Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Στη μισή τιμή το εισιτήριο από τον Αλμωπό



Την Κυριακή 17/12/2017 ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής και ο Αλμωπός μειώνει στο μισό την τιμή του εισιτηρίου δίνοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους φίλους να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας.
 Έτσι λοιπόν, κάθε εβδομάδα πριν από τους εντός έδρας αγώνες, θα προπωλούνται εισιτήρια σε επιλεγμένα καταστήματα στην τιμή των 5€ αντί για 10€ που πωλούνται στην είσοδο του γηπέδου.

Τον Μακεδονικό υποδέχεται αύριο Κυριακή ο Αλμωπός στη Αριδαία


Ευχές από την Ομοσπονδία Ενοικαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων


Πόσο σημαντική είναι η γενική αίματος; Πίνακας οδηγός για την ερμηνεία της εξέτασης



του Αλέξανδρου Γιατζίδη

Η γενική αίματος (Full Blood Count) αποτελεί εξέταση ρουτίνας. Είναι ίσως η πιο σημαντική εξέταση αίματος, αφού τα ευρήματα της δίνουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για την κατάσταση και την εικόνα της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.  Είναι μία από τις συχνότερα ζητούμενες και διενεργούμενες εργαστηριακές εξετάσεις αίματος. Η γενική αίματος είναι ίσως η πιο σημαντική εξέταση αίματος, αφού τα ευρήματα της δίνουν πολύτιμες διαγνωστικές πληροφορίες για την κατάσταση και την εικόνα της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.

«Δώρο» Τσίπρα στον Ερντογάν η εκλογή μουφτήδων στη Θράκη.



Αναφορά στο θέμα των μουφτήδων της Θράκης έκανε ο πρωθυπουργός στην συνέντευξητύπου μετά την Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η συζήτηση για το πώς οι θρησκευτικοί ηγέτες που αναγνωρίζει η ελληνική Πολιτεία για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν θα αμφισβητούνται από τη μειονότητα ή μέρος της μειονότητας.
Πρόσθεσε επίσης ότι η συζήτηση αυτή πρέπει να γίνει με τη μουσουλμανική μειονότητα, να

Εδεσσαϊκός B.C. – ΓΑΣ Μελίκης σήμερα στις 8:00μμ στο ΔΑΚ Έδεσσας



Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Εδεσσαϊκός, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ αντιμετωπίζει την ομάδα του ΓΑΣ Μελίκης σε ένα σημαντικό παιχνίδι για την συνέχεια του πρωταθλήματος, καθώς  θα προσπαθήσει να «σπάσει το αήττητο» της ομάδας από την Ημαθία.

ΕΜΥ: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία



Μεταβολή του καιρού από τα δυτικά της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη, προβλέπεται από σήμερα, Σάββατο. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα επηρεαστούν από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, σταδιακά η Κεντρική Στερεά, πιθανόν η Ανατολική Στερεά, πιθανόν πρόσκαιρα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ το Βορειοανατολικό Αιγαίο. 

Συνεδριάζει το Π.Σ. της Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε τα θέματα της Η.Δ.



Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, στις 13.30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με θέματα ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Έτσι ρήμαζαν το δημόσιο διευθυντές του ΟΣΕ και τσιγγάνοι.Ζημιά εκατομμυρίων Ευρώ.



Σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι Αρχές την ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από το κύκλωμα που δρούσε με επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι έδιναν χωρίς διαγωνισμό σε Ρομά την πώληση σκραπ.
Οι κατηγορούμενοι συνολικά είναι 30 αλλά για κάποιους έχει παρέλθει το αυτόφωρο, κι έτσι οι συλληφθέντες είναι 19 εκ των οποίων οι 8 υπάλληλοι του ΟΣΕ και οι υπόλοιποι μέλη τριών συμμοριών Ρομά! Μάλιστα από τους 8 ο ένας είναι προιστάμενος υπηρεσίας του ΟΣΕ.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πωλητηρίου της ΔΗΚΕΔΕ στην περιοχή των Καταρρακτών





 Χθες, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πωλητηρίου αναμνηστικών ειδών και τοπικών προϊόντων της ΔΗΚΕΔΕ.
Το πωλητήριο δημιουργήθηκε στο χώρο που στέγαζε το παλιό Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών μέχρι πριν μερικούς μήνες. Μετά τη μεταφορά του Κέντρου Πληροφόρησης στη σημερινή του θέση και την εξαιρετικά πετυχημένη λειτουργία του, η ΔΗΚΕΔΕ προχώρησε στο δεύτερο στάδιο του σχεδιασμού της για λειτουργία του μικρού πέτρινου κτηρίου στο Πάρκο Καταρρακτών ως πωλητηρίου.

Αλλαγές στους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος – Τα κριτήρια για δεύτερη ευκαιρία



Αλλαγές στα κριτήρια των δικαιούχων του κοινωνικού μερίσματος αναρτήθηκαν στο αντίστοιχο διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr.
Κατά την περίοδο παράτασης υπάρχουν αλλαγές αναφορικά με τα κριτήρια:
Εάν ο αιτών είναι 67 ετών και άνω ή εάν έχει αναπηρία σε ποσοστό 67%, δεν γίνεται έλεγχος για την ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασφαλίσιμου μήνα στην κοινωνική ασφάλιση.
Επίσης, για τις μονογονεϊκές οικογένειες, υπάρχει προσαύξηση 0,25 στην κλίμακα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων 7ης Παραμυθούπολης Δήμου Πέλλας




Τα νέα μέτρα-κόλαφος για τους πολίτες από την Πρωτοχρονιά του 2018



Το 2017 βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου, με το 2018 να περιμένει για να μπει, αλλά φέρνοντας μαζί του και πολλά νέα σκληρά μέτρα για τους Ελληνες πολίτες.
Ετσι, ο ελληνικός λαός για ακόμη μια φορά καλείται να πληρώσει από την τσέπη του για να... βγουν νούμερα και προϋπολογισμοί. Μάλιστα, σύμφωνα με τον τελευταίο προϋπολογισμό που κατατέθηκε στη Βουλή τα παλιά και νέα μέτρα ξεπερνούν τα 1,8 δισ.ευρώ, εκ των οποίων τα 813 εκατ.ευρώ είναι νέα μέτρα που έρχονται για πρώτη φορά στα ελληνικά

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σαββάτο 16/12





Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η NASA ανακάλυψε ολόκληρο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη Γη (βίντεο)



Η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από το αστέρι Kepler-90, που μοιάζει με τον δικό μας Ήλιο, σημαίνει ότι το μακρινό ηλιακό σύστημα έχει τόσους πλανήτες, όσους το δικό μας
Ένα ολόκληρο ηλιακό σύστημα με πλανήτες σαν τη Γη ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε η NASA.


Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος, σε τηλεδιάσκεψη, ανέφερε πως η ανακάλυψη δύο νέων πλανητών γύρω από το αστέρι Kepler-90, που μοιάζει με τον δικό μας Ήλιο, σημαίνει ότι το μακρινό ηλιακό σύστημα έχει τόσους πλανήτες, όσους το δικό μας.

Κινηματογραφική Λέσχη Έδεσσας «Χωρίς Αγάπη»



Ο Φ.Σ.Ε. «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» (Κινηματογραφική Λέσχη), με την υποστήριξη της ΔΗ.ΚΕ.ΔΕ.,  την  Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στις  8:30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας (αίθουσα προβολών) θα προβάλλει την ταινία:

Χωρίς Αγάπη (2017)

Τροφές χρήσιμες για το κρύο και που βοηθούν να κρατήσουμε το σώμα μας ζεστό



της Αγγελικής Μήλιου, βιολόγου

Η πτώση της θερμοκρασίας, καθιστά τον οργανισμό μας πιο ευάλωτο σε ιώσεις αν δεν ντυνόμαστε καλά. Ωστόσο το σώμα μας κρυώνει και προσπαθούμε να το ζεστάνουμε μπροστά από το τζάκι ή μια σόμπα. Τα τρόφιμα που αναζητά ο άνθρωπος το χειμώνα είναι κυρίως αυτά που περιέχουν περισσότερα λιπαρά. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε μόνο τροφές που περιέχουν λίπος.

«Δέματα Αγάπης» από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Γιαννιτσών & Περιχώρων



Το Σωματείο μας τα τελευταία χρόνια προσπαθεί με το ΔΕΜΑ ΑΓΑΠΗΣ να προσφέρει στα μέλη του με τις λίγες δυνατότητες που έχει, μια συμβολική ανακούφιση,  γιατί  Σωματείο για μας σημαίνει ΅κανείς μόνος του ΅

Τα 25 χρόνια λειτουργίας του γιόρτασε το ΙΕΚ Έδεσσας (φώτο)



Με πολύ κέφι, χορό και διασκέδαση γιορτάστηκαν τα 25 χρόνια λειτουργίας του ΙΕΚ Έδεσσας την Τετάρτη 13/12/2017. Στο ασφυκτικά γεμάτο "Myrphy's Law" οι σπουδαστές, παλιοί και νέοι, καθώς και το διοικητικό προσωπικό του ΙΕΚ, διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σε μια ανεπανάληπτη βραδιά ξεφαντώματος.

MRB: Με 9,4% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ



Προβάδισμα 9,4 ποσοστιαίων μονάδων έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB ενώ το Κίνημα Αλλαγής κατατάσσεται στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό. Βάσει των στοιχείων, το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το όριο του 3%. Την ίδια στιγμή, σχεδόν 1 στους 2 ερωτηθέντες ζητά να προκηρυχθούν πρόωρα ή άμεσα εκλογές.

Εορταστικές ευχές από τον Σύλλογο «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»


Καταδικάστηκε η γυναίκα που κλώτσησε παιδί που ζητιάνευε στην Ακρόπολη



Η γυναίκα, αφού είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη εις βάρος της, καταδικάστηκε σε 3 μήνες φυλάκιση με αναστολή, όπως ενημερώνει ο φωτογράφος που είχε αναδείξει το θέμα 
Ήταν μια από τις φωτογραφίες που σοκάρουν τους πάντες: Μια γυναίκα φαίνεται να κλωτσά, να διώχνει με το πόδι της ένα μικρό κοριτσάκι που ζητιανεύει κρατώντας ένα ακορντεόν, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Ακρόπολη. 

Εδεσσαϊκό Θέατρο: «Η Αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι»



Στα πλαίσια της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του Εδεσσαϊκού Θεάτρου, τα παιδιά του Θεατρικού Εργαστηρίου θα παρουσιάσουν το μουσικό παραμύθι των Αφων Κατσιμίχα «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι», σε επιμέλεια Ανδρέα Κυμιρλίδη. Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2017 και ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Π.Ε. Πέλλας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά για τη μείωση των φόρων



Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και του φόρου εισοδήματος από 29% σε 20% σε δύο χρόνια - Προανήγγειλε ανανέωση ψηφοδελτίων πάνω από 50%

Τη πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προσωπική δέσμευση».

Γιάννης Σηφάκης : Υπάρχει όριο στην ανοησία των Διοικούντων τον Δήμο Αλμωπίας και του ταυτισμένου με αυτούς εντύπου;



Η συνέχιση της υπεράσπισης του «λάθους»  της Δημοτικής Επιχείρησης Λουτρών και του Δημάρχου σε σχέση με τους συμβασιούχους των Λουτρών δεν καταλαβαίνουν ότι μπορεί να οδηγήσει σε καταδικαστικές αποφάσεις τους, στα δικαστήρια στα οποία κατηγορούνται από τους ίδιους τους συμβασιούχους, με ότι αυτό συνεπάγεται;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συμφώνησαν στην ονομασία των Σκοπίων.Δείτε το προτεινόμενο όνομα.



Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, το προτεινόμενο όνομα για την ΠΓΔΜ (FYROM)  είναι «Νέα Μακεδονία»  για το οποίο φαίνεται πως συμφωνεί και η Αθήνα.
Να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρόταση των Σκοπίων και την οποία είχαν προτείνει και το 1992, όπου η Ελληνική πλευρά την είχε απορρίψει, όπως επίσης και το όνομα «Βόρεια Μακεδονία». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επίσημη ανακοίνωση πρόκειται να γίνει την άνοιξη του 2018. Στην συνάντηση των Βαλκανικών χωρών ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι

«Θερίζει» η ιλαρά στην Ελλάδα – Τα 780 έφτασαν τα κρούσματα



Ολο και πιο πολλά γίνονται τα περιστατικά ιλαράς στην Ελλάδα και σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής νόσου έχουν ανέλθει στα 780.
Την τελευταία εβδομάδα έχουν δηλωθεί 90 νέα περιστατικά, ενώ σταθερός παραμένει ο αριθμός των θανατηφόρων περιστατικών. Υπενθυμίζεται οτι εχουν χάσει τη ζωή τους, λόγω επιπλοκών απο την ιλαρά, ενα βρέφος και ενας 17χρονος απο κοινότητες Ρομά. Το βρέφος

Τσίπρας: Οι προτάσεις μου έγιναν κεντρικό θέμα συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο



«Η συζήτηση για τον κοινωνικό πυλώνα θα συνεχιστεί στο επόμενο Συμβούλιο - Ο αγώνας για την κοινωνική σύγκλιση συνεχίζεται» έγραψε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός

«Στη Σύνοδο του Ευρωπαικού Συμβουλίου η ελληνική πρόταση για δεσμευτικότητα του κοινωνικού πυλώνα κατέστη κεντρικό θέμα συζήτησης με την πλειοψηφία των χωρών να συμμερίζεται τη θέση μας. Η συζήτηση θα συνεχιστεί στο επόμενο Συμβούλιο.

Σημαντική και ελπιδοφόρα η παρουσία των Σκακιστών Γιαννιτσών στο 4ο Παιδικό Τουρνουά



Η Σκακιστική Ακαδημία Συκεών-Νεάπολης σε συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Θ-Χ διοργάνωσε το 4ο Παιδικό Τουρνουά 2017 Σ.Α. Συκεών-Νεάπολης για αθλητές μικρότερους των 16 ετών.

Το τουρνουά περιελάμβανε και τον 1ο Φιλολογικό διαγωνισμό «Γλωσσικές Δοκιμασίες» για μαθητές δημοτικού.

Ο Όμιλος Σκακιστών Γιαννιτσών συμμετείχε με 5 αθλητές του, που είχαν μια εξαιρετική παρουσία.

Ντράγκι: Στο χέρι της Ελλάδας να αποφασίσει εάν θέλει 4ο πρόγραμμα



Εντελώς στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης είναι να αποφασίσει εάν θα χρειαστεί και τέταρτο πρόγραμμα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της Deutsche Welle.

«Αν η ελληνική οικονομία έχει αδυναμίες που πρέπει να αντιμετωπιστούν με νέο πρόγραμμα αυτό είναι στο δικό τους χέρι (της κυβέρνησης) να το αποφασίσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 15/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Τουρνουά μπάσκετ Κοριτσιών «Α.Ο.Κ.» Γουμένισσας – Ικάρων Γιαννιτσών



Μεγάλη επιτυχία είχε η διοργάνωση του τουρνουά καλαθοσφαίρισης κοριτσιών που έγινε στη Γουμένισσα μεταξύ του Α.Ο.Κ.Γουμένισσας και "Ικάρων"¨Γιαννιτσών.
Συμμετείχαν παγκορασίδες , οι οποίες έπαιξαν με τη ψυχή τους , προσφέροντας πλούσιο θέαμα
" ....Ευχαριστούμε τον "Α.Ο.Κ. Γουμένισσας" για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου τουρνουά και την φανταστική φιλοξενία!......Συγχαρητήρια σε όλους , στους γονείς ,στους προπονητές, αλλά κυρίως σε όλα τα κορίτσια που απέδειξαν ότι μπορούν ν' αγωνίζονται με θάρρος και καρδιά, να συνεργάζονται, να συμμετέχουν...

Ποια τα συμπτώματα και οι ενδείξεις της αρθρίτιδας και πώς να βοηθήσετε τον εαυτό σας;



του Αλέξανδρου Γιατζίδη,

Κάθε φλεγμονή της άρθρωσης (ανεξαρτήτως αιτιολογίας) καλείται αρθρίτιδα. Η αρθρίτδα σε γενικές γραμμές μπορεί να είναι φλεγμονώδης (ρευματοειδής. ψωριασική, ουρική, αντιδραστική κ.α.) εκφυλιστική (οστεοαρθρίτιδα κ.α.), τραυματικη, σηπτική (μικροβιακή, ιογενής, μυκητιασική κ.α..

Ευχές από τον Σύλλογο Ποντίων Μεσσιανού Ν.Πέλλας




Η ΔΑΚΕ Καθηγητών Πέλλας για τον αδόκητο χαμό συναδέλφου



Η Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε., πενθεί το θάνατο της συναδέλφου Ευγενίας Μουτσίκα. Η εκλιπούσα, ήταν επί σειρά ετών εκλεγμένη στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ιωαννίνων και δραστήριο μέλος της Δ.Α.Κ.Ε. Ιωαννίνων. Η δράση της και η υποστήριξη των θέσεων του κλάδου, την κατέστησε στόχο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου.

Μυστήριο έγγραφο της αστυνομίας προς το Πανεπιστήμιο Θράκης για την «τουρκική μειονότητα»



Απίστευτο μπέρδεμα με έντονες αντιδράσεις προκάλεσε έγγραφο που έστειλε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με το οποίο ζητούσε τα πλήρη στοιχεία όσων το επιστημονικό αντικείμενο-πεδίο-ειδικότητα σχετίζεται με το ζήτημα της χρήσης του όρου «τουρκική μειονότητα».
Το έγγραφο εστάλη στις 30 Νοεμβρίου και ήταν παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης στο Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Ποιοι κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός της ρύθμισης των 100 δόσεων από τον Ιανουάριο



Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να βρίσκονται μια ανάσα από τα 100 δις. ευρώ, την εφορία να έχει πατήσει τέρμα το γκάζι των κατασχέσεων πραγματοποιώντας 1.000 την ημέρα και 1,7 εκατ. οφειλέτες να απειλούνται με αναγκαστικά μέτρα από τον επόμενο μήνα ο κλοιός σφίγγει ακόμη περισσότερο γύρω από τους φορολογούμενους που έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση των 120 δόσεων.
Οσοι καθυστερούν ακόμη για μια μέρα την πληρωμή οποιαδήποτε νέας οφειλή τους θα

«ΑΣΚΗΤΙΚΗ» του Νίκου Καζαντζάκη την Τετάρτη 20/12 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την «Ασκητική» (Salvatores dei) του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Aνδρέα Κουτσουρέλη, που συνεχίζει τον επιτυχημένο κύκλο παραστάσεων την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών.
Πρόκειται για μια θεατροποιημένη εκδοχή του γνωστού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, ενός συμπυκνωμένου κειμένου που εκφράζει τη μεταφυσική πίστη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα. Ο ίδιος υποστήριζε ότι η “Ασκητική” είναι μια Κραυγή και όλο το έργο του ένα σχόλιο που μεταφέρει την αγωνία του ξεπεράσει τα σύνορα του νου, τα φαινόμενα και  να λύσει το μυστήριο της ύπαρξης.

Πώς θα γλιτώσετε από τις κατασχέσεις για χρέη στο Δημόσιο



Οι εντολές για κατασχέσεις σε καταθέσεις που έχουν οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι σαφείς. «Ανοίγουν» λογαριασμούς τραπεζών και αφαιρούν χρήματα σε καθημερινή βάση.
Οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο βρίσκονται μια ανάσα από τα 100 δισ. ευρώ και η ΑΑΔΕ απαντάει με τσουνάμι κατασχέσεων που φτάνει τις 1.000 την ημέρα. Στα φρέσκα χρέη των 10,444 δισ. ευρώ έρχονται να προστεθούν και παλαιές «αμαρτίες» 89,307

Αποτελέσματα εκλογών Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας



Εγγεγραμμένοι: 653 / Ψήφισαν: 383 (58,7%) / Άκυρα: 10 / Λευκά: 31 / Έγκυρα: 342
Έλαβαν
Δ.Α.Κ.Ε. 132 (38,6%),    3 έδρες
Α.Σ.Κ.Κ. 122 (35,7%),    2 έδρες
Α.Σ.Ε.      88 (25,7%),    2 έδρες

O Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους συμβασιούχους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Λουτρών Πόζαρ



Ενημερώθηκε από τους συμβασιούχους εργαζόμενους για τα προβλήματα τους και κυρίως για το γεγονός ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Πόζαρ.
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν από τον βουλευτή ότι οι θέσεις στην καθαριότητα που με μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης εξαιρέθηκαν από τον κανόνα 1:4 είναι οι θέσεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων ( καθαριότητα του Δήμου, ηλεκτροφωτισμός και ΔΕΥΑ) και ότι ο Δήμος Αλμωπίας ζήτησε 10 μόνιμες θέσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από το Υπουργείο.

Εγκαίνια 7ης Παραμυθούπολης Δήμου Πέλλας την Παρασκευή 15/12







Επιστολή-κόλαφος Κωνσταντινουπολιτών σε Ερντογάν. "Δεν ξεχνάμε τα εγκλήματά σας."



Ανοιχτή επιστολή προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογάν απευθύνει ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα.
Στην επιστολή τους τα μέλη του συλλόγου απαντούν σε όσα υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο αλλά και στην επίσκεψη του στην Κομοτηνή, αναφέρονται σε όσα έζησαν οι Έλληνες στη Κωνσταντινούπολη τη δεκαετία

"Λύση" στην ονομασία των Σκοπίων μέσα στο 2018 προαναγγέλλει ο Νίμιτσ.



Συνεχίστηκαν χθες στις Βρυξέλλες οι επαφές Αθήνας και Σκοπίων, υπό την αιγίδα του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για το θέμα της ονομασίας. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε σειρά συναντήσεων το πρώτο τρίμηνο του νέου έτους υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, όπως ανακοίνωσε ο Νίμιτς, υπογραμμίζοντας ότι «είναι πρώτη φορά που συζητήθηκε σοβαρά το ζήτημα του ονόματος».
O Μάθιου Νίμιτς, δήλωσε μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της

Aπό σήμερα Πέμπτη οι αιτήσεις για 7.180 θέσεις κοινωφελούς εργασίας στον ΟΑΕΔ



Αρχίζει σήμερα Πέμπτη 14/12/2017 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, για 7.180 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα (Β΄κύκλος) σε 34 Δήμους - θύλακες υψηλής ανεργίας.
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 27/12/2017

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 14/12



Πατήστε εδώ για να δείτε τις προβλέψεις της ημέρας