):
·      Αναζήτηση εισηγήσεων/εισηγητών μεταξύ των μελών ή μη, με θέματα γύρω από τα μαθηματικά και την εκπαίδευση που θα απευθύνονται στα ίδια τα μέλη της ομάδας, ώστε να υπάρχει μία εσωτερική ανατροφοδότηση

Στρατιωτική συμμαχία Βουλγαρίας και Σκοπίων κατά της Ελλάδας: Κλείνουν τα σύνορα με Στρατό



Η Βουλγαρία και η ΠΓΔΜ θα πραγματοποιήσουν κοινές αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις κατά μήκος των κοινών συνόρων τους για να διασφαλίσουν τον έλεγχό τους εν μέσω της αυξημένης μεταναστευτικής ροής, ανακοινώθηκε σήμερα από την υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.
«Ο πρωθυπουργός (Μπόικο) Μπορίσοφ και ο πρόεδρος (Γκιόργκι) Ιβάνοφ συμφώνησαν να πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες κοινές αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις» της Βουλγαρίας και της ΠΓΔΜ «για να διασφαλισθεί ο συνοριακός έλεγχος», αναφέρεται στην

Κάτω από το όριο της φτώχιας ζει ένα στα δύο νοικοκυριά



Κάτω από το όριο της φτώχιας ζει πλέον σχεδόν ένα στα δύο νοικοκυριά (48%) σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στην έκθεσή του για το 2016 το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, δε, το 20,9% των νοικοκυριών αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, ποσόστο που αυξάνεται στο 43,4% για τους ανέργους.Όπως παρατηρούν η ομάδα εργασίας που συνέταξε την έκθεση υπό τον επιστημονικό διευθυντή του καθηγητή Γ. Αργείτη, «η υπογραφή και η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου συνεπάγεται

Καμμένος."Κατάπιε" ολόκληρη Μακεδονία για μια...καρέκλα.



Τη στήριξη του στην κυβέρνηση μέχρι τέλους τετραετίας εξέφρασε μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 
Tη στροφή ή καλύτερα την "κωλοτούμπα" του Πάνου Καμμένου στο θέμα Μουζάλα και την άρση ουσιαστικά του τελεσιγράφου που είχε διατυπώσει ο υπουργός Άμυνας προς τον Αλέξη Τσίπρα για απομάκρυνση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, την υποδέχθηκαν στο Μαξίμου με ιδιαίτερη ευχαρίστηση, αφού το μείζον θέμα φαίνεται να

Γιαννιτσά: Εξαπάτησε 21χρονο για δήθεν αγορά κινητού τηλεφώνου



Ένας 29χρονος εξαπάτησε έναν 21χρονο στα Γιαννιτσά, ζητώντας του να καταβάλλει χρηματικό ποσό για υποτιθέμενη αγορά κινητού τηλεφώνου μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο.

Μετά από καταγγελία του 22χρονου σχηματίστηκε  δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Γιαννιτσών, σε βάρος του 29χρονου για απάτη.

ΔΝΤ.Μειώστε συντάξεις,κόψτε μισθούς ,αυξήστε όρια συνταξιοδότησεις.



Με τη φράση ότι «μου ζητήθηκε από την αποστολή (της οποίας ηγείται η κ. Ντέλια Βελκουλέσκου) να μην μπω σε λεπτομέρειες για την αξιολόγηση (του ελληνικού προγράμματος) που βρίσκεται σε εξέλιξη», ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Γουίλιαμ Μέρι, μίλησε για το καθεστώς των διαπραγματεύσεων, που διεξάγονται στην Ελλάδα.
Ο κ. Μέρι ήταν προσεκτικός, καθώς ήταν φανερό ότι δεν είχε εντολή να εισέλθει -με τις

«Φωτιά» τα φετινά εκκαθαριστικά



Αυξήσεις-φωτιά στους φόρους εισοδήματος για όλα τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν ετήσια εισοδήματα άνω των 7.000 ευρώ από μισθούς ή συντάξεις ή μηναία ποσά μισθών άνω των 500 ευρώ και μηνιαίες συντάξεις άνω των 580 ευρώ, καθώς επίσης και για όσους φορολογούμενους εμφανίζουν στην Εφορία καθαρά κέρδη άνω των 35.000 ευρώ από την ατομική άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων αναμένεται να προκύψουν από τις φορολογικές κλίμακες των εισοδημάτων του 2016 τις οποίες επιδιώκουν να επιβάλουν οι

Έναρξη 6ης Ανθοέκθεσης στο Δήμο Πέλλας



Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας διοργανώνει για έκτη συνεχή χρονιά την Ανθοέκθεση. 
Από τις 6 έως τις 15 Μαΐου σας υποδεχόμαστε στην μεγαλύτερη γιορτή της άνοιξης στο πάρκο του Πολύκεντρου στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.
Στην καθιερωμένη εκδήλωση θα συμμετέχουν επαγγελματίες και παραγωγοί από το Δήμο Πέλλας και την ευρύτερη περιοχή εκθέτοντας μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, καλλωπιστικά  και αρωματικά φυτά ,συνθέσεις με είδη ανθοκομίας και διακοσμητικά. 

Mέχρι την Κυριακή οι πρώτοι 400 πρόσφυγες στα Γιαννιτσά.



Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης των χώρων υποδοχής στα πρώην Δημοτικά Σφαγεία Γιαννιτσών,για την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων.
Δεκάδες στρατιώτες της 34 Ταξιαρχίας Πεζικού ,μηχανήματα και εξειδικευμένοι ηλεκτρολόγοι εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες ημέρες.Με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου Άμυνας μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχουν εγκατασταθεί οι πρώτοι 400 πρόσφυγες ,ενώ μέχρι τα τέλη της επόμενης εβδομάδας ο προσφυγικός καταυλισμός θα

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/3



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Άρης στον Τοξότη σε καλεί να ανανεώσεις το πνευματικό σου «οπλοστάσιο» αλλά και να διαδώσεις τις ιδέες και τις αντιλήψεις σου, κάτι βέβαια που δεν θα γίνει χωρίς να δώσεις τις απαιτούμενες «μάχες».
Παράλληλα όμως φαίνεται πως ένα συγγενικό σου πρόσωπο δρα στο παρασκήνιο, με σκοπό να σε φέρει προ τετελεσμένων.

Σαν σήμερα,Παρασκευή 18 Μαρτίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Γιατί κλαίει (κυριολεκτικά) όλο το ίντερνετ με τη νέα διαφήμιση της μπίρας ΑΛΦΑ; (βίντεο)



της Νάγια Κωστιάνη

Σήμερα το πρωί ξύπνησα και έκανα αυτό που κάνω κάθε πρωί με το που ανοίγω τα μάτια μου: τσέκαρα τα social media -όλοι το ίδιο κάνουμε, ξεπεράστε το. Και το πρώτο πράγμα που είδα ήταν μια φίλη μου να γράφει «ΠΛΑΝΤΑΞΑ» πάνω από ένα βίντεο που, από ότι καταλάβαινα από την περιγραφή, ήταν η νέα διαφήμιση της μπίρας ΑΛΦΑ. (πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο).

Θέλεις να τρως λιγότερο; Κλείσε τώρα την τηλεόραση.



Αν είστε από εκείνους που αναζητούν μια αποτελεσματική λύση αδυνατίσματος, η απάντηση είναι απλή, σύμφωνα με νέα μελέτη: Κλείστε την... τηλεόραση!
Μόνο και μόνο ο ήχος από τον εαυτό μας την ώρα που μασάμε την τροφή, μας κάνει να τρώμε λιγότερο, δείχνει η έρευνα κι έτσι το να απολαμβάνουμε τα γεύματά μας σε ένα ήσυχο περιβάλλον χωρίς περισπασμούς, βοηθά στο να καταναλώνουμε γενικά λιγότερη τροφή.
Η καθηγήτρια Τζίνα Μορ από το πανεπιστήμιο του Κολοράντο εξηγεί: «Για το μεγαλύτερο

Συγχαρητήρια σε μαθητές του Δημοτικού Πέλλας




Εκφράζουμε δημόσια τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια στους μαθητές του σχολείου μας Ανδρέα, Παναγιώτη και Κυριακή Γιαλατζή, που μαζί με τον πατέρα τους Χρήστο, βρήκαν έξω από το σχολείο ένα πορτοφόλι και το παρέδωσαν.
Τέτοιου είδους ενέργειες είναι αξιέπαινες, μας ευχαριστούν και αποτελούν λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση.

Αλλαγές στα Capital controls.



Νέες αλλαγές, στο πλαίσιο των περιορισμών που επιβάλλονται στις τραπεζικές συναλλαγές, επιφέρει απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, η οποία δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.Μεταξύ άλλων, ανοίγει ο δρόμος για τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και για την αποπληρωμή έως του 50% των υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων. Αναλυτικά οι αλλαγές:
Απαγορεύεται α) να ανοίγονται νέοι λογαριασμοί όψεως ή καταθετικοί και να προστίθενται

Κίνδυνος για νέα κρούσματα ηπατίτιδας στους προσφυγικούς καταυλισμούς.



Υπαρκτός παραμένει ο κίνδυνος εκδήλωσης επιδημιών στους χώρους όπου έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παρά τη κινητοποίηση των υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και των εθελοντών ιατρών, επισημαίνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).Οι γιατροί, αφού υπενθυμίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες, δύο παιδιά από τη Συρία, 8 και 9 ετών, διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα Α, προειδοποιούν ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου ιού ευνοείται από τις κακές συνθήκες διαβίωσης και «εάν δεν ληφθούν μέτρα, είναι σχεδόν βέβαιη η εμφάνιση περισσοτέρων

Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» του ΕΣΠΑ



Ξεκινάει σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, 12 μ.μ., η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης των επιχειρηματικών σχεδίων, για τους ενδιαφερόμενους της δράσης «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020.Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας η περίοδος υποβολής διαρκεί από 17 Μαρτίου 2016 έως 27 Απριλίου 2016. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης υποβάλλονται μόνο

Ομιλία στην Έδεσσα με θέμα την συμβολή των Μακεδόνων στον αγώνα του 1821



Τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, στις 18:00,
στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. του Αγίου Δημητρίου Έδεσσας,
θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:
Η Συμβολή των Μακεδόνων στον υπέρ της ανεξαρτησίας αγώνα του 1821
Ομιλητής θα είναι ο Υποστράτηγος ε.α. κ. Τρομπούκης Αλέξανδρος

Οριστικό το λουκέτο για τη Softex



Πραγματοποιήθηκε xθες στο Υπουργείο Εργασίας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, τριμερής συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της SOFTEX με θέμα την απόφαση της μητρικής εταιρείας να κλείσει οριστικά την Αθηναϊκή Χαρτοποιία ΑΕ.
Το Υπουργείο Εργασίας και οι εργαζόμενοι για μια ακόμα φορά ζήτησαν την αναθεώρηση αυτής της απόφασης και την επαναλειτουργία του εργοστασίου. Το αίτημα αυτό

Συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στην Ώρα της Γης



Στην παγκόσμια περιβαλλοντική δράση με τη χαρακτηριστική ονομασία η «Ώρα της Γης» συμμετέχει και φέτος ο Δήμος Σκύδρας προτρέποντας να λάβουν μέρος όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 19 Μαρτίου 2016 και για μια ώρα, δηλαδή από τις 20:30΄έως τις 21:30΄καλούνται φορείς και πολίτες, τηρουμένων των όρων ασφαλείας, να σβήσουν τα φώτα και να κλείσουν ειδικά τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται σε αναμονή αχρησιμοποίητες.

Εκτός ΝΔ ο Φαήλος Κρανιδιώτης



Μια ανάρτηση στο Twitter, από τον Φαήλο Κρανιδιώτη που σχολίαζε το θέμα που προέκυψε με τον Γιάννη Μουζάλα, τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου από τη Νέα Δημοκρατία, καθώς προκάλεσε την άμεση αντίδραση του προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο κ. Κρανιδιώτης στο μήνυμα που ανήρτησε έγραφε, «Βρε το Μουζάλα. Το αμόλησε το «Μακεδονία» για τα Σκόπια σε εθνική μετάδοση. Ο Τσίμας ο γεροκνίτης ρίγησε από τη Σνοφίτικη ηδονή αλλά το πέρασε ντούκου για να μην καρφωθεί. Έξι ακόμα κυπαρίσσια στο Γουδί, τομάρια κι εγώ εθελοντής να σας δέσω τα χέρια με σύρμα το χάραμα».

Πρόσκληση-Τελετή Μνήμης για τους Εκτελεσθέντες Ελευθεροχωρίτες