Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι γυμνές φωτογραφίες της Τζάκι Κένεντι Ωνάση στο Σκορπιό που έκαναν πλούσιο Έλληνα παπαράτσι!



Ο φωτορεπόρτερ Δημήτρης Κουλούρης ήταν ένας από τους πιο διάσημους παπαράτσι στην Ελλάδα. Ήταν η σκιά του μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση και έψαχνε πάντα για ένα… διαφορετικό ρεπορτάζ που θα συζητηθεί. Έμαθε στο Νυδρί ότι η πρώην πρώτη κυρία της Αμερικής και νυν κυρία Ωνάση συνήθιζε να κάνει στον Σκορπιό μπάνιο γυμνή.
Αποφασίζει να πετύχει τα πολύτιμα ξεχωριστά φωτογραφικά καρέ. Φτάνει νύχτα στον Σκορπιό, σκαρφαλώνει σε ένα δέντρο για 3 ολόκληρες μέρες, μόνο με νερό και ξηρά τροφή. Και την τρίτη μέρα γίνεται… το θαύμα. Βλέπει την Τζάκυ να κάνει την γυμναστική της και να μπαίνει στην θάλασσα γυμνή.

Απεργίες; Μας κατέστρεψαν!



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΤΙ βλέπει ο ξένος επενδυτής και δεν περνάει τα σύνορα; Συνήθειες και πατροπαράδοτες πρακτικές. Με πάνω-πάνω το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας. Μπορεί να τον πιάσανε στον ύπνο και του κατήργησαν το σύνταγμα σε ένα βράδυ του ρωμιού, ωστόσο, παραμένει…πιστός. Το ‘βαλε κάτω και το ξεφύλλισε, άρπαξε το άρθρο που βολεύει ξεκίνησε απεργία. Με τους «πεφωτισμένους» συνδικαλιστές μπροστάρηδες και μέχρι τελικής πτώσεως (του Κράτους). Σαν ξένιο σώμα, τα ταμεία άδεια, κι αν το ρημάξουμε, θα σπεύσουν οι ξένοι να μας…σώσουν.

Καρχαρίας σκότωσε έναν 18χρονο στην Αυστραλία



Η Αυστραλία θρηνεί το δεύτερο θύμα από επίθεση καρχαρία μέσα σε λίγες μέρες. Το Σάββατο ένας 18χρονος έχασε τη ζωή του, την ώρα που έκανε σερφ στις ακτές του Κοφς Χάρμπορ της Νέας Νότιας Ουαλίας, όταν του επιτέθηκε καρχαρίας.

Ο άτυχος νέος έκανε σερφ με φίλους του όταν δέχθηκε την επίθεση του καρχαρία που του δάγκωσε τα πόδια.

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου 30/11 στα γήπεδα της ΕΠΣ Πέλλας



Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου 30 Νοεμβρίου σε όλες τις κατηγορίες στα γήπεδα της Πέλλας έχουν ως εξής:

Συμβουλές της Αστυνομίας προς οδηγούς για την σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.)



Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θεωρεί σκόπιμο να υπενθυμίσει στους οδηγούς που κινούνται στους αυτοκινητοδρόμους (Εγνατία Οδός και κάθετοι άξονες), την σωστή χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης.
Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) είναι η λωρίδα σε αυτοκινητόδρομο που βρίσκεται μεταξύ της ακραίας δεξιάς συνεχούς διαγράμμισης και του άκρου της οδού. Η (Λ.Ε.Α.) προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης (δηλαδή το ΕΚΑΒ, την Πυροσβεστική και την Τροχαία) και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών ή των εταιρειών που, κατά παραχώρηση από το Δημόσιο...

Ο παγκόσμιος χάρτης γάμου: Σε ποιες ηλικίες παντρεύονται οι άνθρωποι.



Κάλλιο αργά παρά ποτέ φαίνεται πως είναι το «ρητό» που ακολουθούν οι άνθρωποι στις περισσότερες χώρες αναφορικά με το πότε είναι έτοιμοι να παντρευτούν και να κάνουν οικογένεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών οι γάμοι παγκοσμίως έχουν αυτή την τάση: Οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα ή και... ποτέ.
Ετσι στις Σκανδιναβικές χώρες, για παράδειγμα, όπως και στη Δυτική Ευρώπη η μέση ηλικία

Στοχευμένη περιποίηση για δέρμα 20άρας



Ο παρακάτω οδηγός θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα προϊόντα που σας ταιριάζουν ανάλογα με το αν διανύετε τη δεκαετία των 20 ή των 30.
Η δεκαετία των 20 θέλει... σωστό καθαρισμό και ενυδάτωση
Γνωρίζετε ότι οι ρυτίδες ξεκινούν να σχηματίζονται στο εσωτερικό του δέρματος πολύ πριν γίνουν ορατές; Αρχίζουν να δημιουργούνται στην ηλικία των 20 και παρουσιάζονται στο πρόσωπο μετά από 10 με 15 χρόνια. Για να επιβραδύνετε την εμφάνισή τους και να διατηρήσετε τη νεανική εικόνα της επιδερμίδας, χρειάζεστε ένα προϊόν καθαρισμού και μια

Σαρώνει το μπότοξ και στους άντρες!



Ο διάσημος Βρετανός παρουσιαστής Simon Cowell είναι μια από τις πολλές διασημότητες που έχουν παραδεχτεί ότι έχουν «παγώσει» το χρόνο. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία από τον κόσμο της κοσμετολογίας, το ποσοστό των αντρών που επιλέγουν τις ενέσεις που θα τους απαλλάξουν από τις αντιαισθητικές ρυτίδες έκφρασης, αυξάνεται ραγδαία.
Σύμφωνα μάλιστα με τον ελληνικής καταγωγής πλαστικό χειρουργό Yannis Alexandrides,

Οι 10 λόγοι γιατί ο ελληνικός καφές κάνει καλό



Για πολλούς, κάθε μέρα ξεκινάει με ένα φλιτζάνι ζεστό ελληνικό καφέ με πλούσια αρώματα και γεύσεις. Έχουμε λοιπόν μερικά πολύ καλά νέα για εσάς, αφού εκτός της απόλαυσης, ο ελληνικός καφές κάνει (πολύ) καλό και στην υγεία μας.
1. Bοηθά στην αντιμετώπιση της γήρανσης
Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο πλούσια ροφήματα σε αντιοξειδωτικά. Με κύρια αντιοξειδωτικά το χλωρογενικό οξύ, το καφεϊκό οξύ και τις μελανοϊδίνες, ο ελληνικός καφές, με το ένα φλιτζανάκι να παρέχει περίπου 150mg, μπορεί να αποτελέσει μία εξαιρετική πηγή

Κυβέρνηση με χρονικό ορίζοντα τις ευρωεκλογές



Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να θριαμβολογεί για την επίσκεψη Σαμαρά στη Γερμανία, αλλά η πραγ­ματικότητα είναι πως το μόνο που απέσπασε είναι η πολιτική στή­ριξη της Μέρκελ στον ίδιο και στην κυβέρνησή του. Η καγκε­λάριος είχε κάθε συμφέρον να συμπεριφερθεί κατ' αυτό τον τρόπο. Πρώτον, δεν της κοστίζει τίποτα. Δεύτερον, γνω­ρίζει ότι δεν θα υπάρξει άλλη ελληνική κυβέρνηση που να είναι τόσο υπάκουη στα κελεύσματα του Βερολίνου και του

Σε εποχές δραχμής έχουν επιστρέψει οι μισθοί – Κάτω από τα επίπεδα του 2000



Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του ΟΟΣΑ που φανερώνουν την ελεύθερη πτώση στην οποία βρίσκονται οι μισθοί, καθώς, οι απολαβές των περισσότερων εργαζομένων έχουν επιστρέψει σε επίπεδα πριν από το 2000.
Συνολικά, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», οι αποδοχές έχουν μειωθεί κατά 1,7% στο διάστημα 2000 – 2012 με το πιο βαρύ τίμημα να πληρώνουν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα.Εξαίρεση αποτελούν οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα οι οποίο έχουν

Moody's : Αναβάθμιση της Ελλάδας σε Caa3



Στην αναβάθμιση κατά δύο μονάδες της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησε το βράδυ της Παρασκευής ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανεβάζοντάς την στη βαθμίδα Caa3, και σημειώνοντας ότι διαβλέπει σταθερές προοπτικές στην οικονομία της.
Σύμφωνα με τον Οίκο η αξιολόγηση αντανακλά τη σημαντική δημοσιονομική προσαρμογή που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα καθώς και τη βελτίωση μεσοπρόθεσμα του οικονομικού προφίλ τη χώρας.
H Μοοdy's εκτιμά ότι το 2014 η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά 0,5%, ενώ το 2015 θα εμφανίσει ρυθμό ανάπτυξης 1%.

Ανοίγουν θέσεις για σχολικούς φύλακες στο χώρο της υγείας



Αχτίδα φωτός για δουλειά, ως αποτέλεσμα των κινητοποιήσεών τους με αίτημα την τοποθέτηση τους σε νέες θέσεις,  βλέπουν  οι σχολικοί φύλακες οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα εδώ και 5 μήνες. Αναμένεται ότι σύντομα θα εκδοθεί  κοινή απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργείου Υγείας, που να αφορά τους σχολικούς φύλακες, με τα κριτήρια  για την κάλυψη περισσοτέρων των  300 θέσεων από το χώρο υγείας , κυρίως τραυματιοφορέων. Πάντως, οι περίπου 2000 σχολικοί φύλακες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με αμείωτη ένταση, διεκδικώντας θέση εργασίας για όλους.

Δημοσκόπηση: Οριακό προβάδισμα ΝΔ – Στο 6% η Χρυσή Αυγή



Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της «Metrisi» για την εφημερίδα «Παραπολιτικά». Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 6%, ενώ εκτός βουλής είναι η ΔΗΜΑΡ με 1,6%. Στο 22,7% η αδιευκρίνιστη ψήφος. (Πατήστε πάνω στην εικόνα για να τη δείτε ολόκληρη)
 Ειδικότερα η ΝΔ συγκεντρώνει 21,5%, ΣΥΡΙΖΑ 20,6%, η Χρυσή Αυγή 6,1%, το ΚΚΕ 4,9%, το ΠΑΣΟΚ 4,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 4,1% και η ΔΗΜΑΡ 1,6%.
 

Έρχονται αυξήσεις έως 60% στο αντίτιμο των διοδίων



Αυξήσεις που θα αγγίζουν το 60% στο αντίτιμο των διοδίων θα επέλθουν με την κύρωση από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων για την κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων οδικών αξόνων.
Οι αναθεωρημένες συμβάσεις έχουν ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατατίθενται σήμερα στη Βουλή, προκειμένου να κυρωθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το αργότερο έως τις 10 Δεκεμβρίου.

Χιονοπτώσεις και σε πεδινά της Κεντρικής Μακεδονίας προβλέπονται τον Δεκέμβριο


Αρκετό κρύο και αρκετές χιονοπτώσεις φαίνεται να έχει ο ερχόμενος Δεκέμβριος σε πολλά μέρη της χώρας μας, ακόμα και σε πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Υποψήφιες ημερομηνίες σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία μας, για χιονοπτώσεις ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα κυρίως της Θράκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, είναι μέσα στο χρονικό διάστημα από τις 3-4 ως και τις 15-20 Δεκεμβρίου.

Συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη με στόχο την εξωστρέφεια της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας



Στη Δημοκρατία της Σερβίας θα μεταβεί ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης μαζί με επιχειρηματική αποστολή με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για μία συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας και του Δήμου της Γιαγκοντίνα για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών σε διάφορους τομείς. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρίδης «οι δυνατότητες επιχειρηματικής συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο είναι μεγάλες» .

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Άνοιξε τώρα το Καποδιστριακό!



Τηλεφωνικό διάβημα του υπουργού Παιδείας στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών - Τον καθιστά υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων - Υπάλληλοι προσέρχονται για εργασία - «Η απεργία συνεχίζεται κανονικά» διαμηνύουν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ
Με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, επικοινώνησε σήμερα το μεσημέρι, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

ΤΟ ΚΚΕ για την απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ



    
   Η ένταξη γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο καθεστώς της διαθεσιμότητας, οι απολύσεις και η κατάργηση αναγκαίων ιατρικών ειδικοτήτων, αποτελούν μέρος ενός συνολικότερου κυβερνητικού σχεδίου περαιτέρω υποβάθμισης της δημόσιας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για το λαό.
       Αυτό το σχέδιο περιλαμβάνει περιορισμό των κρατικών δαπανών και των δημόσιων παροχών για την Υγεία σ’ ένα ελάχιστο «βασικό πακέτο» και εξαναγκασμό των λαϊκών στρωμάτων στην αγορά ενός μεγάλου μέρους αναγκαίων υπηρεσιών από

ΕΛΣΤΑΤ: Ενα στα τέσσερα νοικοκυριά ζούν στο όριο της φτώχειας



«Το 2012 τo 23,1% του συνολικού πληθυσμού της χώρας ήταν σε κίνδυνο φτώχειας όταν το όριο φτώχειας ορίζεται στο 60% του μέσου ετήσιου διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών που έχει υποχωρήσει σε 17.977 ευρώ».

Με άλλα λόγια ένα στα τέσσερα νοικοκυριά που αντιστοιχούν σε 914.873 οικογένειες, ζούσαν με ετήσιο εισόδημα κάτω των 11.986 ευρώ ή των 1.000 ευρώ το μήνα.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα εισοδημάτων και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών για το 2012 που έχει ως βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 30/11



Θέλεις να αγαπηθείς; Τότε μην αφήσεις την καρδιά σου να ξεφύγει από το μονοπάτι της. Να παρεκκλίνεις από αυτό που είσαι τώρα.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 30 Νοεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

1872: Διεξάγεται ο πρώτος διεθνής αγώνας ποδοσφαίρου, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Σκοτία. Τελικό αποτέλεσμα: 0-0.

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθη 28χρονος για ναρκωτικά σε χωριό της Πέλλας



Συνελήφθη σήμερα (29.11.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών, ένας ημεδαπός ηλικίας 28 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίου κάνναβης.
Ειδικότερα, σε χωριό της Πέλλας, σε έρευνα της οικίας του προαναφερόμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (5,4) γραμμαρίων και
  • ένα δενδρύλλιο κάνναβης ύψους (2,30) εκατοστών.

Τι να κανεις όταν ο/η σύντροφός σου γκρινιάζει πολύ



O έρωτας είναι τυφλός και τυφλώνει και αυτούς που σημαδεύει. Tους τυφλώνει κυρίως για τα «στραβά», τα μειονεκτήματα, τα «δύσκολα» σημεία του χαρακτήρα του άλλου, ενώ τους κάνει να βλέπουν ιδιαίτερα έντονα όλα τα ωραία, τα θετικά, εσωτερικά και εξωτερικά προσόντα του. Tον άνθρωπο που διαλέγουμε για σύντροφό μας τον θεωρούμε ως τον πλέον κατάλληλο για να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες μας και να μας δώσει αυτό που χρειαζόμαστε. Kαι όμως, συχνά, όταν αρχίζουμε να συνερ-χόμαστε από την ερωτική

Πέντε λαχανικά με «χρυσές» ιδιότητες που μπορούμε να βρούμε σε κάθε πάγκο


 Αποτελούν τον «εφιάλτη» κάθε μικρού παιδιού, που προσεύχεται κάθε μέρα να γυρίσει σπίτι από το σχολείο και να μη τα δει να τον περιμένουν στο τραπέζι. Αλλά και σε μεγαλύτερες ηλικίες, τα λαχανικά ποτέ δεν ήταν μια από τις αγαπητές τροφές, πλην μερικών εξαιρέσεων που όμως επιβεβαιώνουν τον αγώνα. Από την άλλη, μικροί και μεγάλοι γνωρίζουν πως οι ανεπιθύμητες αυτές τροφές προσφέρουν τεράστια οφέλη στην υγεία. Πόσοι όμως ξέρουν ποια λαχανικά είναι καλύτερα και τί προσφέρουν στον οργανισμό;

Η έλλειψη σεξ κόβει ζωή



Η έλλειψη σεξ βλάπτει σοβαρά την υγεία και μειώνει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει στις δροσόφιλες, σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Science».
Μείωση του προσδόκιμου ζωής κατά 40%
Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν ανακάλυψαν ότι αρσενικές δροσόφιλες στις οποίες προκλήθηκε επιθυμία για ζευγάρωμα αλλά τελικά δεν κατόρθωσαν να προχωρήσουν σε αυτή καθαυτή την πράξη, εμφάνισαν μείωση του προσδόκιμου ζωής τους κατά 40%.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από νυχτερινή άσκηση στον Έβρο



Κατά την διάρκεια της τελικής φάσης της άσκησης εκτελέστηκαν πραγματικά πυρά Μονάδων Πυροβολικού και αρμάτων μάχης του Στατού Ξηράς, επιθετικών Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.Οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που βλέπετε θα μπορούσαν να είναι και απο κινηματογραφική ταινία. Εντυπωσιακές λάμψεις στον κατασκότεινο ουρανό του Έβρου που μοιάζουν με πυροτεχνήματα, εκρήξεις και τροχιοδεικτικές βολές συνθέτουν ένα σκηνικό που θυμίζει καταιγίδα. Μόνο που δεν πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας ούτε βεβαίως για...

Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Γιαννιτσών



Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ‘’ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ’’,
σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΠΕΛΛΑΣ και την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΠΕΛΛΑΣ (ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.),
στα πλαίσια της Γιορτής του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και της Φωταγώγησης της πόλης, που διοργανώνει ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ,
σας προσκαλούμε στο στήσιμο του «ΔΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»
δίπλα στο μεγάλο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ,
στην Πλατεία Γκόνου Γιώτα στα Γιαννιτσά,
την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7.00 μ.μ.

Ισοπεδώνονται οι…δομές(;!)



Του Θανάση Νικολαΐδη
ΥΠΗΡΧΑΝ δομές και…καταστρέφονται. Αποικοδομείται ό,τι στήθηκε (τυχαία κι όπως-όπως) και άρα…τι μας περιμένει.  Έτσι το’ πιασαν , αυτό διακηρύσσουν κι είναι η επωδός: «Διαλύετε τα πάντα», δεν αφήσατε τίποτα όρθιο», η υποκρισία πάει σύννεφο, εκτός αν είναι μύωπες και δεν τα βλέπουν. 
ΚΙ εμείς που ψάξαμε για δομές δεν τις…συναντήσαμε. Ούτε κανόνες και υπακοή στους νόμους. Ούτε κλάδο αναμάρτητων, ούτε σινάφι που να αντιστάθηκε στη διαφθορά. Πώς;

Κάντο και συ: Ένα απλό τεστ δείχνει πόσο θα ζήσεις!



Καθίστε. Σταθείτε όρθιοι. Επαναλάβετε. Αυτές οι απλές κινήσεις -ένας πολύ απλός τρόπος μέτρησης της ευελιξίας και της δύναμης- μπορούν να προβλέψουν ποιος θα ζήσει περισσότερο και ποιος… όχι.Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η μελέτη του βραζιλιάνου γιατρού Claudio Gil Araujo.Ο ίδιος το χρησιμοποιεί τόσο σε αθλητές, όσο και στους υπόλοιπους ασθενείς του, στους οποίους λέει ότι αν θέλουν να ζήσουν περισσότερο, πρέπει να αρχίσουν να κινούνται, να έχουν καλή ισορροπία και να διατηρούν «ζωντανό» το μυικό τους σύστημα.....

Κλείνει το εργοστάσιο της Alumil στην Ξάνθη.



Το λουκέτο στο εργοστάσιο της Alumil στην Ξάνθη ανακοίνωσε στους 130 εργαζόμενους ο ιδιοκτήτης Γιώργος Μυλωνάς επικαλούμενους επιχειρηματικούς λόγους.
Ο ιδιοκτήτης της Alumil, ανακοίνωσε πως το κύριο αντικείμενο του εργοστασίου που κλείνει ήταν η παραγωγή και βαφή προφίλ αλουμινίου για αρχιτεκτονικές λύσεις, με προορισμό κυρίως την ελληνική αγορά και πρότεινε στους εργαζόμενους να διαλέξουν μέσα σε τρεις ώρες είτε να δουλέψουν σε άλλη μονάδα του ομίλου, είτε να αποχωρήσουν με εθελούσια έξοδο που

Αυτή είναι η άτυχη γυναίκα που δολοφόνησε 33χρονος Αλβανός στην Πάτρα.



Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της στυγνής δολοφονίας μιας 43χρονης γυναίκας, γνωστής επιχειρηματία στην Πάτρα από έναν 33χρονο αλβανικής καταγωγής στην περιοχή του Ρίου.
Ο δράστης παρουσιάστηκε στις 8.30 το πρωί στην Αστυνομία με βαμμένα τα χέρια από το αίμα και παραδόθηκε λέγοντας πως δολοφόνησε με μαχαίρι την άτυχη γυναίκα στο σπίτι της στην περιοχή Μποζαϊτικα.
Σύμφωνα με το thebest.gr, το θύμα είναι η Ναταλία Βουτσινά, ιδιοκτήτρια καφέ στην περιοχή

"Ο Στουρνάρας συκοφαντεί τους Έλληνες πολίτες"!!



Με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη ότι, ο φόρος στα ακίνητα είναι δίκαιος γιατί σε αυτά επενδυόταν διαχρονικά η φοροδιαφυγή, οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι Βουλευτές Π. Μουτσινάς, Ο. Βουδούρης, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Μ. Ανδρουλάκης, Μ. Μπόλαρης, Ν. Νικολόπουλος, Θ. Παραστατίδης και Ν. Σταυρογιάννης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:
«Για να συγκαλύψει την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής στην πάταξη της

Πως ο Γεωργιάδης έσωσε 2,5 δισ στις πολυεθνικές των φαρμάκων.



«Ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αποστείλει Non Paper το οποίο ανέφερε πως: »Αν δεχτούμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολυεθνικές θα χάσουν 2,5 δις ευρώ, καθώς η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα επηρεάζει την τιμή σε άλλες 19 χώρες του κόσμου, επειδή η Ελλάδα είναι χώρα αναφοράς ως προς τις τιμές«.
Την αποκάλυψη έκανε στον ρ/σ »Στο Κόκκινο”, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Γιαννιτσά:Νεκρός 26χρονος σε μετωπική.



Ένας 26χρονος νεαρός άνδρας άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο χθες (28/11) βραδινές ώρες στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας (στο ύψος της τ.κ Παλαιάς-Πέλλας).
Συγκεκριμένα  Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 26χρονος συγκρούσθηκε με  Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκινήτο που οδηγούσε 36χρονος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 26χρονου οδηγού και τον ελαφρύ τραυματισμό του 36χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή

Το bitcoin ξεπέρασε τα 1.000 δολάρια!



Η τιμή του εικονικού νομίσματος bitcoin ξεπέρασε χθες για πρώτη φορά τα 1.000 δολάρια. Το bitcoin έφτασε έως τα 1.044 δολάρια στην αγορά Mt. Gox που εδρεύει στο Τόκιο και είναι από τις μεγαλύτερες όπου γίνονται αγοραπωλησίες του ενιαίου νομίσματος.
Πρόκειται για αλματώδη αύξηση της αξίας του αφού στις αρχές του μήνα το ψηφιακό νόμισμα, που δεν στηρίζεται από καμία κυβέρνηση ή κεντρική τράπεζα, δεν ξεπερνούσε τα 215 δολάρια. Αντίθετα, ανταλλάσσεται μεταξύ μεμονωμένων κατόχων-χρηστών. Οι συναλλαγές σε bitcoin ελέγχονται από δίκτυο υπολογιστών που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό.

Τραυματιοφορείς και φύλακες σε μουσεία τελικά οι σχολικοί φύλακες



Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν χθες συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων. Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς.

400.000 Ευρώ φακελάκι από τμηματάρχη του ΣΔΟΕ!!!



Στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας προσήχθη σήμερα το μεσημέρι ένας τμηματάρχης του ΣΔΟΕ, δύο γνωστοί δικηγόροι και ένας αστυνομικός, καθώς εξετάζεται η συμμετοχή τους σε υπόθεση δωροδοκίας.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, προηγήθηκε καταγγελία ιδιοκτήτριας ενεχυροδανειστηρίου χρυσού στην Αθήνα.
Όπως φέρεται να υποστήριξε η καταγγέλλουσα, οι δικηγόροι της ζήτησαν το ποσό των 400.000 ευρώ, προκειμένου να της επιστραφούν χρυσά κοσμήματα βάρους 16 κιλών, τα οποία

Αφιέρωμα στα 150 χρόνια από την γέννηση του Κων/νου Καβάφη



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την Πέμπτη εκδήλωση της 18ης περιόδου 2013 – 2014 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,  
την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7:00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά:

Στον "πάγο" η ρύθμιση για ομόφυλα ζευγάρια από βουλευτές της ΝΔ



Ένα βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση, για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, κρίνοντας ότι δεν είναι σκόπιμη η άμεση προώθηση μιας τέτοιας ρύθμισης.
Η προοπτική της ένταξης σχετικής τροπολογίας στο αντιρατιστικό νομοσχέδιο είχε συζητηθεί κατά την προχθεσινή (Τρίτη) συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
 Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, πλέον το θέμα της τροπολογίας φαίνεται να «παγώνει»,

Δηλώσεις αποθεμάτων και συγκομιδής ρυζιού



Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ.Α.Ο.Κ. ΠΕ Πέλλας ενημερώνει τους παραγωγούς ρυζιού ότι έχουν υποχρέωση σύμφωνα με τον Καν.1709/2003 της Επιτροπής,
1. να δηλώσουν  τα αποθέματα ρυζιού, που είχαν την 31/08/2013. Η δήλωση θα υποβληθεί άμεσα συμπληρώνοντας το παράρτημα Ι του Κανονισμού,
2. να συμπληρώσουν άμεσα το παράρτημα ΙΙΙ του Κανονισμού που αφορά τις συγκομισθείσες ποσότητες ρυζιού 2013.

Εκτός σχολικού ωραρίου οι συνελεύσεις των καθηγητών και δασκάλων.



Εκτός σχολικού ωραρίου θα πραγματοποιούνται εφεξής οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συμεών Κεδίκογλου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, «η απόφαση εφαρμόζει τον νόμο και συγκεκριμένα την παράγραφο 3 του άρθρου 16 του Νόμου 1264/1982, όπου ορίζεται ότι: "Οι τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός

Ανοιχτή Συνέλευση με τον Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Βίτσα στην Αριδαία

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΝ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΙΤΣΑ, Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ
«Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Τρίτη 3 Δεκέμβρη 7:30μμ
Αριδαία -   Ξενιτίδειο Πνευματικό Κέντρο

O Σαββίδης «χτυπάει» την ΑΓΝΟ



Με την εταιρεία «ΑΓΝΟ» να βρίσκεται λίγο πριν την οριστική κατάρρευση, έχοντας αποτύχει να ενταχθεί στο άρθρο 99, η μόνη σωτηρία για την άλλοτε ισχυρή γαλακτοβιομηχανία είναι να την αγοράσει στρατηγικός επενδυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται να ανήκει στα «φαβορί» για την εξαγορά της εταιρείας, ωστόσο έχει θέσει μία σημαντική προϋπόθεση:
Να διευθετηθούν τα χρέη των 17 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η «ΑΓΝΟ» προς την

Γ.Καρασμάνης: «Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα απολυμένων κλωστοϋφαντουργών»



Συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη 28/11 στη Βουλή, η Επίκαιρη Ερώτηση του Γιώργου Καρασμάνη, για απολυμένους κλωστοϋφαντουργούς που, με δύο Νόμους (του 2006 και 2008), έχοντας τότε συμπληρώσει ή και ξεπεράσει το 50ό έτος της ηλικίας τους και με 7.500 ένσημα, υπάχθηκαν στις ευνοϊκές ρυθμίσεις μιας ειδικής εισοδηματικής ενίσχυσης μέχρι να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης. Και οι οποίοι, τώρα, με μεταγενέστερους Νόμους (του 2011 και 2012), αποστερούνται άδικα και αντισυνταγματικά αυτού του ευεργετήματος.  
          Παρόντος του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου, ο βουλευτής ανέπτυξε επιχειρήματα με τα οποία κατέδειξε ότι:

Διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις 1.000 γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ!



Διακόπτονται από σήμερα οι συμβάσεις των ιατρών-υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ, ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας.
Σύμφωνα με τη δήλωση του υφυπουργού Υγείας, «αυτό που συμβαίνει με τους ιατρούς-υπαλλήλους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι το πρωί απεργούν στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ και το απόγευμα δέχονται ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία με πληρωμή από τον ΕΟΠΥΥ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Από αύριο διακόπτονται οι συμβάσεις τους με τον ΕΟΠΥΥ».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/11


Ο χρόνος που χάσατε κάνοντας κάτι που σας αρέσει, δεν μπορεί να θεωρηθεί χαμένος χρόνος.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 29 Νοεμβρίου



Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

1812: Τελειώνει στη Ρωσία η Μάχη της Μπερεζίνα, που ξεκίνησε στις 26 του μήνα, με πανωλεθρία των γάλλων εισβολέων του Ναπολέοντα.