Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Οι αστείες φωτογραφίες της ημέρας.




Απολαύστε.









Αυτό είναι το κόλπο για να μην χαλάνε οι μπανάνες σας -ΒΙΝΤΕΟ



Το αγαπημένο φρούτο πολλών είναι η μπανάνα, ωστόσο μαυρίζουν γρήγορα καταλήγοντας συχνά στον κάδο των απορριμάτων.
Ευτυχώς, υπάρχει ένα κόλπο που καθυστερεί την διαδικασία ωρίμανσης, ώστε να διαρκούν περισσότερο.
Το μυστικό είναι να μην αφήσετε τις μπανάνες να «βγάλουν» από το κοτσάνι ένα φυσικό

Λευκό μούρο: Η υπερτροφή που «θεραπεύει» από διαβήτη έως όγκους



Μπορεί πολλοί να το γνώριζαν σαν φρούτο ή απλά να το είχαν ακουστά, ωστόσο ερευνητές εξέτασαν πολύ προσεκτικά τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το λευκό μούρο στον οργανισμό του ανθρώπου.
Έχουν γλυκια γεύση και είναι πλούσια σε βιταμίνη C και Ε, ανθοκυανίνες, φυτοχημικά, που ευθύνονται για τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες τους. Τα λευκά μούρα έχουν περισσότερη περιεκτικότητα σε κάλιο από μια μπανάνα (776mg ανά 100γρ). Μια

Εκλογές στις ΗΠΑ: Προβάδισμα έξι μονάδων για τη Χίλαρι



Σαφές προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων φέρεται να διατηρεί η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον έναντι του ανταγωνιστή της υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση που διενεργήθηκε. Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters σχεδόν το 41% του δείγματος

Ζητείται υπάλληλος να… πίνει μπίρες! Μισθός 64.650$



Mε μια μικρή αγγελία που απευθύνεται στους λάτρεις του αλκοόλ (και όχι μόνο), το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας μπορεί να προσφέρει σε έναν τυχερό τη δουλειά των ονείρων του: να πίνει τσάμπα μπίρες και να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, λαμβάνοντας επιπλέον ετήσιο μισθό ύψους 64.650 δολαρίων.

Αστυνομικός με μπικίνι εξουδετερώνει κλέφτη [εικόνα]



Τον μπελά του βρήκε ένας κλέφτης καθώς επιχείρησε να κλέψει το κινητό μιας αστυνομικού που έκανε ηλιοθεραπεία σε πάρκο της Στοκχόλμης. Η αστυνομικός, φορώντας μόνο το μαγιό της, μια και ήταν εκτός υπηρεσίας όρμηξε στο επιτήδειο μόλις αντιλήφθηκε ότι το ακουμπισμένο στην πετσέτα της κινητό είχε εξαφανιστεί. Οπως δήλωσε και στην εφημερίδα Aftonbladet, η Μικαέλα Κέλνερ, θα ορμούσε στον κλέφτη ακόμα και αν ήταν γυμνή. 

Τα χειρότερα σενάρια με την Τουρκία...έπονται.Πόσο έτοιμη είναι η Ελλάδα;



Το αποτυχημένο πραξικόπημα στη Τουρκία προκάλεσε σειρά τεκτονικών μετατοπίσεων, στις γεωπολιτικές πλάκες της Ευρασίας και της Μέσης Ανατολής, που ακόμα βρίσκονται σε εξέλιξη. Η σημαντικότερη εξ αυτών είναι η ανοιχτή εχθρότητα του «πληγωμένου σουλτάνου» προς τις ΗΠΑ και η πρόθεσή του να πλεύσει προς την αγκαλιά της Μόσχας. Αν η συγκεκριμένη τουρκική στροφή αποκτήσει διάρκεια τότε βρισκόμαστε στην αρχή μιας

Ερώτηση Ευρωβουλευτών του KKΕ για την κατάργηση επιστροφής ΦΠA των αγροτών



Mε την κατάργηση επιστροφής ΦΠA 3% και τον αποκλεισμό πολλών αγροτών από το ειδικό καθεστώς ΦΠA συνεχίζουν κυβέρνηση ΣΥΡΙZA - ANΕΛ και ΕΕ την επίθεση σε βάρος των φτωχών αγροτών, τονίζει ο ευρωβουλευτής του KKΕ Σωτήρης Zαριανόπουλος σε ερώτησή του για το θέμα αυτό προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
H ερώτηση έχει ως εξής :

Δείτε ποια εταιρεία διακινούσε ελαιόλαδο-δηλητήριο σ'ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.



Δίκτυο διακίνησης νοθευμένου ελαιόλαδου στη βόρεια Ελλάδα εντόπισε στη Θεσσαλονίκη ο ΕΦΕΤ και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία ξεκίνησε η διαδικασία εξάρθρωσής του.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΕΦΕΤ Κεντρικής Μακεδονίας, συνεργαζόμενη τόσο µε τη Χημική Υπηρεσία Μακεδονίας – Θράκης (υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α’) που διεξήγαγε τις χηµικές αναλύσεις όσο και με την Υποδιεύθυνση Οικονομικής

Συνέντευξη της νέας παίχτριας του ΠΑΟΚ Αναστασίας Παναγιωτίδου στο Πέλλα Δώθε



Την πρώτη της συνέντευξη ως παίχτρια της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ παραχώρησε η νεαρή ταλαντούχα αθλήτρια από τα Γιαννιτσά Αναστασία Παναγιωτίδου στις φίλες και τους φίλους αναγνώστες του Πέλλα Δώθε.

Η Αναστασία η οποία αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό εξτρέμ, κατάφερε να ξεχωρίσει με την παρουσία της τόσο στην ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην οποία όπως αναφέρει γαλουχήθηκε, όσο και στο τελευταίο σχολικό πρωτάθλημα όπου με την ομάδα του σχολείου της έφτασαν μέχρι και την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος, εκπροσωπώντας την χώρα στο  παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα στο Rouen της Γαλλίας.

Συνελήφθη 29χρονος στον Πύργο για τον βιασμό της αδερφής του!



Συγκλονισμένη από ένα ακόμη ενδοοικογενειακό έγκλημα σεξουαλικής φύσης είναι η κοινωνία στον Πύργο, καθώς έγινε γνωστή η σύλληψη ενός άνδρας, ηλικίας 29 ετών, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό της ίδιας της αδερφής του!
Ο φερόμενος δράστης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου και συνελήφθη την Πέμπτη (28/7) το μεσημέρι.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Έλενας Χουσνή "ΧΡΥΣΗ ΕΚΔΙΚΗΣΗ Η πτώση μιας δυναστείας"



Πώς συνδέεται η δολοφονία της κόρης ενός επιχειρηματία με την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη;
Πίσω από τους στίχους κρύβεται η προσπάθεια αποτίναξης μιας εθνικής μάστιγας μέσα από κωδικοποιημένα μηνύματα, που τρεις άνθρωποι καλούνται να ανακαλύψουν τι σημαίνουν. Ενεχυροδανειστήρια που φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια την εποχή της κρίσης, επιχειρήσεις που μεταφέρουν την έδρα τους στο εξωτερικό, σκοτεινά μυστικά μιας οικογένειας που κινεί τα νήματα του πλούτου…

Τηλεοπτικές άδειες: Ενστάσεις από τα δέκα κανάλια



Οι δέκα εταιρείες που δήλωσαν συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας κατέθεσαν την Παρασκευή ενστάσεις, την τελευταία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας,  οι προσφυγές (ενστάσεις) διαβιβάστηκαν στην Ειδική Επιτροπή Ενστάσεων του Διαγωνισμού, η οποία στη συνέχεια θα εξετάσει τη βασιμότητά τους. Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, η διαγωνιστική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά, εντός χρονοδιαγράμματος.

Τσακωμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για το αεροδρόμιο της Πάρου που έφτιαξαν... άλλοι!



Για 300 μέτρα διάδρομο που τελείωσε έπειτα από 20 χρόνια λόγω και της εργασίας πολλών εθελοντών και έναν πύργο ελέγχου που δώρισε η Aegean, στην κυβέρνηση κάνουν λες και ολοκλήρωσαν το έργο του... αιώνα - Πόλεμος ανακοινώσεων με τη ΝΔ
Μια ανώφελη σύγκρουση, χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, που μόνο θλίψη και ντροπή μπορεί να προκαλέσει γύρω από το ποιος έφτιαξε το νέο αεροδρόμιο της Πάρου, βρίσκεται σε εξέλιξη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να τσακώνονται για το ποιος κατάφερε να ολοκληρώσει το νέο αεροδρόμιο στο νησί των Κυκλάδων.

Τα σχέια του Τράμπ για την Ελλάδα.Πώς αποκαλεί τη χώρα μας.



Όλα τα… καλά για την χώρα μας έχει στο μυαλουδάκι του o υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σε περίπτωση που εκλεγεί.
Την πρόθεσή του αν γίνει Πρόεδρος να μπλοκάρει περαιτέρω χρηματοδότηση χρεοκοπημένων ευρωπαϊκών κρατών μέσω του ΔΝΤ, έχει εκφράσει ουκ ολίγες φορές σε αλλεπάλληλες συσκέψεις που έχει τακτικά με στελέχη της οικονομικής του πολιτικής.
Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Τραμπ παρομοιάζει συχνά την Ελλάδα με «βαρέλι χωρίς πάτο»,

Γιάννης Σηφάκης: Να ενταχθούν οι Ομάδες Παραγωγών της Πέλλας στο φετινό πρόγραμμα δωρεάν διάθεσης ροδακίνων και νεκταρινιών σε ευπαθείς ομάδες



Υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του κατ’ εξουσιοδότηση κανονισμού έκτακτων μέτρων στήριξης για τους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών.
Οι ποσότητες που θα ενισχυθούν ανά κατηγορία ( μαζί με την κατανομή των συμπληρωματικών ποσοτήτων) είναι :

Βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Συρία -Πληροφορίες για δεκάδες θύματα



Ένα μαιευτήριο στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας βομβαρδίστηκε κι υπέστη εκτεταμένες καταστροφές την Παρασκευή γνωστοποίησε η φιλανθρωπική οργάνωση Save The Children. 
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που επικαλείται πηγές από το σημείο, η αεροπορική επιδρομή διεξήχθη κοντά στο νοσοκομείο στην περιοχή Καφάρ Τακαρίμ και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα διοικητής των τζιχαντιστών.

ΔΕΗ: Παράταση έως τέλος Σεπτεμβρίου στην προθεσμία διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών



Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος διακανονισμού των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις και χωρίς προκαταβολή που ξεκίνησε από την 1η Απριλίου 2016, η ΔΕΗ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τους 290.000 πελάτες της που έσπευσαν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Αναλυτικότερα, η Επιχείρηση "δίνει την ευκαιρία και στους υπόλοιπους 1,5 εκατ. πελάτες της να ρυθμίσουν τις οφειλές τους παρατείνοντας την ισχύ του παραπάνω προγράμματος μέχρι 30 Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα είναι η «πρωταθλήτρια Ευρώπης» στην ανεργία με 23,3%



Στο 23,3% ανήλθε η ανεργία στην Ελλάδα (στοιχεία Απριλίου 2016) σύμφωνα με την έκθεση που παρουσίασε σήμερα η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Όπως αναφέρει η Eurostat, η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση των κρατών – μελών αναφορικά με την ανεργία, ενώ ακολουθείται από την Ισπανία με 19,9%.
Συνολικά η ανεργία στην Ευρωζώνη τον Ιούνιο του 2016 παρέμεινε σταθερή στο 10,1%,

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 30/7

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 30 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Aνοιχτή επιστολή εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών Γιαννιτσών



  Σε μια εποχή που η επιχειρηματικότητα και ο ελεύθερος επαγγελματίας δοκιμάζεται βάναυσα και απειλείται με αφανισμό, είναι εντελώς αυτοκατοστροφικό και επιζήμιο ο κλάδος να επιτρέπει φαινόμενα εκφυλισμού και αποδυνάμωσης. Έκπληκτοι διαπιστώσαμε πως «εν κρυπτώ» και σε άγνοια της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του μεγαλύτερου εμπορικού συλλόγου της Πέλλας, το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο χρησιμοποιώντας προσχηματικά και πάντα κατά το δοκούν καταστατικές διατάξεις, διεξήγε εκλογές δια του τηλεφώνου στις αρχές Ιουνίου.

Εκδηλώσεις κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο 2016 στην Πέλλα



Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει κάθε χρόνο την αυγουστιάτικη Πανσέληνο και διοργανώνει εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό και σας προσκαλεί την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016, στις 21:00 να απολαύσουμε το ολόγιομο φεγγάρι στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Χάκερς θα μπορούσαν να ανοιγοκλείνουν τα φώτα στο σπίτι σας!



Eρευνητές ασφαλείας ανακάλυψαν πρόσφατα 9 ευπάθειες σε μια σειρά λαμπτήρων της εταιρείας Osram, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης με το διαδίκτυο
Η σειρά Lightify της Osram αποτελείται από λαμπτήρες οι οποίοι συνδέονται στο Ίντερνετ και ο χρήστης μπορεί να έχει τον έλεγχό τους μέσω μιας εφαρμογής στο smartphone του. Ένας ειδικός σε θέματα ασφαλείας δήλωσε στο BBC ότι η Osram έχει κάνει ένα «στοιχειώδες» λάθος.

H καρδιοπάθεια θερίζει τους αστροναύτες που ταξίδεψαν στη Σελήνη



Σε μια εξέλιξη που θα πρέπει να ανησυχήσει τους επίδοξους ταξιδιώτες στον Άρη, μελέτη της NASA αποκαλύπτει ότι ο κίνδυνος θανάτου από καρδιοπάθεια είναι πενταπλάσιος από το κανονικό για τους αστροναύτες των αποστολών Apollo στη Σελήνη. Αιτία δεν μπορεί παρά να ήταν η κοσμική ακτινοβολία.

Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ανησυχητικά αλλά όχι τελεσίδικο, αφού το δείγμα της μελέτης ήταν μικρό: μέχρι σήμερα, μόλις 24 αστροναύτες έχουν ταξιδέψει σε απόσταση άνω των μερικών εκατοντάδων χιλιομέτρων από τη Γη, πέρα από την προστασία του γήινου μαγνητικού πεδίου.

Γιαννιτσά: Συνελήφθη κατάδικος για εμπρησμό από πρόθεση



Συνελήφθη κατάδικος στα Γιαννιτσά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση Κακουργιοδικείου.
Πρόκειται για 26χρονο Αλβανό, ο οποίος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών σε κάθειρξη 10 ετών για εμπρησμό από πρόθεση, πράξη που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2010, όταν κρατείτο σε αστυνομικό τμήμα του Περιστερίου, στην Αθήνα, θέτοντας με την ενέργεια αυτή σε κίνδυνο τις ζωές των συγκρατουμένων του.

Σε εφαρμογή ο νέος αναπτυξιακός νόμος από τον Σεπτέμβριο



Την αναπτυξιακή της ατζέντα θα επιδιώξει να θέσει σε εφαρμογή από τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο αφενός να φέρει την οικονομία στην πολυπόθητη τροχιά ανάπτυξης και αφετέρου να μεταφέρει σε αυτό το πεδίο τη συζήτηση εν όψει των δύσκολων θεμάτων, όπως τα εργασιακά, που περιλαμβάνει η δεύτερη αξιολόγηση.

Ο εν λόγω σχεδιασμός ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, σε συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ).

Συνεχίζονται οι αυτοκτονίες των Ελλήνων.Επιχειρηματίας κρεμάστηκε με καλώδιο.



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση πως γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης» ο άτυχος άντρας βρέθηκε κρεμασμένος, με ένα καλώδιο, από τον σπιτονοικοκύρη του, στην περιοχή Νεάπολη της Ξάνθης.Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, οι έως τώρα ενδείξεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο επιχειρηματίας βρισκόταν για αρκετό καιρό στην Γερμανία

Κομισιόν: Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Ιούλιο



Το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρ' ότι επιδεινώθηκε στην ΕΕ, καθώς σημειώθηκε μεγάλη υποχώρηση του σχετικού δείκτη στη Βρετανία (στον απόηχο της ψήφου της υπέρ του Brexit).
Στην Ελλάδα, ο δείκτης (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στις 90,9 μονάδες από 89,7 τον Ιούνιο και καταγράφει την υψηλότερη τιμή το τελευταίο 12μηνο μετά από αυτή του Ιανουαρίου (91,6).

Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις



Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «53+» στο πλευρό των αλληλέγγυων κατά του Τόσκα - «Ο Ν. Τόσκας εκτέλεσε και τα καθήκοντά του με γνώμονα το καλό των πολιτών», λέει  η «Κίνηση Πράττω» του Νίκου Κοτζιά
Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η αστυνομική επιχείρηση, τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη με την οποία εκκενώθηκαν τρεις καταλήψεις κτιρίων.

Αυξάνονται οι προσφυγικές ροές προς τα ελληνικά νησιά



Συνεχίζεται η αυξητική τάση των ροών προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνικά νησιά μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.
Σύμφωνα με  τα στοιχεία του δημοσιοποίησε το Συντονιστικό για τις προσφυγικές ροές, σήμερα, Πέμπτη 28 Ιουλίου, 108 πρόσφυγες και μετανάστες αποβιβάστηκαν σε νησιά του Αιγαίου, οι 35 εκ των οποίων κατέφθασαν στη Λέσβο και οι 72 στη Χίο.
Αντίστοιχα την Τετάρτη κατέφθασαν συνολικά 129 άτομα.

Παρέμβαση – Κατάληψη στον ΕΛΓΑ της Βέροιας



Στο πλαίσιο των πρόσφατων αποφάσεων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια πραγματοποίησαν ο Σύλλογος Αγροτών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος «Μαρίνος Αντύπας» της Νάουσας και το Μπλόκο Γυψοχωρίου Πέλλας το πρωί της Πέμπτης 28/7.
Στο ψήφισμα που παρέδωσαν αναφέρονται τα εξής:Σας καλούμε σε αγωνιστική παρέμβαση και συμβολική κατάληψη των Γραφείων του ΕΛΓΑ στη Βέροια την ερχόμενη Πέμπτη 28 Ιούλη στις 11 π.μ.

Στον απόλυτο έλεγχο Ερντογάν στρατός και μυστικές υπηρεσίες.



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί οι ένοπλες δυνάμεις και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) να τεθούν υπό τον έλεγχο της προεδρίας, γνωστοποίησε σήμερα ένας Τούρκος αξιωματούχος.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η αλλαγή απαιτείται η αναθεώρηση του Συντάγματος και η αντιπολίτευση θα πρέπει να συμφωνήσει, μετέδωσαν επίσης ενημερωτικά τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, μεταφέροντας τις δηλώσεις του ίδιου του επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Ποιοι απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιάς



Καταδικαστική απόφαση βγήκε για την ελληνική κυβέρνηση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα απαλλάσσει από το φόρο κληρονομιάς για την πρώτη κατοικία τους πολίτες, μια νομοθεσία η οποία εφαρμόζεται μόνο στους υπηκόους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατοίκους Ελλάδας.
Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να εναρμονιστεί με την απόφαση του Ευρωπαϊκού

ΔΝΤ.Κάναμε τραγικά λάθη.Η Ελλάδα μπορούσε να είχε σωθεί.



Σε τέσσερα σοβαρά λάθη υπέπεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσον αφορά στους υπολογισμούς του για το πρώτο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας, όπως προκύπτει από έκθεση της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ.
Εκτός από το λάθος στους δημοσιονομικούς πολλαπλασιαστές, το οποίο έχει αναγνωρίσει το Ταμείο, τα επιπλέον λάθη που εντοπίζει το ΔΝΤ, τροφοδότησαν τον φαύλο κύκλο λήψης σκληρών δημοσιονομικών μέτρων , μεγαλύτερης ύφεσης και λήψης πρόσθετων μέτρων.

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/7





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Θεατρικό ντοκιμαντέρ «Μετάξι» από την «Δρώσα Τέχνη»

Η καλλιτεχνική ομάδα «Δρώσα Τέχνη» σε συνεργασία με τη Θεατρική Ομάδα «Ο Θίασος των Ονείρων» παρουσιάζουν το:

«Μετάξι»
Ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ για την μεταξοβιομηχανία «Χρυσαλίς» Γουμένισσας

Κυριακή 7, Δευτέρα 8 και Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 στις 9.15 μ.μ
στην εσωτερική  αυλή του Μεταξουργείου «Χρυσαλίς» στη Γουμένισσα.

Γιαννιτσά: Εξακριβώθηκε δράση εγκληματικής ομάδας από άνδρες της Ασφάλειας Γιαννιτσών

Εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 5 ατόμων για τα αδικήματα της ληστείας και των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής
Η συνολική λεία τους ξεπερνά σύμφωνα με εκτιμήσεις τις 85.000 Ευρώ

Η μεθοδική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης, εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν στη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Γιάννης Σηφάκης: Επιστρέφεται ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο για το 2013 – συμψηφίζεται με την φορολογία



Το Σαββατοκύριακο συνάντηση του με την Ομάδα Παραγωγών Κύρου «Μέγας Αλέξανδρος» στα πλαίσια συναντήσεων του με αγρότες και μεταποιητές
Το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου για το έτος 2013, η οποία θα συμψηφιστεί με την φορολογία αυτό το διάστημα. Έχουν ζητηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία και για το 2014 για να επιστραφεί άμεσα.

Στην 4η θέση ο Παπαχρηστούδης του ΝΟΓ στο 82ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Παίδων – Κορασίδων 2016



Στο Κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων διεξήχθη στις 23 και 24 Ιουλίου η Β΄ φάση του 82ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Κωπηλασίας στις κατηγορίες Παίδων – Κορασίδων, με την συμμετοχή περισσοτέρων από 300 αθλητών-τριών από 27 σωματεία όλης της χώρας. 
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών πήρε μέρος σ’ αυτό με έναν αθλητή, τον Γιάννη Παπαχρηστούδη στο σκιφπαίδων, ο οποίος κατέλαβε την 4η θέση στα 16 πληρώματα που συμμετείχαν συνολικά.

Η ακινησία μπροστά στην TV αυξάνει τον κίνδυνο πνευμονικής εμβολής



Η υπερβολική ακινησία μπροστά την τηλεόραση μπορεί να αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από θρόμβο αίματος στον πνεύμονα, προειδοποιούν Ιάπωνες επιστήμονες. Η σχετική μελέτη διεξήχθη σε δεκάδες χιλιάδες εθελοντές και έδειξε πως η αύξηση αυτή είναι δοσοεξαρτώμενη, δηλαδή όσο περισσότερη τηλεόραση βλέπει κανείς, τόσο το χειρότερο. Έτσι, η αύξηση ξεκινά από το 40% για τις πρώτες δύο ώρες τηλεθέασης για να

Νέοι μισθοί στο Δημόσιο -Ποιοι θα υποστούν μειώσεις έως 5% από Σεπτέμβριο




Αφορμή, το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το οποίο όσοι υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια θα υποστούν τις αλλαγές που υπήρξαν σε όλον τον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα.
Πρακτικά, κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό τα επιδόματα, τα ειδικά μισθολόγια από είκοσι θα γίνουν δέκα, ενώ θα διατηρηθούν τα τέσσερα επιδόματα που

Δείτε ποια κανάλια και εφημερίδες έκλεισε ο Ερντογάν



Βλέπει παντού εχθρούς - Συλλήψεις «αντιφρονούντων» δημοσιογράφων - Την ανησυχία της εξέφρασαν οι ΗΠΑ - Δημόσιες τουαλέτες θα γίνει το πατρικό του Γκιουλέν
Παρελθόν αποτελεί από την Τετάρτη το μεγαθήριο που είχε δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο των μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία και περιλάμβανε μέσα και ομίλους μέσων ενημέρωσης που ήταν άμεσα ή έμμεσα φιλικά στο τάγμα του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν.

«Εξοικονομώ κατ’ οίκον».Πως θα προχωρήσει το πρόγραμμα για χιλιάδες νοικοκυριά.



Συνολικά 105 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» για την εξυπηρέτηση 8-10.000 από τις εκκρεμείς αιτήσεις.
Η δράση, που εντάσσεται στο ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), θα ανακοινωθεί μέσα στο 2016.
 Η σχετική προαναγγελία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου του υφυπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση για τις νέες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ.

Ο Πέτρος Πεχλιβάνης στο τιμόνι του Μαδεδονικού Έδεσσας



Με τον Πέτρο Πεχλιβάνη στον πάγκο θα πορευτεί την νέα χρονιά ο Μακεδονικός Έδεσσας. Οι βυσσινί ήρθαν σε συμφωνία με τον νεαρό και φιλόδοξο προπονητή, ο οποίος θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα την καινούρια σεζόν.
Ο Πέτρος Πεχλιβάνης είναι κάτοχος πτυχίου ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο, διαθέτει δίπλωμα προπονητή Uefa B' και από το 2009 είναι προπονητής στα τμήματα υποδομής του Εδεσσαϊκού.

Πόσο ψήλωσαν οι Ελληνες τα τελευταία 100 χρόνια;



Νέα έρευνα δείχνει πόσο ψηλώσαμε όλοι μέσα σε έναν αιώνα. Οι Ολλανδοί και οι Λετονές είναι σήμερα οι ψηλότεροι άνθρωποι στον κόσμο. Οσο για τους Αμερικανούς, έπεσαν από την 1η θέση το 1960 στην 37η το 2014! Εμείς πάλι, δεν τα πήγαμε καθόλου άσχημα.
Η έρευνα έγινε από το Imperial College του Λονδίνου και αφορά άντρες και γυναίκες 18 ετών σε 200 χώρες στο διάστημα μεταξύ 1914 και 2014. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στις 26

Τουρκία: Οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίας μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα



Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία χρηματοδοτήθηκε από την αμερικανική CIA και τη διηύθυνε ένας απόστρατος στρατηγός του αμερικανικού στρατού με τη βοήθεια ενός πυρήνα στο Αφγανιστάν, διατείνεται μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα στην Τουρκία.
Πράκτορες της CIA χρησιμοποίησαν ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται σε ένα νησί ανοικτά της Κωνσταντινούπολης ως νευραλγικό κέντρο οργάνωσης του πραξικοπήματος, υποστηρίζει μια δεύτερη τουρκική εφημερίδα.

Τι αλλάζει στην νομοθεσία για τις δηλώσεις αυθαιρέτων κατασκευών



Θα δηλώνονται  πλέον και τα εξ αδιαιρέτου - Ο υπό διαμόρφωση νόμος θα δίνει το δικαίωμα σε όλους τους ιδιοκτήτες να δηλώνουν το ποσοστό που τους αναλογεί - «Το πρώτο βήμα που σχεδιάζουμε είναι να δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους ιδιοκτήτες να δηλώσουν το ποσοστό που τους αναλογεί» λένε πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος

Λύση για τις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες, επίσπευση των πολεοδομικών σχεδίων, μικρότερα πρόστιμα για τις πολεοδομικές παραβάσεις που δεν έχουν μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αύξηση των δόσεων αλλά και απλοποίηση των διαδικασιών δόμησης προβλέπει, μεταξύ άλλων, ο νέος νόμος για τα αυθαίρετα.

Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας.Της συκοφαντικής επιστολής ...το ανάγνωσμα.



Ξεχωριστή και άκρως ενδιαφέρουσα η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Για πρώτη φορά στα χρονικά συζητήθηκε εκτενώς μια ανώνυμη καταγγελία που ταχυδρομήθηκε σε αρκετούς δημοτικούς συμβούλους στις αρχές του μήνα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά τις αλλαγές αντιδημάρχων και προέδρων. Στην αρχή της διαδικασίας και ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, ο πρόεδρος του Δ.Σ κ.Πασσαλής ανάγνωσε μια

Μυστικά της Μακεδονίας για 220 εκ. Ρώσους θεατές



Στα «μυστικά» της Μακεδονίας, όπως αυτά αποτυπώνονται στη μυθολογία, τους θρύλους και τους αρχαίους ήρωές της, θα μυηθούν περίπου 220 εκατομμύρια τηλεθεατές στη Ρωσία και τις χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ), μέσα από τα πλάνα της δημοφιλούς εκπομπής «V gosti.ru», που προβάλλεται σε κυριακάτικη τηλεοπτική prime time ζώνη.