Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Φυσικές συνταγές για πρησμένους αστραγάλους, πέλματα και πόδια



Aν υποφέρετε από οίδημα οπουδήποτε στο σώμα σας, θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν είναι μόνο δυσάρεστο αλλά κι ενοχλητικό. Όταν το πρόβλημα επηρεάζει τα πόδια, τους αστραγάλους και τα πέλματα όμως, είναι ακόμη περισσότερο ενοχλητικό.
Και δυστυχώς αυτές οι περιοχές εμφανίζουν πιο συχνά οίδημα. Αν είστε ανάμεσα σε εκείνους που παρουσιάζουν συνεχή οιδήματα στις περιοχές αυτές, ίσως αισθάνεστε κάπως σαν να περπατάτε μαζί με μια μπάλα αναπήδησης δεμένη στα πόδια σας συνεχώς. Για τις γυναίκες ειδικά, κάτι τέτοιο μπορεί να τις εμποδίσει να φορέσουν ψηλά τακούνια.

Το αυγουστιάτικο επιχειρηματικό ραντεβού μας στην Εμποροπανήγυρη Σκύδρας



Έντονο το ενδιαφέρον και η δραστηριοποίηση των εμπλεκομένων φορέων και συναφών επαγγελματικών και παραγωγικών τάξεων ενόψει της εμποροπανήγυρης Σκύδρας, που πραγματοποιείται, από την Παρασκευή 21 Αυγούστου έως την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015.
Οι προετοιμασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και με την αισιοδοξία για μια πετυχημένη διοργάνωση καθώς πληθαίνουν οι επιτηδευματίες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν για να προβάλλουν προϊόντα και υπηρεσίες.

26α Πυρρίχια Μεσσιανού στις 25-26 &27 Ιουλίου





Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015 κι ώρα12:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού «Προμήθεια υγρών καυσίμων»
2)Έγκριση πρακτικών διαγωνισμού «Κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων».

Ανατριχίλα.Ο ISIS βάζει παιδιά να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους.(ΦΩΤΟ)



Ο πρώτος, καταγεγραμμένος σε κάμερα, αποκεφαλισμός αξιωματικού του συριακού στρατού από ένα παιδί που έχει στρατολογηθεί από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Το παιδί είναι ανάμεσα στα αρκετές εκατοντάδες «λιονταράκια του Χαλιφάτου». Πρόκειται για παιδιά προεφηβικής και εφηβικής ηλικίας που έχουν περάσει από στρατιωτική εκπαίδευση και σκληρή ιδεολογική κατήχηση μετά την αναγκαστική στρατολόγησή τους από σχολεία, τεμένη και δημόσιους χώρους.

Καμμένος: Περιπολίες των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα



Περιπολίες μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στους ορεινούς όγκους για την πρόληψη και την προστασία από νέες πυρκαγιές ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Καμμένος κατήγγειλε ότι είναι πιθανό να έχουμε εμπρησμούς και απόπειρα δημιουργίας των φαινομένων του 2007, και τόνισε πως επειδή τις τελευταίες ώρες βλέπουμε πυρκαγιές σε πολλές εστίες, αποφασίστηκε ότι οι Ένοπλες

Αλεξάνδρειο Ωδείο: Σε ποιους μαθητές δόθηκαν τίτλοι σπουδών



Με αφορμή την λήξη του εκπαιδευτικού έτους 2014-2015, το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας κάνει δημόσιο απολογισμό του εκπαιδευτικού του έργου.
Έτσι λοιπόν και στις δύο εξεταστικές περιόδους (Ιανουαρίου και Ιουνίου), για την απόκτηση τίτλου σπουδών:
31 Ιανουαρίου 2015: στις εξετάσεις Βυζαντινής Μουσικής της τάξης του καθηγητή κ. Νικολάου Χανουμίδη, δόθηκε ο τίτλος του διπλώματος στους παρακάτω σπουδαστές:

Νέα παράταση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων




Την απόφαση να παραταθεί για ένα μήνα ακόμα, ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014, έλαβε το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων νομικών προσώπων που έληγε (μετά από παράταση) στις 20 Ιουλίου, παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Επιμορφωτικό σεμινάριο για την εφαρμογή πρακτικών της γεωργίας από την ΠΚΜ



H Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει τη διοργάνωση ενός Επιμορφωτικού Σεμιναρίου, Θεματικής Ενότητας: «Εφαρμογή Πρακτικών της Γεωργίας Μειωμένων Εισροών» για γεωπόνους, το οποίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 29 Ιουλίου 2015, την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 και την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χρυσούπολης «Νέστος» (64200, Χρυσούπολη Καβάλας).

Τρεις γυναίκες εκβίαζαν και διέσυραν 33χρονη στο ιντερνετ



Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης και δυσφήμισης, μέσω Internet και τηλεφωνικών κλήσεων, σε βάρος 33χρονης ημεδαπής.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος τριών (3) ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 35, 40 και 59 ετών.
 Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία της σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα μέσω αναρτήσεων σε τρία ιστολόγια (blogs), προέβαιναν συστηματικά και

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα



Ερρίφθη ο κύβος και σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε οι τράπεζες να ανοίξουν τη Δευτέρα, με επιβολή capital controls.
Την Παρασκευή υπήρξαν πυρετώδεις διαπραγματεύσεις της Τράπεζας της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι όλα τα λειτουργήσουν ομαλά. Στο άνοιγμα των τραπεζών από την προσεχή Δευτέρα, με αυστηρούς περιορισμούς, επιδιώκει η κυβέρνηση για πολιτικούς, επικοινωνιακούς και ψυχολογικούς λόγους. Ωστόσο υπάρχει πλήθος θεμάτων που θα πρέπει να λυθεί για να επιτευχθεί ο στόχος και για το λόγο

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, την Τρίτη 21 Ιουλίου 2015 κι ώρα 13:30΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με την εξής θεματολογία :
1)Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Τ.Κ. Σεβαστειανών (Κωνσταντίνος Ανδρέου).

Δευτέρα η εκταμίευση των 7,16 δισ. ευρώ με απόφαση του ESM



Από χθες επισήμως, με την έγκριση του Εurogroup και του διοικητικού συμβουλίου του ΕSΜ, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης για το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Συγχρόνως τη Δευτέρα θα απελευθερωθούν 7,16 δισ. από το πανευρωπαϊκό ταμείο EFSΜ που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αποπληρώσει το ομόλογο της ΕΚΤ που λήγει την ίδια ημέρα, αλλά και τις δόσεις προς το ΔΝΤ που εκκρεμούν από τον Ιούνιο.

Παρουσίαση Πολυθάλαμου Λαξευτού Τάφου της Πέλλας



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση για την απόδοση του Πολυθάλαμου Λαξευτού Τάφου της Πέλλας στο κοινό, μετά την ολοκλήρωση των συμπληρωματικών εργασιών συντήρησής του και βελτίωσης της διόδου πρόσβασης στο εσωτερικό του από συντηρητές αρχαιοτήτων της Υπηρεσίας μας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουλίου και ώρα 19.00 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας.

Δωρεάν προληπτικοί κλινικοί έλεγχοι κατά του καρκίνου κεφαλής και τράχηλου υπό την αιγίδα της Π.Κ.Μ.



Δωρεάν προληπτικός κλινικός έλεγχος για τον καρκίνο του στόματος, του φάρυγγα και του λαιμού διοργανώνεται στο πλαίσιο των ελληνικών δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, στο διάστημα 20 – 27 Ιουλίου 2015, σε διάφορα νοσοκομεία και ιατρεία σε όλη τη χώρα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου Κεφαλής και Τραχήλου, καθώς οι εξετάσεις στα δημόσια νοσοκομεία της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, τελούν υπό την αιγίδα της.

Τα Μέτρα προστασίας που πρέπει να γνωρίζετε όταν πλησιάζει σε σπίτια η φωτιά



Ιδιαίτερη προσοχή συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών στους πολίτες όταν η φωτιά πλησιάζει στο σπίτι.
Οδηγίες:
Διατηρείστε την ψυχραιμία σας.
Μαζέψτε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
Κλείστε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κλπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν

Συνεδριάζει την Τρίτη 21/7 το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Δείτε τα θέματα



Την Τρίτη 21 Ιουλίου και ώρα 18:30 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει σε τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π , με τα παρακάτω θέματα της Ημερησίας Διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Προϊόντα και υπηρεσίες που "εκτοξεύονται" από Δευτέρα



Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που υπάγονται στους τρεις συντελεστές ΦΠΑ, με βάση τις αλλαγές που προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή, καταγράφει σε εγκύκλιο της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, διευκρινίζοντας πως το νέο καθεστώς θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα.
"Ο κανονικός συντελεστής και ο μειωμένος παραμένουν 23% και 13%, αντίστοιχα, ενώ ο υπέρ-μειωμένος συντελεστής διαμορφώνεται σε 6%. Η μείωση κατά 30% στα νησιά συνεχίζει να ισχύει και οι συντελεστές διαμορφώνονται

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 18/7


 


Το να ξέρεις τους άλλους είναι σοφία. Το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι φώτιση.



Σαν Σήμερα, Σαββάτο 18 Ιουλίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αυτή είναι η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου



Ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου τα νέα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Τσίπρας για πυρκαγιές: «Πάρα πολύ μεγάλος κίνδυνος για ανάφλεξη φυσική και για εμπρησμούς»



Χρειάζεται ψυχραιμία, προσπάθεια και εθελοντική συνεισφορά - Θα ενισχυθούν οι δυνάμεις με δύο Καναντέρ και δύο Σινούκ - Βοήθεια από την ΕΕ ζήτησε ο πρωθυπουργός αν και διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει «άμεση ανάγκη συνδρομής».

«Χρειάζεται επιφυλακή και γι’ αυτό σε ό,τι αφορά και την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων το επόμενο 24ωρο, συνεπώς πέρα από την προσπάθεια που αυτή τη στιγμή καταβάλλουν οι δυνάμεις, επίγειες και εναέριες, για την κατάσβεση των μετώπων της φωτιάς,

Οι πυρκαγιές αυτή την ώρα από δορυφόρο (εικόνα)



Δείτε από δορυφόρο τις πυρκαγιές που μαίνονται αυτή την ώρα στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα στην φωτογραφία δείχνουν να είναι σε εξέλιξη αυτές του Υμηττού και της Λακωνίας. Με την ευχή όλων μας η επόμενη δορυφορική εικόνα που θα δει το φως της δημοσιότητας να μην είναι τουλάχιστον χειρότερη από αυτήν.


Ναι από την αυστριακή Βουλή στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα



Πράσινο φως να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας έως 86 δισ. ευρώ έδωσε με μεγάλη πλειοψηφία το Κοινοβούλιο της Αυστρίας στην κυβέρνηση. Ενα πρώτο βήμα και μία σοβαρή ευκαιρία χαρακτηρίζει ο αυστριακός καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν το νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Και τονίζει ότι η υπερψήφισή του είναι «ευθύνη απέναντι στην ενιαία Ευρώπη».

Εδώ η χώρα καίγεται και ο Άδωνις τον (πολιτικο)χαβά του




Την στιγμή που η χώρα από το πρωί βρίσκεται στο κόκκινο και όχι λόγω των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων αλλά λόγω των πυρκαγιών των οποίων έχουν ξεσπάσει σε μεγάλο της μέρος θρηνώντας σύμφωνα με πληροφορίες ήδη τον πρώτο (ας ευχηθούμε αν επιβεβαιωθεί να είναι και ο μοναδικός) νεκρός...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στις φλόγες Καρέας και Λακωνία - Πληροφορίες για ένα νεκρό



Στο «κόκκινο» όλη η χώρα, καθώς πύρινα μέτωπα μαίνονται σε πολλές περιοχές, με αποτέλεσμα να καίγονται σπίτια ενώ πρώτες πληροφορίες κάνουν και για ένα νεκρό.
Καίγονται σπίτια στον Καρέα
Μεγάλη φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Υμηττό στο ύψος της περιοχής του Καρέα. Η φωτιά ξέσπασε μεταξύ του νεκροταφείου του Βύρωνα και της Λεωφόρου Κατεχάκη και ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση στο τέρμα της οδού Κισσού.

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό



Μεγάλη φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στους πρόποδες του Υμηττού, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν (6 με 7 μποφόρ), πήρε διαστάσεις δημιουργώντας ένα πύρινο μέτωπο χιλιομέτρων, που καλύπτει τον Καρέα, τον Βύρωνα, την Ηλιούπολη και την Αργυρούπολη.

Ένα μεγάλο γκρίζο σύννεφο σκέπασε τη μισή Αττική. Από τις φλόγες κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Τις προσπάθειες κατάσβεσης δυσχεραίνει ο δυνατός άνεμος.

Ψήφισε «ναι» η γερμανική βουλή για το ελληνικό πρόγραμμα



Η γερμανική Βουλή ψήφισε υπέρ της έναρξης των διαπραγματεύσεων για το τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα με 439 ψήφους υπέρ, 119 κατά και 40 αποχές.
Συγκεκριμένα 50 βουλευτές του κόμματος της CDU/CSU ψήφισαν κατά του προγράμματος. Να τονίσουμε πως τον περασμένο Φεβρουάριο κατά της επέκτασης του δεύτερου προγράμματος της Ελλάδας είχαν καταψηφίσει 29 βουλευτές του κόμματος της Μέρκελ.

Η Άνγκελα Μέρκελ έκανε ένα κοριτσάκι να βάλει τα κλάματα



Η Άνγκελα Μέρκελ είναι μια πολιτικός που είχε επικριθεί έντονα όσο καμία άλλη.  Αυτή τη φορά, η Γερμανίδα Καγκελάριος δέχτηκε αρνητική κριτική όχι για το ελληνικό ζήτημα, αλλά γιατί έκανε ένα νεαρό κορίτσι από την Παλαιστίνη να κλάψει, λέγοντάς της ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει την απέλαση της οικογένειάς της.
Το κορίτσι ήταν μέρος μια ομάδας μαθητών από την πόλη Rostock, τα οποία συναντήθηκαν με την Μέρκελ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Τροφές έκπληξη που καταπολεμούν τον πόνο



Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα φλιτζάνι καφές, ένα πιάτο φασόλια και μερικά χάπια ibuprofen; Η απάντηση που εκπλήσσει είναι ότι μειώνουν τον πόνο. «Ίσως η λήψη ενός χαπιού είναι ευκολότερη, αλλά τα χάπια δεν κάνουν τίποτα για να καταστείλουν την υποβόσκουσα αιτία του πόνου σας, όπως κάνει η κατανάλωση των σωστών τροφίμων», αναφέρει η Beth Reardon, υπεύθυνη διατροφής στο κέντρο Duke Integrative Medicine. Ο αριθμός των τροφίμων που αποδεικνύεται ότι καταπολεμούν τον πόνο όλο και αυξάνεται κι

Μιλήστε με ειλικρίνεια στα παιδιά σας για τα οικονομικά σας προβλήματα.



Πολλές είναι οι καταστάσεις που πυροδοτούν το μεγάλο δίλημμα «να το πω στο παιδί μου ή όχι;». Πόσο μάλλον στις μέρες μας όπου τα οικονομικά, ψυχολογικά και υπαρξιακά αδιέξοδα ανθούν.
Οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν τον δρόμο της αποφυγής, της απόκρυψης της αλήθειας από το παιδί. Ενεργοποιείται έτσι ο αμυντικός μηχανισμός της «άρνησης» απέναντι στο πρόβλημα, ο οποίος όχι μόνο μεταμορφώνεται σε μια ψευδή εικόνα απέναντι στο παιδί ότι «όλα βαίνουν καλώς», αλλά λειτουργεί επιβαρυντικά και στον γονιό, διαστρεβλώνοντας

Reuters: Η Μέρκελ σκέφτεται το προσωρινό Grexit.



Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, υπεραμύνθηκε της συζήτησης περί προσωρινής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός της (CDU/CSU), αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters.
«Θεωρώ ότι είναι δικαίωμά μας να εξετάζουμε και να συζητούμε κάθε δυνατή επιλογή για μία τέτοια κατάσταση» διαμήνυσε η Καγκελάριος, σύμφωνα με στέλεχος του CDU/CSU, το

Τσίπρας προς καναλάρχες: Ήρθε η ώρα να πληρώσετε για πρώτη φορά!



Να πληρώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.Για την ακρίβεια, όσους αντέξουν να πληρώσουν τα χρήματα που θα απαιτεί το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και δεν θα συμπεριλαμβάνει ως προϋπόθεση τη μέχρι σήμερα λειτουργία των σταθμών, κάτι που σημαίνει ότι όλοι θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση.
Αυτός ο σχεδιασμός υπήρχε έως και την περασμένη βδομάδα, πριν τη χθεσινή ψηφοφορία

Ανασχηματισμός τώρα – Ρύθμιση χρέους και εκλογές το φθινόπωρο;



Εντός της ημέρας είναι πιθανό ανακοινωθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο. Το επιδιωκόμενο για την κυβέρνηση σενάριο θέλει επίτευξη συμφωνίας για ρύθμιση του χρέους κι ύστερα προσφυγή στις κάλπες ώστε να ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο.
Εκτός κυβέρνησης θα μείνουν οι τρεις υπουργοί που καταψήφισαν το νομοσχέδιο, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος καθώς κι η Νάντια

Πώς έφτασαν Ελληνες και Γερμανοί να μισιούνται -Μια συγκλονιστική αφήγηση Γάλλου δημοσιογράφου.



Η Γερμανία και η Ελλάδα διατηρούν ιδιαίτερα έντονες σχέσεις. Μπορεί κανείς να μιλήσει για σχέσεις αγάπης-απέχθειας, γράφει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Φιλίπ Ντουρού, ο οποίος κάνει ένα εκπληκτικό φλας μπακ στην ιστορία.
«Ως τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η ελληνική κουλτούρα ήταν αυτή που επέτρεψε στη Γερμανία να γίνει σύγχρονο έθνος. Από τότε, όμως, το Βερολίνο κοιτάζει την Αθήνα ως ένα αντι-παράδειγμα που αρνείται να εφαρμόσει τους κανόνες», γράφει σε άρθρο του στην Liberation ο Φιλίπ Ντουρού, και συνεχίζει:.

Τελευταία μέρα για το μηχανογραφικό.Που πέφτουν οι βάσεις.



Εως και σήμερα έχουν περιθώριο οι υποψήφιοι για την ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση να υποβάλουν το μηχανογραφικό δελτίο.
Η διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά, στην ειδική σελίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.: http://exams.it.minedu.gov.gr.Πάντως, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα σημειωθεί μεγάλη πτώση των βάσεων ακόμα και στις πιο περιζήτητες σχολές, καθώς τα πολύ απαιτητικά θέματα ιδίως στη θετική και τεχνολογική κατεύθυνση, σε συνδυασμό με

Ο Χρήστος Σμίας για την απόφασή του να ψηφίσει το 3ο μνημόνιο



Κατά τη γνώμη μου, χθες δεν ψηφίσαμε για την νέα δανειακή σύμβαση, αλλά για το αν θα αφήναμε τον λαό - ιδιαίτερα τα πιο φτωχά στρώματα - σε μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της οποίας τα αποτελέσματα τα ξέρουμε όλοι. Θα ήταν σαν να επιβραβεύαμε όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και να μηδενίζαμε τις όποιες μικροκαταθέσεις των ανθρώπων του μόχθου που τις κράτησαν - με δικιά μας μάλιστα προτροπή - στην πατρίδα μας. Για να μη μιλήσω για τα εκρηκτικά προβλήματα μιας κοινωνίας χωρίς χρήμα, χωρίς τρόφιμα και φάρμακα, με τεράστια έκρηξη της ανεργίας.

Γιάννης Σηφάκης: "Απόφαση με το πιστόλι στον κρόταφο"



Για κάτι που καθόλου δεν πιστεύουμε!! ή τα λεφτά σου ή τη ζωή σου!! και να έχεις κρεμασμένη μια χώρα που αν ψηφίσεις αλλιώς θα αναστενάξει και ο λαός της θα έλθει 50 χρόνια πίσω και η ίδια θα μπει δέκα φορές πιο φτωχή από τώρα στο ΔΝΤ. Η ζωή επιφυλάσσει σοκ και δύσκολες αποφάσεις. Όμως ποτέ δεν σκέφτηκα τον γνωστό από παλιά τρόπο : όλοι στην εξουσία και οι ευθύνες άλλοι!!

Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες για ορισμένες συναλλαγές



Τη διαβεβαίωση ότι από τη Δευτέρα θα ανοίξουν όλες οι τράπεζες, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ωστόσο -όπως είπε- παρατείνεται η τραπεζική αργία ως και την Παρασκευή. Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι από τη Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να προσέρχονται στις τράπεζες και να καταθέτουν και να μεταφέρουν χρήματα, ενώ από τα ATM θα μπορούν να πάρουν τα 60 ευρώ. Πάντως όπως ανέφερε ο υπουργός, γίνεται προσπάθεια ώστε να αυξηθεί το εβδομαδιαίο όριο ανάληψης.

Ο Ανδρέας Βεργίδης εξελέγει ομόφωνα νέος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς



Ο Ανδρέας Βεργίδης εξελέγη ομόφωνα νέος Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, στη θέση του αποθανόντος Περικλή Κολότσιου, μετά τις σημερινές αρχαιρεσίες ανάμεσα στα μέλη της Περιφερειακής Παράταξης «Αλληλεγγύη» του Απόστολου Τζιτζικώστα.
Παρόντες ήταν 47 Περιφερειακοί Σύμβουλοι και Αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι στο σύνολό τους ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία, όπως ορίζει ο νόμος, τον κ. Βεργίδη για νέο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς.

ΔΝΤ.Χωρίς ρύθμιση του ελληνικού χρέους δεν δίνουμε ούτε Ευρώ...



Ξεκάθαρη θέση ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, εάν πρώτα δεν υπάρξει επαρκής αντιμετώπιση στο θέμα του ελληνικού χρέους, παίρνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).Όπως μεταδίδει το CNBC, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΔΝΤ τονίζει πως η ανακούφιση χρέους μπορεί να έρθει μέσα από μακρύτερες λήξεις, σημαντικές περιόδους χάριτος και χαμηλά επιτόκια. «Πρέπει να δείξουμε ότι όλα αθροίζονται και λειτουργούν. Δεν θα μετείχαμε σε μια διαπραγμάτευση αν πιστεύαμε ότι δεν έχει

Αστραψε και βρόντηξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά των «ανταρτών» του ΣΥΡΙΖΑ



Ηχηρά μηνύματα στους εσωκομματικούς του αντιπάλους έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε στο Μαξίμου. Οι διαρροές που έγιναν είχαν σκοπό να προειδοποιηθούν οι αντάρτες για το τι πρόκειται να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη.

Ανατιμήσεις φωτιά από Δευτέρα.



Δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανατιμώνται από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μετά και την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για αλλαγή στον συντελεστή ΦΠΑ σε 23% από 13%.
Έτσι οι καταναλωτές θα δουν πολλά από τα είδη πρώτης ανάγκης να αυξάνεται η τιμή τους με συνέπεια να επιβαρύνεται το ελληνικό νοικοκυριό αρκετά σε ετήσια βάση.
Η μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά αναμένεται να προέλθει από τη μετάταξη στον

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17/7



Στη ζωή, δεν χρειάζεται να είσαι αήττητος αλλά απτόητος!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 17 Ιουλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.