Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Νέα απώλεια για τον Πανσερραϊκό που ηττήθηκε 2-3 από την Καλλονή


Σπουδαία διπλό με 3-2 πήρε η Καλλονή στις Σέρρες με την ομάδα του Πανσερραϊκού μετά και την νέα βαθμολογική απώλεια να χάνει την ευκαιρία να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στις πρώτες θέσεις. Οι φιλοξενούμενοι μετά από ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο βρέθηκαν να προηγούνται με την λήξη του με 3-0 καθώς ο Μανουσάκης άνοιξε το σκορ στο 21’, ο Μανούσος διπλασίασε τα τέρματα για την Καλλονή στο 30’ για να κάνει το 3-0 στο 37’ ο Λεοζίνιο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά πιστεύοντας ότι μπορούν να διεκδικύσουν κάτι παραπάνω από την ήττα...

10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοκτησίας


Η Διεθνής Ημέρα Ιδιοκτησίας καθιερώθηκε με απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Ακινήτων και εορτάζεται ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 10 Δεκεμβρίου, επειδή η ιδιοκτησία είναι ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύεται από διεθνείς συμβάσεις του ΟΗΕ, του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

10 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων


Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 10 Δεκεμβρίου


Γεγονότα

1520: Ο Μαρτίνος Λούθηρος καίει δημοσίως την παπική βούλα. Ο ποντίφικας τον καλούσε να αποκηρύξει τις θέσεις του. Ο Λούθηρος αρνείται κι ένα μήνα αργότερα αφορίζεται.

1893: Η Ελλάδα κηρύσσει πτώχευση. Ο Χαρίλαος Τρικούπης δηλώνει στη Βουλή: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν».

1904: Ο φημισμένος ρώσος φυσιολόγος Ιβάν Παβλόφ παίρνει το βραβείο Νόμπελ για τα πετυχημένα πειράματά του και τις μελέτες του στα εξαρτημένα αντανακλαστικά...

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Στις 8.000 οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, ελάχιστες με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς


Τις 7.956 έφτασαν οι αποχωρήσεις από το Δημόσιο, με βάση τα στοιχεία έως και την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, από τις οποίες μόλις οι 843 ανήκουν στο προσυνταξιοδοτικό καθεστώς. Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον εν όψει της άφιξης της τρόικα την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς είναι άγνωστη η αντίδρασή της μπροστά στα δεδομένα αυτά.

Η τρόικα είχε ζητήσει επιτακτικά από την κυβέρνηση εντός του 2011 να αποχωρήσουν από το δημόσιο περίπου 30.000 υπάλληλοι. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι ο στόχος είναι οι αποχωρήσεις και όχι ο τρόπος που θα επιτευχθούν. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν...

Στοπ στα ηλεκτρονικά τσιγάρα με νικοτίνη


Απαγορεύεται η διάθεση ηλεκτρονικών τσιγάρων τα οποία περιέχουν νικοτίνη, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να υποστηρίζει ότι οι χρήστες τους απειλούνται με πρόστιμα αν τα χρησιμοποιούν σε κλειστούς δημόσιους χώρους. Παράλληλα, δρομολογείται αύξηση - σοκ στα τσιγάρα, από την οποία εκτιμάται ότι η χώρα θα έχει φορολογικά έσοδα 440 εκατ. ευρώ ετησίως.
«Για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που περιέχουν νικοτίνη απαιτείται άδεια κυκλοφορίας - ό,τι δηλαδή ισχύει και για τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ομως, σχετική άδεια δεν έχει εκδοθεί στη χώρα μας», λέει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) Γιάννης Τούντας.
Την απόφαση αυτή επικαλέστηκε και ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος...

Από το νέο έτος τελικά η εξ αναβολής αναμέτρηση της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Αγροτικό Αστέρα


Συγκεκριμένα, οι αναμετρήσεις Πανσερραϊκός ΑΕΛ, Φωκικός Αναγέννηση Επανομής θα διεξαχθούν την Τετάρτη (14/12) και το ματς Αναγέννηση ΓιαννιτσώνΑγροτικός Αστέρας θα γίνει την Τετάρτη (11/01).

Ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας Ανδρεάδου Χριστουδούλας προς την κλινική του Γ.Ν.Ν. Γιαννιτσών


Θα θέλαμε μέσα από αυτή την επιστολή μας να ευχαριστήσουμε θερμά το προσωπικό της Γυναικολογικής-Μαιευτικής κλινικής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, για την άρτια και ολοκληρωμένη λειτουργία τους , για το εξαίρετο  έργο τους , την βοήθεια και συμπαράσταση που προσέφεραν στην μητέρα μας Ανδρεάδου Χριστοδούλα.
             Επίσης ευχαριστούμε προσωπικά τον κύριο Τέντα Ιωάννη, που πραγματοποίησε την χειρουργική επέμβαση, καθώς...

9 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς


Έχει υπολογιστεί ότι κάθε χρόνο πληρώνονται σε όλο τον κόσμο για δωροδοκίες 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, γεγονός που εντείνει τη διαφθορά και συμβάλλει στην υπονόμευση του μέλλοντος των επερχόμενων γενεών. Κάθε πράξη δωροδοκίας συμβάλλει στη φτώχεια, αποτελεί τροχοπέδη στην πρόοδο και αποστερεί πόρους για επενδύσεις.
Τη διαφθορά μάχεται εδώ και χρόνια σε παγκόσμιο επίπεδο η μη κυβερνητική οργάνωση «Διεθνής Διαφάνεια», που έπεισε τον ΟΗΕ να υιοθετήσει σχετικές πρωτοβουλίες. Η 9η Δεκεμβρίου γιορτάζεται ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς, γιατί την ημερομηνία αυτή του 2003 η γενική συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Συνθήκη κατά της Διαφθοράς.
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι...

Σαν Σήμερα, 9 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

 

Γεγονότα

536: Ο βυζαντινός στρατηγός Βελισάριος ανακαταλαμβάνει τη Ρώμη από τους Οστρογότθους.
1912: Το υποβρύχιο Δελφίν, με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Στέφανο Παπαρρηγόπουλο, επιτίθεται με τορπίλες κατά του τουρκικού θωρηκτού Μετζιτιέ. Είναι η πρώτη αναφερόμενη στην παγκόσμια ναυτική ιστορία επιχείρηση υποβρυχίου με τορπίλη.
1963: Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραιτείται αιφνιδιαστικά από την αρχηγία του κόμματος της ΕΡΕ και αναχωρεί για το Παρίσι, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αμαλία..

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Οικονομικές ιδέες για την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!


Τα φετινά Χριστούγεννα ίσως να είναι πρωτόγνωρα για πολλούς από εμάς. Με τα οικονομικά πολλών από εμάς μειωμένα σε μεγάλο βαθμό οι...
γιορτινές μέρες που πλησιάζουν θα είναι οπωσδήποτε διαφορετικές από τις προηγούμενες χρονιές.

Αυτό που δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί είναι, μέσα στην όλη κατάσταση, να χάσουμε το μοναδικό πνεύμα των Χριστουγέννων.

Οι μέρες που έρχονται, είναι μια καλή ευκαιρία να βγούμε από την γκρίζα καθημερινότητα, να αισθανθούμε και πάλι για λίγο παιδιά και να βάλουμε στη ζωή μας λίγο από το γιορτινό κόκκινο, χρυσό και ασημένιο που τόσο χρειαζόμαστε.

Οι καιροί απαιτούν οικονομία γι’ αυτό φέτος, περισσότερο από κάθε άλλα Χριστούγεννα, θα ρίξουμε το βάρος της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης σε έξυπνες λύσεις που δεν κοστίζουν πολύ.

Διαβάστε μερικές ιδέες...

Κάτι ύποπτο συνέβη…


Σάλος έχει ξεσπάσει σε ολόκληρη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, ύστερα από την απίστευτη νίκη (7-1) της Λιόν στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League. Η γαλλική ομάδα χρειαζόταν να υπερκαλύψει το μειονέκτημα στη διαφορά των τερμάτων που είχε με τον Άγιαξ, ο οποίος χθες έχασε (3-0) από τη Ρεάλ Μαδρίτης μέσα στο Άμστερνταμ.
 
Ωστόσο, μετά το πέμπτο γκολ των «Λιονέ» οι κάμερες (όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες) «συνέλαβαν» τον Ντόμαγκοχ Βίντα να κλείνει το μάτι στον Γκομίς! Μάλιστα, οι…

Την άμεση εξόφληση των ροδακινοπαραγωγών της Πέλλας και Ημαθίας ζητούν βουλευτές του ΚΚΕ


Την άμεση εξόφληση των ροδακινοπαραγωγών Ημαθίας και Πέλλας ζητάνε με παρέμβαση που έκαναν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ. Τα 20 - 22 λεπτά το κιλό για το βιομηχανικό ροδάκινο κανείς δεν γνωρίζει πότε προτίθενται οι μεταποιητές να τα καταβάλουν στους παραγωγούς. Ταυτόχρονα σημαντικό μέρος της περσινής παραγωγής του 2010 παραμένει απλήρωτο σε πολλά χωριά. Αυτά καταγγέλλουν στην ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τη Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2011, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου.

Ειδικότερα στην ερώτησή τους υποστηρίζουν τα εξής:..

Παπουτσής: «Προσωπικά προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι»


«Προσωπικά προτιμώ σπασμένο μάρμαρο παρά σπασμένο κεφάλι, είτε δεκατριάχρονου παιδιού είτε αστυνομικού. Αυτή είναι η αντίληψή μου και της παράταξή μας και η δημοκρατική μας συνείδηση», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσής, στη Βουλή, απαντώντας στην Δημοκρατική Συμμαχία (η οποία ζήτησε την παραίτησή του κ. Παπουτσή) «γιατί» - όπως είπε ο υπουργός - «δεν ισοπεδώσαμε τη διαδήλωση των μαθητών προχθές και γιατί η Αστυνομία επέτρεψε να σπάσουν ένα μάρμαρο στην Πλατεία Συντάγματος».
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο θέμα, στο πλαίσιο της συζήτησης...

Σαν Σήμερα, 8 Δεκεμβρίου


Γεγονότα

1797: Συλλαμβάνεται στην Τεργέστη o Ρήγας Φεραίος, μαζί με τον συνεργάτη του Χριστόφορο Περραιβό.

1854: Ο Πάπας Πίος ο 9ος παρουσιάζει το δόγμα της Αμώμου Συλλήψεως, βάσει του οποίου η Παρθένος Μαρία είναι απαλλαγμένη από το προπατορικό αμάρτημα.
1868: Μεγάλη καταστροφή του Σώματος Μανιατών υπό τον Δημήτριο Πετροπουλάκη στις Βρύσες Χανίων, το οποίο κύκλωσαν ισχυρές δυνάμεις τουρκικού στρατού του Μεχμέτ Πασά.
1941: Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Βρετανία κηρύσσουν τον πόλεμο στην Ιαπωνία, μία μέρα μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ...

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Φιλική ήττα της Αναγέννησης με 0-2 από τον ΠΑΟΚ (βίντεο)


Η φιλική αναμέτρηση μεταξύ της Αναγέννησης και του ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στο δημοτικό Στάδιο των Γιαννιτσών παρουσία 1000 περίπου οπαδών και των δύο ομάδων, βρήκε νικήτρια την ομάδα της Θεσσαλονίκης με 2-0 και τους δύο προπονητές να βγάζουν χρήσιμα συμπεράσματα όσον αφορά την ετοιμότητα των παιχτών τους καθώς, τόσο ο Σπύρος Μπαξεβάνος, όσο και ο Λάσλο Μπόλονι είχαν την ευκαιρία να δουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται παίχτες οι οποίοι δεν έχουν αρκετό χρόνο συμμετοχής στις μέχρι τώρα επίσημες υποχρεώσεις των συλλόγων  τους...

Έκπληξη από την οριστική αποχώρηση της Βουλγαρίας από τον αγωγό


Τον τερματισμό της συμμετοχής της βουλγαρικής κυβέρνησης στο έργο του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Συμεών Ντιάνκοφ.
Η Βουλγαρία προτείνει στην Ρωσία και την Ελλάδα να διακοπεί η συνεργασία των 3 χωρών με αμοιβαία συγκατάθεση.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης εξέφρασε την έκπληξή του με την τροπή που πήρε η υπόθεση, καθώς δεν έχει ενημερωθεί επίσημα η Ελλάδα από τη Βουλγαρία. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μανιάτης τονίζει ότι...

7 Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας


Η 7η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Πολιτικής Αεροπορίας το 1996 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να εξάρει την πρόοδο και τα επιτεύγματα της Πολιτικής Αεροπορίας.
Ο εορτασμός συμπίπτει με την ίδρυση το 1944 του ICAO, του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ που εποπτεύει την ασφάλεια των διεθνών αερομεταφορών.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 7 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1941: Οι Ιάπωνες με 200 αεροσκάφη καταστρέφουν την αμερικανική ναυτική βάση του Περλ Χάρμπορ στη Χαβάη. Χιλιάδες οι νεκροί και οι τραυματίες.

1965: Με ταυτόχρονες λειτουργίες στην Κωνσταντινούπολη και στη Ρώμη από τον Πατριάρχη Αθηναγόρα και τον Πάπα Παύλο ΣΤ' γίνεται αμοιβαία άρση του αλληλοαφορισμού.

1975: Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κάνει το ντεμπούτο του στον αγώνα Ηρακλή - Ατρόμητου στη Βέροια. Θα αγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου 281 φορές και θα πετύχει 61 γκολ...

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Βρέθηκε η αδελφή της Γης


Η NASA ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκε ένας πλανήτης με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα της Γης. Ο Kepler -22b είναι ο πλανήτης που έχει τις περισσότερες πιθανότητες από οποιονδήποτε άλλο (από όσους έχουμε ως τώρα εντοπίσει) να διαθέτει ζωή.

Η δίδυμη της Γης

Ο Kepler -22b είναι ένας πλανήτης με ακτίνα 2.4 φορές μεγαλύτερη από αυτή της Γης. Βρίσκεται εντός της λεγόμενης «φιλόξενης ζώνης», δηλαδή της περιοχής όπου η απόσταση από το μητρικό άστρο είναι τέτοια που επιτρέπει την ύπαρξη νερού σε υγρή μορφή, παράγοντας που θεωρείται κρίσιμος για την ανάπτυξη και τη συντήρηση της ζωής...

«Να αυξηθεί δύο ευρώ η τιμή των τσιγάρων»!


Την αύξηση στην τιμή των τσιγάρων προτείνουν οι ειδικοί ως το πλέον αποτελεσματικό μέτρο που θα μπορούσε να «διαλύσει» τα σύννεφα καπνού στην χώρα μας. Επιπλέον, επικαλούμενοι τις υψηλές δαπάνες υγείας που σχετίζονται με τις επιπτώσεις του καπνίσματος και οι οποίες αγγίζουν ετησίως τα 3,3 δισ ευρώ τονίζουν ότι η αύξηση των τσιγάρων θα μπορούσε να είναι σωτήρια όχι μόνο για την υγεία των Ελλήνων αλλά και για τα οικονομικά του ΕΣΥ.

«Αύξηση 2 ευρώ στην τιμή κάθε πακέτου θα μείωνε κατά 460.000 των αριθμό των καπνιστών στην χώρα μας και θα έφερνε στο κράτος έσοδα...

Αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τους λογαριασμούς στην Ελβετία


Απαντώντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη τόνισε: «Αυτοί που διέσυραν τη χώρα μας σαν διεφθαρμένη, ζητούν από τους βουλευτές ως και …ελβετικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι κλέφτες!»

Για πασίδηλη αγωνία και εμφανή φόβο του κ. Μιχελάκη και της ΝΔ στην προοπτική να ανοίξουν οι λογαριασμοί των βουλευτών στην Ελβετία, έκανε λόγο ο Μιχάλης Καρχιμάκης.

Αντώνης Σαμαράς. "Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση"


Απάντηση στις βολές του ΠΑΣΟΚ περί «συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης» επιχείρησε να δώσει από το βήμα της βουλής, κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Δεν είμαστε ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση. Η ΝΔ είναι ο ρυθμιστικός παράγοντας των εξελίξεων» δήλωσε. Τα μεσάνυχτα ολοκληρώνεται με την φανερή ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Η σημερινή κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μεταβατική κυβέρνηση, όχι συγκυβέρνηση» και τόνισε ότι...

Στο αυτόφορο ο πρώην τεχνικός Αετού και Αναγέννησης, Λεωνίδας Μπίλης


Δεν επέστρεψε τελικά με την αποστολή του Τηλυκράτη στην Λευκάδα ο προπονητής της νησιώτικης ομάδας Λεωνίδας Μπίλης καθώς στα επεισόδια που έγιναν στην αναμέτρηση μεταξύ του Αετού Σκύδρας και Τηλυκράτη ο παίχτης της ομάδας της Πέλλας Κώστας Μαργιορίδης κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πρώην τεχνικού της Σκύδρας και Αναγέννησης Γιαννιτσών με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πάει αυτόφωρο.

Σχετικά με το περιστατικό και σύμφωνα με τους ανθρώπους του Αετού, ο νυν προπονητής του Τηλυκράτη και πρώην της ομάδας τους Λεωνίδας Μπίλης...

Αύριο Τετάρτη τελικά η φιλική αναμέτρηση μεταξύ Αναγέννησης Γιανντισών και ΠΑΟΚ


Επιβεβαιώθηκαν τελικά οι πληροφορίες τις οποίες είχαμε από χθες σχετικά με τη φιλική αναμέτρηση μεταξύ Αναγέννησης Γιαννιτσών και ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης. Ο αγώνας θα διεξαχθεί αύριο Τετάρτη στο δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών και θα αρχίσει στις 3:00μμ, ενώ η τιμή εισιτηρίου θα είναι στα 5 ευρώ.
Η αναμέτρηση όπως γράψαμε και χθες γίνεται στα πλαίσια της συνεργασίας που έχουν τα τελευταία χρόνια οι δύο ομάδες και θα είναι ένα καλό τεστ τόσο για την Αναγέννηση όπου οι παίχτες της θα έχουν την ευκαιρία να βρεθούν αντιμέτωποι με μία ομάδα Σούπερ Λίγκας αλλά και μία από τις 32 καλύτερες του Europa League, όσο και για τον ίδιο τον ΠΑΟΚ όπου...

Προβάδισμα 6,2% της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση


Προβάδισμα 6,2% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ δείχνει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό εκπομπής του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 21,5%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,3% και έπονται το ΚΚΕ με 10%, ο ΛΑΟΣ με 7,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 6,1%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3% και η Δημοκρατική Συμμαχία με 2,3%. Το 17,5% δηλώνει ότι θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο και το 10,1% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει.
Στην ερώτηση ποιον θεωρείται καταλληλότερο για πρωθυπουργό...

Σαν Σήμερα, 6 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

 

Γεγονότα

1821: Κύπριοι της διασποράς οργανώνουν συγκέντρωση στη Ρώμη για να καταγγείλουν τις τουρκικές βιαιότητες στο νησί τους.
1915: Στην Ελλάδα διεξάγονται εκλογές, με αποχή του κόμματος των Φιλελευθέρων του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις κερδίζουν, αλλά η αποχή αγγίζει το 69%. Στην εξουσία παραμένει η κυβέρνηση Σκουλούδη.
1915: Συγκροτείται στη Θεσσαλονίκη η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας από τους βενιζελικούς Αλέξανδρο Ζάννα, Περικλή Αργυρόπουλο και Παμίκο Ζυμβρακάκη.

«Δρομολογόντας το ασφαλές σχολείο» Ημερίδα με θέμα τον εκφοβισμό και το «ντηλίκι» στα σχολεία.


Τα σχολεία, βιώνοντας τις κοινωνικοοικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις, καλούνται σήμερα να μορφώσουν ίσως τον πιο διαφοροποιημένο μαθητικό πληθυσμό από ποτέ άλλοτε, με επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας ευέλικτων διδακτικών  και παιδαγωγικών μεθόδων.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων, το 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών, η Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Πέλλας και η Β’ ΕΛΜΕ Πέλλας, σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο...

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

5 Δεκεμβρίου, Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη


Η 5η Δεκεμβρίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη το 1985, με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ για να αποτίσει τον οφειλόμενο φόρο τιμής στα εκατομμύρια των εθελοντών, που είναι ταγμένοι στην υπηρεσία του ανθρώπου, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι

Σαν Σήμερα, 5 Δεκεμβρίου


Γιορτάζουν:

Γεγονότα
1360: Κυκλοφορεί για πρώτη φορά στη Γαλλία νόμισμα με την ονομασία φράγκο. Θα παραμείνει στην κυκλοφορία μέχρι την είσοδο του ευρώ το 2002.

1830: Η Φανταστική Συμφωνία του Εκτόρ Μπερλιόζ κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι.

1912: Οι Έλληνες χρησιμοποιούν για πρώτη φορά παγκοσμίως τα αεροπλάνα για βομβαρδισμούς, στο Μπιζάνι...

Μπαξεβάνος “Να κρατήσουμε χαμηλά τα κεφάλια”


Χαμηλούς τόνους κράτησε ο τεχνικός της Αναγέννησης Γιαννιτσών μετά τη νίκη (1-0) σε βάρος του Βύζαντα Μεγάρων και τόνισε: «Το ματς ξεκίνησε άσχημα για εμάς στα πρώτα 15 λεπτά. Είχαμε πολλά προβλήματα, κάναμε λάθος πάσες. Στην συνέχεια ανεβήκαμε. Στο δεύτερο μέρος είχαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες. Ήταν θέμα τύχης ποιος θα βάλει το γκολ. Μας έτυχε η φάση του πέναλτι και είμαστε χαρούμενοι που πήραμε το τρίποντο. Χαμηλά κεφάλια να κρατήσουμε. Θα παλέψουμε για την σωτηρία...

Χάγη: Η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια


Η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία της 13ης Σεπτεμβρίου 1995, παρεμποδίζοντας την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Στην απόφασή του που είναι τελική, χωρίς δικαίωμα έφεσης, και δεσμευτική για τις δύο πλευρές, το Δικαστήριο έκρινε με ψήφους 14 - 2 ότι έχει δικαιοδοσία να εξετάσει την προσφυγή της ΠΓΔΜ*, κάνοντάς τη αποδεκτή και απορρίπτοντας τις σχετικές ενστάσεις της ελληνικής πλευράς.
Με ψήφους 15 προς 1 το Δικαστήριο έκρινε ότι η Ελληνική Δημοκρατία ασκώντας βέτο στην εισδοχή της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, παραβίασε την υποχρέωσή της βάσει του άρθρου 11, παρ.1, της Ενδιάμεσης Συμφωνίας...

Φιλικό την Τετάρτη Αναγέννηση Γιαννιτσών – ΠΑΟΚ;;;


Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της τελευταίας στιγμής υπάρχει ένα σενάριο, την προσεχή Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στο δημοτικό Στάδιο Γιαννιτσών να διεξαχθεί φιλική αναμέτρηση της Αναγέννησης με την ομάδα του ΠΑΟΚ. Ο τεχνικός της ομάδας της Θεσσαλονίκης Λάσλο Μπόλονι, στην προσπάθειά του να τσεκάρει την ετοιμότητα στην οποία βρίσκονται κάποιοι παίχτες του είναι σε αναζήτηση κάποιον φιλικών και η εκπληκτική μέχρι σήμερα πορεία της Αναγέννησης φαντάζει ως μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία για αυτόν και την ομάδα του. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η διοίκηση του ΠΑΟΚ χτύπησε την πόρτα της Αναγέννησης. Να θυμίσουμε μάλιστα ότι μεταξύ των δύο ομάδων...

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Αύριο η απόφαση της Χάγης επί της προσφυγής της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας


Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης θα γνωστοποιήσει αύριο την απόφασή του για την προσφυγή της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας κατά της Ελλάδας για την υπόθεση της εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, λόγω της αντίρρησης που προέβαλε η Αθήνα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι, τον Απρίλιο του 2008, στην πρόσκληση ένταξης των Σκοπίων στη Συμμαχία.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος είναι ενήμερος για τις πτυχές της απόφασης και σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος εξετάζει ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης συμβουλίου των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση...

«Γαλανόλευκο» αστέρι με ρίζες από την Πέλλα διαπρέπει στο κολεγιακό πρωτάθλημα τένις των ΗΠΑ


Τo tennisnews.gr σας παρουσιάζει ακόμη έναν αθλητή τένις με ελληνικές ρίζες ο οποίος δίνει το δικό του στίγμα στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Γεννημένος στο Lexington (Kentucky) το 1991, ο Dean Tsamas αποτελεί έναν από τις σημαντικότερες μονάδες της ομάδας του κολλεγίου του στο NCAA. Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του, οι ρίζες του Dean, που εκπροσωπεί το Florida Gulf Coast University όπου είναι δευτεροετής, είναι ελληνικές. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 20χρονου είναι από τα Γιαννιτσά της Πέλλας, ενώ η μητέρα του είναι Αμερικανίδα.
Ο Tsamas ξεκίνησε να παίζει τένις στην ηλικία των 7 ετών και από τότε...

Αποτελέσματα και βαθμολογία 6ης αγωνιστικής της Football League


Στην κορυφή της βαθμολογίας παρέμεινε ο Πλατανιάς Χανίων μετά την νέα νίκη του επί του Φωκικού. Η ευχάριστη φετινή έκπληξη του πρωταθλήματος η Αναγέννηση Γιαννιτσών πέτυχε την 4η φετινή της νίκη σε ισάριθμες εκτός έδρας αναμετρήσεις και η δεύτερη μάλιστα μέσα στην Φυλή, αυτή την φορά επί του Βύζαντα Μεγάρων με γκολ στις καθυστερήσεις του αγώνα και φιγουράρει πλέον μόνη της στην 2η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της τον Εθνικό Αστέρα που μοιράστηκε τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Πιερικό. Η Βέροια, προσεχώς αντίπαλος της ομάδας των Γιαννιτσών κατάφερε να επικρατήσει με 2-0 της Επανωμής και ανέβηκε στην 3η θέση.

Τα υπόλοιπα αποτελέσματα έχουν ως εξής:..

Βύζαντας Μεγάρων – Αναγέννηση Γιαννιτσών 0-1 (live) Τελικό


Ξεκίνησε η αναμέτρηση της Αναγέννησης Γιαννιτσών με τον Βύζαντα Μεγάρων στο γήπεδο της Φυλής για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Η ομάδα των Γιαννιτσών θέλει να συνεχίσει το σερί των θετικών αποτελεσμάτων που 5 αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος την έχουν φέρει με 10 βαθμούς στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Βύζας Μεγάρων: Κοταρά, Φραγκή, Ρωμαίδη, Γκούμα, Μουστάκη, Λίτσι, Μωυσίδη, Πλάτανο, Σκαφτούρο, Χριστοφιλέα, Ηλιόπουλο.
Αναγέννηση Γιαννιτσών: Βοσνιάδη, Τέλλος, Παπαδόπουλος Γ, Κυζερίδης, Γιόνδης, Χατζόγλου, Νταντίδη, Πασάρας, Μπαξεβάνος, Παπαδόπουλος Θ, Μπέκας

Φάσεις και γκολ:...