Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το ελληνικό μανάβικο της Αστόρια που έχει ξετρελάνει γιαγιάδες και... hipsters!

Ονομάζεται Brothers United, δηλαδή Ενωμένα Αδέρφια, και είναι το πιο μοδάτο μανάβικο της Νέας Υόρκης - Τις κλασικές κίτρινες σακούλες του κρατάνε hipsters και γιαγιάδες.
Η Αστόρια, η ελληνική γειτονιά της Νέας Υόρκης, είναι εδώ και δεκαετίες ο παράδεισος του μεσογειακού φαγητού. Όπως χαρακτηριστικά λένε οι Νεοϋορκέζοι, είναι πιο σύνηθες να βρίσκει κανείς σουβλάκια, παρά οποιοδήποτε άλλο φαστ φουντ σε κάθε τετράγωνο της γειτονιάς.

Οι Ιταλίδες δείχνουν τα στήθη τους στο... όνομα της επιστήμης!

Ημίγυμνες Ιταλίδες έχουν τρελάνει τα social media με τις selfies τους σε μία προσπάθεια να κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό επιστημονικές ανακαλύψεις και να προωθήσουν την έρευνα.
Εικόνες με πρωταγωνίστριες μισόγυμνες γυναίκες έχουν κατακλύσει το Διαδίκτυο. Ολα γίνονται υπέρ του blog που δημιουργήθηκε για την εκστρατεία «Τα στήθη για την επιστήμη (Tette Per La Scienza)» με εμπνευστή την 30χρονη Lara Tait που έφτιαξε αυτή τη σελίδα με στόχο να ενημερώσει τους άλλους σχετικά με τις επιστημονικές εξελίξεις.

Όταν η φύση συναντά την διακόσμηση



Που θα σε πάω αυτή την φορά; 
Σε τόπους μαγικούς, παραμυθένιους γεμάτους από πολύχρωμα λαμπιόνια, κουδούνια, τρίγωνα και μελωδίες αγγελικές. Όχι, δεν εννοώ το χωριό του Άι Βασίλη άλλωστε δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους παραμύθια. Φαντάσου εσένα με μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι να χαζεύεις την βροχή από το παράθυρο σου, μουσικές να ντύνουν γλυκά τον χώρο και τα ζεστά κουλουράκια της μαμάς από την κουζίνα να σπάνε την μύτη σου. Γιατί τι είναι τα Χριστούγεννα τελικά; 

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΕΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ... Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟ 2500 ΕΩΣ 5000 ΧΡΟΝΙΑ!!!


Στο χωριό Βούβες του Δήμου Κολυμπαρίου των Χανίων βρίσκεται η αρχαιότερη ελιά της γης. Με περίμετρο κορμού 12,5 μέτρα, διάμετρο 3,64 μέτρα και εμβαδόν 11,45 μ2 προσδιορίζεται ηλικιακά στα 2500-5000 έτη περίπου.

Η σημασία της επισημάνθηκε το 1922 από το νομαρχιακό σύμβουλο Πολυχρόνη Πολυχρονίδη, ο οποίος τη διακήρυξε διατηρητέο μνημείο της φύσης με αρ. απ.105497/6459/1986 (656/ΤΒ/1986).

«Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι για όλους» στην Π.Ε. Πέλλας



Μετά από τέσσερις επιτυχημένες δράσεις συγκέντρωσης τροφίμων και άλλων αγαθών, το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ν. Πέλλας, που εκπροσωπείται από την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, την Π.Ε. Πέλλας, τους Δήμους Έδεσσας, Πέλλας, Αλμωπίας και Σκύδρας, τις εθελοντικές ομάδες Έδεσσας, Καλής, Αμπελιών, Γιαννιτσών, την Περιφερειακή Εφορία Προσκόπων Πέλλας, το Σωματείο Εμπόρων Επαγγελματιών & Βιοτεχνών Ν. Πέλλας και άλλων μελών πραγματοποιεί συγκέντρωση Τροφίμων - Παιχνιδιών – Ειδών Υγιεινής την Παρασκευή 12 & το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου (σε όλους τους Δήμους) και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου (Έδεσσα και Γιαννιτσά).

Αγρυπνίες σε Έδεσσα και Γιαννιτσά εις τιμήν και μνήμη του Όσιου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου



Εις τιμήν και μνήμην του Όσιου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, τον οποίον πρόσφατα η Εκκλησία μας κατέταξε μεταξύ των Αγίων Της και τιμά στις 2 Δεκεμβρίου, θα τελεσθούν Ιερές Αγρυπνίες στην Έδεσσα και στα Γιαννιτσά.

Την Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου το βράδυ:
- Στις 9.00 μ.μ. θα τελεσθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.
- Στις 8.30 μ.μ. - 1.00 π.μ. θα τελεσθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών.

Εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 30/11 στην Έδεσσα για την Μακεδονία



Η κ.Μαρία Μαντουβάλου, ομιλήτρια της εκδήλωσης

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Εδέσσης υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας θα πραγματοποιήσει εορταστική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως (απέναντι από τον Ψηλό Βράχο) για την Μακεδονία μας.

Εργαζόμενοι Δήμου Πέλλας: «Αν δεν αντιδράσουμε ΤΩΡΑ θα γίνουμε συνυπεύθυνοι της δημιουργίας του μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν»



Ο Σύλλογός μας δηλώνει την ικανοποίηση του από την ανταπόκριση των συναδέλφων στην απεργία. Παρά το καλλιεργούμενο κλίμα ηττοπάθειας και ραγιαδισμού οι εργαζόμενοι του Δήμου ανταποκρίθηκαν στο απεργιακό κάλεσμα.
Ενωμένοι συλλογικότητες αλλά και απλοί πολίτες πραγματοποίησαν επιτυχημένα απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών.  Ειδικότερα συγχαίρουμε τον δικηγορικό σύλλογο για την μαζική παρουσία των μελών του στις απεργιακές εκδηλώσεις.

ΑΔΕΔΥ Πέλλας για την απεργία της 27ης Νοεμβρίου



Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ του Νομού Πέλλας χαιρετίζει τους εργαζόμενους της χώρας, που διατράνωσαν σε όλες τις πλατείες της πατρίδας μας, την ΑΝΤΙΘΕΣΗ και την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στη μνημονιακή λαίλαπα που ισοπεδώνει την κοινωνία, που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, που εξαθλιώνει κάθε μέρα που περνά μεγαλύτερα κομμάτια του λαού μας, σε μια πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα και το λαό μας σε βαθιά ανθρωπιστική κρίση, σε μια πολιτική που οδηγεί σε φτώχια, ανέχεια, εξαθλίωση, ανεργία, αστέγους, μετανάστευση.

Το 53% εκτός εργασίας πάνω από έναν χρόνο



Το 53% των άνεργων νέων στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο, μόλις το 20% είναι εγγεγραμμένοι και έχουν κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ ενώ τον ρόλο του υποστηρικτή αναλαμβάνει η οικογένεια, καθώς εφτά στους δέκα άνεργους νέους δέχονται σημαντική βοήθεια για να επιβιώσουν.

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν από έρευνα και παρουσιάστηκαν, σήμερα, στο συνέδριο "In4Youth - Διαδικασίες ένταξης στην αγορά εργασίας των νέων σε περίοδο οικονομικής κρίσης", που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας προτείνει για τον Δεκέμβριο



Δεκέμβρης μήνας. Πλησιάζουν μέρες γιορτής και σχόλης. Αλλά με τη σκέψη και τη φροντίδα μας, βεβαίως, στον αδύναμο συνάνθρωπό μας, όπως μας καθοδηγεί το χριστουγεννιάτικο πνεύμα.
Την περίοδο αυτή, το βιβλίο, είτε ως μέσο γνώσης ή διαφυγής από την καθημερινότητα είτε ως δώρο, παίρνει την ανιούσα.
Ας δούμε, λοιπόν, με την ευκαιρία, τα βιβλία που έχει να μας προτείνει για ανάγνωση, στον τελευταίο χρονιάτικο μήνα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σκύδρας:

Ο Κάμερον διώχνει τους Ευρωπαίους μετανάστες: Αν δεν βρείτε δουλειά σε έξι μήνες, φεύγετε



Ο Ντέιβιντ Κάμερον σκληραίνει την στάση του για τους παράνομους μετανάστες και την μετανάστευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση καλώντας όλους τους ηγέτης των 28 κρατών-μελών να στηρίξουν την «λογική» πρόταση του, όπως είπε, και να περιορίσουν τις παροχές πρόνοιας για όλους όσους εισέρχονται στις χώρες.
Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ξεκαθάρισε πως στο μέλλον, η μετανάστευση θα είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που θα θέτει στο τραπέζι η χώρα του ενώ δεν «αποκλείει

Την Παρασκευή 5/12 ο Χριστουγεννιάτικος χορός του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών



Μία υπέροχη βραδιά με πολύ χορό, ζωντανή μουσική, δώρα αλλά και πολλές άλλες εκπλήξεις σας υπόσχονται οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών στον Χριστουγεννιάτικο Χορό τους την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

8:30μ.μ. στοDream Café”.


Πατήστε εδώ για να δηλώσετε συμμετοχή.

Ανακοίνωση της Περιφ. Κ.Μακεδονίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS στις 1 Δεκεμβρίου



Με αφορμή τη 1η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το διάστημα από το 2011 έως το 2015 η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS θα έχει ως κύριο θέμα το: «γνωριμία με το Μηδέν, μηδενίζουμε …τις νέες μολύνσεις, τους θανάτους, τις διακρίσεις».

Σκάνδαλο Bατοπεδίου: Στο σκαμνί Εφραίμ και άλλοι 13



Το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δείχνει οριστικά ο Άρειος Πάγος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου σε 14 πρόσωπα, απορρίπτοντας την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γεώργιος Μποροδήμος κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών που είχε παραπέμψει τους κατηγορουμένους. Σύμφωνα με το βούλευμα, οι ενέργειες και οι πράξεις των 14 έπληξαν τα συμφέροντα του ΔημοσίουΈπειτα από αυτήν την εξέλιξη, ο χρόνος αρχίζει να μετρά αντίστροφα, αφού

Άνεργοι-ανασφάλιστοι: Ποιοι δικαιούνται βιβλιάριο ασθενείας



Τη δυνατότητα να αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας δίνει σε ανασφάλιστους και άνεργους η νομοθεσία
Το βιβλιάριο αφορά όσους είναι ανασφάλιστοι λόγω ανεργίας, χρεών, διακοπής επαγγέλματος, αλλά και όσους δεν έχουν ανοίξει ποτέ στο παρελθόν καρτέλα ενσήμων.
Εκτιμάται ότι με τις συγκεκριμένες διατάξεις, πάνω από 1,5 εκατομμύριο πολίτες μπορούν να αποκτήσουν βιβλιάριο ασθενείας.

Το βιβλιάριο θα ανανεώνεται κάθε 6 μήνες, με ανώτατο χρονικό διάστημα ισχύος τα 2 χρόνια.

Οι πέντε κατηγορίες δικαιούχων βιβλιαρίου ασθενείας είναι οι εξής: 

Δήλωση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τρφίμων στα ΜΜΕ μετά τη συνάντηση με τους κτηνοτρόφους.



Είχαμε μια ειλικρινή, διεξοδική και σε βάθος συζήτηση με την Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων, καθώς για μας - και το έχουμε αποδείξει έμπρακτα με όλες τις προσπάθειες που καταβάλαμε και με αποφάσεις που λάβαμε τους τελευταίους μήνες - ο κτηνοτροφικός κλάδος αποτελεί κομβικό στοιχείο στην ανάκαμψη και ανάπτυξη του αγροτικού μας τομέα.
        Ακούσαμε με κατανόηση τα προβλήματα που ανέπτυξαν και τα αιτήματα που μας υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων και τους δώσαμε ξεκάθαρες και χωρίς υπεκφυγές απαντήσεις. Δεν είναι στην πρόθεσή μας να ωραιοποιήσουμε καταστάσεις, ούτε να δίνουμε υποσχέσεις δίχως αντίκρισμα.

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 10 μονάδες της ΝΔ



Προβάδισμα 10 μονάδων έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Palmos Analysis για λογαριασμό του TVXS.Συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 27,4%, η Νέα Δημοκρατία 17,4%, ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με 6,6%.Οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι για το αν Σαμαράς και Τσίπρας πρέπει να συναντηθούν για να συμφωνηθεί το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, μετά από εκλογές.

Αύξηση του ΦΠΑ μόνο στα ξενοδοχεία αντιπροτείνει στην Τρόικα η κυβέρνηση



Τι προβλέπει το τελικό σχέδιο που διαμορφώθηκε μετά την σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Χαρδούβελη - Η ελληνική πλευρά δέχεται να αυξηθούν τα όρια ηλικίας για όσους βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη - «Κόκκινη γραμμή» η άρνηση για νέες περικοπές σε κύριες συντάξεις

Την αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία αποφάσισε να προτείνει η ελληνική πλευρά στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, προκειμένου να κλείσει εγκαίρως η συμφωνία και να επιστρέψουν οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Ελλάδα. 

Πώς θα είναι το νέο Δημοτικό;Οι προτάσεις Λοβέρδου.



Ο  υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε τις προτάσεις για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στα δημοτικά σχολεία. Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την δυνατότητα να συνδιαμορφώνουν την εκπαιδευτική ύλη. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν στον κανονισμό λειτουργίας του σχολείου και δημιουργούνται συνθήκες ξεκούρασης και παιχνιδιού για τους μικρούς μαθητές. Συγκεκριμένα, η πρόταση του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε και θα

Ο Χανιώτης που… έσπασε τα νεύρα των εισπρακτικών



Με τα… νεύρα των εισπρακτικών εταιρειών, αλλά και συγκεκριμένης τράπεζας, θέλησε να “παίξει” ένας Χανιώτης οφειλέτης κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του καταναλωτικού του δανείου.
Η εμπειρία του καταναλωτή, που θα μπορούσε κάλλιστα να θυμίζει ιστορία καθημερινής τρέλας για όσους χρωστούν έστω και ένα καταναλωτικό δάνειο σε τράπεζα, έχει ως εξής:
Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν ο καταναλωτής είχε ακόμη 8 δόσεις μέχρι να

3ο Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα τους τρόπους αντιμετώπισης σύγχρονων ζητημάτων στο οικογενειακό περιβάλλον



Το Λύκειον των Ελληνίδων Γιαννιτσών σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., για δεύτερη χρονιά φέτος, διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε γυναίκες που επιθυμούν να διευρύνουν τις δεξιότητές τους, για την αντιμετώπιση σύγχρονων ζητημάτων που προκύπτουν στο προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον. Το θέμα του 3ου Βιωματικού Εργαστηρίου αφορά στην αντιμετώπιση των σύγχρονων φαινομένων του σχολικού εκφοβισμού και του εθισμού στο διαδίκτυο.

«Φωτιά» στο πολιτικό σύστημα έβαλαν οι καταγγελίες χρηματισμού



Σάλος στο πολιτικό σκηνικό έχει ξεσπάσει από την καταγγελία της Σταυρούλας Ξουλίδου ότι της προσέφεραν τηλεφωνικά και μέσω facebook χρήματα για να εξαγοράσουν την ψήφο της στην επικείμενη προεδρική εκλογή. 

Χθες τόσο η Σταυρούλα Ξουλίδου, όσο και ο Παναγιώτης Μελάς κατέθεσαν στον εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, στο πλαίσιο της επανέναρξης της δικαστικής έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών εν όψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. 

"Γατάκι" η κυβέρνηση, ψηφίζει τις εντολές της Τρόικας.Έρχονται νέα μέτρα.



Πίσω σε πολλά από αυτά τα οποία αποτελούσαν κόκκινη γραμμή φαίνεται να κάνει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στις επόμενες ώρες θα αποσταλούν στους δανειστές οι νέες προτάσεις μας για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού.
Η Αθήνα μιλάει για σύγκλιση και για γεφύρωμα του χάσματος με την τρόικα, ενώ από την τρόικα το σχόλιο είναι «ουδέν σχόλιο». Από την Αθήνα επίσης ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 29/11



Απαγόρεψε σε οποιαδήποτε άλλη ιδέα να σε αποσπάσει από τον στόχο

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 29 Νοεμβρίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:

Γεγονότα

1812: Τελειώνει στη Ρωσία η Μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Γερμανία: Φωτίστηκε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου


Τα φώτα του άναψε το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του κόσμου, το οποίο βρίσκεται στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η δημοτική Αρχή της πόλης.
Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της έβδομης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, η οποία βρίσκεται στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί το κέντρο της, έχοντας ύψος 45 μέτρων, είναι το ψηλότερο στον κόσμο.

Αόρατη ασπίδα προστατεύει τη Γη από την επίθεση ηλεκτρονίων

Μια αόρατη ασπίδα ανακάλυψαν οι επιστήμονες πάνω από την ατμόσφαιρα της Γης και σε απόσταση περίπου 11.500 χιλιομέτρων παρομοιάζοντάς την με τα «δυναμικά πεδία στο Star Trek».

Σύμφωνα με το «Front Line Desk», η ασπίδα ανακαλύφθηκε στις ζώνες ακτινοβολίας Van Allen, δύο δακτυλίων που βρίσκονται πάνω από τη Γη και είναι γεμάτα με υψηλής ενέργειας ηλεκτρόνια και πρωτόνια.

Στην Αυστραλία έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια - ΦΩΤΟ

Στον Αυστραλό Ντέιβιντ Ρίτσαρντς ανήκει από την Πέμπτη το Ρεκόρ Γκίνες για τον στολισμό με τα περισσότερα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια LED.

Με περίπου 1,2 εκατ. λαμπιόνια ο Ρίτσαρντς κατασκεύασε ένα τρισδιάστατο σχέδιο τριών χριστουγεννιάτικων δέντρων έκτασης 3.865 τετραγωνικών μέτρων. Αν κάποιος άπλωνε τα λαμπιόνια θα κάλυπτε μια απόσταση 120χλμ.

Οι κίνδυνοι που "κρύβουν" τα σεξουαλικά βοηθήματα

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες η χρήση σεξουαλικών βοηθημάτων μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική ζωή του ζευγαριού, υπό την προϋπόθεση ότι η χρήση τους θα βοηθήσει και δεν θα αντικαταστήσει τον/τη σύντροφο.

Ωστόσο, τα σεξουαλικά βοηθήματα δεν παύουν να κρύβουν κινδύνους για την υγεία, όπως:

«Προσφέρει 250 εκατ. ευρώ η Τσέλσι για Μέσι»



Η Daily Express αναφέρει σε δημοσίευμα της πως ο Λιονέλ Μέσι παραμένει δυσαρεστημένος για το γεγονός πως οι ετήσιες απολαβές του είναι κατά 3.7 εκ. ευρώ μικρότερες από του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, η τιμή πώλησης που έχει θέσει η Μπαρτσελόνα είναι κοντά στα 250 εκ. ευρώ, ποσό που σκέφτεται να καταβάλει ο “ισχυρός άνδρας” της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς έχοντας την στήριξη της Adidas που αποτελεί τον χορηγό των “blues”.

Ευρωμπάσκετ- Στο 3ο γκρουπ η Εθνική



Η FIBA ανακοίνωσε τα γκρουπ δυναμικότητας της κλήρωσης του Ευρωμπάσκετ του 2015, με την Ελλάδα να παίρνει τη θέση της στο τρίτο μαζί με την Τουρκία, τη Λετονία και την Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Στο πρώτο παραμένουν οι Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία και Κροατία, ενώ στο δεύτερο παρατάσσονται οι Σλοβενία, Ουκρανία, Σερβία και Φινλανδία.