Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

4 αλήθειες που δεν σας λένε για την απώλεια κιλών



Το να χάσετε μόλις το 5-10% του σωματικού σας βάρους μπορεί να βελτιώσει τη γενική σας υγεία και να μειώσει τον κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις, όπως η καρδιοπάθεια και ο διαβήτης.
Αλλά, σύμφωνα με τον δρ Adam Tsai από τον οργανισμό υγείας Kaiser Permanente στο Κολοράντο των ΗΠΑ, καμιά φορά το να χάσετε τα ανεπιθύμητα κιλά σε μια δίαιτα μπορεί να έχει μερικές λιγότερο προφανείς επιπτώσεις, και όχι πάντα προς το καλύτερο.


1.          Το δέρμα σας μπορεί να “σακουλιάσει”: Ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν μετά από μια δραματική απώλεια βάρους είναι η χαλάρωση και το “κρέμασμα” του δέρματος. Είναι κάτι που φεύγει πολύ δύσκολα και ίσως δεν φύγει ποτέ και μπορεί να σας αφήσει απογοητευμένους με το “νέο” σας σώμα.
2.          Θα έχετε περισσότερη ενέργεια: Μια μεγάλη αύξηση της ενέργειάς τους είναι συχνά το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ως αλλαγή επάνω τους, όταν αρχίσουν να χάνουν βάρος. Η απώλεια βάρους βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα του οξυγόνου στο αίμα. Έτσι δεν θα δείτε τον εαυτό σας να του “κόβεται η αναπνοή” τόσο εύκολα, όταν ανεβαίνετε σκάλες ή όταν τρέχετε για μερικά μόλις μέτρα.
3.          Αν είχατε κατάθλιψη, η απώλεια κιλών μπορεί να μην σας βοηθήσει τελικά: Η κατάθλιψη και η παχυσαρκία (ή τα περιττά κιλά) πάνε χέρι-χέρι και το ένα “τρέφει” το άλλο. Μερικοί άνθρωποι νιώθουν καλύτερα αφότου χάσουν μερικά κιλά, αλλά αυτό δεν συμβαίνει με όλους. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που, όσα κιλά και αν χάσουν, δεν βλέπουν αξιοσημείωτη ψυχολογική βελτίωση, αφού το σωματικό τους βάρος δεν είναι η πηγή των προβλημάτων τους.
4.          Οι τροφές θα έχουν άλλη γεύση: Το να χάσετε πολύ βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα μπορεί να επηρεάσει τις γευστικές σας απολήξεις στην γλώσσα. Έρευνα του πανεπιστημίου του Στάνφορντ έδειξε ότι μετά από βαριατρική χειρουργική επέμβαση, το 87% των ασθενών ανέφερε αλλαγή στην αίσθηση της γεύσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου