Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Συμβουλές διαχείρισης του στρες.


Είναι κρυμμένο σε πολλές καθημερινές στιγμές της ζωής μας. Το βιώνουμε συχνά και οι περισσότεροι έχουμε μάθει πια να ζούμε με αυτό. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, σύμφωνα με την Daily Mail ανακάλυψαν ότι το στρες αλληλεπιδρά με τα κύτταρα που υποτίθεται ότι προστατεύουν το σώμα από τις λοιμώδεις ασθένειες.
Η μελέτη αποκάλυψε ότι το άγχος μπορεί να επηρεάσει την ανταπόκριση των «αμυντικών

Συμμορία θα "έπνιγε" τη Βόρεια Ελλάδα στην κοκαϊνη και το χασίς.


Σε άλλη μια επιτυχία προχώρησε η ΕΛ. ΑΣ. καθώς εξάρθρωσε μια συμμορία που διακινούσε σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης και χασίς σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Οι αξιωματικοί της τοπικής Δίωξης Ναρκωτικών ξεκίνησαν τις έρευνες από την Δράμα και έφτασαν έως την Θεσσαλονίκη μαζί με τον εκπαιδευμένο σκύλο τους για να συλλάβουν τα μέλη της.

Γάλλος αστυνομικός αντάλλαξε τη «ζωή» του με όμηρο στο super market της πόλης Τρεμπ


Θλίψη και συγκίνηση έχει προκαλέσει σε όλη την Γαλλία η είδηση πως έχασε τη μάχη για τη ζωή ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ, ο 44χρονος αξιωματικός της χωροφυλακής που διαπραγματεύτηκε με τον τρομοκράτη και πήρε τη θέση των ομήρων στο σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ.
Ο Μπελτράμ τραυματίστηκε σοβαρά από τον τρομοκράτη και υπέκυψε στα τραύματα του τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο 44χρονος αξιωματικός «έσωσε ζωές και τίμησε το σώμα και τη χώρα μας», τόνισε ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αποτίοντας φόρο τιμής στον Αρνό

Αλλάζει ο νόμος για τα κατοικίδια: Υποχρεωτική η στείρωση.


Yποχρεωτική γίνεται η στείρωση των κατοικίδιων, εντός έξι μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου που παρουσίασε χθες το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την υποχρέωση αναλαμβάνει ρητά ο ιδιοκτήτης του ζώου.    Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των κινήσεών του (βόλτες κ.λπ.) θα πρέπει να έχει υποχρεωτικά μαζί του το διαβατήριο, το οποίο θα αντικαταστήσει το βιβλιάριο υγείας του ζώου, χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση.Αξίζει να σημειωθεί πως όποιος επιλέξει να μη στειρώσει το ζώο του θα κληθεί να πληρώσει ετήσιο

Πώς θα υπολογίσετε τι θα πληρώνετε κάθε μήνα αν μπείτε στις 120 δόσεις


Αναλυτικές οδηγίες και παραδείγματα για τον τρόπο υπολογισμού των δόσεων στη ρύθμιση για τους επαγγελματίες που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έως 50.000 ευρώ περιλαμβάνει εγκύκλιος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για τη ρύθμιση των 120 δόσεων.Η εγκύκλιος που υπογράφεται από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, αφορά την εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης ΠΟΛ 1223/2017 για τη ρύθμιση ήδη βεβαιωμένων κατά την 31.12.2016 οφειλών έως 50.000 ευρώ.

Δημοσκόπηση Marc: Στο 10,3% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ -Η κατανομή των εδρών


Σταθερά μπροστά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα», με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προηγείται με 10,3 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Marc υπάρχουν τα εξής ευρήματα:
Πρόθεση ψήφου
Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,3%, το

Ξεπούλημα σε απευθείας μετάδοση. Ο Τσίπρας βάφτισε τα Σκόπια..."Γκόρνα Ματσεντόνια"


Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε σε δημοσιογράφο σε λίγους μήνες να εκπροσωπεί τη «Gorna Makedonija» - Η δημοσιογράφος είχε πει ότι εκπροσωπεί το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων - ΝΔ: Να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει τις εθνικές ευθύνες του
Παρά τα συλλαλητήρια, με τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που απαίτησαν να μη χρησιμοποιηθεί ο όρος «Μακεδονία», στο καινούργιο όνομα των Σκοπίων και την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, βρίσκεται στα Σκόπια για την κρίσιμη

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 24/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 24 Μαρτίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ανακαλύφθηκε πρωτεΐνη με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες


Διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια νέα πρωτεΐνη με αντικαρκινικές ιδιότητες, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο Nature.
Η πρωτεΐνη LHPP εμποδίζει τον ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων στο ήπαρ και μπορεί να αποτελέσει βιοδείκτη για την έγκαιρη διάγνωση και πρόγνωση της νόσου. Ο καθηγητής Μάικλ Χαλ από το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία, ηγούμενος διεθνούς επιστημονικής ομάδας, έλαβε ως έναυσμα για τη μελέτη τη διαρκή

Κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ σε Γιαννιτσά και Έδεσσα. Ανακοίνωση για το Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κ.Μακεδονίας


Η 20η Μάρτη ήταν μέρα πανελλαδικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων των δυνάμεων του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Κατεύθυνση και στόχος της εργατικής τάξης μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να είναι μόνο η οργανωμένη πάλη. Για σωματεία μαζικά, μαχητικά, αγωνιστικά.

Θα χωριστεί η Αφρική στα δύο; Τεράστιο ρήγμα στην Κένυα μετά από σεισμούς.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Nation, οι βαθιές ρωγμές που εμφανίστηκαν στην επαρχία Ναρόκ μετέτρεψαν μια όμορφη γόνιμη πεδιάδα σε μια άγρια και αφιλόξενη έκταση.
Τεράστιες ρωγμές έκαναν την εμφάνισή τους την Δευτέρα στην Κοιλάδα του Ναρόκ, μετά από έντονη τεκτονική δραστηριότητα

Ενέργειες για φυσικό αέριο στην Έδεσσα


Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας συζητήθηκε το θέμα της διασύνδεσης της Έδεσσας με το φυσικό αέριο. Φυσικά οι απόψεις του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων ήταν θετικές και ουσιαστικά εξουσιοδότησαν τον Δήμαρχο Έδεσσας κ. Δημήτρη Γιάννου να πραγματοποιήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση αυτής της δυνατότητας.

Τα 3 "παράξενα" συμπτώματα που μαρτυρούν πως έχετε διαβήτη .


Μέχρι πρότινος οι ειδικοί χαρακτήριζαν το διαβήτη (κυρίως τύπου 2) επιδημία… Σήμερα, όταν αναφέρονται στο διαβήτη μιλούν πλέον για πανδημία. Σύμφωνα με στοιχεία που είχαμε στη διάθεσή μας το 2017, 387 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από διαβήτη και ο αριθμός αυτός αναμένεται πως θα φτάσει στα 500 εκατομμύρια στα επόμενα χρόνια.Στην Ελλάδα, οι εκτιμήσεις είναι πως περίπου το 7% του ενήλικου πληθυσμού έχει διαβήτη –τα διαθέσιμα στοιχεία είναι του 2013 και γι’ αυτό οι πιθανότητες είναι πως ο

Ευχαριστήριο του Συλλόγου του ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών

Η πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και φίλων Ατόμων με Αναπηρία ''ΑΝΑΤΟΛΗ'' του ΚΔΑΠ-μεΑ Γιαννιτσών, ευχαριστεί θερμότατα την συμπολίτισσά μας (θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της), η οποία χάρισε στους νέους του Κέντρου μας χειροποίητες ξύλινες εικόνες.
Της ευχόμαστε ολόψυχα ''Καλή Ανάσταση''!

Ισόβια στον Αφγανό δολοφόνο της 19χρονης Μαρίας - Φρίκη με τις νέες αποκαλύψεις (Pics


Ένας αιτών άσυλο ο οποίος δήλωνε Αφγανός καταδικάστηκε σήμερα (22/3) στη Γερμανία σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο της 19χρονης φοιτήτριας, Μαρία Λάντενμπούργκερ, ένα έγκλημα που είχε αποκαλύψει τις δυσλειτουργίες της ευρωπαϊκής συνεργασίας και είχε τροφοδοτήσει τον αντιμεταναστευτικό λόγο στη χώρα. Πρόκειται για τον ίδιο Αφγανό που  στις 26 Μαΐου 2013 στην Κέρκυρα είχε κλέψει την τσάντα μίας 20χρονης φοιτήτριας και στη συνέχεια την έσπρωξε σε γκρεμό επτά μέτρων.

Από Δευτέρα 26/3 ξεκινάει το θερινό ωράριο καταστημάτων


Η  Ομοσπονδία  Επαγγελματικών   Βιοτεχνικών   και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει  για το νέο  θερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής:

Αυτά είναι τα πρόστιμα του ΚΟΚ βάσει των εισοδηματικών κριτηρίων


Ως άρθρο στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας κατατέθηκε τελικά το τι θα ισχύει με τις προσαυξήσεις στα πρόστιμα του KOK βάσει εισοδήματος. 
Μετά τη χθεσινή έκθεση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής που έκρινε ως αντισυνταγματική την έκδοση υπουργικής απόφασης όσον αφορά την προσαύξηση στα πρόστιμα που θα επιβάλλονται με εισοδηματικά κριτήρια για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, ο Χρήστος Σπίρτζης αναγκάστηκε να καταθέσει ως άρθρο στο σημερινό νομοσχέδιο τις προσαυξήσεις στα πρόστιμα που θα ισχύουν από δω και πέρα. 

Παπανάτσιου: Οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα αυξηθούν στο 60% των ζωνών


Οι φουσκωμένες αντικειμενικές θα προκαλέσουν και αύξηση του ΕΝΦΙΑ στις περιοχές που θα ανέβουν οι αντικειμενικές αξίες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο.
Διαψεύδονται οι προσδοκίες ότι οι αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων θα οδηγούσαν σε μείωση των τιμών της εφορίας. Οι αλλαγές που εισηγούνται οι ιδιώτες εκτιμητές, στους οποίους ανέθεσε το υπουργείο Οικονομικών να προσδιορίσουν τις νέες τιμές των ακινήτων, αποκαλύπτουν ότι τελικά έρχονται αυξήσεις και όχι μειώσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων, για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Συνελήφθη επιδειξίας που αυνανιζόταν έξω από Λύκειο.


Συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης έπειτα απο συντονισμένες ενέργειες από Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αχαρνών άντρας που εμφανιζόταν στο 1ο Λύκειο Αχαρνών μπροστά σε μαθήτριες και αυνανιζόταν.
Ο μεσήλικας άντρας κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, της δημοσίας αιδούς αλλά και για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων.
Αναμένεται να δοθούν στην δημοσιότητα και άλλες πληροφορίες για τον δράστη ώστε να

Γιάννης Σηφάκης : Πιό κοντά η λύση του μεγάλου προβλήματος των 1200 αγροτών με το ΑΘΗΝΑ


Νέα στοιχεία για το πρόβλημα 1200 αγροτών με την ΟΠ ΑΘΗΝΑ (που προέκυψαν από την προσπάθεια και την έρευνα που κάνει ο Γιάννης Σηφάκης στην προσπάθεια νομοθετικής λύσης και επανελέγχου των ετών που έγιναν οι καταλογισμοί) φέρνουν πιο κοντά την λύση για την σωτηρία των αγροτών
Αποδεικνύεται κάθε μέρα πόσο λαθεμένη και τυχοδιωκτική ήταν η προτροπή κάποιων, πριν τρείς μήνες, στους αγρότες να αποδεχτούν και να πληρώσουν

Αγριεύει το διπλωματικό παιχνίδι: O Πούτιν κάλεσε τον Τσίπρα στη Ρωσία


Πώς θα εκμεταλλευτεί ο Έλληνας πρωθυπουργός την πρόσκληση του «τσάρου» - Οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, η προκλητική στάση της Τουρκίας και οι διμερείς σχέσεις
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Πούτιν είχε το πρωί της Πέμπτης (22/03) ο Αλέξης Τσίπρας, από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για την πρόσφατη επανεκλογή του.

Διευθύντρια τράπεζας «ξάφριζε» λογαριασμούς πελατών


Με συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας 43χρονη πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος τράπεζας, που υπεξαίρεσε ποσά δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα onlarissa.gr.Η γυναίκα εκμεταλλευόμενη την θέση της στο υποκατάστημα στο κέντρο της πόλης, κατάφερε να «ανακατέψει» τα ποσά των λογαριασμών με ιδιαίτερο τρόπο για κάποιο διάστημα, αλλά από ένα σημείο και μετά

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 23/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Τουρκικά ΜΜΕ: Βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα στο κινητό ενός εκ των δύο Ελλήνων



Πληροφορίες για εύρεση στρατιωτικών σχεδιαγραμμάτων στο κινητό τηλέφωνο ενός εκ των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, διαδίδουν τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης όπως η εφημερίδα Χουριέτ και το πρακτορείο Anadolou.

Οι πληροφορίες που επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ δεν αναφέρουν για τι είδους σχεδιαγράμματα πρόκειται ούτε και για ποιο λόγο δεν είχαν εντοπιστεί επί 22 μέρες που κρατούνται οι δύο στρατιωτικοί.

Γ. Σηφάκης: Υπεγράφη η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το Φράγμα του Αλμωπαίου ( Καλής) από τον Σωκράτη Φάμελλο




Πλήρης ωριμότητα του μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την Πέλλα με προϋπολογισμό 114 εκατομμύριο ευρώ ( Φράγμα μαζί με τα κεντρικά δίκτυα)
Απαιτείται να εξεταστεί από την Περιφέρεια η ένταξη της χρηματοδότησης του  στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης μέσω του 37% του προϋπολογισμού του που διαχειρίζεται η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Αγρυπνία Ακάθιστου στα Γιαννιτσά



Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 9.00 μ.μ., θα τελεσθεί Αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης Γιαννιτσών (δίπλα στον Ο.Τ.Ε.). Ο κανόνας του Ακαθίστου Ύμνου και οι Χαιρετισμοί θα ψαλούν κατά τη διάρκεια του Όρθρου σύμφωνα με το παλαιό τυπικό της Εκκλησίας.

Παγκόσμια ημέρα για το Σύνδρομο Down - Μύθοι και αλήθειες (video)



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος

H Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down είναι η 21η Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 2006 με πρωτοβουλία του Ελληνα γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της διεθνούς κοινότητας για το σύνδρομο Down. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε από τα αριθμητικά δεδομένα του συνδρόμου (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος = 3.21).

Εδεσσαϊκός - Κεραυνός Άσπρου 79-45 ( μίνι αγοριών).



Με νίκη ξεκίνησε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις το τμήμα μίνι αγοριών του Εδεσσαϊκού καθώς νίκησε τον Κεραυνό Άσπρου με 79-45.

Τα δεκάλεπτα  25-17, 48-23 (ημίχ.), 54-35, 79-45 (τελικό).

Προσκύνημα στην Τήνο και στην Άνδρο διοργανώνει η Ενορία Αγ. Κων/νου και Ελένης Γιαννιτσών



Η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει Τετραήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στα νησιά Τήνο και Άνδρο από την Τετάρτη 11/4 έως και το Σάββατο της Διακαινησίμου 14/4/2018.

Η εκδρομή περιλαμβάνει προσκύνημα στις Ιερές Μονές
1) Ευαγγελισμού της Θεοτόκου «Μεγαλόχαρης»

Έκθεση ΕΚΤ: «Χώρα γερόντων η Ελλάδα»


Η Ελλάδα έχει σήμερα έναν από τους πιο γερασμένους πληθυσμούς στην Ευρωζώνη, μία τάση που αναμένεται να συνεχισθεί και τις επόμενες δεκαετίες, σύμφωνα με στοιχεία άρθρου που δημοσιεύεται στο οικονομικό δελτίο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).
Το άρθρο των Carolin Nerlich και Joachim Schroth, με τίτλο «Η οικονομική επίπτωση από τη γήρανση του πληθυσμού και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις», εξετάζει τις

Με την απειλή των κατασχέσεων ζουν 4 εκατομμύρια Ελληνες


Περισσότερες από 700 κατασχέσεις την ήμερα πραγματοποίησε η ΑΑΔΕ τον Ιανουάριο εισπράττοντας από τους οφειλέτες του ελληνικού Δημοσίου ποσό ύψους 440 εκατ. ευρώ.Σύμφωνα με τα στοιχεία με 17.780 νέες κατασχέσεις ξεκίνησε η χρονιά για τους οφειλέτες της εφορίας αλλά τον Ιανουάριο του 2018 προστέθηκαν 38.458 οφειλέτες της εφορίας.Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΑΑΔΕ, το πρώτο μήνα του έτους οι φορολογούμενοι άφησαν απλήρωτους φόρους ύψους 693 εκατ. ευρώ ανεβάζοντας το

Γιάννης Σηφάκης: Όλη η Πέλλα μαζί για το φυσικό αέριο



Μεγάλη σύσκεψη φορέων της Πέλλας για ενημέρωση από τον βουλευτή και την αντιπρόεδρο της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ για τις εξελίξεις σε σχέση με το φυσικό αέριο στην Πέλλα.
Η σύσκεψη έγινε μετά από τις συναντήσεις Γιάννη Σηφάκη και Στεφανίας Μωσσέ με όλους τους Δημάρχους της Πέλλας
Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο Επιμελητήριο Πέλλας στην Έδεσσα.

Άγριο ξύλο σε Λύκειο.16χρονη κατέληξε στο νοσοκομείο από τρεις συμμαθήτριές της.


Άγριο ξύλο σε Λύκειο των Χανίων σήμερα το μεσημέρι – Η μαθήτρια που δέχθηκε ξύλο από συμμαθήτριές της μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο - Τι δηλώνει ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων .Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ μαθητριών σε λύκειο των Χανίων, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας 16χρονης μετά από τσακωμό, σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι.Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, τρεις μαθήτριες, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκαν σε συμμαθήτριά τους έξω από το σχολικό χώρο. Μετά την επίθεση, η μαθήτρια

Νέα πρόκληση από την Τουρκία.Αμφισβητούν τα θαλάσσια σύνορα !


Συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσβούσογλου, ο οποίος σήμερα απαντώντας σε ερώτηση για το Αιγαίο του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Μουσταφά Μπαλμπάι, άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για την ύπαρξη «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια

Η ιστορία του Σουφλίου και το μουσείο Μετάξης στη Pella TV



  Την Πέμπτη 22-3-2018 και ώρα 19.00' θα μεταδοθεί η εκπομπή "Μια φωτογραφία μια ιστορία" της Pella tv, την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Βασίλης Τραούδας, όπου μέσα από οπτικό υλικό παρουσιάζεται η ιστοριά της ακριτικής κωμόπολης του Έβρου, του Σουφλίου, της πόλης του μεταξιού.

Εγκρίθηκε το κονδύλι για το επίδομα παιδιού


Πράσινο φως πήρε η εκταμίευση του κονδυλίου για την καταβολή του επιδόματος παιδιού. Η δαπάνη των 160 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό, θα διατεθεί για να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Α΄ διμήνου 2018, καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.
Αυτό ορίζει απόφαση της αρμόδιας υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».


Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Πέμπτη 22/3




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Πρόσκληση – Πρόγραμμα Δήμου Σκύδρας για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου



Με την προσήκουσα ιεροπρέπεια και μεγαλοπρέπεια ο Δήμος Σκύδρας  πρόκειται να τιμήσει το διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου: του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επανάστασης του 1821.
Για το σκοπό αυτό, λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 οι παρακάτω εκδηλώσεις, (συνοπτικό πρόγραμμα):

Συμμετοχή του Δήμου Σκύδρας στην «Ώρα της Γης»



Ο Δήμος Σκύδρας συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά στην παγκόσμια εθελοντική περιβαλλοντική δράση με την ονομασία η « Ώρα της Γης».
Πρόκειται για τη δράση που συντονίζει το Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση(W.W.F.) μέσω της οποίας καλούνται και προτρέπονται πολίτες, οργανώσεις και φορείς, ώστε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 να σβήσουν τα φώτα του χώρου τους για μια ώρα από τις 20:30΄έως τις 21:30΄, λαμβάνοντας βεβαίως υπόψη ζητήματα πρόληψης κι ασφάλειας.

Εκδήλωση Σεβασμού και Μνήμης από την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού Ν.Πέλλας



Η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, Παράρτημα Ν. Πέλλας και
το Σωματείο Εθελοντών και Αλληλεγγύης Παγκοινιά, σας προσκαλούμε στην εκδήλωση Σεβασμού και Μνήμης που συνδιοργανώνουμε, την Τετάρτη, 28 Μαρτίου και ώρα 18.30, με θέμα: «Το μέγα και υπερφυές θαύμα της εμφάνισης της Παναγίας σε μαχητή του έπους του 1940-41 στα Βορειοηπειρωτικά βουνά και η ανάγκη επανέγερσης ενός ναΐσκου», και ομιλητή τον κ. Γριβάκο Ευάγγελο, Αντ/γο ε.α.- Δικηγόρο.

Στοματική υγεία και οδοντιατρική στα χρόνια της κρίσης. Χρήσιμες συμβουλές



Γιώργος Κουτσικάκης Χειρουργός Οδοντίατρος

Είναι κοινοτυπία να πούμε ότι μετά τη ζωή, το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου είναι η υγεία. Αναπόσπαστο κομμάτι της καθ’ όλα υγείας είναι η στοματική υγεία. Είναι ύψιστο ανθρώπινο δικαίωμα, συνάμα και υποχρέωση, να είναι ο άνθρωπος υγιής και να έχει τη δυνατότητα πρόσβασης σε υγειονομικές υπηρεσίες όταν απολέσει την υγεία του.

Με επιτυχία η μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών «Σαν λες πως Μ’αγαπάς»



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018 η μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου των Ελληνίδων Γιαννιτσών με τίτλο «ΣΑΝ ΛΕΣ ΠΩΣ Μ’ΑΓΑΠΑΣ».  
Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών διοργάνωσε μία κοινή μουσικοχορευτική παράσταση με τον φιλοξενούμενο Λύκειον των Ελληνίδων Καβάλας και τα έσοδα διατέθηκαν για την ενίσχυση του Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών.

Νεκρός ανασύρθηκε ο Αρχιμανδρίτης στο Γύθειο- Βρέθηκε το αυτοκίνητό του στη θάλασσα



Νεκρός ανασύρθηκε από δύτες του Λιμενικού ο 63χρονος Αρχιμανδρίτης, πατέρας Ανδρέας Μπολοβίνος, ο οποίος εξαφανίστηκε χθες αργά το απόγευμα από το Γύθειο. 

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα το λιμενικό εντόπισε ένα ασημί αυτοκίνητο στον βυθό της θάλασσας στην παραλία Καμάρες Νεοχωρίου, στο Γύθειο. Στο σημείο έσπευσαν δύτες του Λιμενικού που μία ώρα μετά κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν και να τον ανασύρουν και αναγνωρίστηκε ο νεκρός ως ο άτυχος Αρχιμανδρίτης.

Απάντηση Χάρη Κοσμίδη στον Χρίστο Γιαννακάκη



Με αφορμή την ανακοίνωση του Χρίστου Γιαννακάκη , Πρόεδρου Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Οργανώσεων Παραγωγών Ημαθίας, έκανα την ακόλουθη δήλωση:

 Απάντηση στον ανησυχούντα φίλτατο Χρίστο Γιαννακάκη
         Οκτακόσιες σαράντα λέξεις σπατάλησε ο φίλτατος Χρήστος Γιαννακάκης στη μακροσκελέστατη ανακοίνωσή του για να μας πει τι ; Αυτό που δεν μας είπε με μια και μόνη λέξη : Κοινοτική στρεμματική αποζημίωση για την απώλεια εισοδήματος των ροδακινοπαραγωγών από το ρώσικο εμπάργκο : ΓΙΟΚ !