Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Στιγμές μεγαλείου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο υιός Υπουργός (Παππάς) διορίζει τον πατέρα του Πρόεδρο στον ΟΑΣΘ.



Κρατικοποίησαν τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για να τον παραδώσουν στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.! Λίγο πριν εκπνεύσει η διορία και μετά από έντονο παρασκήνιο και «πόλεμο» μεταξύ των συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ανακοίνωσε από τη Θεσσαλονίκη τη νέα διοίκηση του κρατικού πια ΟΑΣΘ. Νέος «τσάρος» του ΟΑΣΘ ο Στέλιος Παππάς, πατέρας του υπουργού
Ψηφιακής Πολιτικής.
Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε το Δ.Σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης και επίσης τα αρχικά μέλη της εταιρίας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.».
«Εβρεξε» διορισμούς χθες ο κ. Σπίρτζης και οι μοναδικοί που δεν κρατούσαν ομπρέλα ήταν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Το νέο κρατικό ΟΑΣΘ θα διοικεί εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Τα έξι μέλη διορίζονται από την κυβέρνηση κι από μία θέση καταλαμβάνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και οι εργαζόμενοι. Οι πέντε από τους έξι διορισμένους από τον κ. Σπίρτζη είτε ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ είτε συνδέονται με αυτόν. Την έκτη θέση κατέλαβε στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., ενώ το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα έχει ακόμη μία θέση στο Δ.Σ. καθώς στέλεχός του θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Συνολικά, από τα εννέα μέλη τα επτά θα είναι της κυβέρνησης, ένα από τον Δήμο Θεσσαλονίκης κι ένα από τους εργαζόμενους.
Η τοποθέτηση του Στέλιου Παππά στη θέση του προέδρου του κρατικού ΟΑΣΘ προκάλεσε πολλές αντιδράσεις εντός ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, φαίνεται ότι κάμφθηκαν και τελικά ο πατέρας του Νίκου Παππά αναλαμβάνει τα ηνία του Οργανισμού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λαμία. Είναι οικονομολόγος και διετέλεσε συντονιστής του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείται ένα από τα ιστορικότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αφού προέρχεται από τη μήτρα του Συνασπισμού, την ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ενώ ήταν και ο εκδότης του επίσημου περιοδικού της οργάνωσης. Δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού όπου γνώρισε ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Λεωνίδας Κύρκος και ο Γιάννης Μπανιάς. Στη συνέχεια, με τη διάσπαση του Ενιαίου Συνασπισμού, δεν μεταπήδησε στο ΚΚΕ, αλλά παρέμεινε στο κόμμα, δραστηριοποιούμενος για πολλά χρόνια στην περιοχή της Καισαριανής, όπου ασχολήθηκε με τα αυτοδιοικητικά δρώμενα, ενώ εργαζόταν στη ΔΕΗ, όπου ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση.
Διευθύνων σύμβουλος ορίστηκε ο πολιτικός μηχανικός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης Σάββας Παναγιωτίδης. Μέλος είναι ο νομικός Ακρίτας Καϊτατζής ο οποίος είναι επίκουρος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και διορίστηκε με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα στη θέση προϊσταμένου στο Νομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης. Μέλος και ο γνωστός ΣΥΡΙΖΑίος δικηγόρος Μανόλης Λαμτζίδης, ο οποίος είχε διεκδικήσει και την προεδρία του ΔΣΘ. Εντύπωση προκάλεσε ο διορισμός του πρόεδρου του Σωματείου Εμποδιζόμενων Ατόμων «Αναπηρία Σήμερα» Φώτη Μπίμπαση ως μέλος του Δ.Σ. Ωστόσο, θεωρείται μάλλον αναμενόμενη εξέλιξη αν αναλογιστεί κανείς ότι τον περασμένο Απρίλιο όχι μόνο παραβρέθηκε στο 1ο συνέδριο νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά καθόταν στην πρώτη σειρά δίπλα στον Νίκο Παππά και τον Πάνο Σκουρλέτη. Μέλος ορίστηκε και η δημοσιογράφος και στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ. Ολγα Γιάννη, η οποία πριν από σχεδόν ένα χρόνο είχε καταγγείλει ότι ομάδα Πακιστανών αποπειράθηκε να τη βιάσει στο ΣΕΦ.
Τον Δήμο Θεσσαλονίκης θα εκπροσωπεί η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Καλυψώ Γούλα, ενώ ο Γαβριήλ Αβραμίδης θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ο κ. Αβραμίδης είναι στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ., έχει διατελέσει βουλευτής του κόμματος, έχει περάσει σχεδόν από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τοποθετήθηκε στο Δ.Σ. με βάση την πάγια τακτική της διοίκησης της Περιφέρειας να εκπροσωπούνται όλα τα στελέχη της σε Συμβούλια.
Το Δ.Σ. του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Εργου Θεσσαλονίκης είναι: πρόεδρος ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Αβατζάς, διευθύνων σύμβουλος ο τοπογράφος-μηχανικός Ιωάννης Τσιώνας και μέλη οι Δρόσος Δρόσος (οικονομολόγος), Αντώνιος Ελευθεριάδης (τραπεζικός υπάλληλος), Αλεξάνδρος Κιτικίδης (δικηγόρος), ο περιφερειακός σύμβουλος Ευστάθιος Αβραμίδης ως εκπρόσωπος της ΠΚΜ, ο Πάρις Μπίλιας, πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, ο αντιδήμαρχος του Δήμου Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔΚΜ. Ανακοινώθηκαν επίσης τα αρχικά μέλη της εταιρίας με την επωνυμία «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης Α.Ε.» ως ακολούθως: Κυριακή Αβραμίδου, Δημήτρης Αργυρόπουλος, Ιάκωβος Σαρηγιάννης, Βαγγέλης Ζαρκάδης, Γιώργος Τοζίδης και Φίλιππος Γκανούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου