Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Διακοπή ρεύματος στα Καλύβια του Δήμου Σκύδρας, την Τρίτη 9/8/16



Πληροφορούμε τους συνδημότες μας, μετά την τηλεφωνική  ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), ότι την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016 θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού  ρεύματος στα Καλύβια  του Δήμου Σκύδρας, από τις 08:00’ έως τις 15:00’, προκειμένου ν΄αντικατασταθούν σάπιοι στύλοι του δικτύου.

Ο Τομ Κρουζ σταματά την ηθοποιία για να γίνει ιερέας της Σαϊεντολογίας!



Ο Tομ Κρουζ είναι το δημόσιο πρόσωπο της Σαϊεντολογίας. Είναι εκείνος που βγαίνει πάντα μπροστά για την διάσημη θρησκευτική ομάδα. Σαν να μην έφτανε αυτό, όμως, φαίνεται πως το πήγε ένα βήμα παραπάνω καθώς τα παρατά όλα για να γίνει… ιερέας!

Η ομιλία του Γιάννη Σηφάκη ως κεντρικός εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για τις πηγές ηλεκτρικής ενέργειας



Η ομιλία του Γιάννη Σηφάκη ως κεντρικός  εισηγητής  του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή  
για το νομοσχέδιο «Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης και διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις»

Η εισήγηση του Γιάννη Σηφάκη :

Κλοιός ρευστότητας προκαλεί ασφυξία στην αγορά



Μία βροχή νέων οικονομικών στοιχείων/ανακοινώσεων ξεδιπλώνει την ασφυξία που αντιμετωπίζουν ο  επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και οι καταναλωτές που δηλώνουν ότι δυσκολεύονται όλο και πιο πολύ να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.
Τα στοιχεία δείχνουν την εξαέρωση των αποταμιεύσεων λόγω της νέας φορολαίλαπας αλλά και της κρίσης, την αύξηση των οφειλών προς τις εφορίες, αλλά και τα νέα κρατικά φέσια. Δείχνουν και τους τριγμούς που έρχονται από το εξωτερικό και καθρεφτίζονται σε εξαγωγές και τουρισμό, δίδοντας μία γεύση των δυνητικών κινδύνων που μπορεί να φέρει το μεταναστευτικό.

Εκκλησιαστικές εκδηλώσεις σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Ιερές Ακολουθίες στον Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Εδέσσης

Την Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 7:00 μ.μ. μετά την Παράκληση θα τελεσθεί το μυστήριο του ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης.

Επίσης στον ίδιο Ι. Ναό την Πέμπτη 11 Αυγούστου από 9:00 μ.μ. έως 12:15 π.μ. θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία.

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τα capital controls



Νέα δεδομένα όσον αφορά τα capital controls ισχύουν μετά τη χαλάρωση που έχει γίνει τις τελευταίες ημέρες. Για τον λόγο αυτό, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών απαντά σε συχνά ερωτήματα με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων.
Ενδεικτικά, κάποιες από τις διευκρινήσεις αφορούν:

Κλήρωση θέσεων για εκθέτες στη 2η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας



Στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016, με ώρα έναρξης 10:00΄(πρωί), συμπεριλαμβάνεται η κλήρωση των θέσεων των εκθετών και η χορήγηση των αντίστοιχων αδειών συμμετοχής τους στη 2η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας (Παρασκευή 19 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016).

Αγωνία στον αέρα για το boeing της Ellinair. Δύο ώρες πετούσε πάνω από το αεροδρόμιο 'Μακεδονία'



Αναγκαστική προσγείωση στον διεθνή αερολιμένα "Μακεδονία" της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε, πριν από λίγο, αεροσκάφος της "Ellinair", που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιήσει πτήση από τη Θεσσαλονίκη προς τη Μόσχα.
AdTech Ad
Το αεροσκάφος, τύπου Boeing 734, αμέσως μετά την απογείωσή του από το "Μακεδονία", στις 2.10 μετά το μεσημέρι, παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα. Κατά πληροφορίες, οι τροχοί του δεν μαζεύονταν στο κύτος του αεροσκάφους.

Απάντηση σε ερώτηση του Γ.Καρασμάνη σχετικά με ζημιές βαμβακοπαραγωγών Πέλλας & Ημαθίας από βροχοπτώσεις



Ως γνωστό, ο Γιώργος Καρασμάνης είχε καταθέσει σχετική αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την ανακοίνωση διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξάνδρειας για το γεγονός ότι μένει εκτός αποζημιώσεων, σύμφωνα με τα πορίσματα του ΕΛΓΑ, η πλειονότητα των βαμβακοπαραγωγών Πέλλας και Ημαθίας για τις ζημίες που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις του περασμένου Οκτώβρη.

Σύροι πρόσφυγες αποπειράθηκαν να βιάσουν αμερικανίδα εθελόντρια του καταυλισμού τους.



Σύμφωνα με την Αστυνομία, για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο Σύροι πρόσφυγες, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη, αλλά φαίνεται πως πρόκειται για πρόσφυγα.
Σύμφωνα με την καταγγελία της 20χρονης αλλοδαπής, το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Τρίτη σε παραλία του Κορινού Πιερίας, κατά τη διάρκεια εκδρομής που

Αντιπυρική προστασία στο Δήμο Πέλλας



Υπογράφηκε την Τρίτη 2 Αυγούστου 2016 μεταξύ του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και του αναδόχου κ. Χρήστου Καραδήμου, σύμβαση κατασκευής έργου για την αντιπυρική προστασία του δήμου, ύψους 35.990,24€.      
Η εκτέλεση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός εξήντα (60) ημερών από την υπογραφή της σύμβασης και η χρηματοδότησή του προέρχεται από ειδικά κονδύλια για  την πυροπροστασία.

Σοκ στο Ρίο: Θετικό δείγμα Ελληνίδας κολυμβήτριας



Δυσάρεστα νέα λίγες ώρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων – Κολυμβήτρια της ελληνικής αποστολής βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ και επιστρέφει άμεσα στην Αθήνα - Επιβεβαίωσε την είδηση η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή - Θετικό δείγμα και σε αθλητή που ήταν να συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες
Σαν βόμβα έσκασε η είδηση στο αρχηγείο της ελληνικής αποστολή στο Ρίο που ήθελε μέλος της Ολυμπιακής ομάδας να έχει βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ!

Αυξημένος ΕΝΦΙΑ για έναν στους τρεις ιδιοκτήτες



Περισσότερο ΕΝΦΙΑ θα κληθεί να πληρώσει φέτος ένας στους τρεις κατόχους ακίνητης περιουσίας, όπως προκύπτει από τα  μέχρι τώρα στοιχεία, με τις επιβαρύνσεις να ξεκινούν από το 1 λεπτό και να ξεπερνούν τα 50 ευρώ σε αρκετές περιπτώσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, συνολικά μεγαλύτερο φόρο θα κληθούν να καταβάλουν περίπου 2,2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.
Ειδικότερα:

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 6/8



Κάποια μέρα κοιτάζοντας πίσω, τα χρόνια που αγωνίστηκες θα σου φαίνονται τα πιο ωραία.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 6 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Κίνδυνος καρκίνου από δύο ποτά κάθε μέρα



Δύο μεγάλα ποτήρια κρασί ή δύο «δυνατές» μπύρες την ημέρα, κάθε μέρα και επί σειρά ετών, τριπλασιάζουν τον κίνδυνο εκδηλώσεως καρκίνου στη στοματική κοιλότητα, προειδοποιεί το βρετανικό υπουργείο Υγείας.
Σε σκληρές τηλεοπτικές διαφημίσεις που θα αρχίσουν να προβάλλονται εντός της εβδομάδας, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας θα υπενθυμίσει στους πολίτες τους κινδύνους από την συνήθεια που έχουν πολλοί να μην περνάνε ούτε μέρα δίχως αλκοόλ.

Θα πλημμύριζαν τη βόρεια Ελλάδα με κάλπικα νομίσματα!




Τα ίχνη ενός μεγάλου διεθνούς κυκλώματος παραχάραξης με την υπόθεση του οποίου ασχολείται και η Interpol, κατάφεραν να εντοπίσουν οι ελληνικές αρχές, έπειτα από τη σύλληψη ενός Τούρκου στο τελωνείου Κήπων, ο οποίος προσπάθησε να εισάγει στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες κάλπικα νομίσματα.Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, οι ελεγκτές της ομάδας Δίωξης του τελωνείου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε ΙΧ με γερμανικές πινακίδες, το

Έλληνας εφευρέτης φέρνει επανάσταση.Πληκτρολόγηση με τα μάτια!



Ένας Πατρινός έκανε μία ανακάλυψη με την οποία μπορούμε να πληκτρολογούμε στο κινητό μας χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια μας! Ο Ευάγγελος Σκόδρας, υποψήφιος διδάκτορας του Εργαστηρίου Ενσύρματης Επικοινωνίας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών δημιούργησε την εφαρμογή «EyeType», με την οποία επιτρέπεται σε χρήστες να πληκτρολογούν στο κινητό τους ή στο tablet τους χρησιμοποιώντας μόνο τα μάτια τους.

Όλη η αλήθεια για το επεισόδιο με τον Άκη στις φυλακές



Με τον τίτλο: «Άγριος ξυλοδαρμός Τσοχατζόπουλου από Στεφανάκο στη φυλακή» το «Έθνος» ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός πήγε στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού από τα σφοδρότατα χτυπήματα που δέχθηκε - Διαψεύδουν το περιστατικό οι δικηγόροι του Άκη και κάνουν λόγο για «λεκτική αντιπαράθεση» - Αρνείται και ο Στεφανάκος ότι ξυλοκόπησε τον πρώην υπουργό 
Σε γαϊτανάκι εξελίσσεται πλέον η υπόθεση του ξυλοδαρμού του Άκη Τσοχατζόπουλου, καθώς οι μαρτυρίες αλλά και οι διαβεβαιώσεις ανθρώπων που βρίσκονται κοντά στους δύο φερόμενους πρωταγωνιστές μιλούν για ένα επεισόδιο το οποίο δεν πήρε έκταση, αφού πρόλαβαν και επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι.

Ποιοι ασφαλισμένοι διασώζονται από τις περικοπές στις συντάξεις



Έξι κατηγορίες ασφαλισμένων διασώζονται από τις περικοπές στις νέες συντάξεις.

Πρόκειται ,σύμφωνα με το Έθνος για 146.000 εργαζόμενους που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες και μπορούν, αξιοποιώντας διατάξεις του πρόσφατου νόμου, να εξασφαλίσουν προσαύξηση στον βασικό κορμό της σύνταξής τους. Χωρίς να γλιτώνουν απαραίτητα τις μειώσεις, ανήκουν :

Γιάννης Σηφάκης : Θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ το έργο «Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» της Αρχαιολογίας Πέλλας



Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κ. Βλαζάκη και συζήτησε μαζί της την προτεραιοποίηση των έργων του Υπουργείου για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ ζητώντας την ένταξη του έργου « Ανάκτορο Μεγάλου Αλεξάνδρου» της Αρχαιολογίας Πέλλας.

Ένας στους δύο χρωστάει στην εφορία



Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έχει σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Τα χρέη, τα οποία προσεγγίζουν συνολικά τα 90 δισ. ευρώ (!), «πνίγουν» τους φορολογούμενους. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι πάνω από τέσσερα εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία σχεδόν το μισό ΑΕΠ ή 89,8 δισ. ευρώ.

Κοντομηνάς: Τα περισσότερα δάνεια του Alpha είναι εξυπηρετούμενα, δεν υπάρχει φοροδιαφυγή



Τα περισσότερα από τα δάνεια που έχουμε είναι εξυπηρετούμενα, εκτός από μία καθυστέρηση που υπάρχει σε δάνειο της Eurobank και οφείλεται σε αντιδικία με την τράπεζα, είπε κατά την εξέτασή του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά τα τραπεζικά δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ ο ιδιοκτήτης του Alpha Δημήτρης Κοντομηνας.
Σε ό,τι αφορά προηγούμενο δανεισμό, ο κ. Κοντομηνάς είπε ότι το 2008, με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την αγορά μετοχών του Alpha από τον όμιλο RTL Group,

Άλλα κόλπα από τον ΣΥΡΙΖΑ.Επιχείρησαν να περάσουν τροπολογία σκάνδαλο για μεγαλοφειλέτες.



Kόντρες προκάλεσε στη Βουλή «περίεργη» τροπολογία που κατέθεσαν δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπε τον διπλασιασμό των δόσεων για μεγαλοοφειλέτες με βεβαιωμένες οφειλές σε τελωνεία. Τροπολογία, που τελικά απέσυρε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης μετά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.Η τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από τους βουλευτές Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Κωνσταντίνο Μορφίδη λίγο πριν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και αφορούσε σε

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος κατηγορείται ότι ασέλγησε στον 4χρονο γιο του



Πενηντάχρονος συνελήφθη και κρατείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι ασέλγησε σε βάρος του ηλικίας τεσσάρων ετών γιου του.
Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, η 43χρονη εν διαστάσει σύζυγος του 50χρονου κατήγγειλε στο Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης το περιστατικό το οποίο, όπως ισχυρίζεται, σημειώθηκε πριν από δέκα μέρες.

«ΜΠΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ» παιδική θεατρική παράσταση στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών



           
Η Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης συνεχίζει τη γόνιμη πορεία της στον χώρο του παιδικού θεάτρου με παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων της ΔΗΚΕΠΑΠ παρουσιάζει στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών, την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, την παιδική παράσταση «Μπες κι εσύ στον κύκλο της αγάπης».

Σύνοδος Κορυφής των χωρών του Νότου στην Αθήνα: Ο Τσίπρας καλεί Ολάντ, Ρέντσι, Ραχόι



Αλλαγή συσχετισμών σε σχέση με την περσινή χρονιά επιχειρεί να δημιουργήσει εντός της ΕΕ ο Αλέξης Τσίπρας. 
Στόχος του, να διεκδικήσει χαλάρωση της λιτότητας και «ευελιξία» στις απαιτήσεις για πλεονάσματα, γνωρίζοντας ότι μόνο έτσι θα έχει περιθώρια βελτιωτικών παρεμβάσεων στα θέματα της καθημερινότητας, όπου και εντοπίζεται η μεγαλύτερη πίεση που δέχεται η κυβέρνηση.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας


Με τα παρακάτω δέκα πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 8/8/2016 κι ώρα 10:00΄(πρωί), το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:

1.Έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα του έργου «Αγροτική οδοποιία».
2.Συγκρότηση επιτροπής προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου «Αγροτική οδοποιία».
3.Σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Σκύδρας και της Δ.Ε.Υ.Α. Σκύδρας για τη μεταβίβαση αρμοδιοτήτων υλοποίησης της πράξης «Κατασκευή δεξαμενών ύδρευσης στις Τοπικές Κοινότητες Δήμου Σκύδρας».

Έρχεται αύξηση στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ



Αύξηση στα τιμολόγια ρευμάτος αναμένεται το επόμενο διάστημα μέσω της αναπροσαρμογής του Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων προκειμένου να εφαρμοστεί η ρύθμιση που προβλέπει μηδενισμό του ελλείμματος των ΑΠΕ.
Σύμφωνα με την Καθημερινή η απόφαση για αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ αναμένεται να εκδοθεί μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Τι αλλάζει με τα capital controls – 29 ερωτήσεις και απαντήσεις



Επικαιροποιημένες ερωτήσεις και απαντήσεις για τους ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων έκανε εξέδωσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έπειτα και από τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση.
Η ΕΕΤ παραθέτει 29 ερωτοαπαντήσεις για το καθεστώς των capital controls και παρέχει χρηστικές πληροφορίες προς επιχειρήσεις και καταθέτες.

Δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα: «Καρφωμένη» στο 23,5% η ανεργία



Τον Μάιο ανακόπηκε η έστω και οριακή υποχώρηση που σημείωνε η απασχόληση τους τελευταίους μήνες.Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.653.788 άτομα, ενώ οι άνεργοι διαμορφώθηκαν σε 1.123.496.Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης ανεργίας για τον Μάιο 2016 διαμορφώνεται σε 23,5% έναντι 25% τον Μάιο του 2015 και έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 23,5% τον

Γ.Καρασμάνης: Στη Βουλή το ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας για την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας



Ο Γιώργος Καρασμάνης, κατέθεσε  στη Βουλή ως αναφορά το ψήφισμα του Δήμου Αλμωπίας, σχετικά με την υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Αριδαίας και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του.  
Συγκεκριμένα, με το ψήφισμα του ο Δήμος Αλμωπίας διαμαρτύρεται ότι Κέντρο Υγείας Αριδαίας βρίσκεται αυτόν τον καιρό σε τραγική κατάσταση, πιο αποδυναμωμένο από ποτέ, εξαιτίας της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, η οποία γίνεται εντονότερη λόγω των αποσπάσεων κάποιων ιατρών του Κέντρου Υγείας σε άλλα Νοσοκομεία.

Φούσκωσαν επικίνδυνα τα φέσια.Πάμε για κόφτη;



Αύξηση 1,223 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Ειδικότερα, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, αυξήθηκαν τον Ιούνιο στα 6,807 δισ. ευρώ έναντι 5,584 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάιο.
Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 5/8



Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να σε κάνει κάτι άλλο, είναι το πιο μεγάλο κατόρθωμα.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Ποιος είναι ο νέος υποδιοικητής του Νοσοκομείου Γιαννιτσών.



Τους νέους υποδιοικητές σε 31 νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής νέων διοικήσεων στα νοσοκομεία. 
Μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επέλεξε για τα Γιαννιτσά έναν πρώην δημοτικό σύμβουλο Γιαννιτσών και στενό συνεργάτη της Θοδώρας της Τζάκρη.Δείτε ποιον.

2 ελληνικές παραλίες στις καλύτερες της Μεσογείου



Ο ιστότοπος travelnpleasure.com δημοσίευσε τη λίστα με τις καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Είναι διάσημες τόσο για τα υπέροχα θέρετρα, την τροπική αύρα τους και το αγνό περιβάλλον. Χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο επιλέγουν τη Μεσόγειο για τα κρυστάλλινα νερά και τις χαλαρές διακοπές δίπλα σε όμορφες παραλίες. Οι λάτρεις των παραλιών επιλέγουν την Ελλάδα, την Ιταλία αλλά και άλλα σημεία της Μεσογείου, όπως τονίζεται στο άρθρο. Ανάμεσα στις 7 παραλίες που παρουσιάζονται στη λίστα βρίσκονται και 2 ελληνικές παραλίες που βρίσκονται σε 2 νησιά.

Βγείτε έξω, δείτε φίλους: Το καλύτερο φάρμακο για την κατάθλιψη.



Βγείτε έξω για φαγητό, παρακολουθήστε μαθήματα χορού ή δείτε τους φίλους σας.
Όλα αυτά είναι αποτελεσματικές θεραπείες για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Lancet. Μάλιστα όλες αυτές οι δραστηριότητες ονομάζονται «ενεργοποίηση συμπεριφοράς» και η έρευνα υποστηρίζει ότι η θεραπεία αυτή λειτουργεί το ίδιο με τις άλλες γνωστές θεραπείες, όπως την Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT).

Χάκερ έκλεψε 200 εκατ. λογαριασμούς από τη Yahoo



Έρευνα έχει ξεκινήσει η Yahoo προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε παραβίαση στα συστήματά της με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία εκατομμυρίων λογαριασμών.
Συγκεκριμένα, ένας χάκερ, ο οποίος φέρεται ότι συνδέεται και με άλλες παραβιάσεις συστημάτων στο MySpace και το LinkedIn, δημοσίευσε στο dark web λεπτομέρειες των

Από τις κατσαρίδες το φαγητό του μέλλοντος;



Το ότι οι κατσαρίδες είναι από τα πλέον ανθεκτικά όντα του πλανήτη είναι γνωστό, το καινούργιο είναι ότι κατσαρίδες μπορεί να αποτελέσουν το κλειδί για τη διατροφή του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού στον πλανήτη μας. Μια διεθνής επιστημονική ομάδα εντόπισε μια ακολουθία κρυστάλλων πρωτεΐνης που βρίσκεται στο μέσο έντερο των κατσαρίδων.

Ο Τραμπ το τερμάτισε: Διάβολος η Χίλαρι Κλίντον, πιθανόν στημένες οι εκλογές!



Όσο μεγαλώνει η διαφορά του από τη Χίλαρι Κλίντον στις δημοσκοπήσεις, τόσο περισσότερο λαϊκίστικος γίνεται ο λόγος του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο αρχίζουν πλέον να εγκαταλείπουν ακόμα και στελέχη του ρεπουμπλικανικού κόμματος.
Με τον ηττημένο υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, να εκφράζει την υποστήριξη του στην πρώην αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον, ο Τραμπ αναφώνησε με στόμφο, σε ομιλία του στο Οχάιο, ότι «ο Σάντερς έκανε συμφωνία με το διάβολο. «Η Χίλαρι Κλίντον

Ποδηλάτης υπέστη σοβαρό έγκαυμα όταν πήρε φωτιά το iPhone στην τσέπη του



Έκκληση στην Apple απευθύνει ένας άνδρας από την Αυστραλία να προειδοποιήσει το κοινό σχετικά με τους κινδύνους που πιθανόν αποτελούν για την ανθρώπινη υγεία οι μπαταρίες των κινητών τηλεφώνων, μετά από εγκαύματα που υπέστη ο ίδιος όταν το iPhone που κουβαλούσε έπιασε φωτιά.

Ο Γκάρεθ Κλίαρ, 36 ετών, δήλωσε στις τοπικές εφημερίδες ότι το iPhone 6, το οποίο κουβαλούσε επάνω του την ώρα που έκανε ποδηλασία ανεφλέγη όταν αυτός, κάνοντας μια λάθος κίνηση, έπεσε από το ποδήλατό του.

Δικηγόροι Τσοχατζόπουλου: Δεν έδειραν τον Άκη – Υπήρξε λεκτική αντιπαράθεση



Τη στιγμή που ήδη διενεργούνται δύο πειθαρχικές προκαταρκτικές έρευνες από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον ξυλοδαρμό του έγκλειστου στις φυλακές Κορυδαλλού Άκη Τσοχατζόπουλου, οι δικηγόροι του υποβαθμίζουν το γεγονός και ξεκαθαρίζουν πως ο πρώην υπουργός δεν χτυπήθηκε από τον βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο.

Ο Γιώργος Παγορόπουλος, συνήγορος του φυλακισμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, διαψεύδει τον ξυλοδαρμό ενώ ο έτερος συνήγορος του πρώην υπουργού Άμυνας, Λεωνίδας Κοτσαλής κάνει λόγο για «λεκτική αντιπαράθεση με κάποια έκφραση βιαιότητας».

Χαλκιδική: Όργιο παρανομίας σε τουριστικές περιοχές



Περισσότερες από 500 παραβάσεις βεβαιώθηκαν τον περασμένο Ιούλιο, κατά τους αστυνομικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, στο πλαίσιο του γενικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καλοκαιρινή περίοδο. Όπως ανακοινώθηκε, πραγματοποιήθηκαν 1239 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 520 παραβάσεις, οι οποίες συνδέονται με το παραεμπόριο, την ελεύθερη κατασκήνωση και τη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό,

Ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης φωνάζει για την κομμένη σύνταξη -Πέρυσι αρθρογραφούσε υπέρ ΣΥΡΙΖΑ



Ο γνωστός ηθοποιός Ντίνος Καρύδης (πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη) παραλίγο να πάθει εγκεφαλικό όταν είδε τη σύνταξή του τον Αύγουστο μειωμένη κατά 50%, όπως έγραψε ο ίδιος στο twitter.

Η απόγνωση του Ντίνου Καρύδη απο τη μείωση της σύνταξής του αποτυπώνει την αγωνία χιλιάδων συμπολιτών μας, οι οποίοι βλέπουν καθημερινά το εισόδημά τους να μειώνεται, χωρίς προοπτική για καλύτερες μέρες.

Τόσα χρήματα χάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ από τον αποκλεισμό τους



Δύσκολο βράδυ για τις ελληνικές ομάδες στο Champions League αφού τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Μάλιστα, η Ελλάδα φέτος δεν θα... κουνήσει φέτος σεντόνι και αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια!
Κι αν για τον δικέφαλο του Βορρά ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολο το έργο να φτάσει στους ομίλους ακόμη κι αν προκρινόταν κόντρα στον Άγιαξ (θα αντιμετώπιζε στην επόμενη φάση κάποιο "μεγαθήριο"), για τον Ολυμπιακό το πλήγμα είναι τεράστιο. Τόσο όσον αφορά το πρεστίζ του συλλόγου, αλλά και οικονομικό!

ΝΔ: «Τα ψέματα του Μαξίμου δεν πείθουν, πλέον, ούτε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ»



«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ας μην ξεχνούν την παροιμία που λέει "οι ψεύτες μόνο τον πρώτο χρόνο χαίρονται"», σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ, σχολιάζοντας ότι «αυταπατώνται εάν νομίζουν ότι μπορούν ακόμα να εμπαίζουν και να εξαπατούν τους πολίτες, διότι τώρα ολόκληρη η κοινωνία πληρώνει βαριά το κόστος των πειραματισμών και της ιδεοληπτικής πολιτικής τους».
Η ΝΔ επισημαίνει ότι κόπηκαν οι συντάξεις και το ΕΚΑΣ, «που δήθεν δεν θα κόβονταν», ότι αυξήθηκε ο ΕΝΦΙΑ, «που δήθεν θα καταργείτο»,

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για τις άδειες των καναλιών



Νέα κόντρα ξέσπασε σήμερα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία άρχισε με την ερώτηση 13 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το διαγωνισμό.
Ποτέ δεν ελήφθη απόφαση να αναλάβει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων τον διαγωνισμό και την ηλεκτρονική δημοπρασία, σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη. «Μάλλον τα δημοσιεύματα δεν είναι έγκυρα», ανέφερε.

O Ερντογάν και το πραξικόπημα: Φόβοι για νέο χτύπημα, ο στρατός, το Κουρδικό και η Κύπρος.



“Οι δύο πιο σοκαριστικές ώρες το βράδυ του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ήταν εκείνες που δεν ξέραμε αν ζει ή όχι ο Ταγίπ Ερντογάν. Όταν εμφανίστηκε τελικά και είδαμε ότι ήταν ζωντανός ηρέμησα”, μου είπε η Ελίφ, φίλη δημοσιογράφος, η οποία ακόμη και η ίδια δεν πίστευε ότι θα είχε ποτέ τέτοια έγνοια για τον Πρόεδρο της χώρας της. Γιατί η Ελίφ είναι από τις δημοσιογράφους που επέκριναν πάντοτε σκληρά τον Ταγίπ Ερντογάν και είχε χάσει μάλιστα και τη δουλειά της επειδή είχε γράψει ένα τουίτ εναντίον της κυβέρνησης.