Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ημερίδα Δήμου Σκύδρας «Κρίση και Παιδεία: ο ρόλος του Σχολείου»



Ημερίδα με θέμα «Κρίση και Παιδεία: ο ρόλος του Σχολείου» θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Σκύδρας, τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 κι ώρα 18:00’, με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή Φιλοσοφίας κ. Χρήστο Γιανναρά.
Ο Δήμος Σκύδρας, ως διοργανωτής, προσκαλεί όλους τους συμπολίτες μας αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο να παρακολουθήσει και να τιμήσει με την παρουσία και τη συμμετοχή του την εκδήλωση.

Εκκλησιαστικές δραστηριότητες στην Έδεσσα




Ομιλία Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου στον Ι.Ν. Αγίας Σκέπης στην Έδεσσα

Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Παπαδόπουλος, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως Μαρίνης, με θέμα:

Εργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ στο μπλόκο Γυψοχωρίου



Αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ. Πέλλας επισκέφτηκε το Μπλόκο των αγροτών στον Κόμβο Γυψοχωρίου - Τριφυλλίου για να μεταφέρει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην αγωνιζόμενη αγροτιά.
Στους αγρότες του Μπλόκου μίλησε από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Φάνης Κουτούφης και χαιρέτισε τον ξεσηκωμό της φτωχής αγροτιάς, που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά της.
Στην ανακοίνωση συμπαράστασης, που μοιράστηκε στους αγρότες στο Μπλόκο, επισημαίνεται :

Ομιλία με θέμα την “Διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών” στον Ι.Ν. Αγ. Πέτρου & Παύλου στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016, στις 6.00 μ.μ. και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Παντελεήμων Καραλάζος (Δρ.Θ.), Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

Χρωματισμένα σπορέλαια πωλούνταν ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο



Δεκαέξι διαφορετικές συσκευασίες με χρωματισμένα σπορέλαια που πωλούνται ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εντόπισε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του φορέα, Ιωάννης Τσιάλτας, από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπου βρέθηκε για την υπογραφή νέου τριετούς πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του ΕΦΕΤ και της Περιφέρειας.
«Στην Κεντρική Μακεδονία ρίχνουμε πλέον μεγάλο βάρος στους ελέγχους για δόλιες πρακτικές και νοθείες, ειδικά στο ελαιόλαδο, καθώς παρατηρούμε ότι αυτό το φαινόμενο

Έγινε η κοπή πίτας στην ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.



Την ετήσια κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά πραγματοποίησε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.) την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα Πληροφόρησης Νέων του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος, ο οποίος στον χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε «χρόνια πολλά με υγεία» στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους, τους κάλεσε να ενισχύσουν την προσπάθειά τους για την υποστήριξη των κοινωνικά αδυνάτων και των ευπαθών ομάδων του δήμου Πέλλας.

Περιστέρη."Κρύβει πολλές εκπλήξεις ακόμη η Αμφίπολη"



Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα ευρήματα του λόφου Καστά της Αμφίπολης προχώρησε η αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη σε διάλεξη την οποία έδωσε στο Πανεπιστήμιο της Κύπρου.
«Πρόκειται για μια ανασκαφή που δεν είναι μόνο για την Αμφίπολη, δεν είναι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλο τον κόσμο. Όλοι πρέπει να γίνουν κοινωνοί αυτής της μεγάλης ανακάλυψης» τόνισε.

Γ.Καρασμάνης: “Δικαίωμα μετεγγραφής σε φοιτητές με αυξημένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια”



Ο Γιώργος Καρασμάνης συνυπέγραψε Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί τις οικογένειες των φοιτητών, οι οποίοι, αν και συγκέντρωναν αυξημένα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, δεν κατάφεραν να πάρουν μετεγγραφή.

Παρατίθεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:

Δωρεάν «Τamiflu» και «Relenza» από τα φαρμακεία λόγω γρίπης



Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός αποφάσισε τη δωρεάν χορήγηση αντί-ικών φαρμάκων (tamiflu και relenza) από τα ιδιωτικά φαρμακεία, σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί το κύμα της γρίπης στη χώρα μας.Μέχρι και χθες το βράδυ ο αριθμός των νεκρών είχε φτάσει στους 27, εκ των οποίων μάλιστα τουλάχιστον οι τέσσερις έχουν καταλήξει πριν προλάβουν να νοσηλευτούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Άλλοι 73 ασθενείς με γρίπη νοσηλεύονταν σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι έχοντας εμφανίσει επιπλοκές μετά τη νόσηση τους

Ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας επισκέφτηκε την Πέλλα




Ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας επισκέφτηκε την Πέλλα και συναντήθηκε με φορείς, με εκπροσώπους αγροτών και με πολίτες.
Τον συνόδευαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης και ο υπεύθυνος ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Μακεδονία Κώστας Γκοντίνος
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη φορέων στα Γιαννιτσά και και ανοικτή συγκέντρωση με συμμετοχή πλήθους κόσμου στην Έδεσσα.

Αμετακίνητοι οι αγρότες-Παραμένουν στα μπλόκα



Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω και παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στήσει στο εθνικό οδικό δίκτυο. Ο αποκλεισμός της κυκλοφορίας είναι καθημερινός και δεν έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς οι δρόμοι κλείνουν για περισσότερες από πέντε ώρες κάθε μέρα.
Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και οικονομολόγοι θα βρεθούν σήμερα το απόγευμα στα μπλόκα των αγροτών προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση

Παράνομες και ...μετά θάνατον επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ σε Πέλλα,Κιλκίς και Θεσσαλονίκη.



Εξιχνιάστηκε από την Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος απάτη σε βάρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από έρευνα για χορήγηση παράνομων χρηματικών ενισχύσεων για καλλιεργούμενα αγροτεμάχια.Όπως προέκυψε, δικαιούχοι αγροτικών ενισχύσεων, σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, του Κιλκίς και της Πέλλας, ενώ είχαν αποβιώσει, εμφανίζονταν μετά το θάνατό τους, να προβαίνουν στη μεταβίβαση των Δικαιωμάτων Ενιαίας Ενίσχυσης (Δ.Ε.Ε.) που κατείχαν εν ζωή, σε συγγενικά τους πρόσωπα, ώστε να είναι αυτοί οι δικαιούχοι

Σε ποια σημεία και ποιες ώρες θα διακοπεί η κυκλοφορία λόγω αγροτικών μπλόκων στην Πέλλα



Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις των συντονιστικών επιτροπών των αγροτικών μπλόκων της Πέλλας και Χαλκηδόνας Θεσ/νίκης, σήμερα Σάββατο 30 Ιανουαρίου, θα διακόψουν την κυκλοφορία των οχημάτων τις εξής ώρες:

Όλες οι αλλαγές στη φορολογική δήλωση



Το νέο έντυπο Ε1 της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος είναι προσαρμοσμένο στα νέα κοινωνικά δεδομένα που διαμορφώθηκαν με την θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης. Το σύμφωνο συμβίωσης είναι πλέον γεγονός για τα ομόφυλα ζευγάρια τα οποία αποκτούν ίσα φορολογικά δικαιώματα με τους έγγαμους συζύγους μπορούν να υποβάλουν από φέτος κοινή φορολογική δήλωση.Με το νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης τόσο τα ομόφυλα όσο και τα ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 30/1



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας σε καλούν να δώσεις προτεραιότητα σε αυτά που γίνονται αλλά δεν λέγονται. Το παρασκήνιο «οργιάζει» κι αν πορευτείς «με τον σταυρό στο χέρι», το πιθανότερο είναι να πέσεις θύμα κάποιας ίντριγκας. Αν όμως μπεις στον κόπο να διερευνήσεις τα «πώς» και τα «γιατί» των όσων συμβαίνουν, τότε θα μάθεις ποιοι είναι οι

Σαν σήμερα Σάββατο, 30 Ιανουαρίου

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος (ΣΟΝΕ)



Μετά από διαδικασία ακρόασης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις Εγκαταστάσεις της Σ.Σ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης κρίθηκαν ως επιτυχόντες να συμμετέχουν στη ΣΟΝΕ οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριές μας:

Το Σάββατο στην Αθήνα οι επικεφαλής των θεσμών



Έρχονται το Σάββατο οι επικεφαλής των θεσμών και αρχίζουν από Δευτέρα τις επαφές τους με την κυβέρνηση, στο πλαίσιο του πρώτου ελέγχου του νέου προγράμματος. Μέχρι τότε, τα τεχνικά κλιμάκια θα συνεχίσουν τις συναντήσεις τους με τις ελληνικές αρχές με επίκεντρο την πορεία του προϋπολογισμού και το ασφαλιστικό.

Νίκη για τα κορίτσια του Πανεδεσσαϊκού με 31-76 του Φ.Ο. Αριδαίας



Την δεύτερη τους νίκη για το πρωτάθλημα κορασίδων του Β΄ ομίλου σε ισάριθμα ματς πέτυχαν τα κορίτσια του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΥ επικρατώντας εκτός έδρας του Φ.Ο. Αριδαίας με σκορ 31 - 76.

Το παιχνίδι έγινα μέσα σε ένα παγωμένο γήπεδο με την θερμοκρασία να βρίσκεται κάτω από τους μηδέν βαθμούς κάνοντας τις προσπάθειες των αθλητριών και των δύο ομάδων εξαιρετικά δύσκολες.

Νέο ναυάγιο ανοιχτά της Σάμου με 26 νεκρούς πρόσφυγες - Ανάμεσά τους 10 παιδιά



Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι έρευνες σε στεριά και θάλασσα βόρεια της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοούμενων προσφύγων που επέβαιναν σε βάρκα η οποία βυθίστηκε και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 26 άτομα (10 άντρες, έξι γυναίκες και 10 παιδιά) ενώ διασώθηκαν εννέα (πέντε άντρες, δυο γυναίκες και δυο παιδιά).

Εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών το Σάββατο 30/1 στα Γιαννιτσά



Το  Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 στις 7:00μ.μ. ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π διοργανώνουν εκδήλωση στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Ομιλητής θα είναι ο κ. Ιωάννης Παπαλαζάρου, Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας, με θέμα:

100.000 αιτήσεις για το νόμο Κατσέλη εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία!



Εκτός των ευνοϊκών ρυθμίσεων του νόμου Κατσέλη κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες οφειλέτες με «κόκκινα» δάνεια, καθώς δεν έχουν λάβει ακόμα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την επικαιροποίηση των φακέλων τους. Εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία όλης της χώρας περίπου 100.000 φάκελοι υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό.
Η σχετική προθεσμία εκπνέει σε λιγότερο από είκοσι μέρες, στις 14 Φεβρουαρίου, κάτι που

"Αφανείς Αγιορείτες στον Μακεδονικό Αγώνα" στο Ανοικτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Γιαννιτσών



Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε την Δευτέρα 25/1/2016 στο ακροατήριο του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Γιαννιτσών η ομιλία του Βασίλειου Πάππα, δικηγόρου, τ. βουλευτή, διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η σχετική εκδήλωση έλαβε χώρα στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου του Δήμου Πέλλας και πραγματοποιήθηκε από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών «Ο Φίλιππος» σε  συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας.

ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΑΣΜ, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, όλα ένας αριθμός



Στην κατάργηση των διαφόρων μητρώων των πολιτών, τα οποία θα συγχωνευτούν σε ένα που θα καταχωρηθεί σε μία βάση δεδομένων, όπου θα έχουν πρόσβαση όλες οι υπηρεσίες τόσο του Δημοσίου όσο και της Αυτοδιοίκησης προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάζει σήμερα το «ΘΕΜΑ» και έχει ήδη πάρει την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και του Μεγάρου Μαξίμου, το αμέσως επόμενο διάστημα μητρώα όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, το

Κάλεσμα Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Εδέσσης και Αλμωπίας



Εμείς οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι οι νέοι και οι νέες οι επαγγελματίες οι Βιοτέχνες οι αγρότες και οι οικογενειάρχες συγκεντρωθήκαμε στις 27/1/2016 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας και Αλμωπίας για να αποφασίσουμε την συμμετοχή στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου για το ασφαλιστικό.

Μειώνουν τις προμήθειες οι τράπεζες για το «πλαστικό χρήμα»



Φτηνότερο γίνεται το πλαστικό χρήμα καθώς οι τράπεζες προχωρούν σε μειώσεις των προμηθειών για συναλλαγές με κάθε είδους κάρτες - πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες.Οι προμήθειες ξεκινούν από το 0,5%, με τον μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 1,2%.
Παράλληλα θα διαθέτουν σε χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, από περίπτερα και φούρνους μέχρι ψιλικατζίδικα και mini market, μηχανάκια POS προς 99 ευρώ.

Ο Γιάννης Σταυρίδης για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ



Μες στο δυσοίωνο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο που περιβάλλει, σχεδόν απειλητικά, όλους τους τομείς της καθημερινής μας ζωής, ευτυχώς που υπήρξε και μια ημέρα ξεχωριστή. Για όσους, τυχόν, το είχαν ξεχάσει, η συγκυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ φρόντισε να το υπενθυμίσει, με φιέστα που, φυσικά, προωθήθηκε από τα καθεστωτικά Μέσα Μαζικής ε(ξ)ημέρωσης. Έτσι λοιπόν, έκλεισε ένα χρόνος με κυβερνητικό εταίρο ή πιο σωστά εταίρο εξουσίας, τον Σύριζα (για όσους δεν το κατάλαβαν, εδώ είναι το σημείο που πανηγυρίζουμε). Ωστόσο το ερώτημα που ανακύπτει είναι: «Ποιος είναι ο Σύριζα που γιορτάζει και ποιον Σύριζα γιορτάζει;»

Ομολογία της κυβέρνησης."Το ΔΝΤ ζητάει περικοπές όλων των συντάξεων"



Επιβεβαιώνεται από κυβερνητικούς κύκλους, , δημοσίευμα για κόντρες στο εσωτερικό των θεσμών και για την σκληρή στάση του ΔΝΤ στο θέμα των περικοπών στις συντάξεις.
Υπενθυμίζεται ότι αν και η ελληνική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει σε έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι διεθνείς πιστωτές, το ΔΝΤ απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα.

Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Εδεσσαίο «international» απατεώνα



Η δράση του θα μπορούσε να αποτελέσει το έναυσμα για να γυριστεί η ταινία «Πιάσε Με Αν Μπορείς 2»… Ούτε ο ίδιος ο Σπίλμπεργκ θα μπορούσε να είχε φανταστεί ότι ο πρωταγωνιστής της παρακάτω ιστορίας θα καταζητούνταν εδώ και δύο χρόνια από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για απάτη με καλλίγραμμα μοντέλα μέσω του διαδικτύου.
Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τον 27χρονο λάτρη του lifestyle είναι πολύ λίγα σε σύγκριση με το πλούσιο… βιογραφικό του. 

Κοπή πίτας από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας (εικόνες)



Εκδήλωση για την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας πραγματοποίησε την περασμένη Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στις 5.00 το απόγευμα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας, στην αίθουσα διδασκαλίας της Φιλαρμονικής, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.

Άγριο ξύλο στην Agrotica! Άφαντος ο υπουργός.Τα εγκαίνια έκαναν ...οι αγρότες.



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο μεγάλο συλαλλητήριο των αγροτών με αφορμή την αγροτική έκθεση Agrotica!Χιλιάδες αγρότες πολιόρκησαν το Βελλίδειο, ενώ πολλοί επιχείρησαν να εισβάλουν στον χώρο των εγκαινίων αλλά τους απώθησαν δυνάμεις των ΜΑΤ με χρήση χημικών. Τα εγκαίνια θα έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου οποίος τελικά δεν εμφανίστηκε ποτέ!Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ανακοινώθηκε και επίσημα ότι ματαιώνονται τα εγκαίνια

Τι λένε τ'άστρα σήμερα Παρασκευή 29/1



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Η Αφροδίτη στον Αιγόκερω σε καλεί να προσανατολιστείς στην διάδοση του έργου και των στόχων σου, προσεγγίζοντας άτομα που κατέχουν υψηλές θέσεις. Ίσως μάλιστα το «διαβατήριό» σου προς την επιτυχία να εξαρτάται από την εμφάνιση και γενικότερα το στυλ σου, γι’ αυτό μην αμελήσεις τα δέοντα! Παράλληλα, η Σελήνη στον Ζυγό σε ωθεί να αναζητήσεις νέους συνεργάτες, αφού με τους υπάρχοντες τα πράγματα μάλλον δεν

Σαν σήμερα Παρασκευή , 29 Ιανουαρίου

 


Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η διακήρυξη μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ - ΦΩΤΟ



To κείμενο της διακήρυξης της Λευκωσίας που υπεγράφη μεταξύ Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ ανέβασε στον λογαριασμό του στο twitter o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Δείτε εδω:

4 τροφές που θα σας χαρίσουν μνήμη "ελέφαντα"!



Γενικώς, τον τελευταίο καιρό ίσα που θυμάστε τα βασικά και αυτό με δυσκολία.Μην αγχώνεστε, αυτές είναι οι νέες συνθήκες ζωής, αφού οι γρήγοροι ρυθμοί της σας θέλουν να τρέχετε και να μην προλαβαίνετε. Το μυαλό σας είναι «φορτωμένο» με πολλές πληροφορίες και για αυτό συχνά πυκνά κατεβάζει τα… ρολά του. Δείτε, λοιπόν, 4 τροφές με τις οποίες μπορείτε να ενισχύσετε τη μνήμη σας και να μη χρειαστεί να ξαναζητήσετε συγνώμη για την κακή της… κατάσταση.

Βαρουφάκης “Ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα…”



Άπειρα είναι τα πράγματα που έκανε όσο ήταν υπουργός Οικονομικών για τα οποία μετανιώνει, είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Bloomberg, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. «Αποτύχαμε», είπε.
O πρώην υπουργός δήλωσε μάλιστα ότι ούτε ο Θεός και οι άγγελοί του δεν μπορούν να σώσουν την Ελλάδα με την συγκεκριμένη συμφωνία, που αναγκάστηκε να υπογράψει ο Αλέξης Τσίπρας.

Πως τα capital controls «γονάτισαν» την ελληνική οικονομία



Την ανάγκη ταχείας άρσης των κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) στην Ελλάδα επισημαίνει σε ανάλυσή της η Εθνική Τράπεζα, τα οποία από τα μέσα του 2015 αποτέλεσαν αναμφισβήτητα μια διαταραχή για την οικονομία.
Τα βασικά μηνύματα της ανάλυσης είναι δύο: (i) οι ΜμΕ επλήγησαν περισσότερο από τις μεγάλες επιχειρήσεις και (ii) οι άμυνες τους στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό σε πεπερασμένα χρηματικά διαθέσιμα εκτός τραπεζικού συστήματος και αποθέματα καθιστώντας έτσι αυξανόμενη την επίδραση των κεφαλαιακών ελέγχων όσο περνάει ο χρόνος.

«Είμαι ένα τέρας»: Τα ομολόγησε όλα ο υπεύθυνος κυλικείου που ασελγούσε σε μαθήτριες



Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας ο 52χρονος που ομολόγησε ασέλγεια σε βάρος 10χρονης μαθήτριας στον Γέρακα.Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην αστυνομία από τη μητέρα της μαθήτριας, η οποία φέρεται να της είπε ότι το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης ο κατηγορούμενος την έβαλε μέσα στο κυλικείο, έκλεισε την πόρτα και αφού της προσέφερε πορτοκαλάδα αποπειράθηκε να αφαιρέσει την μπλούζα της.

Νέο ΔΣ του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού ΜΕΣΝ Άρνισσας



Το Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Άρνισσας και σύμφωνα με το καταστατικό του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Νέων Άρνισσας πραγματοποιήθηκαν εργασίες  εκλογοαπολογιστικής τακτικής γενικής συνέλευσης με θέματα:

Εικόνες ντροπής με ηλικιωμένους στην Αθήνα για μια σακκούλα...πορτοκάλια.



Περισσότεροι από 50 τόνοι φρούτων «εξαφανίστηκαν» μέσα σε 20 μόλις λεπτά το πρωί της Τετάρτης στον Κολωνό, εκεί όπου παραγωγοί λαϊκών αγορών αποφάσισαν να μοιράσουν  δωρεάν τα προϊόντα τους, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.
Οι εικόνες απόγνωσης που κατέγραψε ο φακός του Reuters από τον Κολωνό είναι συγκλονιστικές και δείχνουν το δράμα των Ελλήνων και τις συνέπειες που η οικονομική κρίση είχε για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.

Νόαμ Τσόμσκι "Οι σαδιστές ευρωκράτες βασανίζουν την Ελλάδα"



Ο Νόαμ Τσόμσκι μίλησε στον Xρόνη Πολυχρονίου για το Truthout.
Ο σαδισμός απέναντι στη Δημοκρατία
Σχολιάζοντας το θέμα της ελληνικής κρίσης, ο Αμερικανός φιλόσοφος ασκεί δριμεία κριτική στους πιστωτές της χώρας που ζητούν από την Ελλάδα να εφαρμόσει δύσκολα μέτρα που καμία άλλη δημοκρατική χώρα στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε να εισαγάγει.
«Οι όροι που επιβάλλονται στην Ελλάδα είναι προς το συμφέρον των πιστωτών κι έχουν

Όλα τα είχαμε ...μας προέκυψε και ο Ζίκα.Συναγερμός στην Ευρώπη για τον θανατηφόρο ιό από τη Βραζιλία.



Κάτοικος της Δανίας που ταξίδεψε εκτός της χώρας βρέθηκε θετικός για τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται από κουνούπι, μετέδωσε το δίκτυο DR της Δανίας, επικαλούμενο πληροφορίες υγειονομικών αξιωματούχων.
Οι υγειονομικές αρχές της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Δανίας, του Όρχους, δήλωσαν ότι ο ασθενής ταξίδεψε την Νότια και την Κεντρική Αμερική, εστία του ιού.
Ο ιός Ζίκα συνδέεται με εγκεφαλικές βλάβες σε χιλιάδες παιδιά που έχουν γεννηθεί στην

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας με τους Αγρότες

Τους Αγρότες της ευρύτερης περιοχής υποδέχθηκε στο γραφείο της, την Παρασκευή 22/1/16, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου με την παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.
Αφού συνομίλησαν, η Δήμαρχος δήλωσε τη συμπαράστασή της και παρέλαβε το ψήφισμα των Αγροτών.
Ακολούθως, κατέβηκαν όλοι μαζί στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου, όπου είχαν συγκεντρωθεί πολλοί αγρότες παρατάσσοντας στο δρόμο τ΄αγροτικά τους μηχανήματα.

Όλες οι αλλαγές και οι...δυσάρεστες εκπλήξεις στις δηλώσεις.



Με… εκπλήξεις έρχεται το νέο έντυπο Ε1 για τη φορολογία εισοδήματος. Περίπου έξι εκατομμύρια φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν φέτος νωρίς, νωρίς του φόρους τους καθώς η εφαρμογή για τις φορολογικές δηλώσεις του 2016 για τα εισοδήματα δηλαδή του 2015 θα ανοίξει μέσα στις επόμενες ημέρες μέσω του taxisnet.Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τον φόρο που αναλογεί σε τρεις δόσεις ως τα τέλη Μαΐου, τα τέλη Ιουλίου τη δεύτερη και στα τέλη του Σεπτεμβρίου την τρίτη δόση.

Κοπή βασιλόπιτας από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν.Πέλλας



Σε θερμό και ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε και φέτος η κοπή της βασιλόπιτας από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ν. Πέλλας στο wine bar-restaurantPizza House Giannitsa” την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016.
Μέλη και φίλοι της Εταιρείας ανταποκρίθηκαν εγκάρδια στο κάλεσμα του συμβουλίου. Σε ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συνοδεία ποιοτικής ζωντανής μουσικής οι προσκεκλημένοι/ παραβρισκόμενοι διασκέδασαν και αντάλλαξαν μεταξύ τους όχι μόνο ευχές για μια αισιόδοξη και δημιουργική χρονιά αλλά και ιδέες – προτάσεις για μελλοντικές δράσεις.

Βόμβα από ΔΝΤ."Μειώστε εδώ και τώρα 15% όλες τις συντάξεις"



Η ελληνική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει σε έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι διεθνείς πιστωτές. Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της αμερικανικής Huffington Post.Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντιταχθεί στα σχέδια της ελληνικής να αυξήσει τις εργοδοτικές εισφορές, προκειμένου

Τρίμηνη διορία-τελεσίγραφο στην Ελλάδα για έλεγχο των προσφύγων.



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι η Ελλάδα "αμέλησε σοβαρά" τα καθήκοντά της όσον αφορά στην εφαρμογή των κανόνων της Ζώνης Σένγκεν και δίνει στην Αθήνα διορία τριών μηνών προκειμένου να ελέγχει τα σύνορά της, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση οι άλλες χώρες της ζώνης ελεύθερης μετακίνησης θα κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα.
Ο Επίτροπος Ντομπρόφσκις ανακοίνωσε ότι η Επιτροπή υιοθέτησε ένα σχέδιο έκθεσης για

Διπλό-εξοντωτικό χτύπημα στους ελεύθερους επαγγελματίες


Νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας και περαιτέρω μείωση συντάξεων φέρνει εγκύκλιος που εκδόθηκε από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ).
Οι νέες αλλαγές οδηγούν τα όρια συνταξιοδότησης στα 62 και τα 67 χρόνια για τους παλαιούς και τους νέους ασφαλισμένους, αλλά και για τους γονείς, τους συζύγους και τα αδέλφια αναπήρωνΒάσει της νέας εγκυκλίου, οι ελεύθεροι επαγγελματίες -που δεν θεμελίωσαν έως τις 18 Αυγούστου 2015 συνταξιοδοτικό δικαίωμα στον ΟΑΕΕ- θα

Την Τετάρτη 3/2 συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΠΑΠ



Νέο ΔΣ του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού ΜΕΣΝ Άρνισσας

Την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

"Τείχος" στα Σκόπια με ευρωπαϊκά κονδύλια.Μας θέλουν "αποθήκη" εκατομμυρίων ψυχών.



Σφράγισμα συνόρων με διμερείς συμφωνίες προωθεί η Κομισιόν για να μπλοκάρει τις προσφυγικές ροές. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ουσία προωθεί την μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών.Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιο εκπονούν οι Βρυξέλλες, με σκοπό να μονώσουν τον ευρωπαϊκό Βορρά από τις προσφυγικές ροές. «Πράσινο φως» για διμερείς, διασυνοριακούς ελέγχους δίνει ο Γιούνκερ με επιστολή του προς τον Σλοβένο πρωθυπουργό.