Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Λίπωμα: Πότε θα πρέπει να ανησυχήσουμε;



Το λίπωμα είναι ένας καλοήθης όγκος ο οποίος αποτελείται από λιπώδη ιστό.Συνήθως εντοπίζονται στην πλάτη, στον αυχένα, στους ώμους, στα χέρια, στους γλουτούς και τους μηρούς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες της mayo clinic τα λιπώματα μπορεί να εμφανιστούν μεταξύ 40 και 60 ετών και είναι πιο συχνά στους άνδρες από τις γυναίκες.
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν βρίσκονται ακριβώς κάτω από το δέρμα (υποδόρια), όπου είναι ορατά, αλλά κρύβονται βαθύτερα μέσα στο σώμα και ενδεχομένως πιέζουν άλλα

Αυξάνονται τα κρούσματα της Ιλαράς



Αυξάνoνται καθημερινά τα κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας, ενώ την ίδια στιγμή τα εμβόλια βρίσκονται σε έλλειψη, παρά τις διαβεβαιώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ότι υπάρχει απόλυτη επάρκεια στην αγορά.
Την τελευταία εβδομάδα, δηλώθηκαν άλλα 19 κρούσματα, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των ασθενών σε 215.
Σύμφωνα με τη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ, η επιδημική έξαρση της

Σκαθάρι- «δαίμονας», έχει ρημάξει όλα τα δέντρα στη Θάσο



Ένα φλειοφάγο σκαθάρι, μαύρο ή σκούρο καφέ, μήκους 3.5 έως 5 χιλιοστών με κυλινδρικό σώμα, είναι η αιτία για την καταστροφή ενός μεγάλου τμήματος των πεύκων στη Βόρεια Θάσο, από το Ραχώνι στο Λιμένα και από κει ως την Παναγία. Πρόκεται για το Tomicus piniperda και σύμφωνα με τις σημερινές εκτιμήσεις έχει καταστραφεί εξαιτίας της δράσης του, ένα τμήμα λιγότερο από το 10% των δέντρων που απονεκρώνονται και είναι αδύνατη η αντιμετώπισή του με παρασιτοκτόνες χημικές ουσίες, ραντισμούς κλπ, αφού έτσι

Του έδειξαν τη δικαστική απόφαση και πήδηξε στο κενό



Μια απίστευτη υπόθεση εκτυλίχτηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου όταν ένας άνδρας πήδηξε στο κενό από ύψος 4 μέτρων ακριβώς κάτω από το Αρχαιολογικό Μουσείο!
Όλα εκτυλίχτηκαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά όταν η ομάδα ΔΙΑΣ της Αστυνομίας σταμάτησε σε έλεγχο έναν άνδρα για να τον ταυτοποιήσει κι εκεί του ανακοινώθηκε πως εκκρεμεί εις βάρος του καταδικαστική απόφαση για χρέη.
Η βεβαιότητα πως θα περνούσε την πόρτα του κρατητηρίου έκαναν τον άνδρα να αντιδράσει

Ρωσία: Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα εκτόξευση πυραύλου κατά των ΗΠΑ



Ρώσος βουλευτής δήλωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς τις ακτές των ΗΠΑ.Ο Άντον Μοροζοφ, μέλος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, σημείωσε ότι αυτή η νέα δοκιμή θα πραγματοποιηθεί στο «προσεχές μέλλον» και ότι οι συνομιλητές του στην Πιονγιάνγκ του είπαν ότι η χώρα έχει στη διάθεσή της τεχνολογία που επιτρέπει στις κεφαλές των πυραύλων να επιβιώσουν στη θερμότητα ενώ εισέρχονται στην ατμόσφαιρα.

Κάλεσμα συμπαράστασης στους διωκόμενους αγρότες τους Α.Σ. ΕΝΟΤΗΤΑ Πέλλας από τον Α.Σ. Μαρίνος Αντύπας Νάουσας



   
   Σε δίκη παραπέμπονται ο Πρόεδρος και άλλοι 7 αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Πέλλας «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις και το μπλόκο στον κόμβο Γυψοχωρίου-Τριφυλλίου τον χειμώνα του 2016.
     Tο γεγονός αυτό αποδεικνύει ότι παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις, συνεχίζεται η βιομηχανία των μηνύσεων και των διώξεων κατά όσων αγωνίζονται.

Καθηγητής αγγλικών κλείδωσε στην αίθουσα μαθητές δημοτικού στην Αλεξανδρούπολη.



Εκπαιδευτικός αγγλικών δημοτικού σχολείου της Αλεξανδρούπολης, αφού κλείδωσε στην αίθουσα διδασκαλίας, τους μαθητές ενός τμήματος, άρχισε να τους πετά βιβλία, να αναποδογυρίζει θρανία και να εξυβρίζει κάποιους εξ' αυτών.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το περιστατικό κατήγγειλε στην Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, η διευθύντρια του σχολείου η οποία κατέθεσε μήνυση σε βάρος του εκπαιδευτικού. 

Θεατρική παράσταση στα Γιαννιτσά «Μια δασκάλα στον Μακεδονικό Αγώνα»



Η Θεατρική Ομάδα του Ιερού Ναού Αγίου Ιγνατίου Ριζοχωρίου παρουσιάζει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών το θεατρικό έργο «ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ» - Σκηνές από τη ζωή μιας ηρωϊκής δασκάλας της Καστοριάς. 

Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ. Η είσοδος είναι δωρεάν. 

«Κοινωνικό μέρισμα» το 2017 – Περικοπές επιδομάτων το 2018



Μπορεί πέρυσι το «κοινωνικό μέρισμα» ύψους 630 εκατ. ευρώ να μετουσιώθηκε στην «13η σύνταξη» και να διανεμήθηκε σε 1,6 εκατομμύριο συνταξιούχους, ωστόσο αυτό δεν θα επαναληφτεί εφέτος, καθώς το που θα κατευθυνθεί το ποσό από την υπεραπόδοση του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2017 θα συναποφασιστεί με τους θεσμούς.
Το μόνον σίγουρο είναι πως πολλοί «τυχεροί» που θα λάβουν το 2017 το «κοινωνικό μέρισμα» θα κληθούν να το επιστρέψουν πίσω το 2018 μέσω φόρων, εισφορών και

Οδηγός επιβίωσης, πώς θα προστατευτείτε από επιτήδειους απατεώνες



Μάστιγα αποτελούν οι απάτες σε βάρος πολιτών και κυρίως ηλικιωμένων, είτε από μεμονωμένους δράστες, είτε από  μέλη εγκληματικών ομάδων που δρουν … «επιστημονικά» πολλές φορές. Χρησιμοποιούν πολλούς τρόπους για να καταφέρουν  να εξαπατήσουν τα υποψήφια θύματά τους, ενώ δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση σε ηλικιωμένα άτομα, τα οποία θεωρούν πιο εύκολους στόχους. Από την άλλη πλευρά, η αστυνομία συλλαμβάνει σχεδόν καθημερινά δράστες, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί συνεχή εκστρατεία ενημέρωσης των

Εκδήλωση με θέμα την «διδασκαλία των μαθηματικών και οι Πανελλήνιες εξετάσεις» στα Γιαννιτσά



Η Ομάδα Μαθηματικών Γιαννιτσών σας προσκαλεί στην ομιλία με θέμα
Η Διδασκαλία των Μαθηματικών
και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις
Αλληλεπιδράσεις και Προαπαιτούμενα
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 στις 6:30 μ.μ. στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών (βόρεια πτέρυγα).

«Δεν ήσουν αρκετά σκληρός με την Ελλάδα», επικρίνει τον Σόιμπλε ο διάδοχός του



Ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), του κόμματος που πιθανόν να είναι εταίρος στην επόμενη κυβέρνηση συνασπισμού της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, ζήτησε xθες να υπάρξει σκληρότερη στάση για τη δημοσιονομική πολιτική και την πολιτική στην ευρωζώνη -χωρίς ωστόσο να διεκδικεί μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών.Η Μέρκελ προσπαθεί να σχηματιστεί έναν τριμερή συνασπισμό με το FDP και τους Πράσινους και κυκλοφορούν εικασίες ότι το FDP θα ζητήσει το υπουργείο Οικονομικών ως αντάλλαγμα για να

Αγιασμός και έναρξη μαθημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών σήμερα στις 11 το πρωί



Τo Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών καλεί τα μέλη και τους φίλους του, τους μικρούς και μεγάλους χορευτές, στον Αγιασμό για την έναρξη της Λυκειακής Χρονιάς 2017-2018
Ο Αγιασμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017, στις 11:00 το πρωί, στην αίθουσα διδασκαλίας χορού, στο 1ο Γενικό Λύκειο Γιαννιτσών (Οπροπούλου 1).

Στη «σέντρα» 6.225 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.Πολλά γνωστά ονόματα από Πέλλα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η νέα λίστα με τους συνολικά 6.225 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, φυσικά πρόσωπα που χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ.
Η λίστα, που έχει αναρτηθεί στο Taxisnet, είναι επικαιροποιημένη με βάση τα στοιχεία έως και τις 9 Αυγούστου 2017 και δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν οφειλές που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 7/10


 
 
Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 7 Οκτωβρίου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Βιβλιοπαρουσίαση: «Απόσταγμα είναι οι Στιγμές μου» της Μαρίας Αγιαννίδου



Ο Σύλλογος Φίλων Βιβλίου Ν. Πέλλας και οι εκδόσεις Σάμπος σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.  το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017, στις 7μμ στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή της Μαρίας Αγιαννίδου "Απόσταγμα είναι οι Στιγμές μου".
Για την παρουσίαση συνεργάζονται:

Την Κυριακή 8/10 Αλμωπός vs Νάουσα για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής




Εδεσσαϊκός B.C. – ΑΟΚ Ίκαροι Γιαννιτσών Σάββατο 7/10 στις 20:30 στο ΔΑΚ Έδεσσας



Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ, αντιμετωπίζει τους Ίκαρους Γιαννιτσών
Το παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο 7/10/2017 στις 20:30 στο ΔΑΚ της πόλης μας.
Η Διοίκηση του Σ.Κ. Εδεσσαϊκού καλεί τους φιλάθλους της πόλης μας, να ενισχύσουν την  ομάδα μας στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση για τον θεσμό του πρωταθλήματος, ώστε να φτάσει στην νίκη.

Έβαλε φωτιά στα πέντε παιδιά του και τη σύζυγο



Πέντε παιδιά και μια γυναίκα έχασαν τη ζωή τους σήμερα στην Ιαπωνία, εξαιτίας φωτιάς που ομολόγησε ότι έβαλε από πρόθεση ο πατέρας της οικογένειας, μεταδίδουν ιαπωνικά ΜΜΕ.Η αστυνομία ανακάλυψε πέντε πτώματα μέσα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη Χιτάτσι, περίπου εκατό χιλιόμετρα βόρεια του Τόκιο, μετά την κατάσβεση της φωτιάς νωρίς το πρωί της Παρασκευής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Jiji.

Ενημέρωση στους οικιστές Εργατικών Κατοικιών Έδεσσας, Σκύδρας & Αριδαίας και σε δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ



Στις 26/5/2017 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας είχε πραγματοποιηθεί ενημέρωση από δυο εκπρόσωπους του Υπουργείου Εργασίας, στους οικιστές των Εργατικών κατοικιών Έδεσσας,  Σκύδρας και Αριδαίας  καθώς και τους δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ για τις λύσεις που θα δοθούν.

ΚΕΠ Έδεσσας: Ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα Αγροτικής Εστίας σε πολύτεκνες μητέρες



Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Έδεσσας ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι στις 6/10/2017 ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το Πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας για Παροχής Χρηματικών Βοηθημάτων σε Πολύτεκνες Μητέρες έτους 2017 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6/11/2017.
            Το πρόγραμμα αφορά καταβολή, χρηματικού βοηθήματος σε 1.300 πολύτεκνες μητέρες ασφαλισμένες στον ΟΓΑ και ανέρχεται σε χίλια ευρώ (1.000).
            Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

Σχολικό βιβλίο της Αλβανίας μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» -ΥΠΕΞ: «Εχουμε σοβαρό πρόβλημα»



Την πρόθεσή του να θέσει στην προσεχή σύνοδο της Ουνέσκο τον Νοέμβριο το ζήτημα του βιβλίου Γεωγραφίας της Αλβανίας που μιλά για «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» αποκάλυψε σήμερα στη Βουλή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, τονίζοντας: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα με την Αλβανία».

Αγαθή Μακρίδου για την επίσκεψη του κ.Σπίρτζη στην Πέλλα



Μετά την επίσκεψη του κ.Παππά και την δήλωση του ότι από τον Αρχάγγελο Αλμωπίας ξεκινάει  η βιώσιμη ανάπτυξη,την σκυτάλη ψεύτικων υποσχέσεων και φρούδων ελπίδων ανέλαβε ο κ.Σπίρτζης ο οποίος κατά την διάρκεια επίσκεψης του στον νομό μας,διαβεβαίωσε ότι θα επιλύσει χρόνια ζητήματα που αφορούν στις υποδομές και συγκοινωνίες της  Πέλλας. 

Χαράτσι στα σκουπίδια -Ερχονται πρόστιμα έως 500 ευρώ για όσους δεν ανακυκλώνουν



Το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση που έρχεται στη Βουλή σήμερα φέρνει τα πάνω κάτω σε όσα γνωρίζουμε για τα σκουπίδια, καθώς η χρέωση στα δημοτικά τέλη για τα σκουπίδια θα είναι με βάση την ποσότητα, ενώ προβλέπονται και τσουχτερά πρόστιμα για όσους πετούν τα σκουπίδια τους σε λάθος κάδο. Ως τώρα οι δήμοι χρεώνονται στις χωματερές με βάση τον πληθυσμό και όχι με την ποσότητα των σκουπιδιών.
Τα πρόστιμα σε όσους δήμους «αμελούν» τις υποχρεώσεις τους για εναλλακτική διαχείριση

Οργή Ιερώνυμου κατά της κυβέρνησης – «Αποσύρετε το νομοσχέδιο»!



Το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της αλλαγής φύλου, δεν επέφερε μόνο ρήγματα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της συγκυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Φαίνεται μάλιστα πως κινδυνεύει να δημιουργήσει ένα μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις της κυβέρνησης με την Εκκλησία καθώς, η Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της και να ζητήσει χωρίς περιστροφές να αποσυρθεί ολόκληρο το νομοσχέδιο!

Γιάννης Σηφάκης : Θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Υπουργείου για τις αποζημιώσεις στα ροδάκινα




Να μην ανησυχούν οι αγρότες, οι αποφάσεις του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου θα υλοποιηθούν όσον αφορά τις αποζημιώσεις από βροχοπτώσεις στα ροδάκινα.
Το 20% από τον ΕΛΓΑ που απομένει από τις αποζημιώσεις του 2016 θα πληρωθεί ως εξής :
Το 9 % στο τέλος της επόμενης βδομάδας

Ποιοι θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων από το 2018



Ευκολότερα θα χάνουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων οι φορολογούμενοι από την 1η Ιανουαρίου 2018. Ακόμη και αν καθυστερήσουν για μια ημέρα την πληρωμή κάθε νέα οφειλή τους θα βγαίνουν αυτόματα εκτός της ρύθμισης.Mε κάθε τέτοια περίπτωση, οι φορολογικές αρχές θα διεκδικούν το σύνολο των ανεξόφλητων υπολοίπων των ρυθμισμένων έως και σε 100 δόσεις οφειλών τους εφαρμόζοντας σε βάρος τους όλα τα προβλεπόμενα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, δηλαδή προχωρώντας σε κατασχέσεις εισοδημάτων,

O Γιώργος Καρασμάνης για τη φιέστα Σπίρτζη στα Γιαννιτσά,παρουσία στελεχών της ΝΔ.



Εκών – άκων (θέλοντας και μη, ή… ¨σηκωτός¨ που λέει και ο λαός) μας προέκυψε στα Γιαννιτσά προχθές ο Υπουργός Μεταφορών κ. Σπίρτζης, για μια θεατρική παράσταση με ¨υπόθεση¨ την κατασκευή του οδικού άξονα Χαλκηδόνας–Γιαννιτσών–Έδεσσας.
Εξαναγκάστηκε να έλθει μετά τη δέσμευση – εξαγγελία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη από το βήμα της τελευταίας ΔΕΘ ότι παίρνει πάνω του την υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου και, επίσης, μετά την επιστολή του Γιώργου Καρασμάνη στον Πρωθυπουργό,

ΥΠΟΙΚ: Του... χρόνου η επιστροφή φόρων σε 90 μέρες!



Το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2018 αναμένεται να υλοποιηθεί η δέσμευση που έχει αναλάβει το ελληνικό δημόσιο για την κάλυψη των υποχρεώσεών του προς τους φορολογούμενους εντός 90 ημερών, όπως επισήμανε, από τη Θεσσαλονίκη, ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γεώργιος Πιτσιλής, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων στο περιθώριο του 2ου Thessaloniki Summit.
Νωρίτερα, μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης, ο ίδιος τόνισε ότι "είναι κάτι παραπάνω

2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών: Αίτηση συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας 2017-2018



Το 2ο ΕΠΑΛ Γιαννιτσών προσκαλεί τους κατόχους απολυτηρίου και πτυχίου ΕΠΑΛ, αλλά και τους κατόχους απολυτηρίου ΓΕΛ και πτυχίου ΕΠΑΛ να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας 2017-2018 στις παρακάτω ειδικότητες που μπορεί να εξυπηρετήσει σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Γιαννιτσών.

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από αύριο.Βροχές και χιόνια στα ορεινά.



Μπορεί τις τελευταίες ημέρες να απολαμβάνουμε ηλιοφάνεια και αυξημένες τιμές στη θερμοκρασία, όμως το Σάββατο θα είναι μια ιδιαιτέρως «δύσκολη» μέρα για αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο. Ωστόσο, θα υπάρξουν κάποια τμήματα, που δεν θα επηρεαστούν σχεδόν καθόλου από το πέρασμα του χαμηλού.

Τι λένε τα άστρα Παρασκευή 6 Οκτωβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 6 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Προστασία από τις ιώσεις με φυσικές τροφές.



Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση ενός ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος, ενός οργανισμού που δεν είναι ευάλωτος και δεν πλήττεται εύκολα.Διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία οι ιώσεις κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους. Η αλλαγή της θερμοκρασίας, η πολυκοσμία, οι αυξημένες καθημερινές υποχρεώσεις και το στρες, ο κακός ύπνος και, βέβαια, η κακή διατροφή είναι οι παράγοντες που ευνοούν την εμφάνιση ιώσεων

«Αγιορείτικη» Αγρυπνία στην εορτή της Γοργοϋπηκόου στον Ν.Μυλότοπο



Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος (εκ μεταθέσεως), η σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Γοργοϋπηκόου, στην ενορία Νέου Μυλοτόπου Γιαννιτσών όπου και αποθησαυρίζεται γνήσιο αντίγραφο της ομωνύμου ιεράς εικόνος (αρχαίας τοιχογραφίας) από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Έναρξη λειτουργίας Θεατρικού Εργαστηρίου



Την Κυριακή 1η Οκτώβρη 2017 ξεκίνησε η λειτουργία του Θεατρικού Εργαστηρίου και ορίστηκε το πρόγραμμα των μαθημάτων. Παιδιά και έφηβοι καλούνται να συμμετέχουν ώστε να γνωρίσουν το μαγικό κόσμο του Θεάτρου. Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Κυριακή στο εντευκτήριο του συλλόγου-Ίωνος Δραγούμη 35-ενώ τα δίδακτρα αφορούν το ποσό των 15€ μηνιαίως. Στο Θεατρικό Εργαστήρι λειτουργούν 3 τμήματα και είναι τα εξής:

51ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο ΕΣΕΤ



- Ποιος είναι ο ρόλος της Δημοσιογραφίας και του Δημοσιογράφου σήμερα στην Περιφέρεια;
- Έντυπα vs ψηφιακά μέσα ενημέρωσης: μάχη επιβίωσης ή συμβίωσης; Πώς από τον δημοσιογράφο- συντάκτη περάσαμε στον εργαζόμενο μετρ της τεχνολογίας στην μάχη των περισσότερων κλικ και της πιο γρήγορης ανάρτησης
-  Το χάος της ενημέρωσης στο διαδίκτυο, οι ψευδείς ειδήσεις και οι δυσκολίες του δημοσιογράφου της περιφέρειας
- Η μετάβαση από τον έντυπο στον ηλεκτρονικό Τύπο - Νέα εποχή (Ευκαιρίες και απειλές)

Σταύρος Θεοδωράκης για εξ αποστάσεως ψηφοφορία: Μία πρόταση που δεν μπορούν να αρνηθούν!



Την πρότασή του για τη διεξαγωγή εξ αποστάσεως ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου του νέου φορέα έστειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης στους συνυποψήφιούς του, στους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων του προοδευτικού χώρου καθώς και στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας και Διαδικασιών. Η πρόταση:

Τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας έφτασαν τα 200



Τα κρούσματα της ιλαράς στη χώρα μας ανέρχονται πλέον στα 200, σύμφωνα με στοιχεία παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, την Τρίτη.Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε ότι «τα θέματα δημόσιας υγείας και υγειονομικής ασφάλειας στης χώρας δεν αποτελούν αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης», ενώ από την πλευρά του ο  πρόεδρος του ΚΕΕΛΝΟ χαρακτήρισε την αύξηση «ελεγχόμενη».Ο καθηγητής του Τομέα Υγείας του Παιδιού της Εθνικής Σχολής

Φωτιές βάζει πάλι ο Βαρουφάκης." Η γυναίκα μου βιντεοσκοπούσε όλες τις συνομιλίες μου"



Βάζει ξανά φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με εξομολογήσεις όπως, λόγου χάριν, ότι η σύζυγός του, Δανάη Στράτου, βιντεοσκοπούσε τις τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις κατά την καυτή εκείνη περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός στο βιβλίο του Γιάνης Βαρουφάκης.Συγεκριμένα, στο κεφάλαιο «Περί πηγών και αναφορών» ο κ. Βαρουφάκης αποκαλύπτει ότι είχε βοηθό στις ηχογραφήσεις και στις βιντεοσκοπήσεις που έκανε την κρίσιμη εκείνη

Στο FINAL FOUR του κυπέλλου μπάσκετ ο Εδεσσαϊκός. Με Ίκαρους Γιαννιτσών στο πρωτάθλημα



Στο FINAL FOUR του κυπέλλου μπάσκετ θα συμμετάσχει ο Εδεσσαϊκός, καθώς με δύο νίκες το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πήρε την 1η θέση στον Δ΄ όμιλο.
Το Σάββατο 30/9 νίκησε εντός έδρας την ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Γιαννιτσών με 66-37 και την Κυριακή 1/10 νίκησε εκτός έδρας την ομάδα του Φίλιππου Ν. Πέλλας με 35-89. Στον αγώνα της Κυριακής με τον Φίλιππο έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στον θεσμό του κυπέλλου της ΕΚΑΣΚΕΜ, δείχνοντας ότι είναι έτοιμος για τον 1ο αγώνα του πρωταθλήματος με τους Ίκαρους Γιαννιτσών.

Tα "βρόντηξε" ο Τσακνής από την ΕΡΤ. "Είναι το πιο άρρωστο τμήμα του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού"



Καυστική και αιχμηρή κατά της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανακοίνωση παραίτησης του Διονύση Τσακνή του πρώην, πλέον, προέδρου της ΕΡΤ.Ο κ. Τσακνής τονίζει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και το κυβερνών κόμμα «εγκατέστησαν και επισημοποίησαν στην χθεσινή (σ.σ. την Τρίτη) φιέστα στην ΕΡΤ, τη νέα Διοίκηση, με επικεφαλής τον Π. Καλφαγιάννη».Ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ χαρακτηρίζει, μάλιστα, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ ως τον εκπρόσωπο «του πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού».

«Συνθήκες πολέμου» στον «Παρμενίωνα» - Διαρκείς τουρκικές προκλήσεις και πρόβλημα με F-16



Συναγερμός επικράτησε στο υπουργείο Άμυνας, όταν έγινε γνωστό ότι μαχητικό F-16 που συμμετέχει στην άσκηση «Παρμενίων 2017» παρουσίασε βλάβη και πραγματοποίησε υποχρεωτική προσγείωση στην Κάρπαθο, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξουν άλλα προβλήματα για το σκάφος ή τον χειριστή.Την ίδια στιγμή, η Τουρκία έχει κλιμακώσει τις προκλήσεις της και οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου έχουν πολλαπλασιαστεί δραματικά.Οι Τούρκοι είχαν επικεντρώσει χθες τις προκλήσεις τους στη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κατελόριζου.

Προς εξαγορά στρατιωτικής θητείας από τα 33 έτη



Στα 33 έτη, από τα 35 που ισχύει σήμερα, μειώνεται το όριο ηλικίας για την εξαγορά της στρατιωτικής θητείας. Την κατάθεση της σχετικής ρύθμισης προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, επισημαίνοντας πως πρόκειται για μέτρο με δημοσιονομικό όφελος
Στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, το οποίο ρυθμίζει θέματα σταδιοδρομίας και

Ο Υπουργός κ. Σπίρτζης σε εκδήλωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας στα Γιαννιτσά


Επίσκεψη στο Νομό Πέλλας πραγματοποίησε ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης μετά από πρόσκληση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ν.Πέλλας όπου συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση της τελευταίας στα Γιαννιτσά.
Ακολουθεί επίσημο δελτίο τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας: