Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

10 πράγματα που δεν γνωρίζατε ότι κάνει το smartphone σας



Παίζετε το Android και το iPhone στα δάκτυλα. Όμως, υπάρχουν μερικά κόλπα, που – ίσως – ακόμη μπορείτε να μάθετε.
Τα smartphones μας έχουν φέρει σε στενότερη επαφή λόγω των social media. Μπορούν ακόμη να μας ενημερώνουν συνεχώς και να μας απαντάνε σε κάθε ερώτημα, κάθε στιγμή μέσω της αναζήτησης που έχουμε στο τσεπάκι μας. Όμως, το Android και το iOS έχουν κάποιες λιγότερο γνωστές δυνατότητες. Για να τις αποκτήσετε, αρκεί να κατεβάσετε τις

Ανευρύσματα:Τι είναι και τι συμπτώματα έχουν;



Τα ανευρύσματα δεν είναι οι «ωρολογιακές βόμβες» που πιστεύουν πολλοί, αλλά ένα πρόβλημα που συχνά συνοδεύει για χρόνια τους πάσχοντες, δίχως να προκαλεί συμπτώματα.
Ο κ. Πολύβιος Παυλίδης, διευθυντής στην Αγγειοχειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοργιαλένειο Μπενάκειο-ΕΕΣ, εξηγεί τι είναι τα ανευρύσματα και τι πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς.
Τι είναι τα ανευρύσματα των αρτηριών;

Αριδαία.Γκρέμισαν το σπίτι του Μενέλαου Λουντέμη οι κληρονόμοι του



Με έναν άσχημο επίλογο έκλεισε χθες το θέμα της αποκατάστασης της οικίας του σπουδαίου λογοτέχνη Μενέλαου Λουντέμη καθώς το συγκεκριμένο σπίτι στον Εξαπλάτανο Αλμωπίας κατεδαφίστηκε. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Αλμωπίας επισημαίνοντας ότι ενημερώθηκε από τον Τύπο πως το σπίτι κατεδαφίστηκε με πρωτοβουλία των κληρονόμων.Ωστόσο, αναμένεται να υπάρχουν εξελίξεις στο μέλλον καθώς όπως επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Εξαπλάτανου

Δεν βαρεθήκατε να τραγουδάτε μόνος σας στη μπανιέρα; Τι κάθεστε! Ελάτε σε εμάς.



Τα μέλη της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ σας  προσκαλούν την ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014  και ώρα 20.00’ στον υπαίθριο χώρο του «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΥ» στα Γιαννιτσά, να απολαύσετε μαζί  μας ένα ‘Μουσικό Καλοκαιρινό Απογευματινό’   με εκλεκτούς μεζέδες και ποτά, αλλά και ζωντανή μουσική.
  Είμαστε μια ευχάριστη παρέα κάθε ηλικίας, που μας συνδέει ειλικρινής φιλία και μας αρέσει το καλό ποιοτικό τραγούδι.

Πρόσκληση συμμετοχής ενδιαφερομένων στην Εμποροπανήγυρη Σκύδρας.



Η Εμποροπανήγυρη Σκύδρας επαναφέρεται στο προσκήνιο ανανεωμένη, με σκοπό και φιλοδοξία να συμβάλλει, στο μέτρο του δυνατού, στις προσπάθειες και στους σχεδιασμούς ενίσχυσης της κινητικότητας, της εξωστρέφειας και της τόνωσης της αγοράς, με την αναμενόμενη συνδρομή φορέων του δημοσίου και της αυτοδιοίκησης.
Η περίοδος λειτουργίας της ξεκινάει από την Παρασκευή 21 Αυγούστου κι ολοκληρώνεται την Τρίτη 25 Αυγούστου 2015.

Σαρκοζί: Η Ελλάδα «επέστρεψε στο μηδέν» αλλά πρέπει να στηριχθεί



Να στηριχθεί η Αθήνα ζήτησε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε Γερμανούς επιχειρηματίες στο Βερολίνο, ενώ υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας «δεν ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων».
«Επιστρέψαμε λοιπόν στο μηδέν» πρόσθεσε, ενώ αναφερόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, τόνισε ότι έδωσε ώθηση στην ανάπτυξη στην Ελλάδα και ξεκίνησε τις μεταρρυθμίσεις.

Την Τρίτη 23/6 Αγρυπνία στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ριζού Σκύδρας



Την Τρίτη 23 Ιουνίου 2015 το βράδυ, από 22.00 έως 01.00, θα τελεσθεί Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ριζού Σκύδρας για την εορτή της Γεννήσεως του Τιμίου Προδρόμου.

Γιάννης Σηφάκης : Σημαντική ανάσα για το Κέντρο Υγείας Αριδαίας από την κυβέρνηση



Μετά από επίμονες προσπάθειες της διευθύντριας του Κ.Υ. Αριδαίας Στέλλας Φωτοπούλου και παρεμβάσεις του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και την 3η ΥΠΕ σημαντική ανάσα για το Κ.Υ. Αριδαίας με την απόφαση της 3ης ΥΠΕ για μετακίνηση δύο γιατρών από το Κ.Υ. Αλεξάνδρειας για εφημερίες στο Κ.Υ. Αριδαίας και διορισμό από το Υπουργείο 3 αγροτικών γιατρών που έλειπαν από την Αλμωπία ( Αρχάγγελο, Φούστανη και Λουτράκι).

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 κι ώρα12:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Ένσταση κατά της αρ.3340/30-3-2015 απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης.

Ρυθμίσεις-ανάσα για ασφαλισμένους και οφειλέτες ΟΑΕΕ και ΕΤΕΑ



Δυνατότητα να επιλέξουν για την ασφάλισή τους ως και τρεις ασφαλιστικές κλάσεις χαμηλότερα ώστε να περιορίσουν την επιβάρυνση θα δοθεί όχι μόνο στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αλλά και στους αυτοαπασχολούμενους του ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι).Η δυνατότητα για καταβολή χαμηλότερου ασφαλίστρου, βάσει της τροπολογίας που θα καταθέσει ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Στρατούλης, θα ισχύει μέχρι 31/12/2016.  Η εισφορά μπορεί να μειωθεί στα 131 ευρώ από 380 το μήνα. 

Σενάριο χρεοκοπίας στο Euroworking Group



Και σενάριο ελληνικής χρεοκοπίας εξετάστηκε -για πρώτη φορά επισήμως- στο Euroworking Group που συνεδρίασε την Πέμπτη στην Μπρατισλάβα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης, οι εκπρόσωποι των χωρών-μελών της ευρωζώνης εκτιμούν ότι το σενάριο της   συμφωνίας με την Ελλάδα -πριν παρέλθει η προθεσμία για την πληρωμή του ΔΝΤ- είναι το λιγότερο πιθανό, εν αντιθέσει με το σενάριο χρεοκοπίας το οποίο πλέον φαντάζει το πιθανότερο.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 13/6




Μην ξεχάσεις σήμερα να στείλεις ένα θερμό χαμόγελο και μια ζεστή αγκαλιά σε όλους τους ανθρώπους που αγαπάς.




Σαν Σήμερα, Σαββάτο 13 Ιουνίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Η Ιερά Μητρόπολης για την «κοίμηση» του Πρωτοπρεσβύτερου Ιωάννη Γκαούτση



Το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουλίου 2015 απεδήμησε προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Γκαούτσης, συνταξιούχος κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε αόκνως ως Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και ως εφημέριος σε ενορίες της πόλεως Εδέσσης. Διακρινόταν για την άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας και την ακρίβεια στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΣΑ Πέλλας: Μεθαύριο Κυριακή 14/6 η δράση στο πρώην Στρατόπεδο Καψάλη



Φίλες και φίλοι, καλημέρα.

Μεθαύριο, Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, στις 10 το πρωί θα είμαστε στο πρώην στρατόπεδο Καψάλη (από την είσοδο του συνοικισμού) με σκοπό να καθαρίσουμε τα χόρτα από ένα μέρος του (αρχικά στην είσοδο και στον πλάτανο που έχει κοντά σε αυτήν), ώστε να είναι επισκέψιμος και διαθέσιμος για κάθε είδους εκδηλώσεις.

Συλληπητήρια του Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας



Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του εκλεκτού συμπολίτη μας, πρώην προέδρου της Δ.Ε.Π.Α.Γ.
Κωνσταντίνου Πέσιου.
Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας, εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας στους οικείους του εκλιπόντος.
                        
Για το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Μπαλτζίδης

Τελεσίγραφο των δανειστών στην Αθήνα ως το βράδυ



Προθεσμία 24 ωρών έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για να παρουσιάσει τις προτάσεις της επί του σχεδίου συμφωνίας των θεσμών, αναφέρει ανταπόκριση της Καθημερινής από τις Βρυξέλλες, σε συνέχεια δημοσιεύματος του Bloomberg, που έκανε επίσης λόγο για μια τέτοια εξέλιξη.Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό σχέδιο απορρίφθηκε από την Κομισιόν.Το ρεπορτάζ της Καθημερινής που επικαλείται ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρει πως κατά την διάρκεια συνάντησης κυβερνητικών αξιωματούχων των χωρών μελών της Ευρωζώνης, το

Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά (εικόνες)



Δυναμικά συλλαλητήρια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ και στην Πέλλα το απόγευμα της Πέμπτης σε Έδεσσα και Γιαννιτσά. Συμμετείχαν εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι, γυναίκες και νεολαία, ενάντια στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές.
Στη συγκέντρωση της Έδεσσας χαιρέτισε από την Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας το μέλος του Δ.Σ. Τραπεζανίδης Γιώργος παρουσιάζοντας την απόφαση συμμετοχής στο Συλλαλητήριο του Συλλόγου τους.

«Τα Άμωμα Σφαγιά του Ελληνισμού του Πόντου» στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος στο Μεσιανό



Εκδήλωση με τίτλο «ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» και αφορμή την Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή των Αγίων Πάντων (7/6/15) στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Μεσιανού με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιωήλ. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την αθώωση του Χρ. Μπακαλάκη: «Κατέπεσαν οι κατηγορίες της Χρυσής Αυγής»



Με πανηγυρικό τρόπο κηρύχθηκε οριστικά αθώος ο αντιφασίστας και μέλος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Χ. Μπακαλάκης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Γιαννιτσών. Για άλλη μια φορά τα άθλια ψέματα του Ι.Σαχινίδη περί δήθεν προσπάθειας του συντρόφου να τον πλήξει κατά τα γεγονότα του Ομαδικού Τάφου το 2012 δεν στάθηκαν ικανά να πείσουν ούτε το δικαστήριο ούτε το πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την δίκη.

Κάντε «βουτιά» στους ωκεανούς από την οθόνη του υπολογιστή σας



Μετά την υπηρεσία Street View, η Google κάνει ένα βήμα παραπέρα και μας προσφέρει μια φαντασμαγορική ξενάγηση σε μερικούς από τους πιο ενδιαφέροντες αλλά και επικίνδυνους βυθούς της Γης.Πρόκειται για το φιλόδοξο, εν εξελίξει project του Street View, ονόματι Oceans, που σε αυτή την περίπτωση μετονομάζεται σε «Sea View», το οποίο παρουσιάζει μοναδικά σημεία των Ωκεανών, μέσω πανοραμικών φωτογραφιών που συλλέχθησαν με την βοήθεια ωκεανογραφικών υπηρεσιών και κέντρων μελετών, σε μια περίοδο τεσσάρων

Δείτε τι προκαλούν τα αναψυκτικά στο συκώτι σας



Γνωρίζουμε πολύ καλά τι βλάβες προκαλούν τα αλκοολούχα ποτά στο συκώτι μας, φαίνεται όμως ότι αντίστοιχες είναι οι βλάβες και από άλλα, φαινομενικά «αθώα», ροφήματα, όπως τα αναψυκτικά. Ερευνητές από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Ταφτς μελέτησαν την επίδραση καφεϊνούχων ροφημάτων και αναψυκτικών με πολλή ζάχαρη σε ομάδα 2.634 ανδρών και γυναικών μέσης ηλικίας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν συμβάλλουν στην εκδήλωση προβλημάτων στο συκώτι.

Έρχεται ρύθμιση με περισσότερες δόσεις για την εξόφληση χρεών προς τη ΔΕΗ



Ανάσα σε ένα εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά και ανακούφιση στη ρευστότητά της, επιχειρεί να δώσει η ΔΕΗ φέρνοντας την…
επόμενη εβδομάδα στο Διοικητικό της Συμβούλιο νέο πρόγραμμα διακανονισμών για τις ανεξόφλητες οφειλές, που σήμερα φτάνουν τα 1,9 δισ. ευρώ.Σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τα οικουρία που αδυνατούν να πληρώσουν εγκαίρως τους φουσκωμένους, με μια σειρά χρεώσεις και τέλη, λογαριασμούς ρεύματος αλλά και να βελτιώσει τα οικονομικά της,

Ο απόλυτος διασυρμός.Η Μαρία Σπυράκη του Μπόμπολα, ρουφιανεύει την Ελλάδα.



Περήφανη δηλώνει το πρώην “παπαγαλάκι” του Mega νυν ευρωβουλετυής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη που κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση που δεν ξεπουλάει την ΔΕΗ, και άλλα….
Συγκεκριμένα στον λογαριασμό της, στο facebook έγραψε, δείχνοντας και το σχετικό βίντεο!:
“Κατήγγειλα την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας Π. Λαφαζάνη με παρέμβασή μου στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Γερμανικές εφημερίδες.Ο Τσίπρας "έφαγε" τον Βαρουφάκη και η Μέρκελ το Σόιμπλε.



Χάσμα αγεφύρωτο φαίνεται πως χωρίζει Μέρκελ και Σόιμπλε, όπως αποκαλύπτει η γερμανική Die Zeit.«Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να είναι μαλωμένος με την καγκελάριο και να έχει θυμώσει μαζί της, ακούγεται από τους συμβούλους του αυτές τις μέρες. Μέχρι και η λέξη παραίτηση έχει ακουστεί», αναφέρει η εφημερίδα.
Μάλιστα «μήλον της έριδος» για τους δύο φέρεται να είναι η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ να βοηθήσει με κάθε τρόπο την Ελλάδα, ώστε να μην υπάρξει ενδεχόμενο ρήξης και εξόδου

Σύσκεψη για το Τελωνείο Σκύδρας.



Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την παραμονή και συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τελωνείου Σκύδρας συγκαλείται με πρωτοβουλία της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου.
Προσκαλούνται να συμμετάσχουν οι Βουλευτές του Νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, οι Δήμαρχοι του Νομού, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας,

Πανούσης για Κωνσταντοπούλου."Είναι ψυχιατρική περίπτωση".



«Υπερασπίζομαι τους θεσμούς της δημοκρατίας… Δεν δέχομαι να μου κάνουν μαθήματα κάποιοι με μισά πτυχία… Δεν έχω τις φωτογραφίες των αντιπάλων μου στον τοίχο για να τους πετάω βελάκια», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ερωτηθείς για τα όσα είπε στη Βουλή, ενώ πρότεινε να εξετάζονται από ψυχιάτρους και οι πολιτικοί, «για να μην γίνουμε ένα απέραντο φρενοκομείο», κατά την ρήση του αείμνηστου Κων/νου Καραμανλή.

Παρουσίαση του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου στην Περιφ. Κ.Μακεδονίας



Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του καλλιτεχνικού προγράμματος του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου έδωσαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πιερίας και θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πιερίας Γεώργιος.

Ποιες αλλαγές φέρνει το μίνι-φορολογικό



Στη Βουλή κατατέθηκε την Πέμπτη το μίνι-φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει μεταξύ άλλων αλλαγές για τα τεκμήρια διαβίωσης, τις κατηγορίες φορολογουμένων χαμηλών εισοδημάτων και τη φορολόγηση βάσει της κλίμακας των μισθωτών όσων αμείβονται με μπλοκάκι.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει βελτιωτικές νομοθετικές ρυθμίσεις για τη διευθέτηση μεγάλων φορολογικών εκκρεμοτήτων που καθυστερούν την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για

Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ Αγροτικών Φορέων Πέλλας & Ημαθίας για τις ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες



Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΓΑ με πρωτοβουλία του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη στα πλαίσια της απόφασης των αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών να συναντηθούν με την διοίκηση του ΕΛΓΑ και εκπροσώπους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που λήφθηκε μετά την επίσκεψη τους στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Βέροια την προηγούμενη βδομάδα.