Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Το εύκολο τρικ που ενισχύει τη μνήμη σας κατά 23%


Δεν είναι λίγες οι φορές που ξεχνάμε και το πιο απλό πράγμα. Η μνήμη μαςμπορεί να εξασθενήσει είτε επειδή είμαστε απλώς κουρασμένοι είτε από κάποια ασθένεια. Αυτό βέβαια είναι συνηθέστερο στους μεγαλύτερους ανθρώπους.
Είναι τα καθημερινά συνήθως πράγματα που συχνά δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε όπως το πού βάλαμε τα κλειδιά μας χθες το βράδυ ή το όνομα του ατόμου που μόλις συναντήσαμε.

Νέα φρίκη στη Ρόδο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις έπειτα από τη σύλληψη ενός 23χρονου Ρομά στη Ρόδο. Από τις καταγγελίες και τις καταθέσεις προέκυψε ότι ο 23χρονος βίασε μαζί με τον 20χρονο αλβανικής καταγωγής, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, μια 19χρονη κοπέλα με ειδικές ανάγκες στην περιοχή του Ενυδρείου της Ρόδου. 

Αρχαιολόγοι: Κνωσσός, Ροτόντα, Βεργίνα και άλλα 2.326 μνημεία στο Υπερταμείο!

Επιμένει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων στις καταγγελίες του κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι δεν έχει ακόμη εξαιρέσει τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο, δίνοντας στη δημοσιότητα κατάλογο με 587 μνημεία, τα οποία- όπως αναφέρει- κινδυνεύουν άμεσα.

Η ΑΑΔΕ στέλνει στο σπίτι τα πρόστιμα για ΚΤΕΟ

Στο σπίτι τους θα παραλάβουν τα… ραβασάκια με τα πρόστιμα εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτοσικλετών που δεν έχουν περάσει τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ. 

Μετά τα από τα ανασφάλιστα οχήματα, ΑΑΔΕ και υπουργείο Μεταφορών βάζουν στο στόχαστρο όσους δεν έχουν περάσει από έλεγχο ΚΤΕΟ τα οχήματά τους. 

Η κοροϊδία με την προστασία της πρώτης κατοικίας.Θα γίνεται με βάση τις εμπορικές τιμές

Με βάση τις εμπορικές τιμές θα διαμορφωθούν τα όρια για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη, μειώνοντας θεωρητικά τους δικαιούχους και τις προσδοκίες για κούρεμα δανείου από τις τράπεζες, όπου οι εμπορικές τιμές εντοπίστηκαν ότι είναι ακόμη υψηλότερες από τις αντικειμενικές.

Ντροπή σας...

Η εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οδυνηρή και τραυματική. Οι σημερινοί τύποι προκάλεσαν το 2015 βαρύτατες βλάβες στην ελληνική οικονομία. Το κόστος της ανοησίας τους ανέρχεται σε πολλές πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και εκτείνεται σε βάθος 4 δεκαετιών. Μας οδήγησαν στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο με χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ, αφού είχαν

Διαλύεται εις τα εξ ων συνετέθη η ΕΒΖ

Στις 31 Ιανουαρίου αναμένονται από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα οι τελικές αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η εξυγίανση/αναδιάρθρωση της ΕΒΖ, όπως τόνισε ο ίδιος.
«Στις 31/1 θα έχουμε την τελική απόφαση για το εάν το πρόγραμμα εξυγίανσης/αναδιάρθρωσης της

Μίκης Θεοδωράκης για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας

Σε ανοιχτή επιστολή του, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα», ο Μίκης Θεοδωράκης καλεί τους 300 της Βουλής «μην προχωρήσετε σε αυτό το έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας. Η ζημιά που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη. Αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη».Ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης επισημαίνει ότι «η ψήφος του ελληνικού λαού δεν έδωσε σε κανέναν εν λευκώ εξουσιοδότηση για χειρισμό του θέματος αυτού κατά το δοκούν. Καμία κυβέρνηση (ακόμα κι

Αποφάσισαν χωρίς εμένα για μένα.Γιατί θα πάω στο συλλαλητήριο.


Θέλω ως πολίτης αυτής της χώρας, να δώσω το παρών στην τελευταία «μάχη», εναντίον μιας -στην καλύτερη περίπτωση- επιβλαβούς συμφωνίας.
Μιας συμφωνίας την οποία θεωρώ ότι μελέτησα σφαιρικά και με ψυχραιμία. Όπως σφαιρικά και με ψυχραιμία έχω μελετήσει, παλαιόθεν, και ελληνική Ιστορία και Ελληνική Γραμματεία+Γλώσσα. Αλλά και Γεωγραφία!
- Θέλω, ως –εδώ και δεκαετίες- πολίτης μιας ευρύτερης επικράτειας που ονομάζεται

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Σύπρος Λυκούδης

Στην υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών προσανατολίζεται ο Σύπρος Λυκούδης, μετά την απόφαση που πιστοποιήθηκε από το πολιτικό συμβούλιο των ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς. 
«Η θέση της χώρας μας στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που μπορεί να παίξει στην περιοχή, απαιτούν τη λύση του προβλήματος. Αυτή η εκκρεμότητα πρέπει να σταματήσει», αναφέρει

Φτωχότεροι οι Ελληνες από τους πολίτες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ [πίνακες]

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, το 2016 υποχώρησε περαιτέρω στα 16.378 ευρώ, ενώ με βάση τη Eurostat το κατά κεφαλήν ΑΕΠ «βούτηξε» το 2017 στο 67% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μπαίνοντας στην κρίση, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων ήταν 21.845 ευρώ και το 2009 αντιστοιχούσε στο 94% του κοινοτικού μέσου όρου, αντικατοπτρίζοντας τις προσδοκίες που

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 19/1




Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν σήμερα Σαββάτο 19 Ιανουαρίου




Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019

Τι σημαίνει να έχεις ηπατίτιδα C; Τι μπορεί να σου προκαλέσει; Το ξέρεις ότι θεραπεύεται;



του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D.,  medlabnews.gr

H ηπατίτιδα C αποτελεί ένα από τα συχνότερα αίτια ηπα­τικής νόσου παγκοσμίως. Ειδικότερα στην Ελλάδα υπο­λογίζεται ότι περίπου 135.000 με 160.000 άνθρωποι, έχουν χρόνια λοίμωξη με τον ιό της ηπα­τίτιδας C.
Η υψηλότερη συχνότητα ηπατίτιδας C συναντά­ται σε άτομα ηλικίας 40-60 ετών.

152 ετοιμάζονται να ψηφίσουν τις Πρέσπες – Ποιοι είναι οι νέοι πρόθυμοι – Τα «κουκιά» της ψηφοφορίας

Ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως θα περάσει την Συμφωνία των Πρεσπών παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί εκτός των άλλων και από τρεις βουλευτές του Ποταμιού, ενώ θετικά διακείμενος είναι και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος της ΔΗΜΑΡ.
Ανάλογα με τις διαρροές που θα υπάρξουν από την πλειοψηφία των 151 «προθύμων» αλλά και την αποχή την οποία θα επιλέξουν ίσως κάποιοι από το Ποτάμι- όπως ο Σπ. Λυκούδης-, τα «ναι» στην αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της ΠΓΔΜ μπορεί να φθάσουν ακόμα και τον αριθμό 153, που φυσικά θα

80 αποφάσεις για αναδρομικά συνταξιούχων

Αναδρομικά στις συντάξεις φέρνουν οι πρώτες 80 αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ως το τέλος του 2018 υπέρ των συνταξιούχων και μάλιστα μέσα σε αυτές είναι και απόφαση Εφετείου που διατάσσει τα Ταμεία (ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ) να επιστρέψουν ως και 27.935 ευρώ, εν προκειμένω από τις μειώσεις του νόμου 4093 που κρίθηκαν αντισυνταγματικές.

Ομιλία στο ΚΑΠΗ Έδεσσας και ανασκόπηση της χρονιάς του 2018



Θερμό καλωσόρισμα για το νέο έτος 2019, έγινε στα μέλη του ΚΑΠΗ το πρωί της Τρίτης 15 Ιανουαρίου 2019, από την κοινωνική λειτουργό κ. Σωτηρίας Φιλούκατζη. Στην ομιλία που ακολούθησε αναπτύχθηκε το θέμα «ελληνική παράδοση» και προβλήθηκε μια ανασκόπηση από χαρούμενες στιγμές του 2018.

Δάνεια: Έρχεται «κούρεμα» και επιδότηση δόσης

Τη λύση στα πρότυπα του κυπριακού μοντέλου για την προστασία της κύριας κατοικίας από τον πλειστηριασμό φαίνεται πως θα αναζητήσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Η κυβέρνηση με τις τράπεζες έχουν πάρει «χαρτί και μολύβι» και ετοιμάζουν το νέο νόμο που θα αντικαταστήσει το «περίφημο» νόμο Κατσέλη.

Ο Γιάννης Σηφάκης ευχαριστεί το International Foundation for Greece για την ευγενική χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία



Ο Γιάννης Σηφάκης ευχαριστεί το International Foundation for Greece για την ευγενική χορηγία πετρελαίου θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία Κερασιάς, Σαρακηνών, Νότιας, Άρνισσας, Ειδικό Έδεσσας, Αθύρων και Προμάχων στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης
Η προσφορά επικουρεί την χρηματοδότηση της πολιτείας για την θέρμανση των μαθητών των σχολείων στην Πέλλα, μιας περιοχής που ο χειμώνας είναι ιδιαίτερα μακρύς.

Προνοιακά επιδόματα: Σήμερα η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ

Καταβάλλονται σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα καθώς και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών, στο σύνολο των δικαιούχων της χώρας. Η επικείμενη πληρωμή, η οποία θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα, αφορά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 για τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα και τον μήνα

Γ.Καρασμάνης: «Άμεση λύση για την εξαίρεση 27 κοινοτήτων μας από τις μειονεκτικές περιοχές»!



Σε καθεστώς ¨ομηρίας¨, ανασφάλειας και αγωνίας εξακολουθούν να παραμένουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι 27 τοπικών κοινοτήτων στους Δήμους Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας, οι οποίες αδικαιολόγητα έχουν εξαιρεθεί από τον νέο χάρτη με τις μειονεκτικές περιοχές και, συνεπώς, απειλούνται με αυθαίρετο, άδικο και εξοντωτικό αποκλεισμό από τις εξισωτικές αποζημιώσεις, αλλά και από άλλες ενισχύσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που αφορούν την ίδια τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων και τη συνέχιση της παραγωγικής τους δραστηριότητας!

«Μπαίνουν» μηχανάκια POS σε επιπλέον 53 δραστηριότητες

Χιλιάδες επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν 53 δραστηριότητες εντάσσονται -με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομίας Ιωάννη Δραγασάκη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αστέριου Πιτσιόρλα και της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου- στους υπόχρεους χρήσης συσκευών POS για την αποδοχή πληρωμών μέσω

Ο Τσίπρας βρήκε στο Ποτάμι τους νέους πρόθυμους για τις Πρέσπες.

Σε ψήφο κατά συνείδηση καλεί τους βουλευτές του το Ποτάμι σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην εξασφάλιση της επιθυμητής από την κυβέρνηση πλειοψηφίας για να περάσει η Συμφωνία από την ελληνική Βουλή.
Σεβασμό στις Αρχές του («τα κόμματα δεν είναι στρατόπεδα») και στις αποφάσεις του

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/1



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 18 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Η σημασία ελέγχου του γονιδίου BRAF. Οι επαναστατικές θεραπείες μεταστατικού καρκίνου με ανοσοθεραπεία



της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr

Τα τελευταία χρόνια ακούμε όλο και περισσότερο για στοχευμένες θεραπείες στον καρκίνο. Υπάρχουν όλο και περισσότεροι ασθενείς που λένε ότι έκαναν ανοσοθεραπεία και θεραπεύτηκαν, από μεταστάσεις που είχε κάνει το μελάνωμα του δέρματος ή ο καρκίνος του πνεύμονα.

Μετάβαση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία στις 20/1 διοργανώνει η Ι.Μ. Εδέσσης Πέλλης & Αλμωπίας με τον Δήμο Πέλλας



Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας και ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ ΠΕΛΛΑΣ διοργανώνουν μετάβαση με λεωφορεία στο Συλλαλητήριο για την Μακεδονία, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, στις 2.00 μ.μ.

Η αναχώρηση των λεωφορείων θα γίνει την Κυριακή 20/1 από τον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών και από το Δημαρχείο στις 05:30 το πρωί.

"Ποτάμι".Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να περάσει

Θετική κατεύθυνση έχουν οι διευκρινίσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών που δόθηκαν στη ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Γιώργος Μαυρώτας.
Όσον αφορά για το τι πρέπει να γίνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού είπε ότι «κατά τη γνώμη θα περάσει και πρέπει να

Ευχαριστήριο γεύματος αγάπης «Επιούσιος Άρτος»



Η επιτροπή του Γεύματος Αγάπης «Επιούσιος Άρτος»  εκφράζει τις ευχαριστίες της, στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Γιαννιτσών, στην Εθελοντική ομάδα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ» και στην Εθελοντική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την μουσικοθεατρική παράσταση με τίτλο «Σαν να ‘ταν χθές», που διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν στο πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών, στις 12 Ιανουαρίου, όπου αντί για εισιτήριο προσφέρθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Αναδρομικά : Ερχεται χαράτσι στα ήδη «ψαλιδισμένα» ποσά

Μετά τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που είδαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, νέα δυσάρεστη έκπληξη περιμένει τους εν ενεργεία και συνταξιούχους των ειδικών μισθολογίων. Η ψυχρολουσία θα έρθει με το εκκαθαριστικό της φετινής φορολογικής τους δήλωσης, στο οποίο θα διαπιστώσουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν έξτρα φόρο για τα ποσά των αναδρομικών που εισέπραξαν.Εκτός από τον φόρο 20% που έχει ήδη παρακρατηθεί στα

Στον ΧΥΤΑ Γιαννιτσών παρουσία του Δημάρχου Πέλλας η κοπή της πίτας των εργαζομένων



Στην κοπή της πίτας των εργαζομένων του ΧΥΤΑ Γιαννιτσών παραβρέθηκε την Τρίτη 15 Ιανουαρίου  ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους κ.κ. Γ. Ανδρεάδη, Ζ. Κουτσοκώστα και  Ν. Βαλνάρη.
Στο χαιρετισμό του προς τους εργαζομένους ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα βήματα προόδου που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια στη λειτουργία του ΧΥΤΑ με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων και την συνεχή συνεργασία με τον ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας.

Γιάννης Σηφάκης: Χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ στους Δήμους Έδεσσας και Αλμωπίας με 75.000 και 36.300 ευρώ αντίστοιχα



Από το γραφείο του βουλευτή Γιάννη Σηφάκη ανακοινώνεται ότι χρηματοδοτούνται από το ΥΠΕΣ οι Δήμοι Έδεσσας με 75.000,00 € για αντιμετώπιση θεομηνιών και Δήμος Αλμωπίας και 36.300,00 € για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Οι Δήμοι χρηματοδοτούνται κατόπιν αίτησης και μελέτης που υπέβαλαν στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΥΠΕΣ: 

Kαι τώρα,η "Ναυμαχία" των Πρεσπών.

Mε 151 «ναι», όπως ήταν αναμενόμενο, η Κυβέρνηση έλαβε τη ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, μετά από τη διαδικασία που κράτησε δυο μέρες και σημαδεύτηκε από θυελλώδεις αντιπαραθέσεις.
Τα 151 «ναι», προήλθαν από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι από την Έλενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη, τον Θανάσης Παπαχριστόπουλο, τον Κώστα Ζουράρι, την Κατερίνα

Συμμετοχή ΑΔΕΔΥ Πέλλας στην 24ωρη απεργία του Δημοσίου



Η ΕΓ του ΝΤ  ΑΔΕΔΥ Πέλλας συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση για όλο το Δημόσιο την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 με αίτημα: «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή. Η ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 Γενάρη, στην Αθήνα και σε πολλές ακόμα πόλεις όλης της Ελλάδας, δίνει αποφασιστικό μήνυμα συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα για την απόσυρση της τροπολογίας των «απολύσεων»,

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε δυναμικά τον αγώνα!



Τα Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.  και της Ο.Λ.Μ.Ε. καλούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε δυναμική συνέχιση του αγώνα μέχρι την απόσυρση του νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών – προσλήψεων μόνιμων και αναπληρωτών που κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 17/1



Πατήστε  ΕΔΩγια να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Λεωφορεία Ναυλώνει η Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση για το Συλλαλητήριο της Αθήνας


 Για το συλλαλητήριο της Αθήνας αυτή την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ναυλώνονται λεωφορεία από την ΠΑΤ.ΡΙ.Ε..
Οποίος/α επιθυμεί να συμμετάσχει να επικοινωνήσει όπως παρακάτω: