Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σταϊκούρας: «Νέα παιδιά στη θέση όσων θα φύγουν από το Δημόσιο»



Την αντικατάσταση όσων δημοσίων υπαλλήλων αποχωρούν από «νέα παιδιά», ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων.
Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση θωρακίζει τη χώρα», ενώ αναφερόμενος στις 15.000 απομακρύνσεις από το Δημόσιο, τόνισε πως θα γίνουν ισάριθμες προσλήψεις. Σύμφωνα με την πρόταση της κυβέρνησης, προβλέπεται η αποχώρηση 4.000 δημοσίων υπαλλήλων έως τα τέλη του 2013 και επιπλέον 11.000 εντός του 2014. Βεβαίως, η κυβερνητική πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από την Τρόικα, προκειμένου να εκταμιευθεί

50χρονος και άνεργος τρία χρόνια ο άντρας που αυτοπυρπολήθηκε στα Βριλήσσια



Νέα στοιχεία προέκυψαν ως προς την ταυτότητα του και τα αίτια που οδήγησαν τον άντρα στα Βριλήσσια να αυτοπυρποληθεί.
Πάγωσε η χώρα στο άκουσμα πως ένας άντρας αυτοπυρπολήθηκε στη μέση του δρόμου στην περιοχή των Βριλησσίων:
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 50χρονο άντρα και όχι 35χρονο όπως διέρρευσε στην αρχή...

Σύγκληση Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου Διεθνή Μαραθώνιου "Μέγας Αλέξανδρος"



Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 συγκλήθηκε η οργανωτική επιτροπή Πέλλας του 8ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος στο Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου Πέλλας με θέματα:
α) ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013: ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ - ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ
β) ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013: ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Την επιτροπή αποτέλεσαν οι:..

Μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών “ανακαλύπτουν” την αρχαιολογικής κουζίνα!



Γκουρμέ φαίνεται πως ήταν οι αρχαίοι Έλληνες… αφού η διατροφή τους περιλάμβανε φαγητά όπως  Χοιρινό με δαμάσκηνα, γουρουνόπουλο γεμιστό, ”ξιφίας εν τρίμματι συκαμινίω” (ξιφίας με σάλτσα από μούρα) και άλλες πολλές ιδιαίτερες γεύσεις και διατροφικές συνήθειες…
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα των “ανακαλύψεων” των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών, με την βοήθεια του ειδικού, σεφ και  ερευνητή στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας  - Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Γιώργου Παλησίδη...

Offshore και…Άκης

Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΕΨΑΞΑΝ στο Χάρτη για φορολογικούς παραδείσους. Τους βρήκαν στη «βιτρίνα», επεσήμαναν κι άλλους στα πιο απόμερα του πλανήτη. Του πολιτισμένου κόσμου με την πρωτόγονη λύσσα για χρήμα. Ύστερα, βρήκαν τρόπους μεταφοράς του ιδρώτα τους εκεί, μακριά απ’ τα…αδιάκριτα βλέμματα των περίεργων και τα αδιάφορα των άσχετων σε μπίζνες και οικονομικά.
ΤΟΥΣ είδαμε και τους ακούσαμε να συζητούν για offshore κ. ά. κόλπα. Δεν πολυκαταλάβαμε, γιατί αυτοί ήσαν ειδικοί κι εμείς άσχετοι...

Ανατίναξαν διαμέρισμα για να διαρρήξουν το χρηματοκιβώτιο



Συνελήφθησαν στη Νίκαια, από αστυνομικούς του Τ.Α. Νίκαιας, ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας και ένας 45χρονος ημεδαπός, οι οποίοι λίγες μέρες πριν (7-4-2013) είχαν διαρρήξει διαμέρισμα στην ίδια περιοχή.
 Συγκεκριμένα, στις 7-4-2013 το απόγευμα, οι συλληφθέντες διέρρηξαν διαμέρισμα στη Νίκαια, από το οποίο αφαίρεσαν πλήθος κοσμημάτων. Επίσης, αποπειράθηκαν να διαρρήξουν χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν μέσα σε ντουλάπα σε δωμάτιο του σπιτιού, προκαλώντας έκρηξη, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στο

Άρχισε η έρευνα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος



Η Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε απόψε ότι με τη σύμφωνη γνώμη της τρόικας έχει αναθέσει την αξιολόγηση της εφαρμογής του κανονιστικού πλαισίου για την παρεμπόδιση ξεπλύματος παράνομου χρήματος από τις τράπεζες στον ανεξάρτητο οίκο Deloitte και την Επιτροπή Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι η Moneyval επισκέφθηκε την Κύπρο από τις 19 έως τις 31 Μαρτίου και βρίσκεται στη διαδικασία ολοκλήρωσης της αξιολόγησής της σύμφωνα με τους όρους εντολής της.
Ο έλεγχος της Deloitte βρίσκεται σε εξέλιξη. Εμπειρογνώμονες της πραγματοποιών έλεγχο

Οι συγκλονιστικές κόρες του Ρώσου μεγιστάνα που αγόρασε τον Σκορπιό [εικόνες]



Στα χέρια της 24χρονης καλλονής Γιεκατρίνα Ριμπολόβλεφ και της ζάμπλουτης οικογένειας της «πέρασε» τελικά το ιστορικό νησί «Σκορπιός» του Αριστοτέλη Ωνάση. Η Γιεκατρίνα και η πανέμορφη αδελφή της Πιέτρα αναμένεται να αναστατώσουν την Ελλάδα.Οι φήμες ότι πίσω από την αγορά κρύβεται Ρώσος μεγιστάνας επιβεβαιώθηκαν, αφού πλέον οι τίτλοι ιδιοκτησίας βρίσκονται στα χέρια του ολιγάρχη, Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.
Ο 47χρονος κροίσος έχει περιουσία πάνω από 10 δισεκατομμύρια δολάρια και τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στους 100 πλουσιότερους άντρες του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Είναι ο ιδιοκτήτης βιομηχανίας λιπασμάτων Uralkali και της

Νέο κόμμα ιδρύει τη Δευτέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος



 Μέσα από την ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πολιτικό κόμμα.Το όνομα του νέου κόμματος δεν έχει γίνει γνωστό, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι ενωτικό, και θα παραπέμπει σε σύνθημα, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να αναλύει τις πολιτικές θέσεις του νέου φορέα, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση.
Τα πιο γνωστά πολιτικά πρόσωπα που θα δώσουν το παρών είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσιρώνης ενώ στην ιδρυτική εκδήλωση

Δημοσκόπηση δίνει μικρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ


Μισή ποσοστιαία μονάδα είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό της εφημερίδας «6μέρες».Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 20%, η ΝΔ 19% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 12%, ΠΑΣΟΚ με 7%, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5%. Άλλο κόμμα ψηφίζει το 5,5% των ερωτηθέντων, το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10% και το «λευκό - αποχή» στο 12,5%.
Με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά για τα κόμματα έχουν εξής: ΣΥΡΙΖΑ 23%, Ν.Δ. 22,5%, Χρυσή Αυγή 13,5%, ΠΑΣΟΚ 8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ 5,5% και ΔΗΜΑΡ 4%.

«Ιερός πόλεμος» μεταξύ κληρικού και του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου στην Ηλεία!



«Πόλεμος» μέσω facebook και ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ ενός κληρικού από τα Κρέστενα Ηλείας και του Μητροπολίτη Τριφυλλίας και Ολυμπίας Χρυσοστόμου.
Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dogma.gr, όταν κάποια δημοσιεύματα εμφάνιζαν τον ιερέα Χριστόφιλο Γεωργόπουλο ιδιαιτέρως δημοφιλή στο facebook , αριθμώντας πάνω από 3.500 διαδικτυακούς φίλους.
Μετά από αυτό ο Μητροπολίτης επικοινώνησε με τον ιερέα από τον οποίο ζήτησε να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό όπως κι έκανε.
Η Μητρόπολη μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για σκανδαλισμό των

Φορολογικός οδηγός για ελεύθερους επαγγελματίες



«Παγίδες» έξτρα φόρων κρύβει και φέτος η δήλωση φορολογίας εισοδήματος για περίπου 900.000 ελεύθερους επαγγελματίες και εμποροβιοτέχνες. Η αύξηση του τέλους επιτηδεύματος, τα «ακριβά» τεκμήρια δαπανών διαβίωσης αλλά και η υποχρεωτική αναγραφή όλων των εισοδημάτων όπως τόκοι καταθέσεων, ομολόγων, κέρδη από μετοχές, μερίσματα οδηγούν σε μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις για τους φορολογούμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Σύμφωνα με την Ημερησία, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες θα κληθούν να πληρώσουν σημαντικά ποσά φόρων για τα εισοδήματα (τεκμαρτά ή δηλωθέντα) που

Επιστολή Φορέων Δήμου Πέλλας προς τον Πρωθυπουργό για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου



Προς Πρωθυπουργό Ελλάδας
                                                                                                      κ. Αντώνιο Σαμαρά

           
                        Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ.

            Απευθυνόμαστε σε εσάς ,προκειμένου  να βρεθεί μια δίκαιη λύση για το  Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, το οποίο από τον Ιούνιο του 2011 συρρικνώνεται δραματικά. Ευελπιστούμε ότι με προσωπική σας παρέμβαση, θά αρθεί η αδικία που συντελείται εις βάρος του Νοσοκομείου Γιαννιτσών, έστω και την ύστατη ώρα.

8ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" 2013


Επίσκεψη γνωριμίας του ΝΟΓ σε μαθητές του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών (φώτο)



Συνεχίζονται οι επισκέψεις γνωριμίας με το άθλημα της κωπηλασία που πραγματοποιεί ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών σε όλα τα Δημοτικά και Γυμνάσια του Δήμου Πέλλας.
Παρούσα και με καθοριστική συμμετοχή στην επιτυχία της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11/4 στο 3ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών και η Ομοσπονδιακή προπονήτρια, στην κατηγορία ανάπτυξης, κα Δήμητρα Γιαννιού.
Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης από τους προπονητές του Ομίλου, Ανδρέα Λιγγερίδη και Λευτέρη Καράμαλη, προβλήθηκε video με την ιστορία και τις δραστηριότητες του ΝΟΓ, διανεμήθηκαν ενημερωτικά έντυπα και έγινε πρακτική εξάσκηση των μαθητών στα κωπηλατοεργόμετρα..

1st White Minds, «Ουρλιαχτό» από 1.900 φρέσκα μυαλά


Ένα από τα πολλά εντυπωσιακά στιγμιότυπα της εκδήλωσης

Μόνο εάν παρευρισκόσασταν στο 1ο White Minds θα είχατε τη δυνατότητα να ακούσετε το ενθουσιώδες «ουρλιαχτό» 1900 φρέσκων νέων μυαλών που ζούσαν αυτή την πρωτόγνωρη εκπαιδευτική εμπειρία.
Η ιδέα της White Space (www.white-space.gr) να δημιουργήσει μια εκπαιδευτική εμπειρία με υψηλότατο επίπεδο ομιλητών και δωρεάν είσοδο για το κοινό, ξεπέρασε κάθε προσδοκία αγγίζοντας τον αριθμό των 1900 συμμετεχόντων, οι οποίοι ήταν όλοι φοιτητές.
10 σημαντικοί  Έλληνες που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για πάνω από 6 ώρες μοιράστηκαν την εμπειρία τους, φρέσκια, ζωντανή, διαφοροποιημένη γνώση με σχεδόν 1900 νέους και έδειξαν πώς η δημιουργικότητα μπορεί να γίνει καινοτομία οδηγώντας στην επιτυχία και τη διάκριση. 

Περισσότερες ώρες θα κληθούν να διδάξουν οι εκπαιδευτικοί τη νέα χρονιά



Κατά οκτώ ώρες τον μήνα θα αυξηθεί το ωράριο δασκάλων και καθηγητών από το ερχόμενο σχολικό έτος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ», οι νεοδιόριστοι δάσκαλοι θα κληθούν να διδάξουν 26 ώρες, από 24 σήμερα. Καθηγητές με προϋπηρεσία έως 6 χρόνια θα βρίσκονται στις αίθουσες 23 ώρες την εβδομάδα από 21. Οπως υπολογίζεται, από τις αλλαγές θα εξοικονομηθούν 10.000 θέσεις αναπληρωτών.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα αλλεπάλληλες

Τα εισοδήματα του Ομπάμα



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι τα έσοδα του για το 2012 ανέρχονταν στα 600.000 δολάρια, ποσό για το οποίο φορολογήθηκε σε ομοσπονδιακό επίπεδο με συντελεστή 18,4%, όπως ανακοίνωσε χθες ο Λευκός Οίκος, υπενθυμίζοντας ότι επιθυμία του προέδρου είναι να αυξηθεί ο φορολογικός συντελεστής στο 30% για του πιο εύπορους Αμερικανούς.
Τα 608.611 δολάρια που δήλωσαν ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα προέρχονται κατά τα δύο τρίτα από τον μισθό του προέδρου, που δεν ξεπερνά τις 400.000 ετησίως. Τα υπόλοιπα

Τραγωδία: 8χρονος σκοτώθηκε πέφτοντας από καρότσα αγροτικού εν κινήσει


 Tραγικό θάνατο βρήκε ένας 8χρονος αθίγγανος το απόγευμα της Παρασκευής όταν έπεσε από τη καρότσα αγροτικού το οποίο ήταν εν κινήσει.
Σύμφωνα με το Tharrosnews το τραγικό περιστατικό συνέβη στις έξι το απόγευμα στο Κοπανάκι της Μεσσηνίας. Το αγροτικό αυτοκίνητο από το οποίο έπεσε και τρυματίστηκε ο 8χρονος, όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οδηγούσε ο πατέρας του.



Τα ζώδια σήμερα - Σάββατο 13 Απριλίου 2013



ΚΡΙΟΣ
Η δημιουργικότητα σε συνδυασμό με την τέχνη θα σας προδιαθέσει θετικά για πράγματα τα οποία εδώ και πολύ καιρό θέλατε να κάνετε. Οι γεννημένοι το τρίτο δεκαήμερο συνεχίζετε να είστε πολύ ενεργοί και δυνατοί. Η εμφάνισή σας γενικά και οτιδήποτε σας δίνει την διαφορετικότητα και σας κάνει να φαίνεστε περισσότερο από τους άλλους θα είναι η κινητήριος δύναμή σας. Αφήστε όμως αντιπαλότητες και κυρίως με άτομα που είστε στον ίδιο χώρο γιατί θα χρειαστείτε περισσότερο την συνεργασία τους.
  ΤΑΥΡΟΣ 
Παραμένετε σε πολύ σταθερά επίπεδα και είστε πολύ πιο άνετοι και αεράτοι αφού

Έκανε πράξη την πράσινη ανάπτυξη στο σπίτι του



Έναν 41χρονο Έλληνα συνέλαβαν χθες το πρωί οι Αρχές στη Μεσσήνη, γιατί κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν πενήντα δύο φυτά χασίς, ύψους από 10 έως 35 εκατοστά και μικροποσότητα με σπόρους κάνναβης.
Ο 41χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Καλαμάτας.

Βρήκε το χαμένο πορτοφόλι του μετά από 35 χρόνια μέσα σε ένα τοίχο [εικόνες]




Ο Ρίτσαρντ Λέην το 1978 έχασε το πορτοφόλι, καθώς έπαιζε σκουός σε μια πόλη της Βόρειας Αγγλίας, ωστόσο, πέρα από τον παροδικό εκνευρισμό για λίγα μετρητά και τα χαρτιά του σίγουρα εγκατέλειψε νωρίς την προσπάθεια να το βρει, αλλά λογάριαζε, χωρίς τον ξενοδόχο.
Για την ακρίβεια χωρίς τους εργάτες κατασκευαστικής εταιρείας ο οποίοι βρήκαν το καφέ δερμάτινο πορτοφόλι του έπειτα από 35 ολόκληρα χρόνια και μάλιστα μέσα σε μια τρύπα τοίχου ενός γυμναστηρίου.
Πιστοί στη δουλειά τους οι εργάτες έψαξαν και βρήκαν τον Ρίτσαρντ, ο οποίος μένει, πλέον,

Σαν Σήμερα, 13 Απριλίου



Γεγονότα
1314: Ο βασιλιάς Εδουάρδος Β' απαγορεύει τα παιχνίδια στους δρόμους του Λονδίνου, τα οποία εκείνη την εποχή ήταν τόσο δημοφιλή ώστε να δημιουργούνται προβλήματα. Το κυρίαρχο παιχνίδι ήταν ένα είδος ποδοσφαίρου με μπάλα από κύστη γουρουνιού. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων ποδοσφαίρου.

1822: Οι πολιορκημένοι από τους Τούρκους στον πύργο του Ζαφειράκη στη Νάουσα πραγματοποιούν ηρωική έξοδο. 13 κορίτσια της Νάουσας, μανάδες και παιδιά, συγκεντρώνονται στη γέφυρα της Αραπίτσας και ρίχνονται στον καταρράκτη, επαναλαμβάνοντας το χορό του Ζαλόγγου.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

«Επαναστάτες» με το όπλο…παρά πόδα



Του Θανάση Νικολαΐδη   
ΠΟΛΛΗ…γκρίνια και δεν το κατανοούμε. Ο καθένας εναντίον όλων και οι «εκτός» για να εισέλθουν. Κόμματα με πυρ ομαδόν, για να πέσουν τα τείχη, ν’ ανέβουν στο κάρο αρπάζοντας τα ηνία κι όπου βγάλει. Με την εξουσία αυτοσκοπό λάγνων της καρέκλας, περίμενε μιαν απ’ τα ίδια και με τους ίδιους εναλλασσόμενους, με τις δομές απείραχτες και ανθεκτικές στο χρόνο.
ΚΑΙ είναι οι ίδιοι που ομαδικά και ατομικά εφησύχαζαν, στα χρόνια της ευωχίας και του ξεσαλώματος. Χωρίς έγνοια για τα ταμεία που βούλιαζαν, για τους οικονομικούς δείκτες στο κόκκινο και μόνο η προεκλογική αφίσα φάνταζε στα χέρια αφισοκολλητών με τα μετεκλογικά τους ανταλλάγματα...

Συνελήφθη στην Έδεσσα 45χρονος για ναρκωτικά



Συνελήφθη χθες (12.04.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Έδεσσας, ένας ημεδαπός 45 ετών, για κατοχή, καλλιέργεια και χρήση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στην Έδεσσα , σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερόμενου, εντοπίστηκαν:
  • (54) ναρκωτικά δισκία άνευ ιατρικής συνταγής και
  • (9) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (3) έως (25) εκατοστά, τα οποία καλλιεργούσε στην αυλή του σπιτιού του και σε μία γλάστρα και εκριζώθηκαν.

Καλούνται σε απολογία 13 Γερμανοί για το σκάνδαλο Siemens στην Ελλάδα



Πρώην μεγαλοστελέχη της Siemens καλούνται ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης ως κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο που ξέσπασε πριν από οκτώ χρόνια.
Ανάμεσά τους είναι και ο άλλοτε πανίσχυρος επικεφαλής της εταιρείας, επί 12 χρόνια διευθύνων σύμβουλος, Χάινριχ Φον Πίρερ, ένα πρόσωπο πολιτικά ισχυρό ακόμη και σήμερα στη Γερμανία, καθώς διατηρεί στενή φιλία με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.
Ο ίδιος, όσο και οι υπόλοιποι συγκατηγορούμενοί του, θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.
Κλήσεις εστάλησαν το πρωί της Παρασκευής και στους Ράινχαρντ Ζίκακτσεκ και Μίχαελ

Έκθεση Βιβλίου και Πασχαλινό Bazzar από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης

 Από τις 12 – 17 Απριλίου 2013 στο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης .
Ένα εξαήμερο Πασχαλινό Bazzar και Έκθεση Βιβλίου ετοιμάζει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε, στον χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης, αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου στις 16:00 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 17 Απριλίου.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του εξαημέρου έχει ως εξής:
Παρασκευή 12 Απριλίου – 16:00 - Παιχνίδια με τα παιδιά
Σάββατο 13 Απριλίου – 16:00 - Ελάτε να βάψουμε Πασχαλινά Αυγά

3.000 άτομα έχαναν καθημερινά τη δουλειά τους



Τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης καταγράφει η ανεργία η οποία σκαρφάλωσε 1,5 μονάδα σε ένα μήνα, κάτι που είχε να συμβεί από το 2006. Κάθε μέρα έχαναν την εργασία τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι τον Ιανουάριο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία ανέβηκε τον Ιανουάριο στο 27,2% από το 25,7% τον Δεκέμβριο του 2012 και 21,5% τον αντίστοιχο μήνα πέρσι.

Ο αριθμός των ανέργων έφτασε το 1.348.742 καθώς 95.709 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους σ' ένα μήνα και 281.048 σ' ένα χρόνο. Στους άνδρες η ανεργία έφτασε το 23,9% ενώ στις γυναίκες άγγιξε το 31,4%...

Οριακό προβάδισμα ΝΔ σε πρόθεση ψήφου και παράσταση νίκης


Με 45% προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι 43% του ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης, σύμφωνα με το Βαρόμετρο Απριλίου της Public Issue, για τον Σκάι και την Καθημερινή. Στο Βαρόμετρο Μαρτίου τα ποσοστά ήταν 41% και 44% αντίστοιχα. Πρώτη έρχεται η ΝΔ και στην πρόθεση ψήφου με 28,5%, έναντι 27,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου, ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 11%, ΠΑΣΟΚ με 8%, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ με 6,5% και ΚΚΕ με 5,5%. Σε σύγκριση με το Βαρόμετρο του Μαρτίου, η ΝΔ έχει αμετάβλητο ποσοστό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει 2% -ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος στην πρόθεση ψήφου τον Μάρτιο...

Μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του ΦΟΔΣΑ ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος



Πραγματοποιήθηκαν  χθες Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, οι εκλογές για την ανάδειξη  εκτελεστικής επιτροπής  στο νέο  Φορέα Διαχείρισης  Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κατά τη διάρκεια της μυστικής ψηφοφορίας εξελέγη Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ ο  πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χορτιάτη-Πανοράματος κ. Μιχάλης Γεράνης.
Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος εκλέχθηκε τακτικό μέλος  στην εκτελεστική επιτροπή του ΦΟΔΣΑ συγκεντρώνοντας την προτίμηση και των 40 συνολικά ψηφισάντων...

Μόνο τα δάνεια που είναι ενήμερα θα εντάσσονται στις ρυθμίσεις, λέει τώρα η τρόικα



Μόνο τα δάνεια που είναι ενήμερα θα εντάσσονται στις ρυθμίσεις, λέει τώρα η τρόικα
Σε "μέτρο-ημίμετρο" κινδυνεύει να εξελιχθεί η νέα ρύθμιση για όσους χρωστούν σε τράπεζες στεγαστικά δάνεια. Τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας, στις παράλληλες συσκέψεις που γίνονται στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης, εμφανίζονται πλέον ανυποχώρητα στους όρους που θέτουν και, αν δεν αλλάξουν τις επόμενες μέρες στάση, η ρύθμιση δεν θα αφορά τελικά τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με τα «κόκκινα δάνεια» σε καθυστέρηση, αλλά μόνο όσους καταφέρνουν να εξυπηρετούν κανονικά τα δάνειά τους. Υπό τις συνθήκες αυτές, η νέα ρύθμιση ενδέχεται να ισχύσει όπως θέλει η τρόικα χωρίς

Bank of America:"κάψτε" το 500euro για να σωθείτε!



Μήπως είναι καιρός να ξεφορτωθεί η Ευρώπη το 500ευρω; Η Bank of America Merrill Lynch αναγνωρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν έχει κανένα τέτοιο σχέδιο. Ωστόσο, εκτιμά ότι αυτό ακριβώς θα μπορούσε να δώσει τη λύση στην κρίση του ευρώ. Η κατάργηση του...χαρτονομίσματος των 500 ευρώ θα μπορούσε να αποδυναμώσει το ευρώ, να στηρίξει την οικονομία, να αντιμετωπίσει τη χρήση του για παράνομες δραστηριότητες και να συγκεντρώσει ένα μεγάλο ποσό, για τα πακέτα διάσωσης, σύμφωνα με το σχέδιο του αμερικανικού επενδυτικού οίκου.Έτσι και αλλιώς, το 500ευρω είναι με διαφορά το μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα στο G10 και ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.

Aυστριακή Υπουργός: Στο Λονδίνο ξεπλένουν μαύρο χρήμα



«Εκείνα που ζητάμε από την Κύπρο, ένα μικρό νησί, πρέπει να τα απαιτήσουμε και από τη Βρετανία, καθώς δεν είναι δίκαιο εκεί οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων να είναι οι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αλλά η Βρετανία που αποτελεί νήσο ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος».
Αυτά διεμήνυσε με οργή η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές συνεντεύξεις της από κοινού με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του (συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός,

Η εκπομπή που έκανε την Ελλάδα να παραμιλά: Οταν ο Χατζιδάκις πήρε συνέντευξη από τον Φλωρινιώτη [βίντεο]



Καμία ραδιοφωνική συνέντευξη δεν έχει συζητηθεί τόσο όσο αυτή που έκανε στο μυθικό Τρίτο Πρόγραμμα ο ίδιος ο Μάνος Χατζιδάκις με τον εκκεντρικό λαϊκό τραγουδιστή Γιάννη Φλωρινιώτη. Ερωτήματα, επιθέσεις, ξάφνιασμα και η παραδοχή στο τέλος πως το μεγαλείο και η ιδιοφυία του Μάνου Χατζιδάκι ξεπερνούσε συμβάσεις και όρια.Ηδη από την έναρξη της εκπομπής, που είχε πολλά τραγούδια του Γιάννη Φλωρινιώτη, ο Μάνος Χατζιδάκις δήλωνε: «Ο Φλωρινιώτης είναι πλασμένος από το υλικό ενός μεγάλου τραγουδιστή». Η συνέντευξη έγινε το 1979, την εποχή που η Ελλάδα τραγουδούσε με αφέλεια το «Πειράζει που είμαι μεγάλη φίρμα». Ο Χατζιδάκις έπαιξε το τραγούδι στο ραδιόφωνό του τονίζοντας