Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Εργαζόμενοι με το ΠΑΜΕ στο μπλόκο Γυψοχωρίου



Αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ. Πέλλας επισκέφτηκε το Μπλόκο των αγροτών στον Κόμβο Γυψοχωρίου - Τριφυλλίου για να μεταφέρει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη των εργαζομένων στην αγωνιζόμενη αγροτιά.
Στους αγρότες του Μπλόκου μίλησε από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Φάνης Κουτούφης και χαιρέτισε τον ξεσηκωμό της φτωχής αγροτιάς, που αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματά της.
Στην ανακοίνωση συμπαράστασης, που μοιράστηκε στους αγρότες στο Μπλόκο, επισημαίνεται :

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την συμπαράταξή μας στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών στην περιοχή μας και σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη την χώρα, που έχουν στο στόχαστρο την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την αντιαγροτική ΚΑΠ της Ε.Ε., που οδηγούν σε φτωχοποίηση και ανεργία πολλές δεκάδες χιλιάδες μικρούς αγρότες.
Όπως χτυπιέται η εργατική τάξη από την καπιταλιστική κρίση και τα βάρβαρα ταξικά μέτρα που υλοποιεί η συγκυβέρνηση, εφαρμόζοντας το 3ο μνημόνιο, που έρχεται ως συνέχεια του πρώτου και του δεύτερου μνημονίου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, έτσι μπαίνει στο στόχαστρο πλέον και η μικρομεσαία αγροτιά και οι αυτοαπασχολούμενοι της πόλης. Στην εργατιά έχουμε την τεράστια ανεργία, την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις δραστικές μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις ανατροπές των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων, τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα που τσακίζουν κύριες και επικουρικές συντάξεις, αυξάνουν τα όρια συνταξιοδότησης, τις ασφαλιστικές εισφορές, μειώνουν τις παροχές υγείας και διαλύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, κ.ά.
Επιβάλλονται στα μικρομεσαία αγροτικά νοικοκυριά βαρείς φόροι εισοδήματος και πολύ αυξημένες εισφορές ασφάλισης στον ΟΓΑ, καθώς και μέτρα που αυξάνουν κι άλλο το ήδη πολύ υψηλό κόστος παραγωγής.
Κανένα μικρομεσαίο αγροτικό νοικοκυριό δεν μπορεί να αντέξει αυτά τα μέτρα. Αυτό το γνωρίζουν στην ΕΕ και στην κυβέρνηση. Επιμένουν, όμως, στα εξοντωτικά μέτρα, γιατί στόχο έχουν να εξαναγκάσουν τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να εγκαταλείψουν την παραγωγή, για να περάσει αυτή στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και μεγαλοεπιχειρηματιών - καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.
Η νέα ΚΑΠ 2014-2020 περικόπτει επιδοτήσεις, επιβάλει νέους περιορισμούς στην καλλιέργεια, θα ξεκληρίσει με γρηγορότερους ρυθμούς μικρομεσαίους αγρότες συγκεντρώνοντας γη και παραγωγή στα χέρια μεγαλοαγροτών.
Αυτή είναι η ελεύθερη αγορά του μεγάλου κεφαλαίου, η κυριαρχία των μονοπωλίων. Ληστεύουν την εργατική τάξη και τη φτωχή αγροτιά, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές.
Επομένως, ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης. Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή. Κοινοί πρέπει να είναι και οι αγώνες μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας, που δέχονται την ίδια επίθεση από την ΕΕ και την κυβέρνηση στο Ασφαλιστικό και στο Φορολογικό να συμπαρασταθούν στον αγώνα των φτωχών αγροτών. Η πείρα μάς έχει διδάξει ότι η αγωνιστική συμπόρευση, η συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα μας κάνει πιο ισχυρούς, πιο αποτελεσματικούς, δίνει προοπτική στην πάλη μας.
Μπορούμε με την συμμαχία μας και τον αγώνα μας, να βάλουμε φρένο στην ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, μεγάλου κεφαλαίου, αλλά και να περάσουμε στην αντεπίθεση, να τους ανατρέψουμε, διεκδικώντας εμείς να κάνουμε κουμάντο σ’ αυτόν τον τόπο και στον πλούτο που παράγουμε και να οργανώσουμε την οικονομία με στόχο την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των μικρών αυτοαπασχολούμενων. Φτάνει πια να ματώνουμε για τα κέρδη των καπιταλιστών!»
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ κάλεσε του αγρότες του Μπλόκου να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο αγώνα των αγροτών, που διοργανώνουν στην AGROTICA το Σάββατο 30/1 στις 11.00’ π.μ., στη Θεσσαλονίκη ( Άγαλμα Βενιζέλου ), το ΠΑΜΕ των εργαζομένων, η ΠΑΣΥ της μικρομεσαίας αγροτιάς, η ΠΑΣΕΒΕ των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματοβιοτεχνών , το ΜΑΣ των σπουδαστών και η ΟΓΕ των γυναικών των λαϊκών οικογενειών.
Επίσης τους κάλεσε να συμμετέχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 4 Φλεβάρη στις 11.00’ π.μ. σε Έδεσσα ( «Μικροί Καταρράκτες» ) & Γιαννιτσά ( Πλατεία ΕΠΟΝ ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου