Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Πρόγραμμα συμμετοχής της Ακαδημίας Basketball «Μ. Αλεξάνδρου Γιαννιτσών» σε τουρνουά


Γεμάτο είναι το πρόγραμμα της Ακαδημίας Basketball του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» Γιαννιτσών για τις μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Πιο συγκεκριμένα την Κυριακή 8 Απριλίου ταξιδεύει στην Νάουσα για να συμμετάσχει σε τουρνουά φιλικών παιχνιδιών. Στην συνέχεια, Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου ταξιδεύει στην Αλεξάνδρεια για σειρά φιλικών παιχνιδιών.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:..

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία στη Ρουάντα


Η Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία στη Ρουάντα θεσπίσθηκε με πρωτοβουλία της Αφρικανικής Ένωσης και υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 23 Δεκεμβρίου 2003, με σκοπό υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα τη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994 και να συμβάλει στην καταπολέμηση παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.
Τιμάται στις 7 Απριλίου κάθε χρόνο, με αφορμή τη μαζική εξόντωση της φυλής Τούτσι από τη φυλή Χούτου, η οποία άρχισε στις 7 Απριλίου 1994, μετά την κατάρριψη με πύραυλο του αεροπλάνου...

7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας


Κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η οποία επικεντρώνεται σε σημαντικά προβλήματα της δημόσιας υγείας που απασχολούν όλο τον κόσμο.
Η 7η Απριλίου είναι η ημερομηνία «γέννησης» το 1948 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενός εξειδικευμένου οργάνου του ΟΗΕ για θέματα Υγείας.

Πηγή  sansimera.gr

Σαν Σήμερα, 7 Απριλίου


Γιορτάζουν: Λάζαρος

Γεγονότα


529: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ιουστινιανός εκδίδει ένα θεμελιώδες νομικό σύγγραμμα, τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (Corpus Juris Civilis).
1348: Ιδρύεται στην Πράγα το Πανεπιστήμιο του Καρόλου, ένα από τα πιο παλιά ανώτατα ιδρύματα της Ευρώπης.

1885: Εκλογές διεξάγονται στην Ελλάδα. Νικητής αναδεικνύεται ο Θεόδωρος Δηλιγιάννης....

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Επίσκεψη σε 151 μουσεία από 40 χώρες με ένα «κλικ»


Στην εποχή της κρίσης τα ταξίδια γίνονται χαζεύοντας τον χάρτη. Ενα «κλικ» στον παγκόσμιο χάρτη του Google Art Project, όμως, αρκεί όχι μόνο για να ταξιδέψει κανείς με τον νου, αλλά και για να επισκεφθεί τα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου καθώς 151 μουσεία από 40 χώρες «εκθέτουν» στο Διαδίκτυο 32.470 έργα τέχνης που διηγούνται 14.000 χρόνια ιστορίας.

Στο πρόγραμμα, που δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα και ούτε θα συνοδεύεται από διαφημίσεις και το οποίο παρουσιάστηκε χθες επισήμως στην Ελλάδα παρουσία του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλου Γερουλάνου, συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς...

«Διαγαλαξιακό μετρό» από τα Γιαννιτσά


Η Παναγιώτα Καντή κατάγεται από τα Γιαννιτσά, έμαθε Φυσική στα Ιωάννινα και με το μυαλό της σχεδιάζει σταθερές και αξιόπιστες διαστημικές σκουληκότρυπες, προκαλώντας το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας των αστροφυσικών.

Το εβδομαδιαίο περιοδικό New Scientist στο τεύχος της 10ης Μαρτίου 2012 είχε τη μελέτη της στο εξώφυλλό του, με τίτλο «Διαγαλαξιακό μετρό: επιβίβαση στη σκουληκότρυπα-εξπρές», αναφέροντας ότι αυτή και η ομάδα της ερευνούν τη δυνατότητα ταξιδιών στο Σύμπαν μέσα από χωροχρονικά «τούνελ», συνεχίζοντας το έργο που είχε αφήσει ημιτελές ο Αϊνστάιν...

Συνάντηση Ποντιακών Συλλόγων με Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη


Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για την οργάνωση των εκδηλώσεων μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, μετά από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο με το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων που θα διαρκέσει όλη την εβδομάδα πριν από τον επίσημο εορτασμό, με την ενεργό συμμετοχή και στήριξη όλων των ποντιακών συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης δήλωσε σχετικά:..

Παρουσίαση του Απολογισμού της Π.Ε. Πέλλας από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη


Τον ετήσιο απολογισμό για το πρώτο έτος διακυβέρνησης της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 5/3/12.

Ο κ. Θεοδωρίδης παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία για τα έργα που υλοποιήθηκαν τόσο σε επίπεδο βελτίωσης της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας των υπηρεσιών, όσο και στον τομέα της ανάπτυξης και στρατηγικής αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κρίσης.

Ακολουθούν αποσπάσματα της προφορικής του εισήγησης:..

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας για Καλό Πάσχα


Εύχομαι η Ανάσταση Του Κυρίου να λαμπρύνει τις καρδιές μας και να μας δώσει υγεία, δύναμη και έμπνευση για ενότητα και δημιουργία στην Πέλλα.

Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση σε όλους και ιδιαίτερα στην Ελληνική Ομογένεια που διατηρεί ζωντανή τη φλόγα του ελληνικού πνεύματος και παραδόσεων σ’ όλο τον κόσμο.

Θεόδωρος Ι. Θεοδωρίδης
Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας

Συγκλονιστική χειρονομία προσφοράς από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αμμοχώστου της Κύπρου


 Διέθεσε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ για το γεύμα αγάπης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στις δύσκολες, εξαθλιωτικές και καταθλιπτικές στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της μητροπολιτικής Ελλάδας, κάποιες εκτυφλωτικές αναλαμπές άπλετου και κρυστάλλινου φωτός ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, έστω κι αν έρχονται από μακριά, περνούν σαν καταρράκτης ελπίδας και ανακούφισης, ακόμη και μέσα από τις μικρές χαραμάδες των ερμητικών κελλιών της εξαθλίωσης και της ψυχικής καταρράκωσης που μας έχουν κλείσει (οδηγώντας συνανθρώπους μας ακόμη και σε αυτοχειρίες)...

2 χρυσά και 1 χάλκινο για την ομάδα του Ν.Ο.Γ. στους διασυλλογικούς αγώνες της Καστοριάς


Σύσσωμη η αποστολή του ΝΟΓ με τα μετάλλια
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών συμμετείχε στους πρώτους Διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας της χρονιάς με την ονομασία «Κώστας Γεωργίου – Γκας», που διοργανώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία από τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, την Κυριακή 1 Απριλίου.
 Ο Ν.Ο.Γ. πήρε μέρος με 7 πληρώματα που στελεχώθηκαν από 10 αθλητές και κατέκτησαν δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο. Συγκεκριμένα την πρώτη θέση και χρυσό μετάλλιο πήραν, η Πηνελόπη Αλμπαντάκη...

Ποιήματα από τα νήπια του Α' Παιδικού Σταθμού Αριδαίας


Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 στον Α΄ Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Αριδαίας γιορτάστηκε η 25η Μαρτίου. Τα νήπια απήγγειλαν ποιήματα και παρουσίασαν τα θεατρικά "Το Κρυφό Σχολειό" και "Χορός του Ζαλόγγου". Τη γιορτή παρακολούθησαν οι γονείς των νηπίων και η Πρόεδρος του ΚΕΚΠ-Α κα. Δέσποινα Καλδερεμτζή.

Πέλλα: Χείρα βοηθείας σε άτομα με δυσβάσταχτα οικονομικά προβλήματα


“Κοινωνικοί φορείς, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες του νομού Πέλλας, δεν μένουν απαθείς στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν συμπολίτες τους...”
Στο πλαίσιο μίας καλύτερης συνεργασίας και μεγαλύτερης προσφοράς αποφασίστηκε να συσταθεί ένα ανοιχτό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με τον δικηγορικό σύλλογο Γιαννιτσών να αναλαμβάνει τη σύνταξη του καταστατικού χάρτη δημιουργίας του.
Επιπλέον, θα δημιουργηθεί ένα ενιαίο ηλεκτρονικό σύστημα...

Ένα ταλέντο από τα Γιαννιτσά στην Μπορούσια


Την ώρα που οι Ελληνικές ομάδες κυνηγούν παίκτες απο το εξωτερικό,κορυφαίοι ευρωπαικοί σύλλογοι ανακαλύπτουν ελληνικά ταλέντα.  

Ο λόγος για τον 14χρονο Χρήστο Παπακαρμέζη των Ακαδημιών Γιαννιτσών ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την γερμανική Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ.
Δείτε τι δήλωσε στο S.A ο Χρήστος Παπακαρμέζης για την νέα σελίδα που ανοίγει στην καριέρα του!

Την ευκαιρία να αγωνιστεί στην Μπουντεσλίγκα με την φανέλα της Μπορούσια Μενχενγκλάντμπαχ...

Σαν Σήμερα, 6 Απριλίου


Γιορτάζουν: Ευτύχιος, Ευτυχία.

Γεγονότα

648 π.Χ: Λαμβάνει χώρα η πρώτη καταγεγραμμένη από τους αρχαίους Έλληνες έκλειψη Ηλίου.
1793: Κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, η Επιτροπή Δημόσιας Ασφάλειας αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας, εγκαινιάζοντας την περίοδο της Τρομοκρατίας.
1826: Η Γ' Εθνική Συνέλευση συνέρχεται στην Πιάδα (Επίδαυρο), με δύο κύρια θέματα: Η αναθεώρηση του Συντάγματος και η συμβιβαστική λύση του Ελληνικού ζητήματος με τη μεσολάβηση της Αγγλίας...

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Έναρξη παραλαβής φακέλων για εποχιακή και εξαρτημένη εργασίας στο δήμο Αλμωπίας


Tο γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου Αλμωπίας ανακοινώνει ότι από τις 04-04-2012 ξεκίνησε η παραλαβή φακέλων για εποχιακή και εξαρτημένη εργασία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το γραφείο αλλοδαπών στο τηλέφωνο: 2384350265.

Από το Δήμο Αλμωπίας

Έντονη δυσαρέσκεια για τη «διαδρομή» της Ολυμπιακής Φλόγας


Μετά την ανακοίνωση της διαδρομής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει της παράδοσής της στη Βρετανική Αντιπροσωπεία στις 17 Μαϊου για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου έγινε γνωστό ότι η Πέλλα, η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που θα διανύσει η λαμπαδηδρομία.

Άμεσα ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης είχε επικοινωνία με παράγοντες της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στους οποίους εξέφρασε το παράπονό του για το γεγονός ότι...

Οι κοινωνικοί Φορείς της Πέλλας ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης 4 Απριλίου 2012, οι εργασίες της Ημερίδας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η διοργάνωση της Ημερίδας ήταν μία πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» και στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν θετικά μεγάλος αριθμός κοινωνικών φορέων της Πέλλας, εθελοντικές οργανώσεις και πολίτες.

Μεταξύ των συμμετεχόντων που παρουσίασαν μέρος των δράσεων κοινωνικής ευθύνης που υλοποιούν οι φορείς τους συγκαταλέγονταν...

Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας και Ημερίδα για την πρόληψη από δασικές πυρκαγιές


Το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πρόκειται να συνεδριάσει την Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου 2012 και ώρα 11.30π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας (5ος όροφος, Διοικητήριο-Έδεσσα). Παράλληλα με τη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και Ημερίδα για το δασικό πλούτο, την προστασία του από τις δασικές πυρκαγιές και τις προοπτικές αξιοποίησής του. Ομιλητές θα είναι ο Διευθυντής Δασών Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας...

Ανακοίνωση Δήμου Αλμωπίας για ενιαίο Δηματολόγιο στον νέο Δήμο


Το Υπουργείο Εσωτερικών, Αποκ/σης & Ηλεκ/κής Δ/σης με την αριθ 43/14-12-2010 εγκύκλιο του επισημαίνει ότι από 1-1-2011, αμέσως μετά την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, τα βιβλία δημοτολογίων των ΟΤΑ οφείλουν να συνενωθούν και να συγκεντρωθούν στην έδρα του νέου Δήμου ώστε να αποτελέσουν το ενιαίο Δημοτολόγιο.
Η μέχρι σήμερα πρακτική της μη συνένωσης που τηρήθηκε δημιούργησε προβλήματα στους πολίτες της ενότητας Εξαπλατάνου οι οποίοι απευθύνονταν σε πολλές περιπτώσεις στην υπηρεσία δημοτολογίου της έδρας (Αριδαία) και δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν λόγω μη ύπαρξης επαρκών στοιχείων...

Βράβευση του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας από τον Αντιπεριφερειάρχη


Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης βράβευσε συμβολικά τους μαθητές, καθηγητές και γονείς της ομάδας του 2ου Γυμνασίου Αριδαίας που διακρίθηκε στο 7o Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας (7th Athens ANIMFEST).

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς της διακριθείσας ομάδας και να τονίσει τη σημασία που έχει η πρωτιά τους για την ανύψωση του ηθικού της περιφέρειας η οποία συμμετέχει και ανταγωνίζεται σε διάφορες δράσεις υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες...

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

4 Απριλίου, Διεθνής Ημέρα κατά των Ναρκών


Η Διεθνής Ημέρα κατά των Ναρκών εορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου. Καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το Νοέμβριο του 2005, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου σχετικά με τα ναρκοπέδια και την ανάγκη εξάλειψής τους.
Η πρωτοβουλία αυτή ήλθε ως συνέχεια της Συνθήκης της Οττάβας για την κατάργηση των ναρκών κατά προσωπικού (1997). Η Ελλάδα υπέγραψε τη Συνθήκη στις 3 Δεκεμβρίου 1997 και την επικύρωσε στις 25 Σεπτεμβρίου 2003. Η Συνθήκη ενεργοποιήθηκε την 1η Μαρτίου 2004...

Σαν Σήμερα, 4 Απριλίου


Γεγονότα
1912: Το Θιβέτ γίνεται για πρώτη φορά με τη βία επαρχία της Κίνας.

1913: Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα Μπλεριό 11, χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

1932: Ο αμερικανός χημικός Τσαρλς Γκλεν Κινγκ κατορθώνει να απομονώσει τη βιταμίνη C.
1997: Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ζητάει την απόσυρση του νόμου περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Συνθήκη Σένγκεν)...

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

«Δώρο» 40 εκατ. ευρώ στα κόμματα


Κρυφή τροπολογία για την ενίσχυση των κομματικών ταμείων εν όψει εκλογών υπέγραψαν οι υπουργοί Οικονομικών, Εσωτερικών και Ανάπτυξης, με την οποία αποδεσμεύεται η τέταρτη δόση του 2011 από την κρατική επιχορήγηση και οι δύο πρώτες δόσεις του 2012 συνολικού ύψους άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Η τροπολογία προβλέπει ότι το ποσό καταβάλλεται υποχρεωτικά στα δικαιούχα κόμματα ή στους δικαιούχους συνασπισμούς κομμάτων και απαγορεύει την κατάσχεση ή εκχώρησή τους...

Τελέσθηκε ο «Ακάθιστος» στον Ιστορικό Ναό της Εδέσσης


Από το Γραφείο Τύπου της Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας

Την Παρασκευή 30/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε με πάνδημη συμμετοχή και σε φορτισμένη από συγκίνηση ατμόσφαιρα την πρώτη ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου μετά από 42 χρόνια στον ιστορικό Ι.Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Εδέσσης.Στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε στον Ιερό Ναό αγιασμό και την ειδική τάξη «επί σαλευθείσης Αγίας Τραπέζης», κατά την οποία αναπέμπεται από τον Επίσκοπο ειδική ευχή και χρίεται η Αγία Τράπεζα με Άγιο Μύρο. Στη συνέχεια ευτρεπίστηκε η Αγία Τράπεζα για την τέλεση των ιερών ακολουθιών...

Πώς θα γίνει η επιστροφή του ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες


Τη διαδικασία για την αυτοματοποιημένη επιστροφή ΦΠΑ προς τους επιχειρηματίες και επιτηδευματίες καθορίζει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύτηκε την Τρίτη, διαδικασία που θα γίνει βάσει της ημερομηνίας της αίτησης των φορολογούμενων αλλά και της συνέπειάς τους όσον αφορά τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π.Οικονόμου,
το πιστωτικό υπόλοιπο που προκύπτει με την υποβολή περιοδικών ή εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, εφόσον ο υποκείμενος στο φόρο δεν επιθυμεί τη μεταφορά του για συμψηφισμό στην επόμενη φορολογική ή διαχειριστική περίοδο, επιστρέφεται από το δημόσιο ως εξής:..

Κοινωνικό παντοπωλείο του ΛΑ.Ο.Σ εγκαινίασε σήμερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης


Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ εγκαινίασε σήμερα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του ΛΑ.Ο.Σ, που ευρίσκεται πλησίον των γραφείων του κόμματος (Καλλιρρόης 50).
Εν συνεχεία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Όπως κάθε χρόνο  τα τελευταία οκτώ χρόνια,  Χριστούγεννα και Πάσχα, εμείς εδώ στο ΛΑ.Ο.Σ  σκεφτόμαστε τον πλησίον και μοιράζουμε γαλοπούλες ή αρνιά. Εφέτος οι ανάγκες της κοινωνίας,  μας οδήγησαν να κάνουμε κάτι πιο οργανωμένο...

1ος αγώνας κυπέλλου “MOTTOCROSS” Β. Ελλάδος στην πίστα Καρυώτισσας


Την Κυριακή 8 Απριλίου στην Πίστα της Καρυώτισσας θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αγώνας κυπέλλου Β. Ελλάδος για “MOTTO CROSS”.