Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Τροφές που μας χορταίνουν



Ο κακός προγραμματισμός και η παράλειψη γευμάτων, αλλά και η μείωση της ποσότητας τροφής σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους μπορεί να μας οδηγήσουν στην πείνα.
Επίσης, η πείνα είναι ένας κακός σύμβουλος καθώς μπορεί να μας «στρέψει» τόσο στην υπερκατανάλωση φαγητού, όσο και στην επιλογή κακής ποιότητας τροφής.
Για να προλάβουμε την πείνα, όπως αναφέρει στις συμβουλές της από την ηλεκτρονική σελίδα του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας η Διευθύντρια του Ελληνικού

Λαθρεμπόριο καυσίμων.Το Δημόσιο χάνει 600εκ. ευρώ το χρόνο



Πέρασαν είκοσι και πλέον χρόνια από τότε που αποφασίστηκε η πάταξη των κυκλωμάτων λαθρεμπορίου καυσίμων.  Στο διάστημα αυτό που διέρρευσε χρειάστηκαν
Δώδεκα χρόνια (1998 -2009) για  την εκπόνηση τριών μελετών  και την υποβολή προτάσεων  στο Υπουργείο Οικονομικών, που συνήθως  τίθενται στο αρχείο.
Επτά χρόνια (2009 -2016) για νομοθετικές ρυθμίσεις και έκδοση υπουργικών αποφάσεων
Την τελευταία πενταετία συγκροτήθηκαν βάσει υπουργικών αποφάσεων  4 επιτροπές, για την δημιουργία συντονιστικών οργάνων για την καταπολέμηση  του λαθρεμπορίου καυσίμων:

Πέντε «κλειδιά» για λιγότερους φόρους σε μισθωτούς και συνταξιούχους



Σημαντική μείωση στα ποσά φόρου που θα πληρώσουν φέτος μπορούν να πετύχουν μισθωτοί και συνταξιούχοι αξιοποιώντας σωστά τις εκπτώσεις φόρου και τις απαλλαγές που προβλέπει η νομοθεσία.
Τα πέντε  «κλειδιά» που μπορεί να μειώσουν τον φόρο που μπορεί να προκύψει κατά  την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος δημοσίευει ο Ελευθερος Τύπος. Ειδικότερα, οι διατάξεις που προβλέπουν εκπτώσεις φόρου και απαλλαγές για τους

Βαρουφάκης:Ο Τσίπρας πρόδωσε τους πάντες και τα πάντα.



«Η Ελλάδα ασφυκτιά σε μια Ευρώπη που αποδομείται» ανέφερε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σε εκδήλωση του κινήματος DiEM25 στο Σπόρτινγκ, και πρόσθεσε ότι «κι η Ευρώπη αποδομείται, επειδή χώρες όπως η Ελλάδα ασφυκτιούν - όπως ασφυκτιούν οι φτωχοί εργαζόμενοι σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Γερμανίας».
Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε ότι το πρόγραμμα για επιβίωση εντός της Ευρωζώνης υπό συνθήκες ρήξης με την τρόικα δεν απέτυχε το 2015.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.Δείτε τα θέματα.



Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 23-5-2017 και ώρα 20:00, με τα παρακάτω θέματα
στην  Ημερήσια Διάταξη:
1)    Εκλογή υδρονομέων στο Δήμο Πέλλας για την αρδευτική περίοδο 2017.
2)    Πρόσληψη προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για χρονικό διάστημα δύο μηνών για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών, εποχικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου

M'ένα "κλικ" θα σου παίρνουν το σπίτι.



Τους ιδιοκτήτες που δεν έχουν δηλώσει τα ακίνητα που κατέχουν στην εφορία αναζητούν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, γράφει η "Καθημερινή". Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμο το σχέδιο εντοπισμού υπόχρεων σε υποβολή Ε9.
Μάλιστα, το κτηματολόγιο αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά το έργο της εφορίας για τον

Τραγωδία στο Άδενδρο: Η υψηλή ταχύτητα υπεύθυνη για το δυστύχημα σύμφωνα με το πόρισμα



Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο μηχανοδηγός του συρμού που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, πήγαινε με 144,3 km/h, είναι η αιτία του δυστυχήματος στην περιοχή Αδενδρυ. Αυτό αναφέρεται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες στο πόρισμα τηςεπιτροπής για τα αίτια του δυστυχήματος.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο 13 Απριλίου και στις 21:45, όπως αναφέρει η

Πάνω από 40.000 Έλληνες δεν είχαν καταβάλει τέλη κυκλοφορίας από το 2013 μέχρι το 2017!

Με τα αναδρομικά τέλη και πρόστιμα, οι παραβάτες καλούνται να καταβάλουν 15.463.664 ευρώ - Είναι ιδιοκτήτες 89.225 οχημάτων (ανήκουν σε 40.120 ΑΦΜ) για τα οποία έπρεπε να έχουν καταβληθεί 8.168.213 ευρώ
Στο "δίχτυ" των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πιάστηκαν 40.120 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας για τα ΙΧ οχήματά τους για τα έτη από το 2013 ως και το 2017.

Βόλος. Το πάρτι οδήγησε σε έκτροπα – Στο νοσοκομείο 15 φοιτητές



Στο πάρτι των μηχανολόγων μηχανικών Βόλου που έγινε προχθες το βράδυ σε χώρο του πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παραβρέθηκαν πάνω 3.000 άτομα ακόμη και μη φοιτητές.
Κάποιοι από αυτούς κατανάλωσαν πολύ μεγάλες ποσότητες αλκοόλ με αποτέλεσμα να χάσουν τις αισθήσεις τους.
Συνολικά, 15 φοιτητές μεταφέρθηκαν στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου σε

«Μνημόνιο 4», μισθοί και συντάξεις: Πώς αλλάζει η ζωή όλων μας



Νέα μέτρα 5,5 δισ. ευρώ περίπου που ανεβάζουν το συνολικό «λογαριασμό» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στα 14,15 δισ. ευρώ ψήφισαν χθες 153 βουλευτές.Από τα δεδομένα είναι ότι οι μισθωτοί χάνουν από 650 ευρώ έκαστος και ότι η περικοπή στο εισόδημα των συνταξιούχων μπορεί να φτάσει και στο 30% του εισοδήματος λόγω αφορολογήτου κατάργησης προσωπικής διαφοράς και οικογενειακών επιδομάτων.
Όσο για τα 7,5 δισ. ευρώ των θετικών μέτρων που έφτασαν να γίνουν και αντικείμενο

Έχουν ξεφύγει οι Τούρκοι."Δέσμευσαν" και το αεροδρόμιο της Ρόδου για στρατιωτική άσκηση.



Διάβημα από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς τις χώρες που συμμετέχουν στην άσκηση Denizkurdu, λόγω νέας πρόκλησης εκ μέρους της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Άγκυρα, Κυριάκος Λουκάκης, προέβη σε διαμαρτυρία καθώς η τουρκική πλευρά έχει περιλάβει στην άσκηση... το αεροδρόμιο Ρόδου.
Αυτό αναφέρει το Militaire.gr, παραθέτοντας μέρος της επιστολής, που δημοσιεύεται και από τον τουρκικό Τύπο.

Στο ...θεό το δημόσιο χρέος.Εκτοξεύθηκε στα 326,5 δις ευρώ μετά από 4 Μνημόνια.



Αυξητικά κινείται το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης και το 2017, καθώς τον Μάρτιο ανήλθε στα 326,528 δισ. ευρώ, έναντι 326,258 δισ. που είχε φτάσει τον Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου ανήλθαν σε 2,908 δισ. ευρώ στο τέλος Μαρτίου, έναντι 2,791 δισ., που ήταν στα τέλη Δεκεμβρίου.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 20/5


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 20 Μαΐου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Ζητούνται συνοδοί για τις διακοπές των παιδιών του ΚΔΑΠ-μΕΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ

- Οι προϋποθέσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά


Συνοδούς για τις θερινές διακοπές των παιδιών ζητά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι επιθυμούν να αναλάβουν ρόλο συνοδού για την κατασκηνωτική περίοδο 2017, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στα γραφεία του Κέντρου (Ισόγειο Ανοιχτού Θεάτρου, Κολοκοτρώνη 10- Γιαννιτσά), μέχρι την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Καρέ-καρέ το «τσίμπημα» στο μάγουλο του Καραμανλή στον Βενιζέλο

Με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό τρόπο ο Κώστας Καραμανλής αποχωρώντας από την αίθουσα του κοινοβουλίου χαιρέτησε τον Ευάγγελο Βενιζέλο τσιμπώντας του το μάγουλο.
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απορροφημένος εκείνη την στιγμή στις σκέψεις του δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού όταν έκπληκτος ένιωσε κάτι και γύρισε να δει ποιος τον «πείραξε».
Δείτε την σκηνή καρέ – καρέ όπως την αποθανάτισε η κάμερα που βρισκόταν μέσα στη βουλή.

Έκθεση φωτογραφίας «Εκ-φράσεις» Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

Την Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στις 6:00 μ.μ. στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών πραγματοποιούνται τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας των μαθητών που συμμετέχουν στα σεμινάρια φωτογραφίας που διοργάνωσε για ακόμα μία χρονιά ο Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών. 

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά 6:00 - 9:30 μ.μ. και θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως και την Κυριακή 28 Μαΐου.

Θέμα χρόνου ο επόμενος μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη

Οι επιστήμονες θεωρούν θέμα χρόνου πότε θα πλήξει την Κωνσταντινούπολη ένας νέος μεγάλος σεισμός, πιθανού μεγέθους επτά βαθμών ή και μεγαλύτερος. Μια νέα μελέτη Γερμανών επιστημόνων εκτιμά ότι το πιθανότερο είναι πως ο σεισμός θα προέλθει από το ανατολικό μέρος της θάλασσας του Μαρμαρά (το ρήγμα της Βόρειας Ανατολίας διατρέχει τη θάλασσα του Μαρμαρά και περνά ξυστά από την πόλη).

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Την Δευτέρα 22 Μαϊου και ώρα 17:30, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Εκδήλωση του προγράμματος «πλαστικό; Όχι ευχαριστώ!» στην Έδεσσα

Την Κυριακή, 14 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο των Καταρρακτών, η εκδήλωση του καινοτόμου προγράμματος «πλαστικό; Όχι ευχαριστώ!».
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η μείωση της χρήσης του πλαστικού και ειδικότερα της πλαστικής σακούλας. Για το λόγο αυτό, στην εκδήλωση αναφέρθηκαν κάποια από τα σημαντικότερα προβλήματα που δημιουργούνται με τη χρήση της πλαστικής σακούλας, όπως είναι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της υγείας μας.

Αλλαγές στα εργασιακά και αυξήσεις επιδομάτων σε ειδικά μισθολόγια

Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής ψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο που κυρώνει τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Οι πρώτες, αν και φραστικές, νομοτεχνικές... διορθώσεις και μάλιστα στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου αφορούν τις ενστάσεις που εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των δανειστών στο θέμα των εργασιακών. Οι δεύτερες αφορούν αυξήσεις επιδομάτων, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να... σβήσει τις φωτιές που άναψαν οι ανατροπές στα ειδικά μισθολόγια.

Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

«Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος»


O Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Νομών Πέλλας – Κιλκίς, σε συνεργασία με την ΔHEA.Π., διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την «Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος» την Τετάρτη 24 Μαϊου 2017, στα Γιαννιτσά,  με προσκεκλημένο ομιλητή τον υποψήφιο Διδάκτορα Α.Π.Θ. και συγγραφέα της σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ ΣΠΟΥΔΕΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ», κ. Κωνσταντίνο Κότιο.

Μέσω τράπεζας οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.




Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα θα πληρώνονται μέσω τραπέζης υποχρεωτικά, όπως προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο: «Καθιέρωση της υποχρεωτικής καταβολής από τους εργοδότες των αποδοχών των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, μέσω τραπεζικού λογαριασμού».
Στη ρύθμιση αναφέρονται τα εξής:

Το ΚΤΕΛ ενημερώνει για τα δρομολόγια Πέλλα-Θεσσαλονίκη.



Το ΚΤΕΛ Πέλλας ενημερώνει τους επιβάτες ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η απεργία του ΟΑΣΘ θα τερματίζει και θα παραλαμβάνει τους επιβάτες στα δικαστήρια προς εξυπηρέτησή τους.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:
Μετά τις εξελίξεις της συνέχισης της απεργίας της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη της

Το "μαρτύριο της σταγόνας" για δόση-χρέος



Ούτε… ανάσα δεν αφήνουν να πάρει η κυβέρνηση Τσίπρα, που το τελευταίο διάστημα αρέσκεται να επενδύει πολιτικά σε ένα success story πανομοιότυπο -αν όχι ίδιο- με εκείνο του Α. Σαμαρά.
Η υπόθεση του χρέους φαίνεται να πηγαίνει από Eurogroup σε Eurogroup, εξαντλώντας χρόνο, που και πάλι η Ελλάδα δεν έχειΔεν πέρασαν λίγες ώρες από την περιβόητη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το ενδεχόμενο να… φορέσει γραβάτα και έσπευσαν από τις Βρυξέλλες

Επιτυχία για την Πέλλα!Διπλή μερίδα συσσίτιο για όλους τους μαθητές φέρνει το διπλό ΝΑΙ.


Μια ευχάριστη έκπληξη επιφύλλαξε για όλους τους μαθητές των σχολείων στην Πέλλα η χθεσινοβραδινή ψηφοφορία για το 4ο Μνημόνιο. Το διπλό «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ» από τα χείλη Τζάκρη και Σηφάκη άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Υπουργό Παιδείας κ.Γαβρόγλου.Έτσι με το πέρας της διαδικασίας ο περιχαρής Υπουργός κάλεσε προσωπικά τους δύο κυβερνητικούς βουλευτές και τους διαβεβαίωσε πως με την έναρξη των συσσιτίων θα δεσμευτεί για διπλή μερίδα σε όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές!

Ψήφισμα Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας για την Γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων

Με την υπ.αριθ. 186 /2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας κατά την συνεδρίαση του στις 25/4/2017 εγκρίθηκε ομόφωνα  το παρακάτω ψήφισμα που αφορά στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Επειδή το έγκλημα της γενοκτονίας αποτελεί το ειδεχθέστερο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, η διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί χρέος, πρωτίστως προς τα θύματα.

"Μπλε Φάλαινα": Κι άλλη μαθήτρια τραυματίστηκε



Τραυματισμό 14χρονης με αφορμή το διαδικτυακό επικίνδυνο παιχνίδι της "Μπλε Φάλαινας" εξετάζουν οι αρχές, αφού καθηγήτρια στην Τούμπα Θεσσαλονίκης αντιλήφθηκε πως η μαθήτριά της είχε χαραγμένα νούμερα στα χέρια και τα πόδια της και το κορίτσι της αποκάλυψε ότι συμμετέχει στο παιχνίδι.
Ενημερώθηκε η μητέρα του κοριτσιού και ειδοποιήθηκε η ηλεκτρονική δίωξη.

Με 153 "ναι" εμείς 4ο Μνημόνιο κι εκείνοι τις καρέκλες τους.



Νόμος του κράτους είναι πλέον το πολυνομοσχέδιο με τα άγρια μέτρα του 4ου μνημονίου με 153  ψήφους από τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.Ολα τα κόμματα της ανιπολίτευσης ψήφισαν κατά, εκτός από τη ρύθμιση για την κατάργηση του αφορολόγητου στη βουλευτική αποζημίωση και την μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια. Τα αντίμετρα της κυβέρνησης ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ενώ πολλά άρθρα του

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 19/5


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Παρασκευή 19 Μαϊου





Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία από την καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών



Τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει στην υγεία η καθημερινή κατανάλωση αναψυκτικών, αναδεικνύουν δύο νέες έρευνες επιστημόνων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.
Οι μελέτες βασίσθηκαν στην ανάλυση στοιχείων για περίπου 4.000 ανθρώπους άνω των 30 ετών, στο πλαίσιο της μακρόχρονης έρευνας στην πόλη Φράμινγκχαμ (Framingham Heart Study), η οποία πλέον μελετά τα παιδιά και τα εγγόνια των πρώτων εθελοντών του 1948.

Αγρυπνία αποδόσεως του Πάσχα στα Γιαννιτσά

Την Τρίτη 23 Μαίου 2017, από 9.00 μ.μ. έως 1.00 π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα τελεσθεί Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα.

Απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γιαννιτσά

- Εργατικό Κέντρο και ΑΔΕΔΥ διοργάνωσαν συγκέντρωση έξω από το
δημαρχείο Πέλλας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Μαϊου, η συγκέντρωση
διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στις 11.00 το πρωί, στην πλατεία του
δημαρχείου Πέλλας, στα Γιαννιτσά, το Εργατικό Κέντρο Π.Ε. Πέλλας και το
Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας
που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Εκδήλωση ανακήρυξης πλατάνου Σεβαστειανών σε «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης».

Πρόσφατα και μέσα από την εθνική περιβαλλοντική νομοθεσία κηρύχθηκε ως «Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης» ο υπεραιωνόβιος πλάτανος της Τοπικής Κοινότητας Σεβαστειανών του Δήμου Σκύδρας.

Έως 31 Μαΐου οι αιτήσεις για την Εισαγωγή μαθητών στη Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών

Ενημερώνουμε το η κοινό της περιοχής μας πως η περίοδος υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στην Α’ τάξη του Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών για το σχολικό έτος 2017-2018 θα διαρκέσει έως 31 Μαΐου 2017.
Οι απόφοιτοι δημοτικού  εισάγονται στο Μουσικό Σχολείο ύστερα από διαδικασία επιλογής, που θα διενεργηθεί από πενταμελή επιτροπή οριζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας, το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, σύμφωνα με την υπ. απόφαση 70411/Δ2/28-4-2017.

Στα 700 ευρώ η «λυπητερή» για 1 στις 3 φορολογικές δηλώσεις



Την πρώτη κρυάδα από την αυξημένη φορολογία για τα εισοδήματα του 2016 πήρε ο ένας στους τρεις φορολογουμένους που έχει υποβάλει φορολογική δήλωση καθώς είδε να του καταλογίζεται φόρος ύψους κατά μέσο όρο 700 ευρώ.
Συγκεκριμένα από τις 912.707 δηλώσεις που έχουν εκκαθαριατεί, σύμφωνα με την Ημερησία:

Η γυναικεία χορωδία του Πανεπιστημίου Μoody των ΗΠΑ στα Γιαννιτσά

Πνευματικό Κέντρο,
Δευτέρα 22 Μαΐου, ώρα: 8.00μ.μ.
Είσοδος Ελεύθερη


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η Logos Music υποδέχεται φέτος την Dr. Betty-Ann Lynerd και τη Γυναικεία Χορωδία (Womens Chamber Choir) του Πανεπιστημίου Moody των Η.Π.Α.
Η χορωδία αποτελείται από φοιτήτριες του πανεπιστημίου και περιοδεύει κάθε χρόνο. Στα Γιαννιτσά θα εμφανιστεί την Δευτέρα 22 Μαϊου 2017, στις 8.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

O Γιάννης Σηφάκης σε Κορυφή, Δάφνη, Νέο Μυλότοπο και σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΕΑΣ

Ενημέρωσε τους αγρότες για τα ισχυρά κίνητρα για την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών σύμφωνα με τις πρόσφατες υπουργικές αποφάσεις, την ανάγκη τυποποίησης και συσκευασίας των προϊόντων με την χρήση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, θέματα αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, η σοβαρή προσπάθεια που γίνεται επίλυσης με απλούστερο τρόπο τους προβλήματος των Αλβανών εποχιακών εργατών γης ( υπάρχει νόμιμη διαδικασία μετάκλησης  στην οποία μειώθηκε το παράβολο μετάκλησης σε 50€, καταργήθηκε η προκαταβολή εισφορών και πρέπει να γίνεται ΑΠΔ.

Σε τρεις δόσεις ο φόρος



Ενάμιση μήνα προθεσμία έχουν οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους.Τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα αναμένεται να είναι «τσιμπημένα» σε σχέση με το προηγούμενο έτος εξαιτίας της αλλαγής του φορολογικού πλαισίου.Η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων στο Taxisnet εκκίνησε προ 50 ημερών, ωστόσο μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί μόλις 841.737 φορολογικές δηλώσεις σε

Τροπολογία σφήνα της ΝΔ: Μειώστε από φέτος ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.



Τροπολογία για την διανομή μέρους του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2016, κατέθεσε η ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο με στόχο το περιεχόμενό της να τεθεί σήμερα σε ονομαστική ψηφοφορία.Η τροπολογία προτείνει να διατεθεί μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος του 2016, «με τρόπο ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο ο δημοσιονομικός στόχος του 2017, στην κοινωνία που σήκωσε το βάρος της υπερφολόγησης και της στάσης

Κι άλλο σκάνδαλο με "αλληλέγγυα" ΜΚΟ.



Σε αναστολή της χρηματοδότησης σε μη κυβερνητικό οργανισμό που ασχολείται με τη διαχείριση του προσφυγικού στην Ελλάδα προχώρησε η ΕΕ, μετά από καταγγελίες για σεξουαλική εκμετάλλευση των δικαιούχων, διαφθορά και άλλες έκνομες ενέργειες.Τα ανωτέρω ανακοίνωσε ο Επίτροπος, αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια Χρήστος Στυλιανίδης. Η Κομισιόν ξεκίνησε ήδη, από κοινού με τον OLAF και τις ελληνικές αρχές,

Γ.Καρασμάνης: Αναγκαία η κατασκευή του πολυδύναμου Ιατρείου Πέλλας

Με την υπ’ αριθμ. Υ3α/ΓΠ106161/31-8-2009 Απόφαση του Υπουργού Υγείας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ιδρύθηκε το
Πολυδύναμο Ιατρείο Πέλλας με διασφαλισμένη πίστωση 380.000 Ευρώ από το
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕ 091/5) για την κατασκευή του.

Φρίκη.Πτέραρχος εν αποστρατεία βίαζε την ανάπηρη κόρη της αδερφής του



Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη ότι απόστρατος πτέραρχος, πατέρας και παππούς 4 εγγονών βίαζε την 34χρονη κόρη της αδελφής του, η οποία είναι άτομο με αναπηρία.
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες, ο 70χρονος Παναγιώτης Λουμάκος, συνελήφθη στις 30 Απριλίου, στην περιοχή του Κόκκινου

Δήμος Πέλλας: Πρόσκληση σε Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων


Το νέο κτηματολόγιο θα φέρει έξτρα χαράτσια -Τι αλλάζει



Ριζικές αλλαγές στη δομή του κτηματολογίου, κατάργηση των υποθηκοφυλακείων της χώρας και προσαυξήσεις στα τέλη έκδοσης και χορήγησης αντιγράφων και πιστοποιητικών φέρνει νομοσχέδιο του υπουργού Περιβάλλοντος που αναμένεται το επόμενο διάστημα να κατατεθεί στη Βουλή.
Το νομοσχέδιο που αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος ουσιαστικά αφορά τη μετατροπή του κτηματολογίου από ιδιωτικό σε ΝΠΔΔ, με την επωνυμία «Οργανισμός Εθνικού

Το 4ο Μνημόνιο είναι και το πιο σαρωτικό.Σοκ και δέος με 153 ΝΑΙ.



Συντάξεις και αφορολόγητο στο σφαγείο - Αποκρατικοποιήσεις χωρίς τέλος - Πλειστηριασμοί πρωί-βράδυ με ένα κουμπί - Ομαδικές απολύσεις δίχως όριο
Το ύψος… και το βάθος των επώδυνων παρεμβάσεων που φέρνει το τέταρτο μνημόνιο σε όλους τους τομείς της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής αποκαλύπτεται με λεπτομέρειες καθώς η συζήτηση των μέτρων συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 18/5


 


Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Πέμπτη 18 Μαϊου


 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Στον Ευαγγελισμό για ράμματα ο Ίβιτς

Στον Ευαγγελισμό διεκομίσθη ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, ώστε να υποβληθεί σε εξετάσεις, μετά το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι από κουτάκι μπύρας, στη Λεωφόρο. Θα του γίνουν ράμματα.
AdTech Ad
Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος χτυπήθηκε από κουτάκι μπύρας στο κεφάλι, στον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, διεκομίσθη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, ενώ ο γιατρός που τον συνόδευσε, Μανώλης Παπακώστας, ενημέρωσε ότι στον Σέρβο προπονητή θα γίνουν ράμματα.