Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Aπίστευτο! Αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων ακόμα και για οφειλές 5 ευρώ...



Μαζικά αιτήματα για κατασχέσεις καταθέσεων δέχονται οι τράπεζες, που ψάχνουν τρόπους να "φρενάρουν" δημόσιο και δήμους.
Στόχος είναι να μπει ένα όριο, για παράδειγμα 50 ευρώ, κάτω από το οποίο δεν θα διεκπεραιώνονται. παρόμοια αιτήματα, τα οποία δεν δημιουργούν κάποιο δημοσιονομικό όφελος για τα κρατικά ταμεία.
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", οι τράπεζες καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώνουν παρόμοια αιτήματα, φθάνοντας συνολικά από την αρχή του χρόνου μέχρι και τον Αύγουστο τις... 80.000.

Πέλλα: «Σήκωσε» από χωράφι 200 κιλά ακτινίδια αλλά πιάστηκε στα πράσα.



Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά ...200 κιλά ακτινίδια έκλεψε 49χρονος από αγρόκτημα στο Λιποχώρι Πέλλας. Τελικά όμως συνελήφθη το πρωί του Σαββάτου από αστυνομικούς του Τμήματος Σκύδρας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικων Έδεσσας.Ο δράστης προσπάθησε να διαφύγει με 10 τελάρα φρούτων, έγινε όμως αντιληπτός απο τον 46χρονο ιδιοκτήτη του αγροκτήματος που ειδοποίησε την αστυνομία.Λίγες ώρες αργότερα ο 49χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικους και συνελήφθη, ενώ τα ακτινίδια επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη.

Επιμένοντας…ελληνικά



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΜΑΣ προτιμούν οι ξένοι (τουρίστες) και ας…όψεται ο Ήλιος, οι θάλασσες και τα νησιά μας. Αυτά δεν υπόκεινται στη διάθεσή μας να τ’ αλλάξουμε. Όλα τα άλλα τα βάζουμε χέρι. Κατά το γούστο εκάστου (νεο)έλληνα που βρωμίζει τις παραλίες, κατά τον πολιτισμό μας που τον «διαβάζεις» στα σταυροδρόμια των πεταμένων πλαστικών.
ΑΛΛΑΞΕ ο νταλικέρης το λάστιχο, παράτησε το σκασμένο καταμεσής του δρόμου κι ο δήμος δεν το…πρόσεξε. Κι είναι ο ίδιος (ο εποχούμενος ασίκης) που θα μεταμορφωθεί σε υπάκουο και πειθαρχημένο «ευρωπαίο» περνώντας τα σύνορα (όχι για τα Βαλκάνια, για την Ευρώπη).

O πιο γυμνασμένος άνθρωπος του πλανήτη είναι Ελληνας- Αφιερωμα της Guardian στον υπερ-μαραθωνοδρόμο



Ο Ντιν Καρνάζης δεν είναι ο άνθρωπος που θα αποφύγει τις προκλήσεις: σαν τον Φειδιππίδη, τον πρώτο μαραθωνοδρόμο που μετέφερε τα νέα για την νίκη των Ελλήνων ενάντια στους Πέρσες εισβολείς, δεν τα παρατάει. Πριν από 7 χρόνια, έτρεξε 50 μαραθώνιους σε 50 συνεχόμενες ημέρες, από τη μια ακτή των ΗΠΑ, στην άλλη…
Έχει διασχίσει και τις τέσσερις μεγάλες ερήμους του πλανήτη, μεταξύ των οποίων και την Κοιλάδα του Θανάτου, το πιο θερμό σημείο της Γης, ενώ έχει τρέξει και με υπό του μηδενός θερμοκρασίες για να φθάσει στο Νότιο Πόλο, το πιο κρύο σημείο της Γης», αναφέρει η

Πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις καταθέσεων εξπρές!



Μετά τα χειρόγραφα κατασχετήρια στις τράπεζες για χρέη προς το δημόσιο, έρχονται οσονούπω και τα πολύ πιο σύντομα και αποτελεσματικά ηλεκτρονικά κατασχετήρια. Στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων είναι έτοιμη η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία κάθε εφορία θα «φορτώνει» με ηλεκτρονικό τρόπο το κατασχετήριο για τον οφειλέτη και η τράπεζα θα το παραλαμβάνει άμεσα προκειμένου να προχωρήσει σε κατάσχεση του υπολοίπου του τραπεζικού

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία και πλήθος κόσμου τίμησαν την εθνική επέτειο απελευθέρωσης της Έδεσσας



Με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών και περιφερειακών αρχών και πλήθος κόσμου, από την ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, εορτάστηκε σήμερα η επέτειος απελευθέρωσης της Έδεσσας της 18ης Οκτωβρίου και ο Μακεδονικός Αγώνας.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε επίσης ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Παρόντες ήταν επίσης οι βουλευτές κκ. Γ. Καρασμάνης, Δ. Σταμενίτης, Ι. Τζαμτζής (εκπροσώπησε επίσης την βουλή των Ελλήνων) και Θ. Τζάκρη.

Ανακαλύφθηκε νέος, υψηλής επικινδυνότητας, αστεροειδής



Ουκρανοί αστρονόμοι ανακάλυψαν έναν μεγάλο αστεροειδή ο οποίος κατευθύνεται προς τη Γη και θα μπορούσε να χτυπήσει τον πλανήτη μας στις 26 Αυγούστου του 2032, με ισχύ 50 φορές μεγαλύτερη από όσο μπορεί να προκαλέσει η μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα.
Η ύπαρξη του επιβεβαιώθηκε κόσμου κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας  από αστεροσκοπεία σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με τη ΝΑΣΑ να αρχίζει την διαδικασία σύνταξης αναφοράς, στα πλαίσια του προγράμματος της για τα Κοντινά στην Γη ουράνια Σώματα (ΝΕΟ - Near Earth Objects).
Ο νέος αυτός αστεροειδής...

Δες τι θα πληρώσεις για σπίτι, οικόπεδο, πατρικό, εξοχικό, χωράφι!



Θα τον πληρώσουν όλοι και σήμερα σας παρουσιάζουμε όλα τα ποσοστά του φόρου για ακίνητα, οικόπεδα και χωράφια. Κάποιοι  θα πληρώσουν λιγότερο φόρο, αν πληρούνται σωρευτικά τα εξής κριτήρια:
α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους δεν υπερβαίνει τις επτά χιλιάδες ευρώ (€7.000), , προσαυξημένο κατά χίλια ευρώ (€1.000) για τον/την σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο  μέλος,
β) το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων και των γηπέδων στην ιδιοκτησία του φορολογούμενου και των εξαρτώμενων μελών της οικογένειάς του (λαμβανομένου υπόψη του

Εκτός νόμου (!) ο... Βενιζέλος για τον Σκαραμαγκά



Αρχίζει να χάνει τον ύπνο του και για τη σκανδαλώδη σύμβαση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που υπέγραψε το 2010 ως υπουργός Εθνικής Αμυνας στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος!
Ο υπερφίαλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που νόμιζε ότι έχει απαλλαγεί από αυτόν τον εφιάλτη, βρίσκεται από χθες σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, καθώς δρομολογείται η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής, στο «σκαμνί» της οποίας θα βρεθούν ο ίδιος και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Εχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι, αν και η

Υπογραφή σύμβασης για την κατασκευή δεξαμενής-αντλιοστασίου και αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στο Σταυροδρόμι



Υπογράφηκε τη Δευτέρα 14/10/2013 στο Δημαρχείο Πέλλας από το Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και τον εκπρόσωπο της εταιρίας «Εργοτέχνημα ΕΠΕ» η σύμβαση «Κατασκευή  δεξαμενής –αντλιοστασίου και αξιοποίηση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Τσαΐρια» Σταυροδρομίου».
Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.
Η  προθεσμία  ολοκλήρωσης  κατασκευής του έργου, ορίζεται σε 180 ημέρες και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ολόκληρη η υπουργική απόφαση για το επίδομα θέρμανσης



Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης.
1. Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή εν διαστάσει, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας.
Ειδικά, για τους έγγαμους δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 61 του Κ.Φ.Ε.
2. Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 19/10

Σκέφτηκες ποτέ, πως όσα περιμένεις να έρθουν, ίσως περιμένουν εσένα να πας;

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 19 Οκτωβρίου



202 π.Χ: Η Μάχη της Ζάμα (πλησίον της Τύνιδας). Ο ρωμαίος στρατηγός Πόπλιος Κορνήλιος Σκιπίων νικά τον Αννίβα της Καρχηδόνας. Μετά τη μάχη, στον ρωμαίο στρατηγό θα δοθεί το προσωνύμιο «Αφρικανός».

1722: Ο αμερικανός Φρεντς Χόπφερ πατεντάρει τον πρώτο πυροσβεστήρα.

1863: Ο Γεώργιος Α’ ορκίζεται Βασιλεύς των Ελλήνων ενώπιον της Εθνοσυνέλευσης.
1912: Απελευθερώνεται η Σαμοθράκη, κατά τη διάρκεια του Α' Βαλκανικού Πολέμου.

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Οι ελιές, το λάδι και τα υπόλοιπα 6 προϊόνα που περιέχουν ουσία με έντονη αντικαρκινική δράση.



Καταναλώνοντας 3-4 ελιές τη μέρα ή 3 κουταλιές της σούπας ωμό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο προστατεύετε τον οργανισμό σας από τον καρκίνο. Μία πολυφαινόλη που περιέχει η ελιά, η υδροξυτυροσόλη, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό τους.Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μελέτη του ομογενή επιστήμονα Τομ Καραγιάννη, διευθυντή του Τμήματος Μοριακής και Γονιδιακής Έρευνας του Ινστιτούτου Baker της Μελβούρνη. Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιάννης τονίζει ότι για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία από την κατανάλωση λαδιού και ελιών θα πρέπει κανείς να καταναλώνει είτε  50 ml ωμού

Φτερούγισμα στην καρδιά; Πότε είναι επικίνδυνο;



Ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα της σύγχρονης ιατρικής τεχνολογίας είναι η δημιουργία βηματοδοτών συμβατών με τη μαγνητική τομογραφία (MRI safe). Από το 2010, οπότε και έγιναν οι πρώτες εμφυτεύσεις, εκατομμύρια ασθενείς έχουν επωφεληθεί. Για ποιο λόγο όμως και με ποιον τρόπο;
Οι πρώτες εμπειρικές παρατηρήσεις για την καρδιά και τον καρδιακό παλμό ξεκινούν από τον Αιγύπτιο θεό της ιατρικής, Imhotep, ωστόσο η πρώτη ιστορική τεκμηρίωση έγινε τον 5ο π.Χ. αιώνα από τον Ιπποκράτη, που θεωρείται ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής. Το «Περί καρδίας» της ιπποκρατικής εργογραφίας αποτελεί το αρχαιότερο έγγραφο καρδιολογίας. Στη

Αυτό είναι το 4χρονο αγγελούδι που απήγαγαν Ρομά και βρέθηκε στον καταυλισμό τους



Στη δημοσιότητα έδωσε η Αστυνομία τις φωτογραφίες του 4χρονου κοριτσιού το οποίο βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά. Οπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ το κοριτσάκι είχε πέσει θύμα απαγωγής από τους Ρομά το 2009, όταν το άρπαξαν από τους βιολογικούς γονείς του.
Η 4χρονη δεν είναι παιδί του αντρόγυνου που συνελήφθη, συμφωνα με την εξέταση DNA. Τότε το ζευγάρι των τσιγγάνων υποστήριξε πως η 4χρονη δεν είναι η βιολογική τους κόρη, αλλά τους την έδωσε για υιοθεσία μια γυναίκα η οποία γέννησε στον καταυλισμό και στη

Γιαννιτσά:Τον έπιασαν με "πειραγμένο" μετρητή ρεύματος.

Άλλο ένα κρούσμα κλοπής ρεύματος στην περιοχή μας.Ελεγκτές της ΔΕΗ μετά από έλεγχο διαπίστωσαν πως καταναλωτής στα Γιαννιτσά είχε "πειράξει" τον μετρητή με σκοπό να μην καταγράφει ολόκληρες τις καταναλώσεις ,αλλά ένα πολύ μικρό ποσοστό αυτών.Όπως ήταν φυσικό ενημερώθηκε η ασφάλεια και συνέλαβε τον πονηρό συντοπίτη μας.Ακολουθεί το δελτίο τύπου.
Συνελήφθη σήμερα (17/10/2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, ένας άνδρας....

Πλημμύρα «εργαζόμενων» στα Υπουργεία



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΕΠΙ «παλαιολιθικής» εποχής, εξασφάλιζαν την ψήφο με αντάλλαγμα το αυθαίρετο. Κουβαλήθηκαν απ’ τα χωριά τους οι ξύπνιοι, κατέλαβαν τα δικά τους «βραχώδη», τα τύλιξαν με ντενεκέδες και γίναν δικά τους. Με τα χρόνια και «κατόπιν ενεργειών» του βουλευτή για την έδρα, του υπουργού που καθάρισε νομοθετώντας κι όλοι τους…ευτυχισμένοι. Με τις παρυφές των μεγαλοπόλεων, σήμερα, για…φτύσιμο.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η «νεολιθική» των διορισμών σε Υπουργεία. Ό,τι περίσσεψε από…θυρωρούς κι απόμεινε απ’ «του Βελγίου τις στοές» βολεύτηκε σε «ταπεινά» πόστα της δημόσιας διοίκησης, που τη διοικούσαν οι εραστές της εξουσίας.

Η Βούλα Πατουλίδου τρέχει στο 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης!



Ακόμη μία «λαμπερή» συμμετοχή στο 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης! Στο μεγάλο νυχτερινό πάρτυ δρόμου θα δώσει το «παρών» και η Βούλα Πατουλίδου, τρέχοντας στο Δρόμο Υγείας 5.000μ.

Η πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης, μάλιστα, κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στη μεγάλη γιορτή, είτε εξασφαλίζοντας μία από τις 1.000 τελευταίες θέσεις που διατίθενται από το πρωί της Πέμπτης (17/10) στο Κέντρο Εγγραφών, είτε κατεβαίνοντας στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου (19/10), για να παρακολουθήσει και να επιβραβεύσει τους χιλιάδες δρομείς με το χειροκρότημά του.

Ερώτηση Μ.Μπόλαρη στη Βουλή για το μηνιαίο βοήθημα των υπερήλικων ομογενών ποντίων από τον Ο.Γ.Α.


ΘΕΜΑ: «Ποιο το δημοσιονομικό όφελος από την διακινδύνευση επιβίωσης υπερηλίκων ομογενών Ποντίων, λόγω κατάργησης του μηνιαίου βοηθήματος από τον Ο.Γ.Α.;»
Στο ζήτημα της διακοπής του μηνιαίου βοηθήματος από τον ΟΓΑ στους ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και την Αλβανία, που προκαλεί άμεση διακινδύνευση επιβίωσης, αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας οι ανεξάρτητοι βουλευτές κ. Μπόλαρης Μάρκος, Αηδόνης Χρήστος, Βουδούρης Οδυσσέας, Κασαπίδης Γεώργιος, Κουράκος Ιωάννης, Μουτσινάς Παρίσης, Παραστατίδης Θεόδωρος και Σταυρογιάννης Νικόλαος.

Την Κυριακή 20/10 η 9η Χορωδιακή Συνάντηση Πέλλας στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013, στις 7.00 το απόγευμα, στο θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών, θα πραγματοποιηθεί η 9η Χορωδιακή Συνάντηση Πέλλας, με συναυλίες χορωδιών, που διοργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.). 
   Συμμετέχουν οι παρακάτω χορωδίες:

Σοκ από το σημείωμα του 29χρονου που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τη Γέφυρα του Ρίο



Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr  το παληκάρι που αυτοκτόνησε πέφτοντας από την γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου είναι ο Κ.Κ. 29χρονος γιος γνωστού  επιχειρηματία που διατηρεί επιχείρηση στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας.Άκαρπες είναι μέχρι αυτή την ώρα οι προσπάθειες του Λιμενικού και της Αστυνομίας για τον εντοπισμό του 29χρονου που έπεσε το πρωί στη θάλασσα από την γέφυρα Ρίου-Αντιρίου «Χαρίλαος Τρικούπης», σοκάροντας την τοπική κοινωνία της Πάτρας.
Την ίδια στιγμή συγκλονίζει το σημείωμα που, σύμφωνα με το thebest.gr, άφησε ο νεαρός στο

Το 15μελές του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στον Δήμαρχο Πέλλας



Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου επισκέφτηκαν την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου τον Δήμαρχο Πέλλας κύριο Στάμκο για να τον ενημερώσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τρέχον σχολικό έτος και να ζητήσουν την παρέμβασή του για την επίλυσή τους.
Οι μαθητές παρέδωσαν στον Δήμαρχο επιστολή με τα αιτήματά τους και εξήγησαν πως ο λόγος που οδηγηθήκαν σε αυτήν την κίνηση είναι τα μεγάλα και πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο τους που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του.

Mερική έκλειψη Σελήνης σήμερα.Θα την δουν μόνο όσοι ξενυχτήσουν στις 2:50 τα ξημερώματα!



Μια μερική έκλειψη της Σελήνης θα λάβει χώρα το βράδυ της Παρασκευής και θα είναι ορατή σε πολλά μέρη της Γης, μεταξύ των οποίων στην Ευρώπη, ανάλογα και με τις κατά τόπους καιρικές συνθήκες. Το μέγιστο σημείο της έκλειψης θα λάβει χώρα στις 2:50 ώρα Ελλάδος, τα χαράματα του Σαββάτου.
Το φεγγάρι θα κρυφτεί εν μέρει από την άκρη της σκιάς του πλανήτη μας (την λεγόμενη παρασκιά), καθώς αυτός θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και στη Σελήνη. Η μερική σκίαση του δορυφόρου της Γης θα μειώσει τη λάμψη της Σελήνης και θα της δώσει μια

Γ.Καρασμάνης: «Δεκτή η τροπολογία για το επίδομα ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους»



Δεκτή έγινε από τον Υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, η τροπολογία που είχαν καταθέσει ο Γιώργος Καρασμάνης και 29 ακόμη βουλευτές (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και αφορούσε την ανάγκη αναθεώρησης του υπάρχοντος Νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά το επίδομα ανεργίας των εποχικά εργαζομένων.
Στην τοποθέτησή του σήμερα στη Βουλή, ο βουλευτής επισήμανε ότι τα πλαφόν που ορίζει το υπάρχον  Νομοθετικό πλαίσιο, αποκλείει από το επίδομα ανεργίας πολλούς από τους ανθρώπους αυτούς που επειδή εργάζονται 5-6 μήνες το χρόνο έχουν μειωμένο εισόδημα και, στις σημερινές δύσκολες συνθήκες τα 360 ευρώ του επιδόματος είναι απόλυτα αναγκαία για τη στοιχειώδη επιβίωσή τους.

Οι διαιτητές του Σαββατοκύριακου 19/20 Οκτωβρίου στα γήπεδα της Πέλλας

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-10-2013
                                                                       
ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ  16.00 
ΓΑΛΑΤΑΔΕΣ-Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΣ           Α1      
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Γ          ΣΚΟΥΛΗΣ ΕΥΑΓ           ΣΛΑΤΙΝΤΣΗΣ ΜΕΘ

ΜΑΝΔΑΛΟΥ   16.00 
ΜΑΝΔΑΛΟ-ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ          Α1      
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤ     ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΣΤ ΣΥΡΩΚΑΣ ΧΡ

Reuters: Πόλος έλξης ξένων επενδυτών το ελληνικό χρηματιστήριο



Οι συναλλαγές των ξένων επενδυτών στο ελληνικό Χρηματιστήριο εκτινάχθηκαν στο 50% του συνολικού τζίρου.Η Ελλάδα προσελκύει πάλι ξένους επενδυτές που αναμένουν μεγαλύτερη άνοδο του χρηματιστηρίου και ανάκαμψη της οικονομίας της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι συναλλαγές των ξένων επενδυτών στο ελληνικό Χρηματιστήριο εκτινάχθηκαν στο 50% του συνολικού τζίρου από λίγο παραπάνω από το 20% που ήταν το 2012, στο ζενίθ της ελληνικής κρίσης χρέους. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι επενδύσεις στο Χρηματιστήριο της Αθήνας βασίζονται κυρίως

Ξεκίνησε την λειτουργία της η Σχολή Πληροφορικής της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας



Ξεκίνησε την λειτουργία της για την φετινή εκπαιδευτική περίοδο η Σχολή Πληροφορικής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.). Στην Σχολή, η οποία στεγάζεται και λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών,  αναπτύσσονται εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές ηλικίας 9 έως 16 ετών, όπως και ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων για αναγνωρισμένο δίπλωμα από το ΑΣΕΠ.

Θανατηφόρο τροχαίο χθες στoν Άγρα Πέλλας

Ένας 47χρονος έχασε τη ζωή του και ένας 61χρονος τραυματίστηκε σε καραμπόλα χθες το απόγευμα στο 3ο χλμ. της Εθνικής Οδού Έδεσσας – Φλώρινας, στο ύψος της Άγρας Πέλλας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το επικαθύμενο του Δ.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που οδηγούσε 61χρονος εξετράπη της πορείας του, συγκρούσθηκε με αντιθέτως διερχόμενο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 47χρονος, ανετράπη, σύρθηκε προς το αντίθετο ρεύμα και ήρθε σε επαφή με το έτερο διερχόμενο Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο...

«Χρυσοί» μισθοί σε ΔΕΚΟ και Δημόσιο - Πόσα παίρνουν οι υπάλληλοι σε κάθε υπουργείο



Φουσκωμένους μισθούς σε ΔΕΚΟ και εποπτεύομενους φορείς υπουργείων δείχνουν τα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή για τις απολαβές των υπαλλήλων σε υπουργεία, αλλά και τους φορείς - οργανισμούς και τα νομικά πρόσωπα που υπάγονται σε αυτά. 
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν μετά από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Κουτσογιαννακόπουλου, o οποίος ζητούσε να μάθει ποιος είναι ο μέσος μισθός για κάθε κατηγορία υπαλλήλων, όπως και στους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων.
Η προθεσμία των 25 ημερών που δίνει ο Κανονισμός στα υπουργεία προκειμένου να στείλουν

Στο «κόκκινο» το 75% των στεγαστικών δανείων



Στο 75% έχουν εκτοξευθεί τα στεγαστικά δάνεια των ελληνικών νοικοκυριών που βρίσκονται «στο κόκκινο», σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών της ΓΣΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι οφειλές πιστωτικών καρτών που βρίσκονται σε καθυστέρηση φθάνουν το 15%, και των καταναλωτικών δάνειων -που πριν από δυόμισι χρόνια ήταν στο 10%- σήμερα έχουν εκτοξευθεί στο 65%.
Συγκεκριμένα, τα δάνεια που βρίσκονται σε οριστική καθυστέρηση ανέρχονται στα 65 δισ. ευρώ, ενώ σε προσωρινή δυσκολία εξυπηρέτησης βρίσκονται δάνεια ύψους τουλάχιστον 35

Oικογενειάρχης λήστεψε τράπεζα για να πληρώσει τα χρέη του σε άλλη.



Μία πρωτοφανής ιστορία απόγνωσης και ανθρώπινου δράματος κρύβεται πίσω από τον δράστη της ληστείας που σημειώθηκε σε κεντρική τράπεζα των Ιωαννίνων μέρα-μεσημέρι.
Ένας άνδρας, 45 ετών, πατέρας δύο παιδιών, βουτηγμένος στα χρέη, κρατώντας με το τρεμάμενο χέρι του ένα μαχαίρι, εισήλθε στο υποκατάστημα της Γενικής Τράπεζας και απαίτησε τις εισπράξεις. Δίχως να απειλήσει κανέναν, έβαλε στις τσέπες του 11.140 ευρώ και εξήλθε ανενόχλητος. Εν συνεχεία επισκέφτηκε μία άλλη τράπεζα και κατέθεσε το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σε λογαριασμό εταιρείας.
Μέσα σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα, νιώθοντας ενοχή για την πράξη του, έσπευσε να

Φράγκος Φραγκούλης: Μόνο οι στρατηγοί του καναπέ φοβούνται



Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο πρώην αρχηγός του ΓΕΣ βάζει, στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε πως «μόνο οι στρατηγοί του καναπέ φοβούνται», ενώ με αφορμή τις αντιρρήσεις για τη συμμετοχή μηχανοκίνητων τμημάτων στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκαθάρισε ότι «παρέλαση σημαίνει πρώτα απ' όλα εκπαίδευση».
Μιλώντας στην «δημοκρατία» επισήμανε πως  το θέμα της παρέλασης της Θεσσαλονίκης έχει υπερτροφοδοτηθεί, καθώς «όλα τα οπλικά συστήματα που είναι να παρελάσουν εδώ βρίσκονται στον περίγυρο. Έτσι, δεν τίθεται θέμα αποζημιώσεων εκτός έδρας. Οι καταδρομείς

Δημοσκόπηση Alco: Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα η ΧΑ



Προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ACTION 24. Τρίτο κόμμα κατατάσσεται η Χρυσή Αυγή
Στην πρόθεση Ψήφου χωρίς αναγωγή τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: 
  • ΝΔ: 21,2%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 20,5%
  • ΠΑΣΟΚ: 6,1%
  • Ανεξάρτητοι Ελληνες: 5,1%
  • Χρυσή Αυγή: 6,8%

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/10



Η Πανσέληνος και Σεληνιακή έκλειψη που γίνεται στις 19/10, 2:38 ώρα Ελλάδας, στον άξονα Ζυγού – Κριού θα δημιουργήσει κάποιες εντάσεις αλλά και ξεκαθαρίσματα σε συνεργασίες, σχέσεις αλλά και σε οτιδήποτε είναι καλυμμένο που τώρα θα αποκαλυφτεί με κάποιον τρόπο. Υπάρχει μια τάση να βγουν στην επιφάνεια υποσυνείδητα συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσουν θυμό ή ακόμα και έκρηξη. Μπορεί μερικοί να θέλετε να φανείτε και να δείξετε τις αρχηγικές σας τάσεις. Σίγουρα θα χρειαστεί να κρατήσετε τις ισορροπίες σας κυρίως οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 18 Οκτωβρίου

Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1081: Οι Νορμανδοί υπό τον Ροβέρτο Γυισκάρδο νικούν τους Βυζαντινούς υπό τον Αλέξιο Κομνηνό και Γεώργιο Παλαιολόγο στη Μάχη του Δυρραχίου και βάζουν πόδι στον ελλαδικό χώρο.
1776: Θαμώνας ενός μπαρ της Νέας Υόρκης παραγγέλνει το πρώτο κοκτέιλ (ουρά του κόκορα), που είναι διακοσμημένο με ουρά πτηνού.

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Ίδρυση Επιτροπής Ανέργων στα Γιαννιτσά

Στην Ελλάδα του μνημονίου βιώνουμε την πιο επιθετική πολιτική από τη μεταπολίτευση και μετά. Μέσα σε 5 χρόνια, οι κυβερνήσεις ΝΔ- ΠΑΣΟΚ με αιχμή του δόρατος το μνημόνιο και τις αποφάσεις της τρόικας ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ και την αμέριστη συμπαράσταση του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, έχουν περάσει μέτρα που έβρισκαν εμπόδια για πάνω απο 20 χρόνια. Πάρα όμως τις περιβόητες «θυσίες του ελληνικού λαού», τα μέτρα συνεχίζονται και μάλιστα για καιρό ακόμα. Μιλάμε για έναν διαρκή πόλεμο απέναντι στις ανάγκες των εργαζόμενων και της νεολαίας, που εγγυάται ένα και μόνο πράγμα: τη χειροτέρευση των όρων ζωής για το λαό, τη νέα φτώχια, την ανεργία.

Συναγερμός στη Λάρισα: Βρήκαν κατάξανθο κοριτσάκι σε καταυλισμό τσιγγάνων - Ξεσκονίζουν τις υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών



Mια περίεργη υπόθεση εξετάζει τις τελευταίες ημέρες η αστυνομική διεύθυνση Λάρισας. Σε έλεγχο ρουτίνας που έγινε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα εντοπίστηκε ένα κατάξανθο κοριτσάκι με πράσινα μάτια και ανοιχτό δέρμα και έτσι τώρα ξεσκονίζουν όλες τις υποθέσεις εξαφάνισης παιδιών στην περιοχή.
Οπως αναφέρει το Newsit.gr τα χαρακτηριστικά του παιδιού δεν συνάδουν καθόλου με αυτά των γονιών του και έτσι οι άνδρες της Αστυνομίας τους έχουν προσαγάγει  στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και τους υποβάλλουν σε ερωτήσεις παρουσία εισαγγελέα, για να

Το…τεστ



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΛΛΟΤΕ τους βόλευαν σε διευθυντικές θέσεις οργανισμών του δημοσίου. Σήμερα χρειάζονται προσόντα-πέρα απ’ τα (οριακά τους) ψηφαλάκια. Κι έμειναν «εκτός παιδειάς», χωρίς να το καταλάβουν. Οι πολλοί έμειναν εκτός κοινοβουλίου και οι λιγοστοί εντός, με το «επάγγελμα» να περνάει κρίση. Η ανανέωση, βλέπεις, η οικογενειοκρατία, τα τζάκια που δεν…σβήνουν.

Απίστευτες αποκαλύψεις για Mega, Alpha Bank και δάνεια.



 Δάνειο 10 εκατ. ευρώ που πήρε η πήγασος ανάβει φωτιές ! Πολύ θόρυβος έχει ξεσπάσει τα τελευταία 24ωρα για τα δάνεια, ύψος 1 0 εκατ. ευρώ που πήρε η Πήγασος η εκδοτική εταιρεία του κ. Μπόμπολα. Για να αποφευχθεί ο θόρυβος και τα διάφορα σχόλια θα έπρεπε η ALPHA BANK  να κάνει επίσημες ανακοινώσεις ,στις οποίες να αναφέρονται οι ακριβείς όροι του δανείου , δηλαδή τι εγγυήσεις έδωσε η πλευρά Μπόμπολα. Στην ανακοίνωση που υπήρξε από την πλευρά της Πήγασος αναφερόταν πως η εκδοτική εταιρεία προέβη στην σύναψη προγράμματος εκδόσεων κοινού ομολογιακού δανείου με την ALPHA BANK, επταετούς

Η Εφορία βάζει «χέρι» σε λογαριασμούς καταθέσεων



«Χέρι» σε περισσότερους από 50.000 τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων έχει βάλει η Εφορία από την αρχή του έτους για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο.
Τα αιτήματα που έχουν δεχθεί και έχουν εκτελέσει οι τράπεζες από τις αρχές του έτους εμφανίζουν αύξηση της τάξης του 130%, γεγονός που δείχνει ότι μια καταιγίδα κατασχέσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Τα κατασχετήρια, σύμφωνα με «Τα Νέα» αφορούν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορολογουμένων από μια δεξαμενή οφειλών η οποία ξεπερνά τα 60 δισ. ευρώ και το μακρύ χέρι του Δημοσίου, μέσω τραπεζών, αγγίζει από τρεχούμενους λογαριασμούς, λογαριασμούς μισθοδοσίας έως και....

Τσίπρας:τα υποβρύχια που γέρνουν τα υπέγραψε εκτός από τον Ακη και ο Βενιζέλος.



Τρικυμία στη Βουλή προκάλεσε η συζήτηση για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τις ενεκτέλεστες παραγγελίες υποβρυχίων έπειτα από ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ.Τσίπρας ανακοίνωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει Εξεταστική Επιτροπής για το θέμα και χαρακτήρισε «σκάνδαλο τη σύμβαση του 2010» φωτογραφίζοντας ως υπεύθυνους τους Ευάγγελος Βενιζέλο και Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Χρησιμοποιώντας υψηλούς τόνους ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο υποστήριξε πως το

Απόφοιτοι Λυκείου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι- Το 65% δεν μπορεί να στείλει ούτε ένα email



Χωρίς υψηλά προσόντα φέρονται να είναι περίπου οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς από τους 607.516 εργαζόμενους σχεδόν οι πέντε στους δέκα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ, ενώ παράλληλα μόλις το 40% των υπαλλήλων ξέρει να χειρίζεται ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Πρόσληψη 15.000 δημοσίων υπαλλήλων θέλει ο Μητσοτάκης στη θέση όσων απολυθούν.
Από την «ακτινογραφία» αυτή του Δημοσίου, προκύπτει πως οι Δημόσιοι υπάλληλοι με υψηλά προσόντα είναι ακόμη πιο λίγοι από τους απόφοιτους πανεπιστημίου, καθώς από το

Τζαμτζής:Σπεκουλαδόρος της Τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ.



«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως  συνήγορος της τρόικα», αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του ως Ειδικός Εισηγητής για το προσχέδιο προϋπολογισμού 2014.
Ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε στην ομιλία του την σταθεροποίηση της οικονομίας και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψής της καθώς και την ισοπεδωτική λογική  του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να μηδενίσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πολίτες και την Κυβέρνηση αναφέροντας τα εξής:
«Είμαστε στην τρίτη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό. Ακούστηκαν πολλά και αυτό που θα

Καταβολή της Εξισωτικής Αποζημίωσης Έτους 2012



O ΟΠΕΚΕΠΕ, σε εφαρμογή της υπ’ αριθμ. 321699/5981/21-08-2008 απόφασης, μετά την εξέταση των ενστάσεων προέβη στην έκδοση  των καταστάσεων δικαιούχων, επιλαχόντων και απορριπτόμενων για την Εξισωτική Αποζημίωση 2012 (Μέτρα 211 – 212 του ΠΑΑ 2007-2013).
            Οι εν λόγω καταστάσεις των δικαιούχων αναρτήθηκαν στους χώρους ανακοινώσεων στους κατά τόπους Δήμους και Κοινότητες και στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr).

Ξεκινούν οι συζητήσεις με τους Σκοπιανούς στις 24 Οκτωβρίου.



Στις 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν νέες συναντήσεις στη Νέα Υόρκη για να συζητηθεί το θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών, ο εντεταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, στις συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και την ΠΓΔΜ, έχει καλέσει τους εκπροσώπους των δύο χωρών, πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, αντίστοιχα, για να τους συναντήσει στην έδρα του ΟΗΕ. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση και οι δύο πλευρές έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο Νίμιτς θα συναντηθεί με τους δύο αντιπροσώπους χωριστά και στη

Το τρίτο μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα εντός Ε.Ε. κατέγραψε η Ελλάδα



Στα 11,1 δισ. ευρώ στο επτάμηνο.To μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα στην ΕΕ κατέγραψαν τους πρώτους επτά μήνες του 2013, η Γαλλία (44,2 δισ. ευρώ), η Μ. Βρετανία (38 δισ.) και η Ελλάδα (11,1 δισ.), σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες.
Το ίδιο διάστημα, η Γερμανία κατέγραψε το μεγαλύτερο εμπορικό πλεόνασμα (114,4 δισ.), ακολουθούμενη από την Ολλανδία (32,7 δισ.), την Ιρλανδία (22,3 δισ.), την Ιταλία (18,3 δισ.) και το Βέλγιο (10,9 δισ.).
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 6% σε σχέση με το

Πιθανή η παραγραφή αδικημάτων του Γ. Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ;


Ο ειδικός ανακριτής – αρεοπαγίτης, Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ζητεί, με έγγραφό του, από το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου να αποφασίσει για ζήτημα της παραγραφής ή μη των αδικημάτων που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ειδικότερα, ο κ. Τσαλαγανίδης με έγγραφο του προς το Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, χωρίς να εκφράζει άποψη υπέρ ή κατά της παραγραφής, ζητεί να επιλυθεί το θέμα της παραγραφής (εξάλειψη του αξιοποίνου). Ο ειδικός ανακριτής- αρεοπαγίτης έκρινε αναγκαίο

Ενημερωτική συνάντηση Π.Ε. Πέλλας και Δήμων για εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομίας στο δημόσιο φωτισμό



Μία πρωτότυπη ενημερωτική συνάντηση με θέμα την εξοικονόμηση ενέργειας και οικονομία από τον φωτισμό στο οδικό δίκτυο και τα δημόσια κτίρια, μέσω νέων καινοτόμων τεχνολογικών υλικών και διατάξεων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 15/10, στην έδρα της Π.Ε. Πέλλας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Π.Κ.Μ. κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ο οποίος οργάνωσε την ενημέρωση, ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Πασόης...

Μαζική αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ – 35 στελέχη και πολιτευτές εγκαταλείπουν το κόμμα του Καμμένου.



Σε μαζική φυγή από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων προχώρησαν σήμερα 35 στελέχη και πολιτευτές, κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος ότι παρέκκλινε από τις συμφωνηθείσες θέσεις «μεταλλάσσοντας το κίνημα σε ένα αρχηγοκεντρικό και προσωποπαγές κόμμα», που έμεινε «στα λόγια αντί να προχωρήσει σε πράξεις».
Όλόκληρη η επιστολή παραίτησης των 35:
«Συναγωνίστριες και Συναγωνιστές, Φίλες και Φίλοι,
Πριν λίγο καιρό, πολλοί μαζί, όλοι μαζί, ξεκινήσαμε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια, για κάτι μεγάλο, κάτι νέο, κάτι δυνατό, που ξαναζωντάνεψε την ελπίδα στον απογοητευμένο απ’όλους