Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Στον εισαγγελέα η Στ. Ξουλίδου των ΑΝΕΛ για τα 3 εκατ. του "κουμπαρά"



Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλιδου, είναι η πρώτη μάρτυρας που θα εξετάσει σήμερα το μεσημέρι ο εισαγγελέας Εφετών Πάν. Παναγιωτόπουλος, στην επανεκκίνηση της δικαστικής έρευνας για την απόπειρα δωροδοκίας πολιτικών προσώπων ενόψει της προεδρικής εκλογής, που  ανασύρθηκε  από το αρχείο μετά την παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Η κ.  Ξουλίδου  σε τηλεοπτική εκπομπή στο Blue Sky κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας της για να αλλάξει πολιτικό στρατόπεδο, καταγγελία την οποία επιβεβαίωσε τηλεφωνικά κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Π. Καμμένος. Από τη στιγμή εκείνη και μετά ξεκίνησε ένα απίστευτο γαϊτανάκι καταγγελιών: 

- Η κ. Ξουλίδου είπε επί λέξει πως «γαλάζιο στέλεχος μου πρότεινε χρηματικό ποσό για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας». Όπως είπε,  σε τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της έγινε η πρόταση «με την οποία θα έλυνε το οικονομικό πρόβλημα της ζωής της» και προσέθεσε ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο της ανέφερε ότι «τα ποσά για αυτές τις περιπτώσεις φτάνουν τα 2 με 3 εκατομμύρια».

-Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού βουλευτή του κόμματός του, διευκρινίζοντας ότι «υπάρχει βουλευτής στους ΑΝΕΛ που μου ομολόγησε ότι του προσφέρθηκαν 3 εκατ. ευρώ για να ψηφίσει για την άλλη πλευρά κατονομάζοντας στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου (KONTRA) κομματικό στέλεχος της ΝΔ.

-Μάλιστα, όπως είπε  ο κ. Καμμένος το συγκεκριμένο κομματικό στέλεχος της ΝΔ φέρεται να είναι στενός συνεργάτης ενός υπουργού και ενός υφυπουργού της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ φέρεται επικεφαλής τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας. Σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή η κα Ξουλίδου αποκάλυψε πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος της είπε πως κι άλλοι βουλευτές υπάρχουν και μάλιστα φέρεται να της είπε πως ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς έχει ήδη "δωροδοκηθεί" προκειμένου να ψηφίσει για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

-Σε αυτό το άκουσμα, στην ίδια τηλεοπτική εκπομπή παρενέβη ο Παναγιώτης Μελάς, ο οποίος έξαλλος έκανε λόγο για αισχρότητες και ψέματα, ενώ προειδοποίησε την κα Ξουλίδου πως είτε θα αποκαλύψει το όνομα προκειμένου να μπορέσει ο κ. Μελάς να κάνει μήνυση στον συγκεκριμένο άνθρωπο είτε θα κάνει μήνυση στην ίδια. Την αποκάλυψη του ονόματος έκανε πάντως ο κ. Καμμένος.

Ποιοι θα κληθούν

Προφανώς στην νέα έρευνα θα κληθούν πέραν της κας Ξουλίδου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, ο βουλευτής Π.Μελάς, και το κομματικό στέλεχος της ΝΔ που κατονομάστηκε.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο η κυρία Κουτζαμάνη είχε και πάλι παρέμβει μετά τις δηλώσεις του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης είχε επικαλεστεί δημοσίευμα της εφημερίδας KONTRA NEWS  σύμφωνα με το οποίο συγκεντρώνονται χρήματα από επιχειρηματίες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι 180 βουλευτές για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε διατάξει τότε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει τελεστή η αξιόποινη πράξη της δωροδοκίας βουλευτή.

Ωστόσο η έρευνα αυτή τέθηκε στο αρχείο καθώς  ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, με τη σύμφωνη γνώμη της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας Γεωργίας Τσατάνη, έθεσε στο αρχείο τη σχετική δικογραφία, κρίνοντας ότι δεν προέκυψε καμία ένδειξη τέλεσης ή απόπειρας τέλεσης του αδικήματος της δωροδοκίας βουλευτή.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου