Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Τζαμτζής:Σπεκουλαδόρος της Τρόικα ο ΣΥΡΙΖΑ.



«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζεται ως  συνήγορος της τρόικα», αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής στην ομιλία του ως Ειδικός Εισηγητής για το προσχέδιο προϋπολογισμού 2014.
Ο κ. Τζαμτζής υπογράμμισε στην ομιλία του την σταθεροποίηση της οικονομίας και τα πρώτα σημάδια ανάκαμψής της καθώς και την ισοπεδωτική λογική  του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθεί να μηδενίσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από τους πολίτες και την Κυβέρνηση αναφέροντας τα εξής:
«Είμαστε στην τρίτη συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό. Ακούστηκαν πολλά και αυτό που θα
ήθελα να τονίσω είναι ότι υπάρχει μία ισοπεδωτική λογική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προσπαθεί να μηδενίσει με αυτά που λέει την προσπάθεια όχι απλά της Κυβέρνησης αλλά την προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι Έλληνες, μία πολλή μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και με μία συγκεκριμένη πολιτική, μία πολιτική που αποδίδει καρπούς πλέον. Δεν πανηγυρίσαμε για τίποτα, είπαμε όμως ότι αυτή η πολιτική που εφαρμόστηκε από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι σήμερα δείχνει συγκεκριμένα σημάδια και θα έχουμε μία σταθεροποίηση της οικονομίας.
Ένα δεύτερο σημείο είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που φαίνεται ότι θα υπάρξει μέχρι το τέλος του χρόνου. Είναι πολύ σημαντικό αυτό. Από εκεί και πέρα έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και αρνείται ακόμα και αυτό το σημείο. Αρνείται ότι θα υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα. Έρχομαι και ρωτάω βοηθάτε με αυτό τον τρόπο κανέναν; Ξέρετε ως τι παρουσιάζεστε με αυτή τη λογική; Ως οι συνήγοροι όλων αυτών που απέξω αμφισβητούν τα δεδομένα που έχουμε σήμερα στην ελληνική οικονομία και τις δυνατότητες που έχουν διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.
Παρουσιάζεστε ουσιαστικά ως οι συνήγοροι της τρόικας γιατί ακούμε ότι υπάρχουν κάποιοι από την τρόικα που τα αμφισβητούν και έρχεστε εσείς να συνδράμετε σε αυτή την λογική. Εμείς σήμερα εφαρμόζουμε μία συγκεκριμένη πολιτική. Υπάρχουν αποτελέσματα και από αυτή την πολιτική θα διεκδικήσουμε την εφαρμογή αποφάσεων των εταίρων μας. Μιλώ για τις αποφάσεις του Νοεμβρίου του 2012 στο Euro group που μιλούν για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αν δείξει η ελληνική οικονομία ότι συμμαζεύετε. Αυτή η πολιτική που εφαρμόσαμε συμμαζεύει ουσιαστικά τα χρέη, συμμαζεύει την ελληνική οικονομία και αποδίδει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Έτσι λοιπόν θα μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις σε προβλήματα που υπάρχουν.
Άκουσα όμως και τον κ. Σαχινίδη να λέει διάφορα. Πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι. Εμείς από την πρώτη στιγμή διαφωνήσαμε με το μείγμα πολιτικής που πήγατε να εφαρμόσετε. Σήμερα εφαρμόζουμε ένα μείγμα πολιτικής συγκεκριμένο που αποδίδει καρπούς. Να σας θυμίσω λοιπόν ότι εμείς δεν είχαμε πει τότε ότι λεφτά υπάρχουν ούτε τάξαμε λαγούς με πετραχήλια. Εσείς το κάνατε και όχι μόνο το πήρατε πίσω αλλά δεν είχατε την τόλμη να πάρετε αποφάσεις και να τις υλοποιήσετε. Σήμερα πήραμε το κόστος αποφάσεων σε αυτό τον ενάμιση χρόνο και πλέον η πολιτική μας αποδίδει καρπούς. Είπα και πριν ότι δεν πανηγυρίζουμε αλλά διεκδικούμε κάτι παραπάνω.
Μέσα σε αυτές τις διεκδικήσεις είναι και το πετρέλαιο θέρμανσης. Να θυμίσω ότι και Βουλευτές της ΝΔ από πέρυσι καταθέσαμε ερώτηση και πιέζαμε να υπάρξει επίδομα θέρμανσης. Δεν υπήρχε τότε ούτε ένα ευρώ στον προϋπολογισμό. Στη συνέχεια μπήκανε 80 εκατ. το 2012 στον προϋπολογισμό δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για επίδομα θέρμανσης. Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχατε εσείς και συμμετέχετε έβαλε λεφτά 80 εκατ. από εκεί και πέρα, σήμερα διεκδικούμε ορισμένα πράγματα και πλέον έχουμε κάποιες διαβεβαιώσεις από συναντήσεις με κάποιους Υπουργούς να υπάρξει 35 λεπτά επιστροφή και η διεκδίκηση είναι να υπάρξει προκαταβολή.
Η λογική να μηδενίζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια, γιατί δεν κάνουμε τίποτα απολύτως, πρέπει να σταματήσει. Παλέψτε για το καλό των συμπολιτών μας, όπως κάνουμε εμείς, όπως αγωνιζόμαστε καθημερινά για να αλλάξουμε τις προτάσεις και όποιες αποφάσεις. Στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά αγωνιζόμαστε για να είναι δικαιότερες οι λύσεις. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι εμείς θεωρούμε ότι αυτό το προσχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ξεκάθαρα ότι κάποια θέματα αλλάζουν, η οικονομία σταθεροποιείται και δικαιώνονται οι κόποι των Ελλήνων. Για πρώτη φορά θα έχουμε ένα πλεόνασμα και κοντός ψαλμός αλληλούια θα το δείτε, κύριε Τσακαλώτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου