Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Τζόκερ: Άφαντος ο υπερτυχερός στους Γαλατάδες



Άφαντος ο υπερτυχερός του τζόκερ που κέρδισε 9,2 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Πέμπτης. Στο πρακτορείο του ΟΠΑΠ στους Γαλατάδες του Ν.Πέλλας δεν έχει εμφανιστεί ακόμη κανείς. Ούτε το τηλέφωνο χτύπησε για να αποκαλύψει την ταυτότητα του προσώπου που με 11 ευρώ και ένα έτοιμο σύστημα με κωδικό έγινε από την μια μέρα στην άλλη... πολυεκατομμυριούχος!

Ακόμα δεν υπάρχει γρήγορη διάγνωση για τον Εμπολα. Μέθοδοι διάγνωσης



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μορ. Βιολόγος

O εμπολα είναι δύσκολο να εντοπιστεί επειδή τα πρώιμα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα άλλων ασθενειών, όπως ο τυφοειδής και η ελονοσία.  
Μέχρι σήμερα, για να επιβεβαιωθεί ότι ένας ασθενής πάσχει από τον ιό, απαιτούνται τρεις ημέρες.
Προκειμένου να γίνει διάγνωση, τυπικά εξαιρούνται πρώτα άλλες ασθένειες με παρόμοια συμπτώματα, όπως την Ελονοσία, τον Τυφοειδή πυρετό, τη λοίμωξη από Σιγκέλλα, σύνδρομα περιοδικού πυρετού, χολέρα, μηνιγγίτιδα, ηπατίτιδα, πανούκλα και άλλες μορφές ιογενούς αιμορραγικού πυρετού. Κατόπιν το αίμα διερευνάται για αντισώματα προς τον ιό ή για την παρουσία του ίδιου του ιού, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η διάγνωση.

Ιστορίες αδέσποτων στα Γιαννιτσά



Είμαι εθελόντρια για την προστασία των ζώων στα Γιαννιτσά και απευθύνομαι σε σένα είτε είσαι φιλόζωος είτε όχι. Ελπίζω σε μια καλυτερη τυχη για τους μικρούς αδέσποτους φίλους μας και παλεύω, δυστυχώς με μικρά άλλα σταθερα βήματα, για το βέλτιστο βιοτικό επίπεδο όλων μαs. Εξάλλου ο πολιτισμός ενός λάου φένεται στον τρόπο που αντιμετωπίζει τα ζώα.
Κατοικώ στα Γιαννιτσά την τελευταία πενταετία και ήταν μοιραίο, καθώs με χαρακτηριζει η αγάπη μου για τα ζώα, να
παρατηρήσω τις συνθήκες διαβίωσης των αδέσπωτων γύρω μας και να γνωρίσω ανθρώπους που νοιάζονται γι΄αυτά.

Εξαφάνισαν παίκτη του ΠΑΟ…



Το ραντεβού τα ξημερώματα στο Μοναστηράκι, ήταν μια καλοστημένη παγίδα για τον ταλαντούχο αθλητή του ΠΑΟ… 

Την επόμενη μέρα δεν εμφανίστηκε στον αγώνα μπέιζμπολ και σήμανε συναγερμός. Κανείς δεν μπορούσε τότε να φανταστεί το θρίλερ που έκρυβε αυτή η υπόθεση…
Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, το «Τούνελ» σόκαρε με τις αποκαλύψεις για τη δράση του σκοτεινού κυκλώματος που εξαφάνισε τον Ρανσέλ Κρουζ 24 χρόνων, παίχτη της ομάδας μπέιζμπολ του Παναθηναϊκού.

Σταθερά στην 1η θέση η ομάδα του ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΥ μετά την νίκη επί της Αριδαίας. Ήττα για τις νεανίδες



Χωρίς να ‘’πιάσει’’  την επιθυμητή απόδοση, η ομάδα του Γιώργου Μίλτση πέτυχε ακόμη μία νίκη επί του Φ.Ο. Αριδαίας αυτή την φορά με 45-70 που την κρατάει σταθερά στην κορυφή του ομίλου μαζί με τον Ζαφειράκη Νάουσας. Οι αθλητές της ομάδας της Έδεσσας μόλις ‘’έσφιξαν’’ την άμυνα τους δημιούργησαν διαφορά ασφαλείας απέναντι στη γηπεδούχο ομάδα και αποβάλλοντας το άγχος στο 4ο δεκάλεπτο επικράτησαν εύκολα.  

Επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων



Επιστολή η οποία αναφέρεται στο αίτημα βελτίωσης των κριτηρίων αναγνώρισης των ομάδων παραγωγών οπωροκηπευτικών στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Καρασμάνη.

Εξιχνιάστηκαν 4 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στην Έδεσσα



Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, τέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος ηλικιωμένων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες (06.11.2014) το μεσημέρι, στην Έδεσσα Πέλλας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, ένας 35χρονος και μία 33χρονη.
Ειδικότερα, νωρίτερα την ίδια ημέρα, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, προσέγγισαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες και προσποιούμενοι φιλικά πρόσωπα των συγγενών τους, επιχείρησαν ανεπιτυχώς να τους αποσπάσουν χρήματα.

«Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος» του Μιχάλη Χατζάκη την Κυριακή 9/11 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Το Θέατρο Σκιών «Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος» του Μιχάλη Χατζάκη, από το Έντεχνο Θέατρο Σκιών Άννας Αρβανίτη, παρουσιάζουν η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ. και η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:00, στην κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών.
ΤΟ ΕΡΓΟ:

Συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας με το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου



Οι κοινές δράσεις για τη βελτίωση και την ανάδειξη της εικόνας της πόλης ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς, με σκοπό την αλλαγή της ψυχολογίας των πολιτών και την τόνωση της αγοράς, συζητήθηκαν, την Πέμπτη 6/11/2014, στη συνάντηση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου με το νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου.

Ψάχνει εθελοντές ...εκπαιδευτικούς ο Λοβέρδος



Διδασκαλία με αντάλλαγμα περισσότερα μόρια μελετά το υπουργείο Παιδείας για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Εθελοντές εκπαιδευτικούς – που θα αποδεχθούν να εργαστούν… δωρεάν για να καλύψουν περίπου 1.100 θέσεις οι οποίες υπολογίζονται ότι θα απομείνουν κενές στα σχολεία όλης της χώρας, ύστερα και από τα τελευταία μέτρα που λαμβάνονται για την άμβλυνση των ελλείψεων – σκέφτεται να αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας.

Η ΔΑΚΕ για το αποτέλεσμα των εκλογών που την ανέδειξε πρώτη δύναμη στην Πέλλα



Στις εκλογές για την ανάδειξη μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ) που διεξήχθησαν στις 5 Νοεμβρίου 2014, η παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στο Νομό Πέλλας. Το αποτέλεσμα αυτό μας γεμίζει με ικανοποίηση, καθώς έρχεται να επιβεβαιώσει την απήχηση των θέσεων της παράταξης αλλά και την ευρύτητα της αποδοχής των προσώπων που την υπηρετούν, μακριά από μικροκομματικά και προσωπικά συμφέροντα.

Την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ζητεί ο Σόιμπλε από την Ελλάδα



Κλειδί για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές χαρακτήρισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει δεσμευτεί η Ελλάδα, ζητώντας την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Στη συνέντευξη Τύπου μετά το σημερινό Ecofin, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι η εξέταση της πορείας του προγράμματος στην Ελλάδα δεν μπορεί ακόμη να ολοκληρωθεί γιατί σημαντικά τμήματα των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί, κάτι που -όπως είπε- είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Κρύα Βρύση: Βοσκός παρασύρθηκε από φορτηγό



Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ηλικιωμένος βοσκός, ο οποίος παρασύρθηκε από διερχόμενο φορτηγό την ώρα που έβοσκε τα ζώα του.
Το δυστύχημα συνέβη προχθές το απόγευμα στην επαρχιακή οδό Κρύας Βρύσης – Ακρολίμνης.
Ο 71χρονος οδηγός του φορτηγού εγκατέλειψε αρχικά τον τόπο του δυστυχήματος, αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκε στους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο στρατιώτης που υποστηρίζει ότι σκότωσε τον μπιν Λάντεν



Ο 38χρονος Ρόμπερτ Ο' Νιλ είπε την Πέμπτη στην εφημερίδα Ουάσινγκτον Ποστ ότι εκείνος ήταν που σκότωσε, με μια σφαίρα στο κεφάλι, τον ηγέτη της Αλ Κάιντα στις 2 Μαΐου 2011, στο Αμποταμπάντ του Πακιστάν.

Τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αμέσως απειλές εναντίον του, σύμφωνα με την οργάνωση SITE που παρακολουθεί τους ιστοτόπους και τα μέσα ενημέρωσης των ισλαμιστών.

Επιστολή διαμαρτυρίας του ΟΜΓ για το Αθλητικό Κέντρο του Πλατανότοπου στα Γιαννιτσά



Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ- ΟΜΓ από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2014, απέστειλε επιστολή-έγγραφο προς τον Δήμο Πέλλας με αριθ. 208 από 18-9-2014 επισήμανε την ανάγκη επισκευής της πίστας-διαδρομής του αθλητικού Κέντρου «Πλατανότοπος», όπου αθλούνται καθημερινά Δρομείς και Μαραθωνοδρόμοι, αλλά και πλήθος περιπατητών, βαδιστών απολαμβάνουν τον περίπατό τους στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, που το μοναδικό στολίδι του είναι τα πλατάνια.

Ζημιές στο Αίγιο από τη δόνηση των 4,9 Ρίχτερ



Ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε το απόγευμα το Αίγιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, η δόνηση, που σημειώθηκε στις 19.13, είχε μέγεθος 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 44 χλμ. ανατολικά της Πάτρας, στην περιοχή της Τέμενης Αιγίου.
Ακολούθησαν τρεις μικρότερες σεισμικές δονήσεις.
 

Ενισχύσεις έως 5.978.699 ευρώ για 459 παραγωγούς μέσα από προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης στον καπνό



Ποσά ενισχύσεων που φτάνουν μέχρι 5.978.699 ευρώ θα λάβουν 459 παραγωγοί της χώρας οι οποίοι με αποφάσεις που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, εντάσσονται στα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα ολοκληρωμένης διαχείρισης καπνού και αμιψεισποράς σε καπνοπαραγωγικές περιοχές μέσα από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013.

Στο αρχείο η υπόθεση περί χρηματισμού βουλευτών για την προεδρική εκλογή



Η παραμικρή  ένδειξη, που να επιβεβαιώνει όσα δημόσια ελέχθησαν περί σχεδίου εξαγοράς βουλευτών ενόψει της επικείμενης Προεδρικής εκλογής δεν πρόεκυψε από την ενδελεχή έρευνα που διενεργήθηκε από εισαγγελικής πλευράς για το εν λόγω θέμα.

Ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός που χειρίστηκε την έρευνα κ. Παν. Παναγιωτόπουλος, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για έρευνα επί του θέματος, τελικά έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Η θέση της ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας σχετικά με το επενδυτική πρόταση στον τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας



Ολοκληρώνοντας την αναφορά μας στο δημοτικό συμβούλιο της 31ης Οκτωβρίου 2014 και σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου, θα αναφερθούμε στο δέκατο θέμα της ημερήσιας διάταξης:
Κατά αρχήν λήψη απόφασης για την συμμετοχή του Δήμου σε πρόταση καινοτομίας ιχθυοκαλλιέργειας

Ρομπάι προς τους Έλληνες: «Μην πετάτε τις θυσίες που έχετε κάνει»



Ο κ. Ρομπάι κάλεσε τους Έλληνες πολίτες και τους πολιτικούς να μην πάνε οι θυσίες που έγιναν στην Ελλάδα χαμένες, ενώ απέφυγε να σχολιάσει ένα ενδεχόμενο ανάληψης της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κατ' αρχήν ο κ. Ρομπάι είπε ότι όταν ανέλαβε τα ηνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο τέλος του 2009, σύντομα κατάλαβε ότι το ελληνικό ζήτημα θα έμπαινε ψηλά στην ατζέντα αναπόφευκτα. 

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 8/11



Είμαστε έτσι φτιαγμένοι ώστε να λαμβάνουμε έντονη απόλαυση από την αντίθεση και πολύ μικρή απόλαυση από την τρέχουσα κατάσταση των πραγμάτων

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 8 Νοεμβρίου

Επέτειοι:
Γιορτάζουν:


Γεγονότα

392: Ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Μέγας Θεοδόσιος καταργεί με διάταγμά του την ειδωλολατρία και απαγορεύει την προσέλευση σε ειδωλολατρικούς ναούς.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Σαρωτική κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα, αρχικά στη δυτική Ελλάδα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα, οι οποίες σταδιακά μέχρι τη νύχτα θα επεκταθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών την Κυριακή 9/11



Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8:30 μ.μ. θα τελεσθεί αγρυπνία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών για την εορτή του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημων Αρσενίου του Καππαδόκου.

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του ιερού λειψάνου του Οσίου Αρσενίου που φυλάσσετε στον Ι. Ναό προς αγιασμό των πιστών.

Εντυπωσιακή εικόνα από τη γέννηση πλανητών



Τον σχηματισμό πλανητών γύρω από ένα νεαρό άστρο κατέγραψε με την μεγαλύτερη έως σήμερα ευκρίνεια τo τηλεσκόπιο Alma, που βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής.
Στην εικόνα είναι ορατοί μαύροι δακτύλιοι - κενά σε νέφος σκόνης και αερίων, από τις τροχιές των νέων πλανητών γύρω από το άστρο HL Tau, ηλικίας μικρότερης του ενός εκατομμυρίου ετών, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 450 ετών φωτός από τη Γη, στον αστερισμό του Ταύρου.

Κοινή πρόσκληση Γλέζου - Τζίμερ για τις γερμανικές αποζημιώσεις



Κοινή πρόσκληση προς τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει εποικοδομητικά το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα απηύθυναν σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Μανώλης Γλέζος και γερμανίδα ευρωβουλευτής και πρόεδρος της ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Γκαμπριέλε Τζίμερ.

«Δεν έχουμε τίποτα εναντίον του γερμανικού λαού κι ούτε τον θεωρούμε υπεύθυνο για όσα διέπραξε το Τρίτο Ράιχ κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι ηθικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτισμικό και νομικό.

Νίκησαν μόνοι τους τον HIV - Νέες προοπτικές για τη θεραπεία



Ενδιαφέρουσες προοπτικές για την εξεύρεση θεραπείας για τον ιό HIV που προκαλεί το AIDS ανοίγει η «ανάρρωση» δύο ανδρών, σύμφωνα με μελέτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ένα φυσικό φαινόμενο επέτρεψε στον οργανισμό και των δύο φορέων να «ενσωματώσει» τον ιό στο DNA τους, εξουδετερώνοντάς τον.

«Πρόκειται για μια πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Είναι επίσης η πρώτη φορά που παρατηρείται αυτό το φαινόμενο με τον ιό HIV, μολονότι η φύση έμαθε να κάνει το ίδιο με άλλους ιούς», σχολίασε ο Γάλλος καθηγητής Ιβ Λεβί, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.

Βετεράνος ειδικών δυνάμεων ΗΠΑ: Εγώ σκότωσα τον Μπιν Λάντεν



Η άκρα μυστικότητα γύρω από την επιχείρηση που είχε καταλήξει στην εκτέλεση του Οσάμα μπιν Λάντεν στο Πακιστάν έχει θρέψει πάμπολλα σενάρια. Τα μέλη της ομάδας των αμερικανικών δυνάμεων ειδικών αποστολών SEAL παρέμεναν εκτός δημοσιότητας - μέχρι τώρα.

Λίγο πριν μεταδοθεί εκπομπή αμερικανικού καναλιού που πρόκειται να αποκαλύψει την ταυτότητα του πρωταγωνιστή της επιχείρησης, βρετανική εφημερίδα παρουσιάζει ποιος ήταν εκείνος που πάτησε την σκανδάλη.

Ενυδάτωση ενόψει Μαραθωνίου: Στη γραμμή της εκκίνησης με φούλ το ρεζερβουάρ του οργανισμού



Κάποια μέτρα πίσω από τους υπόλοιπους φαίνεται ότι θα βρεθούν όσοι ξεκινήσουν να τρέξουν την Κυριακή 9 Νοεμβρίου χωρίς να έχουν ενυδατωθεί σωστά, είτε πρόκειται για τον αγώνα των 5 ή των 10 χιλιομέτρων είτε φυσικά για τον κλασικό μαραθώνιο. Οι διαθέσιμες μελέτες υπογραμμίζουν την άμεση σχέση μεταξύ της αφυδάτωσης και της γρηγορότερης κόπωσης σε όλες τις μορφές άσκησης, ακόμα κι όταν η αφυδάτωση είναι ήπια.

102 χρόνια από την μάχη τους Οστρόβου 4/5 Νοεμβρίου 1912. Τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση



Σε μια λιτή εκδήλωση σε ένδειξη σεβασμού και φόρου τιμής, γιορτάστηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά η απελευθέρωση της Άρνισσας από τον τουρκικό ζυγό. Τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε  στο μνημείο πεσόντων από τον Παπά Νικόλα Τούλη με την συνοδεία του Παπά Γιώργη στο μνημείο των πεσόντων της Μάχης του Οστρόβου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί 5 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12 στον χώρο του μνημείου.

Σκοτώθηκε σε τροχαίο χθες... ΓΙΑΤΙ; Επιστολή αστυνομικών



Μια επιθετική αλλά άκρως συναισθηματική επιστολή της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης που απευθύνεται στον αστυνομικό, στον πολίτη, στον ίδιο τον εαυτό τους. Τροχαίο δυστύχημα, παράβαση, κλήση, διαγραφή... Με τη τελευταία λέξη, ν' αποκτά πολυσύνθετη έννοια, με μια από τις εκφορές με δραματικά μοιραία ερμηνεία.
"Θα θέλατε η είδηση  να αφορά τον
καλύτερο σας φίλο ;

Εκλογές τον Νοέμβριο του 2015 πρότεινε ο Σ. Θεοδωράκης



Διεξαγωγή εκλογών τον Νοέμβριο του 2015, αφού προηγουμένως η παρούσα Βουλή, εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρότεινε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.
Αναφερόμενος στην πρότασή του επισήμανε ότι δεν θα πρέπει να «σπάσει» η τουριστική περίοδος του 2015, καθώς ο τουρισμός είναι η μοναδική, αυτήν τη στιγμή, παραγωγική πηγή εσόδων για τη χώρα και εξήγησε ότι η παρούσα Βουλή πρέπει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας με μεγάλη πλειοψηφία.

Αύριο Σαββάτο η 1η Χορωδιακή Συνάντηση της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών


Νέο συντονιστικό της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας



Την Κυριακή 02/11/2014 έγιναν αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αλμωπίας. Το νέο συντονιστικό συγκροτήθηκε ως εξής:

Τι δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ στους Γαλατάδες όπου παίχτηκε το τυχερό δελτίο τζόκερ



 Έκπληκτος αλλά ταυτόχρονα και χαρούμενος δηλώνει ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου ΟΠΑΠ στο χωριό Γαλατάδες της Πέλλας, εκεί όπου παίχτηκε το ένα από τα δύο «χρυσά» δελτία της χθεσινής κλήρωσης του τζόκερ, που μοίρασε συνολικά περίπου 18,4 εκατομμύρια ευρώ.  
Με ένα τυποποιημένο δελτίο από το πρακτορείο, αξίας μόλις 11 ευρώ, ο μεγάλος υπερτυχερός από το χωριό αυτό της Πέλλας κατάφερε να εξασφαλίσει 9,2 εκατομμύρια ευρώ! «Θα μού κοπεί το αίμα» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παραολυμπιονίκης στο αγώνισμα της σφαιροβολίας Αναστάσιος Τσίου που μαζί με την αδελφή του Αναστασία είναι οι ιδιοκτήτες του πρακτορείου.

Μυστική διακλαδική στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-Κύπρου με συμμετοχή του Ισραήλ



Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση πραγματοποιείται με κάθε μυστικότητα τις τρεις τελευταίες ημέρες στη Κύπρο με συμμετοχή και αεροναυτικών δυνάμεων από την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 στην άσκηση συμμετείχε και το Ισραήλ. Η άσκηση πραγματοποιήθηκε σε πλήρη μυστικότητα και είχε ως στόχο την αξιολόγηση της δυνατότητας συντονισμού των ενόπλων δυνάμεων Ελλάδας – Κύπρου και Ισραήλ. Παράλληλη στόχευση ήταν η μέτρηση των ανακλαστικών της Ελληνικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης.

Προθεσμίες ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων εφαρμογής δικαιούχων της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων»



Από το Τμήμα Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής Γιαννιτσών της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Πέλλας  ανακοινώνεται ότι όλοι οι δικαιούχοι των δυο (2) προσκλήσεων 16228/23-11-2012 και 6777/26-03-2013 της Δράσης 2.3Β «Σύστημα Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» του Μέτρου 2.1.4. καλούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις Δηλώσεις εφαρμογής (Δ.Ε) &Ετήσιο Σχέδιο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (Ε.Σ.Π.Δ.),  εως την Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015. Αναλυτικά αφορά:

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο Γιώργος Στύλιος



Σε καμία περίπτωση δεν με εκφράζουν θέσεις σαν του Κασιδιάρη - Αν συναντήσω την κ. Κανέλη θα της πω ότι με αδίκησε γιατί προετοιμάστηκε για μια πολύ προσωπική επίθεση εναντίον μου, υποστήριξε ο αποπεμφθείς υφυπουργός Παιδείας - Σε καμία περίπτωση δεν παραιτούμαι από βουλευτής, τόνισε
Δεν με εκφράζουν θέσεις σαν του Κασιδιάρη, όπως αποδεικνύει ο πολιτικός μου βίος, ήδη από τα χρόνια μου στην ΟΝΝΕΔ, δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο αποπεμφθείς υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, επιχειρώντας να υπερασπιστεί στη θέση του.

ΑΝ.Α.Σ.Α. Πέλλας: Το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου για το 2015



Πραγματοποιήθηκε στις 31/10 το δημοτικό συμβούλιο του Οκτωβρίου. Αρχικά θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά το γεγονός πως τα θέματα δίνονται στους δημοτικούς συμβούλους όσο αργότερα επιτρέπει η νομοθεσία δυσκολεύοντας πολύ τη διαδικασία προετοιμασίας.

Reuters: Τα τρία σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο



Τα τρία σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο δημοσίευσε σήμερα το πρακτορείο Reuters τα οποία υποστηρίζουν αυτά που είχε παρουσιάσει η «Κ» στις 26.10.14 (http://www.kathimerini.gr/789594)
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σημερινό Eurogroup θα συζητηθούν οι τρεις αυτές επιλογές, που περιλαμβάνουν ένα οικονομικό μαξιλάρι, 11 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν ήδη χορηγηθεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και κρίθηκαν, εν τέλει, αναγκαία.

Ιορδάνης Τζαμτζής: Σοβαρότατη καθυστέρηση στη καταγραφή εκτιμήσεων και την πληρωμή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Να δοθούν προκαταβολές 3 ευρώ ανά δένδρο.



Σοβαρότατες καθυστερήσεις στη καταγραφή εκτιμήσεων και την πληρωμή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και  αίτημα να δοθούν  προκαταβολές 3 ευρώ ανά δένδρο,  καταγγέλλει και ζητά  με ερώτηση του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καρασμάνη, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής. Στην ερώτηση του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει

Γραμμή στήριξης ECCL εξετάζει η ευρωζώνη – την επόμενη βδομάδα επιστρέφει η τρόικα



Μια προληπτική γραμμή στήριξης για την Ελλάδα που θα έχει τη μορφή του εργαλείου ECCL, που διαθέτει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ), είναι το κυρίαρχο σενάριο που εξετάζει η ευρωζώνη για τη μετά μνημόνιο εποχή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του σώματος στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ τόνισε πάντως πως προϋπόθεση για τη λήψη τελικών αποφάσεων είναι η επιτυχημένη ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης από την τρόικα, προσθέτοντας πως οι ελληνικές Αρχές και οι δανειστές προσπαθούν να γεφυρώσουν τις διαφορές που παραμένουν στα εκκρεμή ζητήματα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 7/11



Δουλειά και αγάπη: Αυτά είναι τα δυο βασικά. Χωρίς αυτά υπάρχει νεύρωση

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 7 Νοεμβρίου

Γιορτάζουν:
Γεγονότα
1185: Ο στρατηγός Αλέξιος Βρανάς κατατροπώνει τους Νορμανδούς σε μάχη κοντά στον Στρυμόνα. Οι τελευταίοι, μετά την κατάληψη του Δυρραχίου και της Θεσσαλονίκης, εκινούντο εναντίον της Κωνσταντινούπολης.
1917: Οκτωβριανή Επανάσταση. Οι Μπολσεβίκοι του Λένιν καταλαμβάνουν την εξουσία στη Ρωσία. (25 Οκτωβρίου 1917 με το παλιό ημερολόγιο)

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Στην Πέλλα ο ένας υπερτυχερός του Τζόκερ που κερδίζει πάνω από 9 εκατ. ευρώ.



Από την Πέλλα είναι ο ένας από τους δύο υπερτυχερούς που κατάφεραν να προβλέψουν τους 5+1 τυχερούς αριθμούς του Τζόκερ και πιο συγκεκριμένα το τυχερό δελτίο παίχτηκε σε πρακτορείο στους Γαλατάδες. Το δεύτερο τυχερό δελτίο παίχτηκε στην Κόρινθο.

Οι αριθμοί που κληρώθηκαν ήταν 9, 14, 20, 24, 30 και αριθμός τζόκερ το 16.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες πριν από τις 8.30 που έληγε η προθεσμία, κατατίθονταν σχεδόν 300 δελτία κάθε δευτερόλεπτο.

Αποπέμφθηκε ο Στύλιος για το «Θέλετε Κασιδιάρη» στην Κανέλλη



Εκτός κυβέρνησης τέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος. Την παραίτηση του υφυπουργού είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μόλις έμαθε για τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Στύλιος στην κυρία Λιάνα Κανέλλη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Περίπου στις 15:30, ο κ. Στύλιος ανακοίνωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας. Σε δήλωση που έκανε στο περιστύλιο της Βουλής διευκρίνισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση και χαρακτήρισε «ατυχή λεκτικό διαξιφισμό στον οποίο δόθηκαν λάθος ερμηνείες» το «θέλετε Κασιδιάρη!» που εκστόμισε προς την Λιάνα Κανέλλη.

Δύο οι τυχεροί στο Τζόκερ οι οποίοι παίρνουν από 9,2 εκ. ευρώ



Δύο «σούπερ» τυχερά δελτία που κερδίζουν από 9,2 εκατομμύρια ευρώ το καθένα ανέδειξε η κλήρωση του Τζόκερ που περίμενε όλη η Ελλάδα.
Οι δύο υπερτυχεροί ή περισσότεροι αν το ένα ή και τα δύο δελτία είναι ομαδικά, προέβλεψαν σωστά τους 5+1 αριθμούς του Τζόκερ, που ήταν οι 9, 14, 20, 24, 30 και Τζόκερ ο αριθμός 16.

Breakup: Γιατί χωρίζουν 1 στα 10 ζευγάρια;

Η βασική αιτία χωρισμού φαίνεται να είναι το «κακό σεξ»!
Ξέχνα τον έρωτα και τη συντροφικότητα! Νέα βρετανική δημοσκόπηση αποδεικνύει ότι η σχέση περισσότερων από 1 των 10 ζευγαριών στηρίζεται αποκλειστικά από τις επιδόσεις του συντρόφου τους στο κρεβάτι.

Οι Παραθυρεοειδείς αδένες, η παραθορμόνη και η καλσιτονίνη



του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,

Πρόκειται για 4 μικρούς αδένες στο μέγεθος "φακής" που βρίσκονται πίσω από το θυρεοειδή αδένα. Οι αδένες αυτοί παράγουν μια ορμόνη που λέγεται παραθορμόνη και ρυθμίζει τα επίπεδα ασβεστίου στο αίμα.