Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Δεύτεροι στον κόσμο σε χρήση του You Tube οι Έλληνες - Κολλημένοι και με το βίντεο



Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα η δημοφιλής πλατφόρμα βίντεο, είμαστε δεύτεροι στον κόσμο σε κατανάλωση περιεχομένου από το YouTube, μετά τους Σαουδάραβες! Ας προσπεράσουμε το γεγονός ότι μοιραζόμαστε την ίδια συνήθεια με τους πλουσιότερους στον πλανήτη… και να δούμε τα νούμερα, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά. 

Ο Σεβασμιότατος στην τελευταία παράκληση στα Γιαννιτσά



Την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στις 6:30 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ θα χοροστατήσει στον εσπερινό και την τελευταία Παράκληση της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Περισσότερα χρέη παρά ακόλουθοι για τον ιταλό βασιλιά του Instagram



Οι Ιταλοί αντιμετωπίζουν σήμερα με ειρωνία τα βάσανα του Τζανλούκα Βάκι, ενός πλούσιου πλεϊμπόι με σχεδόν 11 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram, τα γιωτ και τις επαύλεις του οποίου κατέσχεσε μια τράπεζα για ένα χρέος 10,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Με κοντό λευκό γένι και σώμα μαυρισμένο από τον ήλιο, μυώδες και με τατουάζ, αυτός ο κληρονόμος ενός μεγάλου ιταλικού βιομηχανικού ομίλου σκηνοθετεί τη χρυσή ζωή του ιδιόρρυθμου εκατομμυριούχου, με χορευτικά βήματα μπροστά σε πισίνες, πολυτελή αυτοκίνητα και ιδιωτικά τζέτ για βραδιές στο Σεν-Τροπέ ή το Λας Βέγκας.

Ευχαριστήριο μήνυμα Αλμωπού Αριδαίας για την παρουσία των φίλων της ομάδας στη συναυλία του Χατζηγιάννη



Ο Αλμωπός Αριδαίας ευχαριστεί όλους εσάς τους φίλους της ομάδας για τη θερμή παρουσία σας στη συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη το βράδυ της Δευτέρας. Ο χώρος της συναυλίας γέμισε κόσμο που διασκέδασε ως αργά το βράδυ. 
Η ομάδα απευθύνει ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο Δήμο Αλμωπίας για τη βοήθεια και τη στήριξη που παρείχε προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. 

Πανήγυρις Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας στην Πλατάνη



Την Τρίτη 15 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Πλατάνης τιμώντας την ιερά εικόνα της Παναγίας Ιεροσολυμίτισσας, αντίγραφο της οποίας βρίσκεται μόνιμα στον ιερό ναό. Η πρωτότυπη εικόνα βρίσκεται στο πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στη Γεθσημανή.

Η Πρόταση Νέων Ειδικοτήτων στο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για το 2017-2018



Διαμορφώθηκε η Τελική Πρόταση του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ για τις Νέες Ειδικότητες 2017-2018.
Επικοινωνείτε μαζί μας ηλεκτρονικά στέλνοντας email στο giekarid@sch.gr (για εκδήλωση ενδιαφέροντος με κινητό και ονοματεπώνυμο) ή στο messenger!
Οι σπουδές παραμένουν δωρεάν και οδηγούν σε λήψη Επαγγελματικού Διπλώματος Επιπέδου 5!

Απεβίωσε ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου σε ηλικία 113 ετών



Ο Κρίσταλ είχε γεννηθεί την 15η Σεπτεμβρίου 1903 στο Ζαρνόβ της σημερινής Πολωνίας, τρεις μήνες προτού οι αδελφοί Ράιτ πετάξουν για πρώτη φορά με ηλεκτροκίνητο αεροσκάφος.
«Ο Γισραέλ Κρίσταλ (...) απεβίωσε την Παρασκευή, έναν μήνα πριν από τα 114α του γενέθλια» έγραψε η εφημερίδα Haaretz στη διαδικτυακή της έκδοση.
Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο Ynet, είχε δύο παιδιά, εννέα εγγόνια και 32 δισέγγονα.

Με την Αναγέννηση στα Γιαννιτσά θα αγωνιστεί ο Αλμωπός μετά την αναβολή της φιλικής αναμέτρησης με τον ΠΑΟ Κουφαλίων


φώτο από αρχείο Γιώργου Θάνου

Ο Αλμωπός ανακοινώνει την αναβολή του φιλικού αγώνα με τον ΠΑΟ Κουφαλίων για λόγους ανωτέρας βίας καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν γινόταν να μεταβεί στην Αριδαία. Έτσι η ομάδα μας θα αγωνιστεί την Κυριακή στα Γιαννιτσά με αντίπαλο την Αναγέννηση. Με τιμή το Δ.Σ του Αλμωπού Αριδαίας

Kορυφώνονται απόψε οι Περσείδες, η πιο θεαματική βροχή διαττόντων του καλοκαιριού



Οι Περσείδες -που καταγράφηκαν για πρώτη φορά από Κινέζους αστρονόμους το 36 μ.Χ. - προκαλούνται από τα σωματίδια σκόνης που αφήνει πίσω της η τεράστια ουρά, μήκους δεκάδων εκατομμυρίων χιλιομέτρων, του κομήτη 109Ρ/Σουίφτ-Τατλ
Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο στην καρδιά του καλοκαιριού, το βράδυ του Σαββάτου 12 Αυγούστου προς τα χαράματα της Κυριακής, στο νυχτερινό ουρανό της χώρας μας και γενικότερα του βορείου ημισφαιρίου θα κορυφωθεί η πιο θεαματική θερινή βροχή από «πεφταστέρια», οι διάττοντες Περσείδες.

Μουσικές – χορευτικές εκδηλώσεις 15&16 Αυγούστου στο Σταυροδρόμι Πέλλας



       Μαζί με το Πανηγύρι της Παναγιάς γιορτάζουμε και τα 20 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου μας το 1997.


Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Σταυροδρομίου “Οι Γηγενείς”

καλεί όλους,

       για να γιορτάσουμε μαζί σ'ένα διήμερο Πολιτιστικών Εκδηλώσεων
        την Τρίτη 15 & Τετάρτη 16 Αυγούστου από τις 8.30' μ.μ.
στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Αλλάζει ο καιρός.Καύσωνας την ημέρα καταιγίδες το βράδυ.



Η θερμοκρασία σήμερα Σάββατο θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα αλλά από το απόγευμα αλλάζει το σκηνικό του καιρού.
Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βόρεια από το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα ενταθούν τη νύχτα, ενώ βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα δυτικά, με παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας.

Διαμαρτυρία Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων για τις δηλώσεις Βούτση



H  Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ) διαμαρτύρεται έντονα για τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Βούτση ως Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων που αναφέρονται στις έννοιες πατρίδα, θρησκεία και οικογένεια. Ουσιαστικά καταφέρεται κατά των βασικών πυλώνων της κοινωνίας ενός σύγχρονου κράτους και βεβαίως κατά του ισχύοντος Συντάγματος των Ελλήνων που είναι υποχρεωμένος μετά του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και του Προέδρου της Κυβερνήσεως να παρακολουθεί την πιστή τήρησή του.

Ο Καθηγούμενος της Ι.Μονής Οσίου Δαβίδ στην σύναξη της Ι.Μ. Εδέσσης, Πέλλης & Αλμωπίας



Την Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 πραγματοποιήθηκε Σύναξις όλων των Πνευματικών της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έδεσσα.

Προσκεκλημένος εισηγητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η αντιμετώπιση του σύγχρονου ανθρώπου από τον Πνευματικό».

«Άτυπες» οδηγίες να μην γίνονται κατασχέσεις για οφειλές κάτω από 500 ευρώ



«Άτυπες» οδηγίες έχουν δοθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) στα δικαστικά τμήματα των εφοριών να μην ενεργοποιούν τις κατασχέσεις για οφειλές κάτω από 500 ευρώ σε καμία περίπτωση, είτε βρίσκονται στα χέρια και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, είτε στα χέρια τρίτων.

Μία δασκάλα στον Μακεδονικό Αγώνα



Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 στις 20.30, η Θεατρική Ομάδα της ενορίας Αγίων Ιγνατίου και Γεωργίου Ριζοχωρίου παρουσιάζει την θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μία δασκάλα στον Μακεδονικό Αγώνα - Σκηνές από τη ζωή μιας ηρωικής δασκάλας της Καστοριάς».

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρου του Ιερού Ναού.

Το τεστ που ήθελε, ο Γιάννης που ζητούσε!



Η Ελλάδα νίκησε το Μαυροβούνιο 83-81 στο Βελιγράδι και πέρασε με καλό βαθμό το πρώτο "σοβαρό" τεστ προετοιμασίας ενόψει του Ευρωμπάσκετ. "Έλαμψαν" οι Αντετοκούνμπο, Παππάς.
Μετά τους περιπάτους στην Πάτρα, το Μαυροβούνιο αποτέλεσε αυτό ακριβώς που ζητούσε η εθνική ομάδα και συγκεκριμένα ο Κώστας Μίσσας. Ένα πολύ καλό, δυνατό τεστ σε πραγματικές συνθήκες ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 12/8

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 12 Αυγούστου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

Παχαίνει τελικά το καρπούζι;



Πολλοί νομίζουν ότι το καρπούζι δεν είναι θρεπτικό όπως τα άλλα φρούτα και λαχανικά. Έτσι έχει επικρατήσει γενικά η άποψη ότι το καρπούζι προσφέρει μόνο νερό και ζάχαρη.
Πράγματι, το 90% του καρπουζιού αποτελείται από νερό, ενώ η περιεκτικότητα του σε ζάχαρο ανέρχεται στο 5%.
Η αιτία για τη γλυκιά γεύση του καρπουζιού είναι ότι το σάκχαρο είναι η κυριότερη ουσία που του δίνει τη γεύση του, σε αντίθεση με άλλα φρούτα που έχουν περισσότερη

Πλαστικές σακούλες: Τι αλλάζει - Πόσο θα κοστίζει η χρήση τους από 1.1.2018



Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2812/10.8.2017 η με αριθμ. 180036/952/10.8.2017 Κοινή Απόφαση του Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου, της Υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου και του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γεωργίου Πιτσιλή, με θέμα:

Watch: Νέα υπηρεσία βίντεο από το Facebook



Σε μία νέα κίνηση στον χώρο του βίντεο προέβη το Facebook, η οποία το φέρνει σε ευθύ ανταγωνισμό με το YouTube, το Netflix και τα «κλασικά» τηλεοπτικά δίκτυα.
Όπως αναφέρει το BBC, οι χρήστες σύντομα θα βλέπουν ένα νέο tab, ονόματι Watch, που θα προσφέρει ένα εύρος τηλεοπτικών προγραμμάτων, κάποια εκ των οποίων θα έχουν χρηματοδοτηθεί από το ίδιο το Facebook. Το Watch θα είναι εξατομικευμένο, με σκοπό οι χρήστες να ανακαλύπτουν νέα προγράμματα/ εκπομπές, βάσει του τι παρακολουθούν οι φίλοι τους.

Εισπράχθηκαν 250 εκατ. από κρυφά εισοδήματα 62.000 φορολογουμένων



Το ποσό των 250 εκατ. ευρώ έχουν πληρώσει περισσότεροι από 62.000 φορολογούμενοι που προσήλθαν «οικειοθελώς» στην εφορία και αποκάλυψαν αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη.
Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», το 80% των φορολογουμένων που εντάχθηκαν στην ανωτέρω ρύθμιση δεν παρουσιάστηκε οικειοθελώς αλλά αντιθέτως κλήθηκε από την εφορία να δώσει εξηγήσεις, καθώς από τον έλεγχο των λιστών και των εμβασμάτων διαπιστώθηκε αναντιστοιχία δηλωθέντων και περιουσιακών στοιχείων. 

Εφτιαξαν «δυναμικό παράθυρο» που εμφανίζεται και εξαφανίζεται σε λιγότερο από ένα λεπτό



Τέτοιου είδους δυναμικά παράθυρα μπορούν μελλοντικά να μεταμορφώσουν τα σπίτια, τα γραφεία και τα αυτοκίνητα, μειώνοντας τις δαπάνες θέρμανσης και ψύξης, καθώς και την ανάγκη για «στόρια», ρολό και σκιάδια
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν ένα δυναμικό «έξυπνο» παράθυρο που μπορεί να μετατραπεί από διαφανές σε αδιαφανές και το αντίστροφο, σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Φιλική αναμέτρηση Αλμωπού - ΠΑΟ Κουφαλίων στην Αριδαία αύριο Σάββατο 12/8


Πουλούσαν ναρκωτικά με αγγελίες μέσω γνωστής ιστοσελίδας



Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). 
Ηρωίνη, χασίς και όλων των ειδών τα ναρκωτικά, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα, πωλούσαν τέσσερα άγνωστα άτομα μέσω γνωστής ιστοσελίδας αγοραπωλησιών στο διαδίκτυο.
 

Politico: Ο Τσίπρας ανάμεσα στους 6 «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του Μαδούρο



Στη λίστα με τους έξι «σκληροπυρηνικούς» υποστηρικτές του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, στην Ευρώπη περιλαμβάνει και τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα το Politico.
Όπως μάλιστα σημειώνει το περιοδικό ο κ. Τσίπρας ήταν ένας από τους λίγους Ευρωπαίους πολιτικούς που πήγαν στην κηδεία του Ούγκο Τσάβες, «Κάποτε ανέφερε τη Βενεζουέλα ως ένα αντικαπιταλιστικό μοντέλο και οι συνεργάτες του λένε ότι ο Τσάβες είναι ένας από τους ήρωές του, με τον οποίο έχει γεννηθεί την ίδια ημέρα (28 Ιουλίου)», αναφέρει χαρακτηριστικά το Politico.

Nέα μετωπική Eldorado Gold - κυβέρνησης



Με προπαρασκευαστικές ενέργειες πριν από τη σύγκρουση προσομοιάζουν οι τελευταίες εξελίξεις στο επιχειρηματικό μέτωπο που περιλαμβάνει την επένδυση της Eldorado Gold στην Ελλάδα και της θυγατρικής της Ελληνικός Χρυσός. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η λιτή ανακοίνωση από τις διοικήσεις της Eldorado Gοld και της Ελληνικός Χρυσός για την αναβολή, μέχρι νεωτέρας, των εγκαινίων στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας, που θα λειτουργήσουν έπειτα από 23 χρόνια αδράνειας και είχαν προγραμματιστεί να γίνουν την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου.

Ρυθμίσεις οφειλών προς το Δήμο Έδεσσας



Με βάση το άρθρο 52, του πρόσφατα ψηφισθέντος Ν. 4483/2017, γνωστού και ως πολυνομοσχεδίου για τους ΟΤΑ, δίνεται η δυνατότητα στους οφειλέτες του Δήμου Έδεσσας να ρυθμίσουν τα χρέη τους, που έχουν βεβαιωθεί η που θα βεβαιωθούν έως και δυο (2) μήνες μετά από την ψήφιση του νόμου.

Έρχονται αυξήσεις λόγω ΦΠΑ σε 32 νησιά του Αιγαίου



Από την 1η Ιανουαρίου - Ανάμεσά τους και η Λέσβος με την Κω που επλήγησαν πρόσφατα από τους σεισμούς
Αντιμέτωποι με την κατάργηση των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ θα βρεθούν από την 1η Ιανουαρίου οι κάτοικοι 32 νησιών του Αιγαίου για τα οποία στο τέλος του 2016 αποφασίστηκε ότι θα μπει τέλος στο «προνόμιο» αυτό μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Έως και στο 30% της αξίας τους αντέχουν να πουλήσουν οι τράπεζες τα καταγγελμένα δάνεια



Το ποσό των 14 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι τράπεζες από την πώληση των δανείων που έχουν καταγγείλει και που ανέρχονται σε 48 δισ. ευρώ. Η πώληση των δανείων αυτών πρακτικά στο 1/3 της αξίας τους δεν θα δημιουργούσε αρνητικές επιπτώσεις στα κεφαλαιακά "μαξιλάρια" των τραπεζών, όπως εκτιμούν τράπεζες και ΤτΕ.

«Όχι» στην αξιολόγηση από 50.000 υπαλλήλους νοσοκομείων



Την άρνησή τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της αξιολόγησης, την οποία χαρακτηρίζουν «παρωδία», δηλώνουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι καθολική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή ποσοστό 98%. Μέχρι τώρα 50.000 εργαζόμενοι επέστρεψαν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης σε 100 νοσοκομεία και προνοιακές μονάδες της χώρας.

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 47χρονος που αυνανιζόταν σε λεωφορείο δίπλα σε ανήλικη


φώτο αρχείο

Οργή και αγανάκτηση προκάλεσε στους κατοίκους των Γιαννιτσών Πέλλας η σύλληψη ενός 47χρονου Αλβανού, ο οποίος δεν δίστασε να ασελγήσει σε ένα ανήλικο κορίτσι μέσα σε αστικό λεωφορείο! Μάλιστα, αυνανίστηκε μπροστά σε όλους τους υπόλοιπους επιβάτες, ενώ πρόσφατα είχε παρενοχλήσει και μια ενήλικη γυναίκα!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 11/8

Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 11 Αυγούστου

Πατήσε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Μετά τα 40άρια από Σάββατο έρχεται πτώση θερμοκρασίας με καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις στα βόρεια


Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (α.α. 23/2017) που ισχύει από σήμερα Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017 έως και την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία για ένα διήμερο στη χώρα.
Πιο αναλυτικά, οι μέγιστες τιμές θα φτάσει κατά τόπους:
Σήμερα Πέμπτη (10-08-2017) και αύριο Παρασκευή (11-08-2017)
Στα δυτικά ηπειρωτικά τους 40 και τοπικά 41 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ιονίου τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

4 αλήθειες που δεν σας λένε για την απώλεια κιλών



Το να χάσετε μόλις το 5-10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.
Αλλά, σύμφωνα με τον δρ Adam Tsai από τον οργανισμό υγείας Kaiser Permanente στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καμιά φορά το να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά σε μια δίαιτα μπορεί να έχει μερικές λιγότερο προφανείς επιπτώσεις, και όχι πάντα προς το καλύτερο.